ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
04/12/2009, 23:20:43
Θα έλεγα μάλιστα και θα σταθώ ιδιαίτερα σ'αυτό..διότι έχει μεγάλη διαφορά..

Άλλο το μετανοείτε με την καθημερινή έννοια και νοηματοδότηση και εντελώς διαφορετικό το..ΜΕΤΑ-ΝΟΕΙΤΕ!

soul

04/12/2009, 23:45:10
Aυριο το βραδάκι... προτείνω να τα κοπανήσουμε ιντερνετικά.. Είσαστε?
dimitris2Μέλος
05/12/2009, 01:23:28
quote:

Φίλε μου Δημήτρη , όλα έχουν έναν ορισμό ..!

Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό της αγάπης και μετά ξεκινάμε οποιαδήποτε συζήτηση με σεβασμό ο ένας έναντι του άλλου..!

Τι σημαίνει αγάπη και απο ποιά στοιχεία συγκροτείται και προσδιορίζεται???

soul

όχι φίλε μου ,
δεν θα δώσω ορισμό αγάπης.
Προτιμώ τους παγανιστές.
Αν σε ενδιαφέρει η αγάπη , τράβα βρες την νε.
05/12/2009, 13:53:18
quote:

quote:

Φίλε μου Δημήτρη , όλα έχουν έναν ορισμό ..!

Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό της αγάπης και μετά ξεκινάμε οποιαδήποτε συζήτηση με σεβασμό ο ένας έναντι του άλλου..!

Τι σημαίνει αγάπη και απο ποιά στοιχεία συγκροτείται και προσδιορίζεται???

soul

όχι φίλε μου ,
δεν θα δώσω ορισμό αγάπης.
Προτιμώ τους παγανιστές.
Αν σε ενδιαφέρει η αγάπη , τράβα βρες την νε.

Όλοι οι άνθρωποι φίλε μου Δημήτρη , δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να επιζητούν την αγάπη και το σεβασμό.

Όμως , όταν δεν γνωρίζουν ...το πώς συγκροτείται αλλα και εμφανίζεται η αγάπη , τότε δεν μπορούν να την φέρουν -κατ'αρχάς- εντός τους και στην συνέχεια στην ζωή τους.

Ψάχνουμε για το θεό...αλλοίμονο..και δεν έχουμε βρεί το απλούστερο , τον εαυτό μας , δεν τον έχουμε καν συναντήσει...άντε να συναντήσουμε και τους άλλους.

Ας πετύχουμε τα πιο απλά και ίσως στην συνέχεια να πάμε και για πιο μεγαλεπήβολους στόχους.

soul

dimitris2Μέλος
05/12/2009, 14:39:17
quote:

Όλοι οι άνθρωποι φίλε μου Δημήτρη , δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να επιζητούν την αγάπη και το σεβασμό.

Όμως , όταν δεν γνωρίζουν ...το πώς συγκροτείται αλλα και εμφανίζεται η αγάπη , τότε δεν μπορούν να την φέρουν -κατ'αρχάς- εντός τους και στην συνέχεια στην ζωή τους.

Ψάχνουμε για το θεό...αλλοίμονο..και δεν έχουμε βρεί το απλούστερο , τον εαυτό μας , δεν τον έχουμε καν συναντήσει...άντε να συναντήσουμε και τους άλλους.

Ας πετύχουμε τα πιο απλά και ίσως στην συνέχεια να πάμε και για πιο μεγαλεπήβολους στόχους.

soul

Πολύ ωραία τα γράφεις αγαπητέ Εαρινέ,
Να διορθώσω ότι δεν επιζητούμε όλοι οι άνθρωποι την αγάπη και τον Σεβασμό παρά μόνο να μας αγαπούν και να μας σέβονται.

Δεν γνωρίζω τι πιστεύεις και αυτό μου αρκεί.
(Γράφω γενικά για όλους)
Ομως κάπου έχεις πιάσει το νόημα και αν μας το ορίσεις ή δεν το ορίσεις κανείς δεν πρόκειται να ωφεληθεί.
Γιατί η αγάπη έχει στάδια. Και το πρώτο είναι η ταπείνωση.
(Ο φακίρης είναι το πρώτο στάδιο σουφισμού.)
Αυτά είναι για μας τους ανθρώπους, τεχνικές δηλαδή να πλησιάσουμε την αγάπη.
Σε κάποιον υλιστή θα έλεγα να δώσει προσοχή στα λουλούδια και στους βράχους γιατί όλα έχουν τον σπερματικό Λόγο του Θεού και είναι καλύτερα από μας.
Πιστεύω ότι όλα γύρω μας αγαπούν.
Δεν θα μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό με την μάχαιρα του Πνεύματος αλλα μόνο με την απραξία και τον αφουγκρασμό.
Ταπείνωση δηλαδή.

Για ορισμό της αγάπης επιμένω δεν υπάρχει.
Πως να ορίσεις το Αόριστο;

Edited by - dimitris2 on 05/12/2009 14:41:15