- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 δεν εμφανίστηκε τελικά ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
τον κοσμο και δυστυχως οι περισσοτερες πυρκαγιες ειναι απο εμπρησμους.Αν και γνωριζουμε οτι μετα απο 20 χρονια ξανα φυτρωνουν τα
δενδρα τι νομιζετε,θα τα ξανακαψουν παλι για να χτισουν καποιοι τις βιλες τους.Θα μπορουσαν οι κυβερνησεις των χωρων αντι να δινουν
δισεκατομμυρια για οπλα να δινανε καποια ποσα για καλυτερη φυλαξη δασων.Γιατι
δεν μπορει κανενας να καψει την Παρνηθα;Διοτι την φυλανε καλυτερα απο οτι ξερω.Αρα
θα μπορουσαν να φυλανε και τα αλλα δαση και βουνα καλυτερα.Απλως δεν τους ενδιαφερει.
Αδιαφορια, μονο την παρτη τους κοιτανε τα λαμογια της εξουσιας.Στην
Νορβηγια δυστυχως απο οτι ξερω αρκετες λιμνες ειναι μολυσμενες λογω
των εργοστασιων της Γερμανιας.Η Γαλλια θα θυμαστε οτι πριν λιγα χρονια εκανε πυρηνικες δοκιμες στον Ειρηνικο με αποτελεσμα να μολυνθουν ορισμενα νησακια που βρισκονται κοντα στην Γαλλικη Πολυνησια.Μαλιστα απαγορευτηκε σε επιστημονες να μετρησουν την ραδιενεργεια στην περιοχη.Προφανως η Γαλλια και ο Ζιρακ φοβοταν αντιδρασεις κοσμου αν μαθαινε οτι εχει μολυνθει η θαλασσα.Τι να πει κανεις.Μετα
καποιοι ανησυχουνε για το φαινομενο του Θερμοκηπιου.Φυσικο ειναι
να πληρωσουμε τα εγκληματα των ανθρωπων.Ευχομαι να μην καταφερει
ο ανθρωπος να φτασει ποτε σε αλλους γαλαξιες γιατι θα τους καταστρεψει και αυτους,να ειστε σιγουροι για αυτο.
Καλώστονε!!!![]()
![]()
![]()
![]()
(Θα τοποθετηθώ αργότερα στο θέμα, και συγνώμη για την διακοπή της ροής στη συζήτηση)
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Reptilesalonica, την είδηση αυτή την έμαθα χθές απο τη μητέρα μου η οποία την άκουσε απο το ραδιόφωνο. Έλεγαν μάλιστα οτι ΜΟΝΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ πήγαν για διαμαρτυρία !
Σήμερα δέ, πληροφορήθηκα οτι όσες περιοχές έχουν υποστεί πυρκαγιές δεν χαρακτηρίζονται σε καμία περίπτωση δασικές (ΜΑ ΠΡΙΝ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ ;;;) και θα οικοπεδοποιηθούν !!! Ενώ όσα βουνά έχουν δάση ακόμα, θα "αξιοποιηθούν". Όπως καταλαβαίνετε, όσον αφορά την Αθήνα, η Πεντέλη έχει μπεί πρώτη γραμμή στη λίστα, ενώ η Πάρνηθα πολύ πιθανόν να καταντήσει ένα απέραντο πάρκο με καφετέρειες, σινεμά, λούνα πάρκ και τα συναφή. Ανάλογη μοίρα βέβαια θα έχουν και τα υπόλοιπα βουνά μας. Δεν είναι όμως μόνο η Αττική, αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη. Τι θα κάνουμε ρε παιδιά, πείτε μου σας παρακαλώ, θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και θα παρακολουθούμε τον αργό θάνατο μας ; Θα γίνουμε και εμείς απλοί αδιάφοροι παρατηρητές ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;
Ο Φίλος μου ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ, σε κάποια απο τις πολλές παρεμφερείς συζητήσεις που έχουμε κάνει, μου είπε κάποτε με μια καθησυχαστική σιγουριά : "Μην ανυσηχείς για τίποτα και όλα εδώ πληρώνονται. Η Νέμεσις καραδοκεί" Αδελφέ μου, με αυτή σου την κουβέντα ζώ αυτές τις δύο μέρες.
Τώρα καταλαβαίνω, πόσο μικρός, πόσο ασήμαντος και πόσο ανίκανος είμαι να προσφέρω και΄γώ κάτι επιτέλους για την υπέροχη Φύση που αν και συρρικωμένη, εντούτις διατηρεί ακόμα την μοναδική μαγεία της που ταξιδεύει τις ψυχές μας στα ουράνια.
"Ανθρώπινες αλυσίδες!
Αλλά, ποιος έχει τα αρ***ια να το κάνει???
Είμαι μέσα!
Ξέρετε καλά τι εννοώ…"
ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!! ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙΣ !
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !
Και πάλι σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Να'στε πάντα καλά !
Νταβέλης666
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
διάβασα το δημοσίευμα.
σχετικά με το θέμα των "δασών" και την οικοδόμιση έχω μιά λίγο διαφορετική άποψη, που προκύπτει από προσωπική εμπειρία -και λίγο λόγω του επαγγέλματός μου.
δυστυχώς στην Ελλάδα, έχουμε ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ.
τι σημαίνει αυτό;
ότι μπορεί κάλλιστα να δούμε κάτω από το χαρακτηρισμό "δασική έκταση" πολλές οικοδομημένες περιοχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια με πολλά σπίτια, ενώ αντίστοιχα να δούμε με έκπληξη καθαρά δασικές εκτάσεις να αναφέρονται εντός σχεδίου, δηάδή να επιτρέπεται η οικοδόμηση με το νόμο!
η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται πολύ πίσω στο χρόνο και τα αίτια είναι οργανωτικά και οικονομικά.
εν ολίγεις, πριν πολλά πολλά χρόνια όταν είχαμε την περίπτωση των προσφύγων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας σε περιαστικές περιοχές (όπως στον Υμμιτό) η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πει λέξη. αυτό συνέβηκε διότι τότε αν και ήμασταν υπαχρεωμένοι να παρέχουμε στους πρόσφυγες -αδέλφια μας- δομημένο χώρο γιά εγκατάσταση τέτοιος δεν υπήρχε, οπότε η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια γιά να μη δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα.
την κατάσταση αυτή ήρθαν και εκμεταλεύτηκαν διάφορα "κοράκια" τα επόμενα χρόνια, οι οποίοι "κολλούσαν" σε κάποια προσφηγική ομάδα, τους βοηθούσαν να διεκδικήσουν κάποια περιαστική περιοχή (συνήθως καλλιεργήσιμη περιοχή ή και δάσος) και αφού τα κατάφερναν να πιέσουν μέσω αυτών την κυβέρνηση γιά νομιμοποίηση κράταγαν τα καλύτερα "χωράφια" γιά λογαργιασμό τους και έκτιζαν βίλλες.
γιά ένα διάστημα λοιπόν, όποιος προλάβαινε, έτρωγε...
μετά από αυτή τη "χρυσή εποχή" η οποία αν δεν το γνωρίζεται στις δεκαετίες του 50 του 60 και του 70 έβγαλε τη χώρα μας από τρομερό οικονομικό αδιέξοδο με την παροχή εργασίας σε όλα τα οικοδομικά επαγγέλματα, έπεσε το περίφημο ξίφος!
ως εδώ καλά, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε, οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων πρόκειται να πληρώσουν τη νύφη.
οικοδομικοί συνεταιρισμοί οι οποίοι βρέθηκαν ακάληπτοι μέχρι τότε μέσα σε περιοχές που είναι εντός σχεδίου (αυτοί πρόλαβαν) χαρακτηρίζονται δασικές περιοχές και απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα. να σώσουμε ότι μας απέμεινε είναι το σύνθημα που βγαίνει προς τα έξω, αλλά ουσιαστικά οι καημένοι και οι καημένες, που χωρίς να το πολυγνωρίζουν αγόρασαν εκεί κάποια γη και έκτισαν ένα σπιτάκι, τώρα πληρώνουν εκατομύρια σε πρόστημα γιά να το διατηρήσουν. και το κράτος φυσικά το συμφέρει να παίρνει τα χρήματα αυτών των ανθρώπων και να διακυρίσει ότι "σώζει το δάσος".
πάρτε πραγματικά ένα χάρτη από αυτούς που δίχνουν τις χρήσεις γης στο νομό Αττικής και συγκρίνετέ τον με την πραγματικότητα! θα κουφαθείτε! θα δείτε ένα μπάλωμα από χώρους δασικούς, καλλιεργήσιμους, εντός και εκτός σχεδίου χωρίς καμμιά απολύτως λογική.
έχετε επίσης υπόψην σας ότι ενώ στις εκτός σχεδίου περιοχές απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες, υπάρχει νόμος που επιτρέπει να κτίζει κανείς σε ζώνη 20 μέτρων από δημόσιους περιαστικούς δρόμους. πηγαίνετε να δείτε με ποιόν τρόπο και τι χαρακτηρίζεται ως τέτοιος δρόμος και θα καταλάβετε πολλά
το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι λοιπόν ότι επειδή Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ, δηλαδή δεν αναφέρεται σε δάσος, αλλά σε πολλών ειδών περιοχές, το να θίξεις αυτό το "δάσος" γίνεται αμέσως κοινωνικό πρόβλημα, γιατί θίγονται άνθρωποι που μένουν εκεί. μη νομίζετε ότι η βίλλα στη μέση του πουθενά είναι η μόνη περίπτωση που ισχύει. υπάρχουν και οικισμοί με 20, 30 και 50 σπίτια με μόνιμους κατοίκους που ονομάζονται "δασικές εκτάσεις".
ας δραστηριοποιηθεί λοιπόν το κράτος και ας αποσαφηνίσει ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ και αυτό τότε να το κάνει όπως πρέπει!
ας ξεκαθαρίζει μιά και καλή το κράτος ότι ένα δάσος, που είναι όντως δάσος, ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ, ή καλύτερα δρυμός, που προστατεύεται και αυστηρότερα και παίρνει και κοινωτικές επιχορηγήσεις.
Κάτι τέτοιο απαιτεί οργάνωση, πράξη και όχι πολλά μπλα μπλα.
Να κανονίσουμε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να ακούγεται, κάπως αυτό που λέω και να έχει ξαναειπωθεί. Χε***κα.
Λοιπόν! όσοι επιθυμούν αυτή η συνάντηση να γίνει πραγματικότητα, ας στείλει e.mail στον Νταβέλη (Συγνώμη που παίρνω το θάρρος Τάσο, αλλά είμαι σίγουρος πως είσαι από τους πλέον αρμόδιους.) η έστω και σε μένα.
Δεν νομίζω πώς έχω να συζητήσω κάτι περαιτέρω.
Τάσο! Έλα στα ίσια σου φίλε μου. ΝΕΜΕΣΗΣ![]()
ΥΓ.
Να την ακούτε τη λίλιθ, κάτι γνωρίζει….![]()
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 05/12/2003 19:37:18
quote:
Ανθρώπινες αλυσίδες!Αλλά, ποιος έχει τα αρ***ια να το κάνει???
Είμαι μέσα!
Ξέρετε καλά τι εννοώ…
Χαιρετώ και σένα φίλε.
ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ
Ούτε ένας πόντος ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΙΑ
Σας χαιρετώ.
Αληθινά χαιρομαι που εισαι μαζί μας.
Μόνο που πονώ για την ζωή που μας έχουν στερήσει όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι της πολιτικής και συνεχίζουν να μας βυθίζουν στην υποβάθμιση της ήδη χαμένης φυσικής ζωής.
Στα αρχαία Ελληνικά χρόνια όπου όλη η Γη ήταν πνιγμένη στη φύση υπήρξαν ΝΟΜΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ!!!
ΜΗ ΑΝΘΡΑΚΕΥΕΙΝ, ΜΗΔΕ ΜΟΛΕΥΕΙΝ, ΜΗΔΕ ΠΡΕΜΝΙΖΕΙΝ. ΜΗ ΚΟΠΤΕΙΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΜΗΔΕΝ ΕΡΕΙΝ ΞΥΛΑ, ΜΗΔΕ ΚΟΥΡΟΝ. ΑΝ ΔΕ ΤΙΣ ΛΗΦΘΗ ΚΟΠΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΣΕΤΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ ΠΛΗΓΑΣ
Τώρα μωρέ αδέλφια ποιόν άθλιο να μαστιγώσουμε; Ποιον από όλους που έριξε την ελεεινή ψήφο του κατα της φύσης και κατ' επέκταση κατά του ανθρώπου; ΠΟΙΟΝ ΑΘΛΙΟ;
Τι να κάνουμε μια ζωή μέσα στα διαμερίσματα, πίσω από τις οθονες, μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα.
Οι πρόγονοι μας πολέμησαν για την δική τους ,δική μας ελευθερία.
Ποιοι είναι αυτοί τώρα που θέλουν να μας φυλακίσουν ΙΣΟΒΙΑ;
Σας χαιρετώ.
....ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ-
....ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ...-ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ...-ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ...ΜΑΡΜΑΡΟΥ....
(ΧΜ...ΠΕΝΤΕΛΗ ΘΥΜΙΖΕΙ....)
ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ!!!!ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ...
ΤΙ ΝΑ ΠΩ....
ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ 'Η ΧΩΡΙΣ..)
ΕΚΛΑΨΕ Η ΦΥΣΗ...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΚΛΑΙΩ ΓΙ ΑΥΤΟ....-ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΑΤΕΡΑ...-
ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΙΧΝΕΙ "Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ...ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ...Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗ ΓΗ..."*
COPYRIGHT ΑΤΜΑ**
ΚΑΠΟΙΕΣ "ΓΡΗΓΟΡΕΣ" ΚΙΝΗΣΕΙΣ...
..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ"
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ...
AΛΗΘΕΙΕΣ...
ΑΤΜΑ_JNANI
Στην περιοχή που μένω (προάστιο Αθήνας) υπάρχουν 4 ολόκληρα! οικοδομικά τετράγωνα τα οποία είναι περιφραγμένα και είναι του ΤΑΠΟΤΕ (Ταμείο ασφάλισης εργαζομένων ΟΤΕ).
Ευτυχώς το κράτος τα έχει κυρήξει δασική έκταση και έτσι το ΤΑΠΟΤΕ δεν μπορεί να τα εκμεταλευτεί... Είναι φοβερό το καλοκαίρι να ακούς στα δέντρα του κουκουβάγιες μέσα στην Αθήνα, να βλέπεις φίδια και χελώνες και κάθε πολλά πουλιά κάνουν τις φωλιές τους.
Δυστυχώς όμως γίνεται κάθε προσπάθεια εκμετάλευσης του χώρου αυτού γιατί είναι στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας και τα συμφέροντα πολλά. Πριν από 3 χρόνια σε ένα από αυτά τα περιφραγμένα οικόπεδα βάλανε φωτιά και κατάφεραν να κάψουν το μισό. Ευτυχώς με την άμεση επέμβαση των γειτόνων και της πυροσβεστικής η φωτιά κατασβέστηκε για να ξανανάψει μετά από 5 μέρες!! Την προλάβαμε ξανά...
Το άσχημο είναι ότι τα δέντρα έχουν αρχίσει και προσβάλλονται από βαμβακίαση που τα τρώει και τα ξεραίνει και η μόνη λύση είναι να ψεκαστούν με πολύ μεγάλη πίεση νερού για να καθαριστούν αλλιώς έχουν το πολύ 7 χρόνια ζωής... πράγμα που βεβαίως δε γίνεται γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς τα έξοδα και γιατί δε συμφέρει...
Τα δέντρα ξερένονται το ένα μετά το άλλο και πέφτουν και δυστυχώς κανείς δεν κάνει τίποτα... σαν το γέρο Θείο που παρακαλούν τ'ανήψια να πεθάνει για να του φάνε την περιουσία...Εγώ όμως κάνω κάτι...
Κρυφά τα κρύα βράδια του χειμώνα που δεν κυκλοφορεί κόσμος γλιστράω κρυφά κάτω απ'τα συρματοπλέγματα και φυτεύω κανα δεντράκι...
κι οι άλλοι βαυκαλίζονται ότι σε μερικά χρόνια θα έχουν καεί όλα τα δέντρα και θα αποχαρακτηριστεί η έκταση αυτή.![]()
![]()
![]()

Λιλιθάκι μου, να'σαι καλά για το καλωσόρισμα σου. Μου'΄λειψες και 'μένα όπως μου'λειψαν πολλοί απο δω μέσα. Πάντως σου οφείλω μια τεράστια συγγνώμη και σου υπόσχομαι να επανορθώσω.
ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, όπως τα λές! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όποιος νομίζει οτι μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω κι΄αν αυτό στραφεί είς βάρος μας, ας γράψει εδώ. Αυτό μόνο που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί με αποκαλείς αρμόδιο.
Ευχαριστώ και 'σένα Αγαπημένη μου Zezberg για την υποδοχή σου. Απο'δώ και πέρα, θα'μαι συνέχεια δίπλα σου.
Φίλη Άτμα, προσπάθησε σε παρακαλώ να κρατήσεις τις δυνάμεις σου και τα δάκρυα σου, ξέρω πολύ καλά οτι πονάς για κάθε τόπο που υποφέρει και βογγά και πόσο μάλλον όταν σ'αυτό τον τόπο έχεις ζήσει όλη τη ζωή σου. Να είσαι προετοιμασμένη γιατί έρχονται εποχές πολύ χειρότερες, όπου δεν θα κόβουν μόνο τις κορυφές των βουνών, αλλά θα βλέπουμε ολόκληρα βουνά να γίνονται τούμπες και όχι μόνο αυτό...
Xαίρε και πάλι Avallon ! Τα συγχαρητήρια τ'αξίζεις εσύ, για την πράξη σου αυτή να φυτέψεις ΖΩΗ ! Μακάρι να έκαναν όλοι το ίδιο. Άραγε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας ;
Πρέπει να καταλάβουμε, οτι εγκληματίες δεν είναι μόνο αυτοί που λεηλατούν τη Φύση, περισσότερο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, που ανεχόμαστε να διαγράψουν με τον πιο απάνθρωπο και κτηνώδη τρόπο την ίδια μας τη ζωή. Καταστρέφοντας ολοσχερώς τη Ζωοδότρα Φύση. Την ίδια τη Γαία. Την ίδια μας την Μητέρα !
Σας χαιρετώ.
Νταβέλης666
Χαίρε αδελφέ Νtavelli666.
Καλοί μου φίλοι στο topic της μαγικής Πάρνηθας το μέλος (Χώμα και νερο) έγραψε κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση για να στείλουμε μηνύματα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό και δύο τηλέφωνα για να μιλήσουμε με φίλους που γνωρίζουν για την αγάπη στην φύση.
Επειδή καλοί μου φίλοι δεν ξέρω πως να τα αντιγράψω εδώ, όποιος ενδιαφέρετε, (και θα πρέπει όλοι μας) να περάσει από το topic για να τα πάρει.
Σας ευχαριστώ φιλικα.
Υ.Γ.
Ζωή χωρίς φύση δεν μπορεί να υπάρξει.........
Αγαπητή Zezmperg η ηλεκτρονική διεύθυνση που λες δεν λειτουργεί

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ...
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ/ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝ ΤΟΣΟ!
ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ!
ΜΗΝ ΘΛΙΒΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ!
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....
quote:
H ανοχή και η αδιαφορία είναι εξίσου κακές με την καταστροφή της φύσης...
Αγαπητή Zezmperg η ηλεκτρονική διεύθυνση που λες δεν λειτουργεί
Καλή μου φίλη Avallon.
Θα πας www.ecogreens.gr
Εκεί θα βρείς το site όπου μέσα έχει την διεύθυνση για να στείλεις το ηλεκτρονικό μήνυμα. Στη διευθυνση mail@primimenister.gr. ¨Εχουν ένα πολύ όμορφο γράμμα ετοιμάσει κι έαν θέλεις στέλνεις ετούτο εάν όχι γράφεις δικό σου.
Μα πρέπει όλοι μας καλοί μου φίλοι να στείλουμε ένα μήνυμα για την φύση!
Σε χαιρετώ,
Σας χαιρετώ.

(ορφικός) Ύμνος Φύσεως
(στην σημερινή Ελληνική διάλεκτο)
Ώ φύση, παγγενήτρα θεά, μητέρα πολυμήχανη,
Ουράνια, πρεσβυτέρα, πολυπλάστρα θεότητα, άνασσα
Πανδαμάστρια, αδάμαστη, κυβερνήτρια, ολόλαμπρη
Παντοκράτειρα, τετιμημένη, πανυπέρτατη σε όλα
Άφθαρτη, πρωτογέννητη, πρωτοείπωτη, φημισμένη
Νυχτερινή, πολύπειρη, φωτοφόρα, ασυγκράτητη,
Που περιφέρεις αθόρυβα ίχνη ποδιών
Αγνή, κοσμήτρια θεών, ατελείωτη και τέλεια,
Κοινή μεν στα πάντα, αλλά κι απόκοσμη ολόμονη
Αυτογέννητη, αγέννητη, ερασμία, πολύτερπνη, μεγίστη,
Ολάνθιστη, περίπλοκη, φιλική, πολύμεικτη, έμπειρη,
Ηγεμονίδα, κυρίαρχη, ζωοδότειρα, παντοθρέφτρα κόρη
Αυτάρκεια, δικαιοδότειρα, πολυώνυμη υπακοή τω Χαρίτων,
Αιθέρια, γήινη και θαλάσσια προστάτιδα,
Πικρή στους φαύλους αλλά γλυκιά στους ευπειθείς,
Πάνσοφη, πανδότρια, χορηγήτρια, παμβασίλισσα,
Τροφοπληθύς, λίπανση και λυτρώτρια των ωριμασμένων,
Πάντων εσύ πατέρας, μητέρα, τροφός και ανατροφεύς,
Ευτοκία, μακάρια, πολύσπορη, εποχική ορμή,
Πάντεχνη, πλάστρα, πολυπλάστρα, θαλασσία θεότητα,
Αιωνία, κινητήρια, πολύπειρη, συνετή
Που στροβιλίζεις με αέναη δίνη τη γοργή ροή,
Αείρρευστη, κυκλική, αλλομορφομετάβλητη,
Λαμπρόθρονη, τιμημένη, σύ μόνη που εκπληροίς το κριθέν
Πιο πάνω από σκηπτούχους βαρυβροντώδης κραταιότατη,
Ατρόμητη, πανδαμάστρια, πεπρωμένον, μοίρα, πυρίπνοη,
Αιώνια ζωή και αθάνατη και πρόνοια.
Όλα σ’εσένα είναι τα πάντα γιατί σύ μόνη τα δημιουργείς.
Αλλά, θεά, παρακαλώ σε μαζί με πλουτοφόρες εποχές
Να φέρνεις ειρήνη, υγεία, αύξηση των πάντων.
ΥΓ
Το σχετικό link με την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, καλό θα ήταν να το στείλουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε.
Η ακριβής διεύθυνση του συνδέσμου είναι …..http://www.ecogreens.gr/forestbillgr.html
Να είσαι καλά zezmperg που μας γνωστοποίησες την ύπαρξη της σελίδας. Προσωπικά, αγνοούσα την ύπαρξή της.
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 09/12/2003 17:46:39
Καλή μου Lencolas, να'σαι καλά και σ'ευχαριστώ για τα λόγια σου και το καλωσόρισμα σου.
Αγαπητή μας Zezberg, σ'ευχαριστώ και'γώ που μας γνωστοποίησες τη σελίδα αυτή. Ελπίζω όλοι να στείλουν το μύνημα τους. Ελπίζω κάποια στιγμή να μου επιτρέψεις
να σε συνοδέψω σε κάποιο απο τα μυστικά μονοπάτια των Ιερών Δασών του μαγεμένου Βουνού σου.
Για την ώρα, επέτρεψε μου να σου αφιερώσω ένα ύμνο πρός την Αθήνα και τα Βουνά της, απο τον Κωστή Παλαμά. Αφιερωμένο επίσης σ'όσους νιώθουν ευλογημένοι που αξιώθηκαν να γεννηθούν στον Ιερότερο Τόπο του κόσμου, στο Ένδοξο Βασίλειο της Μεγαλόχαρης Θεάς Αθηνάς :
" Πρωϊ και λιοπερίχυτη και λιόκαλ' είναι η μέρα,
κι η Αθήνα ζαφειρόπετρα στης γής το δαχτυλίδι.
Το φώς παντού, κι όλο φώς, κι΄όλα το φώς τα δείχνει
και στρογγυλά και σταλωμένα, κοίτα, δεν αφήνει
τίποτε θαμποχάραγο, να μην το ξεδιαλύνεις
όνειρο αν είναι, ή κι αν αχνός, ή αν είναι κρουστό κάτι.
Περήφανα και ταπεινά, κι όλα φαντάζουν ίδια.
Και της Πεντέλης οι κορφή και τ'αχαμνό σπερδούκλι,
κι ο λαμπρομέτωπος ναός και μια χλωμή ανεμώνη,
τα πάντα, όμοια βαραίνουνε στη ζυγαριά της πλάσης.
Κι όλα σιμά τα φέρνεις, φώς, κι όλα το φώς τα δείχνει
με μοίρα σαν ξεχωριστή. Της Αίγινας ο κόρφος
ασπρογαλιάζει ολόχυτος, λαμποκοπά. Τον πάει
σιμά πρός τους κυματιστούς και σα γραμμένους λόφους.
Και το βαθύ ακροούρανο σημαδεμένο μόνο
απο το μαύρο ενός πουλιού, και τ'άσπρο ενός συγνέφου
τα πάει πρός το βουνόπλαγο, και του βουνού τη ράχη
την πάει σιμά στο λιόφυτο του κάμπου, και τον κάμπο
τόνε σιμώνει στο γιαλό, και του γιαλού και οι βάρκες
στα σπιτικά κατώφλια ομπρός τραβάν κατά τη χώρα
ήσυχα για ν'αράξουνε. Κι όλα το φώς τα δείχνει
αεροφερμένα πιο κοντά σάμπως καημό να το 'χη
να τα ορμηνέψη να πιαστούν κι ένα χορό να στήσουν,
όσο που το'να στ'αλλουνού την αγκαλιά να πέσει.
Έτσι ολόγυρα τα βουνά ΚΙ Ο ΛΟΓΚΩΜΕΝΟΣ ΠΑΡΝΗΣ ΚΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΥΜΜΗΤΟΣ ΚΙ Η ΑΓΕΡΙΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗ
βλέποντας κι όλο βρίσκονται σε συντυχιά με τ'άλλα
τα πιο φτενόγραφτα και πιο μακριά ξαγναντεμένα
βουνά της Ύδρας, τ' Αναπλιού, του Δαμαλά, της Κόρθος
κι άκρες και λόφοι και στενά και βράχοι κι ακρογιάλια,
Τριπύγι, Φάληρο, Πειραιάς, και οι σκάλες και οι λιμώνες
κι η Σαλαμίνα αθάνατη, κι η ερημική Ψυτάλη
ως πέρα που τον άσπρο ναό βασιλική κορώνα
φορεί, δειγμένο απο παντού, το Σούνιο τ'ακροτόπι."
Από τους 286 ψηφίσαντες βουλευτές, οι 151 υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, οι 134 το καταψήφισαν και ένας (Στέλιος Παπαθεμελής) δήλωσε «παρών». ``
Φίλοι μου γειά σας..
Σας επισύναψα σχετικό τηλεγράφημα σε οτι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Περιττό βέβαια να σας επισημάνω οτι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό.
Οπως βλέπεται λοιπόν 151 βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο.
Γιατί ομως το έκαναν αυτό??
Εγώ προσωπικά ρίχνω ολη την ευθύνη οχι στους πολιτικούς αλλά στο λαό.
Οι βουλευτές αυτοί φίλοι μου εκφράζουν ενα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Αρα η ενέργεια τους αυτή ταυτίζεται με τη γνώμη των περισσοτέρων Ελλήνων.
Είναι απλό φίλοι μου. Απο την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κερδιθούν υπέρογκα ποσά οχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τους περισσότερους απο εμάς.
Ηδη βλέπω μέρη στην Πεντέλη οπου κάποτε ήταν δάση , σήμερα να είναι πόλεις ολόκληρες , με δρόμους , με ρεύμα , με νερό , και στη θέση του δάσους μεζονέτες και βίλες.
Εκείνο ομως που μου σηκώνει τις τρίχες είναι οτι οταν πάρει φωτιά το μέρος αυτό διαμαρτύρονται, φωνάζουν, τα βάζουν με την ιδια την κυβέρνηση οτι φταίει αυτή. Μά ποιός σας ειπε να πάτε να μείνετε εκεί. Δεν το ξέρατε οτι οταν πάρουν φωτιά τα δένδρα θα καείτε???
Δεν το ξέρατε οταν κόβατε τα δένδρα για να χτίσετε οτι θα δημιουργηθούν πλημμύρες????
Δεν το ξέρατε οτι οταν κλείνατε τα ρέμματα τα νερά δεν εχουν που να πάνε.
Δεν το ξέρατε οτι οταν μπετοποιείται τα πάντα να νερά θα δημιουργούνται πλημμύρες???
Ολα τα ξέρατε, αλλά κάνατε πως δεν τα ξέρατε.. τι ρίχνετε λοιπόν τις ευθύνες στην πολιτεία.. γιατί δεν τις ρίχνετε επάνω σας???
Τώρα οσο αφορά το email του Πρωθυπουργού μας...
Φωνή βοώντος εν ...
Αγαπημένε πνευματικέ αδελφέ Ntavellis666 θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά να βρεθούμε μαζί στα Πανίερα βουνα της Αττικής γης.
Φίλοι μου το μήνυμα για τον προθυπουργό το έστειλε "έδωσε" στο topic της μαγικής Πάρνηθας το μέλος XWMA KAI NERO , εγώ απλώς σας το αντέγραψα εδώ.
Σας χαιρετώ.
Το μεγαλείο της σύγχρονης ανθρωπότητας