ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

simori75 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
04/03/2011, 18:48:37
Ένα απο τα κρυφά δωμάτια , αποτελούν οι εν γένει ιδέες και πεποιθήσεις των ανθρώπων , κατι που όμως δεν είναι και τόσο κρυφό , για την ακρίβεια προσπαθεί να απο-κρυφθεί επιμελώς αλλα σε κάθε απόκριση ομιλείται πολλές φορές ξεκάθαρα...καθημερινά αναφέρεται απο πολλούς σε πολλούς με την έκφραση "Άλλα λές και άλλα κάνεις"....και 'κεί αρχίζει ένα ατελείωτο λογίδριο απο τον εγκαλούμενο , προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας αλλα "Ολίφαντας".......που τελικά όντως είναι Ελέφαντας...

Είναι το ερώτημα που πολλές φορές διατυπώνεται..."Έχεις δεί Ελέφαντα να κρύβεται πίσω απο μια παπαρούνα"..???

"Όχι"..απαντάει ο ερωτώμενος....

-Είδες τι ωραία που κρύβεται απαντάει ο ερωτήσας...

Σημ:"Μόνο που δεν υπάρχει -εκεί- κανένας Ελέφαντας...διότι απλά θα φαινόταν.."......όπως και η αλήθεια και η πραγματικότητα...που καμμιά σχέση δεν έχουν με την "Δημιουργική φαντασία"....ορισμένων!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
hunter1Μέλος
05/03/2011, 15:15:34
μεσα στο κρυφο δωματιο ή για να ειμαι επικαιρη πισω απτη μασκα μας κρυβομαστε οχι μονο για να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες αλλα ταυτοχρονα οτι ειμαστε νεραιδες...απο την αλλη υπαρχει κ το οτι δηλωσεις μπορεις να εισαι αρκει να εχεις τα μεσα κ τον τροπο να το υποστηριξεις...τελικα το πιος εισαι στην ουσια ειναι αυτο που εισαι στα ματια του αλλου απεναντι σου ....κ οσους πιο πολλους κ διαφορετικους εχεις απεναντι σου τοσα ειναι τα προσωπα προσωπεια σου...προσωπικα ειμαι η μανα η συζυγος η εργαζομενη η ερασιτεχνης φιλοσοφος κ ουτο καθεξης... τελικα μηπως το κρυφο δωματιο ειναι μονο μια αμυνα??

d.k

05/03/2011, 15:28:32
quote:

μεσα στο κρυφο δωματιο ή για να ειμαι επικαιρη πισω απτη μασκα μας κρυβομαστε οχι μονο για να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες αλλα ταυτοχρονα οτι ειμαστε νεραιδες...απο την αλλη υπαρχει κ το οτι δηλωσεις μπορεις να εισαι αρκει να εχεις τα μεσα κ τον τροπο να το υποστηριξεις...τελικα το πιος εισαι στην ουσια ειναι αυτο που εισαι στα ματια του αλλου απεναντι σου ....κ οσους πιο πολλους κ διαφορετικους εχεις απεναντι σου τοσα ειναι τα προσωπα προσωπεια σου...προσωπικα ειμαι η μανα η συζυγος η εργαζομενη η ερασιτεχνης φιλοσοφος κ ουτο καθεξης...

...τελικα μηπως το κρυφο δωματιο ειναι μονο μια αμυνα??

d.k

Πραγματικά τόσο υπέροχη και εύστοχη η ερώτησή σου d.k ....!!!
Μου θιμίζει τον επαγγελματία χαρτοπαίκτη , που μπλοφάρει γνωρίζοντας ότι δεν έχει τόσο καλό χαρτί , αλλα παλεύει την παρτίδα μέχρι τέλους , επενδύοντας στις αδυναμίες του άλλου συμπαίκτη του...

hunter1Μέλος
05/03/2011, 15:34:03
καλησπερα Εαρινε μου ...μα αμα το καλοσκεφτεις επιβιωνουμε γιατι μλοφαρουμε...τουλαχιστον οι πιο πολλοι ..η εποχη του προτασω τα στηθη κα βαρα γιατι απλα ετσι ειμαι δυστυχως πιστευω οτι εχει πεθανει..μερικες φορες νιωθω οτι τελικα φτανουμε στο σημειο του πιος θα εχει πει το καλυτερο ψεμα ή θα εχει κρυψει καλυτερα το οπλο του....

d.k

05/03/2011, 15:46:10
quote:

καλησπερα Εαρινε μου ...μα αμα το καλοσκεφτεις επιβιωνουμε γιατι μλοφαρουμε...τουλαχιστον οι πιο πολλοι ..η εποχη του προτασω τα στηθη κα βαρα γιατι απλα ετσι ειμαι δυστυχως πιστευω οτι εχει πεθανει..μερικες φορες νιωθω οτι τελικα φτανουμε στο σημειο του πιος θα εχει πει το καλυτερο ψεμα ή θα εχει κρυψει καλυτερα το οπλο του....

d.k

Στο απλό και στον απλό το λόγο ... την ματιά... το άγγιγμα και σε κάθε τι το απλό , θα βρεθεί η αλήθεια και το όμορφο φίλη μου έχω την αίσθηση...

Να σου αφιερώσω και ένα τραγουδάκι , αυτό μου ήρθε στον νού με κάποια λόγια σου...

http://www.youtube.com/watch?v=xmD6TiELVx8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xmD6TiELVx8&feature=related

06/03/2011, 15:05:26
quote:

Όλες οι θρησκείες του κόσμου, γεννήθηκαν από την ανθρώπινη ψυχή που κατοικεί μέσα μας αυτή τη στιγμή .

Όλες αυτές οι καταστάσεις συνεχίζουν να ζουν στην αρχέγονη μορφή τους και μπορούν κάθε στιγμή να εμφανιστούν ορμητικά για να μας αφανίσουν , παίρνοντας τη μορφή μαζικών υποβολών ενάντια στις οποίες το άτομο είναι ανυπεράσπιστο .

Οι φοβεροί θεοί μας άλλαξαν απλά τα ονόματά τους .

Τώρα ονομάζονται με λέξεις που έχουν κατάληξη - ισμός .

Όπως ζούμε εξωτερικά σε έναν κόσμο όπου κάθε στιγμή μπορεί να βυθιστεί μια ολόκληρη ήπειρος ή να αλλάξουν θέση οι πόλοι ή να ξεσπάσει κάποιος νέος λοιμός , έτσι και εσωτερικά ζούμε σε έναν κόσμο όπου κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Καλημέρα Μίλτο , τι κάνεις εκεί με τους εκλεκτούς επισκέπτες σου???
Φαντάζομαι θα έχει μεταμορφωθεί όλος ο χώρος γύρω σου αλλα και μέσα σου...
Ορισμένα "κρυφά δωμάτια" -εντός σου/σας- είναι σίγουρο ότ τούτες τις στιγμές άνοιξαν τις πόρτες τους και αισθήματα μοναδικά ξεχύθηκαν ορμητικά και αγκάλιασαν όλα γύρω σου και ο ίδιος ο χώρος έχει μεταμορφωθεί...
Βλέπεις θεωρώ ότι τα "κρυφά δωμάτια" δεν είναι και τόσο κρυφά , απλά χρειάζονται το ανάλογο κλειδί για να ανοίξουν και τα κλειδιά είναι γύρω μας και ίσως όχι ένα για κάθε πόρτα...αρκεί να συνευρεθούν κάποια στιγμή και η πόρτα των όμορφων συναισθημάτων ανοίγει μόνη της...
Δεν βιάζεται και δεν ανοίγει κατόπιν παραγγελίας...διάπλατα ανοίγει για κείνους που γνωρίζει και για κείνους που εκείνη θεωρεί ότι υπάρχει χώρος γι'αυτούς και μόνο γι'αυτούς....

Την καλημέρα μου!!!

hunter1Μέλος
06/03/2011, 15:22:11
http://www.youtube.com/watch?v=QeUL387LTwk
καλησπερα κ καλη σαρακοστη σε ολους...
το παραπανω τραγουδι απαντηση στο δικο σου εαρινε μου..
χιλιαδες τα κρυφα δωματια του καθενα μας αλλα τελικα μια η καταληξη αν με εννοεις...

d.k

06/03/2011, 15:56:28
quote:

http://www.youtube.com/watch?v=QeUL387LTwk
καλησπερα κ καλη σαρακοστη σε ολους...
το παραπανω τραγουδι απαντηση στο δικο σου εαρινε μου..
χιλιαδες τα κρυφα δωματια του καθενα μας αλλα τελικα μια η καταληξη αν με εννοεις...

d.k

Νά'σαι καλά d.k και με την σειρά μου να σου ευχηθώ "μέρες σιωπής" που γλυκομιλούν μέσ'την καρδιά σου και προσωπικής ηρεμίας...μέρες χειμερινές που ζητούν την άνοιξη να έρθει...μέρες άνυδρες που επιζητούν την δροσιά , με όλα εκείνα τα όμορφα αισθήματα της προσμονής....ώρες ατέλειωτες...
http://www.youtube.com/watch?v=FU8TBz9ICww

09/03/2011, 00:49:30
Πιθανόν να σας ενδιαφέρει η παρακάτω ταινία (σχετική με το παρόν θέμα που άνοιξες Εαρινέ, με αφορμή τον Κυανοπώγωνα):

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 7ου ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου - Κανάλι ΒΟΥΛΗ 22.10

Φιλμ νουάρ, 1947 (Α/Μ), 99΄

THE SECRET BEYOND THE DOOR. Αμερικανική ταινία του Φριτς Λανγκ, με τους Τζόαν Μπένετ, Μάικλ Ρέντγκρεϊβ, Αν Ρεβίρ.

Η νεαρή Σίλια αποφασίζει να παντρευτεί έναν καλό της φίλο, αναζητώντας τη σιγουριά. Πριν από το γάμο της, ταξιδεύει στο Μεξικό όπου γνωρίζει έναν γοητευτικό άντρα, τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τον παντρεύεται, χωρίς να υποψιάζεται τα σκοτεινά μυστικά του.

Φροϊδική ανάγνωση του «Κυανοπώγωνα» με κυμαινόμενη ατμόσφαιρα.

πηγή: http://www.athinorama.gr/tv/movies/?i=1795&day=7

hunter1Μέλος
11/03/2011, 19:26:25
ερωτας στο λρυφο δωματιο της καρδιας...ενδιαφερουσα τροπη...

d.k

GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 15:32:11
Ίσως για τους περισσότερους από εσάς να μην τίθεται τέτοιο θέμα. Κάποιος όμως που τώρα ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης, που βρίσκεται με το ένα πόδι μετέωρο, μη ξέροντας ποιο μονοπάτι να ακολουθήσει, ποια είναι για αυτόν η σωστή ατραπός, προβληματίζεται, αναρωτιέται, ταλαντεύεται και ανησυχεί μήπως μέσα στην αναποφασιστικότητα του τελικά επιλέξει ένα δρόμο που δεν είναι για αυτόν. Πως λοιπόν διαλέγει κανείς το μονοπάτι του; Θα μου πείτε μέσα από μελέτη. Ναι, σύμφωνοι. Πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριχτεί όμως; Από πού θα κάνει την αρχή; Για να μελετήσεις πχ μαθηματικά πρώτα μαθαίνεις τους αριθμούς, κατόπιν πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση και κλάσματα. Αν σου δώσει κάποιος να λύσεις μια άσκηση με κλάσματα χωρίς ποτέ στη ζωή σου να έχεις δει αριθμό, δεν θα καταλάβεις τίποτα. Έτσι νιώθω και γω κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου ένα βιβλίο εσωτερισμού ή μια πρακτική διαλογισμού. Πως αποκτά κανείς τις σωστές βάσεις ώστε, όταν έρθει η ώρα να επιλέξει, να το κάνει χωρίς αμφιβολία και να αφιερωθεί πραγματικά σε αυτό;
Σε αυτές μου τις ερωτήσεις δυστυχώς δεν βρήκα απάντηση ούτε μέσα από συζητήσεις με φίλους ή άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Κάθε ένας θεωρούσε τον δικό του τρόπο σωστό και αποτελεσματικό και προσπαθούσε να με πείσει να ακολουθήσω και γω τον ίδιο. Και ενώ δεν αμφιβάλω για τις καλές τους προθέσεις, αναρωτιέμαι αν ο δρόμος, που μπορεί μεν να είναι σωστός για αυτούς, είναι σωστός και για εμένα. Όταν σου λείπουν όμως τα κριτήρια πως επιλέγεις; Εδώ είναι λοιπόν που χρειάζομαι την γνώμη ανθρώπων με εμπειρία και ελπίζω απαντώντας στις δικές μου ερωτήσεις να ανοίξουμε τον δρόμο και σε άλλους που αντιμετωπίζουν τα ίδια διλλήματα με εμένα.

11/10/2011, 16:06:49
Το βασικό ερώτημα φίλε μου , είναι τι θέλεις να επιτύχεις...
Αν γνωρίζεις ποιός είναι ο στόχος σου , ίσως να μπορέσω να σου δώσω/ουμε κάποιες απαντήσεις..!
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν π.χ μεταφυσικές ανησυχίες , άλλοι απλά ενδιαφέρονται για την έλευση μιας εσωτερικής αρμονίας και η οποία να διαχέεται και στο περιβάλλον τους , με αποτέλεσμα να έχουν αρμονικότερες σχέσεις τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους συνανθρώπους του...κοκ...
Εσί τι ανα-ζητάς???

GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 16:59:18
Αναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο. Τις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, δυστυχώς ποτέ δεν είχα το χάρισμα του λόγου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψεις ένα συναίσθημα, μια ιδέα τόσο απατηλή. Είμαι όμως σίγουρη, φίλε Εαρινέ, πως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι έχουν νιώσει κάτι παρόμοιο και ίσως καταλαβαίνεις αυτά που με τόση δυσκολία περιγράφω.

11/10/2011, 20:51:44
quote:
Gaea

Αναζητώ την αρμονία στη ζωή μου, την ισορροπία με τον εαυτό μου και τον κόσμο. Τις βιοτικές και τις συναισθηματικές μου ανάγκες τις έχω έως ένα βαθμό καλύψει αλλά νιώθω πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Κάτι απροσδιόριστο αλλά και χειροπιαστό συνάμα, μια αλήθεια που μου διαφεύγει, που χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, δυστυχώς ποτέ δεν είχα το χάρισμα του λόγου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψεις ένα συναίσθημα, μια ιδέα τόσο απατηλή. Είμαι όμως σίγουρη, φίλε Εαρινέ, πως κάποια στιγμή στη ζωή τους όλοι οι άνθρωποι έχουν νιώσει κάτι παρόμοιο και ίσως καταλαβαίνεις αυτά που με τόση δυσκολία περιγράφω.

Καλώς όρισες Gaea.

Βασικά ... ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι. Για να αναζητάς την αρμονία στη ζωή σου, πάει να πει πως δεν την έχεις ; Σωστά ; Για να αναζητάς την ισορροπία με τον εαυτό σου και τον κόσμο, πάει να πει πως δεν την έχεις ούτε αυτή [ την ισορροπία εννοώ ]. Σωστά ;

Προς το παρόν άσε αυτά τα ερωτήματα στην άκρη και αν μπορείς, θα ήθελα να μου απαντήσεις σε ένα μόνο : Θεωρείς πως γνωρίζεις τον εαυτό σου ; Κι αν ναι, πόσο καλά τον γνωρίζεις ; Πολύ ; Λίγο ;

[ Επειδή, όπως σου είπα, ξεκινάς ένα δύσκολο ταξίδι και θα ακούσεις πολλά και θα διαβάσεις κι άλλα πολύ περισσότερα, θα ήθελα όταν συζητάς μαζί μου τουλάχιστον (κι όταν σε ρωτάω κάτι) να μην βιάζεσαι. Take your time δηλ. διάβαζε την ερώτηση πολύ καλά, ρώτα τον εαυτό σου πρώτα και μετά με την ησυχία σου, να απαντάς. Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

11/10/2011, 21:50:19
quote:

Ότι κι αν σου πω, να ξέρεις πως λέω ψέματα και να μην με πιστεύεις γιατί είμαι πολύ πονηρός. Επίσης, θα ήθελα να προσπαθήσεις να λες την αλήθεια. Μη σου φαίνεται παράξενο που σου το λέω αυτό. Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα. Θα σου το αποδείξω πολύ σύντομα ... ]

11/10/2011, 21:56:37
Ας μιλήσω θεωρητικά.

Η αναζήτηση της ισορροπίας, της αρμονίας, της ευτυχίας, της χαράς και όλων τέλος πάντων αυτών των πολύ όμορφων πραγμάτων στην ζωή μας, ξεκινάει πάντα από ένα σημείο : Το αν - και το κατά πόσο - γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Όλο αυτό το ταξίδι που ονομάζεται Εσωτερισμός είναι ένα ταξίδι που αφορά εμάς, τον εαυτό μας, το πόσο καλά γνωρίζουμε τα "μέσα" μας, τα "έσω" μας δηλ. Αν ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του, τότε δεν μπορεί να πει τίποτε γι' αυτόν. Ούτε ότι αναζητά, ούτε ότι ψάχνει, ούτε ότι βρήκε, τίποτε απολύτως. Αν αυτός που αναζητά, δεν γνωρίζει τίποτε για τον εαυτό του, τότε ποιος είναι αυτός που αναζητά ; Αν αυτός που βρήκε, δεν γνωρίζει τίποτε για τον εαυτό του, τότε ποιος είναι αυτός που βρήκε ;

Λέγεται πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να κατανοήσει ορισμένα πράγματα για αυτό που ονομάζουμε Εσωτερισμό, αν ο ίδιος δεν έχει περίπου μια ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσει σ' αυτό το ταξίδι. Και μας είναι πολύ επίπονο, χρονοβόρο και ενεργοβόρο πολλές φορές να κουβεντιάσουμε με κάποιον [ που ενώ λέει πως θέλει να μάθει & ασφαλώς λέει ψέματα ] και να τον πλησιάσουμε προσπαθώντας να του δώσουμε να καταλάβει τι σημαίνει π.χ αυτοπαρατήρηση, συνειδητότητα κτλ. Ίσως βέβαια ο ίδιος αυτές τις έννοιες να νομίζει πως τις ξέρει, συνεπώς τα πράγματα όσον αφορά την επικοινωνία δηλ. γίνονται ακόμη πιο δυσκολότερα.

Όμως στην Gaea διακρίνω μια σταγόνα ειλικρίνεια. Π.χ

quote:
Gaea

Σε αυτές μου τις ερωτήσεις δυστυχώς δεν βρήκα απάντηση ούτε μέσα από συζητήσεις με φίλους ή άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Κάθε ένας θεωρούσε τον δικό του τρόπο σωστό και αποτελεσματικό και προσπαθούσε να με πείσει να ακολουθήσω και γω τον ίδιο. Και ενώ δεν αμφιβάλω για τις καλές τους προθέσεις, αναρωτιέμαι αν ο δρόμος, που μπορεί μεν να είναι σωστός για αυτούς, είναι σωστός και για εμένα.

Οι δρόμοι των άλλων, είναι δρόμοι των άλλων και ο δρόμος ο δικός σου, είναι ο δρόμος σου. Εγώ μπορώ να σου δείξω τον δρόμο, [ είμαι ένα είδος GPS ], αλλά το βήμα στον δρόμο, είναι και θα είναι πάντα δικό σου. Εσύ θα πατήσεις το γκάζι, εσύ θα στρίψεις, εσύ θα φρενάρεις, εσύ θα προχωρήσεις. Εγώ απλώς θα σου πω που είναι αυτό που αναζητάς. Και κάτι άλλο : Όπως ο δρόμος των άλλων είναι των άλλων, έτσι και ο δικός μου είναι δικός μου. Αν προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τον δικό μου τον δρόμο, το πιθανότερο είναι πως θα πέσεις και θα φας τα μούτρα σου στα πέντε πρώτα δευτερόλεπτα. Επίσης, ο τρόπος ο δικός μου είναι τρόπος μου. Δεν μπορείς και δεν γίνεται ποτέ να κάνεις τον τρόπο μου, τρόπο σου γιατί πολύ απλά, εσύ έχεις τον δικό σου.

quote:
Gaea

Όταν σου λείπουν όμως τα κριτήρια πως επιλέγεις;

Τα κριτήρια δεν σου λείπουν. Απλά, είναι βαθιά μέσα σου και χρειάζεται να ψάξεις λίγο για να τα βρεις. Πρόσεξε τώρα : Το πώς θα ψάξεις, δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να σου το πει, κι όποιος πάει να σου το πει ή φύγε μακρυά του ή αγνόησέ τον γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σου κάνει κακό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Εγώ απλά σου λέω, όπως σου είπα πριν, που είναι αυτά τα κριτήρια : μέσα σου. Δεν μπορώ όμως να σου πω, τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κριτήρια θα τα βρεις εσύ. Εγώ ξέρω πως βρήκα τα δικά μου τα κριτήρια. Για το πώς εσύ θα βρεις τα δικά σου, απλά, δεν ξέρω.

quote:
Gaea

Πως αποκτά κανείς τις σωστές βάσεις ώστε, όταν έρθει η ώρα να επιλέξει, να το κάνει χωρίς αμφιβολία και να αφιερωθεί πραγματικά σε αυτό;

Ναι είσαι σίγουρη πως όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα το καταλάβεις. Και θα το καταλάβεις μόνο εσύ, με τον τρόπο που εσύ καταλαβαίνεις, με τον δικό σου τον τρόπο δηλ. Να είσαι σίγουρη πως δεν θα έχεις καμία αμφιβολία.

Γενικά, μπορώ να σου πω, πως δεν υπάρχουν σωστές και λάθος βάσεις σ' αυτό που ονομάζουμε Εσωτερισμός. Τα βιβλία σου παρέχουν κάποια πληροφόρηση απλώς, σου προσφέρουν μια κάποια γνώση πάνω στο αντικείμενο. Σκοπός σου δεν είναι να συσσωρεύεις γνώση αλλά να συσσωρεύεις κατανόηση.

quote:
Gaea

Πως λοιπόν διαλέγει κανείς το μονοπάτι του; Θα μου πείτε μέσα από μελέτη.

Μέσα από την μελέτη, ναι, αλλά ποια μελέτη ; Την Ελεονώρα ; Όχι. Μέσα από την μελέτη του ίδιου του εαυτού του. Αυτή είναι η πιο σημαντική μελέτη και αυτή είναι που έχει αξία και σημασία.

quote:
Gaea

Πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριχτεί όμως; Από πού θα κάνει την αρχή;

Η αρχή είναι να παραδεχθεί κάποιος πως δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Αν νομίζεις πως ξέρεις τον εαυτό σου, εγώ δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω. Μπορείς να κουβεντιάσεις με τα υπόλοιπα μέλη. Εγώ θα βλέπω μόνο και θα διαβάζω.

GaeaΝέο Μέλος
11/10/2011, 22:04:03
Είσαι όντως πονηρός φίλε zip! Η πρώτη μου αντίδραση μόλις διάβασα την ερώτησή σου ήταν να φωνάξω ‘’Και βέβαια ξέρω τον εαυτό μου! Τι μου λες τώρα!’’

Για να σου απαντήσω όμως σοβαρά στην ερώτησή σου, όχι δεν γνωρίζω τον εαυτό μου. Κάθε φορά που πιστεύω πως έχω φτάσει κάπου, πως έχω κατανοήσει και ξεκλειδώσει μια πτυχή, μια άλλη παρουσιάζεται από το πουθενά. Καταφέρνω να δαμάσω ένα πάθος και ένα άλλο εμφανίζεται. Κάνω πράγματα που πίστευα πως δεν θα έκανα ποτέ. Ο εαυτός μου συνεχώς αλλάζει και συνεχώς με ξαφνιάζει. Αυτό δεν είναι πάντα κακό αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω αυτές τις αλλαγές συνειδητά και προς την κατεύθυνση που εγώ θα επιλέξω.

Δεν έχω εμπειρία από συζητήσεις σε forums και δεν ξέρω αν οι άνθρωποι γενικώς λένε ψέματα. Από τη στιγμή όμως που εγώ ζητάω τη γνώμη και την γνώση σας δεν νομίζω το ψέμα να με βοηθούσε σε κάτι.

11/10/2011, 22:04:27
stiv,

γιατί απορείς ;

11/10/2011, 22:18:03
quote:
ζιπ
Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα. Ακόμη κι όταν θέλουν να πουν την αλήθεια, λένε ψέματα.

Δηλαδή ζιπ τόσο καιρό,μας έχεις φλομώσει!!???

Σοβαρά τώρα.
πολύ καλά το πάς με την καινούρια μας φίλη,αρκεί να προσέξει το βαθύ νόημα των λόγων σου και την ειλικρινή σου προδιάθεση!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/10/2011, 22:22:22
Zip απορω ,γιατι σε μια συζητηση να λες ψεματα και να μην σε εμπιστευονται!!!