- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
dimitrisquote:
Είσαι ο πατερας μας, τερας μας, τέρας μας.
Ωπα.. δεν πιστεύω να εχεις υπηρετήσει στο ``ΚΕ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ``
όχι. σίγουρα.
quote:
Όχι ρε φιλε Εαρινέ, καμιά φορά, πρέπει να κοιτάμε και την αγάπη του
Θεού, όχι μόνο τη δική μας, ή των άλλων...Μπορεί να έχουμε χαμηλά στάνταρ, ξέρω γώ;Το σκέφτηκες έτσι; ...
Καμιά φορά, λέω, πρέπει να κοιτάμε και πέρα απο μας, για να δούμε
αλλοιώς, να δούμε ανώτερα απο όσα ξέρουμε....ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΔΙΧΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΤΟΤΕ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
Είναι, όμως,επιλογη του καθενός, όχι υποχρέωση...Αναλαμβάνουμε ευθύνη
για την ...κατεύθυνση, που κοιτάμε...αν εννοείς...
Κοιτάμε το καλύτερο,το ανώτερο, ή ότι έχουμε;..
Ασφαλώς κοιτάμε , αυτό που δεν μπορεί να ορισθεί με κοινωνικούς όρους και χάνει την μαγεία του..και μάλιστα το ανώτερο μπορεί να είναι ένας θυματοποιητικός όρος που συντελλεί δραστικά στον άκρατο ανταγωνισμό, που εδράζει εντός μας και μας συντονίζει με διάφορα συναισθήματα και τα οποία εμφανίζονται ως υπεύθυνα για τις όποιες παραβατικές δηλώσεις μας και συμπεριφορές καθημερινά!
Αν μπορούσα να το ορίσω ...θα έλεγα το πηγαίο και καθαρό!
Το οποίο ενοικεί εντός μας και πολλοί συναθρωποί μας με σεβασμό στον εαυτό τους ...μελετώντας με υπομονή , καλλιεργούν το έδαφος και φυτρώνει αυτός ο σπόρος ...!
Καλλιεργούν και μεταβάλλουν την εσωτερική τους κατάσταση , η οποία εν συνεχεία "φέρνει" στην ζωή τους , θεμελιώδεις αλλαγές και νοητική στάση ...στοιχεία που δηλώνουν αγάπη και αυτοσεβασμό , όπως εξάλλου νωρίτερα ανέφερα!
soul
quote:
Είδε κανείς τον Αίολο?
Σε τρώει μου φαίνεται ευρωπαίε...
quote:
Καθήστε καλά γιατί θα έρθει ο Γιαχβέ καβάλα στην καμπόντ του... και βούτηρο στο ψωμί σας. Θα σας εξατμίσει όπως τους Εβραίους στο Σινά..
Ωραίος.!!!
quote:
allzzaro:
Σε τρώει μου φαίνεται ευρωπαίε...
Μάλλον το γιαούρτι θα φυσάει.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Μάλλον το γιαούρτι θα φυσάει.....
Γιατί να το φυσάει ρε ευρωπαίε.
Εκανες κάτι που το θεωρείς κατόρθωμα?
soul
quote:
Όχι ρε φιλε Εαρινέ, καμιά φορά, πρέπει να κοιτάμε και την αγάπη του
Θεού, όχι μόνο τη δική μας, ή των άλλων...Μπορεί να έχουμε χαμηλά στάνταρ, ξέρω γώ;Το σκέφτηκες έτσι; ...
Καμιά φορά, λέω, πρέπει να κοιτάμε και πέρα απο μας, για να δούμε
αλλοιώς, να δούμε ανώτερα απο όσα ξέρουμε....ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΔΙΧΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΤΟΤΕ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
Είναι, όμως,επιλογη του καθενός, όχι υποχρέωση...Αναλαμβάνουμε ευθύνη
για την ...κατεύθυνση, που κοιτάμε...αν εννοείς...
Κοιτάμε το καλύτερο,το ανώτερο, ή ότι έχουμε;..
Δεν θά'λεγα όχι -ενδεχομένως- μα ας κοιτάξουμε πρώτα να βρούμε την αγάπη για τον εαυτό μας και τους γύρω μας και μετά ...πάμε -ενδεχομένως - και προς τα κεί!
Ας κοιτάξουμε να βρούμε τον αυτοσεβασμό μας και την αυτοεκτιμησή μας , η οποία λειτουργεί θεματικά στην ζωή μας και στα αποτελεσματά μας και εφόσον κατορθώσουμε τα απλά ...ίσως μετά να πάμε και σε μη-εγκόσμιες και καθημερινές αναζητήσεις!
Αν ο στόχος κάποιου ας πούμε , είναι να πάει απο Λάρισα-Αθήνα...αναγκαστικά πρώτα θα περάσει απο διάφορα άλλα μέρη!
Ε! Ας πετύχουμε τα απλά και καθημερινά..την βελτίωση του εαυτού μας που γίνεται φορέας ευτυχίας ή δυστυχίας μας ή και των άλλων και μετά ας πάμε και σε πιο 'μεγαλεπήβολους' στόχους!
Αν γνωρίσουμε και βελτιώσουμε τον εαυτό μας , προφανώς θα αποκτήσει και πιο διεισδυτική ματιά και μπορεί να βλέπει και πιο καθαρά!
soul
να την δώσουμε ή καταλάβουμε....Α νομίζουμε ότι αγάπη είναι το να παίρνεις, τότε είμαστε λάθος και θα την πληρώσουν αυτοί που θα αγαπήσουμε....Είναι όπλο η αγάπη, αν θέλεις να κάνεις καλό, πρέπει
τουλαχιστον να ξέρεις να το κανεις....
Δεν .....πυροβολούμε αδιακρίτως...
quote:
Για την ποιότητα και την έννοια αγάπη, μιλούσα αγαπητέ μου Εαρινέ, όχι ποιόν να αγαπήσουμε....Πρώτα πρέπει να ξέρουμε τι είναι αγάπη για
να την δώσουμε ή καταλάβουμε....Α νομίζουμε ότι αγάπη είναι το να παίρνεις, τότε είμαστε λάθος και θα την πληρώσουν αυτοί που θα αγαπήσουμε....Είναι όπλο η αγάπη, αν θέλεις να κάνεις καλό, πρέπει
τουλαχιστον να ξέρεις να το κανεις....
Δεν .....πυροβολούμε αδιακρίτως...
Ασφαλώς και γώ περί αυτού μιλούσα και επι της ουσίας της "αγάπης".
Είναι κοινά πλέον γνωστό , ότι η εσωτερική κατάσταση του υποκειμένου-άνθρωπος είναι η βάση , όπου θεμελιώνεται αυτό το ευγενές συναίσθημα , το οποίο πρωτίστως διαχέεται και "αγκαλιάζει" το υποκείμενο άνθρωπος και εν συνεχεία διαχέεται και αγκαλιάζει το "περιβάλλον" του!
Η αγάπη όπως και κάθε συναίσθημα προσφέρεται εφ'οσον υπάρχει και είναι θεμελιωμένο εντός του υποκειμένου..πρέπει το υποκείμενο να το έχει...δεν μπορεί κανείς μας να δώσει κάτι που δεν έχει ...!
Η αγάπη φίλε μου , δίνεται χωρίς προυποθέσεις , χωρίς ανταλλάγματα..δεν περιμένει απολύτως τίποτα ...όπως και αυτός που την προσφέρει!
Προσφέρεται απο το υποκείμενο-άνθρωπος σαν χείμαρος ...αναβλύζει αβίαστα και χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς για το αν αξίζει ο απέναντί του και επειδή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μόνο αυτό μπορεί να "παράξει"..ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ!
soul
Αλλά, πάλι,θέλεις να πεις ότι αυτό που βλεπεις γύρω σου, δεν είναι κάτι πολύ όμορφο, που κάποιος το έφτιαξε κι εμείς το χαιρόμαστε, αλλά ένα ...τζόκερ που έτυχε και πέτυχε, ειδικά για μας τους μάγκες ανθρώπους;
Ακόμη πιστεύεις στην τύχη;
Αυτό που περιγράφεις (ίσως) μπορεί να ονομαστεί και οδός, ατραπός.
Κάτι "υπάρχει" γύρω μας που προϋπήρχε.
Ο Λάο Τσε δεν το ονομάζει.
Ούτε οι αρχαίοι το ονόμασαν ούτε οι Χριστιανοί.
Απλά λέμε Θεός χωρίς να είναι το όνομά Του.
Ο Ιωάννης Θεολόγος προσδιόρισε "ο Θεός αγάπη εστί" χωρίς να προσθέσει κάτι σε αυτά που έλεγαν οι σοφοί διαφόρων λαών.
Ίσως η αγάπη είναι κάποιο μυστήριο.
Αλλά όχι απλησίαστο σύμφωνα με τους σοφούς.
quote:
Φίλτατε Εαρινέ,
Αυτό που περιγράφεις (ίσως) μπορεί να ονομαστεί και οδός, ατραπός.
Κάτι "υπάρχει" γύρω μας που προϋπήρχε.
Ο Λάο Τσε δεν το ονομάζει.
Ούτε οι αρχαίοι το ονόμασαν ούτε οι Χριστιανοί.
Απλά λέμε Θεός χωρίς να είναι το όνομά Του.
Ο Ιωάννης Θεολόγος προσδιόρισε "ο Θεός αγάπη εστί" χωρίς να προσθέσει κάτι σε αυτά που έλεγαν οι σοφοί διαφόρων λαών.Ίσως η αγάπη είναι κάποιο μυστήριο.
Αλλά όχι απλησίαστο σύμφωνα με τους σοφούς.
Φίλε μου Δημήτρη , όλα έχουν έναν ορισμό ..!
Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό της αγάπης και μετά ξεκινάμε οποιαδήποτε συζήτηση με σεβασμό ο ένας έναντι του άλλου..!
Τι σημαίνει αγάπη και απο ποιά στοιχεία συγκροτείται και προσδιορίζεται???
soul
quote:
Δεν σε καταλαβαινω Εαρινέ..Θέλεις να πεις ότι η αγάπη, υπάρχει μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ο άνθρωπος, αφού λές σε αυτόν βρίσκεται το συναίσθημα αυτο; Δές τον κόσμο,την ομορφιά,τη φύση, τις σχέσεις μητέρας μικρού σε όλα τα θηλαστικά και θα δεις ότι ο άνθρωπος,δεν κάνει τίποτε πρωτότυπο...
Αλλά, πάλι,θέλεις να πεις ότι αυτό που βλεπεις γύρω σου, δεν είναι κάτι πολύ όμορφο, που κάποιος το έφτιαξε κι εμείς το χαιρόμαστε, αλλά ένα ...τζόκερ που έτυχε και πέτυχε, ειδικά για μας τους μάγκες ανθρώπους;
Ακόμη πιστεύεις στην τύχη;
Το ότι δεν με καταλαβαίνεις φίλε μου , δεν σημαίνει αυτομάτως κάποια ελλειματικότητά μου ή κακή διάθεσή μου έναντι του προσώπου σου!
Πουθενά δεν ανέφερα την τύχη και δεν πιστεύω στην τύχη!
Μπορεί να έχει κι'αυτή τις πιθανότητές της μα δεν ορίζει την δυναμική που αναπτύσσει ο άνθρωπος!
Στο σύγχρονο νού , το κακό βρίσκεται μέσα σε κάθε άτομο , εκεινο το μέρος του εαυτού μας που ο Γιούνγκ ονόμασε "σκιά".
ΙΣΤΟΡΙΚΑ , η τάση ήταν το κακό να τοποθετείται εξωτερικά ...στο διάβολο ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία της ανθρώπινης δομής.
Απο τις δυο αυτές τοποθετήσεις , η σύγχρονη φίλε μου είναι που παρουσιάζει μεγαλύτερες δυσκολίες , διότι απαιτεί μια αίσθηση υπευθυνότητας απο κάθε άτομο.
Η παραδοδιακή οδός , ενώ τόνιζε ότι ο θεός έδωσε ελεύθερη βούληση στον κάθε άνδρα και γυναίκα -την ικανότητα επιλογής μεταξύ καλού και κακού- ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ για να μπορέσουμε να απαλλαχθούμε , απο ένα μέρος του βάρους αυτού και να το φορτώσουμε σε μια εξωτερική δύναμη .
Αυτός είναι ο λόγος που ο διάβολος εξακολουθεί να έχει το κοινό του.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ...όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κακό!
Εγώ φίλε μου δεν πρόστρεξα στην ζωή μου σε φθηνές λύσεις προκειμένου να καλύψω την όποια "κουτσουκέλα" μου...ανέλαβα την ευθύνη πλήρως και δεν κρύφθηκα ποτέ πίσω απο οποιονδήποτε διάβολο και την ύπαρξή του για να αποδώσω εκεί την όποια ελλειματικότητά μου.
ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Δεν άρπαξα την φθηνή διακιολογία του ανεύθυνου ανθρώπου...ο οποίος απέδωσε τα λάθη της ζωής του στο διαβολικό!
Βρήκα την σκιά εντός μου και άρχισα να την αναγνωρίζω σε κάθε σκέψη και πράξη μου!
soul
εσύ λές σκία και ύπαρξη κακου,εγώ λέω και η η ετυμολογία,ότι μιλάμε για μια παρεξηγημένη αποδοση του καλού, αφού το κακό, δεν έχει δική του έκφραση, αλλά αντιδρά στο καλό, ή είναι το αντίθετο του,....Τίποτε άλλο...
Δεν υπάρχει κακό, αλλά έλλειψη γνώσης του καλού, που στην πράξη είναι λάθος όχι ενέργεια έκφρασης...Και πολύ αυτοσχεδιασμός,πολύ αυτοσχεδιασμός, που μας βγάζει ακόμη πιο εκτός, απο το πως έχουν τα πράγματα....
Καποιος κάνει κάτι λάθος....Μπορεί να το θεωρεί πλεονέκτημα, ή ικανότητα, ή όπλο υπέρ του;
Όχι βέβαια, άρα, θα κάνει κάποια στιγμή το σωστό..Άρα, το κακό, είναι προσωρινό, αφου δεν έχει δική του ύπαρξη, για να ζει, απλά
διαστρέφει, λόγω άγνοιας, το καλό....
Δεν είναι τέχνη η ζημιά....
quote:
Δεν διαφωνούμε γενικά σε τιποτε αγαπητέ μου Εαρινέ,απλά,αυτό που
εσύ λές σκία και ύπαρξη κακου,εγώ λέω και η η ετυμολογία,ότι μιλάμε για μια παρεξηγημένη αποδοση του καλού, αφού το κακό, δεν έχει δική του έκφραση, αλλά αντιδρά στο καλό, ή είναι το αντίθετο του,....Τίποτε άλλο...
Δεν υπάρχει κακό, αλλά έλλειψη γνώσης του καλού, που στην πράξη είναι λάθος όχι ενέργεια έκφρασης...Και πολύ αυτοσχεδιασμός,πολύ αυτοσχεδιασμός, που μας βγάζει ακόμη πιο εκτός, απο το πως έχουν τα πράγματα....
Καποιος κάνει κάτι λάθος....Μπορεί να το θεωρεί πλεονέκτημα, ή ικανότητα, ή όπλο υπέρ του;
Όχι βέβαια, άρα, θα κάνει κάποια στιγμή το σωστό..Άρα, το κακό, είναι προσωρινό, αφου δεν έχει δική του ύπαρξη, για να ζει, απλά
διαστρέφει, λόγω άγνοιας, το καλό....
Δεν είναι τέχνη η ζημιά....
Αν το λάθος αποδοθεί στον σατανά ...τότε , αποστερείται ο άνθρωπος του μεγάλου δώρου της σοφίας με την παραδοχή της σκιάς εντός του και της δυνατοτητός του να βελτιωθεί φίλε μου.
Δεν έφταιξα εγώ -ως φοβισμένο και ανεύθυνο παιδάκι- ο σατανάς με έβαλε.....και έτσι με έναν θαυμαστό" και άκρως θυματοποιητικό τρόπο ¨..."ΕΝΕΧΥΡΙΑΖΕΙ" την ίδια του την ζωή και τα αποτελέαματά της.
Δεν δίνει έτσι βήμα στην αυτογνωσία και ανάληψη της ευθύνης...
Τι λέει λοιπόν???
Δεν έίμαι κακός άνθρωπος...ούτε τεμπέλης ...ούτε ψεύτης ..ούτε...ούτε ...ούτε ...στη βάση μου, είμαι πολύ καλός άνθρωπος ...απλά ο διάβολος με "μπέρδεψε" που σε άλλη περίπτωση...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!
Εγώ αυτό το λέω ...μη-ενηλικίωση και παραμονή του ανθρώπου σε ανευθυνο και φοβισμένο παιδί και το οποίο πάντα αποδίδει τις όποιες πράξεις του στην διαμεσολάβηση κάποιου.
Εγώ και σύ και όλοι μας φταίμε φίλε μου και όχι ο διάβολος.
soul
Δεν γνωρίζω αν ήταν υιός θεού ή όχι...αλλα το μετα-νοείτε ..παραπέμπει σε σοφία.
Και υπάρχει ολόκληρη θεματολογία και εργασία πάνω και εκ του ..μετα-νοείτε!
soul
να έχουμε διάσταση;Εγώ πάντα έλεγα ότι είναι δικη μας ευθύνη και
κάποια στιγμή πρέπει να την αναλάβουμε....Ποιος σατανάς κι άγιος Πέτρος, μου λές;Λέω ότι κάνουμε ανευθυνουπεύθυνες καταστάσεις και
πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας...
Αν δεν ξέρεις αν ο Χριστό ήταν Υιός του Θεού, δεν πιστεύουμε στην ίδια θρησκεία φίλε μου...Εσύ πιστεύεις κατι μεσοβέζικο,εγώ το θέλω
όπως είναι..Θέλω αυτά που λέει και ξέρω ότι έγιναν και ότι θα γινουν....Πειράζει;
Σε χαλάει;
Όσο για το μετανοείται, έχεις δικιο, μεγάλο θέμα..Φτάνει να πιστεύει ο άνθρωπος ότι κι αυτός πρέπει να μετανοήσει και να μην νομίζει ότι αφορά άλλους....Είναι έννοια που απασχολεί όλους, όχι μερικούς.......
quote:
Βρε συ Εαρινέ, με δουλεύεις; Τα ίδια λέμε, γιατι προσπαθείς
να έχουμε διάσταση;Εγώ πάντα έλεγα ότι είναι δικη μας ευθύνη και
κάποια στιγμή πρέπει να την αναλάβουμε....Ποιος σατανάς κι άγιος Πέτρος, μου λές;Λέω ότι κάνουμε ανευθυνουπεύθυνες καταστάσεις και
πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας...
Αν δεν ξέρεις αν ο Χριστό ήταν Υιός του Θεού, δεν πιστεύουμε στην ίδια θρησκεία φίλε μου...Εσύ πιστεύεις κατι μεσοβέζικο,εγώ το θέλω
όπως είναι..Θέλω αυτά που λέει και ξέρω ότι έγιναν και ότι θα γινουν....Πειράζει;
Σε χαλάει;
Όσο για το μετανοείται, έχεις δικιο, μεγάλο θέμα..Φτάνει να πιστεύει ο άνθρωπος ότι κι αυτός πρέπει να μετανοήσει και να μην νομίζει ότι αφορά άλλους....Είναι έννοια που απασχολεί όλους, όχι μερικούς.......
Φίλε μου , θα ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα σου υπαγόρευα σε τι ...όπως και σε ποιόν θα πιστέψεις.
Με ρωτάς ...αν πειράζει..
-Καθόλου και δεν ετέθη τέτοιο θέμα ποτέ...απλά καταθέτω και γώ , ότι γνωρίζω και μην το εκλαμβάνεις ως διάθεση να σε εκνευρίσω...αν είναι να σταματήσω να γράφω και ειλικρινά θα το κάνω αν μου το ζητήσεις και σου δίνω τον λόγο της τιμής μου ...θα κάνω και διαγραφή μόνος μου.
Έχεις τις γνώσεις-πεποιθήσεις σου και τις σέβομαι απλά δεν συμφωνώ και μάλιστα με τις περισσότερες καθόλου.
Αυτό όμως δεν μ'εμποδίζει να ανταλάσσω απόψεις και σκέψεις μαζί σου...εξ'αλλου , αν εκ προοιμίου συμφωνούσα μαζί σου σε όλα , δεν θα είχε και ενδιαφέρον η συζήτηση.
Σε παρακαλώ λοιπόν μη θυμώνεις και αν θές να με βρίσεις κάποια στιγμή ή και να με ειρωνευθείς ...κάν'το θα καταλάβω και δεν θα αντιδράσω .
Δεν είμαι εχθρός σου , συνομιλητής σου είμαι.
soul