ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/01/2006, 14:05:13
Σαν ιστορικό πρόσωπο μάλλον υπήρξε. Σαν θεάνθρωπος που έκανε θαύματα υπήρξε μόνο για όσους ασπάζονται τον χριστιανισμό. Η αλήθεια του χριστιανού δεν είναι η αλήθεια του μουσουλμάνου, η αλήθεια του χριστιανού δεν είναι η αλήθεια του βουδιστή, η αλήθεια του χριστιανού δεν είναι η αλήθεια του άθεου, η αλήθεια του χριστιανού δεν είναι η αλήθεια του αγνωστικιστή και πάει λέγοντας. Η ύπαρξη του Ιησού ως υιού του θεού δεν είναι κάτι που μπορεί να επαληθευθεί εμπειρικά. Δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα αλλά την αποδέχονται μόνο όσοι ανήκουν στην χριστιανική πίστη/κοσμοαντίληψη.

Οσο για μένα...συγγνώμη κύριοι αλλα δεν μπορώ να πιστέψω σε νεκραναστάσεις, παρθενογεννέσεις, θεραπείες λεπρών με θεία επέμβαση και τα σχετικά...
Μια ερμηνεία που δίνω στην παρουσίαση του Ιησού σαν υιο του Θεού είναι η έντονη θέληση των χριστιανών να φέρουν το Θεο(μία έννοια αφηρημένη και δυσνόητη από τον ανθρώπινο νου) σε ανθρώπινα standards. Ανθρωπομορφισμός δηλαδή...

God is dead and can't help your soul...so long live the freedom that lives in us all

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

03/01/2006, 16:07:42
quote:
WWalker:
«Δεν σε προβληματίζει καθόλου το έωλο των επιχειρημάτων σου δηλαδή;»

Δεν με προβληματίζει και να σου πω το γιατί: διότι δεν είναι καθόλου έωλα.

Εθελοτυφλείς!

quote:

Ως συνήθως….ακούς αυτά που δεν θα’θελες να ακούς. Να ξεφύγω ΑΠΟ ΤΙ βρε?? Από ευφυολογήματα και χολή?

Δεν καλύπτεις καλά φίλτατε τα συμφέροντα της ορθοδοξίας, καθόλου καλά…..

Εγώ αγαπητέ συμφέροντα κανενός δεν καλύπτω. Εσύ είσαι αυτός που έχεις εκθέσει την <<ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ>> ανεπανόρθωτα με την αδεξιότητά σου να προσπαθείς να το παίξεις <<άθεος>> δήθεν.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

03/01/2006, 16:56:07
WWalker:
«Εθελοτυφλείς!»

Μπα, θα έλεγα….εσύ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΣ!

WWalker:
«Εγώ αγαπητέ συμφέροντα κανενός δεν καλύπτω.»

Μόνο της ορθοδοξίας………………

WWalker:
«Εσύ είσαι αυτός που έχεις εκθέσει την <<ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ>> ανεπανόρθωτα με την αδεξιότητά σου να προσπαθείς να το παίξεις <<άθεος>> δήθεν.»

Εγώ την ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ποια είναι ετούτη πάλι??) ή εσύ καμιά σελίδα του Απολογητή σας??

Τζάμπα κουράζεσαι φίλτατε. Ούτε στο «Δωδεκάθεο» πιστεύω ούτε και σε κανένα άλλο μαντρί. Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και δεν έχω κανέναν «ποιμενάρχη» στο σβέρκο μου.

Απλά, δεν ανέχομαι να παριστάνεται τον τιμητή του Θείου, τον δήθεν κάτοχο του c(l)opyright περί των…επιθυμιών του Θεού (!), θεωρώντας ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ότι άλλο υπάρχει στον πλανήτη ως «άπιστο» και «Σατανικό». Η διχαστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα μιας θεοκρατικής κάστας καλά είναι να μαθαίνεται. Να γνωρίζει ο κόσμος τι εστί ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και τι πολιτικό παιχνίδι με ράσο.

Άντε γεια.

PalatianosΜέλος
03/01/2006, 21:23:20
1:"ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;"

NATIONAL GEOGRAPHIC σου λεει τιποτα??
Αριθμος και ετος εκδοσης προσεχώς

"ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ Ν’ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ;;;"

2:Περισσοτερες πληροφοριες για σωτηρία ψυχής θα βρεις στα γράμματά μου στο θέμα:"αντιπαλότιτα χριστιανων και δωδεκαθεϊστών vol2"Δες τα γράμματά μου σελ:6

mike
k.

dimitris2Μέλος
03/01/2006, 23:11:38
quote:

dimitris2:
«Για μένα απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τους πρώτους αιώνες κανείς δεν είχε αμφιβολίες για το πρόσωπο του Ιησού.»

Αυτό, είναι μετέωρο και άνευ στοιχείων. ΤΙ και σε ΠΟΙΟΝ αναφερόμαστε?

Υπάρχουν 100ντάδες σελίδες φιλοσόφων κατά τους πρώτους αιώνες μετά χριστόν οι οποίοι καταφέρονται εναντίον υπαρκτού προσώπου γιαυτούς εναντίον του Χριστού.
quote:

dimitris2:
«Για παράδειγμα ο Ιουλιανός είχε αποφοιτήσει απ τη φιλοσοφική σχολή Αθηνών��. Αν δεν υπήρξε ο χριστός κάτι θα είχε ακούσει, δεν θα έκανε το λάθος, δεν ήταν τόσο ηλίθιος�..»

Καλά, αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα «απόδειξης» του Ιησού????

Ο Ιουλιανός, όπως και άλλοι, αναφερόμενοι στον Ιησού σχολιάζουνε τα όσα αυτή η «Θεότητα» πρεσβεύει, τα όσα η διδασκαλία προάγει και απαιτεί ως πίστη και γενικότερα όλη την κοσμοθεωρία που ενώνεται κάτω από το σύμβολο-Ιησού.

Θα μπορούσε ο Ιουλιανός και οι άλλοι να υποστηρίξουν απλά ότι δεν υπάρχει το πρόσωπο του Χριστού, (ότι λες και σύ) και να τελειώνει η συζήτηση.
Εγραψε όμως ολόκληρο βιβλίο εναντίον του Χριστού και όχι κάποιου συμβόλου. Ηξερε γράμματα αν έγραφε για σύμβολο θα το ανέφερε.
quote:

Εξάλλου, ο Ιουλιανός έζησε 300 χρόνια και πλέον ΜΕΤΑ τα όποια υποτιθέμενα δρώμενα του Ιησού, και άρα σχολίασε βάση των όσων είχε μπροστά του ως απόψεις και πιστεύω και όχι ως σύγχρονος μάρτυρας ή χρονικογράφος. Διότι, πολύ καλά γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονοι της εποχής του Ιησού τον αγνοούνε από τις σημειώσεις τους

Δηλαδή θες να καταλήξεις ότι κοτζαμ αυτοκράτορας ιδρυτής αρκετών βιβλιοθηκών, απόφοιτος της σχολής αθηνών, έπεσε έξω γιατί απήχε μόνο 2 αιώνες από την εποχή του χριστού ενώ εσύ έρχεσαι μετά από 20 αιώνες, έχοντας χρηματίσει φοιτητής μασαχουσέτης, χάρβαντ, κτλ. να μας πεις ότι ανακάλυψες αυτό που δεν ήξεραν οι σοφοί του 2ου-3ου αιώνα.

Ισως πείσεις κάποιον αλλά προσωπικά δε βλέπω επιχειρήματα που να πείθουν ότι οι σοφοί των πρώτων αιώνων έκαναν λάθος.

04/01/2006, 00:03:46
dimitris2:
«Υπάρχουν 100ντάδες σελίδες φιλοσόφων κατά τους πρώτους αιώνες μετά χριστόν οι οποίοι καταφέρονται εναντίον υπαρκτού προσώπου γιαυτούς εναντίον του Χριστού.»

Όχι αγαπητέ, δεν μιλάνε για το «πρόσωπο», αλλά για την ιδεολογία, για τους ΠΙΣΤΟΥΣ του προσώπου, όπως άλλωστε και σε όλους τους αιώνες γίνονταν και γίνεται.

Αυτό, δεν σημαίνει και ότι ΥΠΗΡΞΕ το πρόσωπο. Εάν θέλεις, δώσε μου παραδείγματα να τα αναλύσουμε περαιτέρω.

dimitris2:
«Εγραψε όμως ολόκληρο βιβλίο εναντίον του Χριστού και όχι κάποιου συμβόλου. Ηξερε γράμματα αν έγραφε για σύμβολο θα το ανέφερε.»

Έγραψε ένα βιβλίο για ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ που αντιπροσώπευε η κοινότητα των πιστών του συμβόλου, έγραψε ένα βιβλίο για τον Θεό μιας ακόμη θρησκείας.

Αυτό και τίποτα άλλο.

Με τα θέματα τα ιστορικά, που ενδεχομένως θα αφορούσανε και το βιογραφικό του Ιησού, θα έπρεπε να μιλούνε ιστορικοί και χρονικογράφοι ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ. Όμως, εδώ έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΗ…..

dimitris2:
«Δηλαδή θες να καταλήξεις ότι κοτζαμ αυτοκράτορας ιδρυτής αρκετών βιβλιοθηκών, απόφοιτος της σχολής αθηνών, έπεσε έξω γιατί απήχε μόνο 2 αιώνες από την εποχή του χριστού…»

Δεν έπεσε έξω. Απλά δεν χρειάστηκε να πέσει έξω. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο στα όσα έγραψε.

dimitris2Μέλος
04/01/2006, 00:32:46
"Όχι αγαπητέ, δεν μιλάνε για το «πρόσωπο», αλλά για την ιδεολογία, για τους ΠΙΣΤΟΥΣ του προσώπου, όπως άλλωστε και σε όλους τους αιώνες γίνονταν και γίνεται.

Αυτό, δεν σημαίνει και ότι ΥΠΗΡΞΕ το πρόσωπο. Εάν θέλεις, δώσε μου παραδείγματα να τα αναλύσουμε περαιτέρω."

Επαναλαμβάνω επείσης ότι:
"θες να καταλήξεις ότι κοτζαμ αυτοκράτορας ιδρυτής αρκετών βιβλιοθηκών, απόφοιτος της σχολής αθηνών, έπεσε έξω γιατί απήχε μόνο 2 αιώνες από την εποχή του χριστού ενώ εσύ έρχεσαι μετά από 20 αιώνες, έχοντας χρηματίσει φοιτητής μασαχουσέτης, χάρβαντ, κτλ. να μας πεις ότι ανακάλυψες αυτό που δεν ήξεραν οι σοφοί του 2ου-3ου αιώνα.

Ισως πείσεις κάποιον αλλά προσωπικά δε βλέπω επιχειρήματα που να πείθουν ότι οι σοφοί των πρώτων αιώνων έκαναν λάθος."

04/01/2006, 01:26:41
dimitris2:
«Δυστυχώς φίλε οι αρχαίοι φιλόσοφοι που έγραψαν εναντια του χριστιανισμού μιλούν για το πρόσωπο του Ιησού σύμφωνα με τα ευαγγέλια και όχι για την ιδεολογία.»

Είδες που συμφωνούμε?

Φυσικά, έγραψαν βάση των όσων έγραφαν τα ευαγγέλια, και τοποθετήθηκαν πάνω στο περιεχόμενο ΑΥΤΗΣ της θρησκείας. Δεδομένου ότι δεν γράφτηκαν από τον ίδιο τον Ιησού (πράγμα που θα άλλαζε την στάση του αναγνώστη) κάνανε κρίσεις όπως αναλύεται Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ αυτής της θρησκείας, γραμμένη από θνητούς για θνητούς.

Λογικό.

Και πάλι υπενθυμίζω: Με τα θέματα τα ιστορικά, που ενδεχομένως θα αφορούσανε και το βιογραφικό του Ιησού, θα έπρεπε να μιλούνε ιστορικοί και χρονικογράφοι ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ. Όμως, εδώ έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΗ…..

opsimosΜέλος
04/01/2006, 17:26:05
quote:

NATIONAL GEOGRAPHIC σου λεει τιποτα??
Αριθμος και ετος εκδοσης προσεχώς

"ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ Ν’ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ;;;"

2:Περισσοτερες πληροφοριες για σωτηρία ψυχής θα βρεις στα γράμματά μου στο θέμα:"αντιπαλότιτα χριστιανων και δωδεκαθεϊστών vol2"Δες τα γράμματά μου σελ:6

mike
k.

Δεν μου λές, πλάκα μας κάνεις ή υποτιμάς την νοημοσύνη μας;
Κατάλαβες τι λέει το παραπάνω κείμενο;
Μιλησε κάποιος για σωτηρία της ψυχης ή για πίστη;
Η ερώτηση σου ηταν (αν θυμάσαι)αν μπορούμε να αποδείξουμε
επιστημονικά την μη ύπαρξη του Χριστού,βεβαιώνει το κείμενο του
NATIONAL GEOGRAPHIC που μας παραθέτεις την ύπαρξη του Χριστού;

2ονΚαι ποιός σου είπε εσένα πως θέλουμε να σώσουμε την ψυχή μας;
Και από ποιόν την σώσουμε;και γιατί να την σώσουμε;
Μήπως είναι καλήτερα εσείς τα χριστιανόπουλα να πιστεύετε οτι
πιστεύετε,και εμας τους άλλους να μας αφήσετε να μη πιστευουμε
αυτό που πιστεύετε εσείς;το κατάλαβες ή να στο ζωγραφίσω;

Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....

04/01/2006, 18:48:48
Schwabe δεν σου απαντάω γιατί θα πλακωθούμε πάλι και βαριέμαι.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.