ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

kost31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/11/2015, 03:15:31
Όποιος έχει διαβάσει τους Επικυρίαρχους ή το γνωστό "το τέλος της παιδικής ηλικίας" σε όλο τον πλανήτη (πλήν Ελλάδας) του Α. Κλάρκ, ή στρωθεί να το κάνει τώρα (το συνιστώ) θα δεί αυτό το "ξήλωμα" που ανέφερα, δομών και θεσμών. Με μέθοδο και υπομονή απο τους απ' έξω, σαν την απαραίτητη προετοιμασία για το επόμενο στάδιο της χρυσαλίδας που λέγεται "άνθρωπος". Το μυθιστόρημα πάντως είναι λίγο μαύρο, κατά γενική ομολογία έχει ένα πανέμορφο αλλά γλυκόπικρο τέλος. Είναι πάντως ένα απο τα καλύτερα της Ε.Φ που γράφτηκαν ποτέ.

Εκτός της Οδύσσειας του Κιούμπρικ, έχει παράγει ο Σοβιετικός κινηματογράφος δυο διαμάντια, στα χέρια του μεγάλου Α. Ταρκόφσκι φυσικά. Το Στάλκερ, απο σενάριο που έγραψαν οι αδερφοί Στρουγκάτσκι για τον Α.Τ, βασισμένο στο δικό τους, κορυφαίο μυθιστόρημα Ε.Φ "πικνίκ δίπλα στο δρόμο" και το Σολάρις, βασισμένο στο ομώνυμο του Στανισλάβ Λεμ.

Απόκοσμες οπτικές γωνίες και στους δύο δημιουργούς, ολοκληρωτική η έλλειψη κατανόησης του ανθρώπινου παράγοντα στο εξωγήινο, παρόλα αυτά η συμπαντική διάλεκτος γίνεται τελικά κατανοητή, αλλά μόνο για αυτούς που θα καταφέρουν να διασχίσουν την Άβατο. Συνιστούνται και οι δυο ταινίες και βιβλία στους ημέτερους ψυχοναύτες.

01/11/2015, 03:38:11
Όμορφα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

01/11/2015, 11:39:03
quote:
AitheroVamon
Τώρα το πόσο πίσω πρέπει να πάμε, για το παραπάνω "σπέρμα" θα πρέπει κυριολεκτικά να φτάσουμε στον "Αδάμ και την Ευα"
Ή μάλλον οχι σε αυτούς, ακόμα πιο πίσω
(εδω κολλάει και η μυθολογία του Σωτήρη)

Κατά τη γνώμη μου η ιστορία του Αδάμ και της Εύας που καταγράφεται στην Π. Διαθήκη δεν θα πρέπει να αναζητείται στην "τωρινή" έξαψη αυτού του ανθρωποειδούς (Χόμος σάπιενς πώς το λένε) στον πλανήτη αλλά θα πρέπει να εντοπίζεται σε άλλα ανθρωποειδή όχι χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά πιθανόν εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό εξηγεί το οτι δεν έχει μείνει κανένα "σημάδι" από αυτούς τους πολιτισμούς. Από την άλλη βέβαια ίσως έχουμε σημάδια απο άλλους πολιτισμούς που επίσης "διαταράσσουν" το "ιστορικό γίγνεσθαι" και οι οποίοι θα μπορούσαν -ίσως- να έχουν κάποια σχέση με αυτά που συζητάμε.
Έχουμε δηλαδή διάφορες κατασκευές, αρχιτεκτονικές ή άλλου τύπου που δεν ταυτοποιούνται με τον Α ή τον Β πολιτισμό και άλλες που είναι δύσκολο να τοποθετηθούν χρονικά.

quote:
Το κουβάρι θα αρχίσει να ξετυλίγετε... στο μέλλον, αν βρεθούμε ποτε σε θέση να επισκεφθούμε έναν "ζωντανό" πλανήτη.
Θεωρητικά, αν ένας πολιτισμός είχε προχωρημένες γνώσεις γενετικής, δε θα χρειαζότανε κατ' ανάγκη ο "ίδιος" να μετοικήσει κάπου και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να κατοικήσει σε ένα -αφιλόξενο ίσως- περιβάλλον, ενός άλλου πλανήτη. Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ή άλλου είδους ζώο, που να ήταν ήδη γενετικά προσαρμοσμένο στις συνθήκες του άλλου πλανήτη -ή του εκάστοτε πλανήτη-.

Ένα παράδειγμα για το πώς αλλιώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η γενετική είναι ως εξής: αν ένας πλανήτης έχει μικρά ποσοστά οξυγόνου και μεγάλα ποσοστά διοξειδίου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ο οποίος να ζει σε τέτοιου τύπου περιβάλλοντα μετατρέποντας το διοξείδιο σε οξυγόνο. Αυτό θα δημιουργούσε ένα περιβάλλον κατάλληλο -τουλάχιστον τοπικά- για όντα που χρησιμοποιούν κυρίως το οξυγόνο να μετοικήσουν. Άλλωστε και εδώ στη γη (εξού και το παράδειγμα), η ύπαρξή μας εξαρτάται από την χλωρίδα του πλανήτη, η οποία σε φυσικά περιβάλλοντα πολλαπλασιάζεται με ραγδαίους ρυθμούς, όπως το κάνει ακόμα παρά τη ζημιά που της προκαλούμε.
Αυτό που θέλω να πω δηλαδή, είναι οτι απο τη στιγμή που εισάγεις τη γενετική στο παιχνίδι, δηλαδή σε όλες τις θεωρίες που έχου να κάνουν με εξωγήινους, με μετοίκηση σε άλλους πλανήτες κοκ, οι πιθανότητες είναι άπειρες.
Δεν μας λέει κανένας οτι αύριο δε θα υπάρχει ένας τρόπος να τροποποιηθεί γενετικά το έμβρυο στη μήτρα του, ώστε να έχει διαφορετικά χρακτηριστικά από αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως ανθρώπινα, δημιουργώντας έτσι μια νέα βιοποικιλότητα ανάμεσα στα ανθρωποειδή.

01/11/2015, 12:07:09
Θα μπω δειλά στη συζήτηση, αλλά με μέτρο γιατί το θέμα με ενδιαφέρει πολύ (και ασχολούμαι) και δεν θέλω να πάρω φόρα

Κατ'αρχάς Σωτήρη θα μπορούσαμε πιστεύετε να κάνουμε ένα σχεδιάγραμμα με την περιγραφή που δίνεις; Γιατί μου ακούγεται ενδιαφέρων.

Οι κατακλυσμοί Αιθέρα μπορούνε να συσχετιστούνε με το λιώσιμο των πάγων, αλλά μετά θα πρέπει να εξετάσουμε και τις ημερομηνίες...
Το Αιγαίο υπήρξε χερσαία χώρα πάντως. Η σταδιακή και πιο ήρεμη αύξηση του νερού(μετά την αναμπουμπούλα που ονομάσαμε κατακλυσμό) φαίνεται και από τα παράλια πολλών νησιών, όπου υπάρχουν απομεινάρια γεωργικής εργασίας εντός της θάλασσας. (Κοινώς,χωράφια)

Πάντως για μένα το αν υπήρξε προ-κατακλυσμιαίος πολιτισμός δεν αποτελεί ερώτημα, ερώτημα αποτελεί η καταγωγή αυτού του/των πολιτισμού/ων, και το πραγματικό του επίπεδο. Ήνα το θέσω πιο πονηρά, φαίνεται να υπήρχε μια παράλληλη συνύπαρξη προηγμένου με ημιάγριου ανθρώπινου είδους. Εκεί η εξωγήινη παρέμβαση νομίζω είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

Edited by - Italos on 01/11/2015 12:10:19

01/11/2015, 14:48:36
καλές οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις.Αλλά επί της ουσίας, υπάρχουν εξωγήϊνοι?Εχουν επισκεφθεί την Γη?Εφυγαν?Εμειναν?Πάνε κι έρχονται?
Αν ναι, πόσες φυλές από αυτούς ήρθαν?

μας προστατεύουν από άλλα αρπακτικά κακών διαθέσεων?
μας επιτηρούν να ωριμάσουμε?
αν ναι, γιατί?
να μας φάνε ή να μας εκπολιτίσουν?

Απαντήστε σε αυτά και αφήστε τις φιλοσοφίες, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Θα τα...ξαναπούμε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/11/2015, 15:55:49
Πύρινε, η αναφορά μου σε Αδαμ και Ευα ήταν σχήμα λόγου
στο ενδεχόμενο σενάριο της θεωρίας της πανσπερμίας
01/11/2015, 17:08:15
Δεδομένου ότι στοιχεία δεν υπάρχουν, παρά μόνο ενδείξεις μιας και είμαι αλαφρωίσκιωτος έτσι κι αλλιώς, ας κάνω το μετέωρο βήμα του γραφικ.. εε του πελαργού, και ας πω τη γνώμη μου λοιπόν πρώτος. με βάση αυτά που διαισθάνομαι, και μπορείτε να μου πετάξετε ντομάτες ελεύθερα.
(θα το μετανιώσω το νιώθω)
Θα προσπαθήσω πάντως να είμαι όσο πιο κατανοητός, γιατί ούτε εγώ δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό που θέλω να πω.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ο άνθρωπος είναι ένα μιξ-γκριλ εξωγήινου-γήινου, σε μια πολύ περίεργη φάση όπου αυτό που αποκαλούμε κόσμος είναι ένας αντικατοπτρισμός παραμορφωμένος από αυτό που αποκαλούμε "χρόνο", ο οποίος χρόνος ανοίγει σε εύρος από το σημείο στο οποίο πραγματικά είμαστε,( την οποία διαδικασία πυροδότησε και διαιωνίζει κάτι που σύμφωνα με τις περισσότερες αρχαίες απόψεις ήταν ένα λάθος που συνεχίζεται, και όταν λέω είμαστε μην σκέφτεστε τα χέρια και τα πόδια μας) , δημιουργώντας μια πραγματικότητα.

Υπό αυτή την οπτική (μη γελάτε), δεν υπάρχει μόνο μια πραγματικότητα, αλλά πάμπολες.

Το μέρος μας ως άνθρωποι που λειτουργεί βάσει αυτής της πραγματικότητας, είναι γήινο. Το αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας, και όλες οι λειτουργίες μας διέπονται από αυτή την πραγματικότητα, όπως πείνα δίψα γήρας θάνατος γέννεση κτλ

Λέγοντας λοιπόν αυτό το ακατάληπτο (μη γελάτε) παραπάνω, και υπονοόντας κάποιου είδους αβαταριλίκι θα έλεγα ότι υπάρχουν όχι μόνο εξωγήινοι, αλλά και καθαρά γήινες μορφές ζωής, με διαφορετική συνείδηση, αφού το εγώ τους βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από το δικό μας.
Θα μπορούσα να πω επίσης, ότι τα έτη φωτός μακριά από μας των αστεριών, είναι κάτι πολύ μα πολύ σχετικό, όταν αναφερόμαστε σε διάνυσμα χρόνου-χώρου.

Για να σοβαρέψω τώρα την αρλούμπα, θα κάνω μια εικασία , αφού δεν έχω στοιχεία, καθώς και με βάση τα "περίεργα" βιώματα μου.
Κατά το παρελθόν έχουμε αναφορές για πολυμορφικά όντα (Πχ Πρωτέας), Σαυροειδή όντα (πχ Ενλιλ, Κβεζακοάτλ),Οντα με λέπια (δεν τον θυμάμαι τώρα τον από τη Φοινίκη), και γενικά όντα όλων των μορφών, που περπάτησαν τη γη.

Οι εβραίοι στην παράδοση τους λένε ότι κάποια στιγμή (την εποχή του παππού του Ενώχ αν θυμάμαι καλά) κατεβήκανε στη Γη οι Φύλακες, για να μείνουν εδώ και να εποπτεύουν τα δημιουργήματα τους, καθώς και να τα μάθουν τέχνες κτλ. Τα ίδια λένε πάνω κάτω όλες οι παραδόσεις.

Για να τους αντιλαμβανόμαστε, να τους αισθανόμαστε λοιπόν, προφανώς και θα ήταν στην δική μας κατάσταση ύπαρξης. Αυτό δεν τους εμποδίζει να βρίσκονται και σε μια άλλη. Εμείς έχουμε κολλήσει εδώ μέσω του χρόνου, όπου εμείς η μη γήινη πλευρά μας.

Να το πω απλά. Αν είμαστε δημιουργήματα μιας εξωγήινης φυλής ή εξώκοσμης αν προτιμάτε ή περισσότερων, βλέπουμε αυτό που θέλουν να δούμε.Και τους βλέπουμε όποτε αυτοί θέλουν να τους δούμε, με βάση πάντα αυτά τα ολίγα που μπορούμε να κατανοήσουμε μέχρι εκέι που φτάνουν οι αισθήσεις μας, αφού έχουμε ταυτιστεί με αυτό το σώμα.

Οι προθέσεις τους είναι άγνωστες για μας. Για να μη μιλήσω γιατο ότι ενώ εδώ περνάνε χιλιετίες, για αυτούς εκεί μπορεί να είναι δευτερόλεπτα.
Μπορεί να είμαστε μέσο διασκέδασης, μπορεί κάποιοι να μας συμπαθούνε τα καημένα και να θέλουν να είμαστε ανεξάρτητες οντότητες, ενώ μπορεί άλλοι να μας χρησιμοποιούν ως οτιδήποτε, (το τροφή ακούγεται λίγο βαρύ). Μπορεί απλά να είμαστε ένα πείραμα.

Ξέχωρα από το πόσες τέτοιου είδους πραγματικότητες μπορεί να υπάρχουν και στις οποίες μπορεί να βρισκόμαστε ταυτόχρονα.
Και φυσικά μπορεί να είναι τώρα δίπλα μας και να γελάνε.Παντού και οπουδήποτε. Με τους κατακλυσμούς υπονοείται ότι αυτή η αμεση επαφή σταμάτησε καθώς έπεσε παντόφλα εκ των άνωθεν, και μες ξομείναμε ορφανά πίσω να προσπαθούμε να τη βρούμε.

Όσον αφορά τώρα καθεαυτού εξωγήινους Χολλυγουντιανούς, δεν μπορώ να είμαι αρνητικός στο ότι υπάρχουν. Και που και που να τους βλέπουμε, με μορφή που στηρίζεται στη δική τους "Γη", αλλά της ίδιας ας πούμε δομικής πραγματικότητας.

Αυτό το τελευταίο όμως, το θεωρώ πολύ δύσκολο να μας βγει σε καλό, αν κρίνω πως λειτουργεί το πράμα με την τροφική αλυσίδα, και το πόσο πίσω είμαστε. Ψηφίζω Χώκινς, θα φάμε το κεφάλι μας. Ακόμα και αν κάποιοι μας προστατεύουν.

Εντάξει κράτησα απ'έξω νάνους, ξωτικά και καλλικάτζαρους, αλλά δεν μπορούσα να μην τους αναφέρω έτσι για το θεαθήναι. Όπου ενώ μπορέι να ζουν σε μια διαφορετική κατάσταση(γήινα πλάσματα), όταν οι πραγματικότητες συναντιούνται, μπορεί φευγαλέα να τους παίρνουμε μάτι.

Συνοψίζοντας, το θέμα ειναι περίπλοκο. Απ΄όλα έχει ο μπαχτσές.

01/11/2015, 17:46:18
quote:
Δεν είναι τίποτα σοβαρό. Απλά θα χρειαστεί να περιορίσεις την χειράντληση σταδιακά απο 3 φορές την ημέρα σε 1 φορά την εβδομάδα, και τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα.

Heretic

01/11/2015, 17:53:34
Υποθέτω αυτό πήγαινε για μένα. Να σαι καλά κούκλε! Φιλάκια!

Edited by - Italos on 01/11/2015 17:58:26

01/11/2015, 17:56:34
E, 'ντάξει ρε αγόρι, αφού το υποθέτεις. Να σου χαλάσω εγώ την υπόθεση ;;;

01/11/2015, 18:01:14
Φίλε δώσε πόνο. Εγώ είμαι μαζί σου αλήθεια, δεν παίζει κανε΄να πρόβλημα.
Μπαίξε όμως μπαλίτσα και στη συζήτηση...