- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

quote:
Φαντάσου να είχαν βάλει τον Νικόμαχο βασανιστή των Χριστιανών. Θα τους είχε ξεπαστρέψει όλους.
Επιταχύνεις την παλινδρομική κίνηση?
Με τον όρο "παλινδρομική κίνηση" δεν εννοώ τον αυνανισμό, όπως θα φαντάσθηκες, αλλά την αγχωτική προσπάθεια του νευρωνικού σου κέντρου, να φέρει τα ημισφαίρια του εγκεφάλου σου σε αρμονία, ώστε να αποτρέψει μια πιθανή, συμμετρία CP.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/08/2013 22:49:46
quote:
Εσείς νομίζετε πως θρησκεία είναι να πιστεύεις μόνο στο υπερφυσικό, να κάνεις τελετές, προσευχές κτλ.http://creation.com/atheism-a-religion
Και να μην ακούσω δικαιολογίες για το ποιος έχει γράψει το άρθρο. Μας ενδιαφέρετι ΤΙ ΛΕΕΙ και όχι ΠΟΙΟΣ το ΛΕΕΙ.
Εντάξει μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά δεν χάνετε τίποτα να το εξετάσετε. Όμως άκου εκεί να συμφωνήσουμε με το ζόρι! Τί ιεροεξεταστικές συμπεριφορές είναι αυτές; Συμφωνείς αλλιώς σε καίω!
Φαντάσου να είχαν βάλει τον Νικόμαχο βασανιστή των Χριστιανών. Θα τους είχε ξεπαστρέψει όλους.
Ρε συ Χρηστο μια ερωτηση μονο γιαιτ υπαρχει κατι που μου εκανε εντυπωση ( και μια συμπληρωματικη ερωτηση...)
Στην αρχη αναφερεσαι γενικα σε ολους .
Στο τελος αναφερεσαι σε καποιον συγκεκριμενο
μιας που χρησιμποιεις δευτερο προσωπο ενικου...
Σε ποιον ακριβως γραφεις το "φαντασου";
Σε καποιον φανταστικο φιλο μηπως ;
( η συμπληρωματικη ερωτηση)
Υσ : η αναγκη διμιουργιας φανταστικων φιλων
ειναι ενα χαρακτιριστικο που δανιζονται
ορισμενοι μεγαλοι υληκιακα ανθρωποι αλλα
εχει την ιδια ακριβως αιτια με τα παιδια...
ψαξτο λιγο το θεμα εχει αξια...
Φαντάσου να είχαν βάλει τον Νικόμαχο βασανιστή των Χριστιανών. Θα τους είχε ξεπαστρέψει όλους.Επιταχύνεις την παλινδρομική κίνηση?
Με τον όρο "παλινδρομική κίνηση" δεν εννοώ τον αυνανισμό, όπως θα φαντάσθηκες, αλλά την αγχωτική προσπάθεια του νευρωνικού σου κέντρου, να φέρει τα ημισφαίρια του εγκεφάλου σου σε αρμονία, ώστε να αποτρέψει μια πιθανή, συμμετρία CP.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/08/2013 22:49:46
Άσε τα αυτά ιεροεξεταστή!
Λες και δεν ξέρω εγώ τί ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου!!! Λες και δεν ξέρω πόσους ανθρώπους θυσίασες στους βωμούς των δαιμόνων πονηρέ Βεελζεβούλ!

quote:
"Δεν τους αφήνουν ούτε στα ερείπια των ναών της πατρώας θρησκείας να ιερουργήσουν"Η πολιτεία καλά κάνει και δεν το επιτρέπει, αποτελούν μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Τι άλλο θα ακούσουμε, να παραχωρείται το Καρνακ στους αναστήσαντες την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία;
Δεν μπορείς να εξισώνεις την απαγόρευση καύσης των νεκρών με την απαγόρευση χρήσης των αρχαίων ελληνικών ναών στους πολυθεϊστές εν έτη 2013.
Φυσικά αν θέλουν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να στήσουν τους δικούς τους λατρευτικούς χώρους - ναούς.
Την Αγια Σοφια την θελουν ομως φιλε μου ...
αυτη δεν αποτελει μνημειο ;
Μηπως επειδη ειναι Χρηστιανικη ειναι θεμιτο;
Οχι τιποιτα αλλο απλα οι χρηστιανοι κανουν λογο μεσω της
"μεγαλης ιδεας" για την λειτουργια στην Αγια Σοφια της Κωνσταντινουπολης .
Αρα να υποθεσω οτι με βαση την λογικη του μνημειου των
Αρχαιων αντιστοιχα θα εισαι αντιθετος στην λειτουργια
της Αγιας Σοφιας σαν εκλησια ,Γιατι εαν εισια θετικος σε κατι τετοιο τοτε γραφεις επιλεκτικα τις αποψεις σου.
Δυστηχως φιλε μου μπορει να κανει συγκριση γιατι
(εαν δεν το ξερεις μαθε το)
για να αναγνωριστει απο το κρατος μια θρησκεια ασχετα
με το εαν ειναι πιθανος ασχετη με την κοσμογονια του
Χριστιανισμου περναει μεσα απ οτην ιερα συνοδο των Χριστιανων.
Θα σου δωσω ενα χαρακτιριστικο παραδειγμα του θεματος με
τη μεχρι προσφατα ( ευτηχως αλαξε αυτος ο παραλογισμος)
με την αναγνωριση της απαλαγης απο το μαθημα των θρησκευτικων
οπου το κρατος αφηνε στην εκλησια την αποφαση για τις "Αναγνωρισμενες"
θρησκειες που περιγραφει στον σχετικο νομο(οσες ειναι ανγνωρισμενς
αποτην ιερα συνοδο των Ορθοδοχων Χριστανων)
Δηλαδη για να παρεις απαλαγη απο την "Χριστιανικη αγωγη" εαν π.χ.
ανοικες σε μια ολιγομελη "αιρεση ", θρησκεια ή και γω δεν ξερω τι
επρεπε η να γραψεις ψεματα για την θρησκεια σου ( εαν ειχες)
η να παρακολουθησεις την Χριστιανικη αγωγη.
Αυτη ηταν η περιφιμη ελευθερια της επιλογης που δινει το δικαιωμα φιλε μου να γινεται συγκριση μετο καψιμο των νεκρων μιας που οι
Ιερεις του χριστιανισμου θεωρουν οτι καταστρεφεις το σωμα σου για την δευτερα παρουσια , επιλογη του καθενος θα ηταν εαν ησχυε στην πραξη η περιφιμη "ζαχομαρα"( αλλη ειναι η σωστη λεξη) της ελευθερης επιλογης. Ιδια τακτικη ειναι φιλε μου , ιδια τακτικη!!!
Για το τελευταιο τωρα...
Εαν φιλε μου δωθει αυτο το δικαιωμα (η Χριστιανικη εκλησια βαζει εμποδια) τοτε οι Δωδεκαθειστες θα εχουν καθε δικαιωμα
(ηθικα για εμενα το εχουν) να ζητησουν τον λογο για την τεκτικη της καταστροφης των αρχαιων Ναων και της "Αναστηλωσης" Χριστιανικων ναων
με κομματια των Αρχαιων. πραγμα που μπορεις να δεις σε παλιους Χριστιανικους ναους .
Edited by - gewkwn on 29/08/2013 00:14:37
quote:
Ετοιμάσου για επικές μάχες δαιμόνιε!
Χρηστο μην βαζεις φωτογραφιες απο σταυροφορους
μιας που ειναι λιγο περιεργο να ειναι σταυροφοροι
και να εχουθ κανει επιθεση στην "μητροπολη"
του χριστιανισμου την Κωνσταντινουπολη
και την περιφιμη ποια πολιορκια της ...
Μι'χεις μπερδευσει ρε παιδακι μου , εισαι με τ'υς μεσα ή
τους ωξω;
και την περιφιμη ποια πολιορκια της ...Μι'χεις μπερδευσει ρε παιδακι μου , εισαι με τ'υς μεσα ή
τους ωξω;
Ξανά
Εγώ ρώτησα πως επιβλήθηκε με την βία ο Χριστιανισμός όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Δηλαδή ήταν κανονική επιδρομή με σφαγές και λεηλασίες;
Ο φτωχός λαός και οι κυνικοί δεν τον ασπάσθηκαν προτού γίνει επίσημη θρησκεία του κράτους αιώνες μετά; Τον ασπάσθηκαν με την βία από την αρχή; Δεν μιλάω ούτε τον 4ο αιώνα ούτε για τον 9ο αιώνα μ.Χ, μιλάω για τον 1ο και τον 2ο!
ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο αιώνα π.Χ έως τον 1ο μ.Χ. Ας κάνουμε μια αναδρομή. Ήταν άραγε ο Μεσαιώνας το Σκοτάδι που επικράτησε έναντι του Φωτός που είχε απλωθεί στους προχριστιανικούς αιώνες; Πως ήταν πριν λοιπόν η κατάσταση για τους Έλληνες των διάφορων κοινωνικών τάξεων; ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
Αυτά τα ερωτήματα πονάνε. Το ξέρω.
Τουλάχιστον θα ήταν μεγάλη πρόοδος αν βρισκόταν κάποιος που θα μπορούσε να απαντήσει λογικά, ανεξάρτητα αν θα συμφωνήσω ή όχι. Άκους εκεί κάνουμε και εγκεφαλογράφημα στον αντίπαλό μας! Τί τρέλες είναι αυτές; Αν δηλαδή κάνω και εγώ εγκεφαλογράφημα στους αντίπαλούς μου, τότε ποιος ξέρει τί τερατώδη πράγματα θα διαγνώσω!
quote:Μπορείς να μας πεις εσύ;
ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο αιώνα π.Χ έως τον 1ο μ.Χ. Ας κάνουμε μια αναδρομή. Ήταν άραγε ο Μεσαιώνας το Σκοτάδι που επικράτησε έναντι του Φωτός που είχε απλωθεί στους προχριστιανικούς αιώνες; Πως ήταν πριν λοιπόν η κατάσταση για τους Έλληνες των διάφορων κοινωνικών τάξεων; ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.

quote:
notrikΦίλοι μου,
έχω μια δική μου άποψη με την οποία δε μπορώ να αντικρούσω την επιστήμη , για το λόγο ότι αυτή μου η άποψη στηρίζεται σε πηγές πληροφοριών μη παραδεκτές (ακόμα) από το επιστημονικό (παρεμπιπτόντως ούτε από το θεοκρατικό) κατεστημένο…και σε κάθε περίπτωση οι πηγές μου δεν είναι ούτε το ιντερνετ ούτε περίεργα βιβλία.
Και μια ακόμα σημαντική διευκρίνιση…. ευθύνη έχω μόνο για τους έχοντες ώτα ακούε....οι άλλοι...φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Βρε μηχανικέ, αναφέρεστε σε εκείνη την παλιά - και πονεμένη - ιστορία του ... “εξωγήινου” πλυντηρίου?
Υπήρξε έκτοτε και άλλη ..... απαγωγή, όπου σου μεταβίβασαν αποκαλυπτικές – πλην μη παραδεχτές (ακόμα) – πληροφορίες?
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.
Να παραγγείλω μπύρες , πίτσα, πόκορν κλπ κλπ , και αραχτός να απολαύσω τις φοβερές αποκαλύψεις?
'Όποτε είσαι έτοιμος φίλε για .... ομολογίες , σφύρα μου να πάρω θέση .
Έχω μείνει ..... εμβρόντητος !!!!!
quote:
πυρινοςΤα τοποθέτησε ο αντίχριστος
Τα τοποθέτησε δηλαδή ο “αντ' αυτού” ?
Έστειλε – λες - τον αντικαταστάτη του εεε?
Και γιατί δεν τοποθέτησε ο ίδιος τα απολιθώματα των δεινοσαύρων?
Δεν είχε γεννηθεί ακόμα?
"Ανοησίες... επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν ή κρατούν σιγή ή δυσφημούν τον εκφραστή της αντίθετης γνώμης με τις βουδιστικές εγκεφαλικές θεωρίες της Μαντάμ Μπλαβάτσκυ."
Ο βουδισμός τι σχέση έχει με όλα αυτά που σου γράφουν; Μόνο εγώ σου απαντάω επι.. βουδιστικής βάσης. Και εγώ όχι τόσο. Η δυσφήμιση και η κοροϊδία δεν σχετίζονται ούτε με τον πρακτικό βουδισμό ούτε με την Μανταμ Μπλαβατσκυ. Με αυτά σχετίζονται η αθεΐα και διάφοροι πολυθεϊστές που το παίζουν απολογητές από την άλλη κατεύθυνση. Και φυσικά οι χριστιανοί αυτοί που μόνο στη θεωρία είναι τέτοιοι. Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.
quote:
Χρίστος Έλ
"Ανοησίες... επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν ή κρατούν σιγή ή δυσφημούν τον εκφραστή της αντίθετης γνώμης με τις βουδιστικές εγκεφαλικές θεωρίες της Μαντάμ Μπλαβάτσκυ."Ο βουδισμός τι σχέση έχει με όλα αυτά που σου γράφουν; Μόνο εγώ σου απαντάω επι.. βουδιστικής βάσης. Και εγώ όχι τόσο. Η δυσφήμιση και η κοροϊδία δεν σχετίζονται ούτε με τον πρακτικό βουδισμό ούτε με την Μανταμ Μπλαβατσκυ. Με αυτά σχετίζονται η αθεΐα και διάφοροι πολυθεϊστές που το παίζουν απολογητές από την άλλη κατεύθυνση. Και φυσικά οι χριστιανοί αυτοί που μόνο στη θεωρία είναι τέτοιοι. Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Α, για την κοροϊδία συμφωνώ, δεν σχετίζεται με τον βουδισμό κτλ
Εγώ απλώς έκανα πλάκα αφού οι περισσότεροι εδώ το έχουν πάρει στην πλάκα.
Πάντως προς θεού, η συζήτηση δεν είναι υποχρεωτική. Όμως λέγεται φόρουμ και υποτίθεται πως εδώ είναι χώρος συζήτησης και όχι πεδίο μάχης και ανταλλαγής πυρών.
quote:quote:Μπορείς να μας πεις εσύ;
Εσύ γιατί δεν λες;
quote:quote:quote:
και την περιφιμη ποια πολιορκια της ...Μι'χεις μπερδευσει ρε παιδακι μου , εισαι με τ'υς μεσα ή
τους ωξω;
πολυ εξυπνη υπεκφυγη Χρηστο.
αλλα για γραψε μου ποια ακριβως
ταγματα δεν ειχαν εμπλοκη στην πολιορκια
της Κωνσταντινουπολης και συμετειχαν στην
Σταυροφορια της πολιορκιας ή εστω σε καποια αλλη
πολιορκια.
Πραγματικα θελω να δω ποσο αμαθης εισαι σαν
Χριστιανος και βαζεις φωτογραφιες απο
τους σταυροφορους!!!
Υσ: Οι σταυροφοριες εγιναν για πολλους λογους
αλλα το "θρησκευτικο" ηταν καθαρα αφορμη!!!
λυπαμαι που εχεις την εντυπωση οτι ησαν σταυρο-μαχοι
γιατι το γεγονος οτι εχουν τον σταυρο δεν τους κανει
αυτοματα πολεμιστες του σταυρου .
edit: να συμπληρωσω ενα υστερογραφο ...
Υς: ο θρησκσυτικος πολεμος των μουλουσουμανων ειναι
καταδικασταιος γιατους χρηστιανους , αλλα ο χριστιανικος
θρησκευτικος πολεμος ειναι κατι επιτρεπτο ...
Υποκρισια στο μεγιστο βαθμο!!!!!
Edited by - gewkwn on 29/08/2013 23:32:51
quote:
Εσείς νομίζετε πως θρησκεία είναι να πιστεύεις μόνο στο υπερφυσικό, να κάνεις τελετές, προσευχές κτλ.http://creation.com/atheism-a-religion
Και να μην ακούσω δικαιολογίες για το ποιος έχει γράψει το άρθρο. Μας ενδιαφέρετι ΤΙ ΛΕΕΙ και όχι ΠΟΙΟΣ το ΛΕΕΙ.
Εντάξει μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά δεν χάνετε τίποτα να το εξετάσετε. Όμως άκου εκεί να συμφωνήσουμε με το ζόρι! Τί ιεροεξεταστικές συμπεριφορές είναι αυτές; Συμφωνείς αλλιώς σε καίω!
ρε Συ παλι τα ιδια αρχισες ;
Ρε "Χρηστιανε ερευνητη" βαζεις μια σελιδα
που υποστιριζει οτι οι Αθεοι εχουν θρησκεια ...
Κια η σελιδα ανηκιε σε ενα Θρησκευομενο!!!
Κοινως εχεις την απαιτηση ενας θρησκευομενος να ορισει
την θεση των Αθεων!!!!
Αλλα τι σου γραφω ;
εισαι τοσο "εγωιστακος"
(κανονικα σε υπερθετικο βαθμο)
που εχεις την πεποιθηση οτι μπορεις
να κρινεις με τα δικα σου θρησκευτικα
δεδομενα κατι που δεν εχει σχεση με αυτα
ειναι σαν να περιγραφεις με Μαθηματικα
μια γενηση παιδιου .
Τοσο ασχετος ο τυπος της σελιδας
( που ειναι ευαγγελιστης )
τοσο εγωιστης και εσυ που εχεις την απαιτηση
(φανηκε με την εμμονη σου σχετικα στο θεμα
με το εαν η Αθέια ειναι πιστη που ανοιξες)
να κρινεις κατι που αφυνατεις να το καταλαβεις
μιας που εισαι φυλακισμενος στα στενα ορια
της οπτικης της θρησκειας σου !!!
Το προβλημα σου φιλε μου ειναι με εμας που δεν
ειμαστε πιστοι καπου γιατι δεν μπορεις να παιξεις
το παιχνιδι αντιπαλοτητας και χαζης διαμαχης
οπως αντιστοιχα κανουν οι οπαδοι των ποδοσφαιρικων
ομαδων οταν μιλανε για την διετησια.
και μην μου γραψεις οτι αλαζω θεμα,
γιατι εσυ αναφερες την θεωρια σου σε ασχετο
θεμα ενω θα μπορουσες να ποαραπεμψεις στο
θεμα που ανεφερα παραπανω , οπως επισης να παψεις
επιτελους να θεωρεις οτι μπορει ενας θρησκευομενος
να ορισει τους Αθεους
Υσ:Η τακτικη σου αυτη Χρηστο παραπεμπει σε απολογητη!!!
απαιτηση για αποδοχη των λεγομενων τους
απλα επειδη εχουν την "εγκριση" του θεου ...
οποτε και ενα ψεματακι οκ ειναι μιας που ο
θεος παραβλεπει το ψεμα σαν αμαρτημα.
κοινως ο σκοπος Αγιαζει τα μεσα...
Υσ:Δεν μου φαινεται περιεργο που το συγκεκριμενο
"γνωμικο" ειναι διμιουργια "χριστιανου" πολιτικου
χαχαχαχαχα
Edited by - gewkwn on 29/08/2013 23:34:02
quote:quote:quote:Μπορείς να μας πεις εσύ;
Εσύ γιατί δεν λες;
Ρε μαγκα της πλακας εσυ δεν το αναφερες ;
γραψε μας τι πιστευεις εσυ πρωτος .
Η τακτικση αυτη σου αυτη επι του ασφαλους
ειναι πολυ αστεια μιας που καταλαβες ποσο απαιδευτος
εισαι και θελεις να σουθ γηραφουν οι αλλοι για να κρινεις εσυ ...
Διαβασε ιστορια ( οχι θρησκευτικη ιστορια ) και θα καταλαβεις
ποσο βαθια νυχτομενος εισαι σχετικα ...
ΥΣ: καλη τυζη στα χριστιανικα ιστορικα βιβλια.
Εσύ γιατί δεν λες;
Ρε μαγκα της πλακας εσυ δεν το αναφερες ;
γραψε μας τι πιστευεις εσυ πρωτος .
Η τακτικση αυτη σου αυτη επι του ασφαλους
ειναι πολυ αστεια μιας που καταλαβες ποσο απαιδευτος
εισαι και θελεις να σουθ γηραφουν οι αλλοι για να κρινεις εσυ ...
Διαβασε ιστορια ( οχι θρησκευτικη ιστορια ) και θα καταλαβεις
ποσο βαθια νυχτομενος εισαι σχετικα ...
ΥΣ: καλη τυζη στα χριστιανικα ιστορικα βιβλια.
Είναι πολύ συνηθισμένο να γράψω εγώ την γνώμη μου για τα προχριστιανικά χρόνια, ενώ αν ένας παγανιστής μας μιλούσε για τα προχριστιανικά χρόνια, θα ήταν πιο πρωτότυπο διότι οι περισσότεροι έχουν κολλήσει στην καραμέλα του "Σκοτεινού Μεσαιώνα".
Πως ζούσαν δηλαδή ρε παιδί μου οι Έλληνες τότε; Οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι, οι πλούσιοι, οι δούλοι, οι φιλόσοφοι κτλ κτλ Είναι πολύ σημαντικό το θέμα αυτό, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως έγινε αποδεκτός ο Χριστιανισμός.
Θα πω βέβαια την γνώμη μου αλλά περιμένω και οπωσδήποτε να ακούσω και κάποιον άλλο.
Αντιλαμβάνομαι πάντως πως η συζήτηση εδώ είναι δύσκολη, μια και οι περισσότεροι έρχονται να εκτονωθούν. Από την μια το καταλαβαίνω και ίσως είναι προτιμότερο να επιτεθεί κάποιος σε χριστιανό εδώ και να ξεδώσει, παρά να βγει με όπλο και να αρχίσει να σκοτώνει. Γιατί δυστυχώς τέτοια εντύπωση έχω σχηματίσει. Πιστεύω πολλοί εδώ θα χαίρονταν να βλέπουν χριστιανούς στην πυρά και στα βασανιστήρια.