ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Eυρέθη εν γραφη περί τε τον Σπαρτιατών και Ιουδαίων, οτι εισιν αδελφοί - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Eυρέθη εν γραφη περί τε τον Σπαρτιατών και Ιουδαίων, οτι εισιν αδελφοί - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kost61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/04/2014, 12:47:09
Εκείνοι που πούλησαν τον αδερφό τους για φακές!!!
Οι αγράμματοι νομάδες!

Χαχαχαχα!

30/04/2014, 13:11:18
quote:

quote:
Είναι γεγονός και τα περιστατικά που στήριζε (η συμμαχία Σπαρτιατών-Ιουδαίων.)
Χαχαχαχα!
Συμμαχία και αδελφοί με τους Σπαρτιάτες εκείνοι που αντέταξαν ένα παιδάκι απέναντι σε πολεμιστή! Οι δειλοί! Οι χέστες! Οι άνανδροι!
Μόνο και μόνο γι' αυτό, θα τους είχαν σφάξει οι Σπαρτιάτες ρεεεε!

Κάτι έλεγα για αφρούς.... και κάποιος το αμφισβήτησε....

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

30/04/2014, 13:15:50
quote:

quote:
Άλλο υποθέσεις, άλλο γεγονότα (τα κείμενα)

Η ταύτιση "κειμένου" και "γεγονότος" που κάνεις δείχνει και την ευρύτητα της αντίληψής σου...αλλά θα μου πεις εδώ υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν σε νεκραναστάσεις και μυθικές τερατουργίες μόνο και μόνο επειδή το γράφει κάποιο ανώνυμο κείμενο, χωρίς την παραμικρή ιστορική υποστήριξη! οπότε άστο, δεν έχει νόημα άλλο η συζήτηση...

Ο ιστορικός ούτε μπορεί να αποδείξει ούτε μπορεί να αποκλείσει τις αναστάσεις.

30/04/2014, 13:36:59
quote:

quote:

quote:
Άλλο υποθέσεις, άλλο γεγονότα (τα κείμενα)

Η ταύτιση "κειμένου" και "γεγονότος" που κάνεις δείχνει και την ευρύτητα της αντίληψής σου...αλλά θα μου πεις εδώ υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν σε νεκραναστάσεις και μυθικές τερατουργίες μόνο και μόνο επειδή το γράφει κάποιο ανώνυμο κείμενο, χωρίς την παραμικρή ιστορική υποστήριξη! οπότε άστο, δεν έχει νόημα άλλο η συζήτηση...

Ο ιστορικός ούτε μπορεί να αποδείξει ούτε μπορεί να αποκλείσει τις αναστάσεις.

Η ύπαρξη ενός αρχαίου κειμένου είναι από μόνο του γεγονός. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει;
Το αν τα γεγονότα που περιγράφει το κείμενο όντως συνέβησαν ή όχι είναι άλλο θέμα (και είναι πρακτικά αδύνατο να επιβαιωθούν) αλλά η συνέπειες από την ύπαρξη των κειμένων αποτελούν κι αυτές γεγονότα και στην περίπτωσή μας όλοι έκαναν σα να δεχόταν το κείμενο ως αυθεντικό. Χωρίς αφρούς....

30/04/2014, 15:06:20

quote:
Όταν λέω "γεγονός" μιλώ για το "γεγονός" ότι τα κείμενα υπάρχουν και έχουν προέλευση εκείνη την εποχή. Είναι γεγονός η ύπαρξή τους. Είναι γεγονός και τα περιστατικά που στήριζε (η συμμαχία Σπαρτιατών-Ιουδαίων.)
Δεν είναι γεγονός οι υποθέσεις για το αν η συγγένεια που αναφέρει ήταν ή δεν ήταν πραγματική. Σε μυθολογίες βασιζόταν. Οι τότε το ήξεραν αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να συμμαχίσουν.

Δεν αποτελούν γεγονός οι υποθέσεις σημερινών μελετητών (που επικαλέστηκες αλλά ακόμα δεν παράθεσες κάποιο στοιχείο για το ποιοί είναι και γιατί αξίζει να τους ακούσουμε).

Ζύγισε λοιπόν τα γεγονότα και τις υποθέσεις. Προτιμώ τα γεγονότα.

Να σημειώσω ακόμα ότι παρά την δήλωσή σου - όχι χωρίς κάποια αυταρέσκεια ότι.....

quote:
Μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα και γι'αυτό επανέρχομαι.
....
Απεστάλη: 28/04/2014, 17:16:51
Βλέποντας το αρχικό σου ποστ, αυτό ήταν ήταν:

quote:

Πλαστογραφημενη θεωρειται η επιστολη αυτη απο τους μελετητες...
Απεστάλη: 25/04/2014, 18:06:00
Τρεις μέρες πριν, μια συνθηματολογική φράση. Χωρίς επιχειρήματα.... που τόσο σου αρέσουν....

Αλλά και όταν ήρθαν τα επιχειρήματα... πάλι ούτε μια παραπομπή, δυο ονόματα "ειδικών" (που μπορεί να είναι και επιπέδου συνεργατών του ΔΑΥΛΟΥ απ'όσο ξέρουμε

Για τελευταία φορά θα ασχοληθώ μάυτό το θέμα διότι εκτός από άσχετη είσαι και ιδιαίτερα ερειστική...

Καταρχάς σου έφερα τρεις πηγές σοβαρών ακαδημαϊκών, εκ των οποίων οι δύο αμφισβητούν την αυθεντικότητα της επιστολής ενώ ο τρίτος την αποδέχεται, αναγνωρίζοντας όμως πολιτικού τύπου "οικειότητα" και συγγένεια μεταξύ των δύο λαών, και όχι φυλετική. Ακόμα όμως και για την σύναψη συμμαχίας δεν υπάρχει επαρκές ιστορικό στοιχείο που να το καταδεικνύει...όσο για το επιχείρημα "οι Έλληνες δεν φαίνονταν να ενοχλούνται από αυτό το κείμενο" είναι εντελώς φαιδρό και του δημοτικού...εδώ ο Ιώσηπος (ο σοβαρότερος υποτίθεται Εβραίος ιστορικός) έγραφε ότι ο Αλέξανδρος λάτρεψε το όνομα του Γιαχβέ και χαιρέτησε θρησκευτικά (δηλαδή υποκλίθηκε) στον Ιουδαιο αρχιερέα!!! Δεν ξέρω να βγήκε κάποιος Έλληνας της εποχής να διαμαρτυρηθεί γι'αυτό(πιθανότατα διότι δεν ήξεραν για το κείμενο αυτό). Κι όμως ακόμα και οι ίδιοι οι σοβαροί Εβραίοι λένε ότι η διήγηση αυτή έχει σίγουρα φανταστικά στοιχεία...λένε δηλαδή το προφανές της υπόθσης...μόνο κάτι προκατειλημμένοι ερειστικοί μυρωδιάδες όπως εσύ επιμένουν, από εμπάθεια και για να προκαλέσουν τους "ελληνάρες" τύπου Αίολος για καυγά...

Δεύτερον, οι πηγές που έφερες εσύ στο αρχικό μήνυμα είναι της πλάκας...ένας αχταρμάς από Κλεόδημο (απατεώνας ιστορικός και με τη βούλα) μέχρι αθεϊστικά μπλογκς, εβραϊκά φόρουμς και ένα λινκ του Άγγελου Σακκέτου που ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι είναι απόγονοι των Ελλήνων....

Άσε λοιπόν τις γελοιότητες περί Δαυλού γιατί μου θυμίζεις εκείνον τον ερειστικό PanoΤ ο οποίος από το μένος και την κόμπλα του επαναλάμβανε διαρκώς τα ίδια και έκανε γαργάρα όλα όσα του έφερνα...εκείνος τουλάχιστον ήταν πιο ξύπνιος από εσένα, επομένως άστο γιατί έχεις ήδη γελοιοποιηθεί...

30/04/2014, 15:13:37
quote:
...ένας αχταρμάς από Κλεόδημο (απατεώνας ιστορικός και με τη βούλα) μέχρι αθεϊστικά μπλογκς, εβραϊκά φόρουμς και ένα λινκ του Άγγελου Σακκέτου που ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι είναι απόγονοι των Ελλήνων.......

Φρόντισα να δείξω το πως βλεπεται το θέμα από πολλές απόψεις. Σε ενοχλεί που προτιμώ σφαιρική άποψη; Όσο για τον Κλεόδημο... ήταν σχεδόν απτόπτης μάρτυρας. Έλεγε ψέματα; Μπορεί. Αλλά πιθανότερο είναι να κάνει λάθος "ειδικός" 2200 χρόνια μετά παρά αυτόπτης.

quote:

...εδώ ο Ιώσηπος (ο σοβαρότερος υποτίθεται Εβραίος ιστορικός) έγραφε ότι ο Αλέξανδρος λάτρεψε το όνομα του Γιαχβέ και χαιρέτησε θρησκευτικά (δηλαδή υποκλίθηκε) στον Ιουδαιο αρχιερέα!!! Δεν ξέρω να βγήκε κάποιος Έλληνας της εποχής να διαμαρτυρηθεί γι'αυτό(πιθανότατα διότι δεν ήξεραν για το κείμενο αυτό). ...

ή γιατί όντως το έκανε. Γιατί το αποκλείεις;

Edited by - panpam on 30/04/2014 15:16:08

30/04/2014, 15:57:16
έλα τρολ, τα λέμε...
30/04/2014, 17:17:53
quote:
για να προκαλέσουν τους "ελληνάρες" τύπου Αίολος για καυγά...
Εεεπ!
Το κάνεις για να τσιμπήσω και να πλακωθούμε, ή κάνεις πλάκα;
Δεν ασχολούμαι μαζί σου, απ' ότι βλέπεις.
Θέλεις ν' ασχοληθώ;

30/04/2014, 17:26:47
...θέλω να πω, ότι έχουμε μια κουράδα εδώ μέσα που προκαλεί χωρίς λόγο, θέλεις να γίνεις η δεύτερη;

30/04/2014, 17:32:15
quote:

έλα τρολ, τα λέμε...

Μεταξύ σας μιλάτε;

melancholyΜέλος
24/05/2007, 21:04:12
Καλησπέρα σε όλους.Ακουσα οτι θα βγεί κανούρια ταινία των X-men που θα ονομάζεται X-Men:The return of the Phoenix ή κάπως έτσι...Εχετε καμιά ιδέα πάνω στο θέμα;Μια και είμαι θαυμάστρια των ταινιών ελπίζω να είναι αλήθεια...

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...

25/05/2007, 07:32:19
Φίλη melancholy, δεν έχω ακούσει κάτι για το αν θα βγει σύντομα X-Men 4 αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες πως θα γυριστεί.
Από τα όσα έχω διαβάσει - αν γυριστεί - ο Χάκμαν (Wolverine) δεν θα πρωταγωνιστήσει όπως κι ο Xavier.
Αν όμως έχεις ακούσει ότι θα γυριστεί ένα ακόμη μέρος με τίτλο "The return of Phoenix", αυτό σημαίνει ότι θα πρωταγωνιστεί πάλι η Famke Janssen (Jean Grey/Phoenix).
Η οποία είναι και πολύ ωραία γυναίκα...

Οπότε, ψηφίζω Jean Grey και ξερό ψωμί!

Υ.Γ. Που την βρήκες αυτή την πληροφορία?

In anticipation of my resurrection...

melancholyΜέλος
25/05/2007, 10:28:11
quote:
Οπότε, ψηφίζω Jean Grey και ξερό ψωμί!

Πράγματι είναι πολύ όμορφη.Εγώ πάλι ψηφίζω Χακμαν.Απο τις λίγες εξαιρέσεις που μου αρέσουν οι μελαχρινοί!ΧΙΧΙ!

quote:
Υ.Γ. Που την βρήκες αυτή την πληροφορία?

Αρχικά απ οτι είδα υπήρχε κάτι σαν trailer στο you tube και μετά επειδή με έπιασε η γνωστή περιέργεια το πληκτρολόγησα στη μηχανή αναζήτησης του google!Και πάλι βέβαια δεν βρήκα κάτι σίγουρο μόνο φήμες!Μακάρι να γυριστεί πάντως!...

25/05/2007, 10:40:18
quote:
melancholy
Απο τις λίγες εξαιρέσεις που μου αρέσουν οι μελαχρινοί!ΧΙΧΙ!

Μεμονομένες

Στράτος

μέτρον άριστον
melancholyΜέλος
25/05/2007, 12:18:40
quote:
Μεμονομένες

Οχι βρε!

25/05/2007, 14:26:31
γι' αυτά τα πράγματα ρωτάμε πρώτα τοπυς fanboys!

λοιπόν, έχουμε και λέμε:

όχι, ο τίτλος της ταινίας δεν έχει σχέση με το φοίνηκα. για την ακρίβεια, η τέταρτη ταινία ακόμα συζητιέται αν θα γίνει.

παρ'όλα αυτά είναι σε στάδιο προπαραγωγής οι ταινίες wolverine και magneto. spin-offs προφανώς.
η πρώτη αφορά τις καταβολές του γούλβεριν, και πως ξεκίνησε η έχθρα του με τον σέιμπερτουθ [τον έπαιζε ο tyler mane στην πρώτη ταινία, και θα κανει το ίδιο κι εδώ!]

η δεύτερη, αφορά τα νεαρά χρόνια του έρικ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης [πάλι θυμηθείτε την πρώτη ταινία] και το πως ανακάλυψε και έμαθε να χειρίζεται τις δυνάμεις του...

πληροφοριακά, για οτιδήποτε σχετικό με τη μεταφορά υπερηρώων των κόμιξ στη μεγάλη [και τη μικρή] οθόνη, το καλύτερο σάιτ είναι μακράν το

www.superherohype.com

25/05/2007, 23:27:57
Φίλε crucifire, έγινε επέμβαση στο προηγούμενο μήνυμα σου ώστε να γίνει clickable το link που πρότεινες.

Δεν το ήξερα ότι είναι πιθανόν να γυριστούν οι προσωπικές ιστορίες του Wolverine & του Magneto.
Γιατί εγώ νόμιζα ότι ο Χάκμαν ήθελε να προχωρήσει και να αφήσει πίσω του το ρόλο του Wolverine?

melancholyΜέλος
26/05/2007, 11:30:07
Thanks crucifire!!!
Η αλήθεια είναι οτι και εμένα μου φάνηκε περίεργο να ονομαστεί η ταινία έτσι αφού ήμουν σίγουρη οτι η Jean Grey είχε πεθάνει!

26/05/2007, 12:26:02
quote:
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ LINK ΣΕ CLICKABLE ΜΟΡΦΗ.

ουπς, νόμιζα ότι αυτό γινόταν αυτόματα... θα μου πεις, γιατί υπάρχει τότε η επιλογή της εισαγωγής υπερσυνδέσμου... γκάφα!

ο χάκμαν, λοιπόν, είπε ότι έχει αγαπήσει πολύ το ρόλο του wolverine και πως είναι διατεθημένος να τον υποδηθεί πολλές φορές ακόμα.

και, δια στόματος tom rothman, της fox:
"...And we fully intend to continue to make more "X-Men" films with both old and new muties."

οπότε αράξτε!

26/05/2007, 13:45:41
Υποτίθεται όμως πως η Jean Grey δεν πεθαίνει αλλά...
Δεν αποκαλύπτω άλλα!

Φίλε crucifire, νομίζω πως για τα X-Men βγαίνουν πάρα πολλές πληροφορίες προς τα έξω και πολλές φορές είναι τόσο αντιφατικές μεταξύ τους που μπορεί να μπερδέψουν το κοινό!