ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- To «τουπέ» του Γνώστη και του Φιλοσόφου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/02/2014, 16:24:31
quote:

panpam

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου:

Άστο ρε άνθρωπέ μου. Δεν το κατέχεις, δεν νιώθεις, μάλλον δεν πρόκειται ποτέ σου να φτάσεις.
Θα ήσουν πολύ χρησιμότερος, αν επιτέλους επέλεγες να ασχοληθείς με κάτι το οποίο κατανοείς και μπορείς να διαχειριστείς. Σε σχέση με το forum μιλώ.

Αναγνωρίζω πως σου φαίνομαι αγενής, αλλά σου μιλάω μπέσα.

Επαναλαμβάνω κι εδώ το post μου, αν και θα έπρεπε να γνωρίζεις πως αυτό που κάνουμε τώρα, είναι αντιδεοντολογικό. Δεν το γνωρίζεις προφανώς. Όπως και πάρα πολλά άλλα, εξίσου προφανώς.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Όχι, μιλάς υποκριτικά. Απλά επιλέξεις απαξιωτικές εκφράσεις για να "αντικρούσεις" κάτι χωρίς επιχειρήματα (προφανώς λόγω απουσίας επιχειρημάτων).

24/02/2014, 16:30:25
Ήμουν ευγενώς ειλικρινής. Αν δεν ήμουν, θα σου έλεγα:

"Μάστορα, δεν το κατέχεις, κι όχι μόνο κουτσουλίζεις ακαταλήπτως, αλλά εκνευρίζεις κι όσους προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο. Πάνε και ασχολείσου με κάτι που σε παίρνει και κατανοείς, ή άλλως, άραξε στα κυβικά σου μπας και ξεστραβωθείς επιτέλους."

Αλλά δεν το είπα έτσι.

24/02/2014, 16:49:01
quote:

Ήμουν ευγενώς ειλικρινής. Αν δεν ήμουν, θα σου έλεγα:

"Μάστορα, δεν το κατέχεις, κι όχι μόνο κουτσουλίζεις ακαταλήπτως, αλλά εκνευρίζεις κι όσους προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο. Πάνε και ασχολείσου με κάτι που σε παίρνει και κατανοείς, ή άλλως, άραξε στα κυβικά σου μπας και ξεστραβωθείς επιτέλους."

Αλλά δεν το είπα έτσι.

Το κριτήριό μου για την ειλικρίνεια έχει να κάνει με την δυνατότητα (που δείχνεις να κατέχεις ελλειμματικά) να απαντήσεις επί του θέματος χωρίς να καταφύγεις σε απαξίωση άσχετη με το θέμα.

24/02/2014, 16:54:24
quote:
να απαντήσεις επί του θέματος χωρίς να καταφύγεις σε απαξίωση άσχετη με το θέμα

Το θέμα είναι η Πολιτεία.Όχι η Πόλη.
Και οι Άνθρωποι που θα την κάνουν εφικτή,μέσω της εξέλιξής τους.
Όχι οι άνθρωποι που κατοικούν στην πόλη.

Εσύ είσαι εκτός θέματος.
Αν προσπαθήσεις λίγο,θα το δεις.
Στο εξηγώ και στο άλλο τόπικ...

ΥΣ: Με ζαλίσατε με το πέρα δώθε, στα τόπικ.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

24/02/2014, 16:57:58
quote:
panpam
Το κριτήριό μου για την ειλικρίνεια έχει να κάνει με την δυνατότητα (που δείχνεις να κατέχεις ελλειμματικά) να απαντήσεις επί του θέματος χωρίς να καταφύγεις σε απαξίωση άσχετη με το θέμα.

Άκου μάστορα.

Το γεγονός που συμμετέχω σε μια δημόσια συζήτηση, δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση να απαντώ, να εξηγώ ή να απευθύνομαι σε όποιον την παρακολουθεί. Εσύ, λόγου χάρη, δεν αποτελείς συνομιλητή μου, ούτε κατά διάνοια. Δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα στο να σου εξηγήσω, ούτε κι αισθάνομαι καμιά εσωτερική επιθυμία τέτοιου τύπου.

Κι αν θες και την ξεκάθαρη θέση μου, δεν επιθυμώ ούτε να διαβάζεις τα γραφόμενά μου. Είσαι απλώς λελογισμένο κόστος.

24/02/2014, 17:02:11
quote:

quote:
να απαντήσεις επί του θέματος χωρίς να καταφύγεις σε απαξίωση άσχετη με το θέμα

Το θέμα είναι η Πολιτεία.Όχι η Πόλη.
Και οι Άνθρωποι που θα την κάνουν εφικτή,μέσω της εξέλιξής τους.
Όχι οι άνθρωποι που κατοικούν στην πόλη.

Εσύ είσαι εκτός θέματος.
Αν προσπαθήσεις λίγο,θα το δεις.
Στο εξηγώ και στο άλλο τόπικ...

ΥΣ: Με ζαλίσατε με το πέρα δώθε, στα τόπικ.

Όχι. Είναι εντελώς εντός θέματος (εκ μεταφορά εδώ γιατί είναι- περί "τουπέ" - των δήθεν ιδίως). Δεν υπάρχει λόγος να μιλά ο άλλος απαξιωτικά αλλά είναι χρήσιμο όταν συμβαίνει γιατί έτσι ξεχωρίζει ο "δήθεν".... Αν είναι έτσι ή αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί - αλλά όταν βλέπεις αντί για εξήγηση εξυπνάδες...

24/02/2014, 17:04:19
quote:

quote:
panpam

Άκου μάστορα.

Το γεγονός που συμμετέχω σε μια δημόσια συζήτηση, δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση να απαντώ, να εξηγώ ή να απευθύνομαι σε όποιον την παρακολουθεί. Εσύ, λόγου χάρη, δεν αποτελείς συνομιλητή μου, ούτε κατά διάνοια. Δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα στο να σου εξηγήσω, ούτε κι αισθάνομαι καμιά εσωτερική επιθυμία τέτοιου τύπου.

Κι αν θες και την ξεκάθαρη θέση μου, δεν επιθυμώ ούτε να διαβάζεις τα γραφόμενά μου. Είσαι απλώς λελογισμένο κόστος.

Πάλι ασθένεια και έλλειψη δείχνεις. Θα έπρεπε ο Py8ie να σ'ευχαριστήσει που αναδεικνύεις και υπογραμίζεις το προς αποφυγή. Αν μπορείς να στηίξεις τα λόγια σου κάντο. Αλλιώς σώπα. Τα υπόλοιπα περιττεύουν.

24/02/2014, 17:05:00
DSM καλό το Thunderstruck αλλά το Smells like teen spirit το απογειώνουν....

quote:
Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.

Οποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει διακατέχεται από άγνοια.
Το πιο πιθανό δε είναι να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον και ανάμεσα σε βιώματα που τον έκαναν να νομίζει ότι ξέρει τα πάντα και δεν έχει να μάθει τίποτα.

Σε αυτή την κατηγορία ανάγεται η πλεοψηφεία του ανθρώπινου είδους, και είναι μάλιστα και αυτό το είδος ανθρώπων που συνήθως μιλάει με το ανάλογο "τουπέ" επί παντός επιστητού.

Φυσικά και είναι τρελοί, είμαστε μάλλον, αφού είναι πασιφανές ότι σαν άνθρωποι τα χουμε κάνει σκατά.

Ο λόγος που ο άνθρωπος δεν ξέρει και δεν το ξέρει κιόλας μπορεί να μελετηθεί, και συνήθως η αιτία είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ξέρει. Πισω από αυτό κρυβεται ο φόβος. Ο φόβος προς το άγνωστο, ο φόβος προς το μη συμβατό προς το κατεστημένο.
Το να καταλάβεις ότι δεν γνωρίζεις δεν είναι εύκολο πράγμα.
Το να το εκδηλώσεις και προς τους άλλους 9 στις 10 θα σε φέρει αντιμέτωπο με τη χλεύη των υπόλοιπων που παραμένουν πρόβατα.
Και επειδή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, αυτή η επιφοίτηση θα σε κάνει να νιώσεις μόνος. Μην το παραβλέπουμε δεν είναι εύκολο να πας στη δεύτερη κατηγορία από την πρώτη.
Για ΜΕΝΑ η πρώτη κατηγορία είναι και το πιο μεγάλο στοίχημα. Συγνώμη αν απογοητεύω μερικούς, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την κατηγορία, είναι ότι εγκυμονεί τον κίνδυνο να σε κάνει πιο ηλίθιο από ότι ήδη είσαι. Οταν δεν έχεις να αποκομίσεις κάτι από έναν συνομιλητή σου, καις τσάμπα εγκεφαλικά κύτταρα. Και όμως, ο μάγκας ο αληθινός δεν καίει εγκεφαλικά κύτταρα, παρά μεταδίδει γνώση.

Σε αυτήν την κατηγορία η γνώση πρέπει να δίδεται με δόσεις, ποτέ σε ποσότητα, γιατί μετά δεν "χωνεύεται" εύκολα και ο λαβών μάλλον θα την "ξεράσει", χωρίς να κρατήσει τίποτα από τα θετικά συστατικά της.

24/02/2014, 17:06:09
Πυθαγόρα,

Αφού με τις τελευταίες αναρτήσεις,,αποτελέσαμε ζωντανό παράδειγμα στα ερωτήματά σου,λέω να κάνω διάλειμμα.

Κουράστηκα.Από ανθυποφιλόσοφος και κάτω,είναι κουραστικό να παίζεις το ρόλο του φιλοσόφου,αν με αντιλαμβάνεσαι.

Α,και για να μη ξεχάσω.Μου άρεσε πολύ Ο Χαλίλ Γκιμπράν.
Ο κήπος του προφήτη ήταν πάντα ένας τρόπος να ...κρατιέμαι,να γλυκαίνω.
Διότι πέραν της πλάκας,"Νικομάχιζα" από μικρός.

24/02/2014, 17:11:24
quote:
Italos
DSM καλό το Thunderstruck αλλά το Smells like teen spirit το απογειώνουν....

Δεν το παρέθεσα μόνο επειδή τα σπάει. Το έκανα κυρίως ως απάντηση στα ερωτήματα του θεματοθέτη. Ξανασκέψου λίγο το κλιπάκι. Τον τρόπο, την εποχή, το ταξίδι 250 χρόνια μπροστά, την ευδαιμονία των εκτελεστών, την αντίδραση των θεατών.

24/02/2014, 17:17:58
Αναγκαστική επαναφορά,πριν τη σιέστα...

Πυθαγόρα,

Εδώ :

quote:
Θα έπρεπε ο Py8ie να σ'ευχαριστήσει που αναδεικνύεις και υπογραμίζεις το προς αποφυγή.

Οφείλεις απάντηση,ως αναφερόμενος,αλλά και ως θεματοθέτης.

24/02/2014, 17:20:08
Italos,

Καλώς ήρθες στην συζήτηση

24/02/2014, 17:23:04
quote:
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.

Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει είναι ΦΙΛΌσοφος,ακόμα και από ετυμολογικής απόψεως. Δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι έχετε στο μυαλό σας, δηλαδή αυθεντία.

Ο άνθρωπος που περνάει σε αυτό το στάδιο, (κανείς δεν φτάνει σε αυτό χωρίς πρώτα να περάσει από το πρώτο, εκτός και αν κάποιοι δεν γεννηθήκανε και πέσανε από τη μηλιά) είναι νομίζω σε καλό δρόμο.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα τους είναι ότι ΑΚΟΥΝΕ, σε αντίθεση με τους πρώτους που έχουν βουλωμένα καλά τα αυτιά τους.
Με τον καιρό και όσο η νόηση τους διευρύνεται, μαθαίνουν να φιλτράρουν τις πληροφορίες.
Αλλο ένα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, είναι η συμπόνοια προς την πρώτη κατηγορία, καθώς και η όλο και αυξανόμενη ταπεινοφροσύνη. Ο λόγος είναι απλός: Οσο μαθαίνουνε, τόσο καταλαβαίνουνε ότι αυτά που ξέρουνε είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έχουνε να μάθουνε.
Και βλέποντας τι χάνει η πρώτη κατηγορία, γίνονται όλο και πιο συμπονετικοί προς αυτήν θέλοντας να την ξυπνήσουν από τον αιώνιο ύπνο της ανυπαρξίας.

Για μένα, αυτή είναι και η ανώτερη βαθμίδα στην οποία μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Αυτή είναι και η ελπίδα μας. Από αυτή την "πάστα" ανθρώπων ξεπηδούν οι ξεχωριστές προσωπικότητες της ανθρωπότητας, είτε αυτές γίνονται γνωστές είτε μένουν στην αφάνεια. Για την τέταρτη κατηγορία θα μιλήσω στη συνέχεια.

24/02/2014, 17:30:09
quote:

quote:
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.

Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει είναι ΦΙΛΌσοφος,ακόμα και από ετυμολογικής απόψεως. ...

Σωστό

24/02/2014, 17:31:24
Καλώς σε βρήκα Αμεινία , το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον θέμα.

DSM

quote:
Δεν το παρέθεσα μόνο επειδή τα σπάει. Το έκανα κυρίως ως απάντηση στα ερωτήματα του θεματοθέτη. Ξανασκέψου λίγο το κλιπάκι. Τον τρόπο, την εποχή, το ταξίδι 250 χρόνια μπροστά, την ευδαιμονία των εκτελεστών, την αντίδραση των θεατών.

Νομίζω η πρόθεση σου ήταν προφανής.
, απλά το σχολιασμό που παραπάνω παρέθεσες δεν ήταν αρμοδιότητα μου να τον κάνω εγώ. Ο λόγος που το σχολίασα ήταν σαφώς επειδή βρήκα τον παραλληλισμό εύστοχο, αν με εννοείς .

Συγκεκριμένα λές αυτό που λέω και γω για την πρώτη κατηγορία, ότι τους ήταν αχώνευτο.

Αν και το σημαντικότερο στο βίντεο, θα ήθελα να προσθέσω, είναι η αντίδραση των παιδιών, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των μεγάλων. Για να πούμε και τα αυτονόητα, τα παιδιά δείχνουν ένα ενδιαφέρον για την καινούργια γνώση, που οι μεγάλοι ζώντας στον μικρόκοσμο τους και έχοντας βολευτεί καλά εκεί δεν μπορούν , φοβούνται ή δεν θέλουν να επιδείξουν. Γιατί σίγουρα και κάποιοι από αυτούς θα θέλαν να χοροπηδήσουν, αλλά σκέφτηκαν τις "προεκτάσεις".
Η ουσία λοιπόν είναι για να το πάμε και παρακάτω, να αποδομήσουμε το κατεστημένο που μας περιβάλλει ώστε να είμαστε ανοιχτοί για το καινούργιο που έχει κάτι να μας δώσει....

Edited by - Italos on 24/02/2014 17:55:46

24/02/2014, 17:58:05
quote:
Άστο ρε άνθρωπέ μου. Δεν το κατέχεις, δεν νιώθεις, μάλλον δεν πρόκειται ποτέ σου να φτάσεις.

Ναι και εγω το λεω οτι δεν προκειται να τους φθασεις [τους φθασμενους] ;;;;;;

Μαλλον φιλοσοφικα θα ενοουν ....χμμμμμ

24/02/2014, 19:59:22
quote:
Ιταλός
Για ΜΕΝΑ η πρώτη κατηγορία είναι και το πιο μεγάλο στοίχημα. Συγνώμη αν απογοητεύω μερικούς, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την κατηγορία, είναι ότι εγκυμονεί τον κίνδυνο να σε κάνει πιο ηλίθιο από ότι ήδη είσαι. Οταν δεν έχεις να αποκομίσεις κάτι από έναν συνομιλητή σου, καις τσάμπα εγκεφαλικά κύτταρα. Και όμως, ο μάγκας ο αληθινός δεν καίει εγκεφαλικά κύτταρα, παρά μεταδίδει γνώση

Πες τα...χρυσόστομε!!!

πασχίζω να τους δώσω να καταλάβουν, την αναγκαιότητα 'καταδρομικής" επέμβασης, αλλιώς μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε, όπως ακριβώς συμβαίνει χιλιάδες χρόνια τώρα.

quote:
Ιταλός
Και όμως, ο μάγκας ο αληθινός δεν καίει εγκεφαλικά κύτταρα, παρά μεταδίδει γνώση

Και με όποιον τρόπο κρίνει αυτός, αφού οι "άλλοι" είναι απλώς τα πρόβατα στο μαντρί!

Ομως Ιταλε, υπάρχει απώλεια κυττάρων.Π.χ. άντε να κάνεις τον panpam να καταλάβει, χωρίς να χάσεις κύτταρα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/02/2014, 20:15:13
quote:
xristosxatz
Ναι και εγω το λεω οτι δεν προκειται να τους φθασεις [τους φθασμενους] ;;;;;;

Μαλλον φιλοσοφικα θα ενοουν ....χμμμμμ

Εσύ πρέπει να είσαι πολύ ζηλιάρης.Πολύ λέμε!
Homo ziliarus-Ziliarus.

Ζηλεύεις την δόξα του panpam και θέλεις...μερίδιο?

..χμ...χμμ...γακ....!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/02/2014, 20:24:03
quote:
..χμ...χμμ...γακ....!!!!

λογοκλέφτη

24/02/2014, 21:31:25
quote:
πασχίζω να τους δώσω να καταλάβουν, την αναγκαιότητα 'καταδρομικής" επέμβασης, αλλιώς μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε, όπως ακριβώς συμβαίνει χιλιάδες χρόνια τώρα.

Ωραια αν θελεις να μιλησουμε σαν ανθρωποι και οχι να ''κλωτσαμε'' ο ενας τον αλλο ,θελω να γινεις συγκεκριμενος !!!

Καμμια φορα σκεπτομαι οτι μπορει να ειμαι κλεισμενος στις θεσεις μου [αν και δεν το νομιζω]με αποτελεσμα να μην μπορω να δω κατι αλλο

Λες, μας πηρε και μας σηκωσε αν δεν εφαρμοσεις καταδρομικη τακτικη !!!!

Ωραια δωσε μου και εμενα τα επειχειρηματα σου ,και εγω θα σου δωσω τα δικα μου !!!

1 ]Δεοντολογικα αλλα και πρακτικα ,θεωρω οτι δεν ειναι πρεπον να κανουμε στους αλλους κατι που δεν θα μας αρεσε να μας κανουν

''Μολυνουμε'' εν ολιγοις τους εσωτερικους μας κοσμους

Ετσι απλα !!!

Και οποιος νομιζει οτι αντε μωρε αυτο συμβαινει μονο τωρα ....πλαναται οικτρα

Εσυ εχεις συνιθισει αυτην την πρακτικη την αναπαραγεις αλλα συγχρονως εισαι κατω απο το κρατος του φοβου μηπως καποια στιγμη εφαρμοστει και σε εσενα !!!

Κατι παρομοιο υποθετω θα συμβαινει και στους αλλους που εχουν δεχτει την ερπιθεση

Δες ζουμε σε εναν κοσμο που ολοι μας εχουμε σηκωσει τειχη γυρω γυρω για να μην μας πλησιαζει κανενας !!!!

Που νομιζεις οτι οφειλεται ατυτο;;;;

Καπου οφειλεται ,δεν ειναι ουρανοκατεβατο

Και περναω τωρα στα πρακτικα και τα πιο αμεσα αποτελεσματα της καταδρομης σου οπως εσυ την αποκαλεις !!!!

Εχεις την εντυπωση οτι οταν μου ''ξηγιεσαι αλμυρο φυστικι ''θα ειμαι σε θεση να σε ακουσω !!!!

Το μονο που θα μου βγει θα ειναι να αμυνθω επιτιθεμενος ,και πιστευω ο περισσοτερος κοσμος ετσι θα πραξει !!!!

Συν του τι οτι, οι ανεγκεφαλοι για μενα ,θα υιοθετησουν μια παρομοια συμπεριφορα ,αλλα συγχρονως θα ειναι κουμπωμενοι, οταν θα βρεθουν αντιμετωποι με μια τετοια !!!!