ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- CERN και LHC, Το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- CERN και LHC, Το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ostria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
paul.phoenixΝέο Μέλος
10/09/2008, 23:19:38
νομίζω ότι ξέχασαν κάτι.
10/09/2008, 23:39:50
quote:

νομίζω ότι ξέχασαν κάτι.

τι?

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

11/09/2008, 00:33:41
Κανενας Κθουλου μην πεταχτει απο εκει και ας κανουν οτι θελυν παιδια.
Εμενα αυτα με φρικαρουν
Ippotis2012Μέλος
11/09/2008, 01:16:01
Ακριβως.Αυτο που θα προσπαθησουν να επιτυχουν δε θα το δημοσιευσουν φυσικα.Τι να ειναι αυτο αραγε?Τι σχημα εχει ο αγωγος χιλιομετρων?
Τον Οκτωβρη το πειραμα θα επιτευχθει,τωρα απλα το ενεργοποιησανε.Αλλα θα προλαβουν να το κανουν ή θα γινει κατι αλλο?
samuel1974Μέλος
11/09/2008, 02:33:03
Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να ψάχνουνε εκεί τα μυαλά και δε μας το λένε, αλλά θέλω να σταθώ λίγ οσε αυτό που έγραψε ο Predator

"...ωστόσο οι επιστήμονες καθησυχάζουν ότι μαύρες τρύπες θα καταστραφούν αμέσως μετά τη δημιουργία τους."

Το ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μία μαύρη τρύπα, που θα καταπιεί μέσα όλη τη γή το είχα ακούσει κάποτε. Αλλά νόμιζα ότι η ενέργεια δε θα είναι αρκετή για να δημιουργηθεί μαύρη τρύπα ή μικρές μαύρες και κακιές τρυπούλες.

Εάν τώρα αυτό που παραθέτει ο Κυνηγός είναι έγκυρο και δεν αμφιβάλλω για αυτό, τότε σημαίνει ότι είχα ακούσει λάθος πληροφορίες.

Μπορεί τώρα κάποιος να μου εξηγήσει το πως θα καταστραφούνε οι μαύρες τρυπούλες, αμέσως μετά τη δημιουργία τους;;;

Θεωρητικά υπάρχει εξήγηση. Απο τον Χώκινγκ. Λέει ότι οι διακυμάνσεις του κβαντικού κενού αποροφφόνται απο τη μαύρη τρύπα και εκπέμπεται μια ακτινοβολία, που εξατμίζει την οπή.

Απ όσο κατάλαβα όμως, όταν άκουσα αυτήν την εξήγηση. Πρόκειται για το εξής:

Διακύμανση του κβαντικού κενού σημαίνει ότι σε ένα σημείο του σύμπαντος όπου δεν υπάρχει τίποτα, λόγω της αρχής της απροσδιοριστίας, δεν επικρατεί σε αυτό το σημείο ενέργεια μηδέν (Γιατί ενέργεια μηδέν θα σήμαινε ότι στο
ΔΕ * Δτ > h/2π
για να ισχύει ο τύπος, το Δτ θα πρέπει να γίνει άπειρο.

Επειδή όμως δεν υπάρχει άπειρος χρόνος, αλλά παρακολουθούμε (βασικό αυτό) σε κάποιο πεπερασμένο χρονικό διάστημα την ενέργεια, τότε το ΔΕ πρέπει να γίνει διαφορετικό του μηδενός

(Εάν δεν εκφράζομαι καλά στην ελληνική ορολογία των όρων, ζητώ συγγνωμη, αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς τα λένε στα ελληνικά αυτα τα ρημάδια)

Επειδή λοιπόν πρέπει το ΔΕ να γίνει διαφορετικό του μηδενός, άρα σε κανένα σημείο του σύμπαντος δεν υπάρχει το απόλυτο κενό ενέργειας. Το κενό διακυμαίνεται. Αντί δηλαδή να έχεις 0, έχεις σε κάθε σημείο ένα ζεύγος απο 0.1 και ένα -0.1 που εναλλάσονται (Λέω κάποια μικρά νούμερα τώρα). Το μείον σημαίνει αρνητική ενέργεια, όχι αντιύλη που άμα συγκρούεται με την ύλη κάνει ενέργεια θετική όλη τη μάζα σύμφωνα με τον γνωστό τύπο ενέργεια ίσον εμ σι στο τετράγωνο, αλλά μιλάμε για την αρνητική ενέργεια αυτήν που άμα βάζεις μέσα θετική ενέργεια σου βγαίνει μηδέν. Το ότι υπάρχει αρνητική ενέργεια είναι αποδεδειγμένο, το γνωστό (τεσπα) φαινόμενο Casimir.

Λέει λοιπόν ο Hawking. Μια μαύρη τρύπα που είναι περιτριγυρισμένη απο κβαντικές διακυμάνσεις, μιας και όλες οι τρύπες έχουνε γύρω τους ζεύγη διακυμάνσεων, θα αποροφήσει τα αρνητικά τμήματα των κβαντικών διακυμάνσεων, και έτσι θα απελευθερώσει τα θετικά τμήματα των ιδίων διακυμάνσεων. Αυτό θα το καταφέρει η τρύπα με τις παλλιροϊκές δυνάμεις που επικρατούνε γύρω της, μιας και οι παλλιροϊκές δυνάμεις έχουνε την τάση να επιμηκήνουνε τα πραγματα στην κατεύθυνση της ακτίνας της τρύπας και να τα συμπιέζουνε κάθετα σε αυτήν την ακτίνα.

(Το ότι όσο μικρότερος είναι ο event horizont της μαύρης τρύπας, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι παλλιροϊκές της δυνάμεις, αυτό βγαίνει απο την γενική σχετικότητα, αλλά αυτό είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Αλλά αυτό μας λέει ότι οι παλλιροϊκές δυνάμεις των primordial μαύρων τρυπών, όπως λέει ο Χώκινγκ (της μικροσκοπικές τρύπες) είναι αρκετά μεγάλες, ώστε να χωρίσουνε το ζευγάρι των τμημάτων της διακύμανσης.

Ρουφώντας η μαύρη τρύπα τα αρνητικά τμήματα των διακυμάνσεων, κι απελευθερώνοντας τα θετικά είναι σα να στέλνει ενέργεια προς τα έξω (ακτινοβολία) και ταυτόχρονα να μικραίνει και να εξατμίζεται, εφόσον ρουφάει αρνητική ενέργεια. Έτσι η αρχή διατήρησης της ενέργειας είναι οκ. Κι έτσι εξατμίζεται η τρύπα και έτσι δεν κινδυνεύουμε.

Αυτό το έχω καταλάβει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής:
Λόγω της ισοτροπίας του σύμπαντος (βλέπε θεώρημα του Noether), καμιά κατεύθυνση δεν είναι διαφορετική απο την άλλη και αυτό σκέπαζει και την διάταξη των ζευγών των κβαντικών διακυμάνσεων. Δηλαδή. Σε καμία τρύπα δεν θα διαταχτούνε οι διακυμάνσεις έτσι ώστε τα αρνητικά τμήματα να είναι απο τη μεριά της τρύπας και τα θετικά προς τα έξω, ώστε να απορροφόνται τα αρνητικά και να απελευθερώνονται τα θετικά. Με την ίδια συχνότητα που θα αποροφόνται αρνητικά τμήματα απο τα ζέυγη, με την ίδια θα απορροφόνται και τα θετικά τμήματα και θα απελευθερώνονται αρνητικά. Θα έχουμε δηλαδή εκπομπή αρνητικής και θετικής ενέργειας και έτσι στην τελική δε θα υπάρχει καμία σμίκρυνση της τρύπας. Αντίθετα η μαύρη τρύπα, εάν υπάρχει τέτοιο πράγμα, γιατί ακόμα δεν έχει ανακαλυφτεί, θα μεγαλώνει και θα μας καταπιεί όλους μέσα.

Καλη νύχτα και κοιμηθήτε ήσυχα. Και άμα κάτι τραβήξει το σεντόνι και μετα το κρεβάτι, μην πανικοβληθείτε, θα είναι η τρύπα.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 11/09/2008 02:37:42

11/09/2008, 08:22:32
quote:
Ο Stephen Hawking στοιχηματίζει 100$ οτι οι επιστήμονες δεν θα βρουν το Higgs.

Κι άλλα 100$ από μένα.

υ.γ άσχετο, αλλά γιατί αυτό το θέμα είναι στην ενότητα του Παράξενου ; νομίζω πάει καλύτερα στην ενότητα της Γνώσης ...

Edited by - zip on 11/09/2008 08:24:50

kostakisΜέλος
11/09/2008, 08:39:45
Καλημέρα σε όλους

Από όσα διαβάζω εδώ μέσα, επιβεβαιώνω ακόμα περισσότερο την άποψή μου ότι τα δυνητικά οφέλη (τουλάχιστον όσα μας έχουν παρουσιάσει) του εν λόγω πειράματος είναι εξωπραγματικά περιορισμένα σε σχέση με το κόστος αυτού. Λες να μην έκαναν ανάλυση κόστους-ωφέλειας ή μήπως όντως κάτι έχουν ξεχάσει (να μας πουν...χαχαχα);
Φίλε samuel, πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση, αν και λόγω αντικειμένου, αδυνατώ να την καταλάβω επαρκώς.

quote:
Και άμα κάτι τραβήξει το σεντόνι και μετα το κρεβάτι, μην πανικοβληθείτε, θα είναι η τρύπα.

Εδώ θα σε διαψεύσω. Εμένα μου τράβηξαν το σεντόνι σήμερα, αλλά επρόκειτο όχι περί μαύρης τρύπας, αλλά περί άσπρης γάτας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

11/09/2008, 11:39:55
το ανησυχιτικο δεν ειναι που "παραδεχονται" εν μερει στη δημιουργια "μικρων μαυρων τρυπων", αλλα αν θα μπρεσουν να τις "ελεγξουν"!

Θα εχουν αυτην την ικανοτητα, να κανουν κατι που ποτε δεν μπορεσαν? "Φθανει" η γνωση τους σε κατι που δεν θα εχουν ξανασυναντησει?

Γιατι καλα λεμε οτι εχουν "μυαλο"... αλλα ειναι ποτε αρκετο για το αγνωστο?

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
11/09/2008, 13:29:08
quote:
το ανησυχιτικο δεν ειναι που "παραδεχονται" εν μερει στη δημιουργια "μικρων μαυρων τρυπων", αλλα αν θα μπρεσουν να τις "ελεγξουν"!

Θα εχουν αυτην την ικανοτητα, να κανουν κατι που ποτε δεν μπορεσαν? "Φθανει" η γνωση τους σε κατι που δεν θα εχουν ξανασυναντησει?

Γιατι καλα λεμε οτι εχουν "μυαλο"... αλλα ειναι ποτε αρκετο για το αγνωστο?

Ναι και εγώ αυτό αναρωτιέμαι μακάρι να τα έχουν υπολογίσει όλα σωστά και να μην
Έχουμε απρόοπτα .

Πάντως είναι άξιο σχολιασμού το κόστος αλλα και η διάρκεια του πειράματος εμενα
Όπως προείπα πιο πάνω με βάζει σε σκέψεις ότι παίζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο
Από αυτά που μας έχουν πει .
Τώρα τι μπορεί να είναι αυτό ?μπορείς να υποθέσεις πολλά πχ θα μας δώσει λέει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και τις άλλες διαστάσεις που δεν μπορούμε να
Αναφθούμε μήπως όμως θέλουν ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και κάποια πύλη
Προς αυτές ?.

quote:
Και άμα κάτι τραβήξει το σεντόνι και μετα το κρεβάτι, μην πανικοβληθείτε, θα είναι η τρύπα.

11/09/2008, 13:42:11
quote:
Πάντως είναι άξιο σχολιασμού το κόστος αλλα και η διάρκεια του πειράματος εμενα
Όπως προείπα πιο πάνω με βάζει σε σκέψεις ότι παίζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο
Από αυτά που μας έχουν πει .
Τώρα τι μπορεί να είναι αυτό ?μπορείς να υποθέσεις πολλά πχ θα μας δώσει λέει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και τις άλλες διαστάσεις που δεν μπορούμε να
Αναφθούμε μήπως όμως θέλουν ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και κάποια πύλη
Προς αυτές ?.

ας πουμε οτι "ανοιγουν" καποιες "πυλες"... θα εχουν την δυνατοτητα να τις "κατανοησουν"?

Μηπως δεν ειμαστε ακομα "ετοιμοι" για αυτο?

Αυτοι που ασχολουνται ειναι 10.000... ενα "ψιγμα" στα 6,5 Δις ανθρωπων, που μπορει και να "πληγουν"...

Ολα θα "τελειωσουν" οταν ολοκληρωθει το πειραμα... ας ελπισουμε επιυχημενο (γιατι ουσιαστικα ειναι ενα "πειραμα" του γκαραζ...απο αυτα που κανουν οι "ερασιτεχνες" σε κατι που δεν γνωριζουν απολυτα... και οι περισσοτεροι ξερουμε συνηθως πως καταληγουν αυτα τα πειραματα...)

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν

Edited by - PREDATOR on 11/09/2008 13:43:10

11/09/2008, 13:51:12
quote:

ας πουμε οτι "ανοιγουν" καποιες "πυλες"... θα εχουν την δυνατοτητα να τις "κατανοησουν"?

Μηπως δεν ειμαστε ακομα "ετοιμοι" για αυτο?

Δεν ξέρω αν ήμαστε έτοιμοι ελπίζω οτιδήποτε και αν ανακαλύψουν να κάνουν συνετές κινήσεις και να μην τους παρασύρει ο ενθουσιασμός προχωρώντας σε κάτι που ίσως
Δεν ήμαστε έτοιμοι ακόμα.