- Νέα Ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρε - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στη νέα ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας υπάρχει ενότητα "Νεοπαγανιστικές Απάτες":
www.oodegr.com/neopaganismos/index.htm
Εκεί μπορείτε να βρείτε θέματα όπως:
Η μαστίγωση μέχρι θανάτου νεαρών προς τιμήν της Ορθίας Αρτέμιδος
Η ξένη προέλευση της αρχαιοελληνικής ειδωλολατρείας
Οι άγριοι ευνουχισμοί προς τιμήν της θεάς Κυβέλης
Η αθωότητα του αγίου Κυρίλλου σχετικά με τον ανόσιο φόνο της Υπατίας
Τα ψέμματα των νεοπαγανιστών για τον άγιο Πορφύριο Γάζης
Η δολοφονία νηπίων από το ιερατείο των Δελφών
Η ιστορικότητα του παγανιστικού Καιάδα
Η ιερή πορνεία και η μετάδοση των αφροδισίων νοσημάτων προς τιμήν της Αφροδίτης
Η αρχαιοελληνική Ιερά Εξέταση
Και άλλα πολλά... Καλή ανάγνωση παιδιά!!!
Με χριστιανική αγάπη,
Ραφαήλ. (Έξεστιν τοις ΝΑΖΟΡΑΙΟΙΣ ασχημονείν.)
Παντως καποια στιγμη θα ηταν καλο επιτελους να δωσουμε μια οργανωμενη απαντηση για τις συκοφαντιες που γραφονται κατα καιρους για τον Ελληνισμο. Αφού ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ
Εμένα μου έχει μείνει ακόμα η απορία, τί μπορεί να σημαίνει "Δογματική Έρευνα", αφού τα δόγματα δεν επιδέχονται προσαρμογή, εξήγηση και βελτίωση ... Τί ερευνούν δηλαδη;
Τα υπόλοιπα είναι της πλάκας, προσπαθούν να κακολογήσουν τους αρχαίους για πράγματα που κάνανε αυτοί μέχρι πρόσφατα και μερικοί από αυτούς τα κάνουν ακόμα ...
Αυτος ο Ραφαηλ πρεπει να ειναι ιδιος με αυτον στα φορουμ.
EGV
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4564
quote:
Παντως καποια στιγμη θα ηταν καλο επιτελους να δωσουμε μια οργανωμενη απαντηση για τις συκοφαντιες που γραφονται κατα καιρους για τον Ελληνισμο.
Γκουχ γκουχ! Νομίζω αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει και η
ΟΟΔΕ. Γιατί το να παρουσιάζεις τους αρχαίους (και ειδικά την
αρχαία θρησκεία) σαν κάτι που δεν ήταν αποτελεί πρώτης
τάξεως προσβολή του Ελληνισμού.
quote:
Αφού ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ
Και μία πρόταση μετά... επαληθεύομαι. Ώστε Ελληνισμός=Περπάτημα;
Ομολογώ πως πολύ δύσκολα θα ξεπεράσουν οι αρχαιολάτρες αυτήν
την ιδεολογική συρρίκνωση του Ελληνισμού.
quote:
Εμένα μου έχει μείνει ακόμα η απορία, τί μπορεί να σημαίνει "Δογματική Έρευνα", αφού τα δόγματα δεν επιδέχονται προσαρμογή, εξήγηση και βελτίωση ... Τί ερευνούν δηλαδη;
Δεν ισχύουν αυτά που λες για τα δόγματα, αλλά εν πάσει περιπτώσει
δεν απαγορεύεται να μελετάς και να ερευνάς ένα δόγμα, για να σου
λυθεί και η απορία δηλαδή.
quote:
Τα υπόλοιπα είναι της πλάκας, προσπαθούν να κακολογήσουν τους αρχαίους για πράγματα που κάνανε αυτοί μέχρι πρόσφατα και μερικοί από αυτούς τα κάνουν ακόμα ...
Επίσης έχουν το ενοχλητικό μειονέκτημα να είναι αλήθεια, όπως
τα περιγράφουν οι ίδιοι οι αρχαίοι και όχι όπως τα φαντασιώνεται
ο κάθε αρχαιολάτρης. Το αν τα έκαναν και οι Χριστιανοί
δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι αλήθεια ή όχι.
quote:
Επίσης έχουν το ενοχλητικό μειονέκτημα να είναι αλήθεια, όπως
τα περιγράφουν οι ίδιοι οι αρχαίοι
Εάν έχεις προσωπικά μελετήσει της πηγές και επαλήθευσες την ορθότητα των στοιχείων που παρουσιάζουν οι κύριοι αυτοί, τότε δικαιολογημένα το λες αυτό.
Είσαι όμως γνώστης που υποστηρίζεις κάτι τέτοιο;
Μην με παρεξηγήσεις, δεν επιτίθεμαι αλλά ούτε και ειρωνεύομαι.![]()
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
quote:
Εάν έχεις προσωπικά μελετήσει της πηγές και επαλήθευσες την ορθότητα των στοιχείων που παρουσιάζουν οι κύριοι αυτοί, τότε δικαιολογημένα το λες αυτό.
Πράγματι, έχω διασταυρώσει τις πηγές, όχι βέβαια σε όλα τα θέματα,
αλλά στα περισσότερα. Όχι με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά με
τη λιγότερο "εύπεπτη" και παλιότερη:
http://www.geocities.com/antipaganismos/arhaioplixia1.html
στην οποία βασίζεται εν πολλοίς η καινούρια.
Είναι γεγονός για παράδειγμα ότι υπήρχε ναός της Θεάς Ρώμης στον
Παρθενώνα. Είναι γεγονός ότι πολλά χωρία της Πολιτείας και των Νόμων
περιγράφουν μία θεοκρατία. Είναι γεγονός ότι ο Παυσανίας περιγράφει
σημεία και τέρατα και βέβαια όλοι ξέρουμε για ποιο λόγο δικάστηκε
και καταδικάστηκε ο Σωκράτης (τουλάχιστον επίσημα). Όλοι ξέρουμε
ότι υπήρχε Καιάδας, όλοι ξέρουμε (τέλος πάντων, μερικοί) ότι
η ομοφυλοφιλία δεν ήταν κάτι το κακό για τους αρχαίους Έλληνες.
Οποιοδήποτε λεξικό της αρχαίας μπορεί
να μας κατατοπίσει ως προς το νόημα της λέξης "ιερόδουλος".
Άλλωστε το παραπάνω κείμενο όπου παραπέμπει σε αρχαίο συγγραφέα το
κάνει με ακρίβεια στίχου, οπότε δεν είναι δύσκολο να διασταυρωθεί.
Όπως έχω πει βέβαια στο τόπικ που άνοιξα εγώ, κάποια πράγματα που
αναφέρει η καινούρια σελίδα είναι ξεκάθαρα προβληματικά, όπως
π.χ. αυτά περί ελληνικότητας των Ρωμαίων. Ακόμα και εκεί όμως,
έχω πρόβλημα με τον τρόπο εξαγωγής των (αντιφατικών) συμπερασμάτων
και όχι με τα στοιχεία που παρατίθενται. Ούτε βέβαια ισχυρίζομαι
ότι οι Χριστιανοί ήταν τίποτα αγγελούδια, απλώς οι λόγοι για αυτό
δε σχετίζονται με τις φαντασιοπληξίες των αρχαιολατρών.
Όμως η ουσία είναι ότι ο αρχαίος παγανιστικός κόσμος δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αγγελικά πλασμένος και απολύτως ελάχιστα ορθολογικός.
Και για να σε προλάβω, τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με πάρα πολλές
ελληνοκεντρικές ή αρχαιολατρικές απόψεις (τις ελέγχω και τις
διασταυρώνω και αυτές) και αυτό που μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση
είναι πως ΟΥΤΕ ΜΙΑ από αυτές δεν υπάρχει που να στηρίζεται σε μη
παραποιημένα κείμενα, σε λανθασμένες μεταφράσεις, σε αυθαίρετα
και ανορθολογιστικά συμπεράσματα, σε αποσπασματικές παραθέσεις κλπ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Έχω διαβάσει άπειρες βλακείες σε περιοδικά
όπως ο "Δαυλός" και έχω δει άπειρες βλακείες σε εκπομπές, τις έχω
ελέγξει σχεδόν όλες και πραγματικά είμαι 99% βέβαιος πλέον πως
ό,τι ισχυρίζονται οι αρχαιολάτρες είναι στην καλύτερη περίπτωση
λάθος και στη χειρότερη ψέμμα.
Με κορυφαίο τον ισχυρισμό ότι εκεί που ζούσαν καλά κι ωραία
οι Έλληνες, ήρθαν οι κακοί Χριστιανοί από το πουθενά και σαρώσανε
τα πάντα. Και αναρωτιέμαι, πού βρέθηκαν τόσο πολλοί Χριστιανοί;
Τι ήταν τέλος πάντων αυτοί οι Χριστιανοί; Κογκολέζοι; Αρειανοί;
Ίσως Εβραίοι; Και τότε γιατί όλα τους τα κείμενα και όλο τους το
τελετουργικό είναι στα ελληνικά;
Φυσικά όταν ο Χριστιανισμός απέκτησε κρίσιμη μάζα ήταν σε θέση
να επηρρεάσει πολιτικές και να καταπιέσει τους παγανιστές, είμαι
ο τελευταίος που θα το αρνηθεί αυτό. Όμως
για να απέκτησε κρίσιμη μάζα, παναπεί ένα σωρό κόσμος έγιναν
Χριστιανοί. Ε από πού μας ήρθε αυτός ο κόσμος; Ούτε ένας από
αυτούς δεν ήταν Έλληνας; Μα ούτε ένας;
Το κυριότερο πρόβλημά μου βέβαια ήταν ο τρόπος με τον οποίο το νέο
μέλος μας "προσπέρασε" τις (ας τις πούμε) "κατηγορίες" για την αρχαία
Ελλάδα. "Έκαναν" λέει, "τα ίδια οι Χριστιανοί". Κατ' αρχήν, τι ακριβώς
τον κάνει να πιστεύει ότι π.χ. οι Χριστιανοί έκαναν τελετουργικούς
ευνουχισμούς προς τιμήν της Κυβέλης; Και δεύτερον, ακόμα και αν
οι Χριστιανοί έκαναν κάτι αντίστοιχο, αυτό σημαίνει ότι δεν το
έκαναν οι Παγανιστές; Ίσα-ίσα, χιλιάδες είναι τα έθιμα και τα
τελετουργικά που κληροδοτήθηκαν από την παλαιά θρησκεία.
Έχω την εντύπωση δίχως να είμαι γνώστης αλλά ούτε και εντελώς άσχετος, πως έχουν παραποιηθεί ιστορικά – λαογραφικά – θρησκευτικά στοιχεία της παλαιάς (βλέπε αρχαίας) Ελλάδας για συμφέροντα. (δίχως να προσπαθώ να παρουσιάσω τον Ελληνικό κόσμο ουτοπικό και τέλειο. Άλλωστε έχω αναφερθεί σε άλλο topic για αυτό το θέμα)
Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να μας παρουσίαζες κάποια στιγμή της πυγές που αποδεικνύουν, επαληθεύουν και σε πείθουν για τα όποια άσχημα αναφέρονται για την παλαιά Ελλάδα. Δεν μπορώ να αποκλείσω πως όντως όλα αυτά συνέβαιναν, αλλά δεν μπορώ αποκλείσω και το ενδεχόμενο της παραποίησης. Γι’αυτό σε παροτρύνω να παρουσιάσεις τα όσα στοιχεία έχεις λεπτομερώς, όποτε μπορείς, σταδιακά, διότι αυτό θέλει χρόνο και κόπο φαντάζομε.
Είμαι σίγουρος πως θα βοηθούσε πολλούς από εμάς να κατανοήσουμε πράγματα και να σκεφτούμε.
(θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα από αυτά που είπες στην απάντησή σου αλλά είναι μια ώρα..δύσκολη..δεν θα χαθούμε..) ![]()
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Κανείς δεν κλωτσάει ένα ψοφισμένο σκυλί
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
"Και για να σε προλάβω, τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με πάρα πολλές
ελληνοκεντρικές ή αρχαιολατρικές απόψεις (τις ελέγχω και τις
διασταυρώνω και αυτές) και αυτό που μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση
είναι πως ΟΥΤΕ ΜΙΑ από αυτές δεν υπάρχει που να στηρίζεται σε μη
παραποιημένα κείμενα, σε λανθασμένες μεταφράσεις, σε αυθαίρετα
και ανορθολογιστικά συμπεράσματα, σε αποσπασματικές παραθέσεις κλπ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Έχω διαβάσει άπειρες βλακείες σε περιοδικά όπως ο "Δαυλός" και έχω δει άπειρες βλακείες σε εκπομπές, τις έχω ελέγξει σχεδόν όλες και πραγματικά είμαι 99% βέβαιος πλέον πως ό,τι ισχυρίζονται οι αρχαιολάτρες είναι στην καλύτερη περίπτωση λάθος και στη χειρότερη ψέμμα."
Να υποθέσω και εγώ λοιπόν ότι για να γίνουνε όλα αυτά, έρευνες-διασταυρώσεις-παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών και άλλα πολλά, θα πρέπει κανείς είτε να ασχολείτε αποκλειστικά με την αποκάλυψη της παραπλάνησης (?) είτε να έχει ολάκερη ομάδα μαζί του.
Μήπως κάπου υπάρχει η υπερβολή??? ![]()
![]()
![]()
Και σε περίπτωση που όντως έτσι είναι: ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΟΥΤΗΣ?? Ποιά τα ιστορικά στοιχεία που ανατρέπουνε τα όσα (κάπως αόριστα..) καταγγέλονται??
Πρίν προχωρήσουμε σε άλλους σχολιασμούς λοιπόν, προσωπικά θα αναμένω τα στοιχεία αυτά, ώστε να γίνει μια συζήτηση.
Διότι, ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ακούστηκαν τέτοιες φωνές διεκδίκησης..![]()
![]()
Με πρόσφατη επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον εισαγγελέα του Α. Πάγου Δ. Λινό ( Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 11 Ιουλίου 2004) την ενεργοποίηση και εφαρμογή των νόμων του 1938 και 1939 περί προσηλυτισμού και την εφαρμογή τους στην πράξη καθώς έχουν ατονήσει, ιδιαίτερα μετά τις καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 1993 και 1998 για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας! Ιδού λοιπόν, οι αρχιπροσηλυτιστές ζητούν την τιμωρία των άλλων για το αδίκημα στο οποίο διαπράττουν οργανωμένα αιώνες τώρα οι ίδιοι!
Οι πνευματικοί εκμαυλιστές επιζητούν τώρα δημοσίως και εγγράφως την κρατική κάλυψη για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι το δικό τους «σωτήριο» έργο της ελπιδεμπορίας, της θρησκευτικής απάτης και της εκβιαστικής κατήχησης (προσηλυτισμού), με την συνεπικουρία της χειραγωγούμενης κρατικής μηχανής.
Όπως δήλωσε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ Μιχάλης Σταθόπουλος: «Όσοι δεν εθελοτυφλούν γνωρίζουν ότι το αξιόποινο του προσηλυτισμού θεσπίστηκε υπέρ της Ορθοδοξίας και εφαρμόζεται μόνον κατά των αντιπάλων της και ποτέ αντίστροφα. Είναι όμως αντιχριστιανικό, μισαλλόδοξο και σχεδόν ρατσιστικό να θέλομε να προστατεύσομε την Ορθοδοξία με παράδοση των αντιφρονούντων στον Εισαγγελέα».
Κύριε Σταθόπουλε... ευχαριστούμε που διακρίνετε το αυτονόητο! Αλλά μη σταματάτε στα μισά του δρόμου! Γιατί δεν ζητάτε την κατάργηση του νόμου ή την ισονομία και την εφαρμογή του σε όλους; Η αθέμιτη και με κάθε μέσον συστηματική θρησκευτική οπαδοποιηση, (κατήχηση = προσηλυτισμός) δεν είναι επιδίωξη μόνο των εκατοντάδων μαινόμενων αιρέσεων του Χριστιανισμού, που προσπαθούν λυσσαλέα να αποκτήσουν μερίδα λαού προς εκμετάλλευση, αλλά κύριο μέλημα και χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας! Η Ορθοδοξία καυχάται για το δήθεν κοινωνικό της έργο, ενώ πίσω από κάθε της πράξη κρύβεται η συστηματική χειραγώγηση παιδιών, ασθενών, αστέγων, απόκληρων, πενθούντων, ελπιδομανων, μυθομανών, φιλακόλουθων, στους οποίους δημιουργεί πνευματικό εθισμό και μεταβάλει σε ανεγκέφαλες κατευθυνόμενες μηχανές αναπαραγωγής θεολογικών μηνυμάτων!
Όχι μόνο πρέπει να αντισταθείτε στο αίτημα της εκκλησίας για να ξανανοίξει η κυνηγετική περίοδος των αντιφρονούντων, αλλά να καταλάβετε ότι το κυνήγι των αντιφρονούντων ήταν κορυφαίο γνώρισμα του μεσαίωνα, του οποίου την επιστροφή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν.
Αυτή όμως η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, πανθομολογούμενη από όλους και από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης δεν αποτελεί βδέλυγμα και όνειδος για τον τόπο; Διαβάστε λοιπόν το Σύνταγμα της Ελλάδος:
MEPOΣ ΔEYTEPO:
Aτoμικά και κoινωνικά δικαιώματα
Αρθρo 4
1. Oι Έλληνες είναι ίσoι ενώπιoν τoυ νόμoυ.
Εκτός κι αν είναι ορθόδοξοι... τότε είναι λίγο πιο «ίσοι» από τους άλλους!
Για το πλήρες κείμενο ιδείτε:
http://ta-nea.dolnet.gr/syntagma/1sy4.htm
Η Εκκλησία της Ελλάδος χρησιμοποιώντας την κρατική μηχανή για επιλεκτική ποινικοποίηση του προσηλυτισμού εκφοβίζει και αποθαρρύνει κάθε πιθανό σοβαρό ανταγωνιστή στο εμπόριο της θεολογικής απάτης στην οποία κατέχει μονοπωλιακή θέση και τον οποίο οι αναρίθμητοι υπάλληλοι της διαπράττουν λειτουργώντας με τα έξοδά τους πληρωμένα από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Η δικαιολογία που προβάλλουν οι θύτες της ελληνικής κοινωνίας, ότι ο τύπος του προσηλυτισμού που ζητεί η εκκλησία να ποινικοποιηθεί αφορά τον προσηλυτισμό ατόμων με μειωμένες αντιστάσεις και αδυναμία να κρίνουν και εκμεταλλεύεται την απειρία και την εμπιστοσύνη του προσηλυτιζομένου είναι για γέλια καθώς προέρχεται από μια εκκλησία που εφαρμόζει τον εκβιαστικό και καταναγκαστικό νηπιοβαπτισμό και την κατήχηση ανηλίκων στα σχολεία για να εξασφαλίσει την άκοπη πνευματική υποδούλωση παιδικών ψυχών, την αρπαγή και τον εγκλεισμό ανηλίκων σε μονές και εκκλησιαστικά ιδρύματα και την υφαρπαγή των οικογενειακών τους περιουσιών την παγίδευση γερόντων σε δήθεν γηροκομεία με αντάλλαγμα την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας τους, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος οικονομικό-επαγγελματικός θεσμός της Ελλάδος, να είναι η γιγαντωμένη εκκλησία! Μια εκκλησία χαοτική, αρπακτική και απίστευτα κτητική! Με τους αναρίθμητους μισθωμένους απ' το κράτος υπηρέτες της μοιρασμένους στα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιόκτητα κτίρια-ιδρύματα της! Μια εκκλησία που χωρίς ντροπή είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Ελλάδος, στηριγμένη σε τούρκικους τίτλους ιδιοκτησίας, μια εκκλησία που είναι ο μεγαλομέτοχος της Εθνικής τράπεζας, και εσχάτως επενδύει σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πρωτοφανούς χλιδής και πολυτελείας, που φυσικά, πρώτοι και καλύτεροι οι μεγαλοκληρικοί θα απολαύσουν!
Όμως όλα αυτά για να συντηρηθούν, έχουν ανάγκη από εκατοντάδες χιλιάδες ανεγκέφαλους πιστούς που θα προσφέρουν την οικονομική τους αρωγή με αντάλλαγμα μεταθανάτιους παραδείσους!
Ποιος λοιπόν είναι ο μεγαλύτερος ένοχος προσηλυτισμού; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;
ΕΙκόνα 2: Σφίγγα κατασπαράει τα σπλάγχνα νέου άνδρα τον οποίο έχει συλλάβει με τα γαμψά της νύχια
Η διάδοση των ιδεών και ο διάλογος δεν πρέπει να ποινικοποιούνται. Η πνευματική εξαπάτηση όμως θα πρέπει να διώκεται ποινικά εφόσον αποσκοπεί σε υλικά οφέλη και πλουτισμό και αυτό αποτελεί ευθύνη κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Αν ο νόμος περί προσηλυτισμού πρόκειται να εφαρμόζεται μεροληπτικά υπέρ της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελεί όνειδος και αντισυνταγματικό εξάμβλωμα και σαν τέτοιο πρέπει να καταργηθεί αμέσως.
Αν όμως διατηρηθεί η "αμαρτωλή" νομοθεσία περί προσηλυτισμού, παρά τη διεθνή κατακραυγή, η ισονομία απαιτεί να εφαρμοστεί αμέσως και με αυστηρότητα ο νόμος σε κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως και σε κάθε περίπτωση επίκλησης του δήθεν Θείου και εμπορίας ελπίδας και κάθε λογής αναπόδεικτου ισχυρισμού για ζωή μετά θάνατον, ψυχές, Παραδείσους και Κολάσεις, Καθαρτήρια, ʼγια Πνεύματα, Θεία Χάρη, Πνευματισμό, Θαύματα, Μέντιουμ και Αστρολογία και κάθε λογής παρόμοια κατασκευάσματα που μόνο τους σκοπό έχουν να παγιδεύσουν αθώους και φιλευσευβείς συμπολίτες μας και να τους υφαρπάσουν τον οβολό τους.
Ζητάμε :
Αμεσο διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Αποτελεί πλέον αίτημα και των τίμιων κληρικών
Η θρησκευτική απάτη κάθε είδους και από κάθε δράστη συμπεριλαμβανομένης και της δράσης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας να διώκεται αυτεπάγγελτα.
Δημιουργία ειδικής επιτροπής από αμερόληπτους τεχνοκράτες η οποία να ελέγχει τις δωρεές προς την Εκκλησία και τις μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας προς εκκλησιαστικά ιδρύματα ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων, ατόμων μειωμένου καταλογισμού, γερόντων κλπ
Ο προσηλυτισμός νέων ανθρώπων μέσα από κρατικά ιδρύματα και ιδιαίτερα σχολεία διδακτήρια ορφανοτροφεία Λύκεια και Πανεπιστήμια και με την ανοχή των δημόσιων υπηρεσιών να παύσει αμέσως και κάθε τέτοιο περιστατικό που καταγγέλλεται να διώκεται σύμφωνα με το νόμο μετά από καταγγελία των γονέων και να επισύρει την ποινή της αποπομπής από τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω παράβασης καθήκοντος.
Οι δράστες να καταδικάζονται επιπρόσθετα να υπηρετούν κοινωνικό έργο σε νοσοκομεία και σε υπηρεσίες του Δήμου ενώ η περιουσία των ιδρυμάτων τους να δημεύεται. Η περιουσία των θρησκευτικών οργανώσεων εφόσον προέρχεται από τέτοιες οργανωμένες απάτες και προσηλυτισμούς να αντιμετωπίζεται από το Κράτος ως προϊόν εγκλήματος ( οργανωμένης απάτης )
Η επιτροπή δεοντολογίας της τηλεόρασης να περιορίσει την ασύστολη διαφήμιση της δεισιδαιμονίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας ότι η θρησκευτική δεισιδαιμονία, η οργανωμένες εκκλησίες τα μέντιουμ οι αστρολόγοι και οι καφετζούδες δεν θα παρουσιάζονται στην τηλεόραση χωρίς επιφυλάξεις και ιδιαίτερα σε ώρες που παρακολουθούν παιδικά μάτια!
Επιτέλους το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες του από τους κάθε λογής απατεώνες!
Η κοροϊδία της δήθεν ταύτισης του επίσημου Κράτους και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να σταματήσει!
Ελευθερία λόγου, δεν σημαίνει ελευθερία δημόσιας οργανωμένης απάτης!
Έπ' ευκαιρία, προσκαλούμε τους κάθε λογής εκπρόσωπους ή εκφραστές της επίσημης εκκλησίας, σε σοβαρή τηλεοπτικοί ή άλλη δημόσια συζητήση, για να απαντήσουν στις εκατοντάδες καυτές ερωτήσεις που η σύγχρονη γνώση και η έρευνα έχει φέρει στην επιφάνεια γύρω απ' την δήθεν θεόπνευστη Βίβλο, που αποτελεί και την σαθρή βάση της χριστιανικής πίστης!
Οι ελπιδέμποροι καλούνται να αποδείξουν δημοσίως, σε διάλογο και με στοιχεία έστω και έναν από τους ισχυρισμούς τους περί ψυχής, μετά θάνατον ζωής, αναστάσεως, ή έστω να επιδείξουν στο κοινό μια ειλικρινή φορολογική δήλωση με τα πλήρη στοιχεία της ακίνητης και κινητής περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τα έσοδά και τα έξοδά τους υπέρ του ποιμνίου τους και την διαχείριση του προϊόντος του διαρκούς εγκλήματος της οργανωμένης απάτης!
EGV