- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Πρέπει να μας ενδιαφέρει, γιατι αυτά θα θυμόμαστε....
1.απο www.pyles.tv
"Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι εγκέφαλοί μας δεν είχαν να επεξεργαστούν τόσες πολλές πληροφορίες όσες σήμερα. Έχουμε πια μια γενιά ανθρώπων που περνάνε τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε ένα κινητό, οι οποίοι είναι τόσο απασχολημένοι με την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται από όλες τις κατευθύνσεις, ώστε χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται και να αισθάνονται. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις πληροφορίες είναι επιφανειακές. Οι άνθρωποι θυσιάζουν το βάθος και το αίσθημα και αποκόβονται από τους άλλους ανθρώπους".
Κινδυνεύουμε;
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο εγκέφαλός μας δεν απειλείται άμεσα. Ο μεγάλος όμως κίνδυνος είναι ο καταιγισμός πληροφοριών να οδηγήσει σε διαφορετική οδό εξέλιξης τον ανθρώπινο εγκέφαλο, μέσα από τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων. Δηλαδή ο εγκέφαλός μας να "καλωδιωθεί" με διαφορετικό τόπο προσαρμοζόμενος στην ποσότητα αλλά και την ποιότητα των ερεθισμάτων που δέχεται.
2. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ
(Πίνδαρος, Ολυμπία, 9, 42)
Ο Ζευς και ο Ερμής δημιουργούν στην κορυφή του Παρνασσού τους πρώτους ανθρώπους, προσφέροντας και πάλι τον δικό τους γόνο. Η Πυρρά και ο Δευκαλίων διασώζονται διότι ήταν αμόλυντοι και καθαροί. Όταν το σκάφος τους προσάραξε στην κορυφή του Παρνασσού, ο Ζευς τους πρόσταξε να ρίξουν λίθους, χτίζοντας λίθινους γόνους από το δικό τους έθνος,
Το όνομα Δευκαλίων φανερώνει τον κάλλιστο άνδρα του Διός, ενώ το όνομα Πυρρα, φανερώνει το πύρινο ηλιακό σπέρμα, τον νέο γόνο που θα φιλοξενήσει στα σπλάχνα της η πρώτη γυναίκα δια να επέλθουν τα νέα ελληνικά φύλλα.
Το πρώτο παιδί που έρχεται στο φως από τα σπλάχνα της Πυρράς, μετά την γονιδιακή παρέμβαση του ιδίου του Διός είναι ο 'Έλλην, 9.500 χρόνια πριν από την Έλευση του Ιησού Χριστού στην γη. Από τον Δευκαλίωνα και την Πυρρά γεννιούνται παιδιά, πρώτον εκ των οποίων ήταν ο Έλλην, δια τον οποίον λένε ότι γεννήθηκε από τον Δία, δεύτερος ο Αμφικτύων ο οποίος βασίλευσε μαζί με τον Κραναό εις την Αττική και είχε κόρη την Πρωτογένεια.
quote:
trexagireve- Και φίλε μου elo, αν εννοείς, φοβο μην χάσω ότι έχω, ναι αλλα, όχι λογω άλλων παραγόντων,ή απο συμφέρον, λόγω δικών μου λαθών, δεν θέλω να χαθώ...Ναι το φοβάμαι, γιατι κάποτε θα είναι όλα φανερά και θα φαίνεται τι ήμασταν, όταν ο χρόνος κυλούσε..
Οπότε βάση αυτά που γράφεις υπάρχει και «παράγοντας και συμφέρον»…
who knows πριν συνεχίσουμε έκανε μια πολύ καλή και βασική ερώτηση ο εαρινός στο μήνυμα του… «Απεστάλη: 01/02/2010, 10:23:02»

Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας το πω όπως μπορώ...
Ψάχνω να βρω τι είμαι...!! Γιατί είμαι εδώ.
Γιατί έχω κάνει τις επιλογές αυτές στη ζωή μου, να ζω με ένα μέτρο, να παλεύω με τον εαυτό μου ( κ να τον ακούω) ώστε να μην παρασύρομαι απο την καλοπέραση, τα λεφτά, έναν ωραίο άντρα κτλ...
Ψάχνω κάτι παραπάνω... και επειδή απο μικρή κοιτάω τα γύρω μου κ τα αναλύω , προσπαθώ να καταφέρω να αναλύσω κ εμένα γιατί για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι ότι το σενάριο ''δουλειά - οικογένεια- σύνταξη" είναι φτιαγμένο απο άλλους κ δεν είναι αυτό το νόημα του ζω.
Απλά τόσα χρόνια δεν είχα κανένα σημάδι ότι αυτά που σκέφτομαι κ κάνω ανήκουν κάπου... δεν ήξερα αν είναι απλά το δικό μου πρόβλημα!
Έκανα λοιπόν τα κλασικα... δουλειά / σπουδές κτλ αλλά πάντα περιμένοντας κάτι... ή απλά ελπίζοντας να υπάρχει κάτι. Ποτέ δεν έχω καταφέρει να πω με τον εαυτό μου "έχουμε αυτούς τους στόχους για το μέλλον" όλα προσωρινά...
Δεν νιώθω να μου λείπει κάτι, να έχω στερηθεί κάτι απλά απο εδώ κ πέρα δεν μπορώ να αρκεστώ μόνο σε αυτά, θέλω να μάθω γιατί ήρθα κ τι μπορώ να προσφέρω.
Τώρα (εδώ κ 2 μήνες) που άκουσα για αυτά κ άρχισα να διαβάζω έχς ευτυχίσει!!! Συνειδητοποιώ ότι αυτός είναι ο δρόμος που έψαχνα...
απλά τώρα φοβάμαι μήπως κάνω λάθος στο πως θα τον περπατήσω... χμ...
Αυτά...
never say never **
quote:
εστω και αν δεν το μα8ειs ποτε
Γειά σου mary,
να σου πω την αλήθεια, μόνο στεναχωρημένη δεν είμαι μετά απο αυτά... απλά λίγο φοβισμένη.
Πιστεύω ότι μπορούμε να χαιρόμαστε άνετα οικογένεια / φίλους/ σχέσεις/ δουλειά κτλ αλλά πρέπει να δουλέψουμε κ το άλλο ταυτόχρονα!
Τουλάχιστον αν φτάσουμε κάπου, θα τα χαιρόμαστε όλα πραγματικά.
Αρκεί να βρούμε το πως... (επιμένω..
never say never **
Αυτή τη δύναμη, που προχωράει, αν την αφουγκραστούμε, θα νοιώσουμε καλύτερα..Πάει μονο του, ένας τέλειος μηχανισμός, που οδηγεί στην τελείωση του ανθρώπου....
Εκεί, θαυμάζω τον Δημιουργό αυτού του μηχανισμού πλάσης, που εξυπηρετειται μέσω του χώρου, του χρόνου και των δρώμενων, ακόμη....
Αν καθίσουμε ήρεμα και δούμε τι γίνεται, πέρα απο την φασαρία που κάνει ο άνθρωπος που ακόμη "παίζει" με τα παιχνίδια, τη φύση και το σώμα του,αντί να καταλάβεις ποιός ειναι και να προχωρήσει εκεί, που όλα τον οδηγούν,σε μια αιώνια και τέλεια ζωή....Αν οιτάξουμε γύρω μας, ακόμη και με τη φθορά, θα ρθεί το νέο, ενώ θα δούμε ότι και η εξέλιξη του ανθρώπου,προχωράει...
Γίνεται καλύτερος,όσο κι αν τον χαλάμε...
ο φοβος δεν φευγει ποτε , το θεμα ειναι να μη μας βαζει απο κατω , και εαν καταφερεις να δεις καθαρα (με τον τροπο σου φυσικα) τοτε απλα θα τον εχεις υπο ελεγχο .. δεν θα σε τρωει ... (θα τον τρως εσυ οποτε πεινας χαχα) ΓΙΑ ΜΕΝΑ καθαρα για ΜΕΝΑ το να δεις ΚΑΘΑΡΑ σημαινει ΓΝΩΣΗ και μονο ΓΝΩΣΗ (σε εμενα επιασε τουλαχιστον χαχα)
θα σου πω επισης κατι απο προσωπικη πειρα, οταν ΕΜΑΘΑ , τι ειναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (οκ οχι εμαθα εμαθα .. να ισα δα που ακουμπησα ...) ΞΑΦΝΙΚΑ ενιωσα μια χαλαρωση ... πλεον ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΟΥΝ εναν θεο , ενα πνευμα ή οτι αλλο , δεν εχω πλεον τον ΚΑΗΜΟ μην αμαρτισω και με παρει ο διαλος ή γινω στην αλλη ζωη κατσαριδα , δεν εχω πλεον σκεψεις περι καλου κακου ευλογιας αμαρτιας κτλπ ... πλεον ΞΕΡΩ (εγω , οχι οτι αποτελει αληθεια για ολους , αλλα για ΜΕΝΑ ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) και δεν ανυσηχω ... ειμαι πολυ πιο ηρεμος ... και κοιταζω πλεον ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ με διαφορετικη οπτικη , οπως πχ τους αλλους ανθρωπους και κατανοω γιατι συμπεριφερονται ετσι ...
ενα βασικο στοιχειο που δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι το κανει καποιος (σε εμενα ειναι κατι εντελως απλο) ειναι να μπορεις να δεις το κοσμο μεσα απο τα ματια καποιου αλλου (μεταφορικα οχι κυριολεκτικα , μη πας και βγαλεις τιποτα ματια χαχαχαχαχαχαχα) δηλαδη να εξεταζεις ολες τις οπτικες , να δινεις δικιο (ωστε να μπορεσεις να δεις) σε ολους ... ετσι ωστε σαν σκηνικο να στεινεται μπροστα σου μια νεα οπτικη για το ιδιο θεμα (πχ , μεταναστες ενα ΚΑΜΕΝΟ θεμα , ποσοι μπαινουν στο κοπο να σκεφτουν οτι αυτοι ΑΦΗΣΑΝ μια ζωη , καναν μια ΔΙΑΔΡΟΜΗ με κινδυνο της ζωης τους , και πανω απο ολα ειναι ανθρωποι ... συνηθως ομως λεμε , μας παιρνους τις δουλειες , ειναι κλεφτες και βαζουμε τελεια.!!! πως αλλαζει ο κοσμος εαν μπεις στην θεση του μεταναστη και σκεφτεις ΤΑ ΟΣΑ περασε και περναει?... αντιστοιχα μπορουμε να κανουμε για καθε τι που κανουμε ή βιωνουμε ή θελουμε να κρινουμε ... φυσικα και δε το κανουμε παντα γιατι αλλιως δε θα καναμε τιποτα θα ειμασταν παγωμενοι στα κολωνες και δε θα κινουμασταν γιατι δεν θα περναμε ποτε αποφαση!!!)
κατι αλλο που γραφτηκε ποιο πανω , επισης πολυ συμαντικο , ειναι οτι πρεπει να δεις ΑΠΟ ΟΛΑ , να ΜΑΘΕΙΣ , να ΑΓΓΙΞΕΙΣ λιγο απο ολα να παρεις μια ιδεα δηλαδη ... και θα σου πω παλι κατι δικο μου ... ως ελληνες μεγαλωνουμε σε μια κοινωνια που βασικο της στοιχειο αποτελει η θρησκεια και ο χριστιανισμος , μονο που ο καθενας τον μεταφραζει οπως θελει (δυστυχως ή ευτυχως δεν εχει πλεον σημασια) ... ετσι εκανα και εγω τις δικες μου ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ... ωσπου καποια στιγμη , επιασα τον εαυτο μου , να νιωθει "παραξενα" συναισθηματα , το περιγραφω ως "μισος" για τους μη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ... και εκει ειπα ΩΠ τι χαζομαρες ειναι αυτα (οκ δεν ειπα χαζομαρες αλλο ειπα αλλα δε κανει να το πω εδω μεσα ΧΑΧΑ) που νιωθω .. γιατι μου βγαινει αυτο ... τι ειναι αυτο το αισθημα το συναισθημα ... απο τοτε εψαχνα διαφορα (εψαχνα ποιο εντατικα γιατι απο παιδι αμφισβητουσα παντα τα της θρησκειας αλλα και τα της κοινωνιας μας !!!) το πρωτο βιβλιο μετα απο αυτη την φαση ηταν καποιο που κανει μια αναφορα σε ολους τους "δασκαλους" και θεωρω οτι δεν ειναι κακο να αναφερθει ο τιτλος , ηταν οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ (καμια σχεση με μασωνους που δυστυχως μας εχουν μαθει οτι παραπεμπει η λεξη "μυστης") ... οπου εγω προσωπικα μεσα απο αυτο οδηγηθηκα στο συμπερασμα οτι οι θρησκειες και κατ επεκραση και τα περι "πνευματικου" κοσμου ειναι κατι εντελως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και δεν εχει να κανει σε ΤΙΠΟΤΑ με παγκοσμιους κανονες και θεους και δαιμονες .. παρα ειναι ολα αυτα ενα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δημιουργημα !!! (οταν αυτο το καταλαβα στα 20 μου ... αλλαξε ολος ο κοσμος μπροστα μου καθως μεχρι τοτε τα παντα κινοντουσαν γυρω απο κανονες της θρησκειας και της κοινωνιας ... καποιος αλλος μπορει να κατεληξε στο αντιθετο ακριβως αποτελεσμα ...) αυτο με οδηγησε να ψαξω και να μαθω για τον ανθρωπο και απο τοτε περασε αρκετος καιρος ...
προσπαθησε να μιλησεις και σε αλλους , εκει εξω σε φιλους ,γνωστους ... ισως ανακαλυψεις οτι και αλλοι εχουν τους ιδιους προβληματισμους με σενα ... και δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φαινονται ... αμα πιασεις το κουβαρι μετα ξετυλιγεται μονο του ... θελει απλα λιγο φασαρια να βρεις την ακρη χαχαχα
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
who knows- Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας το πω όπως μπορώ...
Ψάχνω να βρω τι είμαι...!! Γιατί είμαι εδώ.
Αααα, εσύ ξεκινάς από το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά και το πιο συνηθισμένο προβληματισμό του ανθρώπου…![]()
![]()
Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι θα ακούσεις πολλές και διαφορετικές «προσωπικές αλήθειες» που η κάθε μια στηρίζεται στην ανάγκη του ανθρώπου να πιαστεί από “κάτι”, είτε αυτό το “κάτι” έχει να κάνει με κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο, είτε με τον ίδιο τον άνθρωπο.
quote:
who knows- Τώρα (εδώ κ 2 μήνες) που άκουσα για αυτά κ άρχισα να διαβάζω έχς ευτυχίσει!!! Συνειδητοποιώ ότι αυτός είναι ο δρόμος που έψαχνα...
απλά τώρα φοβάμαι μήπως κάνω λάθος στο πως θα τον περπατήσω... χμ...
Και λοιπόν..![]()
Εσύ πιστεύεις ότι ο «λάθος δρόμος» είναι κάτι κακό και ότι δεν έχει τίποτα να σε διδάξει;
Ξέρεις πολλές φορές είναι το μόνο εργαλείο που σε κάνει να μάθεις, να αντιληφτείς, αρκεί να έχεις την δύναμη να αναγνωρίσεις το λάθος σου και μέσα από αυτό να ανέβεις ένα "σκαλοπάτι" ακόμα πιο πάνω.
Οπότε μην φοβάσαι αυτό το κομμάτι της διαδικασίας γιατί πολλές φορές είναι απαραίτητο για να γνωρίσεις (κατανοήσεις)…![]()
Αν σε ενδιαφέρει διάβασε αυτό το θέμα (όσο μπορείς, λόγο αρκετών σελίδων) και θα δεις πόσες αλήθειες (προβληματισμοί) υπάρχουν…!!
quote:
trexagireve -Τι πιο υγιές απο τα καλά και συμφέροντα,αγαπητέ μου elo; Τι να επιδιώκω, τα κακά και εις βάρος μου;Αυτή τη λογική, προσπαθώ να έχω φίλε μου,γιατί, στο παρελθόν, ......παραλόγισα κι εγώ και ξέρω πως είναι...
Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι επειδή παραλόγισες εσύ, παραλόγισαν και όλοι οι άλλοι…![]()
Και όσο για τα καλά και συμφέροντα και βέβαια δεν εννοώ το να επιδιώκεις το κακό, αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να δεχτώ (καταλάβω) το γιατί τα καλά θα πρέπει να έχουν και αντάλλαγμα στο μετά από εδώ (πχ. παράδεισος)…![]()
Ξέρεις αυτό μου κάνει περισσότερο για εξαναγκασμό (πράξε για να λάβεις… αλλιώς…
).

Οφείλω να σας πω ότι γράφετε πολύ ωραία κ σοφά πράγματα κ δεν μπορώ να σταματήσω να ρωτάω...
makfor ... :) τι είναι άνθρωπος?
elo το ότι θα τα φάω τα μούτρα μου είναι σίγουρο, μπορεί λίγο μπορεί πολύ..., το να αρχίσω να ψάχνω αλλού γι αλλού με φοβίζει..
Ε τελος πάντων... ψάχνω να ακούσω απο κάποιους που ξέρουν ένα "ΒΟΡΡΑΣ" πχ , κ απο εκεί ψάχνω εγώ όλο το βορρά μέχρι να γεράσω!
Θα το διαβάσω το θέμα ευχαριστώ :)
have a nice wise day!
never say never **