- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Απο κει κι έπειτα,είστε παρέα και δεν καταλαβαινετε, ποσο μεροληπτικοί δειχνετε...
Για του λόγου το αληθές δεν ξέρω αν μπορεί ο elo να το διαβεβαιώσει οτι μέσω του esoterica εστάλησαν αυτά.
Κάνεις τραγικό λάθος να πιστεύεις οτι εμείς εδώ είμαστε μια παρέα που δρούμε μεροληπτικά σε οτι αφορά το άτομο σου.
Εσύ δεν εκτιμάς τις προσπάθειες που κάνω ώστε να εξομαλύνω την κατάσταση...
Όσο για την παρέα, δεν λέει κανένας, ότι δεν μας ..παίζεται, αλλά, ότι δεν κρατάτε τους τύπος, υποστηριζοντας, δικούς σας φιλους ή γνωστούς....
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως και να έχει, αλλά,μην περνιέστε για έξυπνοι ή ωραίοι...Κάνετε, κυριολεκτικά,ό τι κάνει ο καθένας...
Όσο για εξομαλυνση,ρε φίλε,εδώ γινεται ....φραμπαλάς....Τι εξομάλυνση χρειάζεται ο ..φραμπαλάς;
quote:
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως και να έχει, αλλά,μην περνιέστε για έξυπνοι ή ωραίοι...
Μην ξηγιέσαι έτσι!
Είμαστε ωραίοι ![]()
Εξυπνοι δεν θα το έλεγα ![]()
Σε οτι αφορά την εξομάλυνση φίλε μου θα ήθελα να μου επιτρέψεις να εχω τη δική μου άποψη μιας και εχω μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις.
Μην προβαίνεις σε κατηγορίες περί παρέας δεν σε κατηγόρησε κανείς μας για τις δικές σου παρέες. Δεν σε αντιμετωπίζει κανείς μας ούτε σαν απροσάρμοστο ούτε σαν περιθωριακό. Απλά εχεις εναν ιδιαίτερο τρόπο να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου και αυτό κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την αντιπαράθεση.
Τις αντιλήψεις μου φίλε μου για τον αρχαίο Ελληνικό χώρο τον ξέρεις καλά, ομως δεν φτάνω ποτέ στο σημείο να χαλάσω τις σχέσεις μου με τους συνομιλούντες μου.Προτιμώ να ``κάνω την πάπια`` και ας χαρακτηριστώ ``κότα`` παρά να φτάσω στο σημείο να κλείνω ραντεβού σε fight club.
Eχω και εγώ ψυχή ρε τρεχαγύρευε ..
μην κρατάς το νομοθέτη στα χέρια σου, ότι κι εσύ κρινεσαι...
Αλλά,πάλι, αν δεν θέλεις να δεις, το στύλ παρέας, που έχουν μερικοί εδώ μέσα, πάλι μην νομίζεις, ότι περνάτε σε μας, εμένα, τον Ευρωπαίο, τον Άλεξ22, τον Ψηλό, τον Σαμουήλ κι άλλους, ότι εσείς αποτελείτε τους σωστούς,ή οτι εμεις είμαστε οι βάρβαροι,φαίνεται ο καθένας τι είναι, δεν είναι νύχτα, όπως νομίζουν καποιοι....
Είναι πολύ αυθαίρετη εκτιμηση σου, σε πληροφορώ και σε εκθέτει...
Δεν θέλεις να το δεις; Δεν πειράζει,αλλά μην μας λές και πως έχουν τα πράγματα..Ξέρουμε, ματάκια έχουμε και βλέπουμε...Φαντασία νομίζεις θέλει, ή νομίζετε ότι το κανετε τόσο καλά, ότι κάνετε;...
Υπάρχει κόσμος που βλέπει,στέλνει μηνύματα και λέει
"κρατείστε", "με βοηθήσατε", καλά τους τα λέτε.."....
Μην αφήνετε την αβάσταχτη ελαφρύτητα του ειναι μερικών,
να κάνουν το ελληνικό πνεύμα ...φελλό που επιπλέει..
Και επαναλαμβάνω, στείλε εκείνο το εμαίηλ που έλεγες...
Το δικό σου...Να τα πούμε προσωπικά, όχι απο δω μέσα..
Μην ανησυχείς,δεν θέλω να μαλώσουμε...
Για το άλλο ΘΕΛΩ να μιλήσουμε,το θέμα με την
αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση..Ξέρεις...
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris,επαναλαμβάνω, οτι η γή Χανααν,δεν ήταν κανενός, άλλαζε, ανα 10ετία και,ήταν συνεχώς υπο καθεστώς αμφισβήτησης...
Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα δικό σου , που υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας ...ακόμα και την δική σου .
quote:
trexagireve
Οι πόλεμοι, πάντα έχουν νεκρούς, όλων οι πόλεμοι έχουν νεκρους,το φαντάζεσαι σε αυτούς με τους χριστιανούς, ή τους τότε εβραίους, να μην έχανε κανείς;...Ακόμη εκεί θα ήμασταν...
Αυτό τι σημαίνει , ότι έπρεπε να σφαγούν όλοι οι πανάρχαιοι κάτοικοι της Παλαιστίνης , να καταστραφή ο πολιτισμός τους , και να διαρπαγούν η γη και οι περιουσίες τους , από τα απολίτιστα στίφη των νομάδων Εβραίων , κατ’ εντολή του δολοφονικού Θεού τους Γιαχβέ ?
quote:
trexagireve
Συνεχίζεις να κρίνεις τον Θεό, όταν ανθρώπινα έργα γινονταν, με ή χωρίς την βοήθεια Του
Συνεχίζεις σκόπιμα να μη βλέπης , ότι σε όλα τα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή που παρέθεσα , όλα τα εγκλήματα πραγματοποιούνταν πάντα κατ’ εντολή και με την αμέριστη συμπαράσταση του Γιαχβέ .
*
Δεν εσφάγησαν ολοι οι κάτοικοι της περιοχής εκείνης ,φίλε μου, υπερβάλεις,ως συνήθως, αλλά,δεν υπαρχει καμιά τέτοια ιστορική καταγραφή, για να σου φέρω τη δική σου απάντηση....
Ο Θεός,δεν έδωσε εντολή στον άνθρωπο, σήκω και πήγαινε σφάξε, έτσι,οπως το λές....Εν καιρώ πολέμου, αυτά γίνονται και το ξέρεις επίσης πολύ καλά....
quote:
Εαρινός
Άρα , έχουμε δύο θεούς κατ'αυτό το σκεπικό...ο ένας δημιούργησε το καλό και ο άλλος το κακό..!
Κατά τη γνώμη έτσι είναι φίλε Εαρινέ , μόνο που δεν υπάρχει ανάμεσά τους αντιπαλότητα , αλλά αγαστή συνεργασία . Να σου θυμίσω την περίπτωση του Ιώβ από την παλαιά διαθήκη , όπου ο Γιαχβέ συνεργάζεται με τον Σατανά και του επιτρέπει να προκαλέση τις πληγές στον Ιώβ και να τον δοκιμάση .
Αλλά το πιό ωραίο είναι με την περίπτωση του βασιλιά Αχαάβ και του προφήτη Μιχαία , όπου περιγράφεται με το πιο περίτρανο τρόπο η αγαστή συνεργασία του καλού Γιαχβέ με το κακό .
Κάποτε λοιπόν, ο βασιλιάς των Ιουδαίων Αχαάβ , ρώτησε το «τάγμα» των προφητών, αν θα έπρεπε να δώσουν ή όχι την μάχη της Γαλαάδ ενάντια στον στρατό της Συρίας . Οι τετρακόσιοι προφήτες που αποτελούσαν το προφητικό σώμα , απάντησαν ομόφωνα καταφατικά . Μόνο ο προφήτης Μιχαίας, προφήτευσε εντελώς αντίθετα από τους τετρακόσιους προφήτες και έδωσε απολύτως αρνητική απάντηση.
Οι αυλικοί αναρωτήθηκαν τότε δικαιολογημένα , ποιά απ’ τις δυο παρατάξεις ψεύδεται ελέω θεού , οι τετρακόσιοι… ή ο Μιχαίας ? Τότε ο προφήτης Μιχαίας τους εξήγησε τι συμβαίνει και υπάρχει μεταξύ τους αυτή η ασυμφωνία λέγοντας .
«Είδα τον Κύριο, τον θεό του Ισραήλ να κάθεται στον θρόνο του κι όλα τα ουράνια όντα να στέκονται γύρω του. Και είπε ο Κύριος , ποιός θα εξαπατήσει τον Αχαάβ τον βασιλιά του Ισραήλ , ώστε να πάει στην Γαλαάδ και να σκοτωθεί ? Ο ένας έλεγε το ένα και ο άλλος το άλλο . Τότε, ένα πνεύμα βγήκε, στάθηκε μπροστά στον Κύριο και είπε: εγώ θα τον εξαπατήσω. Ο Κύριος το ρώτησε: με ποιόν τρόπο; Και αυτό είπε, θα πάω και θα γίνω πνεύμα ψεύδους στο στόμα των προφητών . Τότε ο Κύριος είπε . Θα απατήσεις και θα κατορθώσεις . Πήγαινε και κάνε όπως είπες, θα πετύχεις. Έτσι λοιπόν ο Κύριος , έβαλε το πνεύμα του ψεύδους στο στόμα πάντων τούτων των προφητών».
Γ΄Βασιλειών 22.18-22.
Όπως λοιπόν γίνεται εδώ ξεκάθαρο φίλε Εαρινέ , η "θεϊκή" ερώτηση, προς τους παριστάμενους: «ποιός θα εξαπατήσει τον βασιλιά;» , και η εντολή στη συνέχεια στο κακό πνεύμα (Σατανά) , που παρουσιάστηκε πρόθυμο να πραγματοποιήση με το ψεύδος και τη δολιότητα , την εξαπάτηση των προφητών σύμφωνα με την επιθυμία του Γιαχβέ , για να οδηγηθή ο βασιλιάς Αχαάβ στην καταστροφή , αποτελεί για άλλη μια φορά την πλέον αδιάψευστη επιβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας του Γιαχβέ με τον Σατανά προκειμένου να πραγματοποιήση τον σκοπό του .
*
quote:
trexagireve
Η συχνή αλλαγή και ποικιλία ονομάτων ,της περιοχής και των πόλεων της, δεν είναι για σένα αποδειξη, ότι διαρπάζονταν η περιοχή,φίλε μου sesostris;
Δεν εσφάγησαν ολοι οι κάτοικοι της περιοχής εκείνης ,φίλε μου, υπερβάλεις,ως συνήθως, αλλά,δεν υπαρχει καμιά τέτοια ιστορική καταγραφή, για να σου φέρω τη δική σου απάντηση....
Ο Θεός,δεν έδωσε εντολή στον άνθρωπο, σήκω και πήγαινε σφάξε, έτσι,οπως το λές....Εν καιρώ πολέμου, αυτά γίνονται και το ξέρεις επίσης πολύ καλά....
Φίλε trexagireve , απαντάς δια της μεθόδου της μη απαντήσεως , δηλαδή δίχως ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εντελώς προσωπικές σου απόψεις , που δεν τις αποδέχονται ούτε οι θεολόγοι !
*
quote:
Επειδή, όμως, η αντικειμενικότητα, είναι κάτι που κρινεται allzzaro,
μην κρατάς το νομοθέτη στα χέρια σου, ότι κι εσύ κρινεσαι...
Αλλά,πάλι, αν δεν θέλεις να δεις, το στύλ παρέας, που έχουν μερικοί εδώ μέσα, πάλι μην νομίζεις, ότι περνάτε σε μας, εμένα, τον Ευρωπαίο, τον Άλεξ22, τον Ψηλό, τον Σαμουήλ κι άλλους, ότι εσείς αποτελείτε τους σωστούς,ή οτι εμεις είμαστε οι βάρβαροι,φαίνεται ο καθένας τι είναι, δεν είναι νύχτα, όπως νομίζουν καποιοι....
Είναι πολύ αυθαίρετη εκτιμηση σου, σε πληροφορώ και σε εκθέτει...
Δεν θέλεις να το δεις; Δεν πειράζει,αλλά μην μας λές και πως έχουν τα πράγματα..Ξέρουμε, ματάκια έχουμε και βλέπουμε...Φαντασία νομίζεις θέλει, ή νομίζετε ότι το κανετε τόσο καλά, ότι κάνετε;...
Υπάρχει κόσμος που βλέπει,στέλνει μηνύματα και λέει
"κρατείστε", "με βοηθήσατε", καλά τους τα λέτε.."....
Μην αφήνετε την αβάσταχτη ελαφρύτητα του ειναι μερικών,
να κάνουν το ελληνικό πνεύμα ...φελλό που επιπλέει..
Και επαναλαμβάνω, στείλε εκείνο το εμαίηλ που έλεγες...
Το δικό σου...Να τα πούμε προσωπικά, όχι απο δω μέσα..
Μην ανησυχείς,δεν θέλω να μαλώσουμε...
Για το άλλο ΘΕΛΩ να μιλήσουμε,το θέμα με την
αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση..Ξέρεις...
Είσαι πολύ μικρός , ελάχιστος έως ανύπαρκτος θα έλεγα -έστω- και να πιάνεις στο στόμα σου και να μιλάς για το Ελληνικό πνεύμα και η αναφερόμενη ως "αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" σε εκφράζει απόλυτα και καθίστασαι περίγελως , με όλα όσα ανέκδοτα και ανεκδιήγητα λές και ισχυρίζεσαι...άσε που δεν έχουν ειρμό και λογική , παρά αποδίδουν την σκοτοδίνη που ενυπάρχει στο κούφιο το μυαλό σου , που σε συνδιασμό με το λιβάνισμα..έχει χαθεί η μπάλα!
Μιλάς εσύ για φελούς , ο ορισμός του φελού και της αμορφωσιάς της προσωποποιημένης και της αγιαφραφόπληκτης???
Μιλάς εσύ , που δεν έχεις γνώση βασικών εννοιών καν...αλλα και ήθους και αξιοπρέπειας???
Μιλάς εσύ...μπορείς έστω να μιλήσεις σε ανθρώπους σαν τον Allzzaro...που πρόκειται για έναν άνθρωπο με καλοσύνη και περιεχόμενο ψυχής ρε ψυχικά ταρακουνημένο ανθρωπάριο???
Στο ξανά-πα , θα έπρεπε να θυμιατίζεσαι καθημερινά και πιο πολύ , για το βήμα που σου δίνει το φόρουμ αλλα και η ανεκτικότητα και καλοσύνη των συμμετεχόντων...έστω να μιλάς!
Αλλα βλέπεις τα πολλα πτυχία -ΤΡΙΑ- το "τρίτο το μακρύτερο που λένε"...που εχεις στην κατοχή σου...σου πέφτουν βαριά...
Αναφέρεσαι στα τόσα μηνύματα "συμπαράστασης" που έχεις .... και αναφέρεσαι συχνά σ'αυτό , όπως και στο 98%..και στις υπόλοιπες αρλουμπολογίες του άνευ περιεχομένου "μυαλού" σου...
Να σου πώ κάτι???
Όσο μυαλό έχεις εσύ...άλλο τόσο έχουν και οι υποτιθέμενοι υποστηρικτές σου...όλοι στην φαντασία σου παροικούν..μυθεύματα της άκρατης και ανεξέλεγκτης φαντασίας σου και τίποτ'αλλο...
Μαζέψου και γίνε ταπεινός άνθρωπος και άσε τους ανθρώπους με γνώσεις και ευρύτητα πνεύματος αλλα και με καλοσύνη και σεβασμό να πούν κάτι..εσύ ουδεμία σχέση έχεις με μορφωμένους ανθρώπους και πετυχημένους...το γνωρίζεις αυτό καλά..!
Εσύ δεν είσαι τίποτα περισσότερο απο μια οχλοβοή...και μια παραφωνία στην ανθρωπότητα ...τίποτ'αλλο..!
Μόνο μια καταθεσή σου ...μόνο μια να υπήρχε που να είχε ειρμό και συνέχεια ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ...αλλα δεν υπάρχει καμμιά ...όλο μπούρδα και ασυναρτησία Τρεχαγύρευε...ακριβώς αυτό φίλε μου...αγαπητέ μου..!
Βρίζεις τους πάντες διοτι δεν μπορείς να "φέρεις" επιχειρήματα καιαυτό βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαίο....
Βρίζεις και το παίζεις και "αντράκι" επιπλέον...να έχεις χάρη , αυτό μόνο σου λέω και αυτό διότι , τόσο εγώ αλλα και πολλοί συνδίκτυοι σέβονται τον εαυτό τους και δεν θέλουν σχέσεις με σιχάματα του είδους σου...και που καμμιά σχέση δεν έχουν με τους καλούς ανθρώπους που υπάρχουν ΚΑΙ στο χριστιανισμό , όπως και σε όλες τις άλλες θρησκείες!
Τα ράσσα δεν κάνουν τον παππά..φίλε μου..αγαπητέ μου αλλα η κοσμιότητα και ο σεβασμός..αγαπητέ μου!
Αγαπητέ μου..και καλέ μου ...παιδί μου!
soul
«Κι ήτανε σκότος άπειρο πάνω στην άβυσσο και νερό και πνεύμα λεπτό και νοερό. Με την θεία χάρη όλα ήταν όντα στο χάος. Κι άναψε άγιο φως και [κάτω από την άμμο] κι από την υγρή ουσία ξεκαθαρίζουν τα στοιχεία και όλοι οι θεοί ξεχωρίζουν την ένσπορο φύση» ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Λόγοι, ΙΙΙ, 1
«Κι όσα καταστρέφονται θα ανανεώνονται από την ανάγκη κι από την ανανέωση των θεών και από την ευρεία του κύκλου της φύσης που ρυθμίζει ο αριθμός. Διότι το θεϊκό είναι ο κάθε κοσμικός συνδυασμός που ανανεώνεται από την φύση. Γιατί μέσα στο θεϊκό εδράζεται και η φύση». ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Λόγοι, ΙΙΙ, 4

Έχει κάποιος πληρφορίες ή απόψεις;
theo_