ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Δύναμη Βρίλ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΗλίαςΡΜέλος
19/12/2006, 12:11:29
Gentleman: aυτό γράφεται στο ένα paper

Over time scales of tens of thousands of years, variations in KW4's heliocentric orbit due to planetary perturbations produce configurations with ecliptic crossings near the orbits of Mercury, Venus, or Earth. [The eccentricity varies from 0.68 to 0.81 and the
inclination varies from 39° to 14°]. Thus, the KW4 binary system could have originated in a close flyby past any of those planets. Currently, KW4's orbit is close to the (e = 0.68, i = 39°), state and the ascending node is very close to Earth's semimajor axis. Within the nearly two-millennium window (1179 to 2946) of accurate
close-approach prediction (table S4) allowed by available radar plus optical astrometry, KW4 makes 186 close Earth approaches and no approaches to any other planet.
With Alpha's current pole direction assumed, the sub-Earth latitude at closest approach is generally equatorial, with mean and rms of –7° ± 20°. This geometric configuration conceivably could be the signature of an extremely recent Earth-flyby origin of the system.

Apollonios100Νέο Μέλος
19/12/2006, 14:57:03
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΙ Η ΝΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Α’ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΚΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΜΩΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΩΝ ΛΕΒΑΝ(ΣΕΛΗΝΗΣ) ΚΑΙ ΛΙΛΙΘ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Edited by - Apollonios100 on 19/12/2006 15:12:34

stanfromgreeceΜέλος
20/12/2006, 08:24:20
Το μάθαμε απ'έξω πια αυτό Απολλώνιε... κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον έχεις να μας πείς???
Η τουλάχιστον απάντα σε αυτά που σε ρωτάνε και μην κάνεις μόνο copy-paste...
stanfromgreeceΜέλος
20/12/2006, 12:27:44
Πάντος ο άτιμος...βουλομένο γράμμα διαβάζω ε? Λίγο πιο πάνω γράφω...ακριβώς ότι θα έγραφε ο Απολλώνιος... χαχαχα... μήπως αρχίζω να παθαίνω κάτι? Μήπως κάνει παρεμβολές στο μυαλό μου??? Μήπως τελικά διαβάζω την σκέψη??? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ??? χαχαχαχα... μιλάμε για μεγάλη πλάκα!
Apollonios100Νέο Μέλος
20/12/2006, 20:58:20
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ<ΔΕΚΑΤΡΙΑΘΕΟ>ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 311.Μ.Χ , ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 9.600 Π.Χ. , ΗΤΤΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΧ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΤΖΕΝΤΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΑΒΑΩΘ, ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
- (α): ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ “ΓΗ”, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ.
- (β): ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΚΡΟΝΟ-ΟΥΡΑΝΟ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ.
- (γ): ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΚΑΙ ΕΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 360 ΟΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ._

gentlemanΜέλος
20/12/2006, 23:07:15
Ηλία έχεις κανένα καλό paper για τη χρήση των σεισμόμετρων; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι είναι στοχαστικές οι μέθοδοι με τα σεισμόμετρα (πως λέμε "75% πιθανότητα για βροχή αύριο"). Γι αυτό και διαφωνούν τόσο συχνά οι σεισμολόγοι και βγήκε και το ανέκδοτο:

"5.9 βαθμοί της κλίμακας Βαρώτσου, 6.2 βαθμοί της κλίμακας Νομικού, 6.3 βαθμοί της κλίμακας Μερκάλι"

Καμιά φορά οι υπολογισμοί βγάζουν και... εναέριους σεισμούς, επίκεντρο πάνω από την επιφάνεια της γης! Και φυσικά αυτές οι λύσεις απορρίπτονται. Θέλω να πω ότι είνα μάλλον αναξιόπιστα τα αποτελέσματα με τα σεισμόμετρα, για το αν υπάρχουν κοιλότητες ή όχι.

Dare To Dream

stanfromgreeceΜέλος
21/12/2006, 08:19:11
Απολλώνιε... μήπως είσαι οπαδός της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ"? Τζεντάι αναφέρεις... μεταλικούς πλανήτες... τστστσ... τελικά έχουν δίκιο... η παιδική ψυχή επιρεάζεται πολύ απο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση...
21/12/2006, 12:07:46
Stan,
Μάλλον κάποιος από εδώ μέσα είναι και μας κάνει πλάκα...

lancelotΜέλος
21/12/2006, 18:21:38
quote:
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ<ΔΕΚΑΤΡΙΑΘΕΟ>ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 311.Μ.Χ , ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 9.600 Π.Χ. , ΗΤΤΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΧ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΤΖΕΝΤΑΪ

Καλα σου αρεσει ο σκαιγουοκερ?ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ??????????
Εχεις παει στρατο απολλονιε?Πως σε αντιμετωπισαν?

Διαχειριστης του δικτυου IRCNET

ΗλίαςΡΜέλος
22/12/2006, 01:25:48
Gentleman βασικα είμαι σε διακοπες τώρα, μακρια από τους υπολογιστες με προσβαση σε paper + γρήγορες συνδέσεις. Οπότε αν έχω κατι να σου στειλω, θα καθυστερήσει. Απλα δεν υποσχομαι αν βρω κατι, αυτο που θα βρω να ειναι το πιο αντιπροσωπευτικό, αφου δεν έχω γνώση της βιβλιογραφίας για την σεισμολογια που να εξηγεί με λεπτομέρια αυτα που ζητάς.

Επισης δεν ξέρω να σου πως αν πιθανες μικρες κοιλοτητες στο φλοιο της Γης αποκαλυπτονται επιτυχως απο σεισμομετρα, αλλα ξέρω πως σε πλανητική κλιμακα οι μετρησεις ειναι αξιοπιστες. Και σε πλανητική κλιμακα δεν αποκαλυπτουν καμμια κοιλότητα.

Επίσης, πως η διαδοση σεισμών και η μέτρηση του επικέντρου ειναι απλή κινηματική και τριγωνομετρία και δεν πιστευω πως 100αδες χρονια έρευνας απο ανεξάρτητα ινστιτουτα, πανεπιστήμια κλπ δεν έχουν αποκαλύψει καποιο "θεμελιώδες" λάθος σε αυτή την απλή κινηματικη. Το αν επικεντρα προκυπτουν στον "αερα" δεν το έχω ακούσει, αλλα αν αυτο συμβαίνει τότε πρεπει να δω πως προκυτπει αυτη η μετρηση για να πω τη γνώμη μου (αν ξέρω) για το τι μας λεει και για ποιο λόγο προκύπτει.

Οι διαφωνίες στην ακριβή ισχυ ενός σεισμου μπορει να είναι απλως κατάδειξη κάποιου σφάλματος μέτρησης και τιποτα παραπάνω. Αλλο αν το κανουν θεμα στα παράθυρα Παπαζάχος και σια και μαλώνουν (αν είναι δυνατον) για το ποιος έκανε την πιο σωστη μέτρηση και ποιος είναι ο πιο μάγκας σεισμολόγος.

Και επισης τα σεισμομετρα μετράνε τόσο τεχνητους, όσο και φυσικους σεισμους. Για τους τεχνητους σεισμους ξέρουμε το επικεντρο και απλα μελετάμε τη διαδοση των κυμάτων

asofΝέο Μέλος
25/05/2004, 01:28:36
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Όχι ότι πιστεύω πως υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί 100% να μου πει τί γίνεται. Όμως υπάρχουν ερωτήματα που έχω και δεν μπορώ να βρω άκρη. Για παράδειγμα: υπάρχει μετεμψύχωση; Σύμφωνα με τη θρησκεία των Ελλήνων όχι. Η Θρησκεία μας λέει δεν αποδέχεται την μετεμψύχωση. Ποιος όμως ορίζει τα λεγόμενα της θρησκείας; Υπάρχουν κείμενα τα οποία να αναφέρουν ότι η μετεμψύχωση δεν είναι υπαρκτή ή αποδεκτή; Και αν δεν είναι τί γίνεται η ψυχή του ανρθρώπου όταν αυτός πεθάνει; Πηγαίνει "Στην Κόλαση" ή "Στον Παράδεισο";[ Μήπως αυτή η εκδοχή είναι πολύ αφελής για να την αποδεχτούμε; Ή μήπως κάποιοι μας θέλουν αφελείς;

25/05/2004, 01:51:40
Κάποτε είχα πει: Ο θάνατος θα μπορούσε να είναι η συνέχεια των όσων πιστεύουμε.....
Λίγο βολικός θάνατος, θα έλεγα,(για κάποιους).. αλλά, για φαντάστείτε το!!!

Προσωπικά πιστεύω πως είμαστε σύμπαν.. και σύμπαν παραμένουμε... είτε με όποιον τρόπο ανθρωποκεντρικό μπορούμε να σκεφτούμε είτε όχι...
Αυτόν τον τρόπο ψάχνουμε να βρούμε όλοι μας... I Know, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ ο τρόπος... εφόσον αυτό που βλέπω, θαυμάζω, αγαπω, και λατρεύω.. σε όλα αυτά, υπάρχω και εγώ..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

ΚωσταςΜέλος
25/05/2004, 01:59:05
Μετα το θανατο συμφωνα με εμπειριες.
Διαβασε την εμπειρια της x files.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3807

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

asofΝέο Μέλος
25/05/2004, 02:12:35
Αγαπητέ Κώστα μόλις τη διάβασα και πραγματικά νιώθω μουδιασμένη. Στις αρχές του Γενάρη βίωσα μία εμπειρία η οποία μου ξύπνησε όλες αυτές τις ανησυχίες και τους φόβους μου. Όμως καμία σχέση δεν είχε με αυτή της x-files. Νιώθω πραγματικά συγκλονισμένη. Τα συναισθήματα μετά από τέτοιες εμπειρίες όντως δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Είναι όμως αυτές οι εμπειρίες αντιπροσωπευτικές; Ή μήπως υποσυνείδητο και ασυνείδητο πολλές φορές μας παίζουνε περίεργα παιχνίδια; Ακόμα και μετά από την δική μου την περίπτωση που τη βίωσα πραγματικά και απόλυτα μυστικά δεν μπορώ να δώσω απάντηση σε αυτό μου το ερώτημα.

25/05/2004, 03:44:19
Καλώς ήρθες asof

Για το θέμα που σε αποσχολεί, υπάρχουν στα forums αρκετά πολύ ενδιαφέροντα τόπικ. Είναι όντως ένα θέμα που καίει...

Παρακάτω σου παραθέτω κάποια σχετικά τόπικς. Πιστεύω ότι θα ήταν μία καλή ιδέα, αφού διαβάσεις τις απόψεις που κατατίθενται στα θέματα αυτά, να συνεχίσεις σε κάποιο από αυτά την συζήτηση.

Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης)
ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
Μετενσάρκωση - Προσθήκη άρθρου
Καρμα
ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ?

Aυτά ήταν και τα θέματα με τις περισσότερες απαντήσεις. Ωστόσο, μπορείς να βρεις πολλά περισσότερα, αν χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία Αναζήτηση γράφοντας ως λέξη - κλειδί την "μετενσάρκωση".

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

25/05/2004, 04:23:00
Όντως, πολυ ενδιαφέρουσα η εμπειρία της x-files

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

ΚωσταςΜέλος
25/05/2004, 09:41:52
Καλημερα φιλη asof.

Μπορουμε να συνεχισουμε εκει στο λινκ που εδωσα. Μπορεις επισης εκει να κανεις συζητηση με την φιλη x files και να ανταλαξετε αποψεις.
Εψαχνε ενα ατομο που εχει βιωσει μεταθανατια εμπειρια για να ανταλαξει αποψεις.
Εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια για το θεμα και οι εμπειριες συμβαινουν σε ολες τις ηληκιες ασχετως αν εχουν γνωση για το θεμα,τα πιστευω τους.

Ας συνεχισουμε ομως τωρα μονο εδω:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3807

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Edited by - Κωστας on 25/05/2004 09:44:51

chaosΜέλος
01/06/2004, 00:01:12
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Θα ήθελα να σας πω το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει εγώ . Λοιπον , συμφωνα με τις μαρτηρίες από διάφορους ανθρωπους που εχουν κάνει αναδρομή για να δουν περασμένες ζωες τους, πιστεύω ότι μετά τη σταύρωση του Χριστού η ψυχή δεν πεθαίνει παρά αλλάζει μονο σώμα , ετσι ώστε σιγά σιγά να διαμορφωθεί , μέχρι που θα γίνει η Δευτ. Παρουσία και θα κριθούμε . Αυτα....πως σας φαίνεται αυτή μου η ερμηνία ;

Πίστευε και μη , ερεύνα !!!

LIODARINAΝέο Μέλος
01/06/2004, 19:04:32
ΦΙΛΕ chaos....
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΡΙΑ... ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ "ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΕΙ"?

ΟΣΟ ΖΩ ΜΑΘΑΙΝΩ!!!

ΣΤΕΛΛΑ.Λ

asofΝέο Μέλος
02/06/2004, 01:47:48
Αγαπητοί φίλοι,
γεια σας και πάλι. Κι εγώ σαν άνθρωπος που δεν θέλω να δεχτώ την άποψη ότι... απλά γεννιόμαστε και απλά πεθαίνουμε θέλω μέσα μου να πιστέψω στη μετεμψύχωση. Ανέφερα και προηγουμένως ότι κι εγώ είχα το Γενάρη μία "περίεργη" εμπειρία αλλά και πάλι δεν μπορώ να έχω μέσα μου σαφείς απαντήσεις και εξηγήσεις.
Φίλε/η chaos,
κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι μετά το θάνατο η ψυχή του ανθρώπου δεν χάνεται και ότι "μετακομίζει" σε ένα άλλο σώμα και πάλι το ίδιο, και πάλι το ίδιο μέχρι να φτάσει επιτέλους η ώρα της κρίσης.
Φίλη Liodarina,
καλή η ερώτησή σου. Άραγε η ψυχή έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το άτομο στο οποίο θα ενσωματωθεί; Και αν ναι με ποια κριτήρια; Από την άλλη, μπορεί να έχει τέτοιου είδους δυνατότητα ή απλά "μετακομίζει" στο πρώτο διαθέσιμο σώμα και πορεύεται ανάλογα; Γιατί τί κριτήρια μπορεί να έχει η ψυχή ώστε να ενσωματωθεί στο σώμα κάποιου που είναι ουσιαστικά αδιαμόρφωτος; Και κάτι άλλο που με απασχολεί: Η ψυχή διατηρεί κατά τη μετακόμίσή της στοιχεία του χαρακτήρα ή μπαίνει στο άλλο σώμα παρθένα; Γιατί αν διατηρεί, τότε γιατί αυτός ο άνθρωπος αργότερα να κριθεί βάση παρελθοντικών απωθημένων ή χαρακτηριστικών;