ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/06/2010, 23:14:06
Φιλαράκια ρίχτε λίγο τους τόνους σας παρακαλώ…

Μην ξεχνάτε ότι και εμείς που σας διαβάζουμε είμαστε και μιας ηλικίας κρίσιμης και δεν αντέχουμε τις εντάσεις…

Θέλετε να έχετε το κρίμα στο λαιμό σας…

07/06/2010, 23:15:43
Γείτονα
Δεν είναι ζήτημα παιχνιδιού, δεν περιμένω υποστήριξη από κάνενα, ούτε νομίζω ότι θα με υποστηρίζεις ιδιαίτερα...απλώς μιας και είδα ότι μπαίνεις στο θέμα μάλλον ενδιαφέρεσαι αλλά το κλίμα εδώ είναι εμπόλεμο και δε διευκολύνει να καταλάβει ο άλλος τι θέλω να πω.

Αν μπεις στο άλλο θέμα που κρατάμε καλό κλίμα με τον Κηφέα θα δεις ότι η εξέλιξη είναι τόσο βέβαιη όσο και η βαρύτητα.

Πόσο χρονών είσαι ελό;

Edited by - IndustrialAngel on 07/06/2010 23:16:23

07/06/2010, 23:29:19
quote:
Πόσο χρονών είσαι ελό;

Ρε μανία με τις ηλικίες..
Αφού σου λέει ο άνθρωπος δεν τα αντέχει τα ιδια και εγώ..
Ελεος πιά εσείς οι νέοι δεν μας καταλαβαίνετε έλεος..

07/06/2010, 23:31:17
quote:
Γείτονα
Δεν είναι ζήτημα παιχνιδιού, δεν περιμένω υποστήριξη από κάνενα, ούτε νομίζω ότι θα με υποστηρίζεις ιδιαίτερα...απλώς μιας και είδα ότι μπαίνεις στο θέμα μάλλον ενδιαφέρεσαι αλλά το κλίμα εδώ είναι εμπόλεμο και δε διευκολύνει να καταλάβει ο άλλος τι θέλω να πω.

Eμένα ποιός θα με στηρίξει ρεεεε...

Tα ίδια έλεγε και ο τρεχαγύρευε.
Το κλίμα είναι εμπόλεμο έλεγε και ζητούσε διάλογο.
Ρε σείς μπας και το κάνετε επίτηδες, μπάς και είσαστε συννενοημένοι για να μας μουρλάνετε..

Edited by - allzzaro on 07/06/2010 23:33:41

07/06/2010, 23:36:10
quote:
Αν μπεις στο άλλο θέμα που κρατάμε καλό κλίμα με τον Κηφέα θα δεις ότι η εξέλιξη είναι τόσο βέβαιη όσο και η βαρύτητα.

Βρε η εξέλιξη είναι βέβαιη αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, με τη δημιουργία του ανθρώπου τι γίνεται?
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..

07/06/2010, 23:39:16
Άντε ρε γείτονα... Σαν το πατέρα μου κάνεις. Όταν είναι να γλυτώσεις καμιά υποχρέωση γίνεσαι γερόντι άμα θες τίποτα άλλο γίνεσαι παληκαράκι...

Η κάθε γενιά οφείλει λίγη καζούρα στην προηγούμενη, ήδη σκέφτομαι το τι θα μου λένε τα παιδιά μου (όταν κάνω). Θα με κοροϊδεύουν ότι οι φωτό μου από τα παιδικά μου χρόνια είναι σε φιλμ και όχι φηφιακές, όπως σου λέω εσένα ότι ήταν μαυρόασπρες... Αυτό είναι ομορφιά της ζωής, να σου τη λένε οι νέοι...

Λοιπόν, η πρόταση για το άλλο θέμα ισχύει γείτονα, έχεις αρκετά ανοιχτό μυαλό για να ανταπεξέλθεις από εκεί και πέρα εσύ ξέρεις τι να κάνεις...

07/06/2010, 23:43:02
ο άνθρωπος είναι ένα ζωντανό ον αυτού του κόσμου... Όπως η βαρύτητα ισχύει για τους ανθρώπους, όπως η φωτιά ισχύει για τους ανθρώπους, όπως κάθε νόμος της φύσης ισχύει μέσα και γύρω από τον άνθρωπο έτσι ισχύει η εξέλιξη... Γιατί από όλους τους άλλους νόμους της φύσης να διαφέρουμε μόνο σε αυτό; Επειδή το λένε οι γραφές;

Οι σύγχρονοι βιολόγοι θα δεις ότι λένε ότι ο Δαρβίνος μάσαγε τα λόγια του. Δεν προερχόμαστε από τον πίθηκο....Ανήκουμε στους μεγάλους πιθήκους της Αφρικής...

07/06/2010, 23:56:20
Δεν είναι ακριβώς έτσι οπως το λές.

Διαφορετικά βλέπετε εσείς τη ζωή και τον κόσμο και διαφορετικά εμείς.
Το πως τον βλέπετε εσείς, εμείς το γνωρίζουμε γιατί περάσαμε απο εκεί και σας καταλαβαίνουμε, εσείς ομως δεν γνωρίζετε γιατί δεν έχετε περάσει απο εδώ και αυτό μας κάνει να οπισθοχωρούμε αλλά μην το εκμεταλλεύεσαι..

07/06/2010, 23:58:35
Ποιοι εμείς και ποιοι εσείς;
08/06/2010, 00:21:49
quote:
IndustrialAngel- Πόσο χρονών είσαι ελό;

40...

Αλλά με όλα αυτά με γεράσατε πριν την ώρα μου…!!!
Κοντεύω να φτάσω στην ηλικία του allzzaro…

quote:
allzzaro -Ελεος πιά εσείς οι νέοι δεν μας καταλαβαίνετε έλεος

Πέστα φιλαράκι μου, συνομήλικο φιλαράκι…
Χα, Χα, το διόρθωσα με πλάγιο τρόπο το παραπάνω μήνυμα μου…

Ανεξάρτητα από την πλάκα φίλε Industrial Α. και trexagireve πρέπει να καταλάβουμε πως ο σκοπός τον φόρουμ δεν είναι το να επιβάλουμε στον άλλον να δεχτεί αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό, ακόμα και αν αυτό που υποστηρίζουμε είναι πράγματι το σωστό, αλλά το να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία (γνώση) στο μέλος/οι που συνομιλούμε ή και αυτούς που μόνο μας διαβάζουν χωρίς να συμμετέχουν ενεργά, να γνωρίσουν, ερευνήσουν, κάτι παραπάνω από αυτά που γνωρίζουν, να τους ποτίσουμε με το μικρόβιο της έρευνας (γνώση),από εκεί και πέρα το τι θα δεχτούν ως προσωπική αλήθεια ή το κατά πόσο μπορούν να δεχτούν (αντέξουν) την αλήθεια, είναι κάτι που αφορά μόνο αυτούς.

Και το ποιο σημαντικό να καταλάβουμε πως η γνώση και ο φανατισμός είναι δυο εντελώς διαφορετικοί, αντίθετοι, δρόμοι…!!!

08/06/2010, 00:44:21
ότι και να κάνετε, όπου και να τα κρύψετε τα χρόνια σας πάλι μικρότερος σας βγαίνω

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες που ταράζονται αλλά δεν μπορώ την υπεροψία, ειδικά όταν συνδυάζεται με άγνοια... απλά δεν μπορώ. Αντιδράω πολύ βίαια όταν κάποιος μου πλασάρει την άγνοια του ως γνώση και μου δίνει και συμβουλές να μην είμαι επιπόλαιος...

Ζητώ από όσους διαφωνούν μαζί μου να το δεχτούν αυτό ως αδυναμία μου. Ας κάνουν αυτό που έκανε ο allzzaro. Να μου λένε που διαφωνούν και να μου δίνουν τα στοιχεία που το στηρίζουν. ΜΟΝΟ αυτό. Συμβουλές με υπεροπτικό ύφος για δήθεν νεανική επιπολαιότητα, υφάκια ξερόλα και κρίσεις για την ευφυία μου ή για τη μόρφωση μου να μη γίνονται. Αν τηρηθούν αυτά εγώ δε θα ξεφεύγω από τα πλαίσια... Επίσης θεμελιώδες χαρακτηριστικό της συζήτησης είναι να κλείνει το ένα θέμα πριν κλείσει το άλλο και όχι να ανοίγουμε πολλά ταυτόχρονα και να πελαγοδρομούμε...

Γιατί να μη γίνεται συζήτηση αποκλειστικά επιχειρημάτων και στοιχείων ;Γιατί πρέπει να ζητάω τα αυτονόητα;

Και μόνο το γεγονός ότι ένας 23χρονος άνθρωπος κάθεται και ψάχνεται και διαβάζει αυτά τα πράγματα αντί να ασχολείται με κλαμπάκια και προφυλακτήρες θα έπρεπε να δημιουργεί ένα στοιχειώδες κλίμα κοσμιότητας όποια και αν είναι η άποψη μου...

Ελπίζω στο εξής να γίνουμε ΟΛΟΙ καλύτεροι

08/06/2010, 08:40:01
Εντάξει Βιομηχανικέ μου...Σε συγχωρούμε...
Απλά, στο μέλλον, να προσέχεις τα υφάκια που παιρνεις...
Γιατί,έχουν γέλιο....Στα 23 σου, ακόμη παίζεις;;
Και μάθε, ότι ο πλανήτης γή, υπάρχει εδώ και καιρό..Δεν είναι ζούγκλα άγνωστη...
08/06/2010, 11:18:42
Ρε προηγουμένως δεν έγραψα για υφάκια και εξυπνάδες; Ελληνικά δεν καταλαβαίνεις;

08/06/2010, 11:26:39
quote:

Και το ποιο σημαντικό να καταλάβουμε πως η γνώση και ο φανατισμός είναι δυο εντελώς διαφορετικοί, αντίθετοι, δρόμοι…!!!

Αναρωτιέμαι πολλές φορές , πως ορίζεται αυτή η "γνώση" και σε τι αναφέρεται....!

Και στην συνέχεια αναρωτιέμαι ... τι να την κάνει κανείς την όποια γνώση , αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να θεμελιώσει την "καθιέρωση του εμείς" δηλαδή την εμπιστοσύνη αλλα και τον σεβασμό στις σχέσεις του , που αποτελεί -για μένα- τον ακρογωνιαίο λίθο για την οποιαδήποτε μορφή σχέσης!!!

Πίσω απο κάθε φανατικό και φανατισμό κρύβεται μια εσωτερικευμένη φοβία , απο την οποία ο άνθρωπος κυριαρχείται και κατευθύνεται , ορίζοντας ξεκάθαρα την αν-ελευθερία του ή τον εγκλωβισμό του -αν θέλεις-...

Όσο μορφωμένος και γνώστης να είναι ένας άνθρωπος -Ακαδημαϊκή/Πανεπιστημιακής μόρφωσης- ποτέ δεν θα μπορέσει να "συνευρεθεί" με τους υπολοίπους συνανθρώπους του και πάντα η καχυποψία και ο φόβος θα είναι παρόντα...!

Ένοιωσα την ανάγκη να τα πώ αυτά...και ειδικότερα προς τα νέα παιδιά , που μπορούν να ορίσουν ένα άλλο τρόπο παρατήρησης/νοηματοδότησης και προσέγγισης των πραγμάτων..επιφέροντας στην ζωή τους θεματικές αλλαγές!!!

Αρκετά "υποφέραμε"...μπορούμε και αλλοιώς..!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
08/06/2010, 13:44:33
industrial
quote:
Ποιοι εμείς και ποιοι εσείς;

Εμείς οι .. κάπως μεγαλύτεροι δλδ εμείς οι μεγάλοι δλδ εγώ

elo

quote:

40...
Αλλά με όλα αυτά με γεράσατε πριν την ώρα μου…!!!
Κοντεύω να φτάσω στην ηλικία του allzzaro…

quote:
Πέστα φιλαράκι μου, συνομήλικο φιλαράκι…

Πές μου που μένεις να σου στείλω λουλούδια

40 και κοντεύεις να με φτάσεις?
ειμαι άφταστος

Edited by - allzzaro on 08/06/2010 13:47:03

08/06/2010, 13:51:51
elo
quote:

Συμφωνώ απόλυτα με τον elo.
Κανείς φανατισμένος δεν θα μπορέσει ποτέ του να προχωρήσει στα άδυτα της γνώσης. Πάρτε παράδειγμα εμένα
Οποιος γελάσει την έβαψε

Εαρινός

quote:
Αναρωτιέμαι πολλές φορές , πως ορίζεται αυτή η "γνώση" και σε τι αναφέρεται....!

elo εδώ θέλω απάντηση

Edited by - allzzaro on 08/06/2010 13:53:18

08/06/2010, 14:38:26
quote:
Κανείς φανατισμένος δεν θα μπορέσει ποτέ του να προχωρήσει στα άδυτα της γνώσης. Πάρτε παράδειγμα εμένα

quote:
Οποιος γελάσει την έβαψε

Εγώ δεν πιάνομαι γιατί με αγαπάς allzzarako μου και θα μου την χαρίσεις
08/06/2010, 16:14:55
μμ.. γέλασες δηλαδή εε..
Ας έχει χάρη που σε αγαπάω..
Ολους σας αγαπάω δηλαδή κακίες δεν άκουσα ομως..
Μάτς μούτς..
08/06/2010, 16:32:47
quote:

μμ.. γέλασες δηλαδή εε..
Ας έχει χάρη που σε αγαπάω..
Ολους σας αγαπάω δηλαδή κακίες δεν άκουσα ομως..
Μάτς μούτς..

Γειά σου Φώτη...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
08/06/2010, 19:35:44
Γειά σου Δήμο φίλε μου..