- Η Κατήχηση στην Ορθόδοξη εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
europaios2:
«κατά Ματθαίου κεφ. Α' στοιχ.23 ....<<ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν, και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευομένον μεθ' ημών ο Θεός .»Schwabe:
Και νομίζεις βρε φουκαρά ότι μια μπούρδα στέκει ως «εξήγηση»??Απλά, ο ραβίνος όνομα δεν μπορούσε να αλλάξει, φυσικά ο ίδιος ούτε που φανταζόταν τόση.............δόξα μετά θάνατον (!), και έτσι μέσα στην απελπισία του ο γραφιάς με το nickname «Ματθαίος» γράφει την ανοησία που διαβάζουμε!!
Διότι, είναι ξεκάθαρο ότι ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ για την αλλαγή του ονόματος απο Εμμανουήλ σε Ιησούς γιόκ υπάρχει!
Στα υπόλοιπα, και όσον αφορά τα δήθεν «στοιχεία» της Π.Δ. εκ των οποίων προκύπτει είτε ο «θεάνθρωπος» είτε η «προφητεία για την έλευση του Ιησού», ως συνήθως..................ΓΑΡΓΑΡΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΝΕΡΑΚΙ!!!!
Ε ρε ευρωπαίε, που θα πάει, όλο και κάτι θα μάθεις με τα χρόνια...
Kαι όπως πάντα..........κι' ύστερα.........ήρθαν οι μέλισσες!!!!!!!!!!!! κοινός μια τρύπα στο νερό!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«Kαι όπως πάντα..........κι' ύστερα.........ήρθαν οι μέλισσες!!!!!!!!!!!! κοινός μια τρύπα στο νερό!!!!!»
Εγώ φταίω που διαρκώς κάνεις τρύπες στο νερό???![]()
![]()
![]()
![]()
Βρε φουκαρά ευρωπαίε, αφού ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, τι θέλεις και εκτίθεσαι ως φερέφωνο του Απολογητή?![]()
Πάντως, εάν μάθεις κάτι, ορίστε να απαντήσεις!
Και τα θρησκευτικά στο σχολείο είναι και αυτά ένα είδος κατηχητικού.
Παντος εκεί μπορούν να σου πούν οτι δεν υπήρχαν δεινόσαυροι η οτι δεν ξέρουν αν ο Θεός είναι ίδιος σε όλους τους πλανήτες.
quote:
NOUS:
Το κατηχητικό είναι ένα είδος εκπαίδευσης-κατστολής απο την μικρη ηλικία για να γίνεις ένασ σωστός πιστός.
Και τα θρησκευτικά στο σχολείο είναι και αυτά ένα είδος κατηχητικού.
Παντος εκεί μπορούν να σου πούν οτι δεν υπήρχαν δεινόσαυροι η οτι δεν ξέρουν αν ο Θεός είναι ίδιος σε όλους τους πλανήτες
Α!!!!!! να και ο μη κατασταλαγμένος............

Σε ρωτάω λοιπον, αν είναι τρόπος αυτός που αντιμετωπίζεις κάποιον άνθρωπο, που έγραψε έναν προβληματισμό του και αν μ΄αυτόν τον τρόπο νομίζεις ότι αυξάνεται η αυτοεκτίμησή σου...
Θα μπορούσα να διακρίνω συμπλέγματα κατωτερότητας... αλλά δεν λέω τίποτε!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«Θα μπορούσα να διακρίνω συμπλέγματα κατωτερότητας... αλλά δεν λέω τίποτε!!!»
Άμ, ετούτο το Θ Α τι το ήθελες στην πρόταση!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, νομίζω ότι θα συμφωνείς, ότι πρέπει ο καθένας εδώ να γράφει αυτό που νομόζει σωστό ή αυτό που νοιώθει.Σε ρωτάω λοιπον, αν είναι τρόπος αυτός που αντιμετωπίζεις κάποιον άνθρωπο, που έγραψε έναν προβληματισμό του και αν μ΄αυτόν τον τρόπο νομίζεις ότι αυξάνεται η αυτοεκτίμησή σου...
Θα μπορούσα να διακρίνω συμπλέγματα κατωτερότητας... αλλά δεν λέω τίποτε!
Δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης ο NOUS! ούτε η λογοκρισία με αγγίζει.
Είμαι κατά της υποκρισίας και όχι κατά κάποιου με αντίθετα πιστεύω από μένα.
Αν θέλει ο ΝΟUS, μπορεί να δηλώσει ότι:Ναι μεν δεν έχω αποφασίσει αλλά είμαι κατά του Χριστιανισμού (μπορεί να είναι ανάμεσα σε άθεος, άθρησκος, Βουδιστής, Ινδουιστής, Μουσουλμάνος κ.ο.κ.). Δε θα του ξαναπώ τίποτα. Αλλά όταν δηλώνει αναποφάσιστος μεν ή μπερδεμένος αλλά παράλληλα με τα γραφόμενά του καταφέρεται εναντίων του Χριστιανισμού, μόνο ως υποκριτή θα τον αντιμετωπίσω.
Γιατί για σκέψου να καταφέρεται εναντίων του Χριστιανισμού......αλλά στο παραπέντε να πει ...."αποφάσισα" "Χριστιανός" τότε ο πρώτος που θα βγει να του πει ότι εκεί που φτύνουμε δε γλύφουμε θα είμαι εγώ.......
Οπότε ας ξεκαθαρίσει ο ίδιος ............ ας πει με θάρρος είμαι κατά του Χριστιανισμού....... δε θα του πω τίποτα απολύτως, δικαίωμά του.

λες:
quote:
Αν θέλει ο ΝΟUS, μπορεί να δηλώσει ότι:Ναι μεν δεν έχω αποφασίσει αλλά είμαι κατά του Χριστιανισμού (μπορεί να είναι ανάμεσα σε άθεος, άθρησκος, Βουδιστής, Ινδουιστής, Μουσουλμάνος κ.ο.κ.). Δε θα του ξαναπώ τίποτα. Αλλά όταν δηλώνει αναποφάσιστος μεν ή μπερδεμένος αλλά παράλληλα με τα γραφόμενά του καταφέρεται εναντίων του Χριστιανισμού, μόνο ως υποκριτή θα τον αντιμετωπίσω.
Γιατί για σκέψου να καταφέρεται εναντίων του Χριστιανισμού......αλλά στο παραπέντε να πει ...."αποφάσισα" "Χριστιανός" τότε ο πρώτος που θα βγει να του πει ότι εκεί που φτύνουμε δε γλύφουμε θα είμαι εγώ.......
Οπότε ας ξεκαθαρίσει ο ίδιος ............ ας πει με θάρρος είμαι κατά του Χριστιανισμού....... δε θα του πω τίποτα απολύτως, δικαίωμά του.
Αλλά είναι άσχετο μ' αυτό που σε ρώτησα εγώ:
"Σε ρωτάω λοιπον, αν είναι τρόπος αυτός που αντιμετωπίζεις κάποιον άνθρωπο, που έγραψε έναν προβληματισμό του και αν μ΄αυτόν τον τρόπο νομίζεις ότι αυξάνεται η αυτοεκτίμησή σου..."
και εννοούσα την ειρωνική έκφραση.
Είναι ο σωστός τρόπος για να δηλώσεις την αντίθεσή σου και μάλιστα σε κάτι, που μετά από λίγο λες ότι είναι δικαίωμα του καθενός;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Αλλά όταν δηλώνει αναποφάσιστος μεν ή μπερδεμένος αλλά παράλληλα με τα γραφόμενά του καταφέρεται εναντίων του Χριστιανισμού, μόνο ως υποκριτή θα τον αντιμετωπίσω.
Αγαπητέ europaios2, θα είχες την ίδια "ευαισθησία" άραγε και τις ίδιες ενστάσεις αν ο NOYS δήλωνε αναποφάσιστος αλλά παράλληλα κατέθετε και τις αντιρρήσεις του με κάποια άλλη θρησκεία πλην του Χριστιανισμού;
Επέτρεψε μου να σου πω ότι διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για αυτό...
Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχει πει τίποτα ο άνθρωπος.

In anticipation of my resurrection...