- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
<<Τα όσα είπες για τους ένδοξους προγόνους σου, και για τα όσα τράβηξαν από τους ελληναράδες της μητροπολιτικής Έλλάδας, πολλοί νεοέλληνες δεν τα γνωρίζουν καν. Κατά τα άλλα, αλοίμονό σου αν τολμήσεις να πεις κάτι το οποίο σύμφωνα με το μυαλό τους προσβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους συνεχιστές και θεματοφύλακες του ελληνικού πλιτισμού. Τρομάρα τους.>>
μονο που οι ελληναραδες της μητροπολιτικης ελλαδας και οι προσφυγες πιστευαν στον ιδιο θεο![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολεμάτε τους αλλόθρησκούς και τους άθεους τόσο πολύ!!!!
Ένα νόμισμα φίλοι μου έχει 2 όψεις κανείς δεν πιστεύω ότι διαφωνεί πως ο χριστός ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο και οτι διακύρηξε την αγάπη και την ειρήνη το ζήτημα είναι ότι αν ήθελε να αφήσει κάποιο έργο πίσω του δεν θα το έπρατε γραπτός ο ίδιος και όχι 12 άλλοι τύποι????
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Η Κυριλική γραφή μήπως έχεις ιδέα από πόσα εκατομμύρια ανθρώπους γράφεται;;;
Μήπως έχεις ιδέα, αυτοί οι δύο κύριοι, πόσα κράτη και πόσα εκατομμύρια ανθρώπους επηρέασαν;;;
***Έτσι μου ήρθαν αυτοί οι δύο τώρα αυτόματα στο μυαλό.
Φιλικά όπως πάντα
«Τα ονόματα Κύριλος και Μεθόδιος σου λένε μήπως τίποτα;;»
Ρε συ Ψηλέ, για φιλοσόφους μίλησε ο άνθρωπος ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ!!!
Για φιλοσοφικά έργα ρώτησε και προφανώς όχι για…..αποδόσεις καλογέρων!!
Μήπως φταίει η…ταχύτητα που σου’ρθανε στο μυαλό???![]()
![]()
![]()
Σε ποια όρια τον περιορίζεις έναν σοφό και με τι πράγματα πρέπει να ασχολείται για να είναι σοφός, κατά την ταπεινή σου γνώμη;;
Φιλικά όπως πάντα
Να ακούω Χριστιανούς να λένε πόσο λυπούνται για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και να κωφαίνουν για τα θύματα τόσων αιώνων που μαρτύρησαν από αυτούς.....
quote:
Ρε συ Ψηλέ, για φιλοσόφους μίλησε ο άνθρωπος ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ!!!
Ο καθένας λέει ό,τι θέλει! ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
«Δηλαδή ο φίλος της σοφίας τι είναι για σένα ωρέ Σβάμπε;;
Σε ποια όρια τον περιορίζεις έναν σοφό και με τι πράγματα πρέπει να ασχολείται για να είναι σοφός, κατά την ταπεινή σου γνώμη;;»
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή όντως δεν καταλαβαίνεις??
Ο φιλόσοφος, ο φίλος της σοφίας, είναι ένα πρόσωπο που αγαπά ΤΗ ΓΝΩΣΗ αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, και όχι τα στενά όρια μιας περιχαρακωμένης άποψης περί του ερωτήματος της προέλευσης. Αγαπά την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και δεν αποδέχεται δόγματα και θέσφατα που προϋποθέτουνε έναν ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ μπροστά μας.
Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φίλος της σοφίας.
Οι δυο που ανέφερες, είναι ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ του δόγματος, και σκοπό είχανε να προσηλυτίσουνε και όχι να διδάξουνε φιλοσοφία. Ενίοτε, κάνουνε ΧΡΗΣΗ φιλοσοφικών απόψεων οι απολογητές των δογμάτων, αλλά μόνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
Έγινα κατανοητός?![]()
![]()
quote:
Schwabe, ξέρεις τι έχει πολύ πλάκα?
Να ακούω Χριστιανούς να λένε πόσο λυπούνται για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και να κωφαίνουν για τα θύματα τόσων αιώνων που μαρτύρησαν από αυτούς.....
Nαι,εχει πολυ πλακα να χλευαζεις τους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,γιατι φαινεται για σενα η δυστυχια των αλλων ειναι ανεκδοτο η αστειο..τι να σου πω..
Ειχα την εντυπωση οτι εσυ ησουν καπως πιο σοβαρος απο τους αλλους,αλλα με το πιο πανω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ποστ με διεψευσες πληρως.
Δεν ειδα κανεναν χριστιανο εδω να χλευαζει μια κατηγορια ανθρωπων που αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν τις εστιες τους και τα προγονικα εδαφη τους..
Τελικα ειστε πολυ εμπαθεις...
Και κανεις δεν κωφευει για τα θυματα κανενος.Ο καθενας κανει την αυτοκριτικη του.Παντως οι δικοι μου προγονοι και χριστιανοι υπηρξαν και την πατρωα θρησκεια υποστηριζαν οταν αυτη ηταν στα πραγματα.Και στην τελικη απο τα εδαφη των προγονων μου καταγονταν και ο Θαλης και ο Ομηρος..
Δεν ξανασχολουμαι μαζι σου,τελικα εισαι πολυ μικρος για να συμμετεχεις σε οποιαδηποτε συζητηση.
quote:
μονο που οι ελληναραδες της μητροπολιτικης ελλαδας και οι προσφυγες πιστευαν στον ιδιο θεο
και εγω σου λεω οτι ακριβως γιαυτο ειναι ακομα χειροτερα αθλιοι οι Ελληνες της Μητροπολιτικης Ελλαδας.
Εχω ακουσει πολλα απο τους παππουδες και τις γιαγιαδες μου για το πως τους υποδεχτηκαν οι απογονοι του περικλη και του αριστοτελη εδω..ασε,εκ του ασφαλους ολοι απογονοι ενδοξων προγονων ειναι..Στα λογια ολοι περηφανοι ειναι,αλλα στην πραξη οι περισσοτεροι ειναι ρατσιστες και ελαφρομυαλοι,αυτο λεω και εγω.
(και φυσικα ο θεος δεν εχει θεση στο σχολιο σου,ηταν ατυχες,γιατι τετοιες συμπεριφορες δεν εχουν κινητρο θρησκευτικα αιτια αλλα κοινωνικοπολιτικα)
quote:
Άιντε ξανά μανά, γιατί δεν φοράς κράνος;;;;
quote:
Ο φιλόσοφος, ο φίλος της σοφίας, είναι ένα πρόσωπο που αγαπά ΤΗ ΓΝΩΣΗ αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, και όχι τα στενά όρια μιας περιχαρακωμένης άποψης περί του ερωτήματος της προέλευσης. Αγαπά την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και δεν αποδέχεται δόγματα και θέσφατα που προϋποθέτουνε έναν ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ μπροστά μας.Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φίλος της σοφίας.
Οι δυο που ανέφερες, είναι ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ του δόγματος, και σκοπό είχανε να προσηλυτίσουνε και όχι να διδάξουνε φιλοσοφία. Ενίοτε, κάνουνε ΧΡΗΣΗ φιλοσοφικών απόψεων οι απολογητές των δογμάτων, αλλά μόνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
Για ποια γνώση και πια έρευνα κάνεις λόγο βρε Σβάμπε, αυτής που περιορίζεται στα στενά πλαίσια της υλιστικής σου αντίληψης;;
Για ποια αναζήτηση και αμφισβήτηση;; Ποιανού φιλοσοφικού ρεύματος;; Αυτών που ασπάζεσαι εσύ ή όσων βάζεις στην άκρη;
Μιλάς για δόγματα και τα αποδοκιμάζεις τη στιγμή που αποφεύγεις να μας πεις ότι όλες μα όλες οι φιλοσοφικές θεωρήσεις στηρίζονται πάνω σε δόγματα (θεμελιώδεις αρχές) και αξιώματα!!! Μήπως το ξεχνάς;; Για άνοιξε κάνα λεξικό στη λέξη δόγμα για να δεις τι λέει!!!
Αλλά έτσι είναι, κάνατε τη λέξη δόγμα κωλυόμενη της θρησκείας, της δώσατε και μια σημασία σχεδόν ίδια με τον εξωαποδώ και πιπιλίζετε την ίδια και την ίδια καραμέλα.
Αν η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σήμερα σε κάποια συμπαράσταση από κάποιους άλλους λαούς, αυτό το οφείλει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, σε αυτούς τους δύο ΜΕΓΑΛΟΥΣ του γένους μας.
Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν πολλοί αρχαιότεροι πρόγονοί μας με τα όπλα, το κατάφεραν αυτοί οι δύο Ιεραπόστολοι, στους οποίους και το έθνος μας οφείλει πολλά!! Επιτέλους, βγάλτε τα χαλινάρια από τα μάτια και δείτε, έστω για μια φορά, 180 μοίρες.
Φιλικά όπως πάντα
Ψηλε, πρεπει να εισαι πολυ μικρος.
Οσο μεγαλωνεις μαθαινεις.
aa
quote:
Να γελασω τωρα ή μετα;
Ψηλε, πρεπει να εισαι πολυ μικρος.
Οσο μεγαλωνεις μαθαινεις.
Γελα οποτε θες.Αλλα μια και εσυ εισαι ηδη μεγαλος για πες μας να μαθουμε..
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν πολλοί αρχαιότεροι πρόγονοί μας με τα όπλα, το κατάφεραν αυτοί οι δύο Ιεραπόστολοι
![]()
![]()
![]()
Το ακούσαμε και αυτό
Πάλι καλά που δεν αντιστάθηκαν και τόσο πολύ οι "μαθητευόμενοι" γιατί αλλιώς θα τους έδειχαν πως αγαπάει ο Χριστιανισμός
quote:
γιατί δεν φοράς κράνος;;;;
Τελικά κολλάει και στην περίπτωσή σου μου φαίνεται

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
quote:quote:
Nαι,εχει πολυ πλακα να χλευαζεις τους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,γιατι φαινεται για σενα η δυστυχια των αλλων ειναι ανεκδοτο η αστειο..τι να σου πω..
Ειχα την εντυπωση οτι εσυ ησουν καπως πιο σοβαρος απο τους αλλους,αλλα με το πιο πανω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ποστ με διεψευσες πληρως.
Δεν ειδα κανεναν χριστιανο εδω να χλευαζει μια κατηγορια ανθρωπων που αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν τις εστιες τους και τα προγονικα εδαφη τους..
Τελικα ειστε πολυ εμπαθεις...
Και κανεις δεν κωφευει για τα θυματα κανενος.Ο καθενας κανει την αυτοκριτικη του.Παντως οι δικοι μου προγονοι και χριστιανοι υπηρξαν και την πατρωα θρησκεια υποστηριζαν οταν αυτη ηταν στα πραγματα.Και στην τελικη απο τα εδαφη των προγονων μου καταγονταν και ο Θαλης και ο Ομηρος..
Δεν ξανασχολουμαι μαζι σου,τελικα εισαι πολυ μικρος για να συμμετεχεις σε οποιαδηποτε συζητηση.
nikostheater, δεν αναφερόμουν καν σε εσένα ούτε ειρωνεύτηκα τις κακουχίες της οικογενείας σου.
Δεν είμαι ούτε τόσο αναίσθητος, ούτε τόσο σκληρός.
Και την παρατήρηση που απήυθυνα στον Schwabe δεν την είπα με αφορμή κάποιο δικό σου post αλλά με άλλου ατόμου.
Αν εσύ παρανόησες και νόμιζες οτι μίλησα για σένα, τι να πώ?
Δε μπορώ να σε πείσω, υποθέτω.

quote:
Το ακούσαμε και αυτό
Πάλι καλά που δεν αντιστάθηκαν και τόσο πολύ οι "μαθητευόμενοι" γιατί αλλιώς θα τους έδειχαν πως αγαπάει ο Χριστιανισμός
Χεχε! ![]()
Θα τους έδειχναν τι μπορεί να κάνει ο Θεός κι ο "Λόγος" του σε όσους αντιστέκονται... ![]()

Τι έγινε μπαγάσικο, ακόμα δεν έμαθες να διαβάζεις στην τάξη σου.... Έλα βρε, διαβασέτα όλα από την αρχή και στείλε μια περίληψη του τι κατάλαβες....γιατί από της απαντήσεις σου μάλλον δεν έμαθες ακόμα να διαβάζεις
Ψηλός
"Λες συνέχειά ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται. Άιντε λοιπόν, πές μας εσύ φωτισμένε άνθρωπε τι φταίει τότε;;"
Ψηλούλη καλημέρα, το θέμα που σε ρώτησα δεν είναι τι φταιει για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, αλλά εσύ να αποδείξεις ότι υπάρχουν σκοτεινά και δόλια συμφέροντα κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας.
Μια και δεν μπορείς να το αποδείξεις θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν το ανάφερες στις συζητήσεις κάθε τρεις και λίγο σαν μέσο αποφυγής ερωτήσεων ή απαντήσεων που καινε.
Τώρα ως προς την οικονομία της χώρας μας το θέμα είναι τεράστιο μια και οι παράγοντες είναι πολλοί. Δυστυχώς η θεματολογία του εσωτερικά δεν δίνει χώρο για τέτοιες συζητήσεις. Όμως μπορώ να σε παραπέμψω στα Οικονομικά Νέα των Εφημερίδων αλλά και γενικότερα μια τακτική παρακολούθηση των Ειδήσεων θα βοηθούσε αρκετά.
Ψηλός
"Όταν τους πεις να σταματήσουν τις μπαρούφες και να παραθέσουν τα στοιχεία τους, αρχίζουν να σε κατηγορούν ότι τους προσβάλεις, ότι δεν είσαι Έλληνας και άλλες μπλαμπλολογίες, αλλά από τεκμηριωμένα στοιχεία μηδέν (0)!!!"
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ
Ψηλέ κόψε ρε συ το λιβάνι σε χαλάει...
Αυτό είναι άλλο κόλπο καινούργιο έτσι;;;;
Ρε Ψηλέ ρε Ψηλέ σε καμιά συζήτηση δεν έχεις φέρει ούτε μια απόδειξη και όταν αναγκαστείς να βρεις κάτι ή βάζεις ένα κείμενο που ούτε αυτό λέει τίποτα παρά μόνο μια άποψη ή αρχίζεις τα κλασσικά όπως πριν από λίγο...Τελικά
ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Η ΟΧΙ;
Ψηλός
"Τα όσα είπες για τους ένδοξους προγόνους σου, και για τα όσα τράβηξαν από τους ελληναράδες της μητροπολιτικής Έλλάδας, πολλοί νεοέλληνες δεν τα γνωρίζουν καν. Κατά τα άλλα, αλοίμονό σου αν τολμήσεις να πεις κάτι το οποίο σύμφωνα με το μυαλό τους προσβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους συνεχιστές και θεματοφύλακες του ελληνικού πλιτισμού. Τρομάρα τους."
Ααααα, το έχεις παρακάνει τη σχέση έχουν οι πρόσφυγες της Μ.Ασιατικής καταστροφής με τους Ελληναράδες. Τότε στην Μητροπολιτική Ελλάδα ήταν 12θειστές ή ήταν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;;;; Το δεύτερο έτσι δεν είναι....
Λοιπόν κόψτε λίγο γιατί μας πήραν τα γάλατα...
angi
"Να γελασω τωρα ή μετα;"
Συνιστώ κατά όλη την διάρκεια, αυτό κάνω και εγώ...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
...κανείς δεν πιστεύω ότι διαφωνεί πως ο χριστός ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Απλά εκπλήσομαι που δεν αντέδρασαν σε αυτήν σου την τοποθέτηση όπως έχουν αντιδράσει κατά καιρούς σε αντίστοιχες τοποθετήσεις άλλων.
Μάλλον επειδή δε δηλώνεις χριστιανός, οπότε και ισχύει το "ο εχθρός του εχθρού μου είναι σύμμαχος μου".
Φιλικά
m
Το αν είναι μπαρούφες τα όσα στοιχεία είναι αντικειμενικά αποδεκτά και τα όσα σκοτεινά σημεία έχω παραθέσει προσωπικά από την "Αγία Γραφή" τους και δεν είναι μπαρούφες οι υποκειμενικές εξηγήσεις που λαμβάνουμε από κάποιους "ειδήμονες" προπαγανδιστές εδώ πέρα, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα!
Menas, δε νομίζω να είπε κανένας οτι ο Ιησούς δεν ήταν ιστορικά πραγματικό πρόσωπο.
Αυτό που αμφιβάλλουμε είναι η θεοποίηση του κι οι λόγοι που έπρεπε να γίνει αυτό.