- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Απλά φίλε trexagyreve ήθελα να δείξω χωρίς να το υποστηρίζω αυτό με τον Ηλία ότι κόβουμε και ράβουμε στα μέτρα μας.
Να είστε καλα
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
γιαπετ:
Μου θυμίζεις πότε αυτοχαρακτηρίστηκε θεός ο ιησούς;Ακόμη, έστω και υιός θεού;
Αυτός γιατί να είναι θεός καλά και ντε;;;
Δε μπορεί! τέτοια αμνησία? Μου κάνει εντύπωση............ όπως θέλεις αγαπητέ γιαπετ!
Ευαγγελιστής Ματθάιος κεφ. κη στοίχος 18-19.......και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθοι μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γής
Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες αναφορές για την παραδοχή του ότι ήταν ο Υιός του Θεού!....! απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς, είπον υμίν και ού πιστεύεται, τα έργα ά εγώ ποιώ εν τω ονόματι του πατρός μου, ταύτα μαρτυρεί περί εμού
<<.... η νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να παρατάξει εις το πλευρόν μου περισσοτέρας από 12 λεγεώνας αγγέλων?......αλλά εάν ζητήσω βοηθείαν των αγγέλων πως λοιπών θα πληρωθούν και θα επαληθέυσουν αι προφητείαι των Γραφών αι οποίαι λέγουνότι έτσι πρέπει να γίνει>>
<<....λέγει αυτώ η γυνή οίδα ότι ο μεσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, <<εγώ ειμί ο λαλών σοι.>>
κατά Ιωάννη κεφ.29-30..<<.......ο πατήρ μου ός δέδοκέ μοι, μείζον πάντων εστί, και ουδείς δύναται αρπάζειν εκ της χειρός του πατρός μου εγώ και ο πατήρ εν έσμεν. >>
.....κατά Ιωάννη κεφ.ζ στοιχ.29-.....<<Εγώ οίδα αυτόν, ότι παρ’ αυτού ειμί κακείνος με απέστειλεν.......>> Μετάφραση......Εγώ όμως τον γνωρίζω διότι έχω γεννηθεί από αυτόν και έχω ως Θεός την αυτήν φύσιν και ουσίαν με αυτόν. Αλλά επιπλέον αυτός με απέστειλε.......
Κεφ.γ στοίχος 16.........ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τουν υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτό μη απόλυται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον
Ψιλα γράμματα ε?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 09/06/2008 10:41:35
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
«και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθοι μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γής..»
Πάλι τα ίδια παραμύθια βρε Ευρωπαίε?
Η συγκεκριμένη αναφορά ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΤΗΤΑ. Ο Ιησούς, προφανώς πιστεύοντας ότι ήταν ο Μεσσίας, υπονοεί ότι του «εδόθοι εξουσία» ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ώστε να εκπληρώσει τα όσα πίστευε ότι ήταν σε θέση να πράξει.
Και μόνο το γεγονός ότι ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΩΣ «ΤΟΥ ΕΔΟΘΗ ΕΞΟΥΣΙΑ», απαντά στο εάν πίστευε ότι ήταν Θεός ή όχι! Γνωρίζεις πολλούς Θεούς που να λένε ότι.....τους εδόθη η εξουσία? ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ??![]()
europaios2:
«απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς, είπον υμίν και ού πιστεύεται, τα έργα ά εγώ ποιώ εν τω ονόματι του πατρός μου, ταύτα μαρτυρεί περί εμού»
Μα, ακριβώς!!
Τα έργα τα οποία ποιεί, ΤΑ ΠΟΙΕΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (και όχι εν ονόματι του ιδίου!
), και συνεπώς ΑΝΤΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΘΗ, όπως με περρισή ειλικρίνεια προηγουμένως αναφέρει!!
Ρε συ, διαβάζεις τι γράφεις?? ΠΟΥ τον βλέπεις τον άνθρωπο να λέει πως είναι ο ίδιος Θεός??![]()
europaios2:
«η νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να παρατάξει εις το πλευρόν μου περισσοτέρας από 12 λεγεώνας..»
Άλλο ένα ξεκάθαρο παράδειγμα του ότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟ!! Εξηγεί ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, δηλαδή τον Πατέρα όλων των ανθρώπων, ώστε Εκείνος να πράξει το Α ή το Β!!
Ο ίδιος όμως, ανήμπορος δίχως τον Πατέρα!![]()
europaios2:
«λέγει αυτώ η γυνή οίδα ότι ο μεσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, <<εγώ ειμί ο λαλών σοι.»
Είδες που διαψεύδεσαι συνεχώς φίλτατε?
Και τούτο διότι γνωρίζουμε ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ «ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ» ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ένας θνητός όπως όλοι οι άλλοι. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Εάν λοιπόν μπορείς να μας υποδείξεις ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ» ή ότι δήθεν ο Μεσσίας θα είναι......ο ίδιος ο Θεός ενσαρκωμένος, ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ.
Τι φαντάζεσαι φίλτατε, ότι οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι....ξέχασαν να ανακαλύψουν αυτό που εσείς δήθεν «εντοπίσατε»??![]()
europaios2:
«κατά Ιωάννη κεφ.29-30.........ο πατήρ μου ός δέδοκέ μοι, μείζον πάντων εστί, και ουδείς δύναται αρπάζειν εκ της χειρός του πατρός μου εγώ και ο πατήρ εν έσμεν.»
Ο κάθε Ραβίνος, χρησιμοποιούσε ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και όχι Σχολαστικισμούς που εσύ χαριεντίζεσαι. Το «έν εσμέν» αναφέρεται στην ενότητα λόγων και πράξεων που πίστευε ότι θα υπηρετήσει ως Μεσσίας.
Και εσύ εάν πίστευες ότι είσαι Μεσσίας.....τα ίδια θα έλεγες ή και ακόμα περισσότερα!!
europaios2:
«Εγώ οίδα αυτόν, ότι παρ’ αυτού ειμί κακείνος με απέστειλεν....»
Έμ, ο φουκαράς ο Ιησούς το έλεγε ξεκάθαρα: ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ!!!!![]()
Εάν συνεπώς θεωρούσε εαυτόν «θεό», τότε μάλλον δεν θα υπήρχε κανένας ο οποίος να τον είχε αποστείλει, και φυσικά θα φρόντιζε να ομιλεί...λιγάκι διαφορετικά!
Και ολίγα ακόμα ως προς την κάθε άλλο παρά «θεϊκή» του υπόσταση:
Πράξεις κεφ. 3
»10 ΑΣ ΗΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕΙΣ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ»
Ανέστησε τον Ιησού Χριστό λέει. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Πρόσεξε το! Βάζει και το χριστός μέσα! Βγάζει μάτι, βγάζει μάτι το ρημάδι!!
Ως προς την αναφορά «Υιός του Ανθρώπου»:
Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).
Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Γιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).
Ο Ναζωραίος Ιησούς (ιδιότητα δηλώνει και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ…………![]()
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, πολλά άλλα ανάλογα τις ανάγκες θα ακολουθήσουνε..![]()
Πέραν της απάντησης απ' τον Schwabe, που δεν ξέρω αν θα κατανοήσεις, θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, μέσα απ' τα γραπτά σου, που δείχνει πώς παρασύρεται κάποιος όταν καταπίνει αμάσητα αυτά που του πασάρουν οι επιτήδειοι...
Γράφεις:
quote:
<<Εγώ οίδα αυτόν, ότι παρ’ αυτού ειμί κακείνος με απέστειλεν.......>>
Και γράφεις και τη "μετάφραση"
quote:
Μετάφραση......Εγώ όμως τον γνωρίζω διότι έχω γεννηθεί από αυτόν και έχω ως Θεός την αυτήν φύσιν και ουσίαν με αυτόν. Αλλά επιπλέον αυτός με απέστειλε.......
Προφανώς Τρεμπελική "ερμηνεία"...
Πού τα λέει όλ' αυτά που περιέχει η "μετάφραση", το κείμενο;;;![]()
![]()
Είναι χαρακτηριστικό δείγμα ποιάς καινής διαθήκης είσαι γνώστης, όπως και πολλοί άλλοι χριστιανοί που την έχουν διαβάσει...
Υ.Γ. Αν δεν σου φτάνει αυτό, υπάρχουν πολλές τέτοιες ερμηνείες στο αντίτυπο που διαθέτω, για να το καταλάβεις ακόμη κι εσύ...
Πές μου...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
την κάμηλο"... πολλοί που δεν θέλουν ναδουν εμφανίζονται,
αλλά το άσχημο είναι ότι δεν έχουν κανένα ερευνητικό πνεύμα,
ώστε να καταλάβουν και τίποτα...
Πάντως, φίλοι γιάπετ και Σβάμπε, βλέπω ότι υπάρχει ο Χριστός,
άρα σε λίγο θα παραδεχτείτε και ότι ήρθε ώς άνθρωπος για να
μας δείξει τον δρόμο που θα γίνουμε θεοί...Γιατί γι αυτό τον
έστειλε ο Πατήρ, που ρωτάτε κι οι δυο...Αυτος ήταν ο ρόλος του
και θυσιάστηκε για μας σαν ανώτερη πράξη, αλλά οι βάρβαροι
πόσα καταλαβαίνουν από υψηλά νοήματα;...
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
Φίλε Aggelos91 Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Πιστεύεις ότι μόνο με την πίστη στο ΧΡΙΣΤΟ υπάρχει σωτηρία ή πρέπει κάποιος εκτός από τη πίστη να κάνει και μια εσωτερική εργασία π.χ να εξαλείψει τα εγώ του
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστεύει κανείς την θρησκεία
σαν ρούχο που ...τη φοράς και γλυτώνεις...
Εξ' ου και το ότι έχει φθήνει η ομορφιά της, άσχετα
απο τους λόγους και τις αιτίες και όσους φταίνε...
Αυτο είναι που λέμε ουσία και αυτό είναι που λείπει
σήμερα, πίστη αληθινή...
quote:
Δεν υπάρχει περίπτωση να πιστεύει κανείς την θρησκεία
σαν ρούχο που ...τη φοράς και γλυτώνεις...
Ρωτώ γιατί πολλές φορές μου δίνουν αυτή την εντύπωση.
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ και καλή νύχτα