- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ωραία τα είπες!! Αλλά ακόμα ελπίζω σε κάτι πιο συγκεκριμένο... ίσως είναι η φάση που τρώω τα μούτρα μου
Χμ... δεν μπορείς να τα πεις πουθενά γιατί οι άλλοι έχουν φτιάξει ένα συγκεκριμένο μοντέλο σου, που αν πας να το αλλάξεις λίγο δεν σε αναγνωρίζουν! Ξεκινάς να πεις για τις ανησυχίες σου κ αμέσως λένε "χάζεψες"! Που να πεις όλο το κατεβατό... κ που να προσπαθήσεις να σε καταλάβουν κιόλας!
Πρέπει να πετύχεις άνθρωπο σε ίδια φάση ή να την έχει περάσει μάλλον... anyway...
never say never **
φαντασου ομως αυτοι να εχουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ? τι λες ? χαχαχαχαχα και φαντασου επισης ολοι εμεις που λεμε οτι "ψαχνομαστε" να τα εχουμε πραγματι ΧΑΜΕΝΑ ??? χαχαχαχα κανεις δε ξερει..... και περα απο το anyway... εδω μπορεις να πεις οτι θες...
παντως καλο ειναι να τα μοιραζεσαι και ας πουνε και οτι χαζεψες ... που ξερεις μπορει καποιος να ειναι σαν εσενα αλλα και αυτος να μη τολμα να τα πει... (ομως επιμενω οτι τα δικα του ισως να ειναι αλλα απο τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ!!!!)... παντως ΜΗ ΣΚΑΣ ... ολα θα ερθουν σιγα σιγα , διαβασε , μαθε , ρωτα , νιωσε , σκεψου .... ΖΗΣΕ ... και μεγαλωνοντας θα αποκτας τις εμπειριες που θα σου δειχνουν το δρομο ΣΟΥ ... εμεις οριζουμε τους κανονες , τους ορους , τους ρολους ... ολα ... δωστου να καταλαβει λοιπον
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Άρχισα να διαβάζω κάποια βιβλία που μιλάνε για τα πολλά εγώ, για τη μια αλήθεια κ για άλλα που δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω μα μου φαίνεται ότι δείχνουν το ίδιο μονοπάτι κ προορισμό...
Ε?
never say never **
διαβασε και κρατα οτι μιλαει μεσα σου , εαν δε σε καλυπτει παρε κατι αλλο ... ρωτα και μιλα (οκ με οποιον βρεις ακομη και εδω) ... οχι για να σου που ΤΙ θα κανεις ... αλλα να μοιραζεσαι απλα μαζι τους τα οσα σε προβληματιζουν..
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
who knows -Άρχισα να διαβάζω κάποια βιβλία που μιλάνε για τα πολλά εγώ, για τη μια αλήθεια
Να είσαι πάντα σκεπτική και να «προβληματίζεσαι» με αυτούς ή αυτά που λένε ή γράφουν για την Μια αλήθεια…![]()

quote:σοφότατο...
Να μην ξεπερνάμε όρια και να αναγνωριζουμε όρια....
ουφ νομίζω ότι αποφάσισα να μπω στο θέμα σας μήπως κ δω καμία πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση(βιβλία πχ) απο "το χάος" που ψάχνω... κ βλέποντας πόσοι λέτε το ίδιο, ή το πως απαντάτε γενικά, να έψαχνα εκεί.
Elo... γιατί???
ουφ... νομίζω ότι πρέπει να σταματήσω να μιλάω (σας έχω βγάλει κ απο το θέμα)κ να πέσω στο ψάξιμο... στο διάβασμα... γενικώς να πέσω μπας κ ανέβω :)
Τhank you!!! Θα σας παρακολουθώ! (that's a threat xaxaxa)
never say never **
η αποψη μου ειναι οτι εαν δεν ξερουμε πως λειτουγρουμε δεν μπορουμε να αντιληφθουμε ολα τα αλλα (εαν στο συγκεκριμενο θεμα θελεις καποια βοηθεια για βιβλια μπορω να σου προτεινω αυτα που εγω εχω διαβασει αλλα παντα με καθε επιφυλαξη!!!)
τωρα οσο αφορα τα ορια , θα ελεγα οτι δεν υπαρχουν για εναν και μονο λογο γιατι τα ορια ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ , κανονες που ΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ και οχι εμεις , (γιατι εαν βαζαμε εμεις τους κανονες δεν θα υπηρχαν ορια)... και στο κατω κατω εαν δεν βγεις απο το δρομο και εαν δεν φας τα μουτρα σου δεν μαθαινεις ... δεν πας παρακατω ... δεν αποκτας εμπειρια ... αλλα αυτο ειναι πως το βλεπει ο καθενας μας , σωστα ?
[
]
Edited by - makfor on 29/01/2010 08:51:45
Έτσι είναι φίλε μου elo...Αν η αλήθεια ήταν μια,θα υπήρχε προβλημα,γιατί θα έβγαιναν οι πολλοί λάθος...Άσε να είναι πολλές, να υπάρχει ενδιαφέρον,να κερδίζουν πολλοί...Η αλήθεια και το ...λαικό λαχείο..Ένας στους τρείς κερδιζει...
Δηλαδή, υπάρχει ο ήλιος, π.χ., ή παιζεται;Υπάρχουν πράγματα που ανήκουν σε μία αλήθεια, ή είναι όλα χωρισμένα σε ομάδες; Ά κατηγορίας, ή β εθνική;
quote:
"Σ(ας παρακ) ακολουθώ, στην τσέπη σας γλιστράω, σαν ...ρουφιανάκος, τόσος δα μικρός..." Αφιερωμένο εξαιρετικα στον φίλο makfor, με χιούμορ....Με όλο το νόημα του τραγουδιου....
Έτσι είναι φίλε μου elo...Αν η αλήθεια ήταν μια,θα υπήρχε προβλημα,γιατί θα έβγαιναν οι πολλοί λάθος...Άσε να είναι πολλές, να υπάρχει ενδιαφέρον,να κερδίζουν πολλοί...Η αλήθεια και το ...λαικό λαχείο..Ένας στους τρείς κερδιζει...
Δηλαδή, υπάρχει ο ήλιος, π.χ., ή παιζεται;Υπάρχουν πράγματα που ανήκουν σε μία αλήθεια, ή είναι όλα χωρισμένα σε ομάδες; Ά κατηγορίας, ή β εθνική;
Η θρησκεία μιλάει στην αλήθεια που απορέει απο το πραγματικό εντός των ανθρώπων , δηλαδή ,την φαντασίωση των ανθρώπων και την προσωπική τους ανάγκη να ακουμπήσουν κάπου και η επιστήμη και η έρευνα απαντάει στην πραγματικότητα που βλέπουμε , δηλαδή... στην λογική των ανθρώπων...
Πολλές οι "αλήθειες" όντως και καθένας επιλέγει...ανάμεσα στο πραγματικό του καθενός και στην πραγματικότητα..!
soul
Αλήθεια trexagireve πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει ολοκληρώσει αυτό το πάζλ, που έχει καταφέρει να συνθέσει, να αντιληφτεί και να γνωρίσει πραγματικά όλα τα κομμάτια της…
who knows θα σου πρότεινα κάθε βιβλίο που διαβάζεις να προσπαθείς να γνωρίζεις και τις δυο όψεις του, δηλαδή και μέσα από το μεταφυσικό, εσωτερικό κομμάτι, αλλά και από το επιστημονικό…

Τότε, μπορεις ακόμη και να επηρεάσεις καταστάσεις, αν όμως, αποτελείς όργανο της
κατάστασης, εξυπηρετείς δλδ, τον σκοπό της....
Μιλάμε για το τελικό στάδιο του ανθρώπου, αγαπητέ μου, εκεί, που ο άνθρωπος δεν έχει φθορά, εκεί,όπου βρίσκονται τα ουράνια, η Ιθάκη του ανθρώπου.Είπα πολλά, γιατί ρώτησες σωστά...
Και φυσικά,συμφωνουμε απόλυτα, ότι το επιστημονικό στοιχείο, πρέπει να είναι κριτής, ώστε η αλήθεια να είναι αυτή που πάντα πορευόμαστε κι όχι προσκομιζόμενοι το ίδιον όφελος...Ένα όφελος, που προέρχεται απο προσωρινές και επιπόλαιες ανάγκες μας... Έναντι του μεγάλου, του μόνου αληθινού μας στόχου:
Την αιώνια υπόσταση, ως τμήμα του αιώνιου συνόλου κι όχι του μερικού που ζούμε,αλλά αυτού που έχει φτιάξει ο Θεός και το οποίον βρίσκεται γύρω μας καδεν μπορούμε να δούμε..Ανεωγμένων των οφθαλών, όσων έχουν εικονα του μεγάλου πάζλ,είσαι εκεί...
Όστις ζητά, θέλει δοθεί εις αυτόν...
------------------------------------------------------------------
trexagireve
Ναι φίλε μου elo, πιστεύω, ότι αρκετοί άνθρωπι,στην ιστορία της ανθρωπότητας, μπόρεσαν και ειδαν το εννιαίο πάζλ,δίχως να παρασύρονται, απο τα επι μέρους τμήματα....Και ξέρεις, όταν δεις το μεγάλο παζλ, φεύγεις, κυριολεκτικά απο το επι μέρους...Πάς στην τελική σκηνή...
Τότε, μπορεις ακόμη και να επηρεάσεις καταστάσεις, αν όμως, αποτελείς όργανο της
Μιλάμε για το τελικό στάδιο του ανθρώπου, αγαπητέ μου, εκεί, που ο άνθρωπος δεν έχει φθορά, εκεί,όπου βρίσκονται τα ουράνια, η Ιθάκη του ανθρώπου.Είπα πολλά, γιατί ρώτησες σωστά...
Και φυσικά,συμφωνουμε απόλυτα, ότι το επιστημονικό στοιχείο, πρέπει να είναι κριτής, ώστε η αλήθεια να είναι αυτή που πάντα πορευόμαστε κι όχι προσκομιζόμενοι το ίδιον όφελος...Ένα όφελος, που προέρχεται απο προσωρινές και επιπόλαιες ανάγκες μας... Έναντι του μεγάλου, του μόνου αληθινού μας στόχου:
Την αιώνια υπόσταση, ως τμήμα του αιώνιου συνόλου κι όχι του μερικού που ζούμε,αλλά αυτού που έχει φτιάξει ο Θεός και το οποίον βρίσκεται γύρω μας καδεν μπορούμε να δούμε..Ανεωγμένων των οφθαλών, όσων έχουν εικονα του μεγάλου πάζλ,είσαι εκεί...
Όστις ζητά, θέλει δοθεί εις αυτόν...
--------------------------------------------------------------
Σωστός.
Είσαι στον σωστό δρόμο.
Η φίλη who knows κάνει σωστές ερωτήσεις. Εκτιμώ.
Φιλικότατα.
είμαστε εκεί.....Τώρα μπορεί ο καθένας να ειναι εκεί...Φτάνει να το επιλέξει...
Χαίρομαι γιατί...
quote:
Ναι φίλε μου elo, πιστεύω, ότι αρκετοί άνθρωπι,στην ιστορία της ανθρωπότητας, μπόρεσαν και ειδαν το εννιαίο πάζλ,δίχως να παρασύρονται, απο τα επι μέρους τμήματα....Και ξέρεις, όταν δεις το μεγάλο παζλ, φεύγεις, κυριολεκτικά απο το επι μέρους...Πάς στην τελική σκηνή...
Μιλάμε για το τελικό στάδιο του ανθρώπου, αγαπητέ μου, εκεί, που ο άνθρωπος δεν έχει φθορά, εκεί,όπου βρίσκονται τα ουράνια, η Ιθάκη του ανθρώπου.
είναι ΜΙΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ε?
Είναι ωραία να έχεις ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ...
να ρωτήσω δειλά δειλά... αυτό το ΠΑΖΛ... ορίζεται κάπως??
elo , εννοείς αυτά που διαβάζω να έίναι αποδεδειγμένα?
Νιώθω σαν χαζή που ρωτάω αλλά ... που αλλού να βρω τέτοια ευκαιρία σαν εσάς?
never say never **
Εμείς ειμαστε ένοχοι απέναντι στην αλήθεια...
Αυτό που εννοώ καλή μου who knows είναι να γνωρίσεις και τις δυο όψεις του νομίσματος, και αυτή που θα κάνει τα φτερά σου να ανοίγουν και να πετάς μακριά από κάθε υλική φυλακή που σε περιορίζει, αλλά και αυτή που θα σε προσγειώνει στο εδώ στο τώρα (υλη) και θα σε κάνει να ερευνάς, να ανακαλύπτεις τα «μυστήρια» της ύλης μας και του κόσμου μας.
Το που θα κατασταλάξεις και αν κατασταλάξεις κάπου, είναι δική σου υπόθεση….![]()
Φίλε trexagireve πια είναι η προσωπική σου Αλήθεια, η αποφυγή της φθοράς, της σάρκινης φθοράς…. «εκεί, που ο άνθρωπος δεν έχει φθορά, εκεί,όπου βρίσκονται τα ουράνια, η Ιθάκη του ανθρώπου»… γιατί αυτό δεν μου φαίνεται ως αλήθεια, αλλά σαν φόβος.

elo.. οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό που εννοείς με αυτά που γράφεις δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω...
trexagireve πες μας για τη μια αλήθεια...
never say never **
Η γνώση της αλήθειας, είναι μέσα μας, όχι έξω μας,όταν κανείς δεν τολμά να πει ότι αντιλαμβανόμαστε το πραγματικό έξω, αν την αναλύσουμε, αν μηρυκάσουμε αρκετά σοφά,όσα ξέρουμε, επειδή η γνώση έχει τη μορφή κρεμμυδιού, δύναται να μας αποκαλύπτει,όσο αναμασάς, βλέπεις πιο βαθιά, νέες διαστάσεις της αλήθειας και τότε, αφου φύγουμε απο το μονοσημαντο σύμπαν που ζούμε σαν σάρκα, μπορούμε να βλέπουμε την αλήθεια, ως αιώνια κι όχι φθαρτή και φυλακισμένη στο χρόνο......
Όσο θεωρητικά κι αν μοιάζουν, η πρακτικη εφαρμογή τους,που έχω βιώσει, οδηγεί σε ασφαλή πορεία,σταθερή και αυξανόμενη....Είναι το ίδιο σημαντικό με το να κινεισαι προς συγκεκριμένο σταθμό και επιδίωξη...
Το πάζλ, δεν ορίστηκε απο μας, αλλά απο τον ίδιο δημιουργό Θεό,που έφτιαξε κι εμας, με σκοπό, εμείς να το αποκαλύψουμε,ώστε να χρησιμοποιηθεί, για το λόγο που έγινε...Όταν ενηλικιωθούμε...Που πιστεύω,ειμαστε κοντά...
Και το ρωτάω αυτό διότι , άλλος οραματίζεται δόξα και χρήμα...άλλος την προσωπική του γαλήνη και ηρεμία..αλλος την καλή γνώση και καλλιέργεια του εαυτού του...άλλος την μεταθάνατον διασφαλισή του..εσύ σε τι ακριβώς "αποσκοπείς"???
Απάντησέ μου και θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ..καλή βδομάδα και καλό μήνα!
soul