- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Οταν δειξω την παραποιηση, ειστε ετοιμος να την δεχτειτε ή θα την δικαιολογησετε?
Μου ζητάτε (πληθυντικός ευγενείας) να κάνω εκ των προτέρων δήλωση αποδοχής των όσων... θα παρουσιάσετε ή κάνω λάθος;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Λεω ''οταν''.....οχι πριν δημοσιευσω.
Δεν είπα αυτό, αλλά τέλος πάντων...
Δημοσίευσέ τις, να τις διαβάσουμε και όσο μπορούμε θα τις κρίνουμε.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ:
και όσο μπορούμεθα τις κρίνουμε
.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
"Ο αυτοκρατορας για να παρει εκδικηση για την καταστροφη……’’, ενω δεν το γραφει ετσι.
Στο βιβλιο λοιπον του Alfred John Church και William Jackson Brodribb (που καποιος από σας επικαλεστηκε), το αναφερει αλλιως.
Λεει………..’’ But all human efforts, all the lavish gifts of the emperor, and the propitiations of the gods, did not banish the sinister belief that the conflagration was the result of an order.Consequently, to get rid of the report, Nero fastened the guilt and inflicted the most exquisite tortures on a class hated for their abominations, called Christians by the populace’’.
Το επιμαχο………’’to get rid of’’. Αυτό στα Αγγλικα σημαινει ‘’ξεφορτωνομαι, πεταω από πανω μου’’. Και το γραφουν οι παραπανω κυριοι και όχι εγω. Αν τους επικαλειστε (που σημαινει ότι τους παραδεχεστε), τοτε δεχτειτε και αυτό που γραφουν εδώ.
Οσοι θελουν να δουν…………………………..
http://classics.mit.edu/Tacitus/annals.11.xv.html
Ακομα,
‘’……."Πολλοι αξιωματικοι συνελαβαν στα σπιτια τους ανθρωπους εκεινους, που κρατουσαν στα χερια τους δαυλους, αλλα ωστοσο, δεν τολμησαν να τους πειραξουν γιατι ειδαν πως ησαν δουλοι του αυτοκρατορα".
’’For under cover of displeasure at the ugliness of the old buildings and the narrow, crooked streets, he set fire to the city so openly that several ex-consuls did not venture to lay hands on his chamberlains although they caught them on their estates with tow and firebrands, while some granaries near the Golden House, whose room he particularly desired, were demolished by engines of war and then set on fire, because their walls were of stone’’.
Translated by J. C. Rolfe.
http://www.fordham.edu/halsall/ancient/suet-nero-rolfe.html
Λοιπον, το ‘’ did not venture to lay hands on his chamberlains’’ το μεταφραζεται ως ‘’δεν τολμησαν να τους πειραξουν γιατι ειδαν πως ησαν δουλοι του αυτοκρατορα’’.
Ενώ είναι……..’’δεν τολμησαν να απλωσουν τα χερια στους αρχιθαλαμηπολους’’.
Αν εχετε την καλοσύνη, μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι το ‘’get rid of’’ το μεταφραζεται ως ‘’να παρει εκδικηση’’, ενώ είναι ‘’για να ξεφορτωθει’’? (Μονο αυτα).
Και ακομα το ‘’chamberlains’’ ως ‘’δουλοι’’ ενώ είναι ‘’αρχιθαλαμηπολοι’’?
Chamberlain= αρχιθαλαμηπολος [ιστορ]. Ελληνοαγγλικο και Αγγλοελληνικο Λεξικο εκδοσεις Μιχαλη Σιδερη σελιδα 132.
Αν μπορειτε να μου εξηγησετε από την πηγη σας, μπορουμε να προχωρησουμε και παρακατω ως προς το νοημα. Ευχαριστω.![]()
Edited by - Robben on 14/07/2009 20:40:21
quote:
O Τακιτος εμφανιζεται να γραφει……’’
"Ο αυτοκρατορας για να παρει εκδικηση για την καταστροφη……’’, ενω δεν το γραφει ετσι.
Στο βιβλιο λοιπον του Alfred John Church και William Jackson Brodribb (που καποιος από σας επικαλεστηκε), το αναφερει αλλιως.Λεει………..’’ But all human efforts, all the lavish gifts of the emperor, and the propitiations of the gods, did not banish the sinister belief that the conflagration was the result of an order.Consequently, to get rid of the report, Nero fastened the guilt and inflicted the most exquisite tortures on a class hated for their abominations, called Christians by the populace’’.
Το επιμαχο………’’to get rid of’’. Αυτό στα Αγγλικα σημαινει ‘’ξεφορτωνομαι, πεταω από πανω μου’’. Και το γραφουν οι παραπανω κυριοι και όχι εγω. Αν τους επικαλειστε (που σημαινει ότι τους παραδεχεστε), τοτε δεχτειτε και αυτό που γραφουν εδώ.
Οσοι θελουν να δουν…………………………..
http://classics.mit.edu/Tacitus/annals.11.xv.html
Ακομα,
‘’……."Πολλοι αξιωματικοι συνελαβαν στα σπιτια τους ανθρωπους εκεινους, που κρατουσαν στα χερια τους δαυλους, αλλα ωστοσο, δεν τολμησαν να τους πειραξουν γιατι ειδαν πως ησαν δουλοι του αυτοκρατορα".
’’For under cover of displeasure at the ugliness of the old buildings and the narrow, crooked streets, he set fire to the city so openly that several ex-consuls did not venture to lay hands on his chamberlains although they caught them on their estates with tow and firebrands, while some granaries near the Golden House, whose room he particularly desired, were demolished by engines of war and then set on fire, because their walls were of stone’’.
Translated by J. C. Rolfe.http://www.fordham.edu/halsall/ancient/suet-nero-rolfe.html
Λοιπον, το ‘’ did not venture to lay hands on his chamberlains’’ το μεταφραζεται ως ‘’δεν τολμησαν να τους πειραξουν γιατι ειδαν πως ησαν δουλοι του αυτοκρατορα’’.
Ενώ είναι……..’’δεν τολμησαν να απλωσουν τα χερια στους αρχιθαλαμηπολους’’.Αν εχετε την καλοσύνη, μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι το ‘’get rid of’’ το μεταφραζεται ως ‘’να παρει εκδικηση’’, ενώ είναι ‘’για να ξεφορτωθει’’? (Μονο αυτα).
Και ακομα το ‘’chamberlains’’ ως ‘’δουλοι’’ ενώ είναι ‘’αρχιθαλαμηπολοι’’?Chamberlain= αρχιθαλαμηπολος [ιστορ]. Ελληνοαγγλικο και Αγγλοελληνικο Λεξικο εκδοσεις Μιχαλη Σιδερη σελιδα 132.
Αν μπορειτε να μου εξηγησετε από την πηγη σας, μπορουμε να προχωρησουμε και παρακατω ως προς το νοημα. Ευχαριστω.Edited by - Robben on 14/07/2009 20:40:21
Μα ..... είσαι με τα καλά σου;
Τόσο καιρό εδώ μέσα δεν τους έμαθες;;
Περιμένεις στ' αλήθεια να κάνεις σοβαρή συζήτηση με δαύτους;;
Θαυμάζω την επιμονή σου και το κουράγιο σου.![]()

Θα τα περάσουν μια χαρά με τον Robben!.......Ήδη τους είναι άχρηστο το ένα παπούτσι!! 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Ψηλέ μαύρα μάτια! κάνουμε να σε δούμε!Θα τα περάσουν μια χαρά με τον Robben!.......Ήδη τους είναι άχρηστο το ένα παπούτσι!!
Διακοπές, διακοπές

quote:
Να υποθέσω ότι είσαι στα όρια του νομού Λάρισας, Ψηλέ;
Ήμουνα φίλε Βαγγέλη.
Τώρα επέστρεψα στη βάση. Ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, τελικά έκανα πολύ λιγότερα απ' όσα ήθελα να κάνω.
Την άλλη φορά, ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.![]()

θα τις κρίνουμε