ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/10/2009, 23:34:32
eidos

quote:
ήταν το καλούπι από όπου βγήκαμε όλοι εμείς... και βγήκαμε με ελάτωμα όπως και το καλούπι μας...

Κι έψαχνα να βρω από τι το έχεις πάθει, αλλά είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα...

Ευτυχώς που υπήρχαν κι άλλα καλούπια και δεν βγήκαμε όλοι από το δικό σου...

Ευτυχώς...

Αυτό που έγραψες βέβαια, εξηγεί πολλά... για πολλούς!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

20/10/2009, 01:54:32
quote:
eidos:
είναι λοιπόν ανόητο, να χρησιμοποιούμε μια νεκρή γλώσσα για να μεταφέρουμε τα λόγια του Θεού, σε ανθρώπους που δεν την καταλαβαίνουν... εκτός αν στη πραγματικότητα αυτό επιδιώκουμε: ο απλός άνθρωπος να μην καταλαβαίνει, ώστε με ευκολία να τον πηγαίνουμε εκεί που εμείς (εσείς δηλαδή)θέλετε...
ως πρόβατο επί σφαγή... (τρανό παράδειγμα ο ευρωπαίος)

Tι μου θύμισες!! (σφαγή-αίματα)....ακόμη περιμένω απάντηση για την αποτρόπαια πράξη σας να αρνείστε να δώσετε αίμα στον πλησίον σας που το χρειάζεται!......Γιατί eidos?

quote:
Ψηλος:
Αν δεν απατώμαι, και ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος, έχουμε στα χέρια μας το πρωτότυπο κείμενο στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Ίσως, αυτό που δεν έχουμε, να είναι οι πρώτοι πάπυροι όπου και πρωτογράφτηκε η Καινή Διαθήκη.

Η παλαιά Διαθήκη όταν γράφτηκε από τους Ο', αμέσως άρχισε να αντιγράφεται σε πολλαπλά αντίγραφα! Υπήρξαν τόσα αντίγραφα εκ του πρωτοτύπου που είναι τελείως αδύνατο να έχει γίνει η παραμικρή πλαστογραφία.
Αντιθέτως οι Εβραίοι μόλις δημιουργήθηκε ο Χριστιανισμός και αφού άρχισαν σιγά σιγά να αρνούνται την Παλαιά Διαθήκη των Ο', γύρω στον 6ο αιώνα άρχισαν να γράφουν τη δική τους!
Την ίδια λοιπόν χρησιμοποιούσαν και οι Εβραίοι!.....αλλά μετά την Ανάσταση του Ιησού! κι επειδή σύμφωνα με τα γραφόμενα της Παλαιάς Διαθήκης ο μεσσίας δεν ήταν άλλος από τον Ιησού!....οι Εβραίοι αφού πρώτα κήρυξαν αποσυνάγωγους τους Χριστιανούς εν συνεχεία και μετά από 4 περίπου αιώνες αποδοχής της μετάφρασης των Ο’! αρνήθηκαν ως πλαστή την Παλαιά Διαθήκη των Ο' που μέχρι τότε και αυτοί χρησιμοποιούσαν!......κι έφτιαξαν τη δική τους! αλλάζοντας λέξεις και φράσεις! ώστε να τη φέρουν στα μέτρα τους.

quote:
Ψηλός:
Όποιος ενδιαφέρεται να μελετήσει τη γραφή (ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες), το καλύτερο θα ήταν να τη μελετήσει στην πρωτότυπη γλώσσα. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να το ξεγελάσει και να τη νοθεύσει, όπως, κατά τη γνώμη μου, έχει κάνει η εταιρεία Σκοπιά.

Δεν είναι γνώμη!!!........ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ!

quote:
Robben:
Το εδαφιο λεει οτι μερικοι (τινες) θα αποστατησουν απο την πιστη και θα προσεξουν σε πνευματα πλανης, σε διδαχες που δεν υπηρχαν. Σε νεα πραγματα δηλαδη. Και λεει ‘’τινες’’, καποιοι δηλαδη. Οχι ολοι. Δεν αναφερεται στην εκκλησια. Αλλα στις αιρεσεις.

Αγαπητέ Robben....ακριβώς όπως τα γράφεις!!! σε νέα πράγματα δηλαδή!!! όπως οι γιαχωβάδες για παράδειγμα!

quote:
eidos:
επανέρχομαι στην αποκοπή:
οι πρώτοι-πρώτοι χριστιανοι (που σημειωτέον ήταν Εβραίοι και αυτοί διέδωσαν τον χριστιανισμό, και όχι οι Έλληνες) εφάρμοζαν ξεκάθαρα την αποκοπή για όποια μέλη τους αποδεικνύονταν άμετανόητοι αμαρτωλοί... τα εδάφια που σου παρέθεσα το αποδεικνύουν αυτό, άσχετα αν εσύ τα ερμηνεύεις κατά το δοκούν...
πρέπει να σου διευκρινήσω ότι η αποκοπή αποτελεί μια μορφή διαπεδαγώγησης, και δεν αποτελεί τιμωρία... κάποιος ο οποίος συνεχίζει να αμαρτάνει στη πραγματικότητα τιμωρεί ο ίδιος τον εαυτό του, και τον θέτει εκτός, εφόσον χάνει την καλή σχέση που θα μπορούσε να έχει με τον Δημιουργό του...
επομένως οι Μάρτυρες σήμερα, όταν αποκόπτουν κάποιον όπως το έκαναν και οι πρώτοι χριστιανοί, το κάνουν προς καλό, από αγάπη και ενδιαφέρον για αυτόν που αμαρτάνει...

Οι πρώτοι πρώτοι Χριστιανοί ήσαν Ελληνιστές και όχι απλά Εβραίοι! έχει διαφορά! Οι Εβραίοι τράβηξαν το δικό τους δρόμο.

Κατά τα λοιπά ο Robben κάλυψε τέλεια το θέμα!

quote:
eidos:
αν θέλεις να πιστεύεις στην ειδωλολατρική ιδέα ενός Θεού σε τρία, δικαίωμα σου... αν θέλεις να πιστεύεις ότι ο Γιαχβέ είναι ο Θεός των Εβραίων και δεν τον θέλεις για Θεό σου, κουμάντο σου...

Άλλο τρεις Θεοί! που τσακώνονται μεταξύ τους και άλλο 'Ενας Θεός με τρεις υποστάσεις.....έχει διαφορά!...
Και πρέπει να καταλάβεις ότι ο Θεός! δεν έχει όνομα! παρά μόνο προσφώνηση!

Το όνομα το έχει κάποιος για να ξεχωρίσει από κάποιον άλλον!.....για παράδειγμα λέμε ο Κύριος Γιώργος πήγε βόλτα με τον κύριο Χρήστο!......έχουμε έτσι δύο πρόσωπα......αν λέγαμε ο κύριος πήγε βόλτα με τον κύριο.......ποιος να καταλάβει για ποιους μιλάμε?

Έτσι λοιπόν! ο Θεός! όπως ο ίδιος μας λέει μέσα από την Παλαιά Διαθήκη! δεν έχει όνομα! είναι ΕΝΑΣ δεν έχει την ανάγκη να ξεχωρίσει από ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΘΕΟ, αυτά γίνονται στην ειδωλολατρία!

Στην ερώτηση που του έκανε ο Μωυσή, προς τον Θεό, για το τι όνομα θα πει ότι έχει ο Θεός, όταν τον ρωτήσουν οι συμπατριώτες του! διαβάζουμε.....
Έξοδος 3,14 « και είπεν ο Θεός προς Μωυσήν λέγων,
Εγώ είμι ο Ών. και είπεν, ούτως ερείς τοις υιοίς Ισραήλ, ο Ών απέσταλκέ με προς υμάς.»

Και συνεχίζει λέγοντας: «Κύριος ο Θεός των πατέρων ημών, Θεός Αβραάμ και Θεός Ισαάκ και Θεός Ιακώβ απέσταλκέ με προς υμάς, τούτο μου έστιν όνομα αιώνιον και μνημόσυνον γενεών γενεαίς.»

Και λίγο ποιο κάτω λέει:«και ώφθην προς Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ, Θεός ών αυτών, και το όνομά μου Κύριος ουκ εδήλωσα αυτοίς.»

quote:
eidos:
.....στο βιβλίο της Γένεσης ο Ιεχωβά δινει την εξής εντολή στον άνθρωπο Αδάμ:
Γένεση 2: 15 'Και ο Ιεχωβά Θεός πήρε τον άνθρωπο και τον εγκατέστησε στον κήπο της Εδέμ για να τον καλλιεργεί και να τον φροντίζει. 16 Και ο Ιεχωβά Θεός έδωσε επίσης την εξής εντολή στον άνθρωπο: «Από κάθε δέντρο του κήπου μπορείς να τρως μέχρι να χορτάσεις. 17 Αλλά από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού δεν πρέπει να φας, γιατί την ημέρα που θα φας από αυτό οπωσδήποτε θα πεθάνεις».'

Δε λέει έτσι, λέει ο Κύριος και όχι ο Ιεχωβά Οι εβδομήκοντα που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη δεν ήσαν τίποτα τυχαίοι αντιγραφείς χειρογράφων! Ραβίνοι Εβραίοι ήσαν που μετάφραζαν στα Ελληνικά τα Εβραϊκά χειρόγραφα. Εάν έλεγε Ιχωβά! Ιεχωβά θα το άφηναν.
Και μην ξεχνάς ότι οι Εβραίοι όχι μόνο αποδέχτηκαν τη μετάφραση, αλλά την κήρυτταν και στις συναγωγές τους.

quote:
edios:
γιάπετ
λες
--------------------------------------------------------------------
Εγώ γιατί διαβάζω στο 2:15 της γένεσης:
"15 Καὶ ἔλαβε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον..."
---------------------------------------------------------------------

eidos:
γιατί προφανώς χρησιμοποιείς και συ μία από αυτές τις παραποιημένες μεταφράσεις, που λόγω δεισιδαιμονίας έχουν αλλάξει το ΓΧΒΧ που βρισκόταν στα πρωτότυπα, με το Κύριος...
γιατί προφανώς χρησιμοποιείς και συ μία από αυτές τις παραποιημένες μεταφράσεις, που λόγω δεισιδαιμονίας έχουν αλλάξει το ΓΧΒΧ που βρισκόταν στα πρωτότυπα, με το Κύριος...

Παραποιημένες μεταφράσεις έχουν οι Εβραίοι και το σινάφι σου.

quote:
eidos:
ευρωπαίος, τρεχαγύρευε, ψηλός
χρειάστηκε ένας πρώην προτεστάντης, (όπως ο ίδιος λέει) και νυν ορθόδοξος, για να αρθρώσει θρησκευτικό λόγο...
πάροτι ομόθρησκοι, είμαι σίγουρος πως ότι λέει δεν τα κατέχεται, και ίσως πολλά από αυτά να μην τα έχετε ξανακούσει...
για αυτό, ευρωπαίε, το μόνο σου πρέπει τώρα είναι να σιωπάς...

Xαρά στην υπομονή του! να κάθεται και ν' απαντάει στις παραποιήσεις που κάνετε από το 1881 και μετά που ιδρυθήκατε.

Θα πρέπει να δώσεις εξηγήσεις στο γιατί δε δίνεται αίμα στο συνάνθρωπο σας που το χρειάζεται!

Από την απάντησή σου θα καταλάβει και ο πιο αδαής το ποιος παραποιεί τα γραπτά και τα παρουσιάζει κατά το δοκούν.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

20/10/2009, 02:25:20
europaie1

quote:
Αντιθέτως οι Εβραίοι μόλις δημιουργήθηκε ο Χριστιανισμός και αφού άρχισαν σιγά σιγά να αρνούνται την Παλαιά Διαθήκη των Ο'

Η ΠΔ των Ο΄ έχει σημαντικά σφάλματα σε σχέση με το πρωτότυπο κείμενο. Κι αυτό γιατί οι Εβραίοι που το μετέφρασαν, πολλά σημεία τα απέδωσαν λάθος στα ελληνικά.

quote:
γύρω στον 6ο αιώνα άρχισαν να γράφουν τη δική τους!

Αλλο αυτό πάλι! Γράφτηκε καινούρια ΠΔ τον 6ο αιώνα; Θα μας τρελλάνεις τελείως;

quote:
επειδή σύμφωνα με τα γραφόμενα της Παλαιάς Διαθήκης ο μεσσίας δεν ήταν άλλος από τον Ιησού!

Σύμφωνα με την ΠΔ ο Ιησούς δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ προϋπόθεση για να είναι ο Μεσσίας. Κατ'αρχήν ο Μεσσίας θα ήταν από πατέρα από τη γενιά του Δαβίδ και όχι αγνώστου πατρός...

quote:
κι έφτιαξαν τη δική τους! αλλάζοντας λέξεις και φράσεις! ώστε να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Καλό!

quote:
Και πρέπει να καταλάβεις ότι ο Θεός! δεν έχει όνομα! παρά μόνο προσφώνηση!

Κι όμως ο Γιαχωβάς συστήνεται με το όνομά του και λέει ρητά: "Αυτό είναι το όνομά μου". Δεν στο είπε εσένα;

quote:
Έτσι λοιπόν! ο Θεός! όπως ο ίδιος μας λέει μέσα από την Παλαιά Διαθήκη! δεν έχει όνομα!

Ο θεός, όπως ο ίδιος μας λέει μέσα από την Παλαιά Διαθήκη, έχει όνομα και είναι ΓΧΒΧ. Ο ίδιος το λέει.

quote:
Δε λέει έτσι, λέει ο Κύριος και όχι ο Ιεχωβά Οι εβδομήκοντα που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη δεν ήσαν τίποτα τυχαίοι αντιγραφείς χειρογράφων! Ραβίνοι Εβραίοι ήσαν που μετάφραζαν στα Ελληνικά τα Εβραϊκά χειρόγραφα. Εάν έλεγε Ιχωβά! Ιεχωβά θα το άφηναν.

Το πρωτότυπο λέει "ΓΧΒΧ". Ανοιξε όποιο σχετικό βιβλίο θέλεις.

Πες μας κι άλλα! Πολύ σύντομο σε βρίσκω...

macedon

20/10/2009, 13:40:22
Στου κουφού την πορτα, πάρε την πόρτα και φύγε....Ο καθένας
λέει τα δικά του, αλλά το πίζεις ριζοσπαστικός με τον Θεό αν και μη χριστιανοί...Παράνοια...
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω, πως γίνεται,κάποιος που είναι άθεος,
ας πούμε, να μιλάει για τον Θεό...Πως γίνεται πλανημένοι, έμμισθοι,όπως οι γιεχωβάδες και άθεοι ειδωλολάτρες( Μεγάλε Μακεδών, ολα σε ένα!!!)να μιλάνε για τον Θεό που δεν ξέρουν ούτε πιστεύουν...
Είναι δυνατόν να τον γνωριζουν;
Κι όμως, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο πάσα είς, έχει άποψη για όλα....
Ρε για θέατρο ειμαστε, ούτε καν για τηλεόραση!!!!
Μακεδών, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο σου είναι να μην καλείς τον Θεό,με ονόματα ιδιοτήτων,αλλά, κάποια στιγμή, πρέπει να εκπολιτιστείς κι εσύ....Γιεχωβά, είναι όνομα ιδιότητα....Δεν είναι το όνομα του Θεού.
Τότε χρειάζονταν αυτή η ικανοτητα και τότε τον γνώρισαν με αυτή
την ιδιότητα κι οταν ήρθε σαν Χριστός, δεν τον αναγνώρισαν..
Κάτι πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή απο αυτή την ιστορία...
eidosΜέλος
20/10/2009, 17:22:51
Ευρωπαίε

όλοι σε έχουν πάρει στο ψιλό...

είσαι παντελώς άσχετος με τα περισσότερα από τα θέματα του forum και οστόσω συμμετέχεις σε όλα, πετώντας ασυναρτησίες και βλακείες...

με το συμπάθιω αλλά είσαι πολύ γκα-γκά...

20/10/2009, 20:39:44
quote:
μα όταν ο Αδάμ αμάρτησε ο Δημιουργός τον έβγαλε από τον κήπο της Εδέμ...
και του είπε να καλλιεργεί τη γη έξω από αυτόν...
Γιατί πρέπει να το εκλάβουμε κυριολεκτικά αυτό και όλη την ιστορία βέβαια Αδαμ-Εύα?
Αν ο Παράδεισος ήταν αληθινό μέρος, το δένδρο της ζωής και το δένδρο της γνώσης πρέπει να υπάρχουν επίσης. Και πώς κανείς δεν τα έχει δει?
Γιατι δεν βρίσκουμε το δένδρο της ζωής ώστε να φάμε απο αυτό ας πούμε?

Αν είναι αν πάρουμε σαν κυριολεξία όσα λένε οι γραφές(εκτός οτι αυτό θα έδειχνε οτι έχουμε μηδέν κριτική ικανότητα) θα είχαμε πολλά προβλήματα τέτοιου τύπου. Προβλήματα δηλαδή λογικά. Και για να τα λύσουμε θα έπρεπε να κάνουμε άλματα λογικής.

Δεν μπορούμε να τα απλοποιούμε όλα τελείως δηλαδή. Αν ήταν έτσι πέρναμε και τον μύθο του Πρωταγόρα ως Γενεση(τα ίδια γράφει και σε εάν βαθμό με τη Γένεση της Π. Διαθήκης) που είναι και πιο έγκυρη ιστορικά πηγή(μιας και έχουμε το αυθεντικό κείμενο και έχει γραφεί απο ένα μόνο συγγραφέα) και ανήκει στον δικό μας πολιτισμό και όχι σε κάποιον ξένο. Είναι βέβαια και πιο επιστημονικά ορθή και πιο εύκολη κατανοητή.

Α, να ρωτήσω κάτι. Αν ο παράδεισος ήταν μέρος πάνω στην Γη τι ακριβώς τους εμπόδιζε απο το να μπούνε μέσα, και γιατί ο θεός αποφάσισε να τον καταστρέψει(μαζί με το κείμενο που το αναφέρει).

quote:
στην Πλατωνική αθανασία της ψυχής και τον τριαδικό θεό,
βάσισε το πιστεύω της η ψεύτικη χριστιανοσύνη...

Δηλαδή βασίστηκε σε προγενέστερες απο αυτήν πηγές όπως του Ορφικούς και άλλους. Ναι, δεδομένου ότι οι Ελληνες ποτέ δεν ασπάστικαν 100% την χριστιανική θρησκεία(περισσότερο την προσάρμοσαν στην παλαιά), η δικιά μας χριστιανική θρησκεία έχει πολλά στοιχεια απο την παλαιά αλλά αυτό δεν ξέρω αν την κάνει πιο άκυρη ή πιο έγκυρη

Γιατί αν για παράδειγμα υπήρχε μια θρησκεία που προωθούσε τον φόνο(ή την μη μεταγγιση αίματος αντίστοιχα) προφανώς θα ήταν μια βλαβερή θρησκεία η οποία δεν θα υπήρχε λόγος να έχει οπαδούς. Μια θρησκεία αρχαιοκεντρικη(που να συνδιάζει πχ Πλατωνισμό, Ορφισμο κοκ) θα ήταν πιο σωστό να έχει οπαδούς αφού οι ιδέες θα ήταν άκακες..

Το θέμα είναι οτι ακόμα και αν ερχόταν κάποιος άνθρωπος ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν υιός του θεού και έκανε πολλά θαύματα αλλά οι ιδέες που κήρυττε ήταν μίσους, φόνου, και γενικά δυστυχίας, δεν πα να ήταν και ο θεός του θεού, σαν νοήμονα όντα θα οφείλαμε να τον γράψουμε στα ***** και να κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Αυτό που μας λέει η συνείδησή μας δηλαδή.

Αλήθεια Ειδος, εσυ τι θα έκανες στην παραπάνω περίπτωση που περιγράφω? Αν δηλαδή ερχόταν κάποιος άνθρωπος και έκανε πολλά και μεγάλα θαύματα(αντίστοιχου μεγέθους με αυτά του Ιησού ή και μεγαλύτερα) αλλά οι ιδέες που προωθούσε ήταν μίσους και καταστροφής, εσύ θα τον ακολουθούσες ή θα έκανες αυτό που η συνείδησή σου, σου λέει οτι είναι σωστό?

quote:
ήταν το καλούπι από όπου βγήκαμε όλοι εμείς... και βγήκαμε με ελάτωμα όπως και το καλούπι μας...

Και ποιος έφτιαξε το καλούπι μας?

quote:
όχι!! κακό είναι να μην υπακούς στον Δημιουργό σου...
το κακό δεν είναι η άγνοια γιατί όσα δεν ξέρουμε δεν είναι κατ΄ανάγκη κακά...

Καταλαβαίνεις τι πάει να πει άγνοια? Άγνοια είναι να μην καταλαβαίνω γιατι είναι δεν πρέπει να σκοτώσω εγώ εσένα και εσύ εμένα. Αυτό είναι άγνοια.

Πάμε στον Πλάτωνα. Ο Πρωταγόρας λέει οτι οι θεοί μοίρασαν σε όλους τους ανθρώπους την Αιδω(Ντροπή) και την Δικη(Δικαιοσύνη).
Δηλαδή τις ενοχές(/ντροπή) και την αίσθηση του δικαίου.

Ενοχή πάει να πει οτι αν σου σπάσω το πόδι, θα νιώσω άσχημα για την πράξη μου, θα νιώσω ντροπη(Εν+τροπή), την τάση δηλαδή για ενδοσκόπηση γιατί δεν θα αναγνωρίζω πλέον τον εαυτό μου. Οι πράξεις μου δεν θα εκφράζουν το Ειναι μου. Και ποιο είναι το Είναι μου?

Το Είναι μου είναι το μερίδιο μου στη θεία φύση.

Παρ'όλα αυτά, ο Πρωταγόρας συνεχίζει λέγοντας οτι οι θεοί έθεσαν νόμο όποιον δεν μετέχει στην Αιδώ(Ντροπή) και την Δίκη(Αίσθηση δικαίου) οι ανθρωποι να τον "κτείνειν ὡς νόσον πόλεως" να τον σκοτώνουν δηλαδή σαν να είναι φορέας κάποιας νόσου.

Γιατί το λέει αυτό? Γιατι όποιος δεν έχει αυτά τα δύο δεν είναι σε θέση να αποτελέσει συστατικό μιας κοινωνίας(/πολιτείας) αφού, αντί να βοηθάει στην συνοχή της, βοηθάει την καταστροφή της. Αναρχικό στοιχείο που λέμε.

Εδώ κάποιος θα έλεγε οτι υπάρχει αντίφαση, γιατί πώς γίνεται αφού η Αιδώς και η δίκη μοιράστηκαν σε όλους τους ανθρώπους να υπάρχουν κάποιοι που δεν την έχουν?

Δεν πρόκειται για αντίφαση. Γιατι η θεϊκή φύση(και όσα χαρίσματα κλάπηκαν απο τους θεούς κατα τον μύθο και δόθηκαν στον άνθρωπο) είναι αυτή που φέρνει την εσωτερική προδιάθεση ή τάση για την ανάπτυξη και συντήρηση της αιδούς και δικαιοσύνης μέσα μας. Αν κάποιος αμελήσει αυτή τη προδιάθεση και κάνει του κεφαλιού του-ο λεγόμενος άσωτος υιός του Ευαγγελίου-τότε αυτά τα δύο για αυτόν είναι σαν να μην υπάρχουν.

Δηλαδή απο άγνοια(και άρνηση) της θεικής του φύσης ο άνθρωπος παραστρατεί(απο τη δικαιοσύνη και την αιδώ) και όπως λέει το ευαγγέλιο απομακρύνεται απο το θεό. Εγώ προτιμώ να λέω οτι απομακρύνεται απο τη θεϊκή του φύση, αλλά καιη άλλη άποψη είναι σωστή.

Η άγνοια όμως δεν έγγυται μόνο στην άρνηση ή άγνοια του θεού μέσα μας.

Η άγνοια έγγυται και στο καθαρά νοητικό επίπεδο, γιατί ο άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει το λόγο που είναι απαραίτητο σε μια κοινωνία να μην κλέβουμε, να μη σκοτώνουμε κλπ
σημαίνει οτι είτε δε μπορεί να συλλάβει:

α)είτε το γιατί η εννομία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία μιας κοινωνίας(βλέπε Έλλάδα)
β) είτε το γιατί είναι απαραίτητη η ύπαρξη κοινωνιών γενικα(!!), που σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για αρρώστια.

Ουσιαστικά αυτό που λες ότι κακό είναι να παρακούς τον θεό είναι το ίδιο με αυτό που λέω εγώ να πηγαίνεις αντίθετα με το μερίδιο της θείας φύσης σου. Μη σου πω οτι το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Αλλά ο λόγος που πηγαίνει κάποιος αντίθετα στο θείο "μέρος" του είναι είτε η άγνοια της ύπαρξης του οπως προείπα, είτε η συνειδητή άρνησή του.

Αλλά εσύ δεν αναφέρεις το 2ο σκέλος της άγνοιας, της νοητικής άγνοιας δηλαδή. Ο ορισμός λοιπόν που δίνεις είναι μεν σωστός και ολοκληρωμένος αλλά δεν είναι απόλυτα συγκεκριμένο και δεν αναιρεί τον δικό μου.

Η άποψη βέβαια οτι η άγνοια είναι η πηγή του κακού και οτι ο άνθρωπος δεν είναι απ τη φύση του κακό συμβαδίζει με την άποψη του Σωκράτη οτι "Ουδείς έκων κακός".

Συμφωνω ότι όσα δεν ξέρουμε δεν είναι κατ'ανάγκη κακά, μα αυτό που είπα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αυτό που έιπα είναι το αντίθετο απο αυτό που λες οτι υποστηρίζω. Εγώ είπα οτι κάποιος που έχει γνώση της Αλήθειας αποκλείεται να παραστρατήσει απο αυτήν γιατί το να το κάνει είναι ηλίθιο.
Και μιας και μιλήσαμε για ηλιθιότητα ας πάμε αργα αργά προς το θέμα του Σατανά που λέγαμε...

quote:
οι άγγελοι όπως και οι άνθρωποι είμαστε ξεχωριστά όντα τα όποια δημιούργησε ο Θεός... δεν είμαστε ούτε μέρος ούτε προέκταση του Δημιουργού...
Με μπερδεύεις... ο θεός δεν είναι "τα πάντα πληρών"?? Γιατί να είναι σε κάποια και σε άλλα όχι? Και αν δεν είναι σε κάποια τότε τι υπάρχει εκεί αντίστοιχα που να τους δίνει υπόσταση?
quote:
φαίνεται το λιγότερο ηλίθιο για αυτό το πλάσμα που ονομάστηκε Σατανάς, το γιατί χρησιμοποίησε την ελεύθερη βούλησή του, ώστε να στασιάσει απέναντι στον Δημιουργό του...
η επιθυμία του όμως ήταν για περισσότερα, ζήτησε πράγματα που δεν του ανήκαν, όπως και ο Αδάμ...
Φαίνεται πολύ ηλίθιο.. και γιατί ο θεός δεν του τα δωσε? Αν του τα είχε δώσει ο παντοδύναμος θεός δεν θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι? Γιατί ο θεός εδώ δεν κάνει το καλύτερο για τα πλάσματά του αλλά επιλέγει να δώσει κάποιες ελευθερίες Χ που θα έκαναν τον άνθρωπο δυστυχισμένο(περιπιπτώντως, το κακό ποιανού δημιούργημα είναι?) και να μην δώσει κάποιες ελευθερίες Ψ όπως αυτές που θα του ζήτησε ο Σατανάς.

quote:
όλα προήλθαν από τον Θεό, μέρος της δικής του ενέργειας μετατράπηκε σε αγγέλους, σε σύμπαν, σε άνθρώπους σε ζώα...
όλα είναι μέρος του Θεού, αλλά έξω από τον Θεό...

Άρα ο θεός καλύπτει ένα χώρο μέσα στο άχωρο σύμπαν και δημιουργεί πράγματα έξω απο αυτόν τον χώρο. Εγώ πάντως νόμιζα οτι ο θεός είναι ατελής.. αλλά να μου πεις ο Ίδιος ο Χριστός λέει οτι είναι το Α και το Ω(Η αρχή και το τέλος δηλαδή).

quote:
δεν ήταν δύσκολο... το ΕΠΈΛΕΞΕ... ο Δημιουργός του έδωσε το ΔΙΚΑΊΩΜΑ να το ΕΠΙΛΈΞΕΙ...
Οπότε εσύ άυριο μπορεί για μεσημεριανό να επιλέξεις να φας το ΓΦΓΚΞΚΦΞΓ. Πολύ νόστιμο.
Τι? Δεν το ξέρεις αυτό το φαί?
Ε και επειδή δεν ξερεις οτι υπάρχει(1) και δεν το έχεις δει ποτέ στη ζωή σου(2) και ούτε αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιο εστιατόριο που να το έχει στο μενού του(3)
(αφού δεν υπάρχει και κανείς άλλος που να ξέρει να το φτιάχνει(4) )
σημαίνει οτι δεν θα το επιλέξεις?
Εδώ ολόκληρος Σατανάς επέλεξε κάτι που δεν μπορούσε ούτε στη φαντασία του να το συλλάβει, ούτε ποτέ το είχε δει, σαν πανάγαθος άγγελος που ήταν, ούτε κανείς άλλος το ήξερε.. και εν τούτοις το επέλεξε! Και εσύ δεν μπορεί να επιλέξεις να φας ΓΦΓΚΞΚΦΞΓ? Ε μπορεί καποτε όμως να το επιλεξεις.. ή όχι?

Αυτά..
Μου κάνει εντύπωση λοιπόν που η δική μου θεωρια σου φαίνεται δύσνοητη αλλά προτιμάς κάτι πιο.. κατανοητό. Η πίστη του οποίου προϋποθέτει να κάνεις οχι ένα, όχι δύο αλλά 20 άλματα λογικής.. Εδώ λοιπόν θα σου πώ ότι με αυτό το τρόπο και εγώ μπορώ να φτιάξω άπειρες θεωρίες πολύ πρακτικές και πολυ πιο εύκολες οι οποίες θα βασίζονται αποκλειστικά στην πίστη του άλλου. Δεν θα μπορούσα?

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/10/2009 21:01:50

20/10/2009, 21:10:56
trexa

quote:
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω, πως γίνεται,κάποιος που είναι άθεος, ας πούμε, να μιλάει για τον Θεό

Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος που είναι δεξιός μπορεί θαυμάσια να μιλάει για τον κομμουνισμό και το αντίστροφο.

quote:
Πως γίνεται πλανημένοι, έμμισθοι,όπως οι γιεχωβάδες και άθεοι ειδωλολάτρες( Μεγάλε Μακεδών, ολα σε ένα!!!)να μιλάνε για τον Θεό που δεν ξέρουν ούτε πιστεύουν...

Ανοησίες λες πάλι.

quote:
Είναι δυνατόν να τον γνωριζουν;

Προσωπικά όχι, δεν τον γνωρίζω, όπως προσωπικά δεν γνωρίζω και τον Πινόκιο. Εχω διαβάσει και για τους δύο όμως.

quote:
Ρε για θέατρο ειμαστε

Οχι, δεν είστε για θέατρο. Είστε θέατρο. Κωμωδία συγκεκριμένα.

quote:
Γιεχωβά, είναι όνομα ιδιότητα....Δεν είναι το όνομα του Θεού.

Τώρα ο ίδιος λέει ότι είναι το όνομά του. Ποιόν να πιστέψει κανείς; Εσένα ή αυτόν;

quote:
Μακεδών, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο σου είναι να μην καλείς τον Θεό,με ονόματα ιδιοτήτων

Τι θα πεί "όνομα ιδιοτήτων"; Ονομα είναι. Το ότι δείχνει και μια ιδιότητα, δεν το κάνει λιγότερο όνομα, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Γιαχωβάς λέει "Αυτό είναι το όνομά μου", δε λέει "αυτή είναι η ιδιότητά του".

Και του γιαπετ το όνομα είναι "Γιάννης" που σημαίνει "Ο Γιαχωβάς έχει ελεήσει". Το ότι το όνομά του σημαίνει κάτι, δεν το κάνει λιγότερο όνομα...

quote:
οταν ήρθε σαν Χριστός, δεν τον αναγνώρισαν..

Ε, ίσως να μην έμοιαζε στον μπαμπά του. Μπορεί να έφερνε πιο πολύ της μάνας του. Ισως ο μπαμπάς του να μην είχε ισχυρά γονίδια...

macedon

20/10/2009, 21:27:06
Όταν λέω εγώ του γηπέδου του συρμού και του διασυρμού, αυτό εννοώ Μακεδών....Το ..χάλι σου...Καλά απο πότε κάποιος που δεν γνωρίζει
ειδικά μια θρησκεία, μπορεί να μιλήσει γι αυτην ώς ενάντιος;
Θέλεις να πεις ότι θα ειναι μια..αντικειμενική κρίση;Η άποψη ενός
ειδήμωνος; Ως τι ο άθεος και ειδωλολάρης,εσύ ας πούμε, κρίνει ένα
χριστιανισμό,που δεν μορείς να διανοηθεί καν;Γιατί αν το διανοούταν, θα γινότανε χριστιανός...Είναι πολύ άψογος ολόγος του Θεού, αν δεν
τον πιστεύεις, κρίμα....Έμαθες σε πολύ λιγότερα και δεν μπορείς να
δεχτείς πολλά...
Όσο για κωμωδία, απο ότι ξέρω, φοράνε φορέματα, σεντόνια, χλαμύδες, τέτοια πράγματα...Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το συζητήσουμε; Εκείνος με το ρολόι, μου άρεσε...Χλαμύδα με ρολόι...Το τρέντυ!!!
Το όνομα ιδιοτήτων σημαίνει κι άλλες ιδιότητες και γι αυτό κι άλλα ονόματα, αν δε συνυπολογίσεις κι ένα μυστήριο του Θεού που συντελείται, μπορούμε να δούμε ότι αναμένουμε κι άλλο όνομα, μέσα απο το επόμενο ευαγγέλιο, που θα αφορά στην τελική θέση του ανθρωπου στην έννοια θεότητα...
Το όνομα του Θεού, δεν είναι ένα..Είναι πολλά...
Και η αναγνώριση, αφορά σε όποιον βλέπει, όποιος δεν βλέπει, ας μην
το κουράζει..Τζάμπα....
20/10/2009, 21:47:29
macedon

quote:
Και του γιαπετ το όνομα είναι "Γιάννης" που σημαίνει "Ο Γιαχωβάς έχει ελεήσει".

Και για να δείτε το μεγαλείο μου, σας ξαναευλογώ και ξαναϋπόσχομαι σας δείξω το έλεός μου, σε όλο του το μεγαλείο.

Αρχίζει ο Θρύλος και αποσύρομαι......

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

20/10/2009, 22:14:13
trexa

quote:
Καλά απο πότε κάποιος που δεν γνωρίζει
ειδικά μια θρησκεία, μπορεί να μιλήσει γι αυτην ώς ενάντιος;

Μα τι λες άνθρωπέ μου; Από πότε για να γράψει κάποιος για ένα θέμα, πρέπει να το ασπάζεται; Αλλο "γνωρίζω" και άλλο "ασπάζομαι". Φυσικά και για να γράψει κανείς για κάτι πρέπει να το γνωρίζει.

quote:
Ως τι ο άθεος και ειδωλολάρης,εσύ ας πούμε, κρίνει ένα
χριστιανισμό

Εγώ κρίνω τον χριστιανισμό ως Κώστας, με βάση αυτά που αναφέρονται στα βιβλία των χριστιανών.

quote:
Γιατί αν το διανοούταν, θα γινότανε χριστιανός

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Το να διαβάσει κανείς τα ευαγγέλια είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να τα απορρίψει. Ειδικά αν ξέρει και πέντε πράματα παραπάνω, μαζί με την απόρριψη έρχεται και ο άκρατος γέλως.

quote:
Όσο για κωμωδία, απο ότι ξέρω, φοράνε φορέματα, σεντόνια, χλαμύδες, τέτοια πράγματα

Α, για τα σεντόνια θα ρωτήσεις τον ευρωπαίο. Εκείνος είναι ο ειδικός.

quote:
Το όνομα του Θεού, δεν είναι ένα..Είναι πολλά

Ο ίδιος βέβαια, λέει "αυτό είναι το όνομά μου", δε λέει "αυτό είναι ένα από τα ονόματά μου

Για να τελειώνουμε τρεχαγύρευε. Το να είναι άσχετος κανείς, όπως εσύ, δεν είναι κακό. Το να λέει ό,τι ανοησία του κατέβει, επειδή ακριβώς είναι άσχετος, πάλι δεν είναι κακό. Το να είναι χριστιανός επειδή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει στα ευαγγέλια, είναι κοινός τόπος στους χριστιανούς. Αλλά το να μην ξέρει, να λέει, να επιμένει και να διορθώνει όλους τους υπόλοιπους χωρίς να ξέρει για τι πράγμα μιλάει, όπως κάνεις εσύ, σε κατατάσσει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία. Αυτήν του ... τρεχαγύρευε...

ΥΓ. Όταν μάθεις πέντε πράγματα για τη θρησκεία σου, εκτός από τις ανοησίες που παπαγαλίζεις, θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά μαζί σου. Μέχρι τότε, μόνον για χαβαλέ είσαι, γιαλαντζή χριστιανέ.

macedon