- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
IndustrialAngel:
Τις μαλακίες αυτές τις εννοείς ή τις γράφεις για να γελάμε; Δεν είμαι κωφάλαλος για να ξέρω νοηματική... Άλλη λέξη ψάχνεις και σου έκατσε αυτή,οπότε την πετάς... Πενία τέχνας κατεργάζεται...και στην προκειμένη περίπτωση γλωσσική πενία...Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από εσένα. Πρώτον γιατί ξέρω καλύτερα ελληνικά (λέξεις=σκέψεις, όταν δεν ξέρεις λέξεις χάνεις σκέψεις), δεύτερον γιατί εκφράζομαι και αντιλαμβάνομαι με ακρίβεια και προσέχοντας τις λεπτές έννοιες.
Ακριβώς αυτή μου έκατσε γιατί ομοιάζεις με κωφό, ενώ η λαλιά σου είναι ακριβώς όπως αυτή του κόρακα με την αλεπού.
Όπως είδαμε από ένα εδάφιο που μας έφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου, όταν διαβάζεις ένα εδάφιο από την Καινή Διαθήκη, διαβάζεις ....το 1/3 και μετά προσπαθείς να λασπώσεις το νόημα των όσων είπε ο Ιησούς, με τα δικά σου νοήματα.
Αν θα καταλάβαινες λοιπόν, δε θα προσπαθούσες να πλασάρεις τις βλακείες σου χρησιμοποιώντας από τα λόγια του Ιησού, μόλις το 1/3 ως απόδειξη, αλλά θα έπαιρνες ολόκληρη τη δήλωσή Του και θα ήσουν κύριος.
Το κόψιμο αυτό όμως που επιχειρείς στα λόγια του Ιησού για να πλασάρεις αυτό που θέλεις, για μένα δεν είναι παρά μια γλώσσα νοηματικής που δεν την καταλαβαίνω.
quote:
IndustrialAngel:
Διαφώνησες με το κείμενο που έγραφε ακριβώς αυτό. Ότι τα ζώα ΟΧΙ ΜΟΝΟ σκέφτονται αλλά κάνουν και προωθημένες σκέψεις όπως εκτιμήσεις για το μέλλον. Και κάτι έλεγες για "νόηση", τα ξέχασες; Τελικά τα ζώα σκέφτονται ή δε σκέφτονται;
Διαφώνησα με αυτό που είπες, ότι τα ζώα μπορούν να έχουν πολιτισμό.
Ακόμη εάν εσύ θεωρείς τα κόκαλα που θάβει ο σκύλος για να τα φάει αργότερα,
ή τη φωλιά που φτιάχνει η καρδερίνα για να γεννήσει, ως προωθημένη σκέψη και εκτίμηση για το μέλλον......εγώ το θεωρώ απλά σκέψη επιβίωσης.
Δεν έγραψα πουθενά ότι δεν σκέφτονται, αυτό που γράφω είναι ότι δεν έχουν τη νόηση για να φτάσουν στη διανόηση και τον πολιτισμό.
quote:
IndustrialAngel:
Η μαλακία και η άγνοια είναι σεβαστή όταν ο άλλος δεν το παίζει σοφός. Πρόσεξε ΠΟΛΥ καλά τι λέει το κείμενο... Υποτίθεται(και θεωρείται γνωστό από το κείμενο) ότι η ανάπτυξη πολιτισμού προϋποθέτει το πέρασμα γνώσης από τη μια γενιά στην άλλη ή από το ένα άτομο στο άλλο. Αυτή ακριβώς η συνθήκη ικανοποιείται ως ένα βαθμό ΚΑΙ από τα ζώα... Εξάλλου ΔΕΝ είχαν πάντα πολιτισμό οι άνθρωποι... Ξέρεις δε φυτρώνουν τα κινητά στα δέντρα, ούτε πάντα υπήρχαν πόλεις, ούτε κάν μεγάλες ομάδες. Στην αρχή υπήρχαν ευρύτερες οικογένειες, που απέχουν πολύ από αυτό που θες εσύ να πεις πολιτισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι των σπηλαίων ήταν ζώα και όχι άνθρωποι με τη δικιά σου λογική γιατί και εγώ δεν έχω ακούσει για "πολιτισμό" του ανθρώπου των σπηλαίων (μέχρι τον Κρό Μανιόν που ασχολούνταν με την τέχνη)...Για να λέμε και τα αυτονόητα. Όταν κάποιος κάνει ένα ισχυρισμό προς αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα ρισκάρει το κύρος του και το "κεφάλι" του. Αν γίνει αποδεκτό σημαίνει ότι πέρασε τη διαδικασία της κριτικής. Αν λοιπόν ο ισχυρισμός περί πολιτισμού έγινε αποδεκτός εμένα μου φτάνει... Αν εσύ δε συμφωνείς κάνε δικιά σου επιστημονική εργασία και δημοσίευσε την. Άλλο κύρος έχουν τα αυτοαναφορικά επιχειρήματα και οι κουτσουρεμένες γνώσεις εκφρασμένες με σπαστά ελληνικά του ευρωπαίου και άλλο μια επιστημονική δημοσίευση με πειράματα κτλ
Καλά καλά....μόλις τα ζώα λανσάρουν στην αγορά το δικό τους κινητό.....τότε έλα να μου πεις ότι έλεγα μαλακίες, μέχρι τότε είναι όλες δικέ σου.
quote:
IndustrialAngel:
Βλάκας είναι αυτός που φέρνει κείμενο εθνολόγου που πάει πιο πολύ σε κοινωνιολογικά θέματα όταν το θέμα υπό συζήτηση είναι ανθρωπολογικό...Τι διαφορά έχουν τα δύο... Έλα ντε...Και ξαναρωτάω... Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό... Οι ευρύτερες οικογένειες των ανθρώπων των σπηλαίων ήταν "απολίτιστες" και μάλλον θα τους θεωρούσες ζώα ας πούμε;
Όχι δεν θα τους θεωρούσα ζώα, αλλά εκκολαπτόμενους πολιτισμένους ανθρώπους.....εσύ την καρακάξα τι την θεωρείς?
quote:
:
Δεν είμαι δάσκαλος πρώτης δημοτικού. Χώρισε προτάσεις και προσπάθησε να βγάλεις νόημα ή ζήτα να στο εξηγήσει ένα παιδάκι
"Μόλις πρόσφατα φτάσαμε σε κοινωνική οργάνωση αυτά τα όντα...Μέχρι πρότινος τρώγαμε τη σκόνη τους"
Ποια σκόνη τους τρώγαμε μέχρι πρότινος? ο άνθρωπος δεν είχε κοινωνική οργάνωση τι είχε?
quote:
IndustrialAngel:
Άλλο λέω άλλο απαντάς... Ότι να ναι... Το θέμα είναι ότι ο Θεός εκπληρώνει ένα αρχέτυπο...
Ως προς το γένος....και?
quote:
IndustrialAngel:
Συγγνώμη φίλε μου αλλά το Λευιτικόν είναι Αγία Γραφή, εκτός αν έχει δίκιο ο Μακεδών και είναι φαντασιοπληξία των γιδοβοσκών της ερήμου...Δεν είναι ανθρώπινα παραγγέλματα
Που κολάει τώρα στην Καινή Διαθήκη η Παλαιά?
Για τον Ιησού λέγαμε....
quote:
IndustrialAngel:
Με ξέρεις παληκάρι μου; Όλα τα ζωάκια τα έχω δει...Καλοκαίρια πέρναγα στο χωριό του πατέρα μου στην Κρήτη
Και είδες το Κόρακα να σπέρνει, να θερίζει, να χτίζει αποθήκη και μετά να βάζει μέσα τα καλαμπόκια?......μπράβο η Κρήτη!!!
quote:
IndustrialAngel:
Για πες μας αφού τα βλέπεις, τι διαφορά έχουν από τις καρακάξες;
Ως προς τι? την εμφάνιση ή τις συνήθειες?
quote:
IndustrialAngel:
Δε διαφωνώ με αυτό...Το θέμα ήταν ότι τα παραδείγματα ήταν ατυχή...(όχι ατυχές)
Όλα πετυχημένα ήσαν.
quote:
IndustrialAngel:
ΜΟΝΟ της περιοχής του; Αυτός ΚΑΙ ΚΑΛΑ δεν έφτιαξε τον κόσμο;;;;;Και πακέτο όλα τα ζώα;;;;
Τι να τους έφερνε δηλαδή ως παράδειγμα? ..... κάτι που δεν είχαν δει ποτέ τους?
quote:
IndustrialAngel:
Συγκλονίστηκα με τις γνώσεις σου... Έκαψες κανά μπουζί όταν το έγραφες αυτό;;; Δε μου απαντάς όμως στο αν έπεσε ΜΕΣΑ ο Χριστός για τις συνήθειες του Κόρακα
Σου έχω απαντήσει, όταν λοιπόν βγάλεις τα σαλάμια από τα μάτια σου ή περιορίσεις λίγο την μ.... τότε ίσως να δεις.
quote:
IndustrialAngel:
Και τα κινητά φυτρώνουν στα δέντρα...
Ικανός είσαι να μας το πεις κι αυτό!
quote:
IndustrialAngel:
Αντε!!! Και αυτό είναι απόδειξη της ύπαρξης του Θεού! Σαΐνι μου εσύ... Τα σάρωσε όλα... Το θέμα είναι ότι ναι μεν δεν κρατάει σακούλα αλλά αποθηκεύει σε μέρος που δε βλέπουν οι άλλοι κόρακες λιπαρές τροφές, που μπορούν και διατηρούνται...Αποθήκευση
Και ο σκύλος το κάνει αυτό, και ο πάνθηρας και μια σειρά από ζώα......το επόμενο λοιπόν βήμα είναι αυτό του κινητού? ......θα γελάμε πολύ ακόμα?
quote:
IndustrialAngel:
Και ο Έλβις ζει και ο Χριστός δεν έλεγε μαλακίες... Όπως τα λες
Τις μαλακίες τις μονοπωλείς στα περισσότερα των μηνυμάτων σου, μη φοβάσαι λοιπόν δε σου κλέβει κανείς τη δόξα.
quote:
IndustrialAngel:
Σκέψη και σπαστά ελληνικά δεν πάνε μαζί... Οπότε πριν σχολιάσεις τους άλλους κοίτα να ομιλείς σωστά τη γλώσσα μας... Δεύτερον σκέφτομαι άρτια διότι μια ακολουθία με αλλαγή του πρώτου στοιχείου παύει να είναι σωστή ακολουθία... Το μέρος αναιρεί το όλον. Και θα ξαναπώ, ψάξε τι είναι άρνηση της διάζευξης...
Βάρβαρη σκέψη έχεις και είναι τόσο βάρβαρη που δε σέβεσαι τίποτα.
Να φανταστώ ότι ο παππούς σου ήταν βαθύς γνώστης της γραμματικής? το ίδιο και η γιαγιά σου? και οι γείτονες σου? και οι φίλοι σου? και...και....και...
Καλά δε βλέπεις πόσο καραγκιόζης γίνεσαι με την εμμονή σου στη γραμματική? τι κόμλπεξ είναι αυτά που κουβαλάς?
quote:
IndustrialAngel:
1. Η γιαγιά μου στην Κρήτη έχει και κοτέτσι και κουνέλια και κατσικούλα. Αλλά η μαλακία του Χριστιανού δεν έχει όρια...
Απορώ πως δε σε κράτησε μαζί τους...θα είχε ένα ζώο περισσότερο!....θα τους μάθαινες και γραμματική.
quote:
IndustrialAngel:
2. Άλλο να δουν ΟΠΤΙΚΑ ή με τη ΜΥΡΩΔΙΑ (δηλαδή αισθητικά) βρε ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ και άλλο να λογαριάσουν το ΧΡΟΝΟ μετά από 7 μέρες τάδε ώρα να είναι στο συγκεκριμένο σημείο του μετρό για να φάνε. Το δεύτερο είναι ΠΙΟ προωθημένη σκέψη...
Γιατί που λέει το πείραμα ότι αυτό γινόταν κάθε 7 ημέρες τη συγκεκριμένη ώρα?
Μία υπόθεση διάβασα, αλλά από την υπόθεση μέχρι την πράξη…….
quote:
IndustrialAngel:
Τα παραδείγματα που κάνεις είναι άσχετα, λανθασμένα και τελικά δεν ξέρεις τι λες...
Καλά καλά.....
quote:
IndustrialAngel:
Τις μαλακίες τις λένε οι Χριστιανοί. Εγώ δε λέω τίποτα μιλάω με στοιχεία... Κάνε έρευνα που να τα διαψεύδει...
Τι έρευνα να κάνω?
εάν και που τα ζώα έχουν ξεκινήσει τον πολιτισμό τους?....θες να με πάρουν με τις λεμονόκουπες?
κοιτάς εσύ που λες τη μία βλακεία πίσω από την άλλη εδώ στο ίντερνετ? για πες τα και προς τα έξω.....ότι σε λίγο τα κοράκια θα έχουν τον δικό τους πολιτισμό!.....
- Γιατί δε μάς φέρνεις τίποτα φωτογραφίες με τον πολιτισμό των ζώων?.... πήγαινε μέχρι τη ζούγκλα φωτογράφισε μια εκδήλωσή τους και έλα να με αποστομώσεις.....
-Μα τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις ότι τέτοιες μπαρούφες ούτε μικρά παιδιά δεν τις λένε?
quote:
IndustrialAngel:
Έλα όμως που λογαριάζουν τις μέρες...7 μερόνυχτα... Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν τα ονομάζουν όπως εσύ
Δεν είδα να γράφει κάτι τέτοιο ως αποτέλεσμα πειράματος, εκτός εάν δεν το πρόσεξα.
quote:
IndustrialAngel:
Ούτε οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μετρό...Ζώα και αυτοί να υποθέσω;
? Έχεις μετρήσει πόσες μαλακίες έχεις γράψει? αν σου έδιναν ένα Ευρώ για κάθε μία θα είχες πλουτίσει τώρα!
quote:
alfa-omega :
Με ενδιαφέρει το πόσο συχνά έχεις ανάγκη την παρουσία του ,από ψυχολογική οπτική γωνία .
Σου θέτω το ερώτημα , με αφορμή την παράθεση του ρητού του ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ.
Μπόλικες φορές.
Μικρασιατική καταστροφή-Ξυλούρης-Γαργανουράκης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
Ακριβώς αυτή μου έκατσε γιατί ομοιάζεις με κωφό, ενώ η λαλιά σου είναι ακριβώς όπως αυτή του κόρακα με την αλεπού.
Όπως είδαμε από ένα εδάφιο που μας έφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου, όταν διαβάζεις ένα εδάφιο από την Καινή Διαθήκη, διαβάζεις ....το 1/3 και μετά προσπαθείς να λασπώσεις το νόημα των όσων είπε ο Ιησούς, με τα δικά σου νοήματα.Αν θα καταλάβαινες λοιπόν, δε θα προσπαθούσες να πλασάρεις τις βλακείες σου χρησιμοποιώντας από τα λόγια του Ιησού, μόλις το 1/3 ως απόδειξη, αλλά θα έπαιρνες ολόκληρη τη δήλωσή Του και θα ήσουν κύριος.
Το κόψιμο αυτό όμως που επιχειρείς στα λόγια του Ιησού για να πλασάρεις αυτό που θέλεις, για μένα δεν είναι παρά μια γλώσσα νοηματικής που δεν την καταλαβαίνω.
Όταν το 1 από τα 3 είναι λάθος είναι λάθος το σύνολο τους...Απλή λογική, απλά ελληνικά...
quote:
Διαφώνησα με αυτό που είπες, ότι τα ζώα μπορούν να έχουν πολιτισμό.
Δεν το είπα εγώ βρε ΓΚΑΣΜΑ, το λένε άλλοι ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΟΙ από εσένα... άθεοι, σατανιστές και κομουνιστές ταυτόχρονα φαντάζομαι, όπως ο Δαρβίνος.
Και αυτό που λένε είναι ότι μπορούν να περάσουν γνώση από το ένα στο άλλο, που είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού...
quote:
Ακόμη εάν εσύ θεωρείς τα κόκαλα που θάβει ο σκύλος για να τα φάει αργότερα,
ή τη φωλιά που φτιάχνει η καρδερίνα για να γεννήσει, ως προωθημένη σκέψη και εκτίμηση για το μέλλον......εγώ το θεωρώ απλά σκέψη επιβίωσης.
Δεν ήταν αυτά τα παραδείγματα...Ξέρω ότι μιλάς σπαστά ελληνικά, ζήτα από κάποιον ΕΛΛΗΝΑ να σου τα εξηγήσει....
Με την ίδια λογική ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει ο άνθρωπος τον βοηθάει να επιβιώσει...
quote:
Δεν έγραψα πουθενά ότι δεν σκέφτονται, αυτό που γράφω είναι ότι δεν έχουν τη νόηση για να φτάσουν στη διανόηση και τον πολιτισμό.
ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ. Θες να σου δείξω τι έχεις γράψει;Να σε κάνω ρεζίλι; Πες μου αν θες...
Επίσης, ακριβώς αυτό που λες, ότι ΔΕΝ έχουν αποδεικνύεται ότι ΕΧΟΥΝ... Από σοβαρούς ανθρώπους όχι από άσχετους
quote:
Καλά καλά....μόλις τα ζώα λανσάρουν στην αγορά το δικό τους κινητό.....τότε έλα να μου πεις ότι έλεγα μαλακίες, μέχρι τότε είναι όλες δικέ σου.
Τα κινητά φυτρώνουν στα δέντρα και ο Έλβις ζει
quote:
Όχι δεν θα τους θεωρούσα ζώα, αλλά εκκολαπτόμενους πολιτισμένους ανθρώπους.....εσύ την καρακάξα τι την θεωρείς?
Δικαιολόγησε τη διάκριση...Τι πάει να πει εκκολαπτόμενος; ΔΥΝΗΤΙΚΑ:
quote:
Ποια σκόνη τους τρώγαμε μέχρι πρότινος? ο άνθρωπος δεν είχε κοινωνική οργάνωση τι είχε?
Άμα είσαι άσχετος....Ξέρεις δεν υπήρχαν τα αρχαία χρόνια αυτοκίνητα, εργοστάσια, σχολεία, πόλεις κτλ... Οι άνθρωποι των σπηλαίων στην καλύτερη περίπτωση είχαν κοινωνική οργάνωση επίπεδου λύκων (δηλαδή μια ευρύτερη οικογένεια-αγέλη) και ακόμα πιο παλιά ίσως ήταν ακόμα πιο απομονωμένοι όπως οι γορίλες...
Αυτό που έχουν τα μυρμήγκια και οι μέλισσες με τον καταμερισμό των καθηκόντων, τους εργάτες, τους στρατιώτες κτλ κτλ... Υπήρχε ΠΡΙΝ τον άνθρωπο, ΠΟΛΥ πριν τον άνθρωπο, μη σου πω από την εποχή των δεινοσαύρων. Αυτά τα έντομα έχουν ένα χαρακτηριστικό που λέγεται συλλογική συνείδηση (hive mind)... Όταν οι άνθρωποι κυνηγάγανε μπουλούκι τα μυρμήγκια είχαν καταμερισμό εργασίας... Πολύ μπροστά. Μόλις πρόσφατα κάναμε ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το ότι παρομοιάζουν πολλοί τη σύγχρονη ζωή ακριβώς με μια αποικία τέτοιων εντόμων.
Αυτά είναι γνωστά και όποιος έχει διαβάσει ανθρωπολογία τα βρίσκει... Αλλά η μαλακία του Χριστιανού...
quote:
Ως προς το γένος....και?
Ότι ικανοποιεί μια ανθρώπινη ανάγκη, είναι δηλαδή τόσο ανθρωπόμορφος, σαν να είναι φτιαχτός...
quote:
Που κολάει τώρα στην Καινή Διαθήκη η Παλαιά?
Για τον Ιησού λέγαμε
Και αυτό που είπε ο Ιησούς ερχόταν σε αντίθεση ΟΧΙ μόνο με ότι ξέρουμε σήμερα για τα μικρόβια αλλά ΚΑΙ το τι έλεγε το Λευτικόν
quote:
Και είδες το Κόρακα να σπέρνει, να θερίζει, να χτίζει αποθήκη και μετά να βάζει μέσα τα καλαμπόκια?......μπράβο η Κρήτη!!!
Ναι παληκάρι μου. Έτσι βγάλε το μαύρο άσπρο... Η πόλη είναι χωριό, Ο γκρεμός σκαλί,και τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο Κόρακας ΔΕΝ αποθηκεύει αφού δε χτίζει αποθήκες...
Υπάρχουν ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ζώα, που ΔΕΝ αποθηκεύουν. Θα μπορούσε να διαλέξει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από αυτά, διάλεξε το λάθος...ΓΙΑΤΙ άραγε;
quote:
Ως προς τι? την εμφάνιση ή τις συνήθειες?
Η ερώτηση είναι γενική
quote:
Όλα πετυχημένα ήσαν.
Ου ναι. Εγώ λέω για δελφίνια και εσύ καταλαβαίνεις για καρδερίνες...
quote:
Τι να τους έφερνε δηλαδή ως παράδειγμα? ..... κάτι που δεν είχαν δει ποτέ τους?
Το θέμα είναι ότι είχε φτιάξει τον κόσμο και έπρεπε να ξέρει τι είχε φτιάξει...Εκτός αν τα έκανε στο βρόντο
quote:
Σου έχω απαντήσει, όταν λοιπόν βγάλεις τα σαλάμια από τα μάτια σου ή περιορίσεις λίγο την μ.... τότε ίσως να δεις.
Πολύ πλήρης απάντηση... Αν σου πω ότι είσαι γυναίκα, λογίστρια και Κορίνθια κάνω λάθος ΜΟΝΟ στο ένα αλλά θα διαφωνήσεις με το ΣΥΝΟΛΟ της πρότασης όχι μόνο με τη λέξη... Δηλαδή με τη δικιά σου λογική, η σωστή διόρθωση είναι είσαι "άντρας, λογίστρια και Κορίνθια". Το μέρος δηλαδή δεν καθιστά λάθος το όλον... Επομένως θα σε φωνάζω Χριστιανή από εδώ και στο εξή καθώς στο μέρος είμαι σωστός (ως προς το θρήσκευμα) αλλά όχι ως προς το υπόλοιπο (το γένος)
Στο εξής να σε φωνάζω Χριστιανή επειδή έχεις βαφτιστεί;;;;
quote:
Και ο σκύλος το κάνει αυτό, και ο πάνθηρας και μια σειρά από ζώα......το επόμενο λοιπόν βήμα είναι αυτό του κινητού? ......θα γελάμε πολύ ακόμα?
Ότι να ναι... Έχει βραχυκυκλώσει ο εγκεφαλός σου και στήνεις αντιφάσεις σε πράγματα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι λέω... Άλλα ντ άλλων...
quote:
Τις μαλακίες τις μονοπωλείς στα περισσότερα των μηνυμάτων σου, μη φοβάσαι λοιπόν δε σου κλέβει κανείς τη δόξα.
Ο Έλβις ζει
quote:
Βάρβαρη σκέψη έχεις και είναι τόσο βάρβαρη που δε σέβεσαι τίποτα.
Να φανταστώ ότι ο παππούς σου ήταν βαθύς γνώστης της γραμματικής? το ίδιο και η γιαγιά σου? και οι γείτονες σου? και οι φίλοι σου? και...και....και...
Καλά δε βλέπεις πόσο καραγκιόζης γίνεσαι με την εμμονή σου στη γραμματική? τι κόμλπεξ είναι αυτά που κουβαλάς?
Δεν ξέρουν όλοι γραμματική αλλά όταν τους διορθώνω το δέχονται, δε μου λένε "ναι μπορεί να μην ξέρω γραμματική αλλά ξέρω ιστορία/να φυτεύω ραπανάκια/να ρίχνω γκόμενες/να ταΐζω τις κότες". Η γνώση σε ένα τομέα (λέμε τώρα ότι ξέρεις ιστορία, υπόθεση εργασίας) δε σε καθιστά αλάθητοσ στους υπόλοιπους...
Και το θέμα είναι ότι όσοι δεν ξέρουν γραμματική ΔΕΝ το παίζουν "σοφοί". Δεν μπορεί ρε φίλε να διαβάζεις και μην ξέρεις γράμματα. Copy paste από σάιτ στο internet κάνεις και νομίζεις ότι χάφτουμε
quote:
Γιατί που λέει το πείραμα ότι αυτό γινόταν κάθε 7 ημέρες τη συγκεκριμένη ώρα?
Μία υπόθεση διάβασα, αλλά από την υπόθεση μέχρι την πράξη……
Δηλαδή άμα σου αποδείξω ότι συμβαίνει στην πράξη θα παραδεχτείς δημοσίως ότι ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; Πρόσεξε τι θα απαντήσεις γιατί το έπαιζε έξυπνος και ο τρέχα και μετά το φυσούσε και δεν κρύωνε...
quote:
Τι έρευνα να κάνω?
εάν και που τα ζώα έχουν ξεκινήσει τον πολιτισμό τους?....θες να με πάρουν με τις λεμονόκουπες?
κοιτάς εσύ που λες τη μία βλακεία πίσω από την άλλη εδώ στο ίντερνετ? για πες τα και προς τα έξω.....ότι σε λίγο τα κοράκια θα έχουν τον δικό τους πολιτισμό!.....
- Γιατί δε μάς φέρνεις τίποτα φωτογραφίες με τον πολιτισμό των ζώων?.... πήγαινε μέχρι τη ζούγκλα φωτογράφισε μια εκδήλωσή τους και έλα να με αποστομώσεις.....-Μα τόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις ότι τέτοιες μπαρούφες ούτε μικρά παιδιά δεν τις λένε?
Μαλακίες λες εσύ... Εγώ μιλάω με στοιχεία...Δεν κατεβάζω ούτε νούμερα, ούτε έννοιες από το στομάχι μου
Αν σου πω ότι οι πίθηκοι δείχνουν σεβασμό στους νεκρούς, κάτι σαν κηδεία τι θα πεις;;;; Θα παραδεχτείς ότι λες μαλακίες; Και πάλι πρόσεχε για να μην πάθεις τα ίδια με τον τρέχα
quote:
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=2055Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυμελετημένες περιπτώσεις είναι εκείνη των μυρμηγκιών Atta -τα γνωστά είδη είναι περίπου 15-, τα οποία ονομάζονται επίσης "ομπρελοφόρα" και ζουν στα δάση του Αμαζονίου. Αυτά φτιάχνουν αποικίες που μπορεί να αριθμούν εκατομμύρια άτομα. Τρέφονται αποκλειστικά μ' ένα μύκητα (μανιτάρι) τον οποίο καλλιεργούν σε υπόγεια διαμερίσματα πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα στρώματα από φύλλα. Τη στιγμή της ίδρυσης μιας αποικίας η βασίλισσα φέρνει στη φωλιά ένα κομματάκι από το μυκήλιο του μύκητα, με το οποίο θα ξεκινήσει η καλλιέργεια. Η πρώτη γενιά εργατριών είναι πολύ μικρόσωμες, ώστε να μπορούν να συλλέγουν τις λεπτές ίνες του μύκητα χωρίς να καταστρέφουν τα φύλλα. Μ' αυτά θα ασχοληθεί μια δεύτερη γενιά εργατριών μεσαίου μεγέθους, την οποία θα ακολουθήσει μια τρίτη γενιά εργατριών-γιγάντων, η οποία θα μαζέψει μεγάλα φύλλα.
Όταν ο πληθυσμός ξεπεράσει το κατώφλι των 100.000 κατοίκων αρχίζουν να γεννιούνται στρατιώτες -για την ακρίβεια, στρατιωτίνες, αφού είναι θηλυκές όπως και όλες οι εργάτριες. Συνεπώς στην ανάπτυξη της αποικίας αντιστοιχεί μια παράλληλη αλλαγή του πληθυσμού. Τι θα συμβεί αν ένα μεγάλο τμήμα της αποικίας και των κατοίκων της καταστραφεί; Από τα αβγά της βασίλισσας θα αρχίσουν να γεννιούνται μόνο μικρές εργάτριες-κηπουροί, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συλλογή του μύκητα. Με λίγα λόγια, ο πληθυσμός αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του υπεροργανισμού.
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9C%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%AE%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%B1
Η φωλιά των μ. είναι διαρρυθμισμένη σε πολλά διαμερίσματα και σε τρία ή τέσσερα πατώματα. Πολλά είδη μυρμηγκιών κατασκευάζουν τη φωλιά τους μέσα σε κορμούς δέντρων, στα πατώματα και τους τοίχους σπιτιών ή αποθηκών κ.ά. Η κοινωνία των μ. παρουσιάζει την οργάνωση μιας πόλης και οι τρόποι με τους οποίους γίνονται οι διάφορες εργασίες μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες μεθόδους. Τα άτομα της ίδιας φωλιάς βοηθούνται πολύ μεταξύ τους, κατανέμουν δίκαια την εργασία και δε φιλονικούν. Υπάρχουν εξελιγμένα είδη που κατασκευάζουν πολύπλοκες φωλιές με ειδικούς χώρους, όπου εκτρέφονται διάφορα έντομα (αφίδες, κοχενίλες κ.ά.), τα οποία εκκρίνουν σακχαρώδεις χυμούς, όταν χαϊδευτούν από τις κεραίες των μ. Μπορεί να πει κανείς πως η αναρρόφηση των χυμών των εντόμων από τα μ. μοιάζει πολύ με το άρμεγμα που γίνεται από τον άνθρωπο στους στάβλους. Εκτός από την "κτηνοτροφία", τα μ. ασχολούνται και με τη "γεωργία". Έχει παρατηρηθεί πως καλλιεργούν μικρές εκτάσεις γης με σιτηρά και συγκομίζουν τους καρπούς τους. Καλλιεργούν επίσης πολλούς μύκητες πάνω σε υπόστρωμα κομματιασμένων φύλλων. Πολλές φορές γίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ δύο μυρμηγκοφωλιών, με σκοπό την αρπαγή των αποθηκευμένων τροφίμων. Όταν ένα μ. ανακαλύψει μία ποσότητα τροφής, γυρίζει στη φωλιά του και ειδοποιεί τα άλλα με τις κεραίες του, σχετικά με την τοποθεσία που βρίσκεται η τροφή και την ποσότητά της. Ύστερα ξεκινούν όλα μαζί για το σημείο που βρίσκεται η τροφή και τη μεταφέρουν μέσα στις αποθήκες της φωλιάς. Κυριότεροι εχθροί των μ. είναι το νευρόπτερο έντομο μυρμηκολέοντας και το θηλαστικό μυρμηκοφάγος.
Κυριότερα είδη μυρμηγκιών είναι οι φυλλοκόπτες ή ομπρέλες, ο εξανδραποδιστής, η μαύρη ανόμμα, η πονέρα, τα κόκκινα μυρμήγκια κ.ά. Μερικά είδη μυρμηγκιών, όπως τα κόκκινα μ., είναι ωφέλιμα για τη γεωργία, γιατί αναμοχλεύουν και αερίζουν συνεχώς το έδαφος. Καταστρέφουν πολλά βλαβερά έντομα, αλλά προκαλούν και μεγάλες ζημιές στα καλλιεργούμενα φυτά και τα τρόφιμα των σπιτιών. Για την καταπολέμηση των μ. χρησιμοποιείται τετραχλωριούχος άνθρακας ή πετρέλαιο.
μα τι λένε αυτοί οι άθεοι-σατανιστές; τα μερμήγκια καλλιεργούν σιτηρά και μύκητες και εκτρέφουν άλλα έντομα με σκοπό να συλλέγουν τους σακχαρώδεις χυμούς που εκκρίνουν αφού τα <<αρμέξουν>>
βρε τι πάθαμε στα καλά καθούμενα,πως θα μαζέψει τώρα τις χριστιανολογίες του ο ευρωπαίος;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:Αν σου πω ότι οι πίθηκοι δείχνουν σεβασμό στους νεκρούς, κάτι σαν κηδεία τι θα πεις;;;;
Εγώ θα έλεγα ότι και σεις δείχνετε σεβασμό στον προπάπου σας πίθηκο γιαυτό και αναφέρεσθε μονίμως σ΄αυτούς.
Εξ άλλου στο τελευταίο μήνυμά σας αναφέρατε, φράσεις που θυμίζουν ένστικτα μαιμούς όπως.
Δεν το είπα εγώ βρε ΓΚΑΣΜΑ...
Ξέρω ότι μιλάς σπαστά ελληνικά, ζήτα από κάποιον ΕΛΛΗΝΑ να σου τα εξηγήσει....
Άμα είσαι άσχετος....
Αλλά η μαλακία του Χριστιανού...
Έχει βραχυκυκλώσει ο εγκεφαλός σου...
Δηλαδή άμα σου αποδείξω ότι συμβαίνει στην πράξη θα παραδεχτείς δημοσίως ότι ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; ...
Και εμμονή προς τον προπάπο σου αφού σε ένα και μόνο μήνυμα αναφέρεις εκτός απ τους πιθήκους και τους γορίλες.
"και ακόμα πιο παλιά ίσως ήταν ακόμα πιο απομονωμένοι όπως οι γορίλες..."
Πολλά νεύρα και ένστικτα μου θυμίζουν όλα αυτά.
quote:
Εξ άλλου στο τελευταίο μήνυμά σας αναφέρατε, φράσεις που θυμίζουν ένστικτα μαιμούς όπως.
Ανάλογα με τα σκ...ά παίρνεις και το σκ...τόφτυαρο (Λαϊκή παροιμία)

macedon
quote:
Εγώ θα έλεγα ότι και σεις δείχνετε σεβασμό στον προπάπου σας πίθηκο γιαυτό και αναφέρεσθε μονίμως σ΄αυτούς.
Ναι ότι πεις. Και ο Έλβις ζει. Μαζί με τον Κένεντυ και το Χίτλερ σε βάση της CIA στο Βόρειο Πόλο
quote:
Και εμμονή προς τον προπάπο σου αφού σε ένα και μόνο μήνυμα αναφέρεις εκτός απ τους πιθήκους και τους γορίλες.
"και ακόμα πιο παλιά ίσως ήταν ακόμα πιο απομονωμένοι όπως οι γορίλες..."
Τώρα τι να πω... Ότι οι γορίλες, οι χιμπατζήδες, οι χιμπατζήδες Bonobo και οι άνθρωποι είναι λέγονται "μεγάλοι πίθηκοι της Αφρικής" ταξονομικά, δηλαδή οι γορίλες είναι πίθηκοι, δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Ότι κριτική που γίνεται από ανθρώπους που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τις έννοιες πίθηκος και γορίλας πάει στο βρόντο; Εκεί ακριβώς που πάει αυτού που νομίζει ότι ο Αυστραλοπίθηκος είναι από την Αυστραλία;;;
quote:
Πολλά νεύρα και ένστικτα μου θυμίζουν όλα αυτά.
Ενώ εσύ δεν έχεις ένστικτα ας πούμε; Πχ δεν ανατριχιάζεις; Δεν έχεις αδρεναλίνη;
Το πρόβλημα είναι ότι ο εγωισμός και η ΕΓΩΛΑΤΡΙΑ των Χριστιανών της δικιάς σας συνομοταξίας, οι οποίοι ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ευφυέστατους και ταπεινούς πιστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, σε συνδυασμό με ένα ξεπερασμένο ανθρωποκεντρισμό (από τότε που ο άνθρωπος δεν ήξερε ότι ξέρει τώρα) σας έχει κάνει να νομίζετε ότι είστε ανώτεροι και ότι τα ξέρετε όλα. Εντάξει παληκάρι μου... Ο Έλβις ζει και εμείς με τους πιθήκους δεν είμαστε συγγενείς... Κατά λάθος είμαστε κατά 98.6% ίδιοι... Η' μάλλον "GodDidIt", έτσι γούσταρε ο "αποπάνω"
άθεος
Ξέχασες ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Ταυτόχρονα. Και ναζί μη σου πω.
Προς τι όλη αυτή η ανθρωπολογία αν ο πίθηκος με τον γορίλα ή άλλον προπάππου είναι το ίδιο;
Απλά ανέφερα ότι σε ένα μικρό μήνυμα σου ανέφερες δυο φορές τους προγόνους σου, αν πιστεύεις ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο.
Ανέφερα και κραυγές πιθήκου,(διάφορες εκφράσεις) και εδώ έχεις δίκιο ότι όλοι έχουμε ζωικά ένστικτα, αλλά ας μη το παρακάνουμε.
Κι εγώ καμιά φορά θέλω να δείρω τον ταχυδρόμο αλλά το πνίγω.
Και κλείνεις την απάντησή σου με ορισμένες βρισιές προς χριστιανούς.
Βρίσε αλλά να ξέρεις ότι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον πιθηκισμό.
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Δεν σε είδα σαν άθεο να βάλεις εναντίον μουσουλμάνων, ινδουιστών, βουδιστών παρά μόνο χριστιανών.
Αυτό είναι πουστιά, δηλαδή κοροιδία.
Κι αν είμαστε ηλίθιοι οι χριστιανοί, αφού μας βρίζεις επειδή έτσι στην κάρφωσε, κάνε αποτρίχωση μωρή μαιμού γιατί κατάγεσαι από τον πίθηκο και πρέπει να γίνεις άνθρωπος.
Ελπίζω να συμφωνείς για την καταγωγή σου.
Μια αποτρίχωση δεν βλάπτει και θα μου πεις κι ευχαριστώ.
quote:
Αθεε, άλαξε το όνομα γιατί μας μπερδεύεις.
Δεν σε είδα σαν άθεο να βάλεις εναντίον μουσουλμάνων, ινδουιστών, βουδιστών παρά μόνο χριστιανών.
Αυτό είναι πουστιά, δηλαδή κοροιδία.
αν γράψει τις μπούρδες που γράφεις εσύ, ένας μουσουλμάνος τότε θα λάβει την ίδια απάντηση το ίδιο θα γίνει όποιο πρόβατο όποιας θρησκείας γράφει τις μπούρδες που γράφετε εσείς οι χριστιανοί τώρα απαντάω σε χριστιανούς
quote:
Κι αν είμαστε ηλίθιοι οι χριστιανοί, αφού μας βρίζεις επειδή έτσι στην κάρφωσε, κάνε αποτρίχωση μωρή μαιμού γιατί κατάγεσαι από τον πίθηκο και πρέπει να γίνεις άνθρωπος.
Ελπίζω να συμφωνείς για την καταγωγή σου.
Μια αποτρίχωση δεν βλάπτει και θα μου πεις κι ευχαριστώ.
συνεχίζεις να μπερδεύεις το τι λέει η εξέλιξη
δεν πειράζει φαίνεται η μπουρδολογία που σας ποτίζουν στα κατηχητικά
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen