ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Kύριος ημών Ιησούς Χριστός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Kύριος ημών Ιησούς Χριστός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nagual31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
nagualΜέλος
04/10/2003, 01:27:05
Χαιρετώ τα παλαιά και νέα μέλη του forum.

Kαιρό έχουμε να τα πούμε, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα .

Βλέπουμε όλοι γύρω μας μία συντονισμένη επίθεση από όλες τις πλευρές προς τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Αυτές οι επιθέσεις είναι άλλες κατά μέτωπον και άλλες με πλάγιο τρόπο.
Οι μετωπικές επιθέσεις είναι εμφανείς και δεν χρειάζεται να τις αναλύσουμε.
Οι πλάγιες επιθέσεις αποσκοπούν στην διάβρωση του Χριστού,την θεϊκότητα του Χριστού μας με την αποδοχή του ως έναν από τους μεγάλους φωτισμένους ανθρώπους που περπάτησαν στην Γη.
ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο μονογενής υιός του Θεού, ο ενσαρκωθέντας Λόγος , ο Σταυρωθέντας και ο Αναστάντας.
«Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή».
Μπορείτε να διανοηθείτε την απέραντη ταπεινότητα του και αγάπη του προς τους ανθρώπους που άφησε τους «ουρανούς» και έχοντας όλη την ευδαιμονία και τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια του ενδύθηκε το υλικό σαρκίο και περπατούσε ανάμεσα μας;
Μπορείτε να διανοηθείτε την κατάπτωση της ανθρωπότητας , την συντριβή που έπρεπε να νοιώθουμε σταυρώνοντας τον υιό του θεού;
Ο Θεός όμως δεν μας θέλει θλιμένους , μας θέλει χαρούμενους στέλνοντας μας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.
Η απέραντη αγάπη του θεού συγχωρεί αρκεί να ζητηθεί με αγνά και ειλικρινά συναισθήματα, με σεβασμό και εξαγνισμό.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μίλησε απλά και κατανοητά .
Δεν ήρθε να μας διδάξει την θεωρία της σχετικότητας.
Μας είπε γιά την ΠΙΣΤΗ . Ο έχων πίστη μετακινεί βουνά.
Μας είπε γιά την ΑΓΑΠΗ. Ο έχων δύο ας δώσει το ένα.
Μας είπε γιά την ΕΛΠΙΔΑ.. Αυτά που κάνω εγώ μπορείτε και εσείς να τα κάνετε .
Μας είπε γιά την ταπεινότητα.

Είπε κι άλλα πολλά , τόσα πράγματα...με τόσο λίγα λόγια...

Μην βιαστείτε να χλευάσεται ...απλά συλλογιστείτε ότι μπορεί να είναι και έτσι .

Ανοίξτε την καρδιά σας ...ζητήστε και θα σας δοθεί...
Ερευνήστε...

SecondbornΜέλος
04/10/2003, 01:50:45
Ίσως η απάντησή μου αυτή να θεωρηθεί από πολλούς εκτός θέματος αλλά κάτι μέσα μου μου λέει ότι αυτό πρέπει να ακουστεί...

Είναι γεγονός ότι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα συναντήσουμε Ανθρώπους που θα μας εκπλήξουν με το ύψιστο του εσωτερικού τους κόσμου. Συνήθως μάλιστα το "πόρισμα" αυτό για αυτούς τους ανθρώπους μας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό, σαν να προυπήρχε εκεί, πολύ πριν τους συναντήσουμε για πρώτη φορά. Είναι τόσο ΑΓΝΟ το ΟΛΟΝ τους που πολλές φορές-αν όχι όλες-γίνεται φανερό από όλους.

Ρητορική ερώτηση: Σας έχει τύχει τέτοιο περιστατικό με κάποιον συνάνθρωπό μας; Αν ναι, τότε από που άντλησαν πιστεύετε αυτοί την απόλυτη ΓΝΩΣΗ να αγγίξουν το ΑΠΙΑΣΤΟ:;;

Η απάντηση η δικιά μου υποθέτω πώς είναι προφανής αν αναλογιστείτε το ΘΕΜΑ που διάλεξα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.

Αυτή την πρώιμη στιγμή της ζωής μου για ΕΝΑ πράγμα είμαι σίγουρος. Η σιγουριά όμως αυτή δεν κερδίζεται ούτε με γνώση αλλά ούτε με πράξεις. Η σιγουρία αυτή είναι κάτι σαν την αγάπη...μεταδίδεται από Ψυχή σε Ψυχή.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Amin999Νέο Μέλος
04/10/2003, 04:17:37
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ NAGUAL ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.ΓΙΑΤΊ;
ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΥ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ(ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΕΣ.ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ Κ.Α.ΕΛΕΟΣ!ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΑΜΗΝ

VIKINGΜέλος
04/10/2003, 14:09:27
Χαιρετω τα μελη και το φιλο nagual.Καταρχην εχεις αδικο στο οτι γινεται μια συντονισμενη
επιθεση στο Χριστο και Χριστιανισμο.Το οτι υπαρχουν οντως ορισμενοι
φανατικοι που μιλανε με υποτιμητικο τροπο και δεν σεβονται
αυτους που πιστευουν στον Χριστο ειναι γεγονος αλλα δεν ειναι ολοι
αλλα μια μειοψηφια.Αρα μην γενικευεις.Οσο για αυτο που λες
"Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο μονογενής υιός του Θεού, ο ενσαρκωθέντας Λόγος , ο Σταυρωθέντας και ο Αναστάντας."

ειναι δικη σου αποψη και σεβαστη.Υπαρχουν και πολλοι που
δεν αναγνωριζουν ή αμφιβαλλουν για το αν ο Χριστος ειναι υιος
του Θεου χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν αναγνωριζουν την προσφορα του και τον αγωνα που εδωσε με την ζωη του,αυτο οφειλεις και εσυ και οποιοσδηποτε αλλος να το σεβεσαι.

Ειναι δυστυχως γεγονος επισης οτι στην Ελλαδα οπως και σε πολλες αλλες χωρες
κυριαρχει ενα μισος και φανατισμος εναντιων των Εβραιων και απο
Χριστιανους που δυστυχως παιρνει ανησυχητικες διαστασεις.Δεν ξερω
απο που ξεκινησε αυτο το μισος αλλα να εχεις υποψη σου φιλε μου
πως εχει τεραστιες ευθυνες για αυτο και η Ορθοδοξη και η Καθολικη Εκκλησια.Φανατικοι υπαρχουν δυστυχως παντου σε ολους τους θρησκευτικους χωρους.

04/10/2003, 14:55:56
Nagual,

αυτός που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις, δεν έχει δεχθεί ακόμη όλες τις ερωτήσεις, θα έλεγα.

Λες ότι ο «Ιησούς δέχεται επιθέσεις κτλ.» Ποιές είναι αυτές οι «επιθέσεις»? Μήπως οι υποτιθέμενες αυτές «επιθέσεις» είναι μόνο μια προπαγάνδα και σκόπιμα στημένες? Και τελικά μήπως ο απλός διάλογος αλλα και η αμφισβήτηση (βασικό χαρακτηριστικό ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...) εκλαμβάνονται ως...επιθέσεις? Ας το σκεφτούμε καλύτερα λοιπόν και ας αφήσουμε τα τεχνιτά και ετσιθελικά «διλήμματα» στην άκρη.

Και κάτι ακόμα: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?

Επίσης: η εξάπλωση της Κωνσταντίνειας «μορφής» του Ιησού (ένα ξεκάθαρα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ιστορικά πρόσωπο) βασίστηκε στον ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ! Έθνη ολόκληρα κλήθηκαν να «ασπαστούνε» (άπαξ και έγινε το ΝΕΟ δόγμα των «πατέρων» του 325μχ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ) θέλανε δεν θέλανε τις διδαχές αγάπης του Ιησού των πλαστογράφων.

ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ «ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΟΣΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ? Να σου θυμίσω ότι στην πρώτη σύνοδο των «πατέρων» (δηλαδή των πρώην….ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ!!) στην Νίκαια το 325μχ από τους 318 παρευρισκόμενους ΜΟΝΑΧΑ 3 ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Η συντριπτική πλειοψηφία των «συνέδρων» ήτανε Ρωμαίοι. Δηλαδή η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ρωμαίοι τους κυνηγούσανε, Ρωμαίοι τους φέρανε και στην εξουσία. Αλλά με μία διαφορά: ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. Και αυτό πολλοί το…ξεχνάνε!

Επομένως, ας μην αποδίδουμε με πομπώδεις χαρακτηρισμούς εύσημα σε ένα πνευματικό δημιούργημα, το οποίο απλά ενσωμάτωσε αξίες αλλά και μηνύματα που δοκιμάστηκαν από τον πανδαμάτορα χρόνο.

Ας είμαστε λίγο πιο «συγκρατημένοι» διότι πίσω από τα λόγια αγάπης ( που όντως ενυπάρχουνε) κρύβεται μεγάλη μαυρίλα. Και ιστορικά τουλάχιστον ΜΟΝΟ η μαυρίλα αποδεικνύεται….

Amin999Νέο Μέλος
04/10/2003, 16:40:46
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΛΑΚΙΕΣ.ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΛΣΟΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΡΑ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ".ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
ΑΜΗΝ

04/10/2003, 21:21:46
Αμιν 999,

Λές …«δεν φταίει ο Θεός. Άρα δεν φταίει ο Χριστός.» Επίσης, «…δεν είχε σκοπό να φτιάξει θρησκεία».Μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις καλύτερα?

Μιλάς π.χ. για τον «εβραιοχριστό» του Λουκά (δηλαδή των ανωνύμων μοναχών που γράφανε με το εύηχο και βιβλικόφερτο όνομα Λουκάς!) ή για τον «Χριστό» του Ιωάννη?

Διότι τα αποτελέσματα της αέναης πλαστογραφίας είναι δυστυχώς καραμπινάτα. Άλλο το προφίλ του «Χριστού» που έβλεπε ο συντάκτης με το Nickname «Ιωάννης» και άλλο το προφίλ του «σκληρού» Χριστού του συντάκτη-«Λουκά». Ο ένας παραπέμπει και μας δίνει έναν Χριστό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μωυσή (πχ Λουκ.24,44-45) και ο άλλος αποσιωπά τελείως εβραιόφερτες διδαχές και, έστω ακροθιγώς, δεν μας δίνει σχετικά Του λεγόμενα.
Αυτά είναι φίλτατε τα αποτελέσματα της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας! Μία ΚΟΣΜΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ η οποία αυτό-χρίστηκε εκπρόσωπος του «Χριστού» που οι ίδιοι δημιουργήσανε στα σκοτεινά υπόγεια της θρησκόληπτης Νέας Ρώμης!

Και μία ακόμη ερώτηση (για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή): ο «Θεός» της Π.Διαθήκης είναι ο ίδιος με αυτόν της (λεγόμενης) Κ. Διαθήκης?

ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ

TyaneasΜέλος
04/10/2003, 21:44:07
Τελικα σε λιγο θα μας αποκαλεσετε και Σατανιστες γιατι διαφωνουμε με τον Χριστιανισμο.Μηπως να μας περασετε και απο ιερα εξεταση οπως εκαναν οι ιερεις του Χριστιανισμου οταν ειχανε την απολυτη εξουσια?

Το κακο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο καθενας που διαφωνει με το προσωπο του Ιησου και τον Χριστιανισμο δινει επιχειρηματα γι αυτο αλλα η απαντηση ειναι κατι σαν το μυνημα του nagual.Μηπως να νιωσουμε δεος τωρα και να ζητησουμε συγχωρεση nagual που αμφισβητησαμε την θεοτητα του Ιησου???

quote:
Μπορείτε να διανοηθείτε την απέραντη ταπεινότητα του και αγάπη του προς τους ανθρώπους που άφησε τους «ουρανούς» και έχοντας όλη την ευδαιμονία και τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια του ενδύθηκε το υλικό σαρκίο και περπατούσε ανάμεσα μας;

Να ναι καλα που μας σκεφτετε εμας τους ταπεινους ανθρωπους.Εαν τον δεις στην δευτερα παρουσια να του πεις ενα ευχαριστω απο εμενα γιατι εγω μαλλον θα καιγομαι στα καζανια της κολασης!!!

quote:
Μας είπε γιά την ΠΙΣΤΗ . Ο έχων πίστη μετακινεί βουνά.
Μας είπε γιά την ΑΓΑΠΗ. Ο έχων δύο ας δώσει το ένα.
Μας είπε γιά την ΕΛΠΙΔΑ.. Αυτά που κάνω εγώ μπορείτε και εσείς να τα κάνετε .
Μας είπε γιά την ταπεινότητα.

Αργησε λιγο,μας τα εχουνε πει δεκαδες φιλοσοφοι πριν απο αυτον.

quote:
Μην βιαστείτε να χλευάσεται ...απλά συλλογιστείτε ότι μπορεί να είναι και έτσι .

Εγω εχω περασει απο αυτο το σταδιο και πλεον χλευαζω κατι που πριν πιστευα φανατισμενα,μηπως πρεπει να το σκφτεις και εσυ αυτο για τον ευατο σου???Μηπς πρεπει να σκεφτεις οτι ισως να ειναι και ετσι??

Schwabe

quote:
Και μία ακόμη ερώτηση (για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή): ο «Θεός» της Π.Διαθήκης είναι ο ίδιος με αυτόν της (λεγόμενης) Κ. Διαθήκης?

Δεν θυμαμαι το κεφαλαιο ακριβως αλλα τα λογια του Ιησου ητανε ξεξαθαρα:Δεν ηρθα για να διαγραψω τον νομο του Μωυση αλλα για να τον συμπληρωσω!

"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"

TyaneasΜέλος
04/10/2003, 21:46:48
και επιτελους μην βλεπετε μονο οτι σας συμφερει για να νομιζετε οτι κανουμε επιθεση προς τον θεο σας,απλα το θεμα συζητησης ειναι ο Ιησους και γι αυτο αναφερομαστε σε αυτον.Τα ιδια ισχυουν για τον Βουδα,την Καλι,τον Μωμαεθ και οποιον γενικα την ειδε θεος~!

EnasΜέλος
04/10/2003, 22:03:06
ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΚΟΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΑΛΕΤΑΙ.

I am no human now
because I choose to know..

04/10/2003, 22:16:06
Tyaneas,

το θέμα του βιβλικού Θεού φίλε μου είναι(θα έλεγα!) κομματάκι... φαρσοκωμωδία.

Διότι ενώ ο ένας συντάκτης-μοναχός του αποδίδει διδαχές του τύπου "..ήρθα να συμπληρώσω" κτλ. ο άλλος του αποδίδει λόγια του τύπου "...είναι διάβολος, ανθρωποκτόνος και ανίκανος να σταθεί μέσα στην αλήθεια γιατί δέν υπάρχει μέσα του τίποτα το αληθινό!"

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ" (!) μιλάνε για τα λόγια που υποτίθεται ότι είπε ο "Χριστός"....ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!!!!!!

Αλλά είπαμε, το κόψε-ράψε για τα συμφέροντα της Αυτοκρατορίας είναι ένα θέμα, και το τελικό αποτέλεσμα ΑΛΛΟ!

nagualΜέλος
05/10/2003, 00:14:12
Φίλε Tyanea λες:
quote:
Εαν τον δεις στην δευτερα παρουσια να του πεις ενα ευχαριστω απο εμενα γιατι εγω μαλλον θα καιγομαι στα καζανια της κολασης!!!

Εσύ επιλέγεις.
Έχεις την δική σου ελεύθερη βούληση και είναι καθ’όλα σεβαστή.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός σέβεται την προσωπικότητα σου και δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις σου.

Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη που αμφισβητείς, από εμένα τουλάχιστον.
Εγώ πάντως Του ζήτησα συγνώμη γιά την εποχή που νέος καθώς ήμουνα τον αμφισβητούσα.
Ίσως και να μην χρειαζόταν όμως.Πολλές φορές η αμφισβήτηση σε οδηγεί να ερευνήσεις..και η έρευνα πολλές φορές με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος σε οδηγεί στα χέρια Του με περισσότερες ανταμοιβές και περισσότερες γνώσεις επί των αρνητικών.
Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι την παραβολή του άσωτου υιού μιάς και όπως λες πίστευες φανατισμένα.
Τώρα αμφισβητείς φανατισμένα.
Ο φανατισμός δεν είναι ποτέ καλός...

Φίλε VIKING

quote:
Καταρχην εχεις αδικο στο οτι γινεται μια συντονισμενη
επιθεση στο Χριστο και Χριστιανισμο.

Δεν έχω άδικο φίλε μου.
Λέγοντας συντονισμένη επίθεση φυσικά δεν εννοώ εσένα και τον οποιονδήποτε γράφει εδώ μέσα.
Απλά είσαι ένα από τα θύματα αυτής της προπαγάνδας.
Συγνώμη που στο λέω ωμά αλλά δεν μπορώ και να στο κρύψω με περίτεχνο ακροβατικό λογοπαίγνιο.
Μελέτησε πάνω σε αυτό το ζήτημα και θα ανακαλύψεις.

Ενα θέμα είναι ότι προσπαθούμε με βάση την λογική και την γνώση να αποκτήσουμε μία θεώρηση της ιστορίας και πολύ περισσότερο του θεού.
Δεν γίνεται.
Με την λογική μπορείς να πιστέψεις τα πάντα.
Ο ένας πιστεύει αυτό , ο άλλος κάτι άλλο ο τρίτος άλλο και πάει λέγοντας.
Όλοι λογικοί είναι όμως δεν είναι κανένας παράλογος,όλοι έχουν λογικά επιχειρήματα.

Θέλουμε να γνωρίσουμε και να κρίνουμε τι έγινε πριν 2000 χρόνια.
Ποιός ξέρει με σιγουριά;Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε επακριβώς τι έγινε πριν 100 χρόνια.Αυτοί που κινούν τα νήματα στα παρασκήνια ξέρουν μόνο.

Και το τραγικότερο είναι ότι θέλουμε με τις πενιχρές μας γνώσεις να συλλάβουμε το θείο και μάλιστα να λέμε γιατί έκανε αυτό και δεν το έκανε αλλιώς.
Αυτό είναι αλαζονεία.Το σύμπαν έχει ηλικία δισεκκατομυρίων ετών και εμείς είμαστε άντε 30 χρονών και με τις πενιχρές μας γνώσεις αφού διαβάσαμε 10 βιβλία (τα οποία μπορεί να ήταν και σκόπιμα διαστρεβλωμένα) και νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την Θεία Βούληση.

Ο θεός ΑΓΑΠΗ εστί και μόνο έτσι μπορούμε να τον προσεγγίσουμε.
Μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τις παγίδες.
Και να αμφισβητήσουμε και να παρεκτραπούμε ,αν η καρδιά είναι αγνή
το Αγιο Πνεύμα θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε.

Καλή σας νύχτα

Amin999Νέο Μέλος
05/10/2003, 00:26:34
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ.
ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ(ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ) ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.(ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ(ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ).Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Schwabe ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΑΣΛΚΑΛΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.(ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ).Ο ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΙΩΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΑΜΗΝ

ΠοσειδώνιοςΝέο Μέλος
05/10/2003, 00:56:05
Ο Γιεχωσούα είπε επίσης ότι "ο έχων πίστη ίση με τον κόκκο σιναπιού, (ελάχιστη δηλαδή) μπορεί να καταπιεί δηλητήριο και να μην πάθει τίποτα"...

Οπότε όποιος διαδηλώνει την πίστη του στο πρόσωπό του - και δη την αμέριστη - δεν εχει παρά να δοκιμάση να πιή δηλητήριο και να περιμένη...

Υ.Γ Είναι και ένα πολύ καλό τεστ για τους αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες και λοιπούς...Έτσι για να δοκιμάσουμε και την πίστη των ταγών._

Edited by - Ποσειδώνιος on 05/10/2003 01:02:02

OdyseasΝέο Μέλος
05/10/2003, 02:41:28
Χαιρετώ τους συνταξιδιώτες προς την Ιθάκη.
Όλα τα κινήματα όταν γίνονται επικίνδυνα καπελόνονται. Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι με τον Χριστιανισμό.
Όσο για την επίθεση που δέχεται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού η απάντηση δίνεται μέσα από την Αγία Γραφή «εξ αιτίας μας βλασφημήτε το όνομα του Κυρίου».
Όταν μεγαλόσχημοι παπάδες με 3 χρυσούς σταυρούς στο στήθος και με μεταξωτά άμφια μου υψώνουν με στόμφο τα δάχτυλο και μου λένε να μετανωήσω, είναι φυσικό να ξυπνούν μέσα μου την αντίδραση σ΄ αυτό το λιγδιάρικο κατεστημένο. Πιο πολύ «Χριστό» βλέπω εγώ στο ατίθασο πνεύμα ενός αναζητητή της αλήθειας και εχθρού του κατεστημένου παρά στο παραλυμένο από το βόλεμα μυαλό ενός τέτοιου παπά.
Φιλικά
Οδυσσέας

05/10/2003, 10:38:53
Nagual & Amin 999,

Βλέπω φίλτατοι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Σας έθεσα κάποια ερωτήματα μου τα οποία όμως…τα περάσατε με ελαφρά πηδηματάκια και συνήθη ευχολόγια Χριστολογίας.

Θα σας το θέσω ευθέως: η Θρησκεία (ΣΑΣ) που ευαγγελίζεστε είναι μία εμπορευματοποίηση της άδολης φιλοθεΐας του Έλληνα. Τα ευχολόγια και οι αναφορές του κατηχητικού είναι απλά μία ανάγκη «εξαγνισμού», από την χυδαία Ιουδαϊκή μήτρα που σας ακολουθεί σαν σκιά.

Οι τοπικές παραδόσεις (πείτε το και Θρησκεία αν σας βολεύει καλύτερα) που ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να περιφρονούν την κριτική σκέψη και τις ερωτήσεις ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, και οδηγούν τον κοσμάκη σταδιακά αλλά σίγουρα μέσω της πνευματικής αποχαύνωσης ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.

Δείτε λίγο γύρω σας (χωρίς τα γυαλιά της στημένης χριστολογίας) τι παίζεται στα…θεοσεβούμενα Χριστιανικά κράτη, δείτε λίγο τι παίζονταν στην άθλια Νέα Ρώμη των Χριστιανών «οσίων» και «αγίων» σφαγέων, και μετά σκεφτείτε για το εάν θα «πρέπει» να συμμετέχετε στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟΝ ΙΔΕΑΤΟ «ΧΡΙΣΤΟ». Και λέω συνειδητά τον «ιδεατό Χριστό» διότι αυτή η φιγούρα υπήρξε ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ!

Αυτά τα 4 ευαγγέλια που αναμασάτε κάθε λίγο και λιγάκι (..πνευματικά δεκανίκια!) γράφτηκαν ΑΙΩΝΕΣ μετά τα όποια δρώμενα, και οι γραφιάδες μοναχοί απλά ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ γνωστά ονόματα. Τόσο απλά! Δεν «είδε» κανείς τους λοιπόν τον «Χριστό», αλλά απλά τον «είδε» όταν και όπως τον φαντάστηκε! Οι σχετικές αποδείξεις ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ.
Καταλαβαίνω την αγωνία σας, αλλά δυστυχώς ο πανδαμάτορας χρόνος αποκαλύπτει και ξεπλένει κάθε κατεργάρη.

Όσο για τα λεγόμενα «απόκρυφα» ευαγγέλια…..καλύτερα να μην το πιάσουμε το θέμα καθόλου! Η πραγματική προσωπικότητα του ζηλωτή Εβραίου περιγράφεται πράγματι εκεί μέσα, με μία «μικρή» διαφορά: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΜΑΛΑ (αν το βρείτε το χωριό σε χάρτη Ιουδαιοχριστιανικού κατεστημένου….τηλεφωνήστε μου!) ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΖΗΛΩΤΗΣ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ, ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ «ΘΕΪΚΟ» ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΚΟΣΜΙΟ.

Επομένως, εάν θέλετε, απαντήστε στα ερωτήματα που σας έθεσα διότι έτσι ίσως κατανοήσετε και την πλάνη σας.

ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΙ

TyaneasΜέλος
05/10/2003, 14:16:27
nagual
quote:
Το σύμπαν έχει ηλικία δισεκκατομυρίων ετών και εμείς είμαστε άντε 30 χρονών και με τις πενιχρές μας γνώσεις αφού διαβάσαμε 10 βιβλία (τα οποία μπορεί να ήταν και σκόπιμα διαστρεβλωμένα) και νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την Θεία Βούληση.

Eυτηχως που διαβασαμε και 10 βιβλια και προσεγκιζουμε σημερα την ηλικια του Συμπαντος γιατι συμφωνα με τις γραφες ο Αδαμ και η Ευα ηρθανε στην Γη το 4000π.χ οταν οι Ελληνες εκεινη την περιοδο αλωνιζανε σε ολη την οικουμενη.

Schwabe

quote:
χυδαία Ιουδαϊκή μήτρα που σας ακολουθεί σαν σκιά.

καλα τα λες φιλε.
και κατα τα αλλα θελουνε οι Ορθοδοξοι να λεγονται σαν συνεχιστες των αρχαιων Ελληνων.

quote:
Αυτά τα 4 ευαγγέλια που αναμασάτε κάθε λίγο και λιγάκι (..πνευματικά δεκανίκια!)

και μιλαμε για 4 ατομα που γραψανε κατι μετα απο 80 και 100 χρονια σχεδον και θελουνε να μας πεισουνε οτι θυμουνται με καθε λεπτομερεια τα λογια του Ιησου οταν εδω δεν θυμομαστε τι λεγαμε πριν 20 λεπτα,αλλα και εδω φαινετε εβαλε το χερακι του το Α.Πνευμα και θυμησε στους Ευαγγελιστες τα λογια του Ιησου.
Τοσο ευκολοπιστοι???

nagual

quote:
Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι την παραβολή του άσωτου υιού μιάς και όπως λες πίστευες φανατισμένα.
Τώρα αμφισβητείς φανατισμένα.
Ο φανατισμός δεν είναι ποτέ καλός...

Oταν κατι το εχεις λατρεψει και ξαφνικα ανακαλυπτεις οτι ειναι ενα παραμυθι και οτι ο αφηγητης του παραμυθιου σε προδωσε τοτε γινεσε ενας απο τους μεγαλυτερους εχθρους του.Πιστεψε με οτι στα λιγα χρονια που αμφισβητω τον Ιησου εχω ανακαλυψει πολλα πραγματα για να ειμαι σιγουρος πλεον για το προσωπο του αλλα μελέτωντας ανακλαυπτω και αλλα και ξερεις πλεον ειναι σαν την γκομενα που σε απατησε και στην αρχη ψαχνεις να βρεις τους λογους που το εκανε και σε πληγωσε τοσο πολυ,αλλα περνωντας ο χρονος καποια στιγμη φτανεις στο συμπερασμα οτι μια ιεροδουλη(το λεω κομψα) ητανε μωρε,γιατι να ασχολουμε αλλο?
Δυστηχως καπου εκει εχω φτασει για τον Χριστιανισμο και τον ιδρυτη του.Στην αρχη φοβος μηπως τιμωρηθω,κλαμα γιατι αμφισβητησα και τωρα αν δεν μου δοθει η ευκαρια να πω οτι γνωριζω μηπως και "ξυπνησω" καποιον ουτε που ασχολουμαι με τον Ιησου και την θρησκεια του.Για μενα πλεον ειναι μια ιεροδουλη.

05/10/2003, 20:39:13
Tyaneas,Schwabe τολμησατε να πητε κατι εναντιον του χριστου και του μπαμπα του σα δεν ντρεπεστε.(τον εαυτο μου δεν τον εβαλα για να μην νομιζουν μερικοι πως θελω να κανω διαφημιση)

πως ειναι δυνατον να μας δινει ελευθερια απο την μια και απο την αλλη να μας τημωρει αν δεν κανουμε το θελημα του?

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

dimsotΜέλος
05/10/2003, 23:01:23
Γεια σας φιλοι νομιζω οτι κανουμε ολοι ενα λαθος βαζουμε λογια ανθρωπων στο στομα του Θεου.

Η μια και μονη διδασκαλια (κατα την γνωμη μου παντα) ειναι να ειναι καποιος καλος και εναρετος ανθρωπος κτλ. τοτε σε γενικες γραμμες δεν θα εχει παει χαραμη η ζωη του, θα σωσει την ψυχη του κτλ.

Αυτα πανω κατω μας διαδαξαν οι Αρχαιοι μας προγονοι αυτα πανω κατω ειπε και ο Ιησους Χριστος

Μετα ηρθαν οι εκαστοτε παπαδες και εγραψαν και επεβαλαν στους ανθρωπους οτι ειχε μεσα η μιζερη και κακομοιρη καρδια τους και τα εκαναν μ...νι και γυρισαν τον κοσμο 500 πισω, λες και τους ζητησε κανενας να του σωσουν την ψυχη με τις νηστειες τις αυτοτιμωριες και ολες της αλλες σαδομαζοχιστικες ορεξεις τους. Δεν κοιτανε να σωσουν το τομαρι τους καλυτερα.

Ευχαριστω

dimsot
ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)

TyaneasΜέλος
05/10/2003, 23:30:58

quote:
Η μια και μονη διδασκαλια (κατα την γνωμη μου παντα) ειναι να ειναι καποιος καλος και εναρετος ανθρωπος κτλ. τοτε σε γενικες γραμμες δεν θα εχει παει χαραμη η ζωη του, θα σωσει την ψυχη του κτλ.

Φιλε μου δινεις πασα για ενα πολυ καλο ερωτημα και συμπερασμα ταυτοχρονα.

Ας υποθεσουμε οτι υπαρχει ο θεος και το νομο του τον εφερε στην Γη ο Ιησους.Εαν καποιος ανθρωπος σημερα στην Αφρικη αθεος η πιστος σε καποιο αλλο γνωστο δογμα(π.χ Μουσουλμανος) τηρει τους νομους του Ιησου,ειναι καλος,λεει παντα την αληθεια,δεν κανει κακο στον συνανθρωπο του και γενικα τηρει τις 10 εντολες οχι επειδη τις γνωριζει αλλα επειδη του το λεει η συνειδηση του οτι αυτο ειναι το σωστο.Ας παρουμε και εναν Χριστιανο καπου στην Ευρωπη που τηρει την ιδια ακριβως ζωη.Εχουμε λοιπον δυο ανθρωπους που ειναι σωστοι αλλα ο ενας ειναι Χριστιανος και ο αλλος αθεος.Οταν θα τους κρινει ο Ιησους ποιος θα παει ενα μετρο πιο μεσα στον παραδεισο?Ο Χριστιανος η αυτος που δεν πιστευε σε θεο??

Ας παρουμε το ενδεχομενο να παει ο Χριστιανος,τοτε αυτο δειχνει αλαζονεια απο μερος του θεου γιατι για να μπεις στον παραδεισο θα πρεπει πρωτα απο ολα να δηλωσεις πιστη στο ονομα του.Αλλα μπορει ο θεος να ειναι αλαζωνας??

Εαν μπει ο αθεος τοτε αυτο σημαινει οτι δεν εχει σημασια η θρησκεια αλλα οι πραξεις που κανεις σε αυτη την ζωη.

Και τελος ας σκεφτουμε το οτι και οι δυο θα πανε στο ιδιο μερος στον παραδεισο.Αυτο σημαινει οπως και παραπανω οτι τον θεο τον ενδιαφερουν μονο οι πραξεις και οχι η πιστη.

Το συμπερασμα για εμενα ειναι οτι αν και εχω αποριψει την υπαρξη θεου,ανεξαρτητα απο αυτο επειδη η κοινωνια και η οικογενοια μου ,μου μαθανε σωστους κανονες για να πορευτω στην ζωη μου,ακομα και εαν μετα το θανατο μου βρω μπροστα μου τον θεο τοτε ειμαι σιγουρος οτι θα με κρινει δικαια και θα παρω τον δρομο του παραδεισου και οχι της κολασης.

Αυτο το λεω και για μερικους που ισως φοβουνται να αποριψουνε το θεο η να τον κρινουνε γιατι σκεφτονται οτι μετα ο θεος θα οργιστει και δεν θα τους δεχτει κοντα του.Μα αν υπαρχει θεος τοτε το μονο που δεν μετραει γι αυτον ειναι το αν θα πιστευετε σε αυτον.Αυτον τον νοιαζει η συμπεριφορα σας και οι πραξεις σας,δεν εχει αναγκη απο λατρειες και δοξασιες.
Γι αυτο φιλοι μου εχω αποριψει και τον Ιησου σαν θεο γιατι σαν θεο φανταζομαστε το τελειο και ο Ιησους εχει πολλα ψεγαδια για να ειναι τελειος.Αυτο ισχυει και για τους υπολοιπους που την ειδανε θεοι.

quote:
Γεια σας φιλοι νομιζω οτι κανουμε ολοι ενα λαθος βαζουμε λογια ανθρωπων στο στομα του Θεου.

Και που ειναι ο θεος να διορθωσει αυτα τα λαθη των ανθρωπων?Καποτε ηξερε να ανοιγει τον ουρανο στα δυο και να εμφανιζετε,τωρα δεν μπορει???Αλλα τοτε τα λεγανε αυτα τα παραμυθια σε αγραμματους ανθρωπους,τωρα υπαρχει τεχνολογια που δεν μπορει να την αμφισβητησει κανεις.