ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αίσχος!!! Σφάζουν σκυλάκια στην Κορέα!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Αίσχος!!! Σφάζουν σκυλάκια στην Κορέα!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Agnostic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
profilΜέλος
11/10/2006, 19:05:34
Φίλε dying_incubus έχεις δίκιο σε αυτό, ο νόμος είναι αυτό που εμποδίζει τους ανθρώπους να μήν σκοτώσουν άλλους, όπως και ο φόβος της εκδίκησης απο τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αλλά ας μή βάζουμε όλους τους ανθρώπους στην ίδια κατηγορία υπάρχουν οι καλοί οι κακοί και οι χειρότεροι. Όσοι μάλιστα δέν διστάζουν να σκοτώσουν άνθρωπο πόσες φορές περισσότερο δέν θα διστάσουν να σκοτώσουν μαζικά οποιοδήποτε ζωάκι.
Ακόμα και εδώ στις υποθετικά πολιτισμένες χώρες που υποτίθεται οτι αγαπάνε τα σκυλιά.

Φίλε ΟPEN MIND πολύ καλά τα λές, στο θέμα του πολέμου τουλάχιστον να σεβόμαστε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε τόσο δεινή θέση και να τους επιτρέπουμε να κάνουν κάτι παραπάνω σε σχέση με εμάς που απολαμβάνουμε την ειρήνη.

12/10/2006, 10:43:10
Φίλε Open Mind, όντως σε μια περίοδο πολέμου - ειδικά όταν η πείνα είναι επακόλουθο της - ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε απίστευτα σημεία.
Να φάει για παράδειγμα ζώα τα οποία δε μπορούσε καν να διανοηθεί οτι θα φάει.
Κι επειδή δεν έχουμε ζήσει σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, ίσως και να μην είναι τόσο δόκιμη η σύγκριση.

quote:
ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ .

Μήπως το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κι ένας Μουσουλμάνος βλέποντας μας να τρώμε το χοιρινό κρέας ή ένας Ινδουϊστής βλέποντας μας να τρώμε το μοσχαρίσιο?
Αυτό που θέλω να πω, φίλε μου, πως αυτό το θέμα προσεγγίζεται από τους ανθρώπους μέσα από τα φίλτρα τους, όντας επηρεασμένοι από το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσαν.
Αν πχ ήμασταν Κορεάτες δεν θα είχαμε μάθει κι εμείς να έχουμε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες με εκείνους?

quote:
Αλλά ας μή βάζουμε όλους τους ανθρώπους στην ίδια κατηγορία υπάρχουν οι καλοί οι κακοί και οι χειρότεροι. Όσοι μάλιστα δέν διστάζουν να σκοτώσουν άνθρωπο πόσες φορές περισσότερο δέν θα διστάσουν να σκοτώσουν μαζικά οποιοδήποτε ζωάκι.
Ακόμα και εδώ στις υποθετικά πολιτισμένες χώρες που υποτίθεται οτι αγαπάνε τα σκυλιά.

Φίλε profil, σαφώς και δε μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους.
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλον κι έχει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, οπότε η κατάταξη του σε κατηγορίες θα ήταν τουλάχιστον άδικη.

Ενδεχομένως ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή να μην σέβεται και την ζωή ενός ζώου.
Όμως κι αυτό δεν είναι απόλυτο.
Αυτό που προσπαθώ να εξετάσω είναι το γιατί προσπαθούν να σκοτώσουν ένα ζώο.
Λόγω της πεποίθησης τους οτι ο άνθρωπος υπερέχει έναντι όλων των υπολοίπων ειδών του ζωϊκού βασιλείου?
Λόγω του οτι ένα ζώο μπορεί να δεχθεί την επιβολή της δύναμης τους?

Μήπως τελικά εμείς οι άνθρωποι είμαστε πιο περίεργα κι ανεξήγητα όντα από τα ζώα?

In anticipation of my resurrection...

12/10/2006, 12:53:50
quote:
Φίλε Open Mind, όντως σε μια περίοδο πολέμου - ειδικά όταν η πείνα είναι επακόλουθο της - ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε απίστευτα σημεία.
Να φάει για παράδειγμα ζώα τα οποία δε μπορούσε καν να διανοηθεί οτι θα φάει.
Κι επειδή δεν έχουμε ζήσει σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, ίσως και να μην είναι τόσο δόκιμη η σύγκρι

ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΠΡΙΝ 30ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
quote:
Μήπως το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κι ένας Μουσουλμάνος βλέποντας μας να τρώμε το χοιρινό κρέας ή ένας Ινδουϊστής βλέποντας μας να τρώμε το μοσχαρίσιο?
Αυτό που θέλω να πω, φίλε μου, πως αυτό το θέμα προσεγγίζεται από τους ανθρώπους μέσα από τα φίλτρα τους, όντας επηρεασμένοι από το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσαν.
Αν πχ ήμασταν Κορεάτες δεν θα είχαμε μάθει κι εμείς να έχουμε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες με εκείνους

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΑΣ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΣΑΦΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΧ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩ
ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
ΕΓΙΝΑΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ.
quote:
Μήπως τελικά εμείς οι άνθρωποι είμαστε πιο περίεργα κι ανεξήγητα όντα από τα ζώα?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ .
13/10/2006, 12:28:41
Φίλε μου Open Mind, γνωρίζω το περιστατικό που αναφέρεις με το αεροπλάνο που συνετρίβη κι οι επιζώντες αναγκάστηκαν να τρώνε τους συνεπιβάτες τους που είχαν πεθάνει.
Όταν διασώθηκαν πέρασαν από δικαστήριο μάλιστα (αν έχω πληροφορηθεί σωστά).
Μάλιστα είχε γυριστεί και σε ταινία αυτό το συμβάν.

quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΑΣ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Μα, φίλε μου, εμείς δεν είμαστε Κορεάτες για να μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη!
Δε μεγαλώσαμε σε αυτό το περιβάλλον για να το ξέρουμε.
Εμείς δεν κατανοούμε το οτι δεν κάνουν διακρίσεις στο τι τρώνε αλλά αυτοί δεν θα μπορούν να κατανοήσουν γιατί εμείς κάνουμε διακρίσεις.

13/10/2006, 13:25:16
quote:
Μα, φίλε μου, εμείς δεν είμαστε Κορεάτες για να μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη!
Εμείς δεν κατανοούμε το οτι δεν κάνουν διακρίσεις στο τι τρώνε αλλά αυτοί δεν θα μπορούν να κατανοήσουν γιατί εμείς κάνουμε διακρίσεις.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ
ΦΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ
ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΑΚΟΜΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΝΕΛΥΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΧ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ Η ΜΕ
ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ .

mysticΜέλος
13/10/2006, 16:12:25
quote:

Αγαπητέ Dying_Incubus, με το σκεπτικό αυτό μας λες ότι εάν οι Κορεάτες ή ο κάθε χ λαός δοκιμάσει ανθρώπινο κρέας και του αρέσει τόσο ώστε να το προσθέσει στο εβδομαδιαίο μενού του, τότε θα τρέχεις μεν να κρυφτείς αλλά δεν θα το καταδικάσεις γιατί δεν ανήκεις σε αυτόν τον λαό ώστε να έχεις ολοκληρωμένη άποψη.
Το φαγητό είναι θέμα προτιμήσεων και οι προτιμήσεις πηγάζουν από την επιλογή. Η επιλογή πάντα είναι θέμα σκέψης. Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι άσχετα από τον πολιτισμό μας μπορούμε να κρίνουμε το πιάτο μας.
Ας μην γεμίζουμε λοιπόν με ελαφρυντικά όλους αυτούς που παραδίνονται στον βωμό της απόλαυσης.
Η κάθε μορφή λογοκρισίας και η προσωπική αποστροφή του κάθενός από το κρέας είναι το μόνο δυστηχώς που μας μένει να κάνουμε για να αποτρέψουμε τον αφανισμό του είδους μας.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
13/10/2006, 18:09:57
[quote]
Δεν θα δημοσιεύσω φωτογραφίες απο ιατρικά εργαστήρια όπου ασπρομπλούζηδες γιατροί θαυμαστές του Μέγκελε βασανίζουν συστηματικά άτυχα ζωακια για το "καλό της πολιτισμένης ανθρωπότητας", γιατί είναι επιστημονικα αποδεδειγμένο ότι ο εμετός στο πληκτρολόγιο κάνει κακό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές...
[quote]

Αν έτυχε να δείτε μια ταινία με τον τίτλο human nature, θα νιώσατε αυτό
που περιγράφει ο αγαπητός Mercury σε όλο του το μεγαλείο! Εκεί, ένας
"τρελός" επιστήμονας, (σημείωνω ότι τα εισαγωγικά δηλώνουν το γεγονός
ότι τρελός ήταν όχι για τους πολλούς, αλλά για τα μάτια του σκηνοθέτη)
χρησιμοποιεί ποντίκια ως πειραματόζωα για να τους μάθει καλούς τρόπους
συμπεριφοράς. Μαθαίνει τα ποντικάκια να τρώνε με μαχαίρι και πιρούνι.
Για να μάθουν τα ποντικάκια χρησιμοποιεί την μέθοδο του ηλεκτροσόκ,
όταν κάνουν λάθος...
Στην ταινία εμφανίζεται ένας άγριος άνθρωπος, κάποιος που σαν τον θρυλικό
Μόγλη ζούσε από τη γέννησή του στη φύση, και ο επιστήμονας τον παίρνει
σε ένα κλουβί, για να τον εκπαιδεύσει, να τον κάνει πιό "ανθρώπινο",
ανώτερο ον, να του μάθει καλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο
με τα ποντίκια.
Λίγοι βέβαια αντιλαμβάνονται εδώ κάπως περισσότερο τη βαρβαρότητα της
μεθόδου και γενικότερα της ιδέας, εξάλλου η ταινία είναι κωμωδία, ή κάτι
τέτοιο -κωμικοτραγικό- κατά τη γνώμη μου.

Το ζώο για πολλούς ανθρώπους είναι ένα κατώτερο ον. Τα κατώτερα όντα
οφείλουν να "θυσιαστούν" για το ανώτερο ον, που είναι ο άνθρωπος.
Ακούγεται κάπως σκληρό;
Είναι αλήθεια...
Έτσι γίνεται στη φύση.
Αλλά, στη φύση, όλα αλληλοσυσχετίζονται. Όλα συμμετέχουν σε μια μεγάλη
αλυσίδα εξάρτησης, ακόμη κι ο άνθρωπος, που ως ύλη ανακυκλώνεται. Δεν
υφίσταται κακό στο γεγονός της προσφοράς ενός όντος για τροφή σε ένα
άλλο ον, όταν αυτό τη χρειάζεται και τη διεκδικεί.
Αλλά, εδώ αρχίζει να σχηματίζεται μια διαστροφή.
Ο άνθρωπος φεύγει από τους νόμους αυτής της φυσιολογικής αλυσίδας
αλληλεξάρτησης και το παρακάνει...
Ως κυρίαρχος σταματά να σέβεται τα άλλα είδη και εκμεταλλεύεται τη
δύναμή του πάνω τους.
Ανθρωποκεντρικά, εγωϊστικά, ορμώμενος όχι πλέον μόνο από τα ένστικτα,
αλλά και από διεστραμμένα πάθη, σκοτώνει για την ευχαρίστησή του.
Σκοτώνει αυτό που θεωρεί κατώτερο, χωρίς να σέβεται το γεγονός ότι αυτή
η κατωτερότητα είναι και μέρος του ίδιου του ανθρώπου. Σκοτώνει και
τελικά ακυρώνει την ίδια του τη φύση.

Ναι, θα προτιμούσα και εγώ να βλέπω να σφάζονται σκυλάκια ή γατάκια στην
Κορέα, ή κάπου αλλού, αν υπήρχε πρόβλημα πείνας. Αλλά αυτό που δεν ανέχομαι
είναι να πληροφορούμαι για δολοφονίες ζώων με σκοπό την ευχαρίστηση, ή
για βιομηχανίες που παράγουν ζώα μέσα τις αθλιότερες συνθήκες, για να
υπερτραφεί ο άνθρωπος.
Θλίβομαι ακόμη, που σήμερα, κάποια λέσχη πολυεκατομμυριούχων στην
Αμερική διοργανώνει μυστικές εκδρομές σε χώρες της Ασίας, ώστε να απολαύσει
τον "σπανιότατο και νοστιμότατο μεζέ" ωμών μυαλών από νεογέννητα
πιθηκάκια...

profilΜέλος
14/10/2006, 18:44:33
quote:
Φίλε profil, σαφώς και δε μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους.
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλον κι έχει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, οπότε η κατάταξη του σε κατηγορίες θα ήταν τουλάχιστον άδικη.

Φίλε Dying_Incubus εγώ έχω γνωρίσει ανθρώπους που μπορείς να πείς οτι είναι πραγματικά καλοί με όλη την σημασία της λέξης και άλλους που είναι αυτό που λέμε ... γεννημένοι δολοφόνοι.
Διαφορές υπάρχουν, δέν μπορείς να πείς οτι είναι όλοι το ίδιο.

quote:
Αυτό που προσπαθώ να εξετάσω είναι το γιατί προσπαθούν να σκοτώσουν ένα ζώο.
Λόγω της πεποίθησης τους οτι ο άνθρωπος υπερέχει έναντι όλων των υπολοίπων ειδών του ζωϊκού βασιλείου?
Λόγω του οτι ένα ζώο μπορεί να δεχθεί την επιβολή της δύναμης τους?

Ο λόγος που προσπαθεί ο άνθρωπος να σκοτώσει ένα ζώο είναι περίπου ίδιος με αυτόν που ένα ζώο προσπαθεί να σκοτώσει ένα ζώο.
Οι ανάγκες διαβίωσης όπως φαγητό, ντύσιμο, απόκτηση χρημάτων και πολλά άλλα.
Το χειρότερο όμως για τον άνθρωπο είναι οτι σκοτώνει και ζώα για έναν παραπάνω λόγο : την διακέδαση
Δέν έχω τίποτα με τους κυνηγούς

14/10/2006, 22:24:26
Φίλοι Open Mind & mystic, στην ουσία νομίζω πως εννοούμε το ίδιο πράγμα!
Συμφωνώ οτι είναι απάνθρωπο να φας ένα σκυλί, να φας έναν άνθρωπο, να βλέπουμε την γυναίκα σε κάποιες χώρες της Ανατολής να είναι σε πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με τον άνδρα.
Πολλά από αυτά δε μπορώ να τα κατανοήσω και φυσικά ούτε να συμφωνήσω με αυτά.
Δε μπορώ όμως να τα κατανοήσω επειδή μεγάλωσα σε μια χώρα που η γυναίκα είναι ισότιμη του άνδρα, όπου τα κατοικίδια μας δεν γίνονται γευματάκι μας και το να φας άνθρωπο είναι αδιανόητο.
Οι αντιλήψεις μου, ο τρόπος ζωής μου κι ο κώδικας αξιών μου είναι επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τον τόπο που γεννήθηκα κι από τις επιρροές που δέχθηκα.

Δεν δικαιολογώ λοιπόν τους Κορεάτες για παράδειγμα κι ούτε συμφωνώ με αυτήν τους την επιλογή.
Απλά κατανοώ οτι έχουν μεγαλώσει με έναν τέτοιο τρόπο σκέψης όπου δεν τους φαίνεται περίεργο να φάνε το κρέας του σκύλου όπως δεν φαίνεται περίεργο στους Ταϋλανδούς να φάνε έντομα τηγανητά.

16/10/2006, 11:51:55
Dying_Incubus ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΟΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ
ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ.
ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΧ ΣΕ ΕΚΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΜΑΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ .
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΩΝΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΣΚΥΛΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
17/10/2006, 00:11:17
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά, (μια που όπως έχω διαβάσει
κάτι παρόμοιο έχει ήδη αναφερθεί και από άλλο μέλος της συζήτησης):
το ότι μας φαίνεται απαράδεκτο το γεγονός ότι σφάζουν και τρώνε
σκυλάκια στην Κορέα εξαρτάται απόλυτα από το ότι τα "σκυλάκια",
(προσοχή όχι σκυλιά, αλλά σκυλάκια), είναι για το δυτικό άνθρωπο
"πετ", κατοικίδια, αξιολάτρευτα, οικεία, αγαπημένα κλπ.
Εξυπηρετούν δηλαδή την ανάγκη μας για στοργή, κυρίως.
Δεν έχουμε ανάγκη να τραφούμε από αυτά, έχουμε όμως ανάγκη να νιώθουμε
ότι τα φροντίζουμε... Και αυτή μας την ανάγκη εξυπηρετούμε πρώτα από
όλα, την ανάγκη να φροντίζουμε και μέσα από τη φροντίδα να λαμβάνουμε
ικανοποίηση για την ανωτερότητά μας.
Αυτή μας η ανάγκη όμως δεν έχει να κάνει τόσο με τη "φύση", όπως
ενδεχομένως να αντιλαμβανόμαστε.
Η αλληλοσυσχετιση των ειδών στη φύση μπορεί να ανταποκρίνεται κάλλιστα
και στο τρυφερό και στο αιμοβόρο.
Η ανάγκη είναι αυτή, που διαμορφώνει τις καταστάσεις.
Και ενώ στο φυσικό βασίλειο οι ανάγκες είναι πιό ξεκάθαρες, στον
άνθρωπο μπλέκεται το όλο θέμα.
Έτσι λοιπόν, γνώμη μου είναι ότι ένα σκυλί είναι ένα ζώο, όπως
ένα ζώο είναι ακόμη και το γουρούνι και ο πίθηκος.
Αυτό που το κάνει διαφορετικό, αυτό που ντύνει την εν λόγω πράξη
με ένα μανδύα "απαγορευμένου" και "σοκαριστικού", είναι η δική μας
στάση απέναντι στο ζώο και αυτά, που εμείς έχουμε επενδύσει σε αυτό.