ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Velissarios160 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
03/02/2011, 00:40:50
quote:

Τωρα το ειδες Καποδιστρια'
Σου ειχα ζητησει απο το μεσημερι να εισαι ηρεμη
για να γλυτωσει το κοπανημα το λαπτοπ μου.
Τωρα που ηρεμησα εγω θα σου μεταδωσω λιγη ηρεμια.

Ησυχα καρδια μου,μην παθεις κατι και σε χασουμε.
Θα δουμε κι αλλα τετοια.Απλα επιβεβαιωνουν αυτα που
λεμε εδω μεσα και μερικοι μας κοροιδευουν.

Ησυχασε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

Μωρέ Νικόμαχε,ειλικρινά τώρα που έριχνα μια ματιά
στο θέμα του PREDATOR,το είδα που μου το
είχες βάλει και ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!

Μα δεν κρατούν κανένα πρόσχημα πιά; !!!

Έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα Νικόμαχε,δεν
μας βλέπω καλά!!!

Εγώ πάντως είμαι έτοιμη για καμιά σπηλιά,
ειλικρινά παιδιά,με βλέπω να οργανώνω
νέα τάξη ΚΛΕΦΤΩΝ κι' ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ!!!

"Ω παίδες Ελλήνων, ίτε,
ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε
παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη,
θήκας τε προγόνων· νυν υπέρ πάντων αγών."

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

03/02/2011, 00:42:06
Το Φοινικικό αλφάβητο χρησιμοποιούταν στην Μέση Ανατολή ήδη από τον 11ο αιώνα π.Χ. εδώ

Και συ skartados, γράφεις ότι "δεν υπαρχει κανενα αρχαιολογικο τεκμηριο παρουσιας φοινικων στο αιγαιο πριν το 10ο αιωνα π.χ. Η δε αρχαιοτερη τους αποικια ειναι στη θασο τον 7ο αιωνα π.χ."

Μια χαρά τα γράφει ο Ηρόδοτος που ήταν πολύ κοντά στην εποχή των Φοινίκων σε σχέση με εσένα που απέχεις από τον Ηρόδοτο σχεδόν 2,5 χιλιετηρίδες!

Δε μου λες kapodistria, είχαν κανά συμφέρον οι Αιγύπτιοι να πουν ψέματα? ή ήταν τόσο αφελής ο Ηρόδοτος ώστε να μην ερευνήσει?
Και πως βρέθηκαν εκεί οι ναοί πολλών από το δωδεκάθεο?
Και γιατί γιόρταζαν τους Θεούς αυτούς οι Αιγύπτιοι?

Και γιατί να υπάρχουν καραγκιόζηδες που άλλη σκασίλα δεν έχουν παρά να υποβιβάσουν το δωδεκάεθο? Μπας και η θρησκεία αυτή παρουσιάζει κάτι το αξιόλογο που θέλουν να υφαρπάξουν τη δόξα της κάποιοι?

Πουθενά ο Ηρόδοτος δεν υοθεούσε εύκολα βλακείες όπως προσπαθείς να πεις, προκειμένου να τον αναδείξεις σε βλάκα επειδή θίχτηκαν ένα τσουβάλι θεοί των λιμνών και των κεραυνών!
Την ιστορία για τους γίγαντες δεν έγραψε πουθενά ότι την υοθέτησε. Ξανάδιαβασέτο και θα δεις ότι η αντιληπτική του ικανότητα ήταν τεράστια, γι' αυτό και άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο, για το οποίο θαυμάζεται από όλη την ανθρωπότητα...εκτός από ορισμένους εδώ στην Ελλάδα, επειδή τους θίγει το δωδεκάθεο!.....να πεις ότι ήταν και καμιά θρησκεία της προκοπής μπας στα κομμάτια....

Ο Πλάτωνας είχε πάει στην Αίγυπτο? πότε?
Το ότι ήταν μύθος το ταξίδι του Σωκράτη στην Αίγυπτο δεν έχεις παρά να το βρεις μόνη σου.

quote:
kapodistria:
Όσο αφορά την παραπομπή στο κεφ. του βιβλίου του Ηροδότου,το
έχω πάρει όπως το είχε γράψει ο αείμνηστος Ιωαννης Πασσάς στην
" Αληθινή Προϊστορία" , τώρα αν έχει γίνει κάποιο λάθος...
Εγώ πάντως Ηρόδοτο δεν είχα ΠΟΤΕ και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!! Όσο αφορά την παραπομπή στο κεφ. του βιβλίου του Ηροδότου,το
έχω πάρει όπως το είχε γράψει ο αείμνηστος Ιωαννης Πασσάς στην
" Αληθινή Προϊστορία" , τώρα αν έχει γίνει κάποιο λάθος...
Εγώ πάντως Ηρόδοτο δεν είχα ΠΟΤΕ και ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!!

Καλά.....θα πάω να βρω τον αείμνηστο τότε σε καμιά 50ριά χρόνια και θα ξεκαθαριστεί το τοπίο!

Να έχεις τον Ηρόδοτο!! τον πατέρα της ιστορίας!!! αυτόν που θαυμάζεται από όλους τους ιστορικούς στον κόσμο??? Τι λες καλέ????

Όχι δα!! λέει ότι το δωδεκάθεο δεν ήταν παρά μια μούφα!! όσον αφορά την ελληνική του καταγωγή!!......αχ να ζούσε!! και θα τον γκρεμίζαμε από το βουνό όπως τον Φειδία ή τον Αίσωπο!!

Βλέπεις ποιοι είναι οι φανατικοί εδώ μέσα?....δωδεκαθεϊστοταλιμπάν!!!! δεν διστάζετε να προσπαθείτε να μειώσετε ποιον!!!! τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΡΟΔΟΤΟ!!!, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε τα μικροθρησκευτικά σας συμφέροντα!!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

03/02/2011, 00:46:30

skartados:

quote:

Τυχερε μου ανθρωπε και κοσμημα του φορουμ καποδιστρια,δεν τα γραφω για τον ευρωπαιο μονο ,αλλα για οποιον ενδιαφερεται για την αληθεια,περα απο φανατισμους και σκοπιμοτητες.

skartados,ξέρεις τι κάνει τώρα ο γιουροπ2 έ;
ξεσηκώνει κείμενα !!!

Εσο έτοιμος για αντεπίθεση!!!

Παρεμπιπτόντως εμείς δεν προκριθήκαμε.
η τύχη μου εξαντλήθηκε σ' εσένα...

03/02/2011, 00:47:58
Ω! και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, ΙΔΟΥ !!!

Τα νέα κοπτοραπτικά,του γιουροπ2!

03/02/2011, 00:48:38
quote:
Το Φοινικικό αλφάβητο χρησιμοποιούταν στην Μέση Ανατολή ήδη από τον 11ο αιώνα π.Χ. εδώ

Και συ skartados, γράφεις ότι "δεν υπαρχει κανενα αρχαιολογικο τεκμηριο παρουσιας φοινικων στο αιγαιο πριν το 10ο αιωνα π.χ. Η δε αρχαιοτερη τους αποικια ειναι στη θασο τον 7ο αιωνα π.χ."

Μια χαρά τα γράφει ο Ηρόδοτος που ήταν πολύ κοντά στην εποχή των Φοινίκων σε σχέση με εσένα που απέχεις από τον Ηρόδοτο σχεδόν 2,5 χιλιετηρίδες!

Συγνωμη ρε φιλε,δεν ηξερα οτι το αιγαιο ειναι στη μεση ανατολη.Τελος παντων,οταν σου λεω κατι για στοιχεια και αρχαιολογικα τεκμηρια σημαινει οτι το εχω καρατσεκαρει.Η πρωτη φοινικικη αποικια στο αιγαιο ειναι τον 7ο αιωνα ,ειτε σου αρεσει,ειτε οχι.

03/02/2011, 00:50:48
quote:

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ:

quote:

Velissarios1 ο Παπαδόπουλος ΗΤΑΝ, έχει
συγχωρεθεί αν δεν το ξέρεις...

Velissarios1:

quote:

εχει?...

Αφησε την τελευταία του πνοή, την Κυριακή το πρωί(27 Ιουνίου 1999), στις 11.45 στην Εντατική Μονάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου, σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος,όπου νοσηλευόταν συνεχώς από το καλοκαίρι του 1996.

Velissarios1,σε βρίσκω ανενημέρωτο...

Μήπως ο Velissarios1, αναφέρθηκε σε αυτό που όλοι καταλάβαμε απλά, ότι δεν τον συχώρεσαν? και όχι στο ότι δεν έχει πεθάνει?, αν προσέξεις αμέσως μετά βάζει το ήταν!

Sabaton - Coat of Arms

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

03/02/2011, 00:51:28
Α, τώρα θυμήθηκα και τα χρυσά μυρμήγκια!!!
Εκείνα τα τεράστια μυρμήγκια που έλεγε ο
έγκριτος Ηρόδοτος πως κουβαλούσαν σβώλους χρυσού και
ήταν τόσο φοβερά που οι εκεί ιθαγενείς φοβούνταν και
έβγαιναν να μαζάψουν τον χρυσό το βράδυ,όταν αυτά πήγαιναν
για νάνι!!!

03/02/2011, 00:54:39
Δεν έχω πιά ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ για ποιόν λόγο
είναι για εσένα τεράστιος ο Ηρόδοτος!!!

Καμιά!!!

03/02/2011, 01:01:13
Ερώτηση γιούροπ2:Πότε είχε πάει στην Αίγυπτο ο
Πλάτων;
Ε, είναι να μην σκάσεις στα γέλια εδώ;!!!

Βρέ αθεόφοβε (γιατί είσαι τέτοιος),ποιός σου
είπε πως ο Θείος Πλάτων είχε πάει στην Αίγυπτο;
Για τον Σόλωνα σου λέω που αναφέρει στον "Τίμαιο"
ο Πλάτων σου είπα!!!

Θα τρελαθώ!!!

Τι έχεις να πείς για την νέα ιστορία;
Πώς βλέπεις την πιθανότητα ο Γέρος του Μωριά (αχ ! Πατρίδα μου!!!)
να είναι gay; !!!
Δεν άκουσα σχόλιο επ'αυτού...

Για τους καραγκιόζηδες,είπα,που θέλουν να υποβιβάσουν
την ΕΛΛΑΔΑ και ότι αυτή ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ!!!

03/02/2011, 01:03:06
Ωχ! Να δείς που ψάχνει για τα μυρμήγκια τώρα!

06/08/2008, 02:33:47
Αγαπητοί φίλοι

Σύμφωνα με τον Πορφύριο (233 – 304 μ.Χ. , νεοπλατωνικός φιλόσοφος από την Τύρο , μαθητής και διάδοχος του Πλωτίνου) :
« Εκείνος που ασκεί τις πρακτικές αρετές είναι ένας άνθρωπος αγαθός . Εκείνος που ασκεί τις εξαγνιστικές αρετές είναι ένας αγαθός Δαίμων . Εκείνος μόνον που ασκεί τις παραδειγματικές αρετές είναι ο πατέρας των Θεών » .

Πολλές από τις διδασκαλίες που αποκαλύπτονταν μέσα στα Μυστήρια , προέρχονταν από αυτές τις ίδιες τις πνευματικές Ιεραρχίες . Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ιάμβλιχος για τον βίο του Πυθαγόρα (ο Σάμιος φιλόσοφος , μαθηματικός , θεολόγος και φυσικός του 6ου – 5ου αιώνα π.Χ. , ιδρυτής της σχολής των Πυθαγορείων) , ο μεγάλος Έλληνας Εκπαιδευτής , ο μυημένος στις Σχολές της Αιγύπτου , που δίδασκε στους μαθητές του « τη γνώση αυτών που πράγματι υπάρχουν », φέρεται κάτοχος μιας θεοδίδακτης Μουσικής επιστήμης , ικανής να δαμάζει τα ανθρώπινα πάθη και να φωτίζει τον νου .
Αλλά και η επωνυμία, του «Θεοδίδακτου» που είχε δοθεί στον Αμμώνιο Σακκά (Διδάσκαλος της πλατωνικής φιλοσοφίας στην Αλεξάνδρεια κατά το πρώτο ήμισυ του 3ου αιώνα , πέθανε δε περί το 242 μ.Χ.) , τον διδάσκαλο του Πλωτίνου , ήθελε περισσότερο να συμβολίσει τη θεία αυτή προέλευση της διδασκαλίας που του είχε δοθεί , και όχι τη θειότητα των λόγων του .
Πολλά από τα σύμβολα , τα χρησιμοποιούμενα μέσα στα Μυστήρια , ερμηνεύονται από τον Ιάμβλιχο , όταν προτρέπει τον Πορφύριο να λησμονήσει την εικόνα του συμβολιζομένου και να συλλάβει την πνευματική έννοιά του .
Έτσι , πληροφορούμαστε ότι «ο βόρβορος» εσήμαινε κάθετί το σωματικό και υλικό . Ο «Θεός ο καθισμένος μπρος από ένα λωτό» εσήμαινε ότι ο Θεός είναι ανώτερος και από τον βόρβορο , και από τον Νου , τον συμβολιζόμενο με τον λωτό , καθώς και ότι στηρίζεται πάνω στον ίδιο τον Εαυτό του (με το να εικονίζεται καθισμένος) . Αν ο Θεός εικονιζόταν «πάνω σ’ένα πλοίο που έφευγε» το σύμβολο εσήμαινε ότι ο Θεός βασίλευε πάνω στον κόσμο , κ.ο.κ.

Ο Πρόκλος λέγει , σχετικά με το σύστημα αυτό της χρήσεως των συμβόλων , ότι «το ορφικό σύστημα απέβλεπε στην αποκάλυψη των θείων με τη βοήθεια των συμβόλων , και ότι το σύστημα αυτό ήταν κοινό σε όλους εκείνους , που ασχολούνταν με τη θεία Επιστήμη (Πρόκλος: «Ορφεύς») » .

Η Σχολή του Πυθαγορισμού στη Μεγάλη Ελλάδα έκλεισε γύρω στα τέλη του 6ου π.Χ. αιώνα , εξ αιτίας των διώξεων της πολιτικής εξουσίας .
Η ιερή , εν τούτοις , παράδοσή της διαφυλάχθηκε , για να συνεχισθεί μέσα σε άλλες μυστικές κοινότητες .
Ο Πλάτων είναι εκείνος που παρουσίασε αργότερα την ίδια αυτή παράδοση κάτω από μια μορφή πιο διανοητική , ώστε να μην βεβηλωθεί περισσότερο . Αλλά και μέσα στις ιεροτελεστίες της Ελευσίνας , είχαν διατηρηθεί πολλά από τα τυπικά των Πυθαγορείων , χωρίς ωστόσο , να διαφυλαχθεί μέσα σ’αυτές και το πνεύμα . Τέλος οι Νεοπλατωνικοί έγιναν οι κληρονόμοι τόσο του Πυθαγορισμού όσον και του Πλάτωνα , και μέσα από το έργο τους μπορεί να λάβει κανείς μια ιδέα του πνευματικού μεγαλείου που επιφυλασσόταν μέσα στα Μυστήρια για τον άνθρωπο .

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τη Σχολή του Πυθαγορισμού σαν πρότυπο της αυστηρής πειθαρχίας , που επιβαλλόταν στους υποψήφιους για να μυηθούν στα Μυστήρια .

Οι αρχαίοι συγγραφείς , είναι όλοι σύμφωνοι ως προς το ότι η αυστηρή αυτή πειθαρχία είχε αναπτύξει υποδείγματα μαθητών ασύγκριτα , τόσο ως προς την αγνότητα του ήθους και των αισθημάτων , όσο και την σεμνότητα . την ευαισθησία και την εξαίρετη αντίληψη των σοβαρών υποθέσεων .

Η Σχολή είχε τους εξωτερικούς μαθητές , που μπορούσαν να ζούν μια οικογενειακή και κοινωνική ζωή . Όσο για τους εσωτερικούς μαθητές , αυτοί ανήκαν σε τρεις διαδοχικούς βαθμούς :
Τους Ακροαματικούς πρώτα , υποχρεωμένους επί ένα χρονικό διάστημα να ακούν μόνο , χωρίς να μιλούν , αφομοιώνοντας με τον τρόπο αυτόν την παρεχόμενη διδασκαλία .
Ακολουθούσαν οι Μαθηματικοί , υποχρεωμένοι να μελετούν με τη βοήθεια της γεωμετρίας και της μουσικής τη φύση των αριθμών , των σχημάτων , των χρωμάτων , των ήχων .
Και τέλος οι Φυσικοί , που διδάσκονταν την κοσμογονία και τη μεταφυσική . Ο τελευταίος αυτός βαθμός ήταν εκείνος που οδηγούσε προς τα Μυστήρια . Εκείνοι που επιθυμούσαν να γίνουν δεκτοί στη Σχολή , έπρεπε πάνω απ’όλα να χαίρουν μιας άμεμπτης φήμης και ενός χαρακτήρα ισάξιου.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

06/08/2008, 08:20:32
Ακριβώς αυτές οι προυποθέσεις που αναφέρονται
λίγο πιο πάνω, είναι και σήμερα οι προυποθέσεις
για να μπείς σε κάποια μασωνική, ελευθεροτεκτονική,
ή ότι άλλο, στόα... Κοινώς πρέπει να είσαι κάποιος
για την κοινωνία κι όχι να έχεις κάποιο πνευματικό χάρισμα,
για να γίνεις δεκτός...
Εν αντιθέσει με τον χριστιανισμό, θρησκεία, οντος, που
αποδέχεται τους πάντες, μη και οι πάντες ου κλητοί ει εν
τω δείπνω του Θεού;
Δηλαδή όταν βλέπουμε μια προσπάθεια απαξίωσης ενός μεγάλου
μέρους των ανθρώπων και κάποιοι προβάλλονται ως ιδιαίτεροι,
πέραν της διάκρισης που γίνεται,έχουμε να κάνουμε και με
μια λάθος τακτική, γιατί, το ποιόν του καθενός,δεν πάει με το
...πορτοφόλι του, ή τις κοινωνικές του σχέσεις...
Κάθε άνθρωπος κρίνται γι' αυτό που είναι και φυσικά όχι για τις
..καταβολές και συστάσεις του...
Σεβασμός απέναντ στη θρησκεία, είναι το ίδιο με το σεβασμός
απέναντι στον άνθρωπο. Η θρησκεία εμπεριέχει την υψηλότερη
και ιδανική μορφή του ανθρώπου, άρα με σεβασμό και δέος,
μελετώντας ο άνθρωπος τα ιερά βιβλία, μπορεί να φτάσει στο όριο
των δυνατοτήτων του και να γίνει χρυσό δοχείο που μεταφέρει
το μήνυμα του Θεού, άγγελοι όντες πάντες...
06/08/2008, 11:00:22
quote:
για να γίνεις δεκτός...

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η πρόθεσή σου να προβάλλεις υποθέσεις δικές σου, για βεβαιότητες.
Μόνιμη επιδίωξή σου είναι ο αποπροσανατολισμός.
Ποιός σου είπε ότι πρέπει να είσαι κάποιος για να μπείς σε κάποια μασωνική, ελευθεροτεκτονική ή ότι άλλο, στοά...;
Δηλαδή, κάνεις μια υπόθεση εντελώς λανθασμένη, μόνο και μόνο για να κατηγορήσεις κάποιους, επειδή αυτό σε εξυπηρετεί.
Δεν είναι μεμπτό το να μην ξέρεις κάτι, αλλά πριν το γράψεις γιατί δεν ρωτάς;
quote:
Δηλαδή όταν βλέπουμε μια προσπάθεια απαξίωσης ενός μεγάλου
μέρους των ανθρώπων και κάποιοι προβάλλονται ως ιδιαίτεροι,
πέραν της διάκρισης που γίνεται,έχουμε να κάνουμε και με
μια λάθος τακτική, γιατί, το ποιόν του καθενός,δεν πάει με το
...πορτοφόλι του, ή τις κοινωνικές του σχέσεις...
Κάθε άνθρωπος κρίνται γι' αυτό που είναι και φυσικά όχι για τις
..καταβολές και συστάσεις του...

Από πού αντλείς αυτές τις πληροφορίες.
Και το σημαντικότερο είναι ότι σε παλαιότερο μήνυμά μου σου έχω τονίσει ότι ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία.

Πώς συγκρίνεις, λοιπόν, δύο ανόμοια πράγματα;

quote:
Σεβασμός απέναντ στη θρησκεία, είναι το ίδιο με το σεβασμός
απέναντι στον άνθρωπο. Η θρησκεία εμπεριέχει την υψηλότερη
και ιδανική μορφή του ανθρώπου, άρα με σεβασμό και δέος,
μελετώντας ο άνθρωπος τα ιερά βιβλία, μπορεί να φτάσει στο όριο
των δυνατοτήτων του και να γίνει χρυσό δοχείο που μεταφέρει
το μήνυμα του Θεού, άγγελοι όντες πάντες...

Κι'αυτό στο ξανάπα.
Αυτό εξετάζομε:"Σεβασμός απέναντι στη θρησκεία?". Το ερωτηματικό γιατί το ξεχνάς.
Τι φοβάσαι; Μήπως η απάντηση μετά την εξέταση του θέματος βγει αρνητική;
Γιατί δεν κάνεις υπομονή; Πιθανόν να είναι και θετική, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Μήπως σ'ανησυχούν ακόμη και οι πιθανές αυτές προϋποθέσεις;

Κηφεύς

06/08/2008, 11:38:02
Εγώ φίλε Κηφεύς δεν σε παρεξηγώ για την επιθετικότητα
σου... Κατανοώ ότι εσύ ήθελες να κάνεις μια
διάλεξη, αλλά εδώ συζητάμε κιόλας...
Τώρα όσο για το αν θέλει να είσαι κάποιος για να μπείς
σε στοά, σε ρωτάω εγώ μιας και "υπερασπίζεσαι" την
έννοια τεκτονισμός με τα παρακλάδια του, μέχρι και τους
Ιλλουμινάτους, φαντάζομαι, ποια είναι τα κριτήρια για να
μπεί κανείς σε στοά; Επίσης, λατρεύεται ή όχι ο Μέγας
Αρχιτέκτονας Του σύμπαντος (ΜΑΤΣ); Αυτά γιατί πρέπει
να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, να μην ωραιοποιούμε
ότι θέλουμε...
Επίσης, για το αν χρειάζονται συστάσεις, ξέρεις πολύ καλά
ότι κάθε υποψήφιο μέλος πρέπει να είναι και προτεινόμενο
από άλλα μέλη, αλλά και άλλα στοιχεία δείχνουν, ότι η μασωνία και
τα παρακλάδια της, είναι ύποπτες από τη μορφή και την δομή που έχουν, ενώ λατρεύουν κερασφόρο θεό, που είναι ο διάβολος...
Στα κέρατα του οποίου σε βωμό(εντελώς άθρησκο!!!...) γίνονται τελετές...
Μιλάμε για εντελώς φιλανθρωπική οργάνωση....
Και τέλος για τον σεβασμό προς τη θρησκεία, απαντώ στο ερωτηματικό
εσύ τι λες; Έπρεπε να το απορρίψω αμέσως;
06/08/2008, 12:23:34
quote:
για να γίνεις δεκτός...
Εν αντιθέσει με τον χριστιανισμό, θρησκεία, οντος, που
αποδέχεται τους πάντες, μη και οι πάντες ου κλητοί ει εν
τω δείπνω του Θεού;

trexagireve, στο παρόν θέμα δεν γίνεται κάποια εξέταση του Χριστιανισμού ούτε κάποιας άλλης θρησκείας ώστε να αποφανθούμε ποιά είναι καλύτερη και ποιά η χειρότερη.
Οπότε η συζήτηση επ' αυτού του θέματος είναι τουλάχιστον εκτός θέματος.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω σ' αυτό το σημείο ότι για να υπάρχει σεβασμός απέναντι στην θρησκεία του συνανθρώπου μας - όποια κι αν είναι αυτή - θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς τον συνάνθρωπο μας.
Κι όταν υπάρχει σεβασμός προς τον συνάνθρωπο μας θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στην προσπάθεια του να καταθέσει τις σκέψεις του και να παραθέσει τις πληροφορίες εκείνες που θα εμπλουτίσουν ένα θέμα.

Το να επιτίθεσαι λοιπόν σε έναν συνομιλητή σου - στην προκειμένη περίπτωση στον Κηφέα - σαφώς απέχει μακράν από τον σεβασμό που απ' ό,τι φαίνεται θέλεις να προάγεις.

Φίλε Κηφέα, χαίρομαι ιδιαίτερα που αναφέρεσαι στον Πυθαγόρα, μια από τις σπουδαιότερες μορφές της ελληνικής φιλοσοφίας της Προσωκρατικής περιόδου.
Ο Πυθαγόρας όντως έδινε μεγάλη βαρύτητα στη Μουσική και στα Μαθηματικά - "αριθμώ δε τα πάντ' επέοικεν" - ενώ από θεολογικής πλευράς έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αθανασία της ψυχής (θεωρώντας την αθάνατη), στη μετεμψύχωση κι όπως είπες πολύ σωστά ήταν από τις κυριότερες πηγές έμπνευσης του Πλάτωνα.

Σχετικά με τον εξωτερικό και τον εσωτερικό κύκλο των μαθητών του αλλά και της πειθαρχίας που αυτοί θα έπρεπε να δείχνουν, παραπέμπουν όντως στα Μυστήρια.
Ειδικά για τους Ακροαματικούς μαθητές, μήπως γνωρίζεις πόσα χρόνια έπρεπε να παραμένουν μόνο ακροαματικοί;
Έχω την εντύπωση πως έπρεπε να ήταν για 3 ή για 5 χρόνια αλλά δεν είμαι σίγουρος.

In anticipation of my resurrection...

06/08/2008, 12:53:50
Αγαπητέ μου D Incubus, το "σεβασμός απέναντι
στη θρησκεία;" δεν έχει αναφορά στις θρησκείες;
Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία που βγαίνει
από μέσα της ο σεβασμός αφού ενδιαφέρεται για τον
άνθρωπο. Τώρα πως έχω βγεί εκτός θέματος, δεν το κατάλαβα,
συγνώμμη...
δεν επιτίθεμαι εγώ στον Κηφέα, αλλά αυτός επιτίθεται σε μένα,
ακόμη και σε άλλα τόπικς... Δεν είναι σωστό να μεροληπτείς,
το έχουμε ξαναπεί.. δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα. Δεν
υπάρχιε διάκριση από άνθρωπ σε άνθρωπο, αν τουλάχιστον θέλουμε
να λέμε ότι υπάρχει διάλογος...
06/08/2008, 12:54:29
Απάντηση να δώσεις κι'ότι νάναι.

Τι επίθεση είναι αυτή κατά του τεκτονισμού;

Πού τα βρήκες γραμμένα ή ποιός σου μίλησε για λατρευτικές τελετές, για κέρατα, για διαβόλους και δεν ξέρω για τι άλλο;

Και μετά θέλεις και συζήτηση.

Να συζητήσουμε για τι πράγμα;

Εδώ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν διαβάζεις τα παλαιότερα μηνύματα (στα οποία σου έχουν απαντήσει και άλλοι συνομιλητές. στις υποτιθέμενες απορίες -"βεβαιότητές σου" - που κατά διαστήματα αναμασάς), αλλά δεν διαβάζεις ούτε καν το προηγούμενο μήνυμα στο οποίο πάλι υποτίθεται ότι απαντάς.

Για ποιο διάλογο μιλάς; Μάλλον για διάλογο κουφών.

Εμένα άλλο μ'απασχολεί:

Τι επιδιώκεις με την συμπεριφορά σου αυτή;

Εγώ γράφτηκα στο ESOTERICA, για να δώσω και να πάρω γνώσεις.
Εάν δεν μπορώ να το πετύχω αυτό, απλώς το πολύ-πολύ θα παρακολουθώ σαν αναγνώστης.

Εσύ γιατί γράφτηκες;

Κηφεύς

06/08/2008, 13:18:35
Ο προσβλητικός σου τόνος φίλε Κηφεύς είναι
το μαργαριτάρι που έκρυβες μέσα σου...Φαίνεται
από ΄το ότι δεναντέχεις το διάλογο. Και ποιός είσαι εσύ
ρε φίλε , να μας πεις πως γίνεται διάλογος και πως
είναι η απάντηση μου;
Ο λόγος που μπήκα στο ESOTERICA ήταν για να συζητήσω και σχολιάσω
θέματα που με ενδιαφέρουν και αφορούν... Τι λές; Περνάω ή κόβομαι
γιατί δεν φορώ κράνος;
Το να αποκαλείς επίθεση την άποψη και τα στοιχεία που έχω
για τον τεκτονισμό, έχω και τις πηγές, αλλά εσύ ποιός είσαι
για να μου πεις πως είναι ο τεκτονισμός;Επειδή έχεις τον
αυθορμητισμό του νέου τέκτονα;
Τώρα για το πως βλέπεις τον διάλογο περί κουφών, το έχω προσέξει
και γι αυτό σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα για τις
..διαλέξεις που πιστέυεις ότι δίνεις...
Σεβάσου το δικαίωμα του άλλου στον λόγο.
Το να μιλάς και προσβάλεις εμένα σε άλλο τόπικ
που δεν συμμετέχω, δείχνει τον ποιότητα σου...
06/08/2008, 13:36:03
Αγαπητέ trexagireve, το θέμα μας είναι ο σεβασμός απέναντι στην θρησκεία γενικότερα, όχι σε κάποια θρησκεία συγκεκριμένη ή όχι.
Οπότε ας περιοριστούμε στην έννοια της θρησκείας κι όχι σε κάποια θρησκευτική αντιδικία.

Όσον αφορά τον διάλογο, έχω αναφέρει πολλές φορές ότι βασικά συστατικά του είναι ο σεβασμός στον συνομιλητή μας, στις πεποιθήσεις του αλλά και στην προσπάθεια του να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του.
Και στον σεβασμό αυτόν δεν ανήκουν ούτε τα αυθαίρετα συμπεράσματα για τους συνομιλητές μας ούτε κι οι προσωπικές επιθέσεις - άμεσες ή έμμεσες.

Θα σε παρακαλέσω να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και προσπαθήσεις να σκεφθείς λίγο πιο βαθιά αυτά που προσπαθώ να σου πω.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να παρακαλέσω και τον Κηφέα να διατηρήσει την ψυχραιμία του ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή του διαλόγου στο παρόν θέμα.

In anticipation of my resurrection...

06/08/2008, 13:48:14
quote:
Ειδικά για τους Ακροαματικούς μαθητές, μήπως γνωρίζεις πόσα χρόνια έπρεπε να παραμένουν μόνο ακροαματικοί;
Έχω την εντύπωση πως έπρεπε να ήταν για 3 ή για 5 χρόνια αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Φίλε Dying_Incubus

Δεν έπεσες έξω.

Αλλά για να πάρουμε μια ιδέα ας μπούμε μαζί με τον Δόκιμο στο Πυθαγόρειο ίδρυμα και ας ακολουθήσουμε βήμα με βήμα την μύησή του στον Πρώτο βαθμό: .

Για να γίνει δεκτός κάποιος υποψήφιος ώφειλε να υποβληθεί σε αυστηρή δοκιμασία .

Ο ίδιος ο Πυθαγόρας μελετούσε τις κινήσεις και τα λόγια του υποψηφίου γιατί έδινε μεγάλη σημασία στις κινήσεις και το γέλιο των νέων ανθρώπων . Είχε κάνει στην ανθρώπινη φυσιογνωμία μια τόσο βαθειά μελέτη , που ήξερε να διαβάζει εκεί το βάθος της ψυχής .

Η ηθική δοκιμασία ήταν η πιο δύσκολη . Όσοι υπέμεναν τις προσβολές και απαντούσαν με έξυπνες και σωστές απαντήσεις και που δήλωναν ότι ήταν έτοιμοι να ξαναρχίσουν τη δοκιμασία της σχολής εκατό φορές προκειμένου ν’αποκτήσουν έστω και ένα μικρό κομμάτι της σοφίας , ήταν επίσημα δεκτοί σαν μαθητές .

Στον πρώτο βαθμό (ακροαματικοί) άρχιζε η μαθητεία και διαρκούσε δύο τουλάχιστον χρόνια . Οι νεόφυτοι έπρεπε να υποστούν τον κανόνα της α π ό λ υ τ η ς σ ι γ ή ς .

« Λάλει ά δεί και ό,τι δεί και ουκ ακούσει ά μη δεί » .
«Λέγε εκείνα που πρέπει και όπως πρέπει, και μην ακούς εκείνα που δεν πρέπει» .
Δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν κάποια παρατήρηση ούτε να σχολιάσουν τα μαθήματά τους . Αν και ο Πυθαγόρειος κανόνας υποχρέωνε σε μια απόλυτη σιωπή , του άνοιγε όλες τις ελευθερίες στις χαρές και στο δρόμο προς το ιδεώδες . Επιπλέον η ηθική διδασκαλία οδηγούσε στη φιλοσοφική . Γιατί οι σχέσεις , έλεγε , που καθορίζουν τα κοινωνικά καθήκοντα και την κοσμική αρμονία δημιουργούσαν την προαίσθηση του νόμου της αναλογίας και της παγκόσμιας αρμονίας .
Στο βάθος όλων των αρχαίων μυστηρίων κατέληγε κανείς στην αναγωγή όλων των Θεών σ’ένα μοναδικό και υπέρτατο Θεό . Η κατανόηση της αποκάλυψης αυτής μ’όλες τις επιπτώσεις της , γινόταν το κλειδί του κόσμου . Γι’αυτό και τη φύλαγαν για την καθαυτό μύηση .
Ο νεόφυτος δεν ήξερε τίποτα . Τον άφηναν μόνο να την μαντέψει μέσα σ’ότι του έλεγαν για τις δυνάμεις της Μουσικής και του Αριθμού . Γιατί οι αριθμοί , δίδασκε ο δάσκαλος , περιέχουν το μυστικό των όντων και θεωρούνται σαν σύμβολα και εικόνες των διαφόρων πραγμάτων της φύσης και της δυναμικής τους καταστάσεως , αλλά και του περιεχομένου σ’αυτά πνεύματος :
«Εν τοίς αριθμοίς εδόκουν θεωρείν ομοιώματα πολλά τοίς ούσι και γιγνομένοις» .
ή «μιμήσει τα όντα φασίν είναι των αριθμών» .
Κατά την Πυθαγόρεια αριθμολογία οι αριθμοί δεν είχαν ποσοτική έννοια αλλά ποιοτική . Με αυτούς εκφραζόταν η ποιοτική κατάσταση των πραγμάτων και των όντων που είναι ποικίλη στα διάφορα επίπεδα της φύσης .
Οι επτά ιεροί τρόποι που γεννιώνται από τις επτά νότες του επταχόρδου , αντιστοιχούν στα επτά χρώματα του φωτός , στους επτά πλανήτες , στους επτά τρόπους ύπαρξης που αναπαράγονται σ’όλες τις σφαίρες της υλικής και πνευματικής ζωής , από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη . Η κατανίκηση των παθών ήταν το πρώτο καθήκον της μύησης . Αυτός που δεν δημιούργησε την αρμονία στην ίδια του την ύπαρξη δεν είναι δυνατόν να αναλογισθεί την θεία αρμονία .

Φιλικά

Κηφεύς