ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- γεια σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- γεια σας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

hewhoislikei35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/12/2009, 17:42:36
Όχι βρε Εαρινέ,εγώ είπα να σε βγάλω χαρακτήρα....Ελληνικό χαρακτήρ,α όπως οι υπόλοιποι μικροί μήτσοι...Δεν ξέρεις, ότι ο συντοπίτης Λάκης
Λαζόπουλος, πήρε μερικές φιγούρες νεοελλήνων και τις έβαλε να παίζουν;
Ε, αυτό που λέω, είναι ότι μπορώ να βγάλω έναν απο τους επόμενους, που ξαναβγαίνουν,σύντομα, με σένα σαν πρότυπο...
Κολακευτικό δεν είναι;...Αντί για φραπέ στη Θεσσαλονίκη,που δείχνει κάποια σκέτς ο Λάκης,να δέιχνει και μερικά με καφέ στο Κολωνάκι....
Να πίνεις τον εσπρέσο σου εσύ και να βλέπεις τον ..ανάπηρο να περνά και να σου χαμογελάει....Γιάκομπς φουντούκι, έπινες; Να ξερω..Οι λεπτομέρειες στο θέατρο, έχουν σημασία...Φτιάχνουν τον χαρακτήρα...
mimosaΜέλος
17/12/2009, 19:33:37
quote:
οποιος εχει 2 χειτωνες ας δωσει τον εναν στον διπλανο του που δεν εχει

Λες γι'αυτό τρέχουν κάθε μέρα οι χριστιανοί στους συμβολαιογράφους να χαρίσουν το δεύτερο εξοχικό τους σε κάποιον άστεγο και το δώρο των χριστουγέννων σε κάποιον άνεργο; Έλεγα και γω...

quote:

Όχι, όχι, μόνο για χιτώνες ισχύει.

mimosaΜέλος
17/12/2009, 19:37:54
quote:
διοτι ξερω προσωπικη ιστορια απο το μεγαλυτερο αλανι της θεσσαλονικης.ναρκωτικα,εμποριο,πορνες,οπλα,και οταν ειδε τι ειδε,πηγε στο ορος και εγινε καλογερος.τι να μου πει ο αθεος τωρα;

ε ναι, επειδή προφανώς τον κυνηγούσαν πήγε για να κρυφτεί. Χεσμένους τους έχει τους αγίους για να στο πώ απλά.

17/12/2009, 19:42:54
quote:

Όχι βρε Εαρινέ,εγώ είπα να σε βγάλω χαρακτήρα....Ελληνικό χαρακτήρ,α όπως οι υπόλοιποι μικροί μήτσοι...Δεν ξέρεις, ότι ο συντοπίτης Λάκης
Λαζόπουλος, πήρε μερικές φιγούρες νεοελλήνων και τις έβαλε να παίζουν;
Ε, αυτό που λέω, είναι ότι μπορώ να βγάλω έναν απο τους επόμενους, που ξαναβγαίνουν,σύντομα, με σένα σαν πρότυπο...
Κολακευτικό δεν είναι;...Αντί για φραπέ στη Θεσσαλονίκη,που δείχνει κάποια σκέτς ο Λάκης,να δέιχνει και μερικά με καφέ στο Κολωνάκι....
Να πίνεις τον εσπρέσο σου εσύ και να βλέπεις τον ..ανάπηρο να περνά και να σου χαμογελάει....Γιάκομπς φουντούκι, έπινες; Να ξερω..Οι λεπτομέρειες στο θέατρο, έχουν σημασία...Φτιάχνουν τον χαρακτήρα...

Ενδιαφέρον ακούγεται...αν πρόκειται να σε κάνω να χαμογελάς δεν το συζητάω...για τον φίλο μου θα την έκανα τη θυσία...αρκεί να τον έβλεπα ισορροπημένο και ελεύθερο απο ψυχομαλακομπουκώματα...πάνω απ'ολα η ψυχική υγεία του φίλου μου..!

soul

mimosaΜέλος
17/12/2009, 19:45:24
quote:
αγιους στον υπνο τους και αλλοι στον ξυπνιο τους και μια μερα εκει που περπατουσαν ειδαν και ειπαν....να αυτον ειδα.αυτος μου εμφανηστηκε!

Κανόνας 1ος: Όταν πηγαίνουμε στο Άγιο όρος δεν παίρνουμε τσιγαριλίκια μαζί μας.

17/12/2009, 19:53:36
quote:

quote:
αγιους στον υπνο τους και αλλοι στον ξυπνιο τους και μια μερα εκει που περπατουσαν ειδαν και ειπαν....να αυτον ειδα.αυτος μου εμφανηστηκε!

Κανόνας 1ος: Όταν πηγαίνουμε στο Άγιο όρος δεν παίρνουμε τσιγαριλίκια μαζί μας.

δεν χρειάζεται,βρίσκεις εκεί

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

mimosaΜέλος
17/12/2009, 20:02:40
ε τότε, πέρνουμε, γιατί τα δικά τους μπορεί να προκαλούν οράματα αγίων.
kostakisΜέλος
17/12/2009, 21:03:58
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
το θράσσος μερικών για ύβρεις κατα της επίσημης θρησκείας του εληνικού κράτους και των Ελλήνων, που είναι χριστιανοί, είναι δικαίωμα, όταν βρίζεις αυτούς που το κάνουν,όμως, τότε είναι χούντα

Αγαπητέ εγώ αναφέρθηκα καθαρά στη φρασεολογία κάποιου "Ορθόδοξου", όχι επειδή είναι ορθόδοξος, αλλά γιατί οι πρώτες του κουβέντες σε αυτό το χώρο ήταν μία οικτρή και κενή περιεχομένου επίθεση στους άθεους. Αν δεν έλεγε αυτή τη λέξη, παρότι παρακολουθώ στενά το forum, δε θα ασχολούμουν με την τοποθέτησή του, έστω και αν μου φαίνεται ιλαρή.

quote:
Την σημαδεμένη,λέω, αλλοιώς χάνετε...

Όποιος δε χάσει στα χαρτιά και στην αγάπη, δεν έχει μάθει τη ζωή, trexa. Και, πίστεψέ με, έχω χάσει και στα δύο, οπότε δε μου χρειάζεται η σημαδεμένη.
Γενική τοποθέτηση (για άλλη μία φορά) : μη λοιδωρείτε και μην καθυβρίζετε το δικαίωμα στη μη πίστη και την αθεϊα. Θα με αναγκάζετε να μιλάω

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

17/12/2009, 22:13:19
quote:

Καλησπέρα σε όλους

quote:
Την σημαδεμένη,λέω, αλλοιώς χάνετε...

Όποιος δε χάσει στα χαρτιά και στην αγάπη, δεν έχει μάθει τη ζωή, trexa. Και, πίστεψέ με, έχω χάσει και στα δύο, οπότε δε μου χρειάζεται η σημαδεμένη.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Σοφές κουβέντες...ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Νά'σαι καλά !

soul

17/12/2009, 22:44:20
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου, αγαπητέ μου ( κι ας το πληρώσω όσο όσο, σήμερα νοιώθω πλούσιος, που έλεγε κι ο Πανούσης με τον Νταλάρα) Μακεδών,αυτές οι ...τυχαίες σχετικές ιδέες, ότα δεν είναι απλά του Πλάτωνος,ούτε μόνο της σχολής του, αλλά ενός ευρύτερου φιλοσοφικού και ιδεολογικού συνόλου, της τότε Ελλάδας,μάλλον ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ κι ο χριστιανισμός,οππως φαίνεται, ήρθε στην κατάλληλη εποχή κι ήταν η συνέχεια του ελληνικού θαύματος, που απελευθερώθηκε απο την ειδωλολατρική σκλαβιά και πίστεψε στον εαυτό του κι όχι σε ανθρώπινους θεούς...

Φίλε Βαγγέλη , από τη μια διατείνεσαι ότι ο χριστιανισμός έχει άμεση σχέση με την πλατωνική φιλοσοφία , κάτι που βέβαια δεν ισχύει , και από την άλλη προσπαθείς να τον μειώσης χαρακτηρίζοντας την φιλοσοφία του παρωχημένη .
Όμως φίλε μου οι πατέρες της εκκλησίας σου είχαν από ότι φαίνεται αντίθετη γνώμη από σένα , γιατί στους λόγους τους δεν έχαναν την ευκαιρία να επιτίθενται όχι μόνο στον Πλάτωνα , αλλά γενικότερα σε όλους τους έλληνες φιλοσόφους . Και μια και μιλάμε για τον Πλάτωνα , ας δούμε τι έγραφε ο Χρυσόστομος γι’ αυτόν στο έργο του «Ερμηνεία εις την προς Ρωμαίους επιστολήν» , στην οποία τολμά και συγκρίνει τον Πλάτωνα με τον Παύλο .

Που είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια , με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια ; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (Παύλος) επέστρεψε . Ας είναι κι αυτός ανάμεσά τους ο περιβόητος Πλάτων , που τρεις φορές πήγε στη Σικελία , γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη , μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή . Όμως εκείνος ο σκηνοποιός , όχι μόνο στη Σικελία , όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ’ όλη την οικουμένη πέταξε και δεν σκανδάλισε , κι είναι φυσικό γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους αλλά από τα ψέματά τους»

Θέλεις και άλλο ; Σε όλες τις ομιλίες του ο Χρυσόστομος στολίζει τους Έλληνες φιλοσόφους και ιδιαίτερα τον Πλάτωνα του οποίου χαρακτηρίζει τα έργα ανόητα και περιττά , χαρακτηρίζει τα μαθηματικά και τη γεωμετρία άχρηστα , και όσους ακολουθούν τα διδάγματα και την σοφία των Ελλήνων φιλοσόφων δεν πρέπει να τους ακολουθούμε , αλλά να τους περιφρονούμε .
Ας μη λέμε λοιπόν φίλε Βαγγέλη ότι θέλουμε , και καλό θα είναι πριν γράψουμε κάτι να συμβουλευόμαστε που και που αν όχι τους (αντιχριστιανούς) ιστορικούς τουλάχιστον τα χριστιανικά πατερικά κείμενα .

17/12/2009, 22:47:25
quote:
ορθοδοξος
βρε παιδια τι να απαντησεις σε εναν αθεο;εαν υπαρχει θεος;τι ειναι αυτο,ποντιακο ανεκδοτο;σαν να ρωτας τον κουφο,τι μουσικη ακου ρε φιλε;χαχα!τι να αποδειξω;οτι τα φιλαρακια μου ηταν αλανια;οτι δεν πατουσαν εκκλησια.οτι ηταν παοκτσηδες τρελοκομεια;οτι δεν ασχολιοντουσαν με τιποτα;οτι δεν ειχαν δει αγιους ζωγραφιστους.και πηγαν στο ορος,και τους ειπαν για ολη τους την ζωη;αλλοι ειδαν αγιους στον υπνο τους και αλλοι στον ξυπνιο τους και μια μερα εκει που περπατουσαν ειδαν και ειπαν....να αυτον ειδα.αυτος μου εμφανηστηκε!και εντελως τυχαια,πατερ παισιος,αγιος ραφαηλ,σε παρα παρα πολλους,και αλλοι αγιοι;τι να πεις;σε ποιον να πεις.μεχρι και ενας αθεος ειναι χειροτερος κι απο ενα πρεζακι,ενα χασικλη,ενα χουλιγκαν,εναν αλητη.διοτι ξερω προσωπικη ιστορια απο το μεγαλυτερο αλανι της θεσσαλονικης.ναρκωτικα,εμποριο,πορνες,οπλα,και οταν ειδε τι ειδε,πηγε στο ορος και εγινε καλογερος.τι να μου πει ο αθεος τωρα;

Αγαπητέ ορθοδοξε μαχητή της χριστιανοσύνης και υπόδειγμα της χριστιανικής κουλτούρας και διανόησης . Εγώ το άθρησκο μέλος της ομάδας των πρεζάκηδων , χασικλήδων , χούλιγκαν, αλητών και λοιπών κοσμητικών επιθέτων , σου εύχομαι το καλώς ήλθες . Δεν σου εύχομαι καλή παραμονή γιατί πιστεύω ότι δεν μπήκες στο forum για να παραμείνης , δεν έχεις από ότι φαίνεται και τις ανάλογες γνώσεις για να αντιπαραθέσης επιχειρήματα . Απλά μπήκες για βγάλης τα χριστιανικά σου σώψυχα εναντίον αυτών που τολμούν να πιστεύουν κάτι διαφορετικά από την δική σου αλήθεια , και ότι αυτά ίσως θα είναι και τα μοναδικά σου μηνύματα . Αυτό το σενάριο το έχουμε ζήσει αρκετές φορές στο παρελθόν .

Περαστικά και να αποφεύγης να εισπνέης πολύ λιβάνι !

*

dimitris2Μέλος
17/12/2009, 22:49:14
Μπράβο ρε έλο,
το χάρηκα το λινκ στο γιουτούμπε.
Ήμουν θαμώνας.

Για το άλλο το ξενέρωτο που παρατέθηκε παρακάτω δεν λέω τίποτα γιατί είναι εντελώς άμουσο (μουσικής , στίχου, φιλοσοφίας)

17/12/2009, 23:09:47
quote:

Μπράβο ρε έλο,
το χάρηκα το λινκ στο γιουτούμπε.
Ήμουν θαμώνας.

Για το άλλο το ξενέρωτο που παρατέθηκε παρακάτω δεν λέω τίποτα γιατί είναι εντελώς άμουσο (μουσικής , στίχου, φιλοσοφίας)

Θαμώνας στο γιουτούμπε???

Ανεβασμένο σε βλέπω...πολύ προχωρημένο...μπράβο!!!

soul

dimitris2Μέλος
17/12/2009, 23:50:01
Θαμώνας σε γιουτούμπε κατάλαβες;
D.P.J. 10Μέλος
18/12/2009, 08:35:23
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Εαρινέ,διάλεξε επιτέλους, πως θέλεις να μιλάμε κι εγώ θα ειμαι εκεί..Νόμιζα ότι ήθελες το λαικό μου προφάιλ....Αν θέλεις να
το δούμε...τζιτζιφιόγκοι, κανένα πρόβλημα....Έχω προβλημα με τη γραμμή, μια σε πιάνω, μια σε χάνω...
Πρεζάκια, ουσιαστικά,είναι οι εξαρτημένοι,πάσης φύσεως...Έτσι δεν ειναι;Για δες το λιγο και κατάλαβε, ποιοι επηρεάζονται και απο πού
και γιατί....Ποιοί παίρνουν γραμμή, απο την τηλεόραση και τις αθηναικές σάλες των διανοοουμένων...Όχι εμείς εδώ στην επαρχία, πάντως...
Όσο για εξάρτηση και ψυχοφθορά,ψάξε το καλύτερα....Πέραν του στερητικού συνδρόμου, που υπάρχει,στο τσιγάρο ακόμη και στην σοκολάτα...
Μην ψάχνεις απλά αποδιοπομπαίους τράγους...Είναι πολλοί και δεν θα ξέρεις τι να τους κάνεις...
Φιλικά, ο Βαγγέλης....

Bρε τεχαγύρευε πολύ το κουράζεις και θα μας τρελλάνεις εντελώς...
Ο makfor ανάφερε απλώς μια κατάσταση από ιατρικής πλευράς , όσον αφορά τις συνέπειες των ναρκωτικών . Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω άν ισχύει. Έδωσε και συγχαρητήρια σε όσους έκαναν απεξάρτηση . Από εκεί και πέρα αυτά αυτά περί τηλεοράσεως , σοκολάτας κ.λ.π. είναι γνωστά......αλλά που κολλούν ;;;;
Και προφανώς οι μαρτυρίες ναρκομανών και εξηρτημένων γενικά ατόμων , περί οραμάτων , οπτασιών , συνομιλιών με αγίους και θεούς ...ε δεν παίρνουν και βραβείο αξιοπιστίας !
Δηλαδή άν μας πει ένας υπό την επήρεια (ή όχι) ουσιών , ότι είδε.....τον Χριστό φαντάρο , θα θεωρηθεί και ατράνταχτη απόδειξη περί υπάρξεώς του τελευταίου (για λίγη σύνδεση με το θέμα) , και απλώς μένει να μάθουμε.....την μονάδα του ;