- Λίγο πριν παραδοθείς στη νυχτερινή αγκαλιά του Υπνου και του Μορφέα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Εμενα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να ειναι και αλλος στο κρεβατι...
Το έχεις δοκιμάσει καλέ;;;
Πάντως κι εγώ νομίζω ότι σημασία στην ερευνά μας έχει:
1. Αν κοιμόμαστε μόνοι μας και
2. Αν και πότε δουλεύουμε, δηλαδή τι ώρα ξυπνάμε το πρωί!
Κι αρχίζω εγώ: Δεν κοιμάμαι μόνη και ξυπνάω 7 γιατί δουλεύω στις 9.
Οπότε, κατ’ αρχήν δεν θα μπορούσα να ξενυχτάω κάθε βράδυ για πολύ, διότι θα με έβγαζε εκτός...
Επίσης, κάποια πράγματα όπως π.χ. ιεροτελεστίες χαλάρωσης, κλπ, που θα μου άρεσαν, δεν γίνεται να τα κάνω όταν υπάρχει κι άλλο άτομο στο σπίτι που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα.
Θεωρώ λοιπόν, ότι η συμπεριφορά μας και ως προς το θέμα του ύπνου, επηρεάζεται κατά πολύ από τον τρόπο ζωής μας.
Τώρα για τα θετικά και αρνητικά του να κοιμάσαι με παρέα... Αν η αγκαλιά είναι η σωστή, νομίζω ότι χαρίζει τόση ζεστασιά, ασφάλεια και ηρεμία που δεν συγκρίνονται με τίποτα. Από την άλλη είναι ωραίο να απλώνεσαι στο κρεβάτι (και στο διπλό ακόμη καλύτερα!).
Εγώ τι κάνω? Απολαμβάνω την αγκαλιά και το πρωί που μένω για μισή παραπάνω ώρα μόνη στο κρεβάτι, γυρίζω στο διαγώνιο, ανακατεύω τα σκεπάσματα και απολαμβάνω...
Και τα δύο έχουν τα καλά τους!
quote:
Τι προβλημα και αυτο....
Εγω πλεον μολις δω Handbook παθαινω υπνηλια!![]()
![]()
Ένα περίεργο πράγμα που με έπιανε ήταν οτι μπορούσα να διαβάσω αμέτρητες σελίδες ενός βιβλίου το βράδυ χωρίς να νιώσω την παραμικρή νύστα.
Όταν όμως διάβαζα σχολικά - φοιτητικά βιβλία δεν προλάβαινα να τελειώσω ούτε την σελίδα!
Το αρνιόταν κι ο οργανισμός μου φαίνεται! ![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_IncubusΌταν όμως διάβαζα σχολικά - φοιτητικά βιβλία δεν προλάβαινα να τελειώσω ούτε την σελίδα!
Το αρνιόταν κι ο οργανισμός μου φαίνεται!
Εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μολις δω Handbook ενεργοποιειται το ανοσοποιητικο. ![]()
quote:
BeTReXΚαι γω προτιμώ να κοιμάμαι μόνος ώστε να απλώνομαι σε όλη την διάσταση του κρεβατιού σου αλλά δεν νομίζεις ότι έχει και τα καλά του??
quote:
maraki8Το έχεις δοκιμάσει καλέ;;;.Δεν έχεις ιδέα πόσο γρήγορα σε παίρνει ο ύπνος...
quote:
BizarreΑν η αγκαλιά είναι η σωστή, νομίζω ότι χαρίζει τόση ζεστασιά, ασφάλεια και ηρεμία που δεν συγκρίνονται με τίποτα
Ειστε ολοι εδω μεσα πιτσουνακια σκετα!![]()
![]()
![]()
Ωραιες ειναι οι αγκαλιες, δε θα πω το αντιθετο.![]()
Αλλα για αλλες ωρες. Μου αρεσει να κοιμαμαι και κυριως να ξυπναω μονη μου... ![]()
Παραξενιες...
που να γερασω κι ολας...![]()
![]()
![]()

quote:
Ωραιες ειναι οι αγκαλιες, δε θα πω το αντιθετο.
Αλλα για αλλες ωρες. Μου αρεσει να κοιμαμαι και κυριως να ξυπναω μονη μου...
Παραξενιες... που να γερασω κι ολας...
Όντως,παραξενιές αγαπητή μου!!Μα να κοιμάσαι και να ξυπνάς μόνη σου;εμείς περιμένουμε πως και πως να έρθει το Σ/Κ για να ξυπνήσουμε παρέα...
quote:
Ειστε ολοι εδω μεσα πιτσουνακια σκετα!
Εχμ..δηλαδή..ναι..
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:Πού τέτοια τύχη φίλε μου… από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου διαβάζω μόνο τα τρία γουρουνάκια, την κοκκινοσκουφίτσα, άντε και καμιά Χιονάτη… και είμαι τυχερή αν δεν με πάρει ο ύπνος ΠΡΙΝ από αυτόν.
1) Διαβάζεις λίγες σελίδες από ένα αγαπημένο βιβλίο ή κάποιο περιοδικό που σε ενδιαφέρει
quote:Όχι, ποτέ τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Φτάνουν όλες οι άλλες δικαιολογίες που αρχίζει κανείς να βρίσκει μετά από 7 χρόνια γάμου. Εξάλλου προτιμώ να ζωγραφίσω ή να ακούσω μουσική όπως λες στην επιλογή (3). Με ακουστικά, μη φανταστείς τίποτα άγριο. Παίζει επίσης να δουλεύω μέχρι αργά, όπως τώρα καλή ώρα.
2) Χαζεύεις λίγο στην τηλεόραση ξαπλωμένος μέχρι τελικά να νυστάξεις (υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να πετύχεις μια καλή ταινία που θα σε ξενυχτήσει και άντε να σηκωθείς έγκαιρα το πρωί για να πας στη δουλειά σου)
quote:Αχ και βαχ. Πάντα ελπίζω ότι θα πέσω ξερή (βλ. επιλογή 6) και δεν θα έχω τίποτα να σκεφτώ, έστω κι αν ξεραθώ αγκαλιά με τα επτά κατσικάκια ή με τον Τζακ που σκαρφαλώνει στη μαγική φασολιά. Αλλά δεν είμαι πάντα τόσο τυχερή. Τις περισσότερες φορές χάνομαι σε όνειρα, φόβους, διάφορες σκέψεις…
4) Ξαπλωμένος στο κρεβάτι σκέφτεσαι διάφορα θέματα
quote:Πράγματι… πολλές φορές.
5) Σερφάρεις λίγο στο ίντερνετ, γράφεις κάνα ποστ στο Esoterica και γενικά ασχολείσαι με το pc σου.
quote:Τι να σου πω καλέ μου! Ζω σε ένα διαφορετικό σύμπαν από τους ανθρώπους με άνεση χρόνου. Καμιά φορά δεν ξέρω πού σταματάει η ανάγκη και πού αρχίζει η ευχαρίστηση. Άλλες φορές πάλι… τέλος πάντων, δεν θα κάνουμε ψυχανάλυση βραδιάτικα!
το κάνεις επειδή απλά σου αρέσει και σε χαλαρώνει ή θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος πιο "σπέσιαλ", "μεταφυσικός" λόγος?
Όσο για σένα φίλε μου, αυτή η βαρεμάρα να κοιμηθείς… τι να κρύβει άραγε; Περιμένεις κάτι, προσμένεις κάτι; Είναι η αγάπη για τη ζωή ή ο φόβος της παράδοσης;
Όπως και να’ χει σ’ ευχαριστώ για την «παρέα» που μου κράτησαν οι ερωτήσεις σου στο διάλειμμά μου. Και τώρα ξανά μέσα το κεφάλι.
Όνειρα γλυκά
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
quote:
Πού τέτοια τύχη φίλε μου… από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου διαβάζω μόνο τα τρία γουρουνάκια, την κοκκινοσκουφίτσα, άντε και καμιά Χιονάτη… και είμαι τυχερή αν δεν με πάρει ο ύπνος ΠΡΙΝ από αυτόν.
Κι όμως αυτά τα παραμύθια κρύβουν μια γοητεία, γυρνώντας μας στις εποχές της αθωότητας.
Εγώ ακόμα ρίχνω μια κλεφτή ματιά στα παραμύθια "ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ" που συνοδεύονταν από εκείνες τις κίτρινες κασέτες και μου έπαιρνε η μάνα μου στα παιδικά μου χρόνια
(τα θυμάται κανείς αλήθεια?)
Ετσι για επανάληψη ρε παιδί μου![]()
quote:
Όσο για σένα φίλε μου, αυτή η βαρεμάρα να κοιμηθείς… τι να κρύβει άραγε; Περιμένεις κάτι, προσμένεις κάτι; Είναι η αγάπη για τη ζωή ή ο φόβος της παράδοσης;
Μακάρι να 'ξερα αγαπητή μου. Μπορεί να παίζουν και οι δύο περιπτώσεις ή και κάτι ακόμα.
quote:
Όπως και να’ χει σ’ ευχαριστώ για την «παρέα» που μου κράτησαν οι ερωτήσεις σου στο διάλειμμά μου. Και τώρα ξανά μέσα το κεφάλι.
Κι εγώ ευχαριστώ![]()
Keep up the good night work![]()
Και καλό κουράγιο
Κίρκη
quote:
Καλο, αλλα εισαι προετοιμασμενος οτι δεν θα ξανακοιμηθεις μονος σου στο κρεβατι ποτε???
Εχμμμ....μάλλον όχι ακόμα, αλλά μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε αλλαγές, ειδικά αν είναι ευχάριστες.![]()
Εχει ο καιρός βέβαια πολύ ακόμα για μένα![]()

quote:
quote:
Μακάρι να 'ξερα αγαπητή μου. Μπορεί να παίζουν και οι δύο περιπτώσεις ή και κάτι ακόμα.
Βρε παιδιά, εγώ πάλι δεν βαριέμαι καθόλου να κοιμηθώ!
Αλλά βαριέμαι απίστευτα να ξυπνήσω! ![]()
Λέτε να πάσχω από καμία ασθένεια επικίνδυνη κι ανίατη? ![]()
![]()

quote:
Βρε παιδιά, εγώ πάλι δεν βαριέμαι καθόλου να κοιμηθώ!
Αλλά βαριέμαι απίστευτα να ξυπνήσω!
Λέτε να πάσχω από καμία ασθένεια επικίνδυνη κι ανίατη?
Από αυτή την ασθένεια αγαπητέ μου,πάσχω κι εγώ.Αλλά από ότι λέει η μητέρα μου,υπάρχει ίαση.Όσο πιο πολύ γερνάς,τόσο λιγότερο κοιμάσαι..Και είναι αλήθεια!!!Τώρα,κοιμάμαι 12 ώρες τα βράδια των Σ/Κ(γιατί τις καθημερινές έχει δουλειά) και όχι 15 που κοιμόμουν κάποτε....
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Καλά, τα Σαββατοκύριακα κι εγώ κάνω υπνοθεραπεία!
Ειδικά το Σάββατο το πρωΐ αν δεν σηκωθώ μετά από τουλάχιστον 11 ώρες ύπνου κάτι δεν πάει καλά!
Κυριακή γύρω στο 9ωρο...
Αν χάσω αυτή τη ροή νομίζω πως κάποιος με καταράστηκε!
Το ανώτερο που έχω φτάσει είναι 15,5 ώρες αλλά με γρίπη... ![]()

Μήπως έχετε μπερδέψει τον ύπνο με το θάνατο ; ![]()
![]()
![]()
Στράτος