- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Φίλε sasantari προσωπικά σε ευχαριστώ που απάντησες στις ερωτήσεις μου. Μπορεί να μην με καλύπτουν απόλυτα, πάντως δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια σου στις απαντήσεις που έδωσες.Η φίλη zezmperg γνωρίζει σίγουρα περισσότερα από μένα, εφ όσον ασχολήθηκα με αυτή την οργάνωση μόλις προχθές, με αφορμή την γνωστή εκπομπή. Οπότε και την παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Στο θέμα που έθιξε ο φίλος Κέλσος, θα συμφωνήσω. Από επίσημα χείλη, θα ακούσεις αυτά που θέλουν να σου πουν, αυτά που θέλουν οι ίδιοι να βγάλουν προς τα έξω. Ποτέ κανείς δεν θα έρθει να σου πει, "έλα σε μας για να σε εκμεταλλευτούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", και όλοι ξέρουμε ότι κυκλοφορούν διαφόρου είδους εκμεταλλευτές σε όλους τους χώρους.
Αυτός είναι και ο μόνος προβληματισμός μου στην πρόταση που έκανε ο φίλος thoth. Να γνωρίσουμε τις θέσεις της κάθε ομάδας είναι πανεύκολο, να γνωρίσουμε τις πραγματικές προθέσεις της κάθε ομάδας είναι το δύσκολο.'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Καλή μου φίλη Όστρια σε χαιρετώ.
Θα μου επιτρέψεις να δανεισθώ το δικό σου ετούτο post διότι με καλυπτει πλήρως.
Ευχαριστώ.
Master έψαξα στα topic και όντως έτσι είναι όπως τα είπες τα πράγματα με τον "ανθρωπάκο"!
Οφείλω λοιπόν καλέ μου Thoth να σου ζητήσω συγνώμη για την δική μου πλέων παρανόηση.
ΣΥΓΝΩΜΗ
sasantari σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον κόπο που έκανες να μας τις δώσεις. Επειδή όμως δεν μπορούν να έχουν τον επίσημο χαρακτήρα, διότι όπως μας έχεις πει, είσαι και εσύ ένα πρώην μέλος της οργάνωσης της Ν.Α. Ας αναμένουμε εκείνο που έχουν συμφωνήσει οι δύο αρχές (μας) το esoterica και η Ν.Α.
Σε πληροφορώ ότι δεν είναι και τόσο κακόπιστη σε όσα μου λέγουν, μόνο να, οι εμπειρίες των εσωτερικών μονοπατιών με έκανε να ερευνώ τα πάντα και ακόμα εκείνα τα θέματα που ΕΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΟΥΣ φίλε μου. Διότι η Πολυξένη σήμερα και ο Χρήστος είναι δύο κλοσαρ των Αθηνών και εάν δεν υπήρχαν κάποιοι φίλοι, ίσως να μην ήταν και στη ζωή....
Σας χαιρετώ φιλικά.
Ostria νομίζω ότι οι συνεντεύξεις που θα ήθελα να υπάρχουν στο esoterica ήταν ένας από τους αρχικούς σκοπούς αυτού του site αλλά δυστυχώς οι διάφορες οργανώσεις και ομάδες στις οποίες αποτανθήκαμε είχαν μια λογική και ίσως βάσιμη καχυποψία απέναντί μας και εκείνη η αρχική προσπάθεια, προς απογοήτευσή μας, απέτυχε. Νομίζω όμως ότι τώρα δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φορέας ή ομάδα που να φοβάται ότι το esoterica θα μεροληπτήσει εναντίον τους.
Δεν είμαι και εγώ καθόλου σίγουρος ότι αυτές οι συνεντεύξεις θα αντανακλούν την... αλήθεια και μόνο την αλήθεια χωρίς φόβο και παθος
. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλους όσοι θα ενδιαφερθούν να γνωρίσουν περισσότερα για αυτές τις ομάδες.
Δεν θέλω να το κάνουμε για να προβάλλουμε τις ομάδες αλλά αντίθετα για να πληροφορηθούν τα μέλη μας και οι επισκέπτες μας για αυτό που αυτές οι ομάδες θεωρούν ότι είναι κι ότι κάνουν. Έτσι ο καθένας θα έχει πλέον τις ευθύνες του και θα μπορεί να αποφασίσει καλύτερα και να κρίνει πιο ορθά τις επιλογές του.
Νομίζω ότι η Zadok έχει δίκιο στο ότι μπορεί τα κείμενα των συνεντεύξεων να θεωρηθούν από κάποιους ως "βιτρίνα" αλλά κάτι θα δείξουν, από το ύφος, την ποιότητα και την δυναμική της κάθε ομάδας.
Ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας αλλά ας δώσουμε το δικαίωμα και στις διάφορες ομάδες να αυτοπροσδιοριστούν επίσημα μέσα από αυτό το site. Εάν υπάρχει μια περίπτωση να είναι πιο ανοιχτές και πιο άνετες στο να εμβαθύνουν και θα πούνε περισσότερα θα είναι σίγουρα μέσα σε αυτό το site.
Και ποιος ξέρει; Ίσως με τις ερωτήσεις μας και με την κριτική μας μπορέσουν αυτές οι ομάδες να πάρουν τα μηνύματα (ωχχ... πολύ κακό μου έκανε το debate ![]()
) που θα τους δώσουμε από τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας και έτσι τους βοηθήσουμε να επαναπροσδιορίσουν τις τακτικές τους, τις δράσεις τους και τις ιδέες τους.
Η φιλοσοφημένη συζήτηση και η γόνιμη αντιπαράθεση νομίζω ότι πάντα κάνει καλό σε όλες τις πλευρές ακόμα και όταν αυτό δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

- Προς Helios: Θα συμφωνήσω με αυτά που σου είπε ο φίλος thoth παραπάνω! Σε παρακαλώ για άλλη μία φορά, και ελπίζω να είναι η τελευταία, να σταματήσεις να χρησιμοποιείς εμπρηστικούς τρόπους έκφρασης στα μηνύματά σου. Έρχεται πάντα ο καιρός νομίζω για να μεταλλαχτούν οι οποιεσδήποτε "αψιμαχίες" σε ευκαιρίες για γόνιμο Διάλογο. Ίσως αυτά που θέλεις να πεις να μην στοχεύουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά στη στηλίτευση συγκεκριμένων δογματικών νοοτροπιών που απομακρύνουν από την φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων, όμως το να χρησιμοποιείς φράσεις που παραπέμπουν, έμμεσα ή άμεσα σε Θρησκευτικές πίστεις και ιδεολογικά συστήματα, πιθανότατα να τοποθετεί συλλήβδην ανθρώπους σε "τσουβάλια", πράγμα στο οποίο το ESOTERICA δεν συναινεί φυσικά. Όπου τα "συστήματα" είναι ακόμη σε επαφή με την αυθεντική αρχική τους ουσία(και νομίζω πως όλα όσα είναι τέτοια από αυτά είχαν κάποτε μία "αρχή" που δεν προέρχεται από αυτό το πεδίο, απλά εκφράστηκε μέσω ανώτερων ανθρώπων ή θεανθρώπων και σίγουρα δεν ήταν μία "μερική" και δογματική "αρχή") αποβάλλουν από μόνα τους τα μη υγιή και μισαλλόδοξα στοιχεία, σε αντίθεση με τα άλλα, τα μη αυθεντικά ή αυτά που πλέον δεν έχουν επαφή με την "αρχή" τους. Όλα τα πράγματα εξάλλου στον κόσμο της εκδήλωσης έχουν την γέννηση, την ακμή και την παρακμή τους.
Εξαιρετική ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν Helios! Όχι σε εκφράσεις κατά Ομάδων αλλά και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς! Ας μην αφήνουμε άλλο τις ανούσιες κόντρες να διαιωνίζονται.
- Προς Zadok:
quote:
Δε θα σταθώ στο κείμενο, το οποίο υποτίθεται ότι έγραψε ο κ. Πλάνας.
(Εδώ ίσως θα μπορούσε να μας διευκρινίσει ο αγαπητός Admin, ο οποίος φαντάζομαι ήταν αποδέκτης των δύο επιστολών, αν πιστεύει ότι έχουν γραφτεί και οι δύο από τον ίδιο)
Πραγματικά Zadok, δεν κατάλαβα την ουσία και το νόημα της ερώτησής σας! Εφόσον... τέλως πάντων, ο τελικός αποδέκτης των επιστολών αυτών ήμουν όντως εγώ, ας απαντήσω στο ότι δεν έχω κανέναν λόγο να θεωρήσω ότι ο συγγραφέας τους είναι ο ίδιος...
Εφόσον η πρώτη υπογράφεται από τον κο Πλάνα, Πρόεδρο του συγκεκριμένου φορέα και η δεύτερη υπογράφεται συνολικά από το Διοικητικό Συμβούλιό του! Έτσι μας δόθηκαν και έτσι τις τοποθετήσαμε σε αυτήν τη Συζήτηση.
Ταυτόχρονα βέβαια δεν έχω και κανέναν λόγο να ισχυριστώ ότι δεν γράφτηκαν ίσως από τον ίδιο άνθρωπο, τον κο Πλάνα προφανώς που υπογράφει και την 1η από αυτές. Ίσως το προφανέστατα διαφορετικό ύφος, σε αυτήν την περίπτωση να οφείλεται στην διαφορετική σκοπιμότητα των κειμένων και στην διαφορετικότητα των ανθρώπων που αυτά απευθύνονται.
- Σχετικά με την άποψη του κου Πλάνα στο πρώτο κείμενο όσον αφορά τα ενδιαφέροντα και το πεδίο Δράσης του ESOTERICA, Θέλω να πω ότι και εμένα, όπως και άλλους συμμετέχοντες δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, και μου δημιουργεί αρκετά ερωτήματα σε σχέση με το πως εκλαμβάνει ο κος Πλάνας ή οποιοσδήποτε ιθύνων των Εσωτεριστικών και Μεταφυσικών Φορέων αυτό που εδώ, στο ESOTERICA κάνουμε τόσο καιρό τώρα!
Δεν θα έβγαζα βέβαια εύκολα το συμπέρασμα ότι η γνώμη αυτή αφορά τα Μέλη των Forums αλλά μάλλον περισσότερο τον Τόπο Συνολικά και την αίσθηση που αποπνέει, πάντα από την οπτική γωνιά που το βλέπει ο κος Πλάνας και με τα στοιχεία που έχει σχετικά. Ίσως ευθύνονται οι εμφανίσεις μας στην Τηλεόραση που εστιάστηκαν αναγκαστικά σε Θέματα του τομέα του Παράξενου και σε Παραφυσικά Φαινόμενα, ίσως και η δική μας ελλειπής, σε κάποια σημεία, ενημέρωση των Φορέων. Πιθανότατα και κάποια αποσπασματική δειγματοληψία των Συζητήσεων που διεξάγονται στον χώρο των Forums που δεν ήταν οπωσδήποτε αρκετή να δώσει την σαφή και πραγματική μας εικόνα...
Δεν μπορώ ακόμη να ξέρω που στηρίζεται μία τέτοια άποψη και θα ήθελα να πιστεύω ότι οφείλεται σε παρερμηνεία ή σε λανθασμένη διατύπωση ακόμη αλλά σίγουρα θα το ρωτήσουμε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης με τον συγκεκριμένο Φορέα για να το διευκρινήσουμε.
Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο που το ESOTERICA έχει αναλάβει, διακινείται σαφώς από μία Ουσιαστική Εσωτεριστική Βούληση και Όραμα, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της Δράσης μας εστιάζεται στην Υγιή Έρευνα, Φιλοσοφικής Αρχής, χωρίς να παραβλέπει στο ελάχιστο τις τάσεις και τις ροπές της κοινωνίας αλλά και του ευρύτερου χώρου του Εσωτερισμού και του Μεταφυσικού. Θεωρώ ακόμη ότι οπουδήποτε μέχρι τώρα έχουμε ενεργοποιηθεί και εμφανιστεί, ωθούμε τον Εσωτερισμό και την Αναζήτηση γιατί βλέπουμε την Εσωτερική ουσία σε όλα τα πράγματα, ακόμη και στα Θέματα Μυστηρίου, Ανεξήγητου, Παράξενου που αποτελούν κατά κάποιον τρόπο "ταμπού" για αρκετούς φορείς. Έχω ξανατοποθετηθεί πρόσφατα σχετικά, στην εξαιρετική Συζήτηση που διεξάγεται στο Θεμα Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής;.
Επίσης επαναλαμβάνω την θέλησή μας να φιλοξενήσουμε όσες περισσότερες απόψεις Φορέων και Προσωπικοτήτων του Ευρύτερου Πεδίου είναι εφικτό και γι'αυτό είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες και προωθούμε το "Όραμά" μας, ένα όραμα Ενότητας και Αρμονικής Συνύπαρξης, όπου και όποτε μπορούμε, με τους τρόπους που οι δυνάμεις μας και οι ικανότητές μας επιτρέπουν.
Στα πλαίσια του τελευταίου, είμαστε ευτυχείς να σας ανακοινώσουμε ότι εκπρόσωποι του ESOTERICA παρευρέθηκαν εχτές, Κυριακή, στην Ημερίδα/"Στρογγυλή Τράπεζα" που διοργάνωσε η "ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ" με τίτλο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ", μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Δραστηριότητα η οποιά βιντεοσκοπήθηκε στο μεγαλύτερό της μέρος και καταγράφηκε ηχητικά. Ανταπόκριση και στοιχεία από την εκδήλωση θα υπάρξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Κεντρική μας Σελίδα. Οι Υπεύθυνοι του ESOTERICA που συμμετείχαν είχαν αρκετές επαφές με προσωπικότητες της "Κίνησης" και των Φορέων που την συναποτελούν και τέθηκαν ή ανανεώθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες. Νομίζουμε ότι από αυτές τις ιδέες θα γεννηθούν πολλά σημαντικά γεγονότα για τον Χώρο μας και θα εμπλουτιστούν σε σημαντικό βαθμό οι υπηρεσίες και η προσφορά προς τους Αναζητητές που μας συντροφεύουν, Eπισκέπτες, Φίλους και Μέλη των Forums μας. Στον χώρο της Ημερίδας αυτής διατέθηκαν και ενημερωτικά φυλάδια για τις Δραστηριότητες του ESOTERICA.
Τελειώνοντας με αυτό το σημείο, των "απόψεων" για αυτό που εδώ κάνουμε, θέλω να προσθέσω πως είναι πασιφανές για όλους τους Ανθρώπους που απαρτίζουμε την Ομάδα των Συν-Εργατών του ESOTERICA, ότι το φιλοσοφικό επίπεδο πάρα πολλών Μελών των Forums, ίσως και στο μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών Μελών, είναι πολύ υψηλό, και ότι έχουν τεθεί στέρεα θεμέλια για μία περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη ακριβώς από την ανιδιοτελή συνεισφορά τόσων και τόσων Ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρονται, ουσιαστικά προσφέρουν και αληθινά ερευνούν! Το σίγουρο είναι ότι μόνον όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα(και όχι μόνον) προσπάθεια μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθός της και την πραγματική της διάσταση, γιατί εμείς την δημιουργούμε και την ζούμε ημέρα με την ημέρα(ή και νύχτα με την νύχτα ![]()
). Τις οποιεσδήποτε άλλες απόψεις, επιφανειακές ή διαστρεβλωμένες, μπορούμε να προσπαθήσουμε να τις μεταλλάξουμε, με την πληροφόρηση και την συν-κοινωνία, αλλά σε περιπτώσεις επιμονής, που ωθείται από την τάδε ή την δείνα προκατάληψη ή "φόβο", ίσως και να μην αξίζει η μεγάλη σπατάλη ενέργειας και χρόνου, εφόσον έχουμε φυσικά προσπαθήσει επαρκώς. Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του αλλά και ο καθένας θα πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θεωρεί καλό για τον εαυτό του και για τον κόσμο που τον περιβάλλει, εφόσον είναι έτσι πραγματικά! Ο καθένας πρέπει φυσικά και να έχει το δικαίωμα να "αυτοπροσδιορίζεται"(όπως πολύ σωστά υποστηρίζει ο κος Σιμονέτος) και αυτό να γίνεται σεβαστό από τους άλλους.
Γι'αυτό το δικαίωμά μας, είμαστε διατεθιμένοι και προετοιμασμένοι να αγωνιστούμε αλλά και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη μας να στηρίξουμε τα Οράματά μας με όλες μας τις δράσεις.
- Περί της "Συνέντευξης" τώρα, αλλά και όλων των μελλοντικών, θεωρούμε, μετά από πολύ στοχασμό, ότι ο βέλτιστος και πλέον λειτουργικός τρόπος είναι ο εξής:
Να δημιουργηθεί καταρχάς ένας ειδικός χώρος, μέσα στα Forums που θα φιλοξενεί τις Συνεντεύξεις(οι τελευταίες επαφές μας σχετίζονται και με αυτό, με την εξασφάλιση αρκετών άλλων - ελπίζω να απαντώ έτσι και στις "εκκλήσεις" του thoth...), τις Διαλογικές Παρουσιάσεις Ομάδων και Προσωπικοτήτων του ευρύτερου Χώρου της Αναζήτησης ακόμη και άλλων, δυναμικού τύπου, δραστηριοτήτων που είτε είναι ακόμη κάπως νωρίς να τις ανακοινώσουμε, είτε δεν έχουμε σκεφτεί όλες τις πιθανές εκδοχές.
Το ESOTERICA να αναλάβει τον Διαμεσολαβητικό κυρίως ρόλο ανάμεσα στα Μέλη των Forums και στον Φορέα ή τον άνθρωπο ο οποίος δίνει τη Συνέντευξη. Δηλαδή να υπάρχει μία ανοιχτή Συζήτηση όπου θα κατατίθονται οι ερωτήσεις και οι απορίες(για τη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως η παρούσα εξυπηρετεί αυτόν τον ρόλο) και αυτές να συγκεκριμενοποιούνται και να ομαδοποιούνται, εάν χρειάζεται, από τα Μέλη της Συντονιστικής Ομάδας που θα αναλάβουν υπεύθυνα το συγκεκριμένο έργο. Οι ερωτήσεις στην συνέχεια να ανακοινώνονται στον Φορέα ή το Πρόσωπο, στους οποίους θα δίνεται ένα εύλογο, αλλά σύντομο χρονικό διάστημα για να απαντήσουν. Οι απαντήσεις θα τοποθετούνται στον χώρο που θα τις φιλοξενεί και ο οποίος θα είναι "μόνον για ανάγνωση". Πάνω στις απαντήσεις θα υπάρχουν επιπλέον ερωτήσεις, διασαφηνιστικές ή καινούργιες και η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί έτσι μέχρι ένα προσυμφωνηθέν όριο χρόνου ή μέχρι την "εξάντληση" των ερωτήσεων κατά την κρίση μας και σύμφωνα με τις περιστάσεις. Σίγουρα οι ερωτήσεις σχετικά με κάποιο ζήτημα ίσως δεν είναι δυνατόν να εξαντληθούν ποτέ, όμως δεν μπορεί και να "δεσμεύουμε" φορείς ή άτομα για μία εσαεί Συνέντευξη.
Το όλο σύστημα θα λειτουργεί λοιπόν ως δύο "συγκοινωνούντα δοχεία", ένα που θα "ζυμώνονται" οι ερωτήσεις και ένα που θα κατατίθενται με σαφήνεια μαζί με τις απαντήσεις. Θα βασίζεται σε "πακέτα ερωτήσεων" που θα αποτελούνται από ερωτήσεις των Μελών των Forums, αλλά και των Υπευθύνων του ESOTERICA.
Ο χώρος των "Δυναμικών αυτών Παρουσιάσεων" δεν έχει φτιαχτεί ακόμη. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Παράλληλα εργαζόμαστε στην ομαδοποίηση και όσο το δυνατόν σαφέστερη διατύπωση ήδη κατατιθεμένων ερωτήσεων για την συγκεκριμένη περίπτωση καθώς και στην κατάρτιση άλλων(από την πλευρά των υπευθύνων) που δεν έχουν ήδη κατατεθεί. Μόλις τελειώσουμε με το πρώτο "πακέτο" ερωτήσεων θα το επικοινωνήσουμε στην "Νέα Ακρόπολη" για να μας απαντήσει. Η συμφωνία μας είναι για μη ύπαρξη χρονικού ορίου αλλά τη συνέχιση της Συνέντευξης μέχρις εξάντλησης των ερωτήσεων...
ή μέχρις εξάντλησης δικής τους ![]()
(αυτό δεν είναι βέβαια στη "συμφωνία" αλλά δεν το βρίσκω και απίθανο, σύμφωνα με αυτά που έχω δει μέχρι τώρα! ![]()
).
Θα παρακαλούσα, όσο το δυνατόν οι ερωτήσεις που κατατίθονται εδώ να είναι σαφείς και συγκεκριμένες έτσι ώστε να μας βοηθήσετε στο έργο μας. Επίσης θα παρακαλούσα για την υπομονή σας... είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε και θα θέλαμε να το κάνουμε όσο δυνάμεθα καλύτερα και χωρίς υπερβολική βιασύνη.
![]()
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Καλό μήνα φίλοι μου.
Admin σε χαιρετώ.
Ειλικρινά, αγαπητέ με εντυπωσίασε το τελευταίο σου post στο τόπο του οργανισμού της Ν.Α.!!!
Και μία ακόμα φορά βλέπω, ότι όσα "καλά" λόγια γράφονται για τα μέλη του esoterica.gr. Τελικά ίσως να παραμένουν μόνο λόγια...
Ναι αγαπητέ διότι όπως γράφεις και ότι έχετε ήδη πάρει -άγνωστο ποιοι- μία άλλη απόφαση, για την περιβόητη συνέντευξη που θα μας έδινε ο Κος Πλάνας....
Ξέρεις, κάπου γύρω στο 1989, ένα τέτοιο "κόλπο" δήθεν φιλτραρισμένου ερωτηματολογίου το ξανασυνάντισα στα κεντρικά της Ν.Α. Όπου και το αποτέλεσμα φίλτατε ήταν, να σταμπαρισθούν κάποια ΜΕΛΗ ως μη παραγωγικά!!! Δηλαδή πως δεν πρόσφεραν δωρεάν σκληρή εργασία παρά μόνο την οικονομική τους συνεισφορά.
(΄Ισως τώρα οι ελάχιστοι παλιοί της Ν.Α. να κατάλαβαν πια είμαι...)
Έτσι λοιπόν Admin, επειδή πιστεύω πως μόνο οι ερωτηθέντες θα εκτεθούν και ίσως ετούτη την δόση ανεπανόρθωτα ΑΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΆ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ (ΜΟΥ) ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ESOTERICA.GR, ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.
Κιαν εσείς θέλετε να διαφυλάξετε κάποιον οικονομικό σας παράγωντα ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΕ να βρίσκομε κάτω απ΄την ίδια στέγη με τούτους τους ελάχιστους ευτυχώς της Ν.Α. Γιατί σαν υγιείς εσωτεριστές που λέτε πως είστε αναρωτηθήκατε ποτέ που συλλέγει και πως χρήματα η Ν.Α.;
Αντίο.
quote:
Πραγματικά Zadok, δεν κατάλαβα την ουσία και το νόημα της ερώτησής σας!
Εγώ θα μείνω σε κάτι που όλοι σας περιέργως πέρασαν στα τυφλά...ίσως γιατί δε θέλησαν να το θίξουν...ίσως πάλι γιατί δε το πρόσεξαν...
Κάτι που αναφέρθηκε στα λινκ της Οστριας...ότι δηλαδή κρυφά μέλη της ΝΑ εισχωρούν σε άλλα τάγματα και οργανώσεις... με σκοπό...???
Helios ...έχεις καταντήσει κουραστικός το ξέρεις?
Εχω φτάσει σε σημείο να προσπερνώ τα μηνύματά σου γιατί απλά επαναλαμβάνονται τα ίδια... Εχεις σκεφθεί τι θα γίνει αν όλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά μου? Θα είσαι ο μόνος που θα διαβάζει αυτά που γράφεις!!!![]()
![]()
![]()

Επίσης να τονίσω οτι πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρουσιάζουν "πολιτιστικό" έργο και δρώμενα επιδοτούνται απο την Ε.Ε., δεν γνωρίζω αν γίνεται το ίδιο με την Ν.Α.
Θα ήθελα να σταματήσουμε να βαράμε το πτώμα της Ν.Α. Οσοι ανήκουν ακόμα εκεί μετά απο όλα αυτά είναι πια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Το αν κάνουν καλά ή άσχημα που παραμένουν θα το κρίνει η συνειδηση τους σύμφωνα πάντα με το τι θέλησαν και τι βρήκαν. Υπάρχουν πολλοί που διψάνε για αξιώματα, ομάδες , ιεραρχίες και όλα αυτά. Δεν ειναι κακό...
Κακό είναι να βαφτίζουμε τα πάντα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ενώ δεν είναι. ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΣΟΦΙΑ-ΑΠΛΟΤΗΤΑ-ΑΓΑΠΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.Δεν χωράνε σε αυτήν ούτε εταιρείες- κομμάντος απο τον Παναμά, ούτε ΑΡΧΗΓΟΙ,Ούτε ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ....... ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η συζήτηση πιστεύω οτι θα πρέπει να στραφεί και να γίνει πιο γενικευμένη με τον γενικό τίτλο "Χρήμα και Εσωτερισμός".
Στην συζήτηση αυτή θα εμπλέξουμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους φορείς απο την Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλαδική Εκκλησία μέχρι τους περιφερόμενους γκουρού που κάνουνε μυήσεις με χρηματικό αντίτιμο.
Για εμένα είναι μια συζήτηση με ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ γιατι πιστεύω ακράδαντα οτι για την "απαξίωση" και τον "ξεφτυλισμό" της πνευματικότητας υπάρχουν υπαίτιοι.
Υπάρχουν υπαίτιοι για το οτι η κοινωνία έχει ταυτίσει τον εσωτερισμό με την ΑΓΥΡΤΙΑ και την εκμετάλευση, ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
Ενώ θα μπορούσε να ειναι η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ την κατέντησαν να είναι ΧΟΜΠΥ ΒΑΡΕΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ.
ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ... ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ "Απόδραση απο την ρουτίνα της καθημερινότητας", την κατάντησαν ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΚΑΙ ΕΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
Να γιατι ακούς όλους όσους έχουν μια ιδέα απο αυτά ... το μόνο που ρωτάνε και ενδιαφέρονται είναι οι προηγούμενες ενσαρκώσεις τους. Αχ και να ξέρατε πόσους Μεγαλέξανδρους και Σωκράτηδες έχω δεί τελευταία...
Οι θέσεις μου διατυπώθηκαν και πιο πάνω στο τοπικ αλλά δεν σχολιάστηκαν απο κανέναν.Είναι συγκεκριμένες.
Περιμένω λοιπόν να ακούσω και εγώ συγκεκριμένες θέσεις για το ζήτημα.
Και κάτι άλλο. Οι φύλακες είχαν γνωση και τότε που οι επονομαζόμενοι Χριστιανοί έκαναν τις σταυροφορίες. Πολλοί αναρωτιούνται το γιατι δεν επεμβαίνουν... Μα αν επενέβαιναν στην ανθρώπινη δραστηριότητα δεν θα ήταν φύλακες, θα ήταν τα ξαδέλφια του Ζορό...
Ακόμα και η δυνατότητα κριτικής ικανότητας δείχνει να έχει εγκαταλείψει τον σημερινό άνθρωπο. Κάποτε δύσκολα οι γύφτοι πουλούσαν στους χωριάτες τα βαμμένα τους μουλάρια ... τώρα πια δεν χρειάζεται καν να τα βάψουν...
quote:
είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι ο καθένας "περπατάει" τον δικό του δρόμο αλλά είναι και πολλοί αυτοί που ο εγωκεντρισμός τους αναγκάζει να ζητήσουν και απο άλλα άτομα να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο "χωρίς πολλές ερωτήσεις".
Ο αγαπητός Ramoglou πιό κάτω αναφέρει:
quote:
" Εμείς είμαστε μέχρι τώρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία αυτή παρότι καταλαβαίνουμε ότι τα ενδιαφέροντα του Esoterica.gr παραπέμπουν περισσότερο στον χώρο των παράξενων φαινομένων και της εκπροσώπησης ομάδων και ατόμων του γενικού χώρου του εσωτερισμού και όχι στην βαθιά φιλοσοφική έρευνα που γίνεται στη Νέα Ακρόπολη. "Αυτή την παράγραφο θα ήθελα να την προσέξουμε ιδιαίτερα !
Ο καθένας από εμάς τους επιφανειακούς εσωτεριστές, που ασχολείται με το esoterica.gr ή με κάποια ομάδα ή με την ίδια του την οντότητα.
Ίσως αν ανήκαμε στην Ν.Α. να είχαμε εντρυφήσει στις βαθιές φιλοσοφικές αξίες που η ίδια εκπροσωπεί.
Αυτό δεν εννοεί το παραπάνω απόσπασμα ή κάνω λάθος ;
Επειδή δεν θα τοποθετήσω τον εαυτό μου ούτε καν στους επιφανειακούς εσωτεριστές μήπως να έμπαινα στην διαδικασία να συσχετίσω κάποια πράγματα εδω μέσα....(απορία!)
O EON πολύ εύστοχα λέει:
quote:
Εγώ έχω αρχίσει και νιώθω οίκτο πάντως...
Δυστιχώς ...και που 'σαι ακόμα....
Η Αρχοντας του Κακου
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Αγαπητέ Admin,
θα μου επιτρέψετε να σπάσω πρώτη τον πάγο μεταξύ μας, καθότι εδώ υποθέτω ότι δε συζητάμε αποκλειστικά με τον Διαχειριστή του χώρου, αλλά και με τον άνθρωπο πίσω απ' αυτόν τον τίτλο.
Δεν ξέρω γιατί σε προβλημάτισε ειδικά η πρόταση αυτή. Λίγο πιο πάνω εξηγούσα:
quote:
Ας μην κοροϊδευόμαστε, το ύφος και η σύνταξη ενός κειμένου είναι καθρέφτης του ατόμου ο οποίος θεωρείται ότι εκπροσωπεί την κάθε ομάδα, άσχετα απ' το περιεχόμενο.
Ακριβώς γι' αυτό και προσπαθώντας να κάνω μία σύγκριση κατ' αρχήν για ιδίαν χρήσιν, ζήτησα την γνώμη σου για το αν ο συγγραφέας είναι το ίδιο πρόσωπο.
Δεν ξέρω αν σε έφερα σε δύσκολη θέση, πιθανά γιατί ο ρόλος σου (και είναι απόλυτα κατανοητό αυτό, τουλάχιστον από εμένα) οφείλει να είναι ουδέτερος, αλλά θεωρώ ότι είναι διαφορετικό το "είμαι ουδέτερος", απ' το "δεν έχω άποψη".
Επειδή λοιπόν, θεωρώ ότι και έξυπνος άνθρωπος είσαι και άποψη, ως εκ τούτου, έχεις, μέσα απ' την ουδετερότητά σου πάντα, μπορείς να στηρίζεις την αναζήτηση της αλήθειας, η οποία (ξανατονίζω, για όσους πιθανά δεν το έχουν εμπεδώσει) είναι ο στόχος όλων μας ανεξαιρέτως.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 01/03/2004 16:20:37
Edited by - Zadok on 01/03/2004 18:36:34
1. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.
2. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΔΙΨΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ. Η Ν.ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Σ'ΑΥΤΟ.
3. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ
4. ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΧΑΡΔΑ(Β)ΔΕΛΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΩ Η ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
quote:
4. ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΧΑΡΔΑ(Β)ΔΕΛΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΩ Η ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ..
Αγαπητέ φίλε gretel ο Χαρδαβέλας όπως και αρκετοί άλλοι ασχολήθηκαν με τον Τεκτονισμό.
Βλέπεις το θέμα πουλάει.
Ο Χαρδαβέλας έκανε δύο εκπομπές στην TV του ALTER και στην μία από αυτές είχε και εκπρόσωπο Τεκτονικής Στοάς.
Στο δε esoterica.gr έχουν γραφτεί αρκετά Topic με αυτή τη θεματολογία.
Ευχαριστώ.

Ο κακός λύκος
Edited by - Ramoglou on 01/03/2004 18:48:48
Ωστόσο, συμβαίνουν κάποια πράγματα, που με έφεραν στο σημείο
να ανοίξω το παρόν θέμα...
Αν και "πιστεύω" στην ύπαρξη των "φαντασμάτων", ή για να το
διατυπώσω διαφορετικά, στην ύπαρξη αόρατων "δυνάμεων", των οποίων
η δράση, αν και εμφανής, δεν εξηγείται με τη λογική,
δεν θα περίμενα ποτέ ότι ένα ανεξήγητο, και σχετιζόμενο με
αόρατες παρουσίες γεγονός, θα βρισκόταν στο δρόμο μου, πόσο
μάλλον κατ' επανάληψην!
Κι όμως... τα γεγονότα ήρθαν και με βρήκαν απροετοίμαστη, σίγουρα
όχι χαρούμενη, ιδιαίτερα γιατί ο προσωπικός μου χώρος, το σπίτι
που κατοικώ, νιώθω να "περιέχει" κάτι, που δεν μπορώ να ελέγξω...
Πραγματικά, αν και συζητώ για αυτά τα θέματα, δε θα ήμουν καθόλου
άνετη σε μια άμεση αντιμετώπιση μιας κατάστασης, που θα αφορούσε
ένα "φάντασμα".
Αν κάποιος άλλος μου διηγόταν μια παρόμοια ιστορία, το πιθανότερο
θα ήταν να προσπαθούσα πρώτα να βρω λόγους που να αποκλείουν την
περίπτωση να ήταν όντως ένα φάντασμα, και αν όχι, αν όντως κάτι
φαινόταν να είναι, τότε θα του έλεγα διάφορα σχετικά με θετικές
ενέργειες, ή θα τον ωθούσα στο να το βγάλει από το μυαλό του...
Τί γίνεται όμως αν, υπάρχει όντως ένα "φάντασμα" μέσα στο σπίτι,
όπου κατοικούμε και αυτό το φάντασμα δε μπορούμε να το
"ξεφορτωθούμε";
Τί γίνεται όταν αναγκαζόμαστε να συγκατοικήσουμε με ένα φάντασμα,
που δεν έχει σκοπό να αποχωριστεί τον τόπο που κατοικεί, και δεν
έρχεται να μας ζητήσει την άδεια για την ύπαρξή του στο δικό μας
χώρο;
Τί γίνεται όταν ανακαλύπτουμε ότι η συρόμενη πόρτα, που μόλις πριν
λίγη ώρα κλείσαμε, (επειδή πάντα την κλείνουμε τη συγκεκριμένη και
στην περίπτωση αυτή το θυμόμαστε πολύ καλά, χωρίς ανόητες αμφιβολίες
μόνο και μόνο για να δίξουμε ότι δεν είμαστε αλλοπαρμένοι)
βρίσκεται τώρα μισάνοιχτη;
Και αν εξαιρέσουμε την πιθανότητα ενός γάτου-ταρζάν, ενός πολύ
συγκεκριμένα κατευθυνόμενου κύματος αέρα, μιας ασυνείδητης
ονειροπόλησης στον ξύπνιο μας, αλκοόλ που δεν ήπιαμε, χάπια, ναρκωτικά
κ.α. τότε τί μένει;
Μένει ο φόβος...
Μένει ο φόβος για το ανεξήγητο...
Και για το φόβο αυτό έχουν ανοιχτεί αρκετά θέματα εδώ μέσα.
Μετά το φόβο τί υπάρχει;
Πού θα οδηγηθεί ο συγκάτοικος ενός φαντάσματος, όταν το φάντασμα
δεν ξεκουνά από τον τόπο του;
Υπάρχει λογική σε μια τέτοια κατάσταση;
Υπάρχουν λογικές συμβουλές, που να μπορούν να εφαρμοστούν;
Μπορούμε να αγνοούμε συνέχεια μισάνοιχτες πόρτες και άλλα φαινόμενα,
που είναι ανεξήγητα;
Μπορούμε να κοιμόμαστε "σαν πουλάκια" προσπαθώντας να μην ακούμε,
ή να διαβάζουμε στον υπολογιστή, αγνοώντας παράξενες σκιές;
Μπορούμε να είμαστε τόοοοσο cool, που να ζούμε, σαν να μη συμβαίνει
τίποτε;;;
Αυτό είναι το βασικό ερώτημα του θέματος αυτού.
Περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις σας...
Βέβαια απο ότι κατάλαβα στην δική σου την περίπτωση δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, γιατί πριν δεν είχες τέτοιου είδους οχλήσεις.
Θα σου έλεγα να σκεφτείς την πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο πόλτεργκάϊστ το οποίο συνήθως δημιουργείται λόγω πολύ έντονης ψυχικής διαταραχής που προέρχεται απο άτομο νεανικής συνήθως ηλικίας και ανήκει στην οικογένεια. Δεν ξέρω την οικογενειακή σου κατάσταση. Υπάρχει κάποιο παιδί που αυτήν την περίοδο βιώνει την εφηβεία του;
Θέλω να σου πω ότι δεν αποκλείεται αυτά τα φαινόμενα να τα προκαλεί και ενήλικο άτομο το οποίο βιώνει πολύ έντονο στρες και είναι γενικά σε ψυχική διαταραχή. Υπήρχε μια φίλη μου παλαιότερα η οποία βίωνε πολύ συχνά τέτοια φαινόμενα τα οποία δεν είχαν να κάνουν με τον χώρο αλλά με την ίδια, γιατί την ακολουθούσαν όπου και να πήγαινε. Μετά απο κάποιες οδηγίες που της δόθηκαν ηρέμησε και έχουν περάσει πάνω απο δυο χρόνια τώρα που δεν ξαναενοχλήθηκε απο τέτοια πράγματα.
Διαβάζοντας την ιστορία σου θα έλεγα ότι αποκλείω την περίπτωση του φαντάσματος και θεωρώ πιο πιθανή την δεύτερη περίπτωση.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση του να είναι σταλμένο κάτι απο κάποιον. Σε αυτήν την περίπτωση θα σου έλεγα ότι πρέπει να σκεφτείς αν υπάρχει λόγος κάποιος να έχει πράξει κάτι τέτοιο.
Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι καλό να κάνεις έναν καθαρισμό του χώρου. Θα σου πω έναν τρόπο. Θα πας και θα αγοράσεις φασκόμηλο απο ένα μαγαζί με βότανα. Θα βάλεις σε ένα μικρό ταψάκι δυο τρία καρβουνάκια και θα ρίξεις απο πάνω αρκετά φύλλα φασκόμηλου. Θα έχεις κλείσει όλα τα παράθυρα στο σπίτι. Όταν αρχίσει και βγάζει καπνό θα γυρίσεις δεξιόστροφα όλους τους χώρους του σπιτιού λιβανίζοντας με το φασκόμηλο και αν θέλεις κατά την διαδικασία μπορείς να λες και μια προσευχή. Όταν θα έχεις περάσει απο όλους τους χώρους του σπιτιού θα ανοίξεις τα παράθυρα να αεριστεί καλά ο χώρος. Κάνε αυτόν τον καθαρισμό τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα. Θα δεις ότι θα βοηθήσει πολύ γενικά...
Ελπίζω να απαλλαγείς απο το πρόβλημά σου. Να είσαι καλά...
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Αν το φαινόμενο ξεκίνησε ξαφνικά (πχ στο σπίτι που ζεις καιρό και δεν είχες αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα) απέκλεισε πρώτα τους φυσικούς λόγους. πχ να έχει μετακινηθεί κάπως η συρόμενη πόρτα, να μην κλείνει καλά κλπ. (δεν κατάλαβα αν υπάρχουν κι άλλα φαινόμενα εκτός από την πόρτα).
Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σκέψου κάθε πότε συμβαίνει. Δηλ ποιές ώρες, ποιοί είναι στο σπίτι εκείνη την στιγμή, τι έκανε ο καθένας, τι σκεφτόταν ή συζητούσε ο καθένας, βρες δηλαδή αν ισχύει ένα pattern κατά την διάρκεια του γεγονότος και ίσως βρεις τι μπορεί να φταίει.
Μετά θα έλεγα να σκεφτείς αν αγόρασες, σου χάρισαν ή έφερες στο σπίτι κάποιο καινούργιο αντικείμενο που θα μπορούσε να συσχετιστεί με τον χρόνο πρωτο-εμφάνισης των γεγονότων, ή ακόμα αν έχεις κάποιο καινούργιο αντικείμενο το οποίο σε κάνει να νοιώθεις άβολα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρότεινα να το πετάξεις και να περιμένεις να δεις αν θα επαναληφθούν τα γεγονότα.
Επίσης σκέψου αν γνώρισες κάποιο άτομο την ίδια χρονική περίοδο που σε κάνει να νοιώθεις άβολα.
Αν όλα αυτά δεν ισχύουν και το φαινόμενο συνεχιστεί και αποκλείσουμε και αυτό που αναφέρει ο Απέριττος (την συναισθηματική αναστάτωση) τότε τι να σου πω. Πάντως θα έλεγα να μην μπλέξεις με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι μπορούν να διώξουν το πνεύμα κλπ γιατί μάλλον θα σου δημιουργήσουν περισσότερη αναστάτωση (στην ζωή σου και πιθανόν στο πορτοφόλι σου -αν και απ όσο σε ξέρω δεν νομίζω να πέσεις σε τέτοια λούμπα
)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
εγώ θα έλεγα στην φίλη λιλιθ, να κοιτάξει αυτά που έχουν γραφτεί και σε ένα άλλο topic με θέμα "τί συμβαίνει με το σπίτι?".
Εκεί ακούστηκαν διάφορεα απόψεις που ίσως να μπορούσαν να την βοηθήσουν...
Πάντος...προτού περάσουμε στο μεταφυσικό, καλό είναι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες του να είναι κάτι άλλο... όπως για παράδειγμα κάποιος που μπορεί να θέλει να σε τρομάξει...ή κατι άλλο παρόμοιο...
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
ελπίζω να είναι καλά...
Ειδικά αν κάποιος ήθελε να την τρελάνει, τότε ήταν σίγουρα σε κίνδυνο...
Παντως δεν μας ενημερωσε η κοπελα τι εγινε... Τελος παντων... θα περιμενουμε και με αυτην την περιπτωση τι θα γινει... Λιλιθ, αν μπορεις δες τι ειχε συζητηθει σε εκεινο το Forum μηπως και σε βοηθησει σε κατι
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και τις
συμβουλές, που μου προτείνετε.
Πρέπει πρώτα να διευκρινήσω,νομίζω,κάποια θέματα, σχετικά με το
περιστατικό και σχετικά με το σκοπό του παρόντος θέματος:
Το σπίτι, στο οποίο κατοικώ είναι το καινούργιο μου σπίτι. Δεν έχω
παρά 2 μήνες περίπου που μένω εκεί. Είναι ένα παλιό σπίτι, 50 χρόνων,
και ήταν άδειο για 3 χρόνια, πριν μετακομήσω εγώ.
Πριν από εμένα κατοικούσε στο σπίτι αυτό ένα ζευγάρι. Ο άντρας πέθανε
μέσα στο σπίτι, ξαφνικά στο χώρο που εγώ τώρα κοιμάμαι!
Η αίσθηση που είχα και εξακολουθώ να έχω για το σπίτι αυτό είναι
πέρα από κάθε αμφιβολία θετική, αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος, που
αποφάσισα να μετακομίσω εκεί.
Η αίσθηση που μου κάνει η "παρουσία" δεν είναι τρομαχτική, ή απειλητική,
ούτε θα έλεγα έντονη ή ενοχλητική.
Απλά νιώθω μια παρουσία και κάποιες φορές έχουν συμβεί μικρά
περιστατικά, τα οποία δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά...
Όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου, που αναφέρθηκε, έχω κάνει πολλούς
καθαρισμούς, όπως και σε κάθε χώρο στον οποίο διαμένω. Και το
αποτέλεσμα, όπως είπα είναι μια θετική και εξαιρετικά ευχάριστη αύρα.
Τώρα, σχετικά με το σκοπό αυτού του θέματος:
Με αφορμή την αίσθηση που έχω για τα ανεξήγητα περιστατικά, μπήκα σε
μια διαδικασία σκέψης, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να "συγκατοικήσει"
κάποιος μαζί με μια "παρουσία", ένα φάντασμα.
Η περίπτωση μπορεί να είναι πραγματική, (όντως να ηφίσταται φάντασμα),
ψυχολογική, (να νιώθει κάποιος ότι δεν είναι μόνος και δεν έχει τον
έλεγχο του χώρου και αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι δε
γνωρίζει ακόμη το σπίτι, δεν το έχει οικειοποιηθεί), ή
υποθετική. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, θα ήθελα να διαβάσω και
τις γνώμες των σκεπτικιστών της παρέας, αν μπορούσαν να ανοίξουν λίγο
την αντίληψή τους και να ξεχάσουν για λίγα λεπτά το σκεπτικισμό τους,
που δε θα έδεινε καμμία απάντηση στο παρόν θέμα -(για αυτούς τους
ανθρώπους θέμα εξάλλου δεν υπάρχει καν!).
Θα ήθελα δηλαδή να συζητήσουμε το τί κάνουμε, πώς είναι, τί νιώθουμε,
γενικότερα πώς ζούμε στην περίπτωση που νιώθουμε ότι συγκατοικούμε
με ένα φάντασμα.
Μια πρώτη θέση θα μπορούσε να περιέχει, όπως γράψατε εξάλλου,
συμβουλές για το πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή.
Εγώ αναζητώ κάτι παραπάνω από αυτό...
Αναζητώ για τον καθένα από εμάς να μπούμε σε αυτή τη θέση και να
ακολουθήσουμε ένα νήμα βίωσης μέσα στο χρόνο και να δούμε πώς θα
μπορούσε να εξελιχτεί μια τέτοια περίπτωση συγκατοίκησης μέσα στο
χρόνο. Μέσα από τις αρχικές εντυπώσεις, το φόβο, τις προσπάθειες
αντιμετώπισης, τις αποτυχίες, κλπ.
Να εξετάσουμε το εύρως των συναισθημάτων, που είναι πιθανό να
βιώσουμε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση...
Πολλοί από εμάς πιθανότατα θα έχουμε ακούσει τη νύχτα κάποιον θόρυβο προερχόμενο από το διπλανό δωμάτιο του σπιτιού μας ή θα έχουμε δει με την άκρη του ματιού μας κάποια σκιά.
Γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε 2 επιλογές:
1) Αποδίδουμε τα πάντα σε κάποιο φάντασμα το οποίο βρίσκεται στο σπίτι μας και "παίζει" μαζί μας ή έχει απειλητικές διαθέσεις απέναντι μας.
2) Αποδίδουμε τα πάντα σε φυσικούς θορύβους και τις σκιές αυτές στον χαμηλό φωτισμό του δωματίου ή στην κούραση που νιώθουμε κτλ.
Είτε λοιπόν δεχόμαστε τα πάντα ως κάτι το μεταφυσικό είτε αρνούμαστε τα πάντα.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια μέση οδός, αυτή που εκλογικεύουμε τα πράγματα που δεν έχουν κάποια μεταφυσική χροιά κι αυτά που αφήνουμε "ανοιχτά" επειδή δε μπορούν να ερμηνευθούν με τη λογική μας.
Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών μου να φοβάμαι αρκετά το σκοτάδι και να πέφτω στο κρεβάτι μου τρομοκρατημένος και σε "επαγρύπνηση" για το οτιδήποτε.
Κάποιες σκιές μέσα στο δωμάτιο μου, κάποιες σκιές έξω από το παράθυρο ήταν αρκετά για να με κάνουν να κουκουλώνομαι και να μην βγάζω άχνα! ![]()
Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως οι σκιές έξω από το παράθυρο του δωματίου μου δεν ήταν τίποτα άλλο από τον αέρα που κουνούσε τα κλαδιά του δέντρου στον κήπο του γείτονα μου.
Μερικές σκιές που έβλεπα μέσα στο δωμάτιο μου ήταν δημιούργημα του φόβου μου.
Ακόμη και σήμερα όμως δεν έχω ερμηνεύσει τα πάντα που έβλεπα με τη λογική...
Ερχόμενος στο σπίτι που μένω τώρα - ένα σπίτι όπου διέμεναν 2 ηλικιωμένοι άνθρωποι κι είχε μια "βαριά" ατμόσφαιρα - προσπάθησα πάρα πολύ για να αλλάξω την διακόσμηση, τα έπιπλα και να το φέρω πιο κοντά στα δικά μου μέτρα.
Αυτό πιστεύω οτι δίνει στο άτομο μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς του δίνει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του χώρου που είναι.
Όσον αφορά την περίπτωση σου με την συρόμενη πόρτα για παράδειγμα και δεδομένου οτι είσαι σίγουρη πως την είχες κλείσει, θα συμφωνήσω με την άποψη του αγαπητού Απέριττου:
quote:
Όταν ο χώρος είναι πολύ φορτισμένος αρνητικά απο το παρελθόν λόγω κάποιων γεγονότων που συνέβησαν εκεί, τότε πιθανόν να παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα. Π.Χ. ένας ξαφνικός θάνατος ενός ενοίκου του χώρου ο οποίος ήταν πολύ προσκολλημένος στα γήϊνα και δεν θέλει με τίποτε να αποδεχτεί τον θάνατό του.
Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Στην περίπτωση αυτή η ψυχή αυτού του ατόμου μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει καν οτι έχει φύγει από τον φυσικό κόσμο.
Θυμάσαι την ταινία The others με την Kidman? ![]()
Όπως και να 'χει πάντως, πιστεύω πως σε παρόμοιες περιπτώσεις η αίσθηση του φόβου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.
Εφόσον δεν έχεις κάποιου είδους ενοχλήσεις, δε νιώθεις άσχημα μέσα στο σπίτι και νιώθεις τον χώρο δικό σου (προσπαθώντας να το κάνεις αυτό όσο περισσότερο μπορείς) τότε νομίζω πως θα βρεις τη λύση... ![]()
Αν σκεφτούμε οτι υπάρχει ο αόρατος κόσμος, τότε στο σπίτι όλων μας μπορεί να γίνεται γλέντι από τις δυνάμεις αυτές παρόλο που δεν το αντιλαμβανόμαστε...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Όπως και να 'χει πάντως, πιστεύω πως σε παρόμοιες περιπτώσεις η αίσθηση του φόβου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.
Εφόσον δεν έχεις κάποιου είδους ενοχλήσεις, δε νιώθεις άσχημα μέσα στο σπίτι και νιώθεις τον χώρο δικό σου (προσπαθώντας να το κάνεις αυτό όσο περισσότερο μπορείς) τότε νομίζω πως θα βρεις τη λύση...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()