- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Όσο για το Ισλάμ τώρα, προσωπικά μου προκαλεί απέχθεια σαν θρησκεία. Δεν το βρίσκω ούτε καν όμορφο παραμυθάκι (όπως είναι τα υπόλοιπα). Συνεχίζω όμως να το ψάχνω, ουσιαστικά αναζητώντας να καταλάβω τι του βρίσκει τόσος κόσμος και το πιστεύει!
θεωρω τον Μωαμεθανισμο την πιο επικινδυνη εξουσιαστικη θρησκεια επειδη προαγει τον ακρατο φανατισμο και επειδη θεωρω οτι ο Μωαμεθ την εφτιαξε για πολιτικη χρηση.
βεβαια το ιδιο συμβαινει με τον Χριστιανισμο και τον Εβραϊσμο.
ποσο αιμα και ποσα εγκληματα εγιναν στο ονομα του Χριστου, που διδαξε την αγαπη?
τι λεει το τοραχ για τους μη Εβραιους?
και ναι μεν ο Χριστιανισμος αναγκαζεται λογω πολιτισμικης εξελιξης της δυτικης κοινωνιας σιγα σιγα να βαζει νερο στο κρασι του, ο Μωαμεθανισμος και ο Εβραϊσμος εξακολουθουν αναλλοιωτοι να προαγουν τον φανατισμο.
οσο για το γιατι πουλαει τοσο ο Μωαμεθανισμος, παρατηρησε τις ιστορικες συνθηκες και το επιπεδο των μαζων οπου εξαπλωνεται: ανεχεια, μιζερια, φτωχεια, αμαθεια - οι αδελφες του φανατισμου!
αυτες ανεθρεψαν και τον Χριστιανικο φανατισμο καποτε, εναντιον των Ελληνων.
quote:Συμφωνώ μαζί σου jonniebegood στο ότι <<ο καθενας μπορει να πιστευει όπου και οπως θελει>> αλλά μερικές φορές αυτό που πιστεύει κάποιος, μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τα πιστεύω (ή και την ζωή) κάποιου άλλου.
αν πιστευει στο σπιτι του, δεν μας απασχολει!
το επικινδυνο ειναι οταν η πολιτικη εκμεταλευεται την θρησκευτικη ευπιστια και την μετατρεπει σε φανατισμο!
γι αυτο ειμαι υπερ του διαχωρισμου κρατικης εξουσιας και εκκλησιας σε ολο τον πλανητη, και υπερ της ανεξιθρησκειας.
quote:Ίσως να έλαβε το ύφος σου ως επιθετικό...
α, γι αυτο?
μα δεν με παει ο στρατηγος απο τοτε που προσεγγισα εσωτεριστικα τον σουφισμο, και οχι ιστορικα. ![]()
quote:Προσωπικά, δεκάρα δε δίνω για τον μάλλον επιθετικό τόνο σου, μιας και θεωρρώ τις ερωτήσεις σου εύστοχες...
χαιρομαι που διαβαζεις το περιεχομενο και δεν κρινεις απο το λογοτεχνικο υφος!
quote:(thanks για το "γλυκυτάτη")
δεν την βγαζεις με ενα thanks την υποχρεωση!
περιμενω να με αποκαλεσεις γλυκυτατο! ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:θα ήθελα να ρωτήσω τον Tsepe Noyon άν υπάρχουν αναφορές θαυμάτων στην Μουσουλμανική θρησκεία απο τους αντίστοιχους αγίους τους οποίους δέν γνωρίζω. Άν δηλαδή γιατρεύτηκαν άρρωστοι, ετοιμοθάνατοι, ανάπηροι απο ανίατες ασθένειες όπως αναφέρεται και στην Χριστιανική θρησκεία απο τους αγίους της!
να σου απαντησω εγω?
οπου υπαρχει Πιστη, υπαρχουν και θαυματα!
η πιστη ειναι το εργαλειο με το οποιο αντλουμε απο την θαλασσα ενεργειας του Θειου.
ειναι κατι σαν φυσικο φαινομενο - δεν παιζει ρολο το που πιστευεις, αρκει να πιστευεις (ακομη και στον εαυτο σου), και τοτε αντλεις.
οι επιστημονες κατεγραψαν στατιστικα οτι οι ασθενεις που πιστευαν καπου ειχαν μεγαλυτερα ποσοστα ιασης.
τωρα για τον Ισλαμικο κοσμο.
οι σουφι την ημερα της εορτης του σεϊχη της σεχτας τους, πιανουν αναμενα καρβουνα, καλωδια με ρευμα, τρυπιωνται και κοβονται χωρις να ματωσουν.
το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τους σαντου της Ινδιας - κανουν τα ιδια πραγματα την ημερα της εορτης καποιας θεοτητας.
το γεγονος πως δυο εντελως διαφορετικες αντιληψεις κανουν τα ιδια πραγματα λογω πιστης, μας αποδεικνυει οτι η πιστη κανει θαυματα.
ΥΓ. αλλα και την προϊσλαμικη προελευση του σουφισμου, ε στρατηγε μου? ![]()
quote:
οπου υπαρχει Πιστη, υπαρχουν και θαυματα!
η πιστη ειναι το εργαλειο με το οποιο αντλουμε απο την θαλασσα ενεργειας του Θειου.
ειναι κατι σαν φυσικο φαινομενο - δεν παιζει ρολο το που πιστευεις, αρκει να πιστευεις (ακομη και στον εαυτο σου), και τοτε αντλεις.
Αυτό πιστεύω και εγώ αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω περισσότερο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Να ξαναπω οτι, μεχρι τις 17/4 η συμμετοχη μου στην κουβεντα θα ειναι περιορισμενη, τοτε θα γυρισω απ' το ταξιδι του μελιτος. Επισης περιμενω κι εναν φωνητικο κειμενογραφο, που θα με βοηθησει να ξεπερασω την δυσκολια που εχω στο πληκτρολογιο. Τοτε θα ζωηρεψουμε, αν ειναι ακομα ζωντανο το θεμα.
Μια γρηγορη απαντηση στις ερωτησεις και μετα κριτικη!
Krisnna, το ισλαμ δεν εχεια αγιους κατα την χριστιανικη ενοια, ουτε και παραβιαση των φυσικων νομων, οπως εχει παλι ο χριστιανισμος.
Στον Πλωτινο απαντησε ο schwabe.
Jonniebegood σου αξιζει μια ιδιεταιρη απαντηση: Οι ερωτησεις σου εκτος απο κακοπιστες ειναι απλοικες και ισοπεδωτικες. Εδω που ζω εγω δεν υπαρχει τιποτα απ' οσα αναφερεις. Μαλιστα, ενω ημουν ψυχολογικα ετοιμος να υποστω την περιτομη δεν ετεθη καν τετοιο θεμα! Τις γυναικες επισης δεν τις "κοβουν" απ' οτι μου λενε οι πληροφοριες μου. (Στις 7/4 θα το ξερω απο πρωτο χερι και αν και δεν αφορα κανεναν, αν ανακαλυψω κατι τετοιο θα σας το πω! Αν τηρησω σιγη επι του θεματος θα σημαινει οτι ειναι ολα ενταξει!)
Να πω για μια ακομα φορα, οτι αναπαρεγετε στειρα προπαγανδα, την οποια καταπινετε αμασητη. "Το ισλαμ επικινδυνη θρησκεια για τις ζωες" κλπ
ΞΕΚΟΛΑΤΕ!!!!
Σας δουλευνε ψιλο γαζι!!!
Τα οσα κανουνε τα "χριστιανικα" εθνη, ουτε να τα διανοηθουν δεν μπορουν οι μουσουλμανοι.
Παρεμπιπτοντως, οταν τελειωσε η διαδικασια της εισδοχης μου στο ισλαμ, μεταξυ αλλων, υπεγραψα κι ενα χαρτι που ελεγε οτι θα σεβομαι τις θρησκειες των αλλων.
Tsepe,
Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ρώτησε: <<Mήπως μήπως γνωρίζεις η ιερή μαύρη πέτρα που υπάρχει στην Μεκκα τι αντιπροσωπεύει? Και ακόμη μία ερώτηση. Απο πότε υπάρχει εκεί? >>
(με πολύ ευγενικό τρόπο να τονίσω)
Ο jonniebegood ρώτησε: <<αληθεια, αποδεχεσαι την σαρια? την κλειτοριδεκτομη? τον λιθοβολισμο των γυναικων για μοιχεια?>>
(ίσως όχι με πολύ ευγένεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κι εγώ να διαβάσω την απάντησή σου σ΄ αυτά)
Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ξαναρώτησε για δεύτερη φορά: <<Mήπως μήπως γνωρίζεις η ιερή μαύρη πέτρα που υπάρχει στην Μεκκα τι αντιπροσωπεύει? Και ακόμη μία ερώτηση. Απο πότε υπάρχει εκεί? >>
(με και πάλι ευγενικό τρόπο)
Εγώ ρώτησα: << Με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Μωάμεθ δεν επικοινωνούσε ποτέ άμεσα με τον Αλλάχ (τον Θεό δλδ) αλλά πάντα μέσω του Αρχάγγελου Γαβριήλ.
Επίσης, πάλι με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Χριστός είναι αποδεκτός ως Μεσσίας, είναι αποδεκτό το ότι επικοινωνούσε άμεσα με τον Θεό (τον Αλλάχ δλδ) και είναι αποδεκτές οι υπερφυσικές συνθήκες υπό τις οποίες συλλήφθηκε και γεννήθηκε, σε αντίθεση με τον Μωάμεθ που είχε φυσιολογικότατη και κοινότατη σύλληψη και γέννηση.
Τέλος, ο Μωησής είναι αποδεκτός και από τις 2 θρησκείες και φυσικά είναι σημαντικότατη μορφή και για το Εβραϊκό δόγμα.
Η απορία μου λοιπόν είναι το γιατί ο Χριστιανισμός, ο Εβραϊσμός και ο Μουσουλμανισμός είναι ξεχωριστές θρησκείες! Πως προκύπτει αυτό και που στηρίζεται;;>>
Επίσης ρώτησα: << ~ Ο Μωησής, ο Αβραάμ και ο Ιησούς, μιλούσανε απευθείας με τον Θεό, ενώ ο Μωάμεθ με «μεσάζοντα». Γιατί λοιπόν -κατά τους Μουσουλμάνους πάντα- ο Μωάμεθ είναι πιο «μάγκας»; Απλά επειδή είναι ο τελευταίος προφήτης;
~ Αφού δέχονται ότι ο Ιησούς γεννήθηκε υπό υπερφυσικές συνθήκες και ότι είναι ο μόνος εκ των προφητών που πιστεύουν που γεννήθηκε υπό οποιασδήποτε μορφής συνθήκες θαύματος, γιατί δεν του προσφέρουν «ξεχωριστή θέση» μεταξύ των προφητών;
~ Αφού δέχονται τον Ιησού, έστω και ως απλά προφήτη, γιατί αποκαλούν τους Χριστιανούς «άπιστους»; Απίστους σε... τι; >>
Κι αν δεν ήταν ο AVATAR και ο Schwabe να μου απαντήσουνε, ακόμα στο περίμενε θα ήμουνα για απάντηση!
Ιδού λοιπόν οι ερωτήσεις που «δεν βρίσκεις». Σου τις έκανα σούμα για να μην ψάχνεις.
Απάντησες επιλεκτικά στον jonniebegood, μιας κι εστιάστηκες μονάχα στο θέμα της περιτομής! Δεν μας είπες τίποτα για την σαρια, ούτε για τον λιθοβολισμό.
Επίσης, δεν απάντησες καθόλου στις δικές μου ερωτήσεις.
Επιπλέον, τι ανοησίες είναι αυτές που μας λες περί σεβασμού όλων των θρησκειών από το Ισλάμ;; Αφού το Κοράνι υποδεικνύει ξεκάθαρα: «μην νομίζεις για φίλους σου τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, διότι είναι μονάχα φίλοι των εαυτών τους. Οποιοσδήποτε από εσάς τους έχει φίλους, είναι ένας απ΄ αυτούς. Και ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους άδικους» (5:51)
Που είναι λοιπόν αυτός ο σεβασμός για τον οποίο μιλάς; (το έγραψα και πριν, αλλά προφανώς δεν θέλησες να το σχολιάσεις).
Και κάποιες ακόμα ερωτήσεις:
~ τι έχεις να πεις για την δουλία; Το Κοράνι δεν την απαγορεύει, ίσα-ίσα που τακτικά μιλάει για το πως πρέπει ένας Μουσουλμάνος να συμπεριφέρεται στους σκλάβους του! Επιπλέον, λέει ότι εάν ένας άνδρας πάει με κάποια σκλάβα του, τότε αυτό δεν είναι μοιχεία, διότι ως σκλάβα του, του ανήκει, κι ας μην είναι νόμιμη γυναίκα του! (4:24) Τι έχεις να πεις γι αυτό;
~ τι έχεις να πεις για το σημείο 60:10; Όπου λέει πως εάν έρθει σε σένα μια γυναίκα που είναι παντρεμένη με μη-Μουσουλμάνο, να μην την στείλεις πίσω στον άνδρα της, διότι ο γάμος τους δεν είναι νόμιμος! Κι αφού δεν είναι νόμιμος, δεν είναι αμαρτία για σένα να την παντρευτείς! (όμορφα πράματα... ηθικά και με σεβασμό στολισμένα!
γλυκύτατε (ε;;
) jonniebegood,
έγραψες: <<θεωρω οτι ο Μωαμεθ την εφτιαξε για πολιτικη χρηση. βεβαια το ιδιο συμβαινει με τον Χριστιανισμο και τον Εβραϊσμο. ποσο αιμα και ποσα εγκληματα εγιναν στο ονομα του Χριστου, που διδαξε την αγαπη? τι λεει το τοραχ για τους μη Εβραιους?>>
Κι εγώ πιστεύω ότι ο Μωάμεθ είχε στόχο την πολιτική εξουσία, όπως και ο Μωησής... Ο Χριστός πιστεύω πως ήταν περισσότερο επαναστάτης, ενάντιος στην πολιτική εξουσία... (το τι συνέβη μετά, άστο... είναι σίγουρα πονεμένη ιστορία). Αλλά τέλος πάντων δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Η σημαντική διαφορά είναι πως αν μη τι άλλο ο Χριστός δίδασκε την αγάπη και ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως το τι ήταν ο καθείς, σε αντίθεση με τον Μωησή που έθεσε όρια, και σε πλήρη αντίθεση με τον Μωάμεθ που σαφέστατα έθεσε το «ποιούς αγαπάμε και ποιούς κυνηγάμε».
Έγραψες: <<γι αυτο ειμαι υπερ του διαχωρισμου κρατικης εξουσιας και εκκλησιας σε ολο τον πλανητη, και υπερ της ανεξιθρησκειας.>>
Συμφωνώ απόλυτα!!
Πιστεύεις όμως ότι θα συμβεί ποτέ αυτό; Διότι προσωπικά το κόβω λιγάκι χλωμό... Ακόμα κι αν εδραιωθεί τυπικά ο διαχωρισμός, ουσιαστικά δεν θα συμβεί ποτέ, εκτός εάν ξαφνικά όλος ο κόσμος παντού μορφωθεί και μάθει να σκέφτεται προτού πιστέψει τον πάσα ένα...
Χλωμό...
(Ίσως νά ΄μαι λιγάκι πεσιμίστρια σ΄ αυτό το θέμα)
Τέλος, έγραψες: <<οπου υπαρχει Πιστη, υπαρχουν και θαυματα!>>
Yup! Συμφωνώ απόλυτα! Άλλωστε «η πίστη προηγείται του θαύματος» ![]()
Αφού το Κοράνι υποδεικνύει ξεκάθαρα: «μην νομίζεις για φίλους σου τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, διότι είναι μονάχα φίλοι των εαυτών τους. Οποιοσδήποτε από εσάς τους έχει φίλους, είναι ένας απ΄ αυτούς. Και ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους άδικους» (5:51)
Υποδεικνύει όμως εξίσου ξεκάθαρα:
"Ο Αλλάχ δε σας απαγορεύει να έχετε φίλους αυτούς που δε σας πολεμούν λόγω θρησκείας και δε σας διώχνουν από τα σπίτια σας. Μπορείτε να είστε φίλοι τους και δίκαιοι απέναντί τους. Ο Αλλάχ αγαπά τους δίκαιους." (60:8)
"Ο Αλλάχ σας απαγορεύει μόνο (δική μου έμφαση) να γίνεστε φίλοι με αυτούς που σας πολεμάνε λόγω θρησκείας, σας διώχνουν από τα σπίτια σας και συμμαχούν με άλλους για να σας βλάψουν. Με αυτούς δε θα είστε φίλοι" (60:9)
"Δεν είναι όλοι (σημ.: οι αλλόθρησκοι) ίδιοι. Ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν τις Γραφές, υπάρχουν αυτοί που είναι δίκαιοι. Επαναλαμβάνουν τις αποκαλύψεις του Αλλάχ όλη τη νύχτα, και μετά ξαπλώνουν." (3:113-114)
Καταλαβαίνεις ότι με βάση τα (60:8) και (60:9), το (5:51) πρέπει να ερμηνευτεί σαν "μη νομίζεις για φίλους σου (κάποιους από)τους Εβραίους και τους Χριστιανούς".
Καταλαβαίνεις επίσης ότι μόνο ένα μισαλλόδοξο μαλακιστήρι (είτε Μουσουλμάνος, είτε μη Μουσουλμάνος) θα εστιάσει στο 5:51 και θα αγνοήσει την ουσία του Κορανίου.
quote:
~ τι έχεις να πεις για την δουλία; Το Κοράνι δεν την απαγορεύει, ίσα-ίσα που τακτικά μιλάει για το πως πρέπει ένας Μουσουλμάνος να συμπεριφέρεται στους σκλάβους του! Επιπλέον, λέει ότι εάν ένας άνδρας πάει με κάποια σκλάβα του, τότε αυτό δεν είναι μοιχεία, διότι ως σκλάβα του, του ανήκει, κι ας μην είναι νόμιμη γυναίκα του! (4:24) Τι έχεις να πεις γι αυτό;
Ότι το Κοράνι γράφτηκε το 600μ.Χ. και αντανακλά τις τότε κοινωνικές καταστάσεις στον αραβικό κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει την αξία του σήμερα και πρέπει να είσαι μισαλλόδοξο μαλακιστήρι για να διανοείσαι ότι μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα εντολές που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά δρώμενα 1500 χρόνων πριν.
quote:
τι έχεις να πεις για το σημείο 60:10; Όπου λέει πως εάν έρθει σε σένα μια γυναίκα που είναι παντρεμένη με μη-Μουσουλμάνο, να μην την στείλεις πίσω στον άνδρα της, διότι ο γάμος τους δεν είναι νόμιμος! Κι αφού δεν είναι νόμιμος, δεν είναι αμαρτία για σένα να την παντρευτείς! (όμορφα πράματα... ηθικά και με σεβασμό στολισμένα!)
Αν έρθει σε σένα, όχι αν την αρπάξεις. Και η χριστιανική εκκλησία, που αντιμετωπίζει ως μοιχούς τους παντρεμένους με πολιτικό γάμο, δε διαφέρει σε τίποτα απολύτως. Πολύ απλά, για κάθε θρησκεία, είναι παντελώς άκυρος γάμος που τελέστηκε εκτός αυτής. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να δεσμεύει την πολιτεία.
quote:
τι λεει το τοραχ για τους μη Εβραιους?
Θες να πεις το Ταλμούδ. Και δεν τα λέει. Τα λέει μια τρισάθλια πλαστή λίστα που κυκλοφορούν νεοναζιστικές οργανώσεις και έχει σκοπό να προάγει το μίσος για τους Εβραίους, παρόμοια με την τρισάθλια αποσπασματική λίστα αντι-ισλαμικής προπαγάνδας που κυκλοφορούν ακραίες χριστιανικές οργανώσεις και μας παρουσίασε η φίλη σου η Νεφέλη, γλυκούλη.
quote:Επιπλέον, λέει ότι εάν ένας άνδρας πάει με κάποια σκλάβα του, τότε αυτό δεν είναι μοιχεία, διότι ως σκλάβα του, του ανήκει, κι ας μην είναι νόμιμη γυναίκα του!
αυτο ισχυει ακομη, αρκει να εισαι ματσος μουσουλμανος...
η θεση της γυναικας στον Μωαμεθανισμο ειναι η θεση της γυναικας στην παλαια διαθηκη.
δεν εχει δικαιωματα και ειναι οργανο του διαβολου που παρασυρει τους αντρες.
και ας θυμηθουμε την Σαφιγια που καταδικαστηκε σε λιθοβολισμο επειδη την βιασε ο γειτονας της και εμεινε εγκυος!
ο Χριστιανισμος το ξεπερασε σε καποια συνοδο και εδωσε ψυχη στην γυναικα.
quote:γλυκύτατε (ε;;
) jonniebegood
πατσισαμε! ![]()
quote:Η σημαντική διαφορά είναι πως αν μη τι άλλο ο Χριστός δίδασκε την αγάπη και ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων
θα βρεις πολλα κειμενα μου που κατηγορω τους Χριστιανους οτι δεν εχουν καμια σχεση με την διδασκαλια του Χριστου.
όποτε λοιπον τα ριχνω στον Χριστιανισμο, να ξερεις οτι δεν τα ριχνω στον Χριστο!
quote:Πιστεύεις όμως ότι θα συμβεί ποτέ αυτό; Διότι προσωπικά το κόβω λιγάκι χλωμό...
μονο χλωμο?
πτωματί ανοιχτο θαλεγα... ![]()
quote:Ακόμα κι αν εδραιωθεί τυπικά ο διαχωρισμός, ουσιαστικά δεν θα συμβεί ποτέ, εκτός εάν ξαφνικά όλος ο κόσμος παντού μορφωθεί και μάθει να σκέφτεται προτού πιστέψει τον πάσα ένα...
η Παιδεια δεν συμφερει καμια εξουσια!
πολιτικη ή θρησκευτικη.
quote:Τέλος, έγραψες: <<οπου υπαρχει Πιστη, υπαρχουν και θαυματα!>>
Yup! Συμφωνώ απόλυτα! Άλλωστε «η πίστη προηγείται του θαύματος»
το να το κατανοησει καποιος αυτο, ειναι αποτελεσμα Παιδειας.
quote:Καταλαβαίνεις επίσης ότι μόνο ένα μισαλλόδοξο μαλακιστήρι (είτε Μουσουλμάνος, είτε μη Μουσουλμάνος) θα εστιάσει στο 5:51 και θα αγνοήσει την ουσία του Κορανίου.
το διευκρινιζει αυτο ο Μωαμεθ?
οτι μονο τα μισαλλοδοξα μαλακιστηρια επικεντρωνονται στο 5:51?
τοτε γιατι τογραψε ρε μεγαλε?
για πλακα?
και αυτο το "ειτε μη Μουσουλμανος" που κολλαει?
οτι και εμεις ειμαστε μισαλλοδοξα μαλακιστηρια?
quote:Ότι το Κοράνι γράφτηκε το 600μ.Χ. και αντανακλά τις τότε κοινωνικές καταστάσεις στον αραβικό κόσμο.
και επι γραφης της καινης διαθηκης υπηρχαν σκλαβοι, αλλα δεν εξυμνειται καπου η δουλεια.
οπως και επι Βουδισμου εξαλλου...
quote:Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει την αξία του σήμερα και πρέπει να είσαι μισαλλόδοξο μαλακιστήρι για να διανοείσαι ότι μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα εντολές που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά δρώμενα 1500 χρόνων πριν.
παλι μισαλοδοξα μαλακιστηρια ειμαστε?
μ αρεσει η ευγενεια με την οποια απαντας σε γυναικα!!!
ο φανατικος εδω μεσα εισαι εσυ τελικα, και μπηκες στο φορουμ με νεο νικ για να βγαλεις χολη.
σου εχω πει οτι η μå λåkια κουφαινει, αλλα ο φανατισμος και κουφαινει και τυφλωνει?
ΥΓ. εγω μιλαω με στοιχεια και το ποιος ειναι μισαλοδοξο μαλακιστηρι φαινεται: περσυ στο Πακισταν βιασε μια κοπελα ολοκληρο το χωριο γιατι αυτην την τιμωρια της επεβαλε η γερουσια...
και θα μου πει κανεις γιατι επιβληθηκε η κλειτοριδεκτομη?
η περιτομη ειχε λογους καθαριοτητας.
η κλειτοριδεκτομη μηπως επεβληθει μονο και μονο για να μην νιωθει ηδονη και οργασμο η γυναικα? (οπότε μειωνονται και οι πιθανοτητες κερατωματος)
quote:Θες να πεις το Ταλμούδ. Και δεν τα λέει. Τα λέει μια τρισάθλια πλαστή λίστα που κυκλοφορούν νεοναζιστικές οργανώσεις και έχει σκοπό να προάγει το μίσος για τους Εβραίους, παρόμοια με την τρισάθλια αποσπασματική λίστα αντι-ισλαμικής προπαγάνδας που κυκλοφορούν ακραίες χριστιανικές οργανώσεις και μας παρουσίασε η φίλη σου η Νεφέλη, γλυκούλη.
ασε τα ψοφια, μην αρχισω τα κοπυ πεϊστ.
τελικα εσυ εισαι με τους Εβραιους, τους Μουσουλμανους, αλλα οχι με τους Χριστιανους.
διακρινω καποια μεροληψια?
και ποιον μου θυμιζεις, ποιον μου θυμιζεις...
τελος παντων, εγω δεν ειμαι με κανεναν τους οποτε βλεπω καθαροτερα απο σενα.
ΥΓ. Νεφελη, πες τον "γλυκυτατο" γιατι ζηλεψε ρε συ!
Εεε,...temporary ήθελα να πω,
αναρωτιέμαι εάν αξίζει τον κόπο να σου απαντήσω, μιας και προφανέστατα οι παρωπίδες που σου φορέσανε παραείναι σφιχτά δεμένες στο κεφάλι σου. Τόσο σφιχτά, που επηρεάζουν την σκέψη σου και δεν βλέπεις ότι μ’ αυτά που γράφεις (και τον τρόπο που τα γράφεις) επιβεβαιώνεις την γνώμη που έχουμε για το Ισλάμ εμείς «τα μισαλλόδοξα μαλακιστίρια» οι μη-Μουσουλμάνοι. Το κατάλαβες ότι μ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό μας απέδειξες αδιάσειστα την γνώμη που έχετε οι Μουσουλμάνοι για εμάς τους υπόλοιπους «άπιστους»?
...Χαλάρωσε λίγο το λουρί της παρωπίδας και ίσως να το καταλάβεις.
Τώρα να καταναλώσω χρόνο να σχολιάσω το παραλήρημά σου?
Άντε να το κάνω, μιας και δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω αυτή τη στιγμή:
Γράφεις: <<"Ο Αλλάχ σας απαγορεύει μόνο (δική μου έμφαση) να γίνεστε φίλοι με αυτούς που σας πολεμάνε λόγω θρησκείας, σας διώχνουν από τα σπίτια σας και συμμαχούν με άλλους για να σας βλάψουν. Με αυτούς δε θα είστε φίλοι" (60:9)>>
...Μ’ αρέσει που τονίζεις κιόλας το «μόνο»! Δηλαδή, για όποιον δε κατάλαβε, ο Αλλάχ όχι μόνο επικροτεί την διχόνοια, όχι μόνο δεν ευνοεί την συζήτηση και διπλωματική επίλυση διαφορών και προβλημάτων, αλλά είναι και ρατσιστής! Αμέ! ![]()
Γράφεις: <<Ότι το Κοράνι γράφτηκε το 600μ.Χ. και αντανακλά τις τότε κοινωνικές καταστάσεις στον αραβικό κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει την αξία του σήμερα και πρέπει να είσαι μισαλλόδοξο μαλακιστήρι για να διανοείσαι ότι μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα εντολές που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά δρώμενα 1500 χρόνων πριν.>>
...Επίσης, οι Μουσουλμάνοι είστε πάρα πολύ περήφανοι που το Κοράνι έχει παραμείνει ίδιο κι απαράλλαχτο τόσους αιώνες. Φροντίζετε μάλιστα να το «τρίβετε στη μούρη» των Χριστιανών αυτό, ως ένδειξη ότι εσείς τα διδάγματα της θρησκεία σας τα διατηρείτε αυθεντικά όπως ήταν πάντα, χωρίς αλλαγές ανά τους αιώνες.
(περιττό να σου πω το πόσο με διασκέδασε αυτό το σημείο του ποστ σου... ακόμα γελάω!)
Γράφεις: <<λίστα αντι-ισλαμικής προπαγάνδας που κυκλοφορούν ακραίες χριστιανικές οργανώσεις και μας παρουσίασε η φίλη σου η Νεφέλη, γλυκούλη.>>
Ώπα! Νά ‘μαι και ακραία Χριστιανή τώρα!
(ξέρω κάποιους πραγματικούς ακραίους Χριστιανούς, που έτσι και το διάβαζαν αυτό, θα τους ερχότανε εγκεφαλικό! χαχαχα
)
Δηλαδή φίλε, είμαι και γυναίκα και Χριστιανή και πολέμια του Ισλάμ!!... γ@#$&έ τα, έτσι; Ο Αλλάχ μου ετοιμάζει special πρώτο τραπέζι πίστα στη κόλαση, σωστά; Και πάω στοίχημα ότι θλίβεσαι που δεν ζω σε μουσουλμανική χώρα για να με λιθοβολήσουν...
Εύγε για τα ποστ σου, ειρηνικέ και φιλήσυχε άνδρα Μουσουλμάνε! Ευχαριστούμε για την τόσο παραστατική σου παρουσίαση της ευγένειας και καλοσύνης του Ισλάμ! (χειροκρότημα παρακαλώ!)
Καταλαβαίνεις επίσης ότι μόνο ένα μισαλλόδοξο μαλακιστήρι (είτε Μουσουλμάνος, είτε μη Μουσουλμάνος) θα εστιάσει στο 5:51 και θα αγνοήσει την ουσία του Κορανίου.
"παραξενο" το γεγονος του δηκτικου και απροκλητου χαρακτηρισμου στον οποιο προβαινεις κατα το τεταρτο μολις μηνυμα σου. Απο οσο μπορω να καταλαβω, και γνωσεις επι του Κορανιου εχεις αλλα και διαθεση να τις προβαλλεις. Απο τι υποκινειται αυτη η διαθεση ουδολως με απασχολει.Φροντισε ομως κατα την παραμονη σου εδω, αυτες τις γνωσεις (και φυσικα τις αποψεις σου) να τις εκφραζεις με ευγενεια προς τους συνομιλητες σου και τα πιστευω τους, τους αναγνωστες και με σεβασμο προς τον χωρο που τις φιλοξενει.
Νεφελη καλο μεσημερι,
παρα πολλοι ανθρωποι επιζητουν να καλυψουν την μεταφυσικη τους ανησυχια μεσα απο τις διαφορες θρησκειες. Μεσα σε αυτην την πορεια γεννουνται αγκυλωσεις, αντιπαλοτητες και πολλες φορες παγιωνονται διαφορες που υπηρετουν ποικιλες ατομικες και συλλογικες επιθυμιες. Βλεπουμε πιστους της οποιας θρησκευτικης αντιληψης να υπηρετουν την θρησκεια 'τους' κι οχι την θρησκεια να υπηρετει την μεταφυσικη τους αναγκη.
Μεσα σε ολα αυτα τα συστηματα αναζητησης ενυπαρχει η Αληθεια. Καποιος σοφος ανθρωπος παρομοιαζε τις διαφορες θρησκειες με λουλουδοκηπους και τον ερευνητη της Αληθειας με μελισσα. Η μελισσα πρωτα παιρνει το νεκταρ των λουλουδιων που υπαρχουν στο κηπο που εχει γεννηθει και οταν αυτο δεν της φθανει τοτε αναζητει αυτο που θελει στους πιο μακρυνους.Μπορει βεβαια να κανει και το αντιθετο αλλα αυτη η δραση δεν εχει να κανει με τους 'κηπους' αλλα με την 'μελισσα'. Ετσι, τα παντα καλως υπαρχουν για να υπηρετουν τον ανθρωπο. Ας μην αφοριζουμε επιλογες αλλα να προσπαθουμε να παιρνουμε, απο το καθετι που ερχεται στην αντιληψη μας, οτι πιο αληθινο, οτι πιο ωφελιμο για Εμας μπορουμε, ως φυσικη διαδικασια κι οχι με την βιαιοτητα της αρπαγης.
Ας μην κατακρινουμε την προσπαθεια του οποιουδηποτε ανθρωπου αλλα να κατανοουμε και να βγαζουμε συμπερασματα ωφελιμα για την δικη μας πορεια. Μονον καποιος που ειναι 'ψηλα' μπορει να πει με ακριβεια που οδηγουν οι διαφοροι 'προσωπικοι' δρομοι. Αλλα αυτος δεν εχει και καμμια αναγκη να το πει, παρα μονον, ισως, εαν ερωτηθει.
Jonniebegood καλησπερα,
εαν διαβασες τα παραπανω προφανως θα εχεις τις ενστασεις σου μιας και διαφαινεται οτι πιστευω οτι πραγματι ο Ανθρωπος ειναι η 'κορωνιδα' της Υπαρξης ( εχω δει οτι εχεις αντιθετη αποψη). Αν οντως εχεις αυτες τις ενστασεις και θες καποια διευκρινηση απο εμενα, θα σου ζητουσα να τις διατυπωσεις σε αλλο τοπικ, για να μην αποπροσονατολιστει και αλλο το παρον θεμα.
Υποθέτω....
Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων
quote:Jonniebegood καλησπερα,
τα σεβη μου φιλτατε!
quote:εαν διαβασες τα παραπανω προφανως θα εχεις τις ενστασεις σου μιας και διαφαινεται οτι πιστευω οτι πραγματι ο Ανθρωπος ειναι η 'κορωνιδα' της Υπαρξης ( εχω δει οτι εχεις αντιθετη αποψη).
μπα, δεν καταλαβα κατι τετοιο για σενα.
εσυ μου το αποκαλυπτεις!
γιατι???
quote:Αν οντως εχεις αυτες τις ενστασεις και θες καποια διευκρινηση απο εμενα, θα σου ζητουσα να τις διατυπωσεις σε αλλο τοπικ, για να μην αποπροσονατολιστει και αλλο το παρον θεμα.
σε ποιο "αλλο" τοπικ αδερφε?
μεχρι στιγμης δεν φτασαμε στην αντιληψη του Ισλαμ για την σχεση του ανθρωπου με την Φυση.
αν φτασουμε ομως, να εισαι σιγουρος οτι θα θιξω το θεμα της "κορωνιδας της δημιουργιας" αφου θεωρω αυτο το δογμα των Εβραϊκων αιρεσεων το καταστροφικοτερο για την Φυση.
και δυο αποριες:
ποιος αποπροσανατολισε το τοπικ?
μηπως το τοπικ αποτελει χωρο προσηλυτισμου στον Ισλαμ και δεν επιδεχεται κριτικη?
αν ειναι ετσι, τοτε εγω το αποπροσανατολισα!
και δευτερον, γιατι μου απηθυνες τον λογο? (η καλησπερα ειναι ευπροσδεκτη εννοειται!)
για να μου πεις οτι εισαι υπερ της κορωνιδας της δημιουργιας και εγω δεν ειμαι?
μεχρι στιγμης δεν ειχα αναφερει λεξη περι του θεματος...
νασαι καλα
τι σε έπιασε δεν είναι "όλοι" αντίχριστοι ηρέμησε βρε πουλάκι μου
το χεις πάρει κατάκαρδα το σύστημα!!![]()
![]()
gh
quote:
και δευτερον, γιατι μου απηθυνες τον λογο? (η καλησπερα ειναι ευπροσδεκτη εννοειται!)για να μου πεις οτι εισαι υπερ της κορωνιδας της δημιουργιας και εγω δεν ειμαι?
μεχρι στιγμης δεν ειχα αναφερει λεξη περι του θεματος...
εχεις δικιο να απορεις.Και το λαθος ειναι δικο μου.Επετρεψε μου ομως να προσπαθησω να σου εξηγησω.
στην γραφη μου προς την Νεφελη, υπηρχε η εξης φραση: "Ετσι, τα παντα καλως υπαρχουν για να υπηρετουν τον ανθρωπο."
Γνωριζοντας,αφου παρακολουθω πολλα θεματα στο Φορουμ, οτι εχεις εκφρασει ενθερμα την θεση οτι ο Ανθρωπος δεν ειναι κορωνιδα της Δημιουργιας εκανα αυτην την μικρη παρακληση σε σενα, μιας και απο την φραση που σου παρεθεσα ευκολα μπορει να βγει η αποψη μου για τον ανθρωπο. Στην οποια ενσταση πηγαζε απο την προαναφερθεισα φραση αναφερομουν.Γι αυτο και αρχισα να σου απευθυνω τον λογο με το " εαν διαβασες τα πιο πανω..'".Τιποτε παραπανω, τιποτε παρακατω.
quote:
αν φτασουμε ομως, να εισαι σιγουρος οτι θα θιξω το θεμα της "κορωνιδας της δημιουργιας" αφου θεωρω αυτο το δογμα των Εβραϊκων αιρεσεων το καταστροφικοτερο για την Φυση.
Πολυ καλα θα κανεις να θεσεις την οποια ερωτηση, απορια,αποψη και να θιξεις οποιο θεμα θες. Γι αυτο υπαρχει αυτος ο χωρος και γι' αυτην την δυνατοτητα αφιερωνουμε χρονο και ενεργεια αρκετοι ανθρωποι.
Οσον αφορα την δευτερη απορια σου που μαλλον σε μενα την απευθυνεις:
quote:
ποιος αποπροσανατολισε το τοπικ?μηπως το τοπικ αποτελει χωρο προσηλυτισμου στον Ισλαμ και δεν επιδεχεται κριτικη?
αν ειναι ετσι, τοτε εγω το αποπροσανατολισα!
Εαν καταλαβες οτι πιστευω πως εσυ εισαι υπευθυνος για τον οποιο αποπροσανατολισμο του εδω θεματος, τοτε πρεπει να σου πω οτι καθολου δεν νομιζω κατι τετοιο.
Την αναφορα σου για την κριτικη στο Ισλαμ και τον προσυλητισμο σε σχεση με τα λογια μου δεν μπορω να την κατανοησω. Αυτα.
quote:Εαν καταλαβες οτι πιστευω πως εσυ εισαι υπευθυνος για τον οποιο αποπροσανατολισμο του εδω θεματος, τοτε πρεπει να σου πω οτι καθολου δεν νομιζω κατι τετοιο.
εδω ειναι δικο μου το λαθος φιλτατε morent11!
και σου οφειλω μια συγνωμη γιατι βιαστηκα να σε κρινω!
ευχαριστω για τις διευκρινησεις σου, οι οποιες με καλυψαν!
ευχομαι και ελπιζω ολα τα τοπικ να αποτελουν πεδια γονιμης αντιπαραθεσης και ανταλλαγης πληροφοριων.
νασαι καλα
Νεφελη δεν απαντω σε παιδαριωδη ερωτηματα. Μαθατε και την σαρια κι ολο την κοπανατε. Η λογικη φορα των πραγματων θα ηταν να ρωτησετε για ολες τις μπουρδες που σας λενε, αν ειναι αληθεια. Εχετε εναν ανθρωπο, ο οποιος σας μιλαει εκ των εσω κι αντι να το εκμεταλευτητε για να μαθετε πραγματα απο πρωτο χερι, για την ζωη σε μια ισλαμικη χωρα, ξερνατε ενα σωρο μισαλλοδοξες βλακειες, γενομενοι ενοχλητικοι και γελοιοι! Ο Jonniebegood υπερηφανευεται για το οτι τιναζει στον αερα θεματα που δεν ειναι της αρεσκειας του!
Ο ορισμος της μισαλλοδοξιας!!!!
Επ' ευκαιρια, δεν μου εισαι συμπαθης, οχι για την εσωτερικη (?!)προσεγγιση του θεματος των δερβισιδων, αλλα για την ημιμαθεια σου.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
βρε καλως τον στρατηγο!
quote:Jonniebegood και νεφελη, ως συνηθως καταληξατε σε βιαστικα και ηλιθια συμπερασματα!
οπως παντα με τον καλο τον λογο στο στομα!
μας κακομαθαινετε κυριε πρεσβη!!! ![]()
quote:Αν ριχνατε μια ματια στα περιξ, θα καταλαβαινατε ποιος ειναι ο temporary.
ουδολως με απασχολει.
απαντω σε σχεση με τα γραφομενα και οχι τα προσωπα!
quote:Μαθατε και την σαρια κι ολο την κοπανατε. Η λογικη φορα των πραγματων θα ηταν να ρωτησετε για ολες τις μπουρδες που σας λενε, αν ειναι αληθεια.
δηλαδη ειναι παραπληροφορηση η υπαρξη της σαριας! ![]()
σορυ στρατηγε, δεν τοξερα!!! ![]()
αλλα μηπως σου διαφευγει οτι εχω ζησει σε Μουσουλμανικες χωρες και εχω ιδιαν αντιληψη των συμβαινοντων?
επισκεφθηκες το Ιραν επι Χομεϊνι?
στην Κοετα μου ειχαν ετοιμο τον "νονο" μου, (γιατι νηστευα μαζι τους στη διαρκεια του Ραμαζανιου απο Ελληνικο φιλοτιμο!)
οπότε, κατι ξερω κι εγω, ε? ![]()
quote:Εχετε εναν ανθρωπο, ο οποιος σας μιλαει εκ των εσω κι αντι να το εκμεταλευτητε για να μαθετε πραγματα απο πρωτο χερι, για την ζωη σε μια ισλαμικη χωρα, ξερνατε ενα σωρο μισαλλοδοξες βλακειες, γενομενοι ενοχλητικοι και γελοιοι!
αυτη η ευγενεια που σε διακρινει ειναι κληρονομικο χαρισμα ή Μουσουλμανικη αρετη? ![]()
δεν διαβασες τιποτα απο τα παραπανω?
ΟΛΟΙ κατι σε ρωτανε και εσυ αμολας μελανι σαν τη σουπια! ![]()
quote:Ο Jonniebegood υπερηφανευεται για το οτι τιναζει στον αερα θεματα που δεν ειναι της αρεσκειας του!
καντο κοπυ-πεϊστ αυτο απο εκει που τογραψα ή ριξε λινκ, αλλιως εισαι ΨΕΥΤΗΣ και ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ!!!
και παρατηρησε τον εαυτο σου τι κανει προκειμενου να μην απαντησει με στοιχεια.
ριχνεις μονος σου το επιπεδο του τοπικ σου...
quote:Επ' ευκαιρια, δεν μου εισαι συμπαθης, οχι για την εσωτερικη (?!)προσεγγιση του θεματος των δερβισιδων, αλλα για την ημιμαθεια σου.
ετσι μπραβο, βγαλτο, μην το κρατας μεσα σου! ![]()
απ τους δερβισιδες ομως δεν πατας το ποδαρακι σου πια, ε?
μερικοι απιστοι που συμπαθουμε την αντιληψη του σουφισμου το συντηρουμε με πληροφοριες. ![]()
για σενα εκλεισε τον κυκλο του ο σουφισμος, εγινε τουριστικη ατραξιον, ετσι δεν ειπες?
.
.
ακομη περιμενουμε απαντησεις, και μαζευονται κι αλλες ερωτησεις...
ποσα ουρι θα σε περιμενουν στον παραδεισο ειπαμε αν κοψεις το κεφαλι ενος απιστου? (το δικο μου πχ) ![]()
ποσο πιλαφι σου αναλογει απο τα πιλαφοβουνα?
την νυφη σε αφησαν να την δεις πριν το γαμο χωρις φερετζε?
την ρωτησαν αν σε θελει?
αν ελεγε οχι, τι θα γινοταν?
θα γινοταν το δικο της?
ποια ακριβως ειναι τα δικαιωματα της γυναικας σου σε σχεση με τα δικα σου???
διαφωτισε μας αφου "βρηκαμε εναν ανθρωπο να μας τα πει απο τα μεσα"!!!
ολα αυτα ειναι ερωτηματα ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ και περιμενουν απαντηση, μαζι με τ αλλα στον σωρο...
.
.
ΥΓ. γιατι ασχολεισαι επιλεκτικα με δυο μονο μελη (το ενα ημιμαθες) απο τα πολλα που σου απηυθυναν ερωτησεις?
ξεκινα στρατηγε να απαντας, και ξεκινα απο το πού "περηφανευτηκα οτι τιναζω θεματα που δεν μου αρεσουν στον αερα", πριν με πιασει το Κολοκοτρωνεϊκο "αγα" μου, μερα που ειναι!!!
αληθεια θυμασαι τι γιορταζουμε σημερα οι Ελληνες?
Ευχαριστώ, αλλα δε θα πάρω.
κατα τη γνώμη μου ο ισλαμισμός είναι χειρότερη θρησκεία ακόμα και απο τον χριστιανισμό...