ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/08/2008, 18:33:49
Ειλικρινά φίλε άθεε, η όλη σου παρουσία
πραγματώνεται με ειρωνικά σχολια επι των κειμένων
των χριστιανών και γλυψίματα προς τους χριστιανομαχους;
Κάτσε λίγο και σκέψου ρε φιλαράκι,εδώ συζητάμε, αν μπορείς
προσπάθησε και συ το ίδιο , δεν είναι δύσκολο...
12/08/2008, 20:00:41
quote:

Αγαπητέ Sesostris, τα ευαγγέλια αποτελούν
διαυγή απόδοση του τι έγινε όταν ήρθε ο Κύριος
της Δόξης επί γης. Μιλάνε σε΄ολους τους ανθρώπους γι
αυτό κι έχουν γραφτεί για όλους τους τύπους των ανθρώπων
μια σοφή κίνηση που πουθενά αλλού δεν συναντιέται...
Κι όμως η ..ζήλια σας δεν σας αφήνει να δείτε...
Λυπάμαι πολύ που επειδή δεν έχεις να πεις τίποτα για
τη δική σου θρησκεία, ή κάτι μεμπτό για τον χριστιανισμό,
τότε πέφτεις στις κακιούλες...Ένδεια φίλε μου της
ντροπής...

μια ερωτηση επ αυτου...

12 ηταν οι αποστολοι, 12 τα Ευαγγελια... γιατι ομως κρατησαν οι "Χριστιανοι Παππες" μονο τα 4 που υπαρχουν στην Αγια Γραφη, και αποκυρρηξαν τα υπολοιπα 8 (αφου κατεστρεψαν και τα περισσοτερα) ως σατανικα? Τι εγραφαν αυτα τα Ευαγγελια που ενοχλησαν τους Παππες αν και οι¨"συγγραφεις τους" (!) ηταν οι μαθητες Του?

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
12/08/2008, 20:04:53
quote:

Ειλικρινά φίλε άθεε, η όλη σου παρουσία
πραγματώνεται με ειρωνικά σχολια επι των κειμένων
των χριστιανών και γλυψίματα προς τους χριστιανομαχους;
Κάτσε λίγο και σκέψου ρε φιλαράκι,εδώ συζητάμε, αν μπορείς
προσπάθησε και συ το ίδιο , δεν είναι δύσκολο...

γιατι πρεπει να αντιμετωπιζετε ο ενας τον αλλο με τετοιο μισος και αντιπαλοτητα?

Εγω που πιστευω στον Θεο, δεν εχω προβλημα με τον αλλον που δεν πιστευει, ουτε με ενοχλει που δεν πιστευει στο Θεο!

Εχω προβλημα ομως με τους φανατικους, εκατερωθεν... οποιος προκαλει τον αλλο, το εισπραττει αναλογως... οποτε, αν σταματουσατε να βριζεστε νυχθιμερων, και (τουλαχιστο) προσπαθησετε να σταματησετε το θεμα, γιατι δεν νομιζω να μπορει να δειξει μια συνεχεια, αφου αναλωνεστε στο ιδιο μοτιβο συνεχεια, για να ηρεμησουν και οι υπολοιποι, γιατι νομιζουν οτι ειναι αρενα για τα λονταρια, εναντια στις τιγρεις!

13/08/2008, 11:18:00
Αγαπητέ PREDATOR, έχουμε 4 ευαγγέλια κατά το
4 οι τύποι ανθρώπων επι γής, υλιστές, της δύναμης
του αέρα και του νερού. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν,
ακούνε μέσα απο κάθε ένα απο τα 4 ευαγγέλια, το Ευαγγέλιο
στη γλώσσα που καταλαβαίνουν...Έτσι δεν θα έχει κανείς
το δικαίωμα να πει ότι δεν το κατάλαβε...
Αγαπητέ PREDATOR, είσαι πολύ καιρό στο φόρουμ και ξέρεις
καλά τι γίνεται, πως ξεκίνησε, είτε σαν πλάκα είτε
σαν νεωτερισμός, φτάνοντας εδώ που πάει να γίνει διάλογος...
Άρα λοιπόν, υπάρχουν και οι κόντρες, Έλληνες όντες και δή
λεκτικές....
13/08/2008, 13:37:10
quote:
PREDATOR:
μια ερωτηση επ αυτου...

12 ηταν οι αποστολοι, 12 τα Ευαγγελια... γιατι ομως κρατησαν οι "Χριστιανοι Παππες" μονο τα 4 που υπαρχουν στην Αγια Γραφη, και αποκυρρηξαν τα υπολοιπα 8 (αφου κατεστρεψαν και τα περισσοτερα) ως σατανικα? Τι εγραφαν αυτα τα Ευαγγελια που ενοχλησαν τους Παππες αν και οι¨"συγγραφεις τους" (!) ηταν οι μαθητες Του?

Τά Απόκρυφα διαιρούνται: σε Ευαγγέλια, Πράξεις, Επιστολές και Αποκαλύψεις.

Τά σπουδαιότερα είναι:
Απόκρυφα Ευαγγέλια. Τό Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, το κατά Πέτρον, το κατά Θωμάν (αναφέρει τα θαύματα της παιδικής ηλικίας του Χριστού), το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου, του Νικόδημου αναφέρει τη δικη του Ιησού τα πρακτικά κ.ά.
Τό 1948 στο Nag Hammadi της Αιγύπτου βρέθηκαν γνωστικά κείμενα, όπως για παράδειγμα το κατά Φίλιππον.

Απόκρυφες Πράξεις: Κήρυγμα Πέτρου, Πράξεις Παύλου, Ιωάννη, Ανδρέα, Βαρνάβα, Βαρθολομαίου, Θαδδαίου κ.ά

Απόκρυφες Επιστολές: Αλληλογραφία Παύλου και Σενέκα, Επιστολή Παύλου προς Λαοδικείς, Αλληλογραφία του Αβγάρου με τον Ιησού Χριστό κ.ά.

Απόκρυφες Αποκαλύψεις: Αποκάλυψη Πέτρου, Παύλου, Θωμά, Μαρίας, Σιβυλλικοί Χρησμοί, Αναβατικόν Παύλου κ.ά.
Oι συγγραφείς δεν ήσαν οι μαθητές του αφού όλα εμφανίζονται στο τέλος του 2ου αιώνα.
Δεν ενόχλησαν τους πάπες..........την εκκλησία στο σύνολό της ενόχλησαν γιατί μετά από εκτενέστατη μελέτη αποφάνηκε ότι ήσαν πλαστά.
Τίποτα δεν είναι κρυμμένο στο Βατικανό. Όποιος θέλει τα βρίσκει στο εμπόριο.

quote:
PREDATOR:
γιατι πρεπει να αντιμετωπιζετε ο ενας τον αλλο με τετοιο μισος και αντιπαλοτητα?

Εγω που πιστευω στον Θεο, δεν εχω προβλημα με τον αλλον που δεν πιστευει, ουτε με ενοχλει που δεν πιστευει στο Θεο!

Εχω προβλημα ομως με τους φανατικους, εκατερωθεν... οποιος προκαλει τον αλλο, το εισπραττει αναλογως... οποτε, αν σταματουσατε να βριζεστε νυχθιμερων, και (τουλαχιστο) προσπαθησετε να σταματησετε το θεμα, γιατι δεν νομιζω να μπορει να δειξει μια συνεχεια, αφου αναλωνεστε στο ιδιο μοτιβο συνεχεια, για να ηρεμησουν και οι υπολοιποι, γιατι νομιζουν οτι ειναι αρενα για τα λονταρια, εναντια στις τιγρεις!

Αυτό να το πεις στους Χριστιανομάχους. Αυτοί αρχίζουν με επιθέσεις λασπολογίας και συκοφαντίας κατά του Χριστιανισμού. Το τέλος λοιπόν να το αναζητήσεις από την αρχή του κακού.....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

13/08/2008, 18:01:14
Nαι... πες πως φταινε αυτοι (οι χριστιανομαχοι οπως λετε, παρολο που ειναι σκληρη γλωσσα), ή "ξεκινανε" την αρχη της διαμαχης...

οι "αντιπαλοι" τους γιατι ανταπαντατε στον ιδιο (και μερικες φορες χειροτερο) τροπο?

Υποτιθεται οτι, συμφωνα με την Ορθοδοξια, δεν μπορουμε να χρησιμοποιουμε το "οφθαλμον αντι οφθαλμου", και οπως Ειπε κιολας. "Αν σας χτυπησουν στο ενα μαγουλο, γυριστε και το αλλο".

Αν θελετε να φανειτε σοβαροι, προσπαθηστε να ηρεμησετε τον διαλογο...

δεν ειναι δυσκολο... λιγη ηρεμια θα κανει καλο σε ολους!

14/08/2008, 01:10:33
quote:
trexagireveΑγαπητέ Sesostris, τα ευαγγέλια αποτελούν
διαυγή απόδοση του τι έγινε όταν ήρθε ο Κύριος
της Δόξης επί γης. Μιλάνε σε΄ολους τους ανθρώπους γι
αυτό κι έχουν γραφτεί για όλους τους τύπους των ανθρώπων
μια σοφή κίνηση που πουθενά αλλού δεν συναντιέται...

Φίλε trexagireve , κατ' αρχήν δεν απάντησες στην ερώτησή μου αν είδες εσύ να πουλάνε με χρήματα (πνευματικά μαχαίρια) , όπως διατείνεσαι . Όσο για την διαύγεια των ευαγγελίων , έπετρεψέ μου να σου πω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει διαύγεια , αλλά εκτός του ότι αφηγούνται μιά ιστορία που εξελίσσεται πάνω σε ένα βασικό καμβά όπου τα πρόσωπα μπορεί να είναι τα οποιαδήποτε , και δίχως ιστορικές αποδείξεις όπου μπορεί να γραφή ότι δήποτε , βρίθουν και αντιφάσεων από τις κατά καιρούς προσθήκες των διαφόρων αντιγραφέων .
quote:
trexagireve
Κι όμως η ..ζήλια σας δεν σας αφήνει να δείτε...

Δεν γνωρίζω αν τα υπόλοιπα μέλη του Forum , έχουν να ζηλέψουν κάτι από τον Χριστιανισμό , προσωπικά πάντως σε πληροφορώ ότι δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από αυτή τη θρησκεία , που την θεωρώ υπεύθυνη για την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού .
quote:
trexagireve
Λυπάμαι πολύ που επειδή δεν έχεις να πεις τίποτα για
τη δική σου θρησκεία, ή κάτι μεμπτό για τον χριστιανισμό,
τότε πέφτεις στις κακιούλες...Ένδεια φίλε μου της
ντροπής...

Βαρέθηκα φίλε trexagireve , να επαναλαμβάνω συνεχώς ότι είμαι μεν ένθεος , αλλά δεν έχω θρησκεία και εξετάζω τα πάντα βάσει της ιστορικής τους τεκμηρίωσης .
Λίγο με ενδιαφέρει η θρησκεία σου φίλτατε , και δεν θα έχανα τον καιρό μου να ασχοληθώ μ' αυτήν άν πρώτον αναγνώριζε και ζητούσε συγνώμη για τα εγκλήματά των πιστών της κατά του Ελληνισμού , και το κυριότερο αν δεν επενέβαινε το ιερατείο της διαφοροτρόπως , προσπαθώντας να έχη λόγο και να ρυθμίζη τη ζωή των μη Χριστιανών πολιτών αυτής της χώρας σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις .
Όσο για την ένδεια , αυτή μάλλον θα πρέπη να την αναζητήσης σ' εκείνους που οι παρωπίδες του δογματισμού τους δεν τους επιτρέπουν να δούν ολόκληρο τον οριζοντα της γνώσης που απλώνεται μπροστά τους .

*

14/08/2008, 07:55:00
quote:
(Ασε που η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλη η διδασκαλία του απευθύνεται στην κλειστή ομάδα του και όχι σε ολόκληρο τον κόσμο).

Γιατί το λες αυτό ; Τι σε κάνει να έχεις αυτήν την άποψη ;

14/08/2008, 07:57:46
quote:
Φίλε μου Seirios12, η διαφθορά και ο μασωνισμός
έχουν διαλύσει τα πάντα προετομάζοντας το δρόμο
του Αντιχρίστου που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας...
Έπρεπε να μειώσουν τον χριστιανισμό για να πετύχουν
να δείξουν τον ενοοιητή των θρησκειών. Ήδη μιλάμε για ενώσεις
εκκλησιών και όλων των βουντού, δαιμονολατρών,κλπ.
Αυτά είναι σημεία των καιρών,΄οπου ο καθένας θα κριθεί για
την επιλογή του. Ελεύθερη βούληση το λένε...

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός ;

quote:
Ο Χριστός ήρθε σαν δείγμα ανθρώπου εξ ου και το "Ίδε ο
άνθρωπος", που του είπε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής...

Νομίζω αυτό το είπε ο Πόντιος Πιλάτος όταν παρουσίασε στον Ιουδαϊκό λαό τον Χριστό. Απλά, αναφέρεται από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Η φράση υποδηλώνει παρουσίαση. "Δείτε τον άνθρωπο", αυτό σημαίνει νομίζω και λέγεται ειρωνικά. Δηλ. δείτε τον άνθρωπο που τον νομίζετε τρομοκράτη και υποκινητή και εχθρό της Ρώμης, δείτε τον, έτσι πως τον κατάντησαν οι στρατιώτες μου μετά την τιμωρία του. Δεν νομίζω πως μπορούμε να σταθούμε σ' αυτήν την φράση του Πιλάτου ως απόδειξη. Από άλλα πράγματα αποδικνύεται η άνθρωπινη φύση του Χριστού.

Edited by - zip on 14/08/2008 08:14:37

14/08/2008, 09:01:05
quote:
Oι συγγραφείς δεν ήσαν οι μαθητές του αφού όλα εμφανίζονται στο τέλος του 2ου αιώνα.
Δεν ενόχλησαν τους πάπες..........την εκκλησία στο σύνολό της ενόχλησαν γιατί μετά από εκτενέστατη μελέτη αποφάνηκε ότι ήσαν πλαστά.
Τίποτα δεν είναι κρυμμένο στο Βατικανό. Όποιος θέλει τα βρίσκει στο εμπόριο.

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια...
ΌΜΩΣ έχουμε μερικά παραδείγματα για το αντίθετο:
Στο πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου στηρίχτηκε ένα μεγάλο τμήμα της θεολογίας της Ορθόδοξης εκκλησίας...
Στο ευαγγέλιο του Ιούδα στηρίχτηκε όλη η θεολογία των μονοφυσιτών της Αιθιοπίας...

Άρα ουσιαστικά είναι θεολογικές αποφάσεις (Σύνοδοι κυρίως) αυτές που αποφασίζουν ποιό βιβλίο έγκειται μέσα στα θεολογικά πλαίσια και ουσιαστικά θα μείνει μέσα στους κόλπους της θρησκείας και δεν θα απομακρυνθεί...
Για παράδειγμα δεν ξέρουμε με ακρίβεια τα βασικά ευαγγέλια των νεστοριανών και των οπαδών του Άρειου...
Επίσης είναι αλήθεια ότι όποιος θέλει τα βρίσκει στο εμπόριο - ΠΛΕΟΝ.
Δεν μπορούσε όμως να τα βρει κάποιος πριν από 50 χρόνια...
Αφήστε δε που στον μεσαίωνα στην δύση, ακόμα και τη καινή διαθήκη ήταν ένα από τα απαγορευμένα βιβλία, που δεν θα έπρεπε να έχουν στην κατοχή τους οι πιστοί... Για αυτό και οι αιρέσεις στην δύση στηρίζονται περισσότερο στην παλαιά διαθήκη, παρά στην καινή, όπως συμβαίνει στην ανατολή...