- 06/12/2005 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
θέμα που έχει αντικείμενο το 12θεο και καταλήγουμε να συζητάμε
τα θετικά και τα αρνητικά του χριστιανισμού...Εγώ το ξέρω οτι
ο χριστιανισμός είναι η μονη αληθινή θρησκεία και πιστεύω
όλοι λίγο πολύ το καταλαβαίνουμε,αλλά τόση εμμονή καταντάει πληκτική...
Αφού δεν βλέπω να αναφέρονται τυπικά, ορολογίες και σκέψεις -
ίδέες των άλλων, τι το θέλετε και τα ξεινάτε τα θέματα;...
Μία είναι η θρησκεάι και υπάρχουν κι οι αρνητές του και τελείωσε...
quote:
sonofzeus:
Σε έχει γραμμένο και σένα όπως όλους μας
-Δε νομίζω, δεν είναι φρόνιμο να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα! Πολλές φορές, υπάρχει προσωπικός λόγος, ή ακόμη και τακτικής! αν το θέλεις...............

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Φίλη kassantra, επειδή μάλλον κάποια πράγματα είναι καλύτερο να τα αντιμετωπίζουμε όπως πραγματικά είναι, κανείς εκ των μέχρι πρότινος συνομιλητών στο παρόν και σε άλλα topic δεν μπήκε γράφοντας για "σοφούς και διανοούμενους" που "δεν έμαθαν τίποτα" και "παπαγαλίζουν σα φερέφωνα μερικών μερικών" πράττοντας κάτι που "δε σας τιμά καθόλου" και γι αυτό "θα σας σταυρώσουν αύριο το πρωί, ειδικά όσους δηλώνουν άθεοι και σατανιστές". Το αν η χώρα έχει ανάγκη από "άτομα σαν και εσάς" που είμαστε "κριτές του ενός και του άλλου, αντί να κρίνουμε τον εαυτό μας" και που εσύ "λυπάσαι για το επίπεδό μας" και "απαξιώ να απαντήσω στον καθένα" άσε να το κρίνει εντέλει η ίδια η χώρα, ούτε εγώ, ούτε εσύ.
Φίλε Βυζαντινέ, το τι πιστεύει ο καθείς είναι δικαίωμά του, κάποιοι έχυσαν το αίμα τους γι' αυτό, οπότε μάλλον είναι άκυρη τοποθέτησή σου για άθεους κλπ. ομάδες. Όσο για την αλαζονεία, καλέ μου φίλε, ο καθείς κρίνεται από τα γραφόμενά του, αλλά κάπου είναι λογικό να δημιουργεί κακή εντύπωση μία τόσο "επιθετική" είσοδος ενός νέου μέλους στην παρέα. Θεωρώ απολύτως λογικό να πιστεύει η kassantra ή εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε αυτό που πιστεύει, αλλά για πες μου αλήθεια αν μέσα σε μία παρέα εμφανιστεί ένα νέο μέλος και η πρώτη του κουβέντα είναι π.χ. "εσείς εδώ είστε μαλ..." ή "καλά, τι ηλιθιότητες λέτε", εσύ και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας θα δείξετε θετική προδιάθεση απέναντι στον καινούριο (ακόμα και αν έχει δίκιο, δεν το κρίνω αυτό). Όσο για το τι υπονοώ, σου απαντώ ευθέως : ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχω ανάγκη να υπονοήσω, δεν έχω ανάγκη να ξέρω τα πάντα (προτιμώ να ξέρω αυτά που μου χρειάζονται) και εντέλει έχω πάψει εδώ και καιρό να είμαι ανώνυμο μέλος πίσω από ένα pc στο esoterica. Το ότι κρίνω ότι η χρήστης kassantra είναι "η τελευταία" που δικαιούται να κρίνει, το επεξηγώ αμέσως μετά, βάσει του παρελθόντός της στο esoterica, ενώ ταυτόχρονα αποδίδω σε κάθε ευκαιρία το δέοντα σεβασμό στα μέλη που μέσα από διαλογική συζήτηση και διαφωνία τοποθετούνται ώριμα απέναντι στους προγενέστερους συνομιλητές, όπως άλλωστε κάνω και με εσένα προσωπικά.
Όσο για την πίστη τη δική σου και πολλών φίλων εδώ μέσα, δε νομίζω να σας αφαίρεσα (έστω και από το pc μου) το δικαίωμά σας να πιστεύετε. Κάποιοι άλλοι το έκαναν και όχι απαραίτητα από εδώ μέσα.
Φίλε trexagireve είναι μοιραίο να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών (όχι απαραίτητα οπαδών) του Δωδεκαθέου και Ορθόδοξων Χριστιανών και αυτό για μένα είναι θεμιτό. Που και που εισέρχονται και κάποιοι άθρησκοι ή άθεοι, επίσης θεμιτό. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν και μουσουλμάνοι, καθολικοί, προτεστάντες, ινδουιστές κλπ. κάτι το οποίο θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον, θα μαθαίναμε στοιχεία που ίσως δε γνρίζουμε για να κάνουμε πιο αποτελεσματική τη γνώση μας. Εσύ, ορθώς για τον εαυτό σου, θεωρείς ότι ο χριστιανισμός είναι η μόνη αληθινή θρησκεία, κάποιος άλλος ίσως όχι. Ούτε εσύ όμως απαγορεύεις, ούτε εγώ και αυτός εντέλει είναι και ο λόγος συμμετοχής μας εδώ. Η γνώση...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Για ακόμη μια φορά βιώνουμε κάτι παράλογο... Μιλάμε για ένα
θέμα που έχει αντικείμενο το 12θεο και καταλήγουμε να συζητάμε
τα θετικά και τα αρνητικά του χριστιανισμού...
Συμφωνώ απόλυτα, αγαπητέ trexagireve. ![]()
Ο αρχικός σκοπός του θέματος είναι η θρησκεία του Δωδεκαθεϊσμού στον 21ο αιώνα κι όχι η σύγκριση του με τον Χριστιανισμό ή μια συζήτηση για τα αρνητικά και τα θετικά χαρακτηριστικά του Χριστιανισμού.
Ας επανέλθουμε λοιπόν στο αρχικό σκοπό συζήτησης.

In anticipation of my resurrection...
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
να γίνει αντιληπτό, ότι το 12θεο για σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ως φάντασμα, καθώς πέραν των αναμνήσεων, δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα και αποτελεί εντελώς παράταιρο τρόπο ζωής , φιλοσοφίας και αντίληψης των πραγμάτων...Σήμερα αυτά που έκαναν μυστηριακό το 12θεό, κατα τους αρχαιολάτρες, έχουν αντικατασταθεί από την επιστήμη, οπότε το 12θέο...πάπαλα...
Νοσταλγοί του παρελθόντος υπάρχουν πολλοί και πολλών ειδών,δεν
λέω ποιών, για να μην φανεί ότι ρίχνω λάδι στη φωτιά...
Νηφαλιότητα όμως πρέπει να αποκτήσουμε για να μην χαρακτηριζόμαστε ώς αυτιστικοί...
Γνώθι σαυτόν ( "Γνώρισε τον εαυτόν σου")
Μηδέν άγαν ("Τίποτε υπερβολικό").
Έπου Θεώ (ακολούθα τον Θεό)
Νόμω πείθου (να πειθαρχείς στον Νόμο)
Θεούς σέβου (να σέβεσαι τους Θεούς)
Γονείς σέβου (να σέβεσαι τους γονείς)
Χρόνου Φείδου (μην σπαταλάς τον χρόνο σου)
Υιούς παίδευε (εκπαίδευε τους νέους)
Φόνου απέχου (μην φονεύεις)
Αγαθούς τίμα (τίμα τους αγαθούς)
Γλώττης άρχε (να κυριαρχείς στην γλώσσα σου)
Φιλίαν φίλατε (τίμα τους φίλους σου)
Γονείς αιδού( να σέβεσαι τους γονείς σου)
Μέτρον άριστον (να τηρείς το μέτρο)
Νόμους πείθου (να σέβεσαι τους νόμους)
Μελέτει το πάν (μελάτα το παν)
Κακίαν μίσει (να μισείς την κακία)
Κρίνε δίκαια
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
Να φοβάσαι τους θεούς, να τιμάς του γονείς, να ντρέπεσαι τους φίλους και να υπακούς στους νόμους.
ΟΜΗΡΟΣ
Άλλα θέλουν οι άνθρωποι και άλλα προστάζει ο θεός.
ΦΙΛΗΜΩΝ
Να πιστεύεις ότι υπάρχει θεός και να τον σέβεσαι. Περισσότερα μη ζητάς να μάθεις, από αυτά που ήδη ξέρεις. Άν υπάρχει κάτι ή άν δεν υπάρχει, μη θέλεις να το μάθεις, αλλά να τον σέβεσαι σα να υπάρχει παντού.
ΘΑΛΗΣ
Ο πιο ηλικιωμένος είναι ο θεός, γιατί είναι αγέννητος.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Τίποτε άσκοπο δεν κάνουν, ούτε η φύση, ούτε ο θεός.
Οφείλουμε το θεό να τον θεωρούμε ως ένα αθάνατο, τέλειο και πανίσχυρο πνεύμα. Αν και αόρατος στα μάτια μας, με τα έργα του γίνεται φανερός.
Αυτά είναι κάποια σοφιολογήματα αρχαίων μας προγόνων σχετικά με τον θεό. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος διαβασμένος και καλλιεργημένος , ανεξαρτήτου θρησκείας που να διαφωνήσει με τα λεγόμενά τους.
Αυτά και άλλα χιλιάδες αποφθέγματα είναι η κληρονομιά μας, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού. Αν καταφέρναμε να τα εφαρμόσουμε κιόλας, όλα θα ήτανε καλύτερα.
Οι αρχαίοι Έλληνες ήτανε λάτρεις της αρμονίας και αυτό ήτανε έκδηλο σε όλες τις φάσεις της ζωής τους, από το φαγητό μέχρι τα μνημεία τους. Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, μας λείπει το μέτρο και η αρμονία (με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα).
Αυτά θα ήθελα να δω σε εφαρμογή πραγματικά και σε ποιον θεό πιστεύει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Όλες οι θρησκείες στο τέλος, λίγο πολύ στα ίδια καταλήγουν.
Ηλύσια Πεδία για τους αρχαίους Έλληνες, Παράδεισος για τους Χριστιανούς.
Ο ψυχοπομπός Ερμής, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (συνοδοί των ψυχών στο ταξίδι για τον άλλο κόσμο)
Ο Άδης, η κόλαση
Τα ίδια λοιπόν λένε. Τώρα ποιος ζήλεψε ποιον, ποιος τα είπε πρώτος και ποιος δεύτερος και ποιος τα είχε προφητέψει πλέον έχουν ελάχιστη σημασία για μένα. Κρατάω αυτά που μ' αρέσουν και συνεχίζω το ταξίδι της γνώσης...είναι μακρύ κι ατελείωτο, δεν νομίζω να προλάβω σε αυτήν την ζωή να αποκτήσω την γνώση όλων όσων θέλω να μάθω.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Edited by - seirios12a on 29/04/2008 20:45:01
πρέπει να το βλέπουμε κι΄οχι μέσαπαό ανωφελείς κόντρες...
ειλικρινά συμφνώ μαζί σου και μου κάνει εντύπωση που δεν
βρίσκεται πολύς κόσμος που να ασπάζεται αυτή την μεγάλη
αλήθεια...
Κανείς δεν θα έλεγε ποτέ ότι το ελληνικό πνεύμα δεν έδωσε
το λίκνο του πολιτισμού στον κόσμο, αλλά τώρα πρέπει να
αλλάξει, όπως κι έχει γίνει ,δηλαδή, εδώ και πολλούς αιώνες...
Ο σωστός συνδυασμός είναι το τέλειο σύστημα κι όποιος δεν το κατανοεί, εξυπηρετεί αυτούς που δεν θέλουν την πραγματική εξέλιξη του ανθρώπου...
quote:
seirios12a - Σαν θρησκεία δεν νομίζω πως έχει πολλά να προσφέρει πλέον. Σαν τρόπος ζωής και σαν διδαχές των αρχαίων μας προγόνων που πίστευαν σε αυτούς, θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε πολλά και να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, αρχής γενόμενης με κάποιες από τις δελφικές εντολές:
seirios12a θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που γράφεις και απλά θα συμπληρώσω ότι δεν είχε καμία σχέση ο όρος θρησκεία που εννοούμε τώρα, με αυτό που υπήρχε τότε, για αυτό και άλλωστε διαβάζουμε και από κάποιους φιλόσοφους πχ το παράδειγμα που έδωσες «ΘΑΛΗΣ Ο πιο ηλικιωμένος είναι ο θεός, γιατί είναι αγέννητος.»
Στην ελληνική μυθολογία απουσιάζει εντελώς η έννοια του Θεού – Δημιουργού, αλλά υπάρχει η αντίληψη μίας πολλαπλότητας των θείων δυνάμεων. Είναι επίσης η αντίληψη ότι το Θείον/Ον ενυπάρχει σε πολλές και διαφορετικές οντότητες και υπάρξεις, εν αντιθέσει με την έννοια του εξωκοσμικού Θεού των μονοθεϊστικών θρησκειών που βρίσκεται πέρα και πάνω από τα δημιουργημένα όντα, παντοδύναμος και αναλλοίωτος, πανάγαθος και τέλειος
Ακόμα η παρουσία ενός πανίσχυρου Ον και εντελώς ξένου προς τα ανθρώπινα δεδομένα, ήταν εντελώς άγνωστη προς τον τρόπο σκέψης των αρχαίων ελλήνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τους θεούς τους ως προεκτάσεις - εκφράσεις της ανθρώπινης φύσης .
Παρά τις «υπερφυσικές» δυνάμεις τους οι θεοί των ελλήνων διατηρούσαν σαφώς ανθρώπινα χαρακτηριστικά και γι αυτό αρκετές φορές διαβάζουμε ότι οι έλληνες χαρακτήριζαν τους θεούς τους ως προγόνους τους .
Βέβαια με όλα αυτά αναφέρομαι για το 12θεό, γιατί πολύ γνωστοί μας φιλόσοφοι ανατρέψανε αρκετά από αυτά τα πιστεύω περί δώδεκα θεών… ![]()

Edited by - elo on 30/04/2008 01:02:37
Θα ήθελα να πω στους συνομιλητές trexagireve & Dying_Incubus, οτι είναι πραγματικά αδύνατον - (και λυπάμαι γι' αυτό) - να μιλήσουμε για το Δωδεκάθεο και να μην υπάρξει σύγκρουση απόψεων Χριστιανισμού - Δωδεκαθεϊσμού, δεν συγκρίνεται Ολυμιακός - Παναθηναϊκός αλλά κάτι πολύ παραπάνω.
Είναι απολύτως φυσιολογικό (με βάση την χριστιανική "παράδοση" ) όταν εκτείθενται δύο τελείως διαφορετικές κοσμοθεωρίες να υπάρχει και η σύγκρουση για να επιβιώσει τελικά η μία απο τις δύο (ο χριστιανισμός πάση θυσία), κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα.
Το ποιός κάνει την αρχή την βλέπετε και μόνοι σας καθαρά, τα blogs είναι κι αυτά μια μικρογραφία της κοινωνίας που όλοι βιώνουμε καθημερινά, μέσα λοιπόν σε αυτήν την μικρή κοινωνία βλέπουμε ενδεικτικά την εχθρότητα που υπάρχει απέναντι στους ανθρώπους που διάλεξαν αυτόν τον θρησκευτικό δρόμο.
Το έχω πει και το ξαναλέω και πάλι:
[/green]Τα τελευταία 2.000 χρόνια η αρχαία Ελλάδα αποτελεί τον μόνιμο στόχο κάθε σκοταδιστικού σχήματος.[/green]
Ο φίλος trexagireve διαμαρτύρεται - και καλώς κάνει - για την εκτροπή του θέματος, μα δεν είναι εκτροπή αλλά παρεκτροπή, πες μου αν θέλεις ποιός είναι αυτός ο ομιλιτής που παρέκτρεψε το θέμα και αν μπορείς πες μου και γιατί φαντάζεσαι οτι το έκανε.
Οι ερωτήσεις μου είναι απολύτως συμβαδίζουσες με το θέμα, θα το δεις παρακάτω.
Ο φίλος Dying_Incubus από την άλλη συμφωνεί οτι το θέμα παρεκτράπη - και επίσης καλως κάνει - αλλά δεν μου δίνει την λύση.
Πες μου αν θέλεις, σε περίπτωση που κάποιος σαν τον/την χρήστη kassantra ή εν τέλη ένας όποιος-δήποτε gaga που περιφέρεται γύρω απο μιά ιδεολογική εμονή ιεράς εξέτασης, σφυροκοπεί ένα οποιοδήποτε θέμα παρακολύωντας - πρόσχαρα- την ομαλή εξέλιξή του, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό? Τι θα έκανες εσύ αν ήσουν εγώ?
Καλό βράδυ.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
σε καμία περίπτωση να αποτελούν μόνο απάντηση στον άλλο...
Είναι καθαρά ανακλαστικές έτσι και δεν έχουν υγιή έκφραση,
αφού δεν γίνονται τοποθετήσεις, αλλά μόνο αντιδράσεις και αντεπιθέσεις επί του προηγουμένου τιθέντος ζητήματος...
Δεν μπορεί ο καθένας να θέσει πως βλέπει ο ίδιος τα πράγματα;
Πρέπει να είμαστε δεμένοι χέρι χέρι σαν τον .....καρατζαφέρη;
Δηλαδή όταν κάποιος λέει κάτι ο άλλος πρέπει να απαντά μονο
σ' αυτο που είπε ο προηγούμενος;
Μοιάζει παιδικό και καταστροφικό...
Ας τοποθετηθούμε, χωρίς αντιπαραθέσεις...
quote:
Θα ήθελα να πω στους συνομιλητές trexagireve & Dying_Incubus, οτι είναι πραγματικά αδύνατον - (και λυπάμαι γι' αυτό) - να μιλήσουμε για το Δωδεκάθεο και να μην υπάρξει σύγκρουση απόψεων Χριστιανισμού - Δωδεκαθεϊσμού, δεν συγκρίνεται Ολυμιακός - Παναθηναϊκός αλλά κάτι πολύ παραπάνω.
Φίλε Lock_Smith, πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον για τον εαυτό μας.
Οι όποιοι περιορισμοί που προκύπτουν σε έναν διάλογο μεταξύ κάποιων ανθρώπων ανακύπτουν από εμπόδια τα οποία εγείρουν αυτοί οι ίδιοι.
Θα ήταν πραγματικά ψευδές αλλά κι ένα δείγμα ψευδαισθήσεων μου να σου πω ότι δε μπορώ να σε σεβαστώ, δε μπορώ να σεβαστώ τα πιστεύω σου και δε μπορώ να παραμείνω στα πλαίσια ενός θέματος.
Αν το θέλω πραγματικά κι αν καταλάβω και την σκοπιμότητα του, θα προσπαθήσω και θα το κάνω.
Κι αυτό θα έχει μεγάλα οφέλη όχι μόνο σε εμένα τον ίδιο αλλά και στους υπολοίπους.
Εντούτοις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδέεουμε τον διάλογο για τον Δωδεκαθεϊσμό με έναν διάλογο σχετικά με τον Χριστιανισμό.
Ούτως ή άλλως, υπάρχει ήδη ένα σχετικό θέμα στο οποίο μπορεί να γίνει μια ανάλυση των 2 αυτών θρησκειών (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Οπότε η σύγκριση των δύο αυτών θρησκειών μπορεί να συνεχιστεί εκεί.
quote:
Πες μου αν θέλεις, σε περίπτωση που κάποιος σαν τον/την χρήστη kassantra ή εν τέλη ένας όποιος-δήποτε gaga που περιφέρεται γύρω απο μιά ιδεολογική εμονή ιεράς εξέτασης, σφυροκοπεί ένα οποιοδήποτε θέμα παρακολύωντας - πρόσχαρα- την ομαλή εξέλιξή του, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό? Τι θα έκανες εσύ αν ήσουν εγώ?
Δεν θα το προσωποποιήσω, ούτε θα μιλήσω για κάποιο συγκεκριμένο άτομο.
Είναι πολύ άδικο και σκληρό εξάλλου να κρίνουμε έναν άνθρωπο εξαιτίας των πιστεύω του...
Κι εμείς μπορεί να χαρακτηριστούμε "gaga" από κάποιους που διαφωνούν μαζί μας αλλά τι θα βγει μ' αυτό;
Όταν γίνεται μια παρεκτροπή σε ένα θέμα, η λύση μπορεί να δοθεί από τον Διαχειριστή, τον Συντονιστή αλλά κι από τα ίδια τα μέλη.
Έστω ότι παρατηρείται μια προκλητική συμμετοχή σε κάποιο θέμα.
Γιατί να συμμετέχουν σε αυτήν την παρεκτροπή κι οι υπόλοιποι συνομιλητές;
Με τις συγκρούσεις προκαλείται αντίδραση και το πρόβλημα διογκώνεται με αποτέλεσμα κι η σύγκρουση να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και να χάνεται το δίκιο και το άδικο - αν μπορούμε να μιλήσουμε για δίκαιο κι άδικο...
Η σιωπή μερικές φορές είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις να κάνεις πολλά... ![]()

In anticipation of my resurrection...