ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ66 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/08/2013, 21:04:51
quote:
Χρίστος Έλ
Πιστεύω πολλοί εδώ θα χαίρονταν να βλέπουν χριστιανούς στην πυρά και στα βασανιστήρια.

Πράγματι. Κυρίως χριστιανοί.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

30/08/2013, 21:08:41
Χρίστος Έλ 
Αντιλαμβάνομαι πάντως πως η συζήτηση εδώ είναι δύσκολη, μια και οι περισσότεροι έρχονται να εκτονωθούν.

Πράγματι, as well. Των θεματοθετών συμπεριλαμβανομένων. Φαντάζομαι.

30/08/2013, 21:16:18
"Αντιλαμβάνομαι πάντως πως η συζήτηση εδώ είναι δύσκολη, μια και οι περισσότεροι έρχονται να εκτονωθούν."

Προφανώς, αλλά και εσύ δεν είσαι πολύ συζητήσιμος.. θέλω να πω δηλαδή, δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια, όπως και τους άλλους. Σε ενδιαφέρει αυτό που πρεσβεύεις

30/08/2013, 21:26:21
quote:

"Αντιλαμβάνομαι πάντως πως η συζήτηση εδώ είναι δύσκολη, μια και οι περισσότεροι έρχονται να εκτονωθούν."

Προφανώς, αλλά και εσύ δεν είσαι πολύ συζητήσιμος.. θέλω να πω δηλαδή, δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια, όπως και τους άλλους. Σε ενδιαφέρει αυτό που πρεσβεύεις

Δεν μου αρέσει να λέω μυστικά, αλλά επειδή προέκυψε θέλω να πω πως η αλήθεια με υπερενδιαφέρει.

Τώρα όλοι κάτι πρεσβεύουμε έτσι δεν είναι; Και το θεωρούμε αληθινό. Μπορεί να μην τα ξέρουμε όλα αλλά κάπου έχουμε κατασταλάξει.

30/08/2013, 21:27:32
Χρίστος Έλ

Παρεμπιπτόντως, με την Τύχη και τον Ήλιο που έλεγε ο Σκοτόμαχος, την έψαξες καθόλου, ή μπα?...

30/08/2013, 21:27:44
"Τώρα όλοι κάτι πρεσβεύουμε έτσι δεν είναι; Και το θεωρούμε αληθινό. Μπορεί να μην τα ξέρουμε όλα αλλά κάπου έχουμε κατασταλάξει."

Ναι, αλλά γιατί είναι το θέμα

Edited by - Πύρινος on 30/08/2013 21:28:39

30/08/2013, 21:28:02
quote:

quote:
Χρίστος Έλ
Πιστεύω πολλοί εδώ θα χαίρονταν να βλέπουν χριστιανούς στην πυρά και στα βασανιστήρια.

Πράγματι. Κυρίως χριστιανοί.

Εννοεί πως και μερικοί Χριστιανοί θα χαίρονταν να βλέπουν τους εχθρούς τους να καίγονται.

30/08/2013, 21:29:46
Οι οποίοι, πολλές φορές υπήρξαν χριστιανοί. Οι εχθροί.

30/08/2013, 21:32:10
quote:

Χρίστος Έλ

Παρεμπιπτόντως, με την Τύχη και τον Ήλιο που έλεγε ο Σκοτόμαχος, την έψαξες καθόλου, ή μπα?...

Όχι, γιατί το θεώρησα ανόητο. Προσέβαλλε τον Θεό, αποκαλώντας τον σαύρα.
Έπειτα μου είπε να του κάνω τον Ονειροκρίτη, οπότε δεν ήξερε ούτε και αυτός τί γράφει. Οπότε τί να ψάξω;

30/08/2013, 21:34:12
quote:

"Τώρα όλοι κάτι πρεσβεύουμε έτσι δεν είναι; Και το θεωρούμε αληθινό. Μπορεί να μην τα ξέρουμε όλα αλλά κάπου έχουμε κατασταλάξει."

Ναι, αλλά γιατί είναι το θέμα

Edited by - Πύρινος on 30/08/2013 21:28:39

Γιατί ανήκουμε σε κάποια ιδεολογία; Αν αυτή είναι η ερώτηση, τότε γιατί την θεωρούμε αληθινή.

13/03/2007, 08:48:39
Έτσι είναι, φίλε macedon!
Αλήθεια, φαντάζεστε πως θα ήταν τα πράγματα σήμερα αλλά και στους προηγούμενους αιώνες αν δεν είχε συμβεί αυτό?
Ή να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε τριάδα αλλά τετράδα - και με τη μητέρα του Ιησού δηλαδή.
Θα θεωρούταν η γυναίκα πλάσμα αμαρτωλό?

Υ.Γ. Όποιος έχει δει την ταινία "Da Vinci code" ίσως να θυμάται μια σκηνή που έδειχνε την Ά Οικουμενική Σύνοδο.
Εμένα μου θύμισε χάβρα Ιουδαίων!

In anticipation of my resurrection...

VasiliscmΜέλος
13/03/2007, 19:24:40
Φίλε Elo και λοιποί συμμετέχοντες στον διάλογο,

συγχαρητήρια για το επίπεδο της συζήτησης.

Διάβασα με ενδιαφέρον όλες τις σελίδες του "θέματος" και μου άρεσαν !

Η άποψή μου είναι ότι πρώτα δημιουργήθηκε η ανάγκη για τον Θεό και μετά ο Θεός.

Ίσως να είναι, ο Θεός, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπινου νου. Αφού αντέχει ακόμη μετά από τόσα χρόνια απο δημιουργίας του !!

Βασίλης

13/03/2007, 20:26:03
quote:

Οπότε εκεί εντοπίζεται και το όλο θέμα μας , το τι δημιουργήθηκε πρώτα ο Θεός ή η ανάγκη για τον Θεό ;

Πρωτα δημιουργηθηκε η αναγκη , για την υπαρξη θεου .
Ως αποτελεσμα αυτης της εσωτερικης αναγκης , εχουμε περισσοτερους απο εναν θεο, διοτι ο καθε θεος της καθε θρησκειας ,εχει τα δικα του ανθρωπινα χαρακτηριστικα .

Πριν απο αυτην την ανθρωπινη δημιουργεια , υπηρχε υπαρχει και θα υπαρχει η δυναμη , που ο καθενας μας διαισθανεται με τον δικο του μοναδικο προσωπικο τροπο .

Αν δεν υπηρχε αυτη η δυναμη και ολα υπαρχουνε γιατι ετσι απλα υπαρχουνε , τοτε δεν εχει νοημα να αναζηταμε καποια σκοπιμοτητα της δημιουργειας .

Προσωπικα πιστευω πλεον, οτι ο ανθρωπος εξελιχθηκε σε αυτο που ειναι σημερα και δεν δημιουργηθηκε .
Το πιστευω αυτο ,διοτι η εξελιξη συνεχειζεται .
Δεν θα σταματησει πριν το αχρονο και απειρο στοιχειο, που μας διαχωριζει απο αυτην εξαλειφθει.
Μονο ετσι θα μπορουμε να ριξουμε μια ουσιαστικη ματια ,πισω απο τα παρασκηνιο της υπαρξεως .

Μεχρι να συμβει αυτο ( ανα καποτε συμβει ) ,θα αναρωτιεμαστε για τον τελικο σκοπο, που θα πρεπει να δωσει ο καθενας μας στην δικη του προσωπικη υπαρξη .

Το αστειο ειναι οτι ενω προσπαθουμε να βαδισουμε ενα εσωτερικο μονοπατι της ψυχης , το καθε ενα απο αυτο ειναι διαφορετικο .

Αυτο δεν δειχνει ,ποσο απειρος ειναι ο χωρος και οι δυνατοτητες , που εχουνε ενσωματωθει , μεσα μας

Τι να πει κανεις για το απειρο και αχρονο ,της δυναμης που διεπει τα παντα

Εγω λεω ,οτι υπηρχε , πριν ακομη υπαρξουμε εμεις και οτι ,μεχρι σημερα ,ψαχνουμε να το διευκρινησουμε .

Μετα τον θανατο του πατερα μου , παρουσιαστηκε σε εμενα ( δεν μπορω να πω αν ητανε ονειρο, η ενυπνιο ) και μου ειπε οτι ο θεος τον αφησε για πολυ ελαχιστο χρονικο διαστημα , να μπει στον κοσμο μας και να απελθει συντομα .
Μου ειπε οτι ειναι καλλυτερα , τωρα εκει που βρισκεται .

Εγω το πιστευω οτι ετσι συνεβει ,οπως μου ανειγγειλε ,δηλαδη οτι ο θεος τον επετρεψε ( κατοπιν επιθυμιας του ) , να με επισκεφτει και να μου πει αυτα που μου ειπε .

Ειναι βεβαια μια προσωπικη πιστη, που για να διαμορφωθει σε ομαδικη, θα πρεπει να εχει συμβει κατι παρομοιο και σε αλλους συνανθρωπους μου .

Φιλε Dying_Incubus συγνωμμη αν βγηκα απο τα νοητικα ορια που εθεσες στο θεμα σου .

14/03/2007, 08:36:22
Φίλε alfa-omega, να διευκρινήσω ότι δεν είμαι εγώ ο θεματοθέτης αλλά ο elo.

Απ' ό,τι διάβασα όμως, η απάντηση σου εντάσσεται μέσα στα όρια του θέματος.

17/03/2007, 02:21:41
quote:
Το αστειο ειναι οτι ενω προσπαθουμε να βαδισουμε ενα εσωτερικο μονοπατι της ψυχης , το καθε ενα απο αυτο ειναι διαφορετικο .

Φίλε alfa-omega, κάθε μονοπάτι που ακολουθεί η ψυχή μας ανακαλύπτει έναν τεράστιο λαβύρινθο .
Ένας λαβύρινθος , που πολλές φορές θα διασχίσουμε άγνωστα σκοτεινά μονοπάτια , πολλές φορές θα χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε στην αρχική μας θέση για να διαλέξουμε κάποιο άλλο μονοπάτι , όπως και πολλές φορές θα νοιώσουμε τις δύναμης μας να μας εγκαταλείπουν από τα συνεχόμενα αδιέξοδα .

Όμως κάθε καινούργιο μονοπάτι που ανακαλύπτουμε , όπως και κάθε αδιέξοδο που μας κόβει την πορεία μας θα μας δώσει μια καινούργια αντίληψη ( γνώση= δύναμη ) ώστε να αντιληφθούμε , ότι ο μόνος δρόμος για να βρούμε την έξοδο αυτού του δύσκολου και ατελείωτου λαβύρινθου είναι να γνωρίσουμε το κάθε μονοπάτι (ψυχή+ εγώ μας ) Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να γνωρίσουμε πραγματικά αυτό που λέμε όλοι μας Θεός .
Ένας Θεός που υπήρχε πάντα μέσα μας , όχι για να μας ελέγχει , αλλά ούτε και για να τον χρησιμοποιούμε όποτε μας συμφέρει , αλλά για να μας θυμίζει ότι το άπειρο και το άχρονο βρίσκεται βαθιά κρυμμένο μέσα μας , ότι είμαστε ένα αποκομμένο κομμάτι από αυτό που αναζητάμε εκεί πάνω .

Ότι ο τελικός σκοπός μας είναι να τον γνωρίσουμε , μόνο εάν γνωρίσουμε και κατανοήσουμε πραγματικά το ίδιο μας τον Εαυτό μας

17/03/2007, 02:23:49

Μετά από την πολυπόθητη αναβάθμιση του ΥΗ ξανά πάλι κοντά σας .
Φιλαράκια μου λείψατε .

quote:

Φίλε alfa-omega, κάθε μονοπάτι που ακολουθεί η ψυχή μας ανακαλύπτει έναν τεράστιο λαβύρινθο .
Ένας λαβύρινθος , που πολλές φορές θα διασχίσουμε άγνωστα σκοτεινά μονοπάτια , πολλές φορές θα χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε στην αρχική μας θέση για να διαλέξουμε κάποιο άλλο μονοπάτι , όπως και πολλές φορές θα νοιώσουμε τις δύναμης μας να μας εγκαταλείπουν από τα συνεχόμενα αδιέξοδα .

Όμως κάθε καινούργιο μονοπάτι που ανακαλύπτουμε , όπως και κάθε αδιέξοδο που μας κόβει την πορεία μας θα μας δώσει μια καινούργια αντίληψη ( γνώση= δύναμη ) ώστε να αντιληφθούμε , ότι ο μόνος δρόμος για να βρούμε την έξοδο αυτού του δύσκολου και ατελείωτου λαβύρινθου είναι να γνωρίσουμε το κάθε μονοπάτι (ψυχή+ εγώ μας ) Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να γνωρίσουμε πραγματικά αυτό που λέμε όλοι μας Θεός .
Ένας Θεός που υπήρχε πάντα μέσα μας , όχι για να μας ελέγχει , αλλά ούτε και για να τον χρησιμοποιούμε όποτε μας συμφέρει , αλλά για να μας θυμίζει ότι το άπειρο και το άχρονο βρίσκεται βαθιά κρυμμένο μέσα μας , ότι είμαστε ένα αποκομμένο κομμάτι από αυτό που αναζητάμε εκεί πάνω .

Ότι ο τελικός σκοπός μας είναι να τον γνωρίσουμε , μόνο εάν γνωρίσουμε και κατανοήσουμε πραγματικά το ίδιο μας τον Εαυτό μας

17/03/2007, 12:53:36
Φίλε μου elo, διαβάζοντας το μήνυμα σου κατάλαβα γιατί είναι πολλές οι φορές που συμφωνούμε μεταξύ μας!

snoopyΜέλος
17/03/2007, 17:08:59
quote:
elo:

Έχει διαφορά το να λέμε οτι γνωρίζουμε τον Θεό, απο το να λέμε οτι είμαστε εμείς οι ίδιοι ο Θεός, η λογική της θεοποίησης του εαυτού μας οδηγεί σε υπερβολική υπεροψία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Ο άνθρωπος γεννιέται, ζεί και πεθαίνει μέσα στην ύλη, την αμαρτία, και τις προκλήσεις τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να επιτευχθεί θεοποίση αλλά μιά προσέγγιση προς τον Θεό μπορεί κάλλιστα.
Ο άνθρωπος που θα γνωρίσει τον Θεό δέν γεννιέται για να είναι απο την φύση του υπερόπτης, αλλά να αγαπάει τον συνάνθρωπο του, να ενδιαφέρεται γι'αυτόν σε βαθμό που να μειώνει τον ίδιο του τον εαυτό όπως ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ... να θυσιάζει τον εαυτό του για τον συνάνθρωπο του. Να αγωνίζεται για το καλό ξεχνώντας οποιοδήποτε προσωπικό όφελος ακόμα και αυτό της προβλεπόμενης θεοποίησης.
Το άν φτάσει σε σημείο να γνωρίσει τον Θεό είναι άλλο θέμα είναι κάτι που έρχεται απο μόνο του αλλά είναι σφάλμα να το θεωρούμε αυτοσκοπό.

17/03/2007, 22:46:56
quote:
Έχει διαφορά το να λέμε οτι γνωρίζουμε τον Θεό, απο το να λέμε οτι είμαστε εμείς οι ίδιοι ο Θεός, η λογική της θεοποίησης του εαυτού μας οδηγεί σε υπερβολική υπεροψία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Ο άνθρωπος γεννιέται, ζεί και πεθαίνει μέσα στην ύλη, την αμαρτία, και τις προκλήσεις τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να επιτευχθεί θεοποίση αλλά μιά προσέγγιση προς τον Θεό μπορεί κάλλιστα.
Ο άνθρωπος που θα γνωρίσει τον Θεό δέν γεννιέται για να είναι απο την φύση του υπερόπτης, αλλά να αγαπάει τον συνάνθρωπο του, να ενδιαφέρεται γι'αυτόν σε βαθμό που να μειώνει τον ίδιο του τον εαυτό όπως ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ... να θυσιάζει τον εαυτό του για τον συνάνθρωπο του. Να αγωνίζεται για το καλό ξεχνώντας οποιοδήποτε προσωπικό όφελος ακόμα και αυτό της προβλεπόμενης θεοποίησης.

snoopy , δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκεφτόμενος λογικός άνθρωπος που θα πει ότι είναι Θεός , εν αντιθέσει θα ακούσεις πολλούς να μιλάνε για μια πνευματική ανάγκη για να γνωρίσουνε και να κατανοήσουνε τι εστί θεός .
Το σώμα ( ύλη ) που αναφέρεις , πράγματι δεν είναι τίποτε άλλο παρά το όχημα μιας κοσμικής ακτίνας –φως –πνεύμα (θεός) , που υπάρχει μέσα σε όλους τους ανθρώπους βαθιά κρυμμένη σε μια άβυσσο που λέγεται ψυχή .

Εδώ έρχεται και ένα μεγάλο ερωτηματικό που θέλω να θέσω σε όλους .

Ποιος είναι ο λόγος που βλέπουμε τον Χριστό , να δοκιμάζεται μέσα από πειρασμούς και αδυναμίες που έχει το ανθρώπινο σώμα του ;
Πως είναι δυνατόν κάποιος σαν Τον Υιό του Θεού , να χρειαστεί να περάσει όλες αυτές τις δοκιμασίες ( πειρασμούς ) από τον διάβολο ( σάρκα ) .
Γιατί ο Θεός φύσηξε μέσα στον άνθρωπο ένα κομμάτι από το ίδιο του το θεϊκό πνεύμα ;
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα που υπάρχει μέσα από όλα αυτά ;

quote:
Το άν φτάσει σε σημείο να γνωρίσει τον Θεό είναι άλλο θέμα είναι κάτι που έρχεται απο μόνο του αλλά είναι σφάλμα να το θεωρούμε αυτοσκοπό.

Τίποτε φίλε μου snoopy δεν έρχεται από μόνο , αν δεν έχουμε και εμείς μια ( ευαισθησία ) ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να το εκφράσει αυτό το συναίσθημα , ώστε να αναρωτιόμαστε για τα πάντα γύρω μας ;
Ειλικρινά θα ήθελα να μου εξηγήσεις , το γιατί είναι σφάλμα , το να προσπαθεί ο άνθρωπος να κατανοήσει και να αντιληφθεί αυτήν την υπέρτατη ιδέα που λέμε θεό ;

el.elyonΜέλος
18/03/2007, 16:56:26
quote:
alfa-omega: Πρωτα δημιουργηθηκε η αναγκη , για την υπαρξη θεου .

quote:
Vasiliscm: Η άποψή μου είναι ότι πρώτα δημιουργήθηκε η ανάγκη για τον Θεό και μετά ο Θεός.

quote:
elo: γνωρίζοντας αυτό το μυστήριο που ονομάζουμε Σύμπαν (Θεός)

Λοιπόν πρώτα δημιουργήθηκε το συμπάν ή η ανάγκη για το συμπάν;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!