- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
helios2012:
ευρωπαίε!
Κατόπιν εορτής, όσο και να γκαρίζεις, το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να βραχνιάσεις!
Έγραψα μόλις αναφέρθηκε στον Παύλο. Εάν είχε αναφερθεί και ποιο μπροστά απλά δεν το είδα. Δεν είχα κανέναν άλλο λόγο για να παρέμβω!
quote:
helios2012:
Με άλλα λόγια, όσο και να γκαρίζεις ή να κακαρίζεις, τώρα που έφυγε ο Ερίωπας (γιατί πρίν ήσουν μούγκα στη στρούγκα),τα γραπτά μένουν και μάλιστα σε 27 ολόκληρες σελίδες όσα και τα γράμματα του Ελληνικού Αλφάβητου!
Δε μου αρέσουν τα μυθιστορήματα και γι' αυτό και δε συμμετείχα.
Που και που έριχνα καμιά γρήγορη ματιά και σε μία τέτοια διάβασα και τα "συνθήματα" για τον Παύλο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Το ίδιο φαίνονται στα μάτια του κόσμου και όσοι κάνουν εκ των υστέρων γελοίες παρεμβάσεις επάνω σε θέματα που αγνοούν (sesostris) .
*
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄όλα τα μέλη που με παρακολούθησαν.
Εμείς θα πρέπη να σε ευχαριστήσουμε φίλε ΕΡΙΩΠΑ , για το ωραίο θέμα και τις γνώσεις που μας χάρισες . Μπορεί σε ορισμένα από αυτά που κατέθεσες να είχα τις επιφυλάξεις μου , όμως είναι ελάχιστα μπροστά σ’ αυτά που απεκόμισα και πλούτισα τις γνώσεις μου .
Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε Λουκά .
*

Και εγώ με τη σειρά μου θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας έδωσες, να συμμετάσχουμε (στο μέτρο του δυνατού ο καθένας μας), στο ωραίο θέμα σου. Έχε υπ'όψη σου ότι οι αποδέκτες των μηνυμάτων σου και των γνώσεων που μετέφερες είναι πολλοί (προσωπική μου άποψη).
Καλές αναζητήσεις...
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
quote:
Sesostris:
Το ίδιο φαίνονται στα μάτια του κόσμου και όσοι κάνουν εκ των υστέρων γελοίες παρεμβάσεις επάνω σε θέματα που αγνοούν
Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάτι, καλύτερα να σιωπήσεις. Σχολίασα τις γελοίες επιθέσεις κατά του Παύλου με επιχειρήματα και σχολίασες την τοποθέτησή μου με τι?..........αν μπορείς τοποθετήσου.
Τώρα εάν το ταξίδι στο διάστημα του Ιάσονα το θεωρείς γεγονός......τι να πω? κάτι θα ξέρεις.........εδώ ξέρεις ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος", έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο..........
..
...........ε! δε σε παρεξηγώ!!!......σε λυπάμαι!!
Ηρέμησε λίγο !
Δεν έχεις εχθρούς.
Κανείς δεν σε κυνηγάει !
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
quote:
δώ ξέρεις ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος", έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο..........
Ακριβώς... Πολύ σωστά τα λέει ο Sesostris.
Το φυσιολογικό είναι, ότι το αγνοείς εσύ.
Άλλωστε, για σένα, ο θεούλης σου, έφτιαξε τον πρώτο άνθρωπο... προχθές!!!
Πριν 27.000 χρόνια ούτε που θα του περνούσε π' το μυαλό να φτιάξει ανθρώπους.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - ypatia8 on 09/03/2009 02:32:33
quote:
Δεύτερη παρατήρηση. Μόνο κάποιος μυημένος στα Μυστήρια της «Αργούς» θα έγραφε ένα βιβλίο με [size=4]52 κεφάλαια στα οποία πρωταγωνιστεί ένας «Ιήσων» τιμονιέρης στην «Οδόν της Σωτηρίας Πραξ16:17) » ή ταξίδι στις «Μαύρες θάλασσες» της εποχής
Φίλη Terity,
Θέλω να αναφέρω ότι η απογείωση του φίλου μας Ερίωπις μας άφησε έκπληκτους και συμμερίζομαι τον πόνο σου και όλων των φίλων που μας διαβάζουν. Πάντως η ιστορία λέει ότι και ο Οδυσσέας την έκανε αλλά γύρισε ξαφνικά στην Ιθάκη του.
Ο Ερίωπις όμως δεν πρόκειται να έρθει με τους ΕΛ.....μάλλον με κάποιες Αμαζώνες από την Λήμνο πάει να μας φέρει.
Πιστέυω ότι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την Αργοναυτική Εκστρατεία μας και θάθελα σήμερα να αναφερθώ στον Ορφέα του 13ου αιώνα π.Χ ο οποίος σίγουρα δεν είχε δει ποτέ παρόμοια πράγματα πάνω στο ξύλινο καράβι του Ιάσωνος δηλαδή τηλεπικοινωνιακά όργανα, ούτε αυτόματο πιλότο. Εκανε όμως χρήση των όσων γνώριζε από την αρχική ιστορία του «Ουράνιου άρματος» της Αργούς στα κείμενά του για να δείξει τότε στους ανθρώπους της εποχής του ότι η εκστρατεία είχε τη βοήθεια και την έγκριση των Θεών.
Θα θυμάστε τον χρυσού αιώνα του Περικλή ότι η Αθήνα είχε (50) πρυτάνεις, αντιστοίχους των σημερινών βουλευτών, που περνούσαν το διάστημα της θητείας τους, περιπου 36 ημέρες, εσώκλειστοι μέσα στο ΘΟΛΟ. Το κτίριο αυτό ήταν στρογγυλό και εσωτερικά έμοιαζε με «διαστημόπλοιο».
Οι πρυτάνεις έκλεγαν έναν επιστάτη τον αρχηγό τους και κυβερνήτη της πόλης. Ο πρυτάνεις προηρχονταν από τους (10) δέκα ήρωες οι οποίοι ήσαν οι πρόγονοι των (10) φυλών που κατοικούσαν στην Αττική, όπως ελεγε η πολύ παλιά παράδοση. Στην μυθική αργοναυτική εκστρατεια συμμετείχαν (50) αργοναύτες,ο Ιάσων και ο Ορφεύς,ο ιερέας = (52)
Η Αθηναική δημοκρατία (50) Βουλευτές, Ο Περικλής και ένας αρχιερέας = (52)
Οσο αφορά τον ΘΟΛΟ ήταν ένα στρογγυλό κτίριο με χαμηλή σκεπή. Αν η Αργώ ήταν καράβι γιατί δεν έδιναν κάποιο στενόμακρο σχήμα καραβιού στο ΘΟΛΟ και τον έκανα στρογγυλό????
Αραγε προσπάθησαν να μιμηθουν ένα διαστημόπλοιο.. Επίσης το γεγονός ότι το κτίσμα ήταν στηριγμένο σε 12 κολώνες τι μας λέει ήταν και αυτό τυχαίο?????
Ο Ιησούς γιατί είχε 12 μαθητές???? Ο Ιησούς είπαμε ήταν ένας Ηλιος Αραγε???????
Πάντως η αντίστροφη μέτρηση του Ερίωπις με εκπλήτει....
ήταν 52????ήταν 27??????
η μήπως ήταν ένας πράκτορας του 777??????
Καλή συνέχεια!!!
![]()
![]()
mc
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε όταν διάβασα για τον Ανδριανό τον Ρωμαίο Αυτοκράτωρα, ισπανικής καταγωγής, 76μ.χ – 138μ.χ. που μελέτησε πολύ την Ελληνική γραμματεία, επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα και την κόσμησε με το Ολυμπιείον, τον ναό της ¨Ηρας, το Γυμνάσιον, το Πανθεον, το Υδραγωγείο και τη βιβλιοθήκη. Κατέστησε την Αθήνα και πρωτεύουσα του «Πανελληνίου» των πόλεων. Οι Ρωμαίοι τον αποκαλούσαν «Γραικύλο».
Θα μου πείτε γιατί? Ε!!!! Μετά από όσα είπαμε για τους Λατίνους και τους βάρβαρους Ρωμαίους είναι εντυπωσιακό και ειδικά όταν ο ίδιος το 135μ.χ. κτίζει Ναό της Αφροδίτης στη συγκεκριμένη περιοχή της Σταύρωσης και Ταφής του Ιησού. Μια περιοχή που ήταν ένας ενεργός χώρος λατρείας και τιμής του πρώτων Χριστιανών και που οι Εβραίοι Χριστιανοί εκδιώχτηκαν άλλοτε από τα ιεροσόλυμα.
Γολγοθάς και ο τόπος που υποτίθεται σταυρώθηκε ο Ιησούς. Η λέξη Γολγοθάς αποδίδει στην Ελληνιστί «ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ» και που οι Γόλγοι όπως αναφέραμε ή Γόλγιον είναι η αρχαιοτάτη πόλη της Κύπρου και η θέση της τοποθετείται στην κορυφή ενός λόφου μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακας (αναφορά στα Μάγδαλα = Πύλη, Πυραμίδα που λέει ο Εριώπις) ήταν εκεί ο τόπος που λατρευόταν η Αφροδίτη. Οι αρχαιολόγοι τείνουν να παραδεχθούν οι Γόλγοι είναι το αρχαιότερον της Πάφου, γνώμη που υποστήριξαν και πολύ Αλεξανδρινοί ποιητές της Αλεξανδρινής Εποχής. Ο ήρωας ονομαζόμενος και Γόλγος ήταν ο ιδρυτής και κατά ΤΗΝ παράδοση υιος της Αφροδήτης και ήλθε από την Πελοπόννησο όπου μετέφερε και την λατρεία της Ελληνικής Αφροδίτης.
mc