ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ψευδώνυμο…..Γιατί το επιλέξατε ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Ψευδώνυμο…..Γιατί το επιλέξατε ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

λίλιθ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
elpidaΜέλος
02/04/2003, 10:39:01
Αγαπητή μου Λίλιθ,
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και έχω ακούσει ότι το "Ελπίδα" δεν είναι και τόσο θετικό όσο οι περισσότεροι νομίζουμε....

02/04/2003, 13:22:10
Θα ήθελα κι εγώ να συμμετάσχω σε αυτό το παιχνίδι αποκάλυψης της "βιτρίνας" μας σε αυτό εδώ το forum δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι μου αρέσει πολύ! Άλλωστε, υπάρχουν τόσα και τόσα μυστήρια στον κόσμο για να συζητάμε, δεν χρειάζεται να είμαστε κι εμείς "μυστηριώδεις". Αρχίζω λοιπόν : Το nick μου αποτελείται από δύο ξεχωριστά ονόματα, Durden και Alie. Το πρώτο αναφέρεται στον βασικό ήρωα της ταινίας "Fight Club", τον Tyler Durden. Για όσους δεν έχουν δει την ταινία να πω ότι ο τύπος είναι ένα αναρχικό ρεμάλι της κοινωνίας, που θέλει να ξυπνήσει τις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων προτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε υπόγειες λέσχες πάλης που λειτουργούν σε κακόφημα στέκια τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Τώρα για το πως το κάνει αυτό, σας προτρέπω κι εγώ με τη σειρά μου να δείτε την ταινία...είναι καταπληκτική. Το Alie αναφέρεται σε έναν ήρωα του βιβλίου του Umberto Eco "Το Εκκρεμές του Φουκώ", ο οποίος, αν και κακός της υπόθεσης, έχει ένα γοητευτικό χαρακτήρα και μια πίστη σε κάτι απροσδιόριστα ανώτερο και μεταφυσικό. Να μην ξεχάσω να προτείνω ανεπιφύλακτα και αυτό το βιβλίο...(μα εγώ θα έπρεπε να γίνω διαφημιστής!). Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι, ίδως θα έπρεπε να επιλέξω το όνομα του Belbo που είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα μου, αλλά κατά την προσφιλή των Νεοελλήνων φράση : "Δε βαριέσαι!". Εξάλλου το Durden_Alie ηχεί καλύτερα στ' αυτιά μου.

02/04/2003, 15:48:56
Οντως ηχεί πολύ καλά το durden_alie.

Αλλά βρε παιδί μου,
κι εσύ όλους τους κακούς βρήκες και διάλεξες;

(μεταξύ μας, κι εγώ τους κακούς συμπαθώ πάντα περισσότερο στις ταινίες. Εκτός από εκέινον τον βλάκα που έπαιζε το φύλακα στο "πράσινο μίλι"...)

αυτή...που τα κατάφερε!

alati13Μέλος
02/04/2003, 16:53:31
Καλησπέρα σε όλους. Πολύ ωραία η ιδέα να σχολιάσουμε τις μάσκες μας. Δεν χρειάζεται να τις αποχωριστούμε. Απλά να τις σχολιάσουμε. Το δικό μου «παρατσούκλι» βγαίνει από το αλάτι και το 13. διάλεξα το αλάτι γιατί αν και μόνο του είναι τρομερά ασήμαντο, όταν ενωθεί με κάτι άλλο, αποκτά μεγάλη αξία. (π.χ το φαί χωρίς αλάτι.) Ένας άλλος λόγος είναι ότι όπως όλα τα ασήμαντα αλλά ταυτόχρονα σημαντικά πράγματα, -έτσι και το αλάτι- το αναζητούμε και του δίνουμε αξία μόνο όταν δεν το έχουμε. Το δε «13» το διάλεξα γιατί πρώτον με εκνευρίζουν οι προληπτικοί και δεύτερον γιατί είναι ο αριθμός της αλλαγής, το σπάσιμο της ισορροπίας , κ.α. ( το 12 είναι της ισορροπίας. 12μήνες, 12 απόστολοι κ.α)

alati13Μέλος
02/04/2003, 16:57:56
Και ένα μικρό αίνιγμα. Ποιο φρούτο στην γενική του, διαβάζεται και ανάποδα ;

02/04/2003, 17:54:19
AX..ETHERIA ATMA....

quote:
ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ..ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΦΑΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ?
ΞΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ..ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ...?
ΧΜ...ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ...
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΕΣ ...ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ...?
'Η ΜΗΠΩΣ...ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ?...

EIMAI KAI EGW TRISIPOSTATOS...EXETE DEI DYO EXEMVROTOUS...
KAPIA STIGMH THA ELTHEI KAI O TRITOS....

02/04/2003, 17:56:59
quote:
Και ένα μικρό αίνιγμα. Ποιο φρούτο στην γενική του, διαβάζεται και ανάποδα ;

A-N-A-N-ASSS

03/04/2003, 03:19:00
πολυ καλο αυτο για το μαγικο φρουτο...εκτος απο λιγες θερμιδες..διαθετει και αντιστροφη..γραφη...

...να πω οτι εχω κατενθουσιαστει με το 'ραμογλου'!...
ολοκληρο κονσεπτ.....μααααποστολε,δεν εχει ..αρπα!...
δεν πειραζει ομως... ειναι καλος ελληνικος κινηματογραφος!

durden_alie... !!!!!μαα..κι αυτη η εμπνευση , κινηματογραφικη!??...
εξυπνο

VANDE!
'manava seva, madhava seva'

SecondbornΜέλος
03/04/2003, 15:00:18
Secondborn κατά τον Tolkin είναι οι Άνθρωποι(ή Δευτερογέννητοι).
Firstborn είναι τα ξωτικά.
Και επειδή τα κατωτέρω λόγια είναι του Tolkin είπα να πηγαίνουνε παρεϊτσα...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

03/04/2003, 17:41:24
Αγαπημένη μου ΑΤΜΑ αν είχε και ΑΡΠΑ τότε μάλλον προς Οδυσσέα με έβλεπα και από καλό Ελληνικό κινηματογράφο θα καταλήγαμε σε Αρχαία Ελληνική τραγωδία …. ΤΡΑΓΩΝ ΩΔΗ και ΑΡΠΑ συνοδεύουσα …. Μυστήριο τελεί …. Και γνώση μεταφέρει …..

O Αναζητών
Apostolos