- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ανοίγει ο καιρός και πολά μπορούν να γίνουν στον Υμηττό από outdoor δραστηριότητες. Μην ξεχνάτε, δεν πάμε για ... πρωταθλητισμό, να δούμε κάποια άγνωστα κομμάτια του Υμηττού θέλουμε. Δεν θα αφήσουμε λοιπόν κανέναν πίσω μας, είτε σε κάποια χαράδρα είτε σε κάποιο απότομο ανηφορικό μονοπάτι ![]()
Σε μια υποχρέωσή μου που είχα, πέρασα και από το Αεροδρόμιο και έριξα μια πιο προσεκτική ματιά στα αρχαιολογικά ευρήματα.
Είδα λοιπόν και τη Σφίγγα, πιο γνωστή σαν "Γυναίκα-Πουλί" και πέρα από την καταπληκτική δουλειά που έχει πάνω του το γλυπτό, έμεινα και στο εξής απλό. Είναι κρίμα να μην γνωρίζουμε την ιστορία μας. Μιλάμε για την δική μας Ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των δικών μας προγόνων, και μιλάμε για ένα εύρημα των δικών μας προγόνων, λές και είναι κανέναν τέρας.
Και ελπίζω να τελειώσει εδώ η τερατολογία. Το ζητούμενο είναι η άγνωστη μορφή της Σφίγγας, που κάποιοι παραμυθολόγοι την έχουν μετατρέψει (και πάλι) σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, παραπληροφόρησης και πηγή εσόδων.
Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες από το Μουσείο του Αεροδρομίου Αθηνών.
Υπομονή.
Ο άγνωστος Υμηττός μας περιμένει.
quote:
Είχα κάποιες υποχρεώσεις και έμεινε λίγο το θέμα μας πίσω.
Κι εγώ που φοβήθηκα
μήπως και σε απήγαγε η "γυναίκα-πουλί"
ωρε καπετάνιε...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Έγραψε πολύ ωραία ο Azax:
quote:Εδώ δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τον εαυτό μας...
Όλοι μας βλέπουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούμε μερικές φορές να εξηγήσουμε...(...)
Ο Υμηττός είναι άγνωστος για πολλούς από εμάς όπως και τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, Της Ευρώπης, Της Γης, Του ηλιακού μας συστήματος....του Σύμπαντος..
Εγώ πάντως θα ήθελα να έρθω μαζί σας στην περιήγηση του Υμηττού και μου αρέσει πολύ η πεζοπορία, έχω και αρκετά καλά παπούτσια, οπότε... εάν υπάρχει χώρος και διάθεση... θα τα πούμε εκεί.
Με αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Θα βγάλουμε πρόγραμμα για μετά το Πάσχα και θα ενημερωθείτε σχετικά.
"Ότι αξίζει, πονάει (λερώνει) και είναι δύσκολο"
Το πιο απλό είναι το εξής.
Κάνε μια πρόταση, ένα πλάνο πεζοπορίας (διαδρομή, σταθμοί, αποστάσεις/χρόνοι) και το αποφασίζουμε απο δώ *συμμετοχές, ώρα συνάντησης κλπ.
Δευτέρα μεσημέρι εγώ δεν μπορώ.
Εντάξει οι Πετρελαιοπηγές μου, αλλά πρέπει και εγώ κάτι να κάνω για το εύ ζήν.
quote:
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τη συμμετοχή.Θα βγάλουμε πρόγραμμα για μετά το Πάσχα και θα ενημερωθείτε σχετικά.
Αντε Καπετάνιε,
κάνε καμια ανακοίνωση
γιατί μας έπιασε το καλοκαίρι....

.
.
.
quote:
Κάνε μια πρόταση, ένα πλάνο πεζοπορίας (διαδρομή, σταθμοί, αποστάσεις/χρόνοι) και το αποφασίζουμε απο δώ *συμμετοχές, ώρα συνάντησης κλπ.
Να ξεκινήσουμε με meeting από το σπήλαιο της Παιανίας ???

.
.
.
quote:
Να ξεκινήσουμε με meeting από το σπήλαιο της Παιανίας ???
Το κάναμε πρόσφατα με τον Τάσο (Νταβέλη166), συγκεκριμένα Μ.Πέμπτη.
Η απόσταση στο πλησιέστερο σημείο για πεζοπορία, κοντά στο Κορακοβούνι διάσελο "Πύργος ΟΤΕ", είναι περίπου 6χλμ. Και από κεί, άμα πάρουμε το Κορακοβούνι, ατελείωτα μονοπάτια.
Αντέχετε ?
Εγώ έλεγα να κατέβουε και τα βράχια του Εύζωνα με ραπέλλ... ![]()
Πόσο είναι μωρέ... 100... 200 μέτρα ?
Λοιπόν ακούστε.
Κανονίζουμε μια συνάντηση στον Υμηττό, πάμε μαι μικρή βολτίτσα 5-10 χλμ. στο Κορακοβούνι, να ξεπήξετε λίγο απ τα τσιμέντα και την αιθαλομίχλη και θα δείτε αρκετά εδιαφέροντα στη διαδρομή. Ξέρετε τώρα... Ούφο, ξωτικά, Γυναίκες Πουλιά, Τέρατα...
Πέστε τι μέρα προτιμάτε, ώρες κλπ. και τι θα θέλατα να δείτε. Είμαι τόσο δημοκρατικός, που θα ακούσω όλες τις προτάσεις σας και μετά θα κάνουμε όoooλοι μαζί αυτό που θέλω εγώ ![]()
Edited by - Βρίλ on 05/05/2006 09:52:12
Το επόμενο Σαββατοκύριακο (13 ή 14 του μηνός) φαίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία.
Καλημέρα σε όλους
Unseen
quote:
Προσωπικά θα προτιμούσα Σάββατο ή Κυριακή πρωΐ (νωρίς για να μην έχουμε κανέναν ήλιο ντάλα από την αρχή της διαδρομής). Οι άλλες μέρες είναι εργάσιμες και τα απογεύματα δύσκολα.Το επόμενο Σαββατοκύριακο (13 ή 14 του μηνός) φαίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία.
Κι εγώ είμαι υπέρ της άποψης να γίνει το επόμενο Σ/Κ και κατά προτίμηση Κυριακή πρωί.
quote:
Η απόσταση στο πλησιέστερο σημείο για πεζοπορία, κοντά στο Κορακοβούνι διάσελο "Πύργος ΟΤΕ", είναι περίπου 6χλμ. Και από κεί, άμα πάρουμε το Κορακοβούνι, ατελείωτα μονοπάτια.Αντέχετε ?
Πλάκα μας κάνεις ρε συ Καπετάνιε?
Αμα σκεφτόμασταν τα 6Km
τι σόι λήσταρχοι θα ήμασταν?
Είπα κι εγώ μην πεις κανα τρελό νούμερο, να ξεκινήσουμε πχ από το Σταυρό Αγ.Παρασκευής και καταλήξουμε πεζοπορία στη Βάρκιζα μέσω της κορυφογραμμής του Υμηττού! (Δίνω ιδέες για την άλλη φορά τώρα, ε...?)![]()
![]()
![]()
Τα 6km εγώ προτείνω να τα κάνουμε τρέχοντας
και τραγουδώντας λοκατζίδικα εμβατήρια
"Είμαστε ολοι εμείς
λήσταρχοι περιοπής
στις πορείες δεν μασάμε
τα βουνά τα αγαπάμε
...
Ένα δύο, ένα δυό
ψαχνω ένα ξωτικό!
κι αν αυτό δεν μου τη βγει
πάω για γκομενα-πουλί
...
.
.
.
(Συμπληρώστε ελεύθερα ότι θέλετε, μεχρι να πραγματοποιηθεί η εκδρομή, δεν έχει κατατεθεί για clopyright ακόμα...)

Edited by - PY8AGORAS on 05/05/2006 21:16:01
επειδή όποιος καεί στο χυλό ... ξέρετε...
έμαθα να ξεκινάω από τα μικρά για να φτάσω στα μεγάλα !
Να ξεκινήσουμε από Αγ. Παρασκευή... διάσχιση κορυφογραμμής... μαυροβούνι και κατάληξη στη Βάρη για κοψίδι. Τι ωραία ! Να πα΄ρουμε και στυπόχαρτα μαζί μας, να μαζεύουμε μερικούς...
Θα έρθετε ?
Δε θα σας πεθάνουμε στο περπάτημα. Να δώ ποιοί και ποιές θα ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ τα πρώτα 100 μέτρα...
Να μου το θυμηθείτε, η εκδρομή τελικά δε θα γίνει. Επειδή έτσι είναι η φύση των πραγμάτων.
Μόλις εμφανιστεί ένα θέμα και τραβήξει κάποια προσοχή, στην αρχή υπάρχει ενθουσιασμός. Α, θα πάμε, θα βρούμε τέρατα. Θα δουμε στοιχειά. Θα μαθουμε που έκρυψε ο Νταβέλης το θησαυρό (υπάρχει "σπήλαιο" και στον Υμηττό). Η αλήθεια όμως είναι, οτι οι εξερευνήσεις θέλουν χρόνο, θελουν κόπο, κουράζουν, πονάνε και καμιά φορά ματώνουν... Και το μόνο που βρίσκουμε, είναι Φύση.
Άλλο να κάνει "κλικ" στο ποντίκι και να πάει κάποιος στο επόμενο θέμα, και άλλο να βρεθεί στο βουνό, στη μέση του πουθενά. Άλλο τα "Μυστήρια" και άλλο τα ... πειστήρια.
Σας το λέω, για να προλάβω μεγαλες απογοητεύσεις. Ξέρετε, μεγάλες προσδοκίες ... μεγάλες απογοητεύσεις.
Στο χέρι σας είναι παιδιά. Όποιος και όποια θέλει, εδω είμαι.
εκανα μονοπατι Νταβελη σημερα (για οσους γνωριζουν τι θα πει μονοπατι Νταβελη) και τα σκυλια μου περα απο τις διαμαρτυριες για τα εμποδια που επρεπε να ξεπερασουν, στο τελος κλαψουριζανε απο κουραση αν και δεν καπνιζουν και δεν πινουν ![]()
εγω νιωθω ξεκουραστος λησταρχοι - κακα σκυλια, ε? ![]()

quote:
τα σκυλια μου (...) κλαψουριζανε απο κουραση αν και δεν καπνιζουν και δεν πινουν
εγω νιωθω ξεκουραστος λησταρχοι
Ακριβώς !
Γιατί τα σκυλάκια σου ΚΑΚΕ Λήσταρχε, σκέφτονται ίδια όπως κάποιοι και κάποιες (ονόματα δε λέμε, ποτέ !) που σκέφτονται ...
ΚΑΛΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ?..... ΑΧ, ΔΕ ΜΠΟΡΩΩΩΩ.... ΘΑ ΠΕΘΑΑΑΑΑΝΩΩΩΩΩ....
Ε, αυτό έλεγα. Εγώ δε μίλησα για ποτά, τσιγάρα και ξενύχτια. Χαίρομαι ομως που το καταλάβατε... ![]()
Αγαπητέ μου Βριλ,
Η εκδρομή δεν θα γίνει, εάν εσύ που ξεκίνησες το θέμα πάψεις να πιστεύεις στην εκδρομή. Δεν θυμάμαι να μας υποσχέθηκες ποτέ γυναίκες-πουλιά και άλλα συναφή θεάματα, είπες όμως επανειλημμένως ότι θα μας δείξεις μια άλλη πλευρά του Υμηττού, θέματα από την ιστορία του, λαογραφικά στοιχεία... δηλαδή ενδιαφέροντα πράγματα για ένα βουνό που κάποιοι από μας πραγματικά αγαπάμε. Και τα 6 χλμ. είναι μια χαρά βατή απόσταση.
Μέσα στη δύσκολη πόλη όπου ζούμε το βρίσκω πολύ όμορφο να περάσουμε ένα πρωινό στη φύση με καλή παρέα. Δεν φαντάζομαι να περπατάμε μουγγοί.
Άντε λοιπόν, κανόνισε.
quote:Ακριβώς !
Γιατί τα σκυλάκια σου ΚΑΚΕ Λήσταρχε, σκέφτονται ίδια όπως κάποιοι και κάποιες (ονόματα δε λέμε, ποτέ !) που σκέφτονται ...
ΚΑΛΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ?..... ΑΧ, ΔΕ ΜΠΟΡΩΩΩΩ.... ΘΑ ΠΕΘΑΑΑΑΑΝΩΩΩΩΩ....
Ε, αυτό έλεγα. Εγώ δε μίλησα για ποτά, τσιγάρα και ξενύχτια. Χαίρομαι ομως που το καταλάβατε...
χαχαχα!
εγω επιτηδες τα ανεφερα το ποτα, το καπνισμα και τα ξενυχτια, γιατι ημουν ψιλοαϋπνος απο σαββατιατικο ξενυχτι...
αλλά αυτο το "που μας παει ο τρελλος" το ειδα πολλες φορες στα ματια των σκυλων μου ![]()
αλλά ειπαμε, αυτα ειναι τα μονοπατια Νταβελη
- μην τρομαζετε ο βριλης ειναι υπερ των υπαρκτων μονοπατιων (θα αντεξετε!
)
ελα καπετανιο, κανονισε εκδρομη!

Για Κυριακή είμαι (καταρχάς) κι εγώ μέσα!
Δημήτρης
Θα έρθετε ?
Δε θα σας πεθάνουμε στο περπάτημα. Να δώ ποιοί και ποιές θα ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ τα πρώτα 100 μέτρα...Να μου το θυμηθείτε, η εκδρομή τελικά δε θα γίνει. Επειδή έτσι είναι η φύση των πραγμάτων.
Captain-Vril
και μόνο εσύ,εγώ, o Τζώνυ, ο Νταβέλης κι ο Χείρωνας με τoν dim.kar να βρεθούμε μιά χαρά εκδρομή και πορεία γίνεται και θα είναι 100% guarantee ότι δεν θα ..."μείνει" κανείς στο δρόμο!
Αλλά πιστεύω ότι και άλλοι ενδιαφέρονται.
Λοιπόν να το κλείσουμε για αυτήν την Κυριακή (14/5/06) ???
Συζητάμε για ώρα και start-point

.
.
.