ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Old Boy - - Κινηματογράφος -

- Old Boy - - Κινηματογράφος -

kost16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
28/11/2004, 05:30:59
Τί να πώ?Σοκ!

Πολύ άγρια ταινία.Καλλιτεχικά αγγίζει το τέλειο όμως η σκληρότητά της κάπως την ρίχνει.

Έχει και φοβερή μουσική.

stemixΜέλος
18/01/2005, 18:41:44
Καλλιτεχνικά δεν ξέρω, κινηματογραφικά όμως, απαράδεκτη. Πιάστηκε το δακτυλό μου να πατάω το forward.
drmlΜέλος
19/01/2005, 15:50:31
Εκπληκτική ταινία φίλε Κost! Η σκηνοθεσία της είναι άψογη και το σενάριο πρωτότυπο!Την απόλαυσα ακόμα και στις σκηνές βίας!Είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει αυτή τη χρονιά!!!
EgeladosΜέλος
20/01/2005, 01:51:37
quote:
Εκπληκτική ταινία φίλε Κost! Η σκηνοθεσία της είναι άψογη και το σενάριο πρωτότυπο!Την απόλαυσα ακόμα και στις σκηνές βίας!Είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει αυτή τη χρονιά!!!

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

diosΝέο Μέλος
20/01/2005, 12:36:10
quote:
Καλλιτεχνικά δεν ξέρω, κινηματογραφικά όμως, απαράδεκτη. Πιάστηκε το δακτυλό μου να πατάω το forward.

Όχι και απαράδεκτη ανατρεπτική ίσως. Πολύ έξυπνη ταινία. Το σενάριο έχει αρκετές ανατροπές και αναφορές ταμπού για κάθε νορμάλ (Και ποιος είναι νορμάλ την σήμερον ημέρα?) άνθρωπο. Εμμονές, σχέσεις τα γυάλινα ποδιά της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Σου δείχνει πόσο σχετικά είναι όλα, πως ότι βλέπεις είναι αυτό που θέλεις να δεις και όχι η πραγματικότητα.
Μου έκανε εντύπωση που βγήκε από Κορέα τέτοια ταινία με είχαν συνηθίσει σε περιπέτειες και fantasy.
Θα ήθελα πολύ να δω ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις εάν την υλοποιούσε κάποιος Ευρωπαίος η αμερικάνος ?

Δεν υπαρχει αντικειμενικότητα.
Υπαρχει μονο συνειδητότητα.

stemixΜέλος
20/01/2005, 12:59:24
Ανατρεπτική;;;!!! Το μόνο που ανατράπηκε ήταν το ποτήρι με τον καφέ μου, όταν σε μία κίνηση απελπισίας να κλείσω το DVD, αντί για το control, βρήκα το ποτήρι. Για την συγκεκριμένη ταινία βαριέμαι και μόνο να σου απαντήσω, μιας και δεν το αξίζει. Βέβαια, ίσως απλά να ήθελα να δω μία καλή ταινία και όχι να δω κάτι που θα χρειάζεται ψυχολογική ανάλυση. Ίσως το κάνω αφού αποκτήσω master στην ψυχολογία και καταφέρω να βγάλω παρόμοιο συμπέρασμα με το δικό σου, για το τι ήθελε να μας πει.
Ακόμα σου κρατάω κακία που μου την έδωσες να την δω, χωρίς προειδοποίηση, ότι χρειάζεται μεγάλη πόση αλκοόλ και σκέφτομαι ως αντίποινο να σε βάλω να δεις το Dogville, δεμένος, χωρίς πρόσβαση στο χειριστήριο.
Α, και μου χρωστάς και δύο μπαταρίες μικρές για το DVD. Αλκαλικές τις θέλω…
ΥΓ. Νορμάλ; Εγώ...

Edited by - stemix on 20/01/2005 13:08:02

diosΝέο Μέλος
20/01/2005, 13:01:40

Τι μπαταριες θελεις?

Δεν υπαρχει αντικειμενικότητα.
Υπαρχει μονο συνειδητότητα.

drmlΜέλος
20/01/2005, 19:03:44
quote:

Ακόμα σου κρατάω κακία που μου την έδωσες να την δω, χωρίς προειδοποίηση, ότι χρειάζεται μεγάλη πόση αλκοόλ και σκέφτομαι ως αντίποινο να σε βάλω να δεις το Dogville, δεμένος, χωρίς πρόσβαση στο χειριστήριο.

Πες μου τώρα ότι δεν σου αρεσε το DOGVILLE, να πεθάνω!

stemixΜέλος
20/01/2005, 19:46:38
Μόνο το τέλος φίλε μου. Αλλά αυτό δεν ήταν ταινία. Πιο πολύ με θεατρική παράσταση έμοιαζε. Φοβάμαι πως γενικά προτιμώ τα ανάλαφρα. Άντε και κανένα "Συνήθεις Ύποπτοι" ή "Ο ύποπτος της οδού Άρλιγκτον".
Να φανταστείς ότι θεωρώ αριστούργημα το "Τίγρης και Δράκος". Η ιστορία και η φωτογραφία του ήταν ποίηση. Και το "ιπτάμενα στιλέτα".
drmlΜέλος
21/01/2005, 12:53:12
Συμφωνώ μαζί σου! Τα ιπτάμενα στυλέτα για το είδος της ταινίας αυτής είναι αριστούργημα! Όμως κάποιος που θα πήγαινε απροετοίμαστος νομίζοντας ότι θα δει μία ρεαλιστική περιπέτεια με δράση και ξύλο θα απογοητευοταν!
Πηγαίνοντας να δεις μια ταινία για μένα πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις από πριν τι περίπου πας να δεις, έτσι ώστε αργότερα η κρητική σου να είναι αντικειμενική και να αφορά την ταινία και όχι τι σου προκαλεσε νομίζοντας οτι θα δεις κατι αλλο...
Όσον αφορά τo DOGVILLE αυτό ηταν το τοσο ξεχωριστο στην ταινία! Οτι εμοιαζε το σκηνικο της με θεατρική παρασταση και παρολα αυτα μπαινεις στο εργο με τις εξαιρετικές ηθοποιιες που στο τελος ουτε που το καταλαβαίνεις!!!
stemixΜέλος
21/01/2005, 20:15:17
Σωστά όσα είπες. Ρόλο επίσης στο πως θα σου κάτσει μία ταινία παίζει φυσικά και η διάθεση που έχεις εκείνη την ώρα.
Για τα στιλέτα τι να πω; Αν το βλέπει κάποιος, περιμένοντας να δει πράγματα βγαλμένα από την ζωή (όπως το "Καλημέρα Ζωή", ας πούμε), έχασε. Αν και δεν μου αρέσει η ποίηση, καλύτερη λέξη για να το περιγράψω, δεν μπορώ να βρω.
Πάντως σήμερα ετοιμάζομαι για τους "Κυνηγούς του χαμένου θησαυρού". Για παπάτζα το κόβω όμως. Θάψιμο από Δευτέρα.
10/01/2010, 04:52:46
Πραγματικά το Old Boy είναι μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη ταινία, με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές, ατελείωτη βία και σοκαριστικές στιγμές ενώ η λέξη "παράνοια" νομίζω περιγράφει ικανοποιητικά τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί. Ταινίες σαν κι αυτή είναι πραγματικά κάτι το διαφορετικό. Η φάση είναι ότι αρχικά ήμουν κάπως προκατειλημμένος, ίσως λόγω των κορεάτικης προέλευσης και ορισμένων αρνητικών σχολίων από γνωστούς μου για την ταινία. Ωστόσο μετά την προβολή στο dvd-player μου, η ταινία διέλυσε οριστικά τις όποιες επιφυλάξεις και προκαταλήψεις μου, γεγονός που την αναδεικνύει στα μάτια μου ως ένα σπουδαίο κινηματογραφικό δημιούργημα των τελευταίων ετών.
Με άριστα το 6 θα τις έβαζα ένα 5 χαλαρά, αναλογιζόμενος πάντα ότι βαθμολογώ περισσότερο ένα τρελό και χειμαρρώδες συνονθύλευμα εικόνας και ήχου, παρά μια φυσιολογική ταινία. Χε,χε...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Oculatis AbisΜέλος
25/12/2003, 01:19:19
Μιλάμε για εντελώς παρανοϊκή ταινία του Lars fon Trier σε 4 DVD! Στο οπισθόφυλλο του 1ου μέρους γράφει: "το Twin Peaks συναντά τη Λάμψη" και είναι έτσι ακριβώς. Εγκεφαλικό θρίλερ που ενώ φαίνεται να έχει αλληλουχία καταστάσεων, σου δίνει την αίσθηση ότι το βλέπεις υπο την επίρρεια ναρκωτικών!

Διαδραματίζεται σε ένα νοσοκομείο της Δανίας όπου συμβαίνουν πολλά παράξενα. Στο Β μέρος αποκαλύπτεται το μυστήριο και η ταινία περιλαμβάνει παράδοξους έρωτες, στοιχήματα με ασθενοφόρα, τερατογενέσεις, μια μυστική αδελφότητα, Τεκτονικές προεκτάσεις, σατανιστές, μάγους Voodoo, εγκοιμήσεις, πνεύματα και διάμεσα! Το μόνο πρόβλημα οτι οι υπότιτλοι δε συγχρονίζονται με τους διαλόγους αλλά το γενικό σύνολο σε αποζημιώνει. Μια underground ταινία για τους fanτου είδους και του David Lynch.

Sub rosa

ΑΡΓΩΜέλος
22/01/2004, 17:44:12
Tην είδα μέσα στα Χριστούγεννα κι'απόρησα...
Φαινομενικά δεν ήταν απο τις εύπεπτες ταινίες...
Έχω παρακολουθήσει κι'άλλες ταινίες του Lars Von Trier
και πάντα ο χαραχτήρα τους είναι ανατρεπτικός...
Η συγκεκριμένη πιθανόν να είναι των πρώημών του χρόνων
αν συμπεράνω κάπου στο τέλος του πρώτου μέρους
που εμφανίζεται ο ίδιος και κάνει κάποια σχόλια
αφήνοντας υπονοούμενα σχετικά με το περιεχόμενο της ταινίας...
Θεωρώ πως δεν έγινε τυχαία παρόλο το "ασαφές" κλημα της...

Επαναλαμβάνεται περίπου η ίδια ιστορία μόνο που στο σκελετό της
προστήθεται κάθε φορά και ένα επιπλέον στοιχείο
Λές και κάθε φορά γινόμαστε θεατές που παρατηρούν την ιστορία απο διαφορετική οπτική γωνία
και ανακαλύπτουμε περισσότερα για το μυστίριο κλήμα που επικρατεί...
Μου έκανε εντύπωση η εμονή του σκηνοθέτη η ιστορία να ξεκινάει
με έναν απ'τους προταγωνιστές της να κρατάει αν θυμάμαι καλά τη ζάντα του αυτοκινήτου του...
Όπως επίσης η συζητήσεις που έβαζε να έχουν τα δυο παιδιά με σύνδρομο "ντάουν"
στα μαγειρία του νοσοκομείου (αν δεν κάνω λάθος)
Παρόλο την εξωτερική τους "δυσμορφία" και την εγκεφαλική καθηστέριση
που υποδηλώνει ώς ένα βαθμό ένα τέτοιο "σύνδρομο"
στις συζητήσεις τους είχαν μεγάλη σαφήνεια λόγου
δείγμα όχι και τόσο χαμηλού iQ πράγμμα αντιφατικό με την πραγμματικότητα
και ο διάλογος τους ξεκαθάριζε στοιχεία σχετικά με την πλοκή της ταινίας...

Όλη αυτή η "αληγορία" μου θίμιζε τον κόσμο των ονείρων...
που πολλές φορές δίχως αλληλουχία επαναλαβάνονται τα ίδια σχεδόν σκηνικά
ή προστήθονται επιπλέον "σκηνές" στο ήδη γνώρημο έργο και το μετατρέπουν
σε "Ηappy Ending storry" ή σε ακόμα χειρότερο εφιάλτη...

Ελπίζω να έβγαλες νόημα απ'τα λόγια μου
Ίσως να βγήκαν λίγο μπλεγμένα...
Τα λέμε Oculatis Abis

"Αργώ" γιατί δεν βιάζομαι
και η Ψυχή μου λαχταρά πάντα ταξίδια...

Edited by - ΑΡΓΩ on 22/01/2004 17:58:21

04/04/2004, 16:52:03
ευχαριστω σας/ειχα απογοητευτει εντελως με αυτο το φορουμ..του κινηματογραφου.../μονο εσωτερικα δεν θυμιζει πια..-

θα προσπαθησω να βρω + να την δω την εν λογω ταινια....
(λατρευω τοσο τον Lars fon Trier οσο και τον David Lynch/
για να μην αναφερθω στον εθισμο που ειχα για το twin peaks...:)

...δωρακι:

The Universe of David Lynch

Technoshamanism
27/04/2004, 00:29:26
Δεν ήξερα πως έχει έρθει στην Ελλάδα αυτή η σειρά....

Την είχα δει πριν 7-8 χρόνια που είχε φέρει κάποιος φίλος μερικά επεισόδιο από εξωτερικό αλλά ήταν που ήταν δυσνόητη σαν ταινία αλλά και χωρίς υπότιτλους το πράγμα έπαιρνε τρελές διαστάσεις...

Αλήθεια υπάρχει όλη η σειρά στα βίντεο κλαμπς?

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......