- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αλλά κι η Εκκλησία μας εν μέρει είναι αιρετική. Π.χ. ορκίζει την κυβέρνηση ή επιτρέπει να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο ενώ ο Χριστός κι ο Παύλος είπε να μην ορκιζόμαστε. Επιτρέπει επίσης 2ο και 3ο γάμου ενώ ο Χριστός είπε ότι διαζύγιο επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις μοιχείας, ξυλοδαρμού,ζήτημα πίστης και όχι για ψύλλου πήδημα. Κι αν ψάξουμε ίσως βρούμε κι άλλα.
Τρόπον τινά menas η πλειοψηφία είμαστε αιρετικοί και μόνο τα λόγια του Χριστού δεν τηρούμε.
Έπειτα αν έχεις διαβάσει το βιβλίο θα δεις ότι στην ουσία η προφητεία ανακεφαλαιώνει όλες τις παλαιότερες σχετικά με τον ελληνισμό και την οριστική απελευθέρωση της Μικρασίας και της Κωνσταντινούπολης προφητείες του Πατροκοσμά, του Παΐσιου, του Λέοντος του σοφού, του Ανωνύμου, του Αγαθαγγέλου, του Ανδρέα του Σαλού και του Μεθοδίου. Αυτούς δε μπορούμε να τους απορρίψουμε. Αυτοί μάλιστα έζησαν σε διαφορετικές περιόδους και περιοχές προφητεύοντας όμως τα ίδια πράγματα.
Προσωπικά νομίζω -όπως είχα ξαναπεί και παλαιότερα στο forum- ότι το καλύτερο είναι να περιμένουμε με προσοχή να δούμε τι θα γίνει με την ελπίδα η προφητεία να επαληθευτεί για το καλό της πολύπαθης πατρίδας.
και συγγνώμη αν σας ζάλισα :-)
Όσοι νέοι συνομιλητές μπαίνουν στην κουβέντα ας διαβάσουν πρώτα όλες τις προηγούμενες σελίδες. Έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλά ζητήματα (π.χ. τραχώνι, θέματα πίστεως, αιρέσεις, διάφορες προφητείες, κλπ.) και σημασία έχει η κουβέντα να πηγαίνει μπροστά!
Ο centric έφερε ένα θέμα που είχε αναπτυχθεί εκτενώς πριν 10 σελίδες!!
Άσχετο....το link με τις προφητείες με τίτλο "Προφητείες Αγίων" έχει γίνει?
quote:
Τώρα ως προς το αιρετικός αν το ψαξείς η πλειοψηφία των ορθοδόξων αιρετικοί είναι.Π.χ. η αστρολογία όπως πολύ σωστά ανέφερες. Συμβαδίζει η αστρολογία με την πίστη μας;Κι όμως πόσοι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα άστρα,τα μέντιουμ κι όλα τα συναφή; Ή κάτι γιόγκες, πολεμικές τέχνες και άλλες ανατολικές τεχνικές. Κι αυτές σύμφωνα με τον πατέρα Παΐσιο δε συμβαδίζουν με την Χριστιανοσύνη.
Δυστυχώς στρατή αυτά που πολύ σοφά παρατηρείς, δεν καλύπτονται από τον όρο αίρεση. Είναι πολύ πολύ χειρότερα. Αλλά ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Όπως δεν ήξερα κι εγώ. Και προσεύχομαι ο Κύριος να τους συγχωρέσει για τα 'νταραβέρια' τους με τον σατανά και τους υπηκόους του, μέσα στην άγνοιά τους και να τους οδηγήσει στο φως.
quote:
Αλλά κι η Εκκλησία μας εν μέρει είναι αιρετική. Π.χ. ορκίζει την κυβέρνηση ή επιτρέπει να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο ενώ ο Χριστός κι ο Παύλος είπε να μην ορκιζόμαστε. Επιτρέπει επίσης 2ο και 3ο γάμου ενώ ο Χριστός είπε ότι διαζύγιο επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις μοιχείας, ξυλοδαρμού,ζήτημα πίστης και όχι για ψύλλου πήδημα. Κι αν ψάξουμε ίσως βρούμε κι άλλα.
Εδώ τώρα τι να πω? Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στο μεγαλείο της αλήθειας (και ας μην ανέφερε ο Κύριος άλλο λόγο από την πορνεία - Mat 5:32 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὅς ἄν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι).
Το μόνο που μπορώ να πω είναι "δοξασμένο το όνομά Του".
Αλλά είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω ότι θέλει πολλά .... κότσια μια τέτοια ομολογία.
quote:
Τρόπον τινά menas η πλειοψηφία είμαστε αιρετικοί και μόνο τα λόγια του Χριστού δεν τηρούμε.
Ένα πράγμα που έμαθα από τον εαυτό μου σε σχέση με αυτό που είπες είναι ότι πιο σίγουρος τρόπος να μην τηρούμε τα λόγια του Ιησού, είναι να μην τα γνωρίζουμε. Εκεί είναι η ρίζα του κακού. Αν τα γνωρίζουμε, μπορεί και να τα τηρήσουμε. Αν δεν τα γνωρίζουμε, δεν πρόκειται να τα τηρήσουμε ποτέ.
Ωσηέ 4
6 Ο λαός μου ηφανίσθη δι' έλλειψιν γνώσεως· (και δεν μιλάει σίγουρα για τη γνώση των γνωστικών αλλά τον λόγων του Θεού)
Ησ 5
13 Διά τούτο ο λαός μου εφέρθη εις αιχμαλωσίαν, διότι δεν έχει επίγνωσιν
Ιερ 4
22 Διότι ο λαός μου είναι άφρων· δεν με εγνώρισαν· είναι υιοί άφρονες και δεν έχουσι σύνεσιν
Αν γνωρίζω ότι ο Κύριος είπε να μην ορκίζομαι "'όλως", κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να με παραπλανήσει να ορκιστώ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν δεν το γνωρίζω, μπορεί να λέω συνεχώς "ορκίζομαι" και να νομίζω ότι αυτό είναι αρεστό σε Αυτόν.
Σε ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Είθε ο Κύριος να σε ευλογήσει απλόχερα
m
quote:
Να παρακαλέσω κάτι, για να μην αναλωνόμαστε στις ίδιες συζητήσεις ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ!...και σημασία έχει η κουβέντα να πηγαίνει μπροστά!
Ο centric έφερε ένα θέμα που είχε αναπτυχθεί εκτενώς πριν 10 σελίδες!!
Συμφωνώ αετέ. Αλλά όταν αναπτύχθηκε το θέμα είχε κατάληξη ώστε να μπορέσουμε να πάμε μπροστά? Βγήκε κάποιο συμπέρασμα για τον αν οι προφητείες αυτές είναι αλήθεια ή απάτη? Παίζει τελικά ρόλο ή όχι?
Γιατί αν συμπεράναμε ότι είναι αλήθεια, τότε καλώς και κάνεις την παρατήρηση ώστε να πάμε μπροστά. Αν συμπεράναμε ότι είναι απάτη, τότε δεν πρέπει να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε, ώστε να μην πάμε πίσω. Αν δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, τότε το θέμα μπορεί να μην αναπτύχθηκε ικανοποιητικά και ίσως χρήζει περαιτέρω ανάπτυξης, ώστε να πάμε μπροστά.
quote:
Αν υπάρχει ένας άπιστος που πούλησε τα πάντα από αγάπη και τα έδωσε σε φτωχούς και είναι ευγενικός με καλή καρδιά αλλά κανείς δεν του μίλησε για το Θεό έτσι όπως έπρεπε ?
Ειδωλολάτρες ? που λατρεύουν δαίμονες και θυσιάζουν σε πέτρες και μάρματα ?
Τι να σου πω δεν ξέρω ..........
Δεν είναι δυνατόν να πω εγώ ποιός θα σωθεί και ποιός όχι
Οι γραφές βάζουν κάποιους κανόνες θέτουν κάποια όρια
Ενα παιδάκι που γεννήθηκε Ινδία από γονείς της Χ θρησκείας και πήγε σε σχολείο που έκαναν τη δική τους θρησκεία.Ενα μικρό αγνό παιδάκι ?
Ας μην τολμάμε να μιλάμε έτσι εύκολα για αιώνιες ψυχές
Ο Θεός γνωρίζει
Ισως λέω ( εγώ λέω δεν ξέρω )παίζει ρόλο η ψυχή μας η ίδια πόσο καθαρή είναι για να προσελκύσει σαν μαγνήτης την αγάπη Του Θεού και τη φωτιά της αγάπης Του που όσοι τον μισούν αναγκαστικά θα καίγονται.
Ο κακός άνθρωπος βλέποντας την ευτυχία του άλλου νιώθει κόλαση όταν δεν έχει αγάπη μέσα του
Δεν ξέρω παιδιά τι να σας πω
Αλλά με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορώ να πω πως επειδή γεννήθηκα Ορθόδοξος Χριστιανός θα πάω στο παράδεισο ενώ ο Χ που είναι άλλη θρησκεία και είναι πολύ καλός άνθρωπος θα πάει στη κόλαση επειδή δεν γεννήθηκε Ελλάδα πχ να είναι Ορθόδοξος.
Ενας Θεός ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ένας Θεός ΑΓΑΠΗ λέτε να μην έχει σχέδιο σωτηρίας για όλους μας αν το θέλουμε ?
Φίλε Simboy, καλύτερα θα ήταν να το συζητήσεις το θέμα με τον πνευματικό σου, αν έχεις & αν είσαι Χριστιανός (που νομίζω ότι είσαι, αλλά πρέπει να τα λέω αυτά γιατί παρεξηγιούνται άλλοι όταν τα λέω).
Εγώ έχω αποκομίσει αυτή την εντύπωση από τα εξής στοιχεία της ΚΔ (μόνο, γιατί η ΠΔ είναι εντελώς άλλη αντιμετώπιση ενάντια στους ειδωλολάτρες):
Τα μαργαριτάρια στους Χοίρους (Ματθαίον 7,3-14)
«Μην δώσετε Άγια Πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας ξεσκίσουν.»
Οδηγίες για την Ιεραποστολή (Μκ 6,6-13 Λκ 9,1-6 Μτ 10,5-20)
«Αυτούς τους δώδεκα τους έστειλε ο Ιησούς να κηρύξουν και τους έδωσε τις παραγγελίες: «Μην πάρετε τον δρόμο για την περιοχή που κατοικούν ειδωλολάτρες και μην μπείτε σε πόλη Σαμαρειτών. Προτιμήστε να πάτε στους Ισραηλίτες που έχουν πλανηθεί…. Κι αν το σπίτι το αξίζει ο χαιρετισμός σας «ειρήνη» θα πάει σε αυτούς, κι αν δεν το αξίζουν θα επιστρέψει σε εσάς. Όποιος δεν σας δεχτεί και δεν ακούσει τα λόγια σας όταν βγείτε από αυτό το σπίτι ή από εκείνη την πόλη, τινάξτε και την σκόνη ακόμα απ’τα πόδια σας. Σας βεβαιώνω πως την ημέρα της κρίσεως ο Θεός θα δείξει μεγαλύτερη επιείκεια για τα Σόδομα και τα Γόμορρα, παρά για εκείνη την πόλη.»
(Μκ 7,24-30 Μτ 15,21-29)
Ο Ιησούς άφησε τον τόπο εκείνο και αναχώρησε για την περιοχή της Τύρου και της Σιδώνας. Τότε μια γυναίκα Χαναναία βγήκε έξω απ’τα όρια της περιοχής αυτής και του φώναζε δυνατά: «Ελέησέ με Κύριε, Υιέ του Δαβίδ. Η θυγατέρα μου βασανίζεται από δαιμόνιο. Αυτός δεν απάντησε ούτε λέξη. Τον πλησίασαν τότε οι μαθητές και τον παρακαλούσαν: «Διώξε την, γιατί μας ακολουθεί και φωνάζει» Κι αυτός αποκρίθηκε: «Έχω αποσταλεί μόνο για τους πλανεμένους Ισραηλίτες». Αυτή όμως ήρθε και τον βοήθησε λέγοντας: «Κύριε, βοήθησέ με.» Τότε αυτός της αποκρίθηκε: «Δεν είναι σωστό να πάρει κανείς το ψωμί των παιδιών και να το πετάξει στα σκυλιά». Κι αυτή είπε: «Ναι, Κύριε, αλλά τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχουλα που πέφτουν απ’το τραπέζι των κυρίων τους.» Τότε ο Ιησούς της απάντησε: «Μεγάλη είναι η πίστη σου γυναίκα! Ας γίνει όπως θέλεις». Κι από εκείνη την ώρα γιατρεύτηκε η θυγατέρα της.
Νομίζω είναι σαφές πως σε όσους κηρυχθεί ο Λόγος του Ιησού την ώρα της Κρίσεως τα Σόδομμα και τα Γόμορρα θα την περάσουν φίνα...
Τώρα για όσους δεν έχουν ακούσει για τον Χριστιανισμό... τι να σου πω... μάλλον αυτοί δεν φέρουν ευθύνη.

Δείτε πως συνδέονται Η ένωση των δύο εκκλησιών, Καθολική & Ορθόδοξη, με την Τουρκία την ΕΕ και την Ρωσία.

The love is like a ball. Ul c
.|.
Edited by - scar_face on 24/06/2005 19:47:36
Edited by - scar_face on 24/06/2005 19:49:57
Απ'τον Γέροντα Παίσιο:
quote:
The Jews, inasmuch as they'll have great power and the help of the European leadership, will become proud and insolent beyond measure and conduct themselves shamelessly. They'll try to rule Europe.They'll play all sorts of tricks, but the resulting persecutions will lead Christians to unite completely. However, they won't unite in the way desired by those who are now engaging in various machinations to create a single church united under a single religious leadership. Christians will unite because the unfolding situation will naturally separate the sheep from the goats. Then the prophecy: "one flock and one shepherd" will actually come to pass.
Οι Εβραίοι, όσο θα έχουν μεγάλη δύναμη και την βοήθεια της Ευρωπαικής ηγεσίας, θα γίνουν περήφανοι και αναιδείς χωρίς όριο και θα δρουν χωρίς ντροπή. Θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Ευρώπη.
Θα κάνουν ένα σωρό κόλπα, αλλά οι διωγμοί που θα γίνουν θα έχουν σαν αποτέλεσμα οι Χριστιανοί να ενωθούν εντελώς. Ωστόσο, δεν θα ενωθούν με τρόπο τέτοιο όπως θέλουμε αυτοί που τώρα μηχανεύονται μια κοινή Εκκλησία ενωμένη κάτω από μια κοινή θρησκευτική εξουσία. Οι Χριστιανοί θα ενωθούν τελείως γιατί η επερχόμενη κατάσταση θα διαχωρίσει τα πρόβατα απ'τα κατσίκια. Τότε η προφητεία "ένα ποίμνιο ένας βοσκός" θα γίνει πραγματικότητα.
Από:
http://oag.ru/icon/paissios.html
Καλά δεν τα είπε ο Γέροντας;
Με πρόλαβε ο Ψηλός.
Εγώ πάντως όταν έψαξα την δική μου γενεολογία μπόρεσα και έμαθα μόνο μέχρι το όνομα του προπάππου του παππού μου (1830), απο κει και περα, τρέχα γύρευε.
Λείπουνε ονόματα. Θα έπρεπε να υπάρχουνε καμιά 15αριά ακόμα ανάμεσα στον Δαβίδ και τον Χριστό.
Edited by - samuel1974 on 14/10/2006 00:01:59
quote:
Ψηλός
Φίλε Νικ,
Ορίστε λοιπόν που υπάρχουν ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που απαντούν στο ερώτημά σου.
Επειδή με ενδιέφερε το ερώτημα, πήγα στους επαγγελματίες χριστιανούς και το διάβασα αλλά ... άρες μάρες κουκουνάρες. Αυτό δεν ήταν ερμηνεία. Τράβα από δώ, τέντωσε από κει, λες και τα γράφει ο Τιραμόλα.
Καμιά σοβαρή ερμηνεία υπάρχει;

macedon
quote:quote:
Ψηλός
Φίλε Νικ,
Ορίστε λοιπόν που υπάρχουν ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που απαντούν στο ερώτημά σου.Επειδή με ενδιέφερε το ερώτημα, πήγα στους επαγγελματίες χριστιανούς και το διάβασα αλλά ... άρες μάρες κουκουνάρες. Αυτό δεν ήταν ερμηνεία. Τράβα από δώ, τέντωσε από κει, λες και τα γράφει ο Τιραμόλα.
Καμιά σοβαρή ερμηνεία υπάρχει;
macedon
Θα σου πρότεινα να γράψεις στους "επαγγελματίες Χριστιανούς" και να τους προτείνεις να φτιάξουν μια ερμηνεία στα μέτρα σου, που να σου αρέσει βρε macedon!![]()

Μην κοιτάς που εσύ τα πιστεύεις αυτά. Δουλειά σου είναι άλλωστε ![]()

macedon
quote:
Μην κοιτάς που εσύ τα πιστεύεις αυτά. Δουλειά σου είναι άλλωστεmacedon
Έλα, μην απελπίζεσαι, κάτι θα κάνουν και για σένα.
Σου το εγγυώμαι, είναι καλά παιδιά .......

ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ????????
quote:
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
ειναι απλο
αν εχεις πιστη τα παντα ειναι δυνατα
με βαση την πιστη μπορει να εχουν δικιο και οι δυο διαφορετικες γεννεολογιες
και να ειναι απογονος του δαβιδ αλλα και να ειναι θαυματουργη η συληψη του
και για οποιον τολμα να εχει αμφιβολιες κανουμε και την παναγια απογονο του δαβιδ οποτε ειμαστε καλυμενοι![]()
![]()
![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Ο Ιησούς αν και προήλθε θαυματουργικά από ΣΠΕΡΜΑ της Παναγίας, το σπέρμα αποδόθηκε στον Ιωσήφ «όπως ενομίζετο» (Λουκάς 3/γ: 23), και συνεπώς ο Χριστός είχε ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ σύμφωνα με τον Μωσαϊκό Νόμο. Ο Μωσαϊκός Νόμος δεν ήταν φυλετικός, αλλά τα πάντα λειτουργούσαν νομικά.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
Ο ένας Ευαγγελιστής χρησιμοποιεί την καταγωγή του Ιωσήφ με βάση τους φυσικούς πατέρες της γενεαλογίας, και ο άλλος Ευαγγελιστής, με βάση τους ανδραδελφικούς γάμους, καθώς ο Ιωσήφ ήταν τέκνο ανδραδεφικού γάμου, και κάποιος συγγενής ανέστησε σπέρμα στον αποθανώντα πατέρα του. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο Ιησούς, θεωρείτο βάσει του Μωσαϊκού Νόμου «όπως ενομίζετο» τέκνο του Ιωσήφ, και είχε όλα τα δικαιώματα της γενεαλογίας του Ιωσήφ από τον βασιλιά Δαυίδ, ενώ ήταν «Υιός Θεού».
ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
, και κάποιος συγγενής ανέστησε σπέρμα στον αποθανώντα πατέρα του
ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ
Πράγματι! Η γυναίκα που έδωσε σάρκα στον Υιό του Θεού, καταγόταν και αυτή από τον Δαυίδ. Ήταν θυγατέρα του Ιωακείμ και της Άννας, και γνωρίζουμε ότι ο Ιωακείμ ήταν απόγονος της γενιάς τους Δαυίδ. Και αυτή την πληροφορία μας τη διασώζουν οι άγιοι πατέρες.
Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος (Πρός Εφεσίους 18) και ο άγιος Ιουστίνος (Κατά Τρύφωνος 100) μαρτυρούν ότι και η ίδια η Παναγία καταγόταν από τον Δαυίδ. Και ήταν πολύ κοντά στην εποχή του Χριστού, ώστε να γνωρίζουν καλά τη γενιά της Παναγίας.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ
Ο ΣΑΜΟΥΗΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ) ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ 100 ΑΝΤΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ
ΟΙ 2 «ΠΑΤΕΡΕΣ» ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ 2 ΑΙΩΝΑ ΜΧ
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΗΛ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΙΑΜ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΥΡΙΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ
ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ,ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
quote:
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
Ασυναρτησίες;;
Αν το ερώτημα που έθεσες είναι όντως δική σου απορία (χμ!χμ!χμ!), υποτίθεται ότι ασχολήθηκες με τη γενεαλογία και την καταγωγή των «πρωταγωνιστών» και, υποτίθεται, ότι ενώ τη μελετούσες, σου δημιουργήθηκαν τα ερωτήματα, τα οποία και έθεσες, παρακινούμενος από γνήσιο ενδιαφέρον ή/και περιέργεια (χμ!χμ!χμ!).
Πώς είναι δυνατόν, τώρα, φίλε Νικ, να μιλάς για ασυναρτησίες στην απάντηση που σου δίνουν οι ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (που έψαχνες ο ίδιος), αφού και οι ίδιοι βασίζονται στο ίδιο κείμενο που και εσύ διάβασες και μελέτησες (χμ!χμ!χμ!);
Η οξύτητα του πνεύματός σου έφτασε ως το σημείο να «συλλάβει» τα ερωτήματα αλλά δηλώνει αδυναμία στο να κατανοήσει τις απαντήσεις.
Αν δεν απατώμαι, και οι ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, σε απλά ελληνικά γράφουν οι άνθρωποι.
Αν κοιτάξουμε, όμως, λίγο πιο προσεκτικά την απάντησή σου θα έλεγα πώς δεν πρόκειται περί αδυναμίας.
Για να φτάσεις, ωστόσο, να χαρακτηρίσεις ως «ασυναρτησίες» την απάντηση που σου δίνεται, μάλλον κάτι παραπάνω θα γνωρίζεις εσύ από τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
Θα σου ήταν εύκολο, λοιπόν, να μας παραθέσεις τη σκέψη σου και τα στοιχεία σου, αυτά που σε βοήθησαν στο να διακρίνεις τις εν λόγω ασυναρτησίες;;;

ΕΣΥ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ
και κάποιος συγγενής ανέστησε σπέρμα στον αποθανώντα πατέρα του
Η
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ?
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ