ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
07/06/2006, 23:55:12
quote:
Το τι σημαίνει "αναγνώριση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών στους Δωδεκαθεϊστές Έλληνες το δικαίωμα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους" είναι ένα θέμα, που λόγω της επικαιρότητας πρώτα από όλα, μπορεί να συζητηθεί, παράλληλα δε με το εάν τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες κατά την ιστορική περίοδο - όπως το θέτει ο Sesostris. Καλό θα ήταν βέβαια να παρατεθεί εδώ και το κείμενο που σχετίζεται με την αναγνώριση του δικαιώματος αυτού.
amalia
Θεώρησα ότι ήταν ήδη γνωστό ύστερα από την τόση δημοσιότητα που πήρε το θέμα στις εφημερίδες , και όχι μόνο..
Άλλωστε ο λόγος που άνοιξα το θέμα αυτό , δεν ήταν η αναγνώριση των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων όπως αυτοαποκαλούνται , αλλά η θέση ορισμένων μελών σε προηγούμενο θέμα , ότι θα αρχίσουν να θυσιάζουν ανθρώπους όπως οι αρχαίοι πρόγονοί μας . Εν πάση περιπτώσει το βρήκα στην πιο κάτω διεύθυνση .
http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=CC284A13-5576-4895-9F12-6D2D6DBD0110
quote:
«Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς ……. Efstathios

Φίλε Efstathios αυτό το γεγονός το οποίο ανέφερα και εγώ σε προηγούμενη απάντησή μου , δεν μπορεί κατά την άποψή μου να καταταγή στον θεσμό των ανθρωποθυσιών , γιατί συνέβη άπαξ και εντάσσεται περισσότερο στα μέτρα αντεκδίκησης , άλλωστε όπως αναφέρεται , ο Θεμιστοκλής αντέδρασε αρχικά στην θυσία αλλά υποχώρησε μετά από την πίεση των πληρωμάτων των Αθηναϊκών τριήρεων .
Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οι μουσουλμάνοι κάνουν ανθρωποθυσίες , επειδή μέλη της Αλ Κάιντα σφάζουν τους ομήρους .
quote:
«Ακόμη περιμένω υπεύθυνη απάντηση από κάποιον να μας πεί τί ακριβώς πιστεύουν οι δωδεκαθεϊστές και όλες τις ανάλογες λεπτομέρειες.Μήπως φοβάστε να πείτε οτι πιστέυετε στον Δία,την Αθηνά και την Δήμητρα?

Μα το λένε και με τον τίτλο τους οι άνθρωποι ότι πιστεύουν στο δωδεκάθεο………
quote:
Διότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι πίστευαν σε πρόσωπα πρωτίστως.Και είχαν διαφορετικά τυπικα και λατρείες και ακόμη και διαφορετικούς θεούς απο πόλη σε πόλη.Εσείς θα τα ενώσετε όλα ?
Η θρησκεία ήταν ενιαία , το ότι οι διάφορες πόλεις θεωρούσαν κάποιον Θεό του Δωδεκαθέου ή κάποιον Ήρωα προστάτη , αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα .Μήπως σήμερα όλοι αυτοί δεν αντικαταστάθηκαν από τους πολιούχους αγίους των πόλεων με τα ανάλογα πανηγύρια ;;
quote:
Μήπως να ξαναγυρίσουμε και στον διχασμό των πόλεων-κρατών?
Τι κινδυνολογία είναι αυτή πάλι ;;;Τόσος πανικός επειδή μία μικρή μερίδα Ελλήνων αποφάσισε να γυρίση στην λατρεία των πατρώων Θεών , άρχισε πρώτα η λάσπη για ανθρωποθυσίες και τώρα (άλλο φρούτο κι’αυτό) θα οδηγηθούμε στον διχασμό των πόλεων κρατών ;;
quote:
Και άν περνούσατε απο έναν ναό της Αφροδίτης και βλέπατε τον λυμασμένο να βιάζει στην κυριολεξία την νεαρή παρθένα των 14 χρονων που οι ιερείς την βάλανε εκεί να "εξυπηρετεί" τους ξένους,τί θα λέγατε?Αλήθεια το πρόγραμμα των σύγχρονων δωδεκαθεϊστών το περιλαμβάνει αυτό?ή την λατρεία της Αφροδίτης την αφήνουμε απ'έξω?
Όταν έγραφα την απάντησή μου , δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια πρόοδος .
Δεν πειράζει όμως , λάσπωσε , λάσπωσε Efstathios , στο τέλος κάτι θα μείνη όπως κάτι ανάλογο λέει και ο Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα του . Αιδώς Αργείοι …
EfstathiosΜέλος
07/06/2006, 23:58:11
Το ξεσκίσατε το θέμα.Θα είναι λίγο μακάβρια τα παρακάτω:

Περιμένετε δηλαδή εκεί που γίνονταν οι θυσίες εκεί να βρεθούν τα οστά?Δηλαδή βάζανε κα΄ποιον επάνω τον θυσιάζανε και τον αφήνανε εκεί μετα να σαπίσει?Και ξαναπηγαίνανε μετά μεσα στις σαπίλες με όλα τα πτώματα τριγύρω να ξαναθυσιάσουν?

Είναι προφανές οτι κάπου τους θάβανε ή τους καίγανε.Στην πρώτη περίπτωση είναι δύσκολο βέβαια να βρείς συγκεκριμένα μέρη ταφής και στην δέυτερη μάλλον δεν θα βρείς τίποτε.

Πάμε παρακάτω:

quote:
Eustathie, κοντεψε να μου βγει το ματι ανθρωπε μου. Και μετα συνεχιζεις κανοντας μας διαλεξη για το οτι εχουμε υπερεκτιμησει τους αρχαιους. Καλο θα ηταν να γνωριζει κανεις το θεμα και μετα να συμμετεχει στη συζητηση. Δεν το λεω με κακια, κανεις αλλωστε δεν ειναι παντογνωστης.

Έχεις κάποια διαφορετική άποψη επί του θέματος?Αν ναί να την συζητήσουμε.Όχι να πετάμε έτσι ένα "καλό θα ήταν να γνωρίζει κανείς το θέμα" κλπ.Εάν κάτι απο τα παραδείγματα που έφερα δεν ισχύει και γνωρίζεις κάτι παραπάνω παρακαλώ να το συζητήσουμε.

Όχι να γίνουμε Φουράκηδες και λοιποί και να λέμε συνέχεια οτι ξέρουμε πράγματα τα οποία ποτέ δεν λέμε τελικά.Και λέμε μερικά ακαταλαβίστηκα και μερικές σάλτσες να φανεί και πιό ωραίο ότι τάχα ξέρουμε πράγματα που δεν ξέρετε.

Ορίστε λοιπόν ας το συζητήσουμε.Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πράγματα.

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 00:04:01
ΠΡΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ (ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ).

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΟΠΟΥ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ο μχ ΑΙΩΝΑ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 3 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ TOPIC

EfstathiosΜέλος
08/06/2006, 00:13:21
quote:

Όχι δεν το λένε.Με όσους έχω μιλήσει είτε απο κοντά είτε σε forum κανείς δεν έχει βγεί να πεί ευθέως οτι πιστεύει στην Δήμητρα ή την Αθηνά.

Αντ'αυτού λένε πάνω κάτω αυτά που λέει και ο Σαρρής στα βιβλία του.Αναφέρουν την ιδεολογία πίσω απο την λατρεία πιο πολύ και τα κρυφά νοήματα.Με βαθυστόχαστες περιγραφές όπως τα εκλαμβάνει αυτός (διότι είναι λίγο δύσκολο να ξέρουμε ακριβώς αυτά τα πράγματα που μόνο οι μυημένοι ιερείς ξέρανε)αλλά τίποτε παραπάνω.Εγώ είδες οτι το είπα και δεν βγήκε κανείς να πεί οτι ναί πιστεύω στην Δήμητρα.Βγήκε?

Όσο για τα άλλα αποσπάσματα που παρέθεσες προφανώς δεν κατάλαβες οτι πρόκειται για εσκεμμένες υπερβολές.Για να δείξουν το άκυρο της όλης υπόθεσης.Ξεκινάς να αναβιώσεις μία θρησκεία αλλά ορισμένα κομμάτια της μόνο, διότι κάποια δεν τα γνωρίζεις και άλλα ήταν αρκετά βίαια ίσως ή ανήθικα για να τα εφαρμόσεις.Έ,εάν εσύ δεν βλέπεις το άκυρο της υποθέσεως, τι να πω.

08/06/2006, 00:13:52
quote:
pr_gid ΠΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑ:

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ,ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΚ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

οταν το κκ λεει οτι πρεπει να ειναι ο κατοτατος μισθος 1200 ευρο και αυτος συμφωνει τοτε επηρεαζεται απο το κκ
οταν το πασοκ λεει να αρθει η μονημοτιτα απο το δημοσιο και αυτος συμφωνει τοτε επηρεαζεται απο το πασοκ
και οταν λεει η νδ οτι πρεπει να παταξει την διαφθορα και αυτος συμφωνει τοτε επηρεαζεται απο την νδ
πολυ ωραιο το επιχηριμα σου φανταστικο

quote:
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ (ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ).

ελληνικος γκραφει???μπορει???

quote:
Περιμένετε δηλαδή εκεί που γίνονταν οι θυσίες εκεί να βρεθούν τα οστά?Δηλαδή βάζανε κα΄ποιον επάνω τον θυσιάζανε και τον αφήνανε εκεί μετα να σαπίσει?Και ξαναπηγαίνανε μετά μεσα στις σαπίλες με όλα τα πτώματα τριγύρω να ξαναθυσιάσουν?

ευσταθιε εγιναν ανασκαφες στον χωρο και βρεθηκαν οστα απο ζωα που ειχαν θυσιαστει αλλα δεν βρεθηκαν ανθρωπινα δεν βρησκω λογο να αφηναν εκει τα οστα απο ζωα αλλα οχι τα ανθρωπινα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 00:45:29
ΠΡΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ

ΣΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΟΡΘΟΤΕΡΗ (μιας και απ’ ότι βλέπω, επειδή δεν σου βγαίνει το θέμα το γύρισες στην ορθογραφία):

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ (ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ).

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΟΠΟΥ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ) ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ο μχ ΑΙΩΝΑ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 3 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ TOPIC

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΗΓΕΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. Ο ΚΟΛΟΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)
2. ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΥΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)
3. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)
4. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)
5. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΑΦΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)
6. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

Edited by - pr_gid on 08/06/2006 00:50:34

08/06/2006, 00:55:03
στα ερωτηματα σου εχω απαντησει απο τις

quote:
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1524 Μηνύματα Απεστάλη: 07/06/2006, 19:06:36
--------------------------------------------------------------------------------
για το αν ειμαι αθεος η οχι περνα και πεστα εδω
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8187

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΗΓΕΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. Ο ΚΟΛΟΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

ο κολοσος της ροδου αναφερεται απο ιστορικους
δεν ανοικει σε μυθολογικη εποχη
οιαναφορες ειναι απο ατομα που ηταν παρον και γραφουν οτι ειδαν
δεν γραφουν λαογραφικες αναφορες

2. ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΥΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

το ιδιο με το παραπανω

3. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

το ιδιο με το παραπανω

4. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΥΜΑΤΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

το ιδιο με το παραπανω

5. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΑΦΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ)

το ιδιο με το παραπανω
6. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

το προβλημα ειναι πολυ απλο
υπαρχουν καποιες αναφορες με εναν βωμο οτι εκει γινοντουσαν
ανθρωποθυσιες
ξερουμε που ηταν ο βωμος και εγιναν ανασκαφες
δυστηχως για σενα δεν υπαρχουν ενδηξεις οτι εκει ειχαμε τελεση ανθρωποθυσιων

για να στο κανω ποιο απλο

ας πουμε οτι καποιος μας λεει οτι ξερει που ειναι θαμενος ο αλεξανδρος
στελνουμε συνεργιο βρησκουν εναν ταφο αλλα μεσα σε αυτον τον ταφο δεν βρησκουν το πτωμα του αλεξανδρου

τοτε εχουμε το εξης
η συνεχιζουμε σαν λακαμαδες να φωναζουμε οτι εκει ειναι θαμενο το σωμα του αλεξανδρου
η ξαναεξεταζουμε τα καινουργια στοιχεια που εχουμε και προχωραμε την αναζητηση

τωρα αν εσυ θες να πιστευεις οτι γινοντουσαν ανθρωποθυσιες στο λυκαιο ορος γιατι ετσι λεει ο μυθος πιστευετω
δεν μπορω να σου απαγορευσω να πιστευεις σε μυθους

αν θες να καταλαβεις οτι ολοι οι αρχαιοι ιστορικοι που αναφερεις
λενε για μυθους και οχι για γεγονοτα
γραφουν για λαικες παραδοσεις και οχι για κατι που ηταν παρων
θα καταλαβεις την διαφορα μεταξυ του μεταφερω εναν μυθο και του μεταφερω ενα πραγματικο συμβαν

¨

quote:
ΣΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΟΡΘΟΤΕΡΗ (μιας και απ’ ότι βλέπω, επειδή δεν σου βγαίνει το θέμα το γύρισες στην ορθογραφία):

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ (ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ).

δεν το γυρισα στην ορθογραφια αλλα αν εσυ βγαζεις νοημα απο αυτο πες το μου εγω τουλαχιστον δε νμπορω να καταλαβω τι λεει ο ποιητης

quote:
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ (ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ).

08/06/2006, 01:27:52
quote:

Φίλε Efstathios αυτό το γεγονός το οποίο ανέφερα και εγώ σε προηγούμενη απάντησή μου , δεν μπορεί κατά την άποψή μου να καταταγή στον θεσμό των ανθρωποθυσιών , γιατί συνέβη άπαξ και εντάσσεται περισσότερο στα μέτρα αντεκδίκησης , άλλωστε όπως αναφέρεται , ο Θεμιστοκλής αντέδρασε αρχικά στην θυσία αλλά υποχώρησε μετά από την πίεση των πληρωμάτων των Αθηναϊκών τριήρεων .
Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οι μουσουλμάνοι κάνουν ανθρωποθυσίες , επειδή μέλη της Αλ Κάιντα σφάζουν τους ομήρους .

Sesostris άρχισες και εσύ τα παραδείγματα τύπου Γηγενή;
Τι σχέση μπορεί να έχει η προσφορά-θυσία του Θεμιστοκλή (της οποίας την «αναγκαιότητα» την επιβεβαίωσε και ένα φτέρνισμα – φαντάσου!!!!!) με τις εκτελέσεις της Αλ Κάιντα που τις κάνει για να εκβιάσει τη Δύση; Μήπως τους θυσιάζει στον Αλάχ;

quote:

quote:
«Ακόμη περιμένω υπεύθυνη απάντηση από κάποιον να μας πεί τί ακριβώς πιστεύουν οι δωδεκαθεϊστές και όλες τις ανάλογες λεπτομέρειες.Μήπως φοβάστε να πείτε οτι πιστέυετε στον Δία,την Αθηνά και την Δήμητρα?

Και εγώ δεν έχω δει ποτέ μια ξεκάθαρη θέση. Όταν ρωτάς τις περισσότερες φορές δεν παίρνεις απάντηση. Μερικές φορές, σπάνια, πασαλείβουν κάποια πράγματα από τον αρχαίο πολιτισμό και λίγο από τις απόψεις διάφορων ποιητών ή φιλοσόφων κι αυτό είναι όλο. Αυτό που λένε εκφράζει περισσότερο την επιθυμία τους και έχει λίγη έως καθόλου σχέση με αυτό που λάτρευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Μιλάμε για τον λαό και όχι για τους λίγους «εκλεκτούς».

quote:

quote:
Διότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι πίστευαν σε πρόσωπα πρωτίστως.Και είχαν διαφορετικά τυπικα και λατρείες και ακόμη και διαφορετικούς θεούς απο πόλη σε πόλη.Εσείς θα τα ενώσετε όλα ?

Η θρησκεία ήταν ενιαία , το ότι οι διάφορες πόλεις θεωρούσαν κάποιον Θεό του Δωδεκαθέου ή κάποιον Ήρωα προστάτη , αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα .Μήπως σήμερα όλοι αυτοί δεν αντικαταστάθηκαν από τους πολιούχους αγίους των πόλεων με τα ανάλογα πανηγύρια ;;

Πλάκα κάνεις;;
Για ποια εποχή αναφέρεσαι, από πότε μέχρι πότε;
Από πότε άρχισε να λατρεύεται το δωδεκάθεο;

Από πότε οι Πολιούχοι Άγιοι «λατρεύονται» ως θεοί και δεν το μάθαμε εμείς;;
Τι είδους αυθαίρετοι παραλληλισμοί είναι ετούτοι πάλι;;

quote:
quote:
Και άν περνούσατε απο έναν ναό της Αφροδίτης και βλέπατε τον λυμασμένο να βιάζει στην κυριολεξία την νεαρή παρθένα των 14 χρονων που οι ιερείς την βάλανε εκεί να "εξυπηρετεί" τους ξένους,τί θα λέγατε?Αλήθεια το πρόγραμμα των σύγχρονων δωδεκαθεϊστών το περιλαμβάνει αυτό?ή την λατρεία της Αφροδίτης την αφήνουμε απ'έξω?
Όταν έγραφα την απάντησή μου , δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια πρόοδος .
Δεν πειράζει όμως , λάσπωσε , λάσπωσε Efstathios , στο τέλος κάτι θα μείνη όπως κάτι ανάλογο λέει και ο Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα του . Αιδώς Αργείοι …

Γιατί λάσπη Sesostris;
Εξήγησε μου γιατί το θεωρείς λάσπωμα σε παρακαλώ;;;

Edited by - Ψηλός on 08/06/2006 01:31:24

08/06/2006, 01:38:16
http://anistor.co.hol.gr/greek/grback/Themistorklis.pdf

για την ανθρωποθυσια που εκανε ο θεμιστοκλης

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 01:45:01
ΠΡΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ

{{{{{{

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 3 ΤΟΥ TOPIC ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ:

………
θα κανω μια τελευταια προσπαθια
ΚΛΠ ΚΛΠ …..
}}}}}}

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ ΩΡΑΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΚ.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ

Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Περιμένετε δηλαδή εκεί που γίνονταν οι θυσίες εκεί να βρεθούν τα οστά?Δηλαδή βάζανε κα΄ποιον επάνω τον θυσιάζανε και τον αφήνανε εκεί μετα να σαπίσει?Και ξαναπηγαίνανε μετά μεσα στις σαπίλες με όλα τα πτώματα τριγύρω να ξαναθυσιάσουν?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΟΥΝΤΟΥΑΜΠΟΥΖΟΥΚΟΥ, ΣΥΝΕΛΘΕ ΓΗΓΕΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ;;;;;;;;;;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
6. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΠΑΝΤΩΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ο μχ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ :
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΗΤΑΝ: ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΑ. ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΤΟΝ 3Ο Μ.Χ. ΑΙΩΝΑ

ΠΗΓΗ «Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου»

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ:

ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (183 Π.Χ.) ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ. Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΠΗΓΗ «Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα»

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ

[/quote]

08/06/2006, 01:53:17
quote:
Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Περιμένετε δηλαδή εκεί που γίνονταν οι θυσίες εκεί να βρεθούν τα οστά?Δηλαδή βάζανε κα΄ποιον επάνω τον θυσιάζανε και τον αφήνανε εκεί μετα να σαπίσει?Και ξαναπηγαίνανε μετά μεσα στις σαπίλες με όλα τα πτώματα τριγύρω να ξαναθυσιάσουν?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΟΥΝΤΟΥΑΜΠΟΥΖΟΥΚΟΥ, ΣΥΝΕΛΘΕ ΓΗΓΕΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ;;;;;;;;;;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ

απαντησα σε αυτο

quote:
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
6. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

και σε αυτο εχω απαντησει

quote:
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ :
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΗΤΑΝ: ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΑ. ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΤΟΝ 3Ο Μ.Χ. ΑΙΩΝΑ

γι αυτο η απαντηση ειναι

quote:
ας πουμε οτι καποιος μας λεει οτι ξερει που ειναι θαμενος ο αλεξανδρος
στελνουμε συνεργιο βρησκουν εναν ταφο αλλα μεσα σε αυτον τον ταφο δεν βρησκουν το πτωμα του αλεξανδρου

τοτε εχουμε το εξης
η συνεχιζουμε σαν λακαμαδες να φωναζουμε οτι εκει ειναι θαμενο το σωμα του αλεξανδρου

quote:
ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (183 Π.Χ.)

δεν το γνωριζω αυτο αν μπορεις να δωσεις καποια παραπανω στοιχεια θα μπορεσω να το κοιταξω

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 02:28:37
ΠΡΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ:

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ , (ΕΦΟΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΤΟ ΚΑΝΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΑΘΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
) Ή ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ;;;;;;;;

ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ (ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ)
ΠΗΓΗ «Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα» ΚΑΙ
ΠΗΓΗ «Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου»

ΥΓ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ:

ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ. ΑΣΧΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΣΥ ΛΕΣ
ΔΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΟΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΩΜΟ ΑΡΑ
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΜΕ (ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ):
ΔΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΡΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.

ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ:
Περιμένετε δηλαδή εκεί που γίνονταν οι θυσίες εκεί να βρεθούν τα οστά?Δηλαδή βάζανε κα΄ποιον επάνω τον θυσιάζανε και τον αφήνανε εκεί μετα να σαπίσει?Και ξαναπηγαίνανε μετά μεσα στις σαπίλες με όλα τα πτώματα τριγύρω να ξαναθυσιάσουν? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ;;;;;;;

Edited by - pr_gid on 08/06/2006 03:04:15

08/06/2006, 02:46:17
λογο του οτι δεν εχω τις δικες σου πηγες σου ειναι δυσκολο να μου αναφερεις ποιος ηταν ο <<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ>>;;

τωρα αν δεν βλεπεις οτι εχω δωσει απαντηση σε οτι εχεις ρωτησει δεν φταιω

08/06/2006, 03:27:06
http://12lyk-perist.att.sch.gr/Paper1.files/7wonders.htm
επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
εκει θα βρεις για το αγαλμα του δια τους κηπους
και τον κολοσσο

τωρα αφου δεν καταλαβες το σκεπτικο θα στο πω ποιο απλα
απο την στιγμη που οι αρχαιολογικες ανασκαφες δεν δειχνουν οτι στον ναο γινοντουσαν ανθρωποθυσιες και ο καθε ενας απορυπτει τις ανασκαφες αλλα δεχεται τους μυθους ειναι λακαμας

αν θες δωσε μου στοιχεια γι αυτο

quote:
λογο του οτι δεν εχω τις δικες σου πηγες σου ειναι δυσκολο να μου αναφερεις ποιος ηταν ο <<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ>>;;

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 03:33:20
ΟΚ ΕΝΤΑΞΕΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ – ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:
ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΕΦΟΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ (ΕΣΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ , ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΗΓΗ ΗΤΑΝ).

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ«ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ: ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (183 Π.Χ.) ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ. Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ:

Η 12 ΤΟΜΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

« ΕΝ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΕΝΙΑΧΟΥ ΕΝ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΙ, ΩΣ ΕΝ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΡΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΝ ΛΕΥΚΑΔΙ, ΕΚ ΔΕ ΠΟΛΛΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤ’ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΣΥΝΕΔΕΟΝΤΟ ΜΕΤ’ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ. ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΙ ΕΤΕΛΟΥΝΤΟ ΕΠΙΣΗΣ (..) ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ. Ο ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΩΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ 300 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Ο ΔΕ ΠΟΜΠΗΪΟΣ ΝΑ ΡΙΨΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΣ ΘΥΣΙΑΝ ΤΩ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΝ, ΑΙ ΘΥΣΙΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΑΥΣΑΝ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ( ΑΛΛ’ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ, ΤΩ 280, ΕΤΕΛΕΣΘΗΣΑΝ ΤΟΙΑΥΤΑΙ ΘΥΣΙΑΙ)˙ ΚΑΤΑ ΔΕ ΤΟΝ ΛΑΚΤΑΝΤΙΟΝ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΧΡΟΝΟΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΕΘΥΣΙΑΖΕΤΟ ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩ ΛΑΤΙΩ ΔΙΪ.»

08/06/2006, 03:40:51
Μερικά πράγματα είναι απλά αλλά προσπαθούμε να τα κάνουμε σύνθετα (γιατί άραγε);

Γεγονός πρώτο
Η λατρεία των αρχαίων θεών δεν περιελάμβανε ανθρωποθυσίες.

Γεγονός δεύτερο
Το πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 1290/2006 αναγνωρίζει τη λατρεία των αρχαίων θεών, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται για απόκρυφη θρησκεία και άρα δεν περιλαμβάνει τίποτε επιλήψιμο. Προφανώς, το δικαστήριο γνωρίζει το γεγονός νο. 1

Γεγονός τρίτο
Η θρησκεία Voodoo περιλαμβάνει ανθρωποθυσίες.

Γεγονός τέταρτο
Η θρησκεία Voodoo δεν είναι αναγνωρισμένη ούτε στην Αϊτή και φυσικά δεν πρόκειται να αναγνωριστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Έτσι απλά.

macedon

08/06/2006, 03:42:52
ολοκληρη παπυρος λαρους μπριταννικα αναφερει μονο αυτο για τον<<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ>>;;
δεν λεει ποιος ηταν τι εκανε τιποτα;;;;
εσυ το εχεις διαβασει απο την παπυρος λαρους μπριτανικα;;;;

εγω που θελω να ψαξω να βρω στοιχεια για τον<<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ>>
το μονο που θα βρω ειναι

και αυτο θα το βρω στην παπυρος λαρους μπριτανικα;;;;;
μπορεις να μου πεις σε ποια σελιδα της παπυρος λαρους μπριτανικα;;;
μπορεις να μου δωσεις την παραμικρη πληροφορια;;;;;
ηταν βασιλιας;;
τι ηταν;;
καποια στοιχεια απο την ζωη του;;;;

08/06/2006, 03:51:30
quote:
gigenis

Και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια.

macedon

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 03:52:48
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ

Η 12 ΤΟΜΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ
«Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου»
«Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα»

ANTE GEIA
GIATI EXOYME KAI DOYLEIES

Edited by - pr_gid on 08/06/2006 03:54:57

08/06/2006, 04:01:38
για να καταλαβω και στις τρεις πηγες αναφερεται ο<<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ>>
αλλα και οι τρεις πηγες λενε μονο αυτο;;;

quote:

αυτο θες να πεις;;;