- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Σέσοστρι στο παρελθόν είχα διαβάσει απαντήσεις σε κάτι τέτοιους ισχυρισμούς σαν αυτούς που γράφεις, για αγνωσία των συγγραφέων της περιοχής κτλ., και οι απαντήσεις ήταν πολύ ικανοποιητικές.
Αλλά ας υποθέσω πως οι συγγραφείς κάνουν λαθάκια σε ιστορικές ή γεωγραφικές λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει πως δεν έζησαν ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ; Και εγώ μένω σε μια οδό 15 χρόνια, αλλά δεν ξέρω τους διπλανούς δρόμους. Και όμως μένω στην περιοχή, χωρίς να ξέρω τις οδούς.
Φίλε Χρίστο Έλ Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν σύμφωνα με μελέτες αρκετά χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του Χριστού, από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Τα πρωτότυπα δεν έχουν διασωθεί, ενώ αρχαιότερο θεωρείται ένα αντίγραφο του 2ου αι. μ.Χ., που βρέθηκε στην Αίγυπτο. Σε μια εποχή όπου η τυπογραφία αποτελούσε επιστημονική φαντασία, ο μόνος τρόπος εξάπλωσης ενός χειρογράφου ήταν η αντιγραφή του με το χέρι. Εκτός λοιπόν από τα όποια λάθη στην αντιγραφή και τη μετάφραση, σκόπιμα πολλές φορές ο μοναχός-γραφέας προσέθετε ή αφαιρούσε κομμάτια από το κείμενο, ανάλογα με το πιστεύω του, και τις τάσεις του δόγματος που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Αυτοί λοιπόν οι γραφείς, οι περισσότεροι των οποίων δεν είχαν φύγει ποτέ έξω από τα σύνορα της περιοχής τους, κόβοντας και ράβοντας πάνω στα κείμενα έγραφαν ότι τους κατέβαζε η θρησκόληπτη φαντασία τους. Και μπορεί μεν εσύ φίλε Χρίστο Έλ όπως κι εγώ πολλές φορές να μη γνωρίζης τους γύρω δρόμους του σπιτιού σου, όμως σαν Έλληνας γνωρίζεις τις κυριότερες πόλεις της πατρίδας σου, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, το ότι δεν έχουμε δύο αρχιεπισκόπους, ότι η Πρέσπα πχ δεν είναι θάλασσα αλλά λίμνη που δεν μπορει να δημιουργήση τσουνάμι κλπ,κλπ.*
Αν δεν κάνω λάθος το παλαιότερο απόσπασμα βρέθηκε στην Αίγυπτο του 125μ.Χ και ήταν από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.
Δεν νομίζω πως έχουν βρεθεί πρωτότυπα έγγραφα κανενός έργου, ή αντίγραφά τους τα οποία να είναι απίστευτα κοντά στην χρονιά που γράφτηκε.
Σκέφθηκα πως αν ισχύει αυτό που λες, δηλαδή να έκαναν γεωγραφικά και ιστορικά λάθη, τότε θα κοιτούσαν οι αντιγραφείς να τα διορθώσουν! ![]()
Όμως όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο διαπιστώνω πως ό,τι έχουν γράψει συμφωνεί απόλυτα ιστορικά και γεωγραφικά! Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως τον Βαλτάσαρ τον ήξερε ο Δανιήλ και όχι ο Ηρόδοτος.
Παράδειγμα σχετικά με τον θάνατο του Ηρώδη. Τα ημερολόγια είναι ανθρώπινες κατασκευές και δεν υπάρχει μόνο ένα και ολόσωστο, ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιούμε! Παράδειγμα αυτό με τα BC(Before Christ) και AD(Anno Domini) το βγάλανε καθολικοί τον 6ο αιώνα!
Σέσοστρι πήγαινε στο Κατά Λουκά Ευαγγέλιο 3o κεφάλαιο να βρεις πότε γεννήθηκε ο Ιησούς. Το 30ο έτος της ηλικίας του Ιησού(έτος που αρχίζει κάποιος το ιερατικό του έργο) τοποθετείτε στο 15 έτος του Τιβέριου(28-29AD). Επομένως ο Ιησούς θα γεννήθηκε το 3-4 BC!!!
Ο Λουκάς είναι άριστος ιστορικός.
Tώρα που λέτε Ηρώδης, ρίξτε μία ματιά στο 9ο βιβλίο της Ιστορίας του Ηροδότου (στα περί των ερώτων του Ξέρξη και της φάκας που του έριξε η ραδιούργα γυναίκα του). Θυμίζουν πολύ την (μεταγενέστερη) ιστορία του Ηρώδη (όχι εκείνου που διέταξε την σφαγή των νηπίων) και του Ιωάννη του Βαπτιστή...μπορεί να μην σου σηκώνεται η τρίχα όπως με τις ομοιότητες με τον Όμηρο αλλά και αυτή μοιάζει αρκετά.
quote:
Χρίστος Έλ
Ο γλοιώδης Ηρώδης λοιπόν που διέταξε την σφαγή των νηπίων πέθανε ακριβώς λίγο μετά από την γέννηση του Ιησού.
Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων.(Ματθ.2,16)
Αφού περίμενε δύο χρόνια ο γλοιώδης Ηρώδης τους Μάγους να γυρίσουν, τότε κατάλαβε ότι τον γέλασαν, θύμωσε κι έδωσε εντολή να σφάξουν τα νήπια της Βηθλεέμ και της γύρω περοχής. Κι έτσι στις 29 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε:
Μνήμη των αγίων νηπίων των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων, χιλιάδων όντων δεκατεσσάρων. (Κ. Δουκάκη "Μέγας συναξαριστής πάντων των αγίων" τ. 12 σελ. 610
Ἀπολυτίκιον. Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτήρ.
Ὡς θύματα δεκτά, ὡς νεόδρεπτα ῥόδα, καὶ θεία ἀπαρχή, καὶ νεόθυτοι ἄρνες, Χριστῷ τῷ ὥσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, ἁγνὰ Νήπια, τὴν τοῦ Ἡρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα, καὶ δυσωποῦντα ἀπαύστως, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
Κοντάκιον Ἦχος πλ. β’. Τὴν ὑπὲρ ἡμῶν.
Ἐν τῇ Βηθλεέμ, τεχθέντος τοῦ Βασιλέως, ἐξ Ἀνατολῶν, σὺν δώροις ἥκασι Μάγοι, δι’ ἀστέρως ἐξ ὕψους ὁδηγούμενοι, ἀλλ’ Ἡρώδης ἐκταράσσεται, καὶ θερίζει τὰ Νήπια, ὥσπερ σῖτον ὀδυρόμενος· ὅτι τὸ κράτος αὐτοῦ, καθαιρεῖται ταχύ.
Μεγαλυνάριον.
Βρέφη ἀπειρόκακα καὶ ἁγνά, τῷ ἐκ τῆς Παρθένου, νηπιάσαντι ἑκοντί, ἤχθησαν σφαγέντα, ὡς ἄμωμοι θυσίαι· διὸ τὴν τοῦ Ἡρώδου, κακίαν φύγωμεν.
Μάλλον φίλε Χρίστο Έλ ο Ηρώδης θα πρέπει να είχε κάνει και εισαγωγή αρσενικών νηπίων από το εξωτερικό για να συμπληρώση τις 14.000 που έσφαξε. Επίσης είναι άξιον απορίας, το γιατί αυτή τόσο μεγάλη σφαγή πέρασε εντελώς απαρατήρητη και δεν την κατέγραψε κανένας ιστορικός.
*
quote:
kostquote:
Μτ Ιγ‐13 διὰ τοῦτο ἐν παραβολαῖς αὐτοῖς λαλῶ, ἵνα βλέποντες μὴ βλέπωσι καὶ ἀκούοντες μὴ ἀκούωσι μηδὲ συνῶσιΚαι έτσι να είναι Pano, είσαι σίγουρος ότι εσύ καταλαβαίνεις τα βαθύτερα αυτά νοήματα?
Στην ολότητά τους είναι σίγουρο ότι δεν θα τα κατανοήσει ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ από το ανθρώπινο γένος!
Τα καταλαβαίνω όμως σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορώ να διακρίνω άμεσα αυτούς που επιχειρούν να διαστρέψουν και να διαβάλουν τα εν λόγω κείμενα.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
SesostrisΤότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων.(Ματθ.2,16)
Αφού περίμενε δύο χρόνια ο γλοιώδης Ηρώδης τους Μάγους να γυρίσουν,
Πόσα χρόνια περιμένε?????
Αλήθεια?????
Αυτό κατάλαβες ρε σαίνι από το κείμενο???
Πω πω απόδοση και ερμηνεία....
Επιπέδου Καλόπουλου, Ρασιά, Αναστασάκη, Μισύρη και λοιπών κοινών απατεώνων κατά Φουράκη!
Βρε ταλαίπωρε άσε τις ερμηνείες της Λούτσας και πήγαινε να κάνεις κανένα ντουζάκι καθώς σε έχει πειράξει η ζέστη...
Είσαι και άθρησκος τρομάρα σου....
quote:
Μνήμη των αγίων νηπίων των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων, χιλιάδων όντων δεκατεσσάρων. (Κ. Δουκάκη "Μέγας συναξαριστής πάντων των αγίων" τ. 12 σελ. 610
Ρε άθρησκε, κατάλαβε πρώτα τι γράφουν τα Ευαγγέλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΗΠΙΩΝ (για να μη μπερδεύεσαι) και άσε το Συναξαριστή καθώς ο αποσυμβολισμός του αριθμού (δεν σου κάνει τουλάχιστον εντύπωση ότι είναι ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ο εν λόγω αριθμός?????) δεν είναι για εσένα και τους ομοίους σου...
Να, κοίτα:
Μτ Ζ‐6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶνἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.
Άντε μπράβο, άθρησκε...
quote:
Μάλλον φίλε Χρίστο Έλ ο Ηρώδης θα πρέπει να είχε κάνει και εισαγωγή αρσενικών νηπίων από το εξωτερικό για να συμπληρώση τις 14.000 που έσφαξε. Επίσης είναι άξιον απορίας, το γιατί αυτή τόσο μεγάλη σφαγή πέρασε εντελώς απαρατήρητη και δεν την κατέγραψε κανένας ιστορικός.
Ντουζάκι άθρησκε να συνέλθεις(που μου θες και να θρησκειολογείς τρομάρα σου...) και μετά εδώ θα είμαι να σε περάσω όσα χέρια αντέχεις.
Ο αρχηγός της παρέας σας μπορεί να εξαφανίστηκε αλλά εγώ θα είμαι εδώ για εσάς!!!
Ερευνάτε τας Γραφάς
γιατί το μόνο που προσφέρουν είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα...
Ευχαριστώ.

quote:
Χρίστος Ελ
Ο Λουκάς είναι άριστος ιστορικός.
Ο Λουκάς ήταν και ιατρός στο επάγγελμα και οι Ιστορικοί (οι κανονικοί και όχι οι πουθενάδες που μας κουβαλάει ο Σωτηράκης και η παρέα του) που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο του δίνουν την βαρύτητα που του αρμόζει ( W.M. Ramsay, B. W. R. Pearson κ.α).
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Aitherovamon
PanosT οπως επανειλημμένος έχουμε τονίσει χαρακτηρισμοί επι προσωπικού δεν ειναι αποδεκτοί,
γιατί το μόνο που προσφέρουν είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα...
Ευχαριστώ.
Όταν κρύβεσαι για χρόνια και δεν φέρνεις τις "πηγές" που έκανες copy paste ΕΝΩ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ότι θα το κάνεις (περί Τερτυλλιανού και Robben το ανάγνωσμα για να μην ξεχνιόμαστε εδώ μέσα) και όταν μεταφράζεις, αποδίδεις και ερμηνεύεις κατά το δοκούν και όπως κατεβάζει η κούτρα σου θρησκευτικά κείμενα ενώ έχεις δηλώσει ΑΘΡΗΣΚΟΣ τι μπορούν να προσφέρουν στο κλίμα???
Ευχαριστώ.
Y.Γ Όσο προσποιούνται τους άθεους/άθρησκους/αγνωστικιστές κάποιοι γιαλαντζί εδώ μέσα τόσο θα με έχουν απέναντί τους για όσο καιρό αποφασίσουν να είναι κοντά μας!
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 19/06/2013 12:53:56
και να αναπτύσσεις τα επιχειρήματα σου απέναντι στους συνομιλητές σου
δε νομίζω να σου έχει βάλει ποτέ κανείς όριο σε αυτά,
άλλο πράγμα σου είπα εγώ, και είμαι σίγουρος οτι το κατάλαβες!