- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
τον άνθρωπο δογματικό και επιρρεπή στα λάθη...
Υπάρχει περίπτωση να αμφισβητήσει κανείς την ύπαρξη της πίστης
στον άνθρωπο; Είναι σαν να λέμε ότι έχει πεθάνει ο άνθρωπος, όταν
λέμε για θνητή πίστη και Θεό...
Η αιωνιότητα δουλεύει μέσα απο πνευματικές καταστάσεις, πράγμα
που φέρνει άνθρωπο και πίστη σε αιώνια σχέση με τον Θεό...
quote:
trexagireve -Εσύ τι λες αγαπητέ elo,πίστη και θρησκεία
δεν είναι το ίδιο; Είναι κάτι επίκτητο ή κάτι
που αποτελεί βασικό ατοιχείο της ύπαρξης του
ανθρώπου;
Φίλε trexagireve στο ερώτημα σου θα σου απαντήσω βάση το τι πιστεύω εγώ, που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς με την προσωπική μου άποψη…
Η πίστη είναι μια προσωπική πεποίθηση του κάθε ανθρώπου που δεν μπορείς να την κατατάξεις κάπου συγκεκριμένα .
Μπορείς να έχεις πίστη σε μια θρησκεία, αλλά και να μην έχεις, δηλαδή να έχεις πίστη σε μια Αρχή, αλλά να μην είσαι θρήσκος ή ακόμα να έχεις το πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι (πιστεύω) κανέναν Θεό και θρησκεία για να έχεις μια Ορθή συμπεριφορά (ηθική), πχ φιλοσοφικοί δρόμοι που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέμε θρησκεία και θεός, αλλά αυτογνωσία .
Αλλά επειδή ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος λόγο μετακόμισης…
θα ξαναγράψω με την πρώτη ευκαιρία, ποιο αναλυτικά την άποψη μου .

quote:
Όσο υπάρχει ο άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει και η ανάγκη της πίστης σε κάτι ανώτερω
Δηλαδή λέτε ότι εγώ είτε δεν υπάρχω, είτε δεν είμαι άνθρωπος...
Γιατί πρέπει σώνει και καλά ο άνθρωπος να έχει την ανάγκη της πίστης σε κάτι ανώτερο;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
Όσο υπάρχει ο άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει και η ανάγκη της πίστης σε κάτι ανώτερωΔηλαδή λέτε ότι εγώ είτε δεν υπάρχω, είτε δεν είμαι άνθρωπος...
Γιατί πρέπει σώνει και καλά ο άνθρωπος να έχει την ανάγκη της πίστης σε κάτι ανώτερο;
Ostria
Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ μαζί σου Ostria, αλλά το σωστό να λέγεται!!

Ότι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους τώρα από κει και περά είναι διαπιστωμένο
Ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων έχει ανάγκη να πιστεύει κάπου είναι
Ενδιαφέρον ότι παντού στον κόσμο διαφορετικοί άνθρωποι που δεν είχαν επαφή
Μεταξύ τους ένιωσαν την ιδία ανάγκη περί πίστης και δημιούργησαν κάποια θρησκεία
Το ερώτημα είναι ότι πρόκειται απλα για μια ψυχολογική ανάγκη ? η έχουμε
Κάποιο είδος ενστίκτου που μας λέει ότι υπάρχει κάτι παραπάνω ?.
quote:
Το ερώτημα είναι ότι πρόκειται απλα για μια ψυχολογική ανάγκη ? η έχουμε Κάποιο είδος ενστίκτου που μας λέει ότι υπάρχει κάτι παραπάνω ?.
quote:
Δηλαδή λέτε ότι εγώ είτε δεν υπάρχω, είτε δεν είμαι άνθρωπος...
Αααααα....
Το βάζετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο ε;
Χαίρομαι, χαίρομαι τα μάλλα.
Ψοφάω να διαβάσω την συνέχεια των σκέψεων πριν τοποθετηθώ...
«Κάθε κυρίαρχη θρησκεία είναι αντίθετη με την διαφορετικότητα, γιατί η διαφορετικότητα την απειλεί...»
Οι τίτλοι, δεν μας υποχρεώνουνε σε de-facto αποδοχές και παραδοχές, διότι έτσι απλά ταυτιζόμαστε με λογικές κοπαδοποίησης. Συνεπώς, το τι επιχειρεί η κάθε «κυρίαρχη θρησκεία» με αφήνει αδιάφορο προσωπικά.
Οτιδήποτε και οποιαδήποτε ιδεοληψία (=θρησκεία) σκοτώνει την διαφορετικότητα είναι λαίλαπα με ένδυμα ιεροπρέπειας.
ΟΑΝNHSEA:
«Έχεις προσέξει τον τρόπο με τον οποίο καταφέρεσαι ενάντια στην θρησκεία των χριστιανών; Μήπως σου θυμίζει κάτι από τις σκέψεις της ιεράς εξέτασης;»
Επειδή δεν θυμάμαι πότε τελευταία έχω δημεύσει την περιουσία κάποιου αλλόθρησκου ας πούμε, ή επειδή δεν θυμάμαι επίσης το πότε διαπόμπευσα ή έκαψα κανέναν για την αντίθετη του γνώμη, μήπως θα ήθελες να εκφράσεις με περισσότερη σαφήνεια τη θέση σου?
« Δλδ, όσο ο Θεός έδειχνε την παρουσία του υπήρχε, όσο δεν τη δείχνει-κατ εσέ-, πάει να πει ότι πέθανε..»
Μα, εδώ είναι το θέμα: δεν υπήρξε ποτέ η παρουσία του.
Τουλάχιστον όχι υπό την μορφή και τα κατηγορήματα που τα Αβρααμικά δόγματα- άνευ τεκμηρίων-διδάσκουνε.
trexagireve:
«Φίλε μου είναι η ώρα ο άνθρωπος να σταθεί στα πόδια του, όπως μας θέλει ο Θεός..»
Ο άνθρωπος, πάντοτε στέκοταν στα πόδια του.
Ο Θεός, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ?
Του λείπει κάτι? Θέλει κάτι να αποδείξει? Και εάν το αποδείξει, θα έχει κερδίσει κάτι που δεν είχε ή δεν γνώριζε?
Τελικά, παίζει ζάρια ο Θεός?
trexagireve:
«Όλοι αναγνωρίζουν μια υπέρτατη δύναμη..»
Ναι, ενδεχομένως.
Μόνο που αυτή η υπέρτατη δύναμη, δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι «στενοχωριέται», «κλαίει», «οργίζεται», «θυσιάζεται» ή κραδαίνει βραβεία τιμωρίας και ανταμοιβής για τον άνθρωπο σώνει και καλά.
Απο έναν κόκο φαντασίας, γεννιέται και ο Θεός που περιγράφεις..
«Μου κάνει όμως εντύπωση το γεγονός πως τόσα χρόνια ασχολείσε με αυτόν τον Ιησού και την "θεότητά" του. Δεν είναι περίεργο ;»
Καθόλου.
zip:
«Αλλά και πάλι σου λέω πως ο Ιησούς ότι ήταν να κάνει, το έχει κάνει. Και εσύ, τόσα χρόνια, έχεις δείξει με αποδείξεις τις αντιρρήσεις σου και καλά έκανες. Από 'δω και πέρα, γιατί ξανά μανά τα ίδια ;»
Η θεολογία, είναι ένα χόμπυ μου. Πάντοτε αναζητάμε και τον αντίλογο. Γράφουμε ελπίζοντας να αναθεωρήσουμε, να εντοπίσουμε λάθη ή και να βελτιώσουμε μέσα απο την «εξάσκηση» του χόμπυ μας.
Νομίζω ότι ποτέ δεν μαθαίνεις ένα τέτοιο θέμα, άρα ίσως και να πρέπει ξανά και ξανά να περπατήσεις το γνωστό μονοπάτι..
zip:
«Ο ήλιος μπορεί να καίει όπως λες, αλλά δίνει και ζωή, είναι ζωοποιός. Αν ήμουν στην θέση σου φίλε μου, δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το παράδειγμα ... το παράδειγμα του Ήλιου δηλ»
Σωστά.
Αλλά τον ήλιο, τον ζωοποιό ήλιο, δεν μπορεί να τον αμφησβητήσει κανείς με την ιδεολογία/πίστη του και μόνο. Θα τον νιώσει, θα τον «πιστέψει» ο καθένας.
Συμβαίνει το ίδιο και αλλού?
zip:
«Μερικές φορές δεν καταπιάνεται κάποιος με τον σταυρό, ο σταυρός καταπιάνεται μαζί του ... άγνωστο βέβαια γιατί ...»
Ίσως.
Ίσως και να είναι τα άπειρα και άγνωστα παιχνίδια του μυαλού μας...
quote:
Ostria -Δηλαδή λέτε ότι εγώ είτε δεν υπάρχω, είτε δεν είμαι άνθρωπος...
Η πίστη σε κάτι ανώτερο, δεν πάει να πει ότι είναι απαραίτητα και σε έναν Θεό σε μια ανθρωπόμορφη Αρχή, το ανώτερο μπορεί να είναι κάθε σκέψη κάθε ιδέα που παίρνει μορφή μέσα από μια εσωτερική μας αναζήτηση, μπορεί να είναι ένας δρόμος που δημιουργείτε μέσα από μια γνώση που μας ελευθερώνει από την άγνοια, από την διαστρέβλωση και από την τυφλή πίστη .
Οπότε το Ανώτερο είναι αυτό που έχει δημιουργήσει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, τώρα τον ποιο δρόμο έχει διαλέξει για να το δημιουργήσει, αυτό είναι άλλη υπόθεση… ![]()

αναφορές παλιότερα στον σκληρό Θεό που σκότωνε,θυσίαζε,
επηρρέαζε την ανθρωπότητα και γενικά δεν τους άφηνε
να κάνουν ότι θέλουν οι καημένοι οι άνθρωποι... Αυτό
εννοούσα λέγοντας υπάρχει και τώρα που αφήνει τον
άνθρωπο να δείξει τις επιλογές του, τον λέτε ανύπαρκτο...
Αυτό έγραψα...
Φίλε μου ο Θεός που μιλάω, μας έχει παιδιά του και νοιάζεται,
είναι πνευματική υπέρτατη δύναμη και έχει το σχέδιο του
για μας, που είναι να γίνουμε θεοί. Αυτό εγώ το θεωρώ
υπέρτατη τιμή...
Φίλε elo,μπορείς να φανταστεις κάτι κατώτερο να καθοδηγεί
κάτι ανώτερο; εγώ όχι..Συνήθως το ανώτερο οδηγεί και βοηθά το
κατώτερο...