- Προς τους κ.κ. Διαχειριστές - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Λέι όμως και κάτι άλλο πολοί είναι οι φέροντες τοιν πυρσό λιγοι οι μύστες...
Αγαπητέ V.I.T.R.I.O.L, πολύ μεστός ο λόγος σου, όποιος θέλει όμως θα μάθει, και όποιος ψαξει θα βρεί εάν είναι έτοιμος να ακούσει.
Εμέις (ή καλύτερα να το θέσω καλύτερα "εγώ"), δεν είμαστε δάσκαλοι αλλά μαθητές στην ατραπό της γνώσης, κρατώντας το λυχναράκι μας και αναζητώντας το μονοπάτι..
Εάν κρατώντας το λυχνάρι φωτίσουμε έστω και αμυδρά τον δρόμο και σε κάποιους άλλους προσωπικά το κρίνω ικανοποιητικό..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Μας ενώνουν πολλά είναι η αλήθεια και πάνω απ όλα μια αδελφική φιλία .
Λέμε σχεδόν το ίδιο απλά δες τι γράφω ποιο προσεχτικά και δε θα διαφωνήσεις .
Και οι δύο τον ίδιο όρκο πιστεύω δώσαμε στον εαυτό μας «να περπατήσουμε το δρόμο αντέχοντας στις δυσκολίες» .
Την καλημέρα μου σε όλους
Ο Αναζητών
Απόστολος

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
καιρο ειχα να δω τοπικ να κυλαει τοσο ωραια και συμπληρωματικα ...
να ειστε καλα ολοι
love for what is comming and forgivness for the past...
Τόσοι πολλοί "εραστές" της εσωτερικής αναζήτησης,έχουν βρεί καταφύγιο στο Φόρουμ του esoterica!Παρήγορο γεγονός που σίγουρα θα γεμίσει υπερηφάνεια τους Δημιουργούς του και αγαλλίαση όλους εμάς,που κάνουμε πράξεις τις Ιερές αξίες,που ο Προμηθεύς κατέβασε απο το εργαστήρι του Ηφαίστου-Διαχειριστή του Πυρός και εργάτη μετατροπής των "μετάλλων".
Φίλτατε Πλωτίνε.Σοφά τα λόγια σου.Μόνο επέτρεψε μου να παραθέσω την προσωπική μου άποψη(που σίγουρα τη γνωρίζεις πολύ καλά):στον εσωτερισμό μιλώντας για ενα "φαινόμενο",ο αποσυμβολισμός του γίνεται σε τρία επίπεδα-πεδία:α)φυσικό,β)ηθικό,γ)πνευματικό(βασικός αποκρυφιστικός Νόμος)βλ. Dr Papus στο "Πραγματεία επι των αποκρύφων Επιστημών" εκδ. Τετρακτύς,για πληρέστερη ανάλυση.
Έτσι ο θάνατος του Μύστη λαμβάνει χώρα και στα τρία αυτά επίπεδα.
Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια,σοφέ μου Φίλε.
Χαιρετίζω τους αδελφικούς φίλους Rampglou και old tiger,που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα εσωτεριστών.
Καλοσορίζω το φίλο drumx13 και τον παρακαλώ να συμβάλει με τις σκέψεις του στη συζήτησή μας,αφού τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια.Φίλε μου όμως τελικά,αξία θα έχει αν όλα όσα λέμε τα εφαρμόζουμε και στη προσωπική μας ζωή,ώστε να μας αναγνωρίζουν ως αληθή Τέκνα του Φωτός.Βέβαια-μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο πάντα-προσπαθώ να γίνομαι κάθε ημέρα και καλύτερος...Ξέρεις ποιό μέτρο σύγκρισης έχω στην προσπάθειά μου αυτή?Το χθεσινό μου εαυτό.Κάθε ημέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος απο οτι ήμουν χθές.Να προσπαθήσω να ΜΗΝ κρίνω τους γύρω μου,αλλά τον εαυτό μου.Να μην φθονώ την ευτυχία του φίλου μου αλλά να χαίρομαι πιο πολύ από αυτόν.Να χαλιναγωγώ τα πάθη μου-κατά το δυνατό,χωρίς να κοιτώ τι πράττουν οι άλλοι.Ο καθένας κρίνεται απο το Ραδάμανθυ αναλόγων με τις πράξεις του και οχι σε σχέση με το τι έχουν πράξει οι άλλοι.
Περιμένω τους λόγους σου φίλε μου.
Με Τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)
Φίλε μου V.I.T.R.I.O.L. σε καμία μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θεωρώ ότι ΣΥΚΓΡΟΥΩΜΑΣΤΕ με τα μέλη εκείνα που ΠΙΘΑΝΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ να καταλήγουν σε ένα τέτοιο ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ συμπέρσμα, συμπαρασύρωντας και πιθανά και άλλους σε αυτό που εκείνα "νομίζουν"...
Είναι αυτό το ΙΔΙΟ το θέμα με το "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ" και το "ΕΙΝΑΙ"...
Πολλές φορές το "ΕΙΝΑΙ" δεν "ΦΑΙΝΕΤΑΙ", με αποτέλεσμα να μπερδεύοντε και να ΝΟΜΙΖΟΥΝ πώς αυτό που "ΦΑΙΝΕΤΑΙ" είναι και το ίδιο το "ΕΙΝΑΙ"!!!
'Ομως και πάλι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τους καταλογήσω "λάθος"...
Δεν μπορώ, γιατί όπως έχω ΗΔΗ αναφέρει στο χιλιοταλαιπορημένο θέμα "ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ", στους "ΕΚ ΓΕΝΝΗΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥΣ" είναι ΜΑΤΑΙΟ να προσπαθούμε να τους δώσουμε να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι αυτό που έχουν μάθει και στο οποίο (ως ΒΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΩΡΑ) έχουν ΖΗΣΕΙ, δεν είναι ένα κόσμος ΦΩΤΕΙΝΟΣ, αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ούτε τι είναι ΣΚΟΤΟΣ και κατ'επέκταση ούτε τι είναι ΦΩΣ...
Εύλογο λοιπόν να ΘΕΩΡΟΥΝ (πάντα αυθαίρετα) ότι τους ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ότι ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ μαζί τους!!!!
Μα καλά, άλλη δουλειά δεν έχουμε απο το να ΣΥΓΡΟΥΟΜΑΣΤΕ με τον καθένα!!!!
Και ΓΙΑΤΙ να το πράξουμε αυτό;;;
Αυτή όμως η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ που γίνεται είναι άλλη...
Είναι η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ της Ψυχής ΤΟΥΣ με τη Λογική ΤΟΥΣ...!!!!!
Εκεί είναι που γίνεται "η μάχη η μεγάλη εν τω ουρανό"....
Γιατί η ΨΥΧΗ, αναγνωρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ (όπως έχεις ήδη αναφέρει, ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ, πρίν απο τη ΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ, την καταβύθιση της ΜΕΣΑ στην Υλη)...
Και αυτό είναι που επιφέρει τον περίφημο ΠΟΝΟ της ΛΑΞΕΥΣΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥ!!!
Ο ΠΟΝΟΣ του να ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ, στη στείρα Λογική του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...
Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΝΙΩΘΕΙ το κομμάτι του μαρμάρου εκείνου που διάλεξε ο γλύπτης, ωστε να ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ την Αφροδίτη της Μήλου, που ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΛΑΞΕΥΤΗ ΠΕΤΡΑ;;;
Πόσο ΠΟΝΟ νιώθει όταν σε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ χτύπημα του σκαρπέλου, ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ αποκολλούντε απο την αρχική ΣΥΜΠΑΓΗ πέτρα;;;
Ω! μα αν μπορούσε ο κόσμος ΟΛΟΣ να το κατανοήσει, να το εμπεδώσει αυτό, τότε σε κάθε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που ΘΑ περιέλθει (σέ "κάποια" στιγμή, την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ) όμοια και ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ με τη Λάξευση της Λίθου, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ...
Αντίθετος μάλιστα...
Θα ΕΠΡΑΤΕ αυτό που "ένας" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΥΗΣΗ έπραξε όταν του ζητήθηκε να ΔΙΑΛΕΞΕΙ για να πιεί μεταξύ ΔΥΟ ποτηριών, εκ των οποίων το ΕΝΑ είχε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!
Πρίν ΚΑΝ προλάβει να τελείωσει τη φράση του ο Μυητής του, εκείνος ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ άρπαξε το ΕΝΑ απο τα ΔΥΟ και το άδειασε "μονορούφι"!!!
Τι είχε να ΦΟΒΗΘΕΙ;;;;
Τι είχε να ΧΑΣΕΙ;;;;
Ας μην πολυλογίσω κι'άλλο...
Ειρήνη σε όλα τα Όντα
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Στα λόγια σου αναγνωρίζω ενα μυημένο Άνθρωπο.Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις που παρέθεσες και ευελπιστώ οτι θα γίνουν έναυσμα αναζήτησης για πολλούς και καλούς φίλους.
Όσον αφορά το μέγα Μύστη ΄που πήρε το κύπελλο των σπονδών και χωρίς να σκεφτεί ήπιε αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του τον Μέγα Φιλόσοφο και Σοφό, Αριστοκλή τον μετέπειτα γνωστό και ως Πλάτωνα.
Σε ευχαριστώ και πάλι,για τους λόγους σου φίλε μου...
Με Τιμή
ΟΝΟΜΑΤΑ...
ΛΕΞΕΙΣ...
ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
'Αρα και ΑΡΙΘΜΟΣ (το ΣΟΦΟΤΕΡΟ των ΟΝΤΩΝ κατα τον Πυθαγόρα...)
Δηλαδή ΔΟΝΗΣΕΙΣ...
Είναι πέραν του "ΦΑΝΕΡΟΥ" ότι εδώ, έχουμε μια ΟΜΟΙΟΔΟΝΗΣΗ μεταξύ ΜΑΣ...
Να και ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει αυτή η "φαινομενική" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ θα έλεγα...
Τι θέλω να πώ με την "εισαγωγή" μου περί ΟΝΟΜΑΤΩΝ...
'Οτι σε αυτά τα πρόσωπα, αυτό που ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλαμβάνομαι είναι το ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!
Και αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο παρά η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ....
Να ποιά "αξία" έδωσα στα εισαγωγικά...
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ εκφρασμένη απο ΕΝΑΝ...
Πόσοι ΘΑΝΑΤΟΙ λοιπόν θα πρέπει να ΕΠΕΛΘΟΥΝ για να φτάσει η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ να το αντιληφθει!!!!!!
Στο πρόσωπο του Πλάτωνα... ΕΜΕΙΣ!
Στο πρόσωπο του Ορφέα..... ΕΜΕΙΣ!
Στο πρόσωπο του Θησέα..... ΕΜΕΙΣ!
Ο Θάνατος, αυτός ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!!!!
Εκείνος είναι που καταρίπτει τα σύνορα, μεταξύ του "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ" και του "ΕΙΝΑΙ"...
ΚΑΙ στα τρία επίπεδα...
Και η καρμική Επιτροπή, συναποτελούμενη απο τν Μίνωα, Ραδάμνθυ και Αιακό σίγουρα τις πράξεις ΜΑΣ, Λόγια ΜΑΣ, Σκέψεις ΜΑΣ έρχεται να ΚΡΙΝΕΙ και όχι των άλλων...
Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ μέτρα & σταθμά...
Μα ο σκοπός μας η ΘΕΩΣΗ, όπως είπες χαρακτηριστικά, Religio (ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ) την αποκάλεσε η μηδαμινότης μου, γίνεται ΕΔΩ, στο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ και έτσι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Νούς, ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ σε εκείνον τον ΗΝΙΟΧΟ που ΑΡΜΟΖΕΙ να τα κρατά...
Στη ΨΥΧΗ...
Και ο δρόμος, είναι ΑΝΩΔΙΚΟΣ εκτός ΑΝ....
Είμαστε εδώ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ αυτό το ΑΝ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Η ομορφιά στον εσωτερισμό είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να ψάχνεις και να σκέπτεσαι όσο σου επιτρέπουν οι δυνάμεις και όσο ποθεί η καρδιά σου.Έτσι ενώ στη επιστήμη υπάρχει μια λύση,μια άποψη,μια επικρατούσα αντίληψη-ανάλογα με τις τεχνολογικές δυνατότητες και τις υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις-στον εσωτερισμό ο καθένας έχει την άποψή του,την αντίληψή του,ανάλογα με την εργασία που επιτελεί.Και κάπου εκεί στην κορυφή του Ολύμπου οι απόψεις σμίγουν και επικρατεί η Αλήθεια.Γιατί παντού ενυπάρχει εν σπέρματι η Αλήθεια.Αυτό όμως που τη διακρίνει βρίσκεται θαμμένο στα Άγια των Αγίων,κάτω απο τα μέταλλα που έχουν συσσωρευθεί λόγω των πέντε Αισθήσεων,της Αμάθειας,του Φανατισμού,του Εγωισμού,γεννήματα του τρόπου ζωής μας.Ο Μύστης Ορφεύς,ο Ηρακλής,ο Όσιρις, ο Κρίσνα, ο Διόνυσος, ο Ταμίνο-του Μαγικού Αυλού-κάνουν κατάδυση στό κέντρο της Γης,εκεί όπου τα "μέταλλα" απο το ΠΥΡ λειώνουν και ανεβαίνουν Σοφοί και Κατακτητές,Δάσκαλοι της Ανθρωπότητος.Ο Θάνατός τους αναγκαίος και συνάμα απαραίτητος.Γιατί μέσω του "θανάτου τους" η ανθρωπότητα Νικά και αντιλαμβάνεται το Έργο της.Γι αυτό η ΄Γνώση κλειδώθηκε στο συρτάρι των Μύθων.Ο Αναζητητής της ψάχνει το κλειδί και ανοίγει,ξεκλειδώνει και την απελευθερώνει.
"Θέλει Αρετήν και Τόλμη η Ελευθερία",όπως έχει διακυρήξει κάποιος φωτισμένος.
Φίλτατε Κέλσο.Χαίρομαι που στο πρόσωπό σου βρήκα εναν συνομιλητή,που έκανε να ανοίξει η καρδιά μου και να ξεχυλίσει απο χαρά.
Με Τιμή
Σας δίνω τόπο και χώρο να συνεχίσετε...είμαι "λίγος" για αυτό το θέμα.
Σκύβω και σας πλένω τα πόδια. Είστε οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ μου.
Με την ευχή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ
O όμοιός σας.

Edited by - Secondborn on 14/06/2003 20:04:01
Τα λόγια σου,είναι λόγια σιωπής.Στον εσωτερισμό υπάρχει η Σιωπή και η Σιγή.Κάποια στιγμή θα επεκταθούμε στο θέμα και στο διαφορισμό των δυο εννοιών.Κανείς δεν είναι Δάσκαλος,αφού αυτός ο "χαρακτηρισμός" είναι ίδιον του ενσαρκωθέντος Λόγου,υπο οποιαδήποτε Μορφή.Όλοι είμεθα Μαθητές ή σωστότερα "διψασμένοι" για Γνώση,όπως και εσύ.Είναι απλώς θέμα σωστής χρονικά στιγμής-ωρίμανσης των συνθηκών,ώστε κάποια ενσαρκωμένη ψυχή να αφυπνιστεί και να θελήσει να ατενίσει το "Άστρο" της Βηθλεέμ,όμοια όπως οι τρείς "Μάγοι".Μη θορυβείσαι λοιπόν.Μόνο να εργάζεσαι σκληρά,να γίνεσαι κάθε ημέρα καλύτερος.Συγνώμη για τις "συμβουλές".Δεν δικαιούμαι να δίνω συμβουλές,εγώ, ένας ταπεινός εργάτης.Απλώς σου μεταφέρω -κατά το δυνατό-την εμπειρία μου.Εσυ θα βρείς το Δρόμο σου.Μόνο αγωνίσου.Σημασία δεν έχει η Νίκη.αλλά η Προσπάθεια.Ώστε να δικαιούσαι αύριο μια θέση αγωνιστή,ενα φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά σου και για τους συνανθρώπους μας.
Με Τιμή
Περί της τραγικότητας λοιπόν των γεγονότων ούτε λόγος.
Μεθαύριο τα ιδιωτικά κανάλια διοργανώνουν τηλεμαραθώνιο γαι την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ηλαία και Εύβοια.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Για ποιο λόγο είμαι τόσο αναίσθητος;
Μα δεν είμαι αναίσθητος, εξοργισμένος είμαι. Τα δύο κόμματα (ένα εκ των οποίων μεθαύριο θα κληθεί να κυβερνήσει) είναι σαφή: Για να καλύψουν τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού για τα οποία είναι και τα δύο υπεύθυνα, θα δώσουν πολλά λεφτά για τις περιοχές που κάηκαν (έτσι λένε). Που θα τα βρούν αυτά τα λεφτά;
1. Θα φορολογήσουν τα υπερκέρδη των τραπεζών που έχουν καταχρεώσει όλους τους Έλληνες;
2. Θα προσπαθήσουν να συμμαζέψουν τον Δημόσιο τομέα και θα εξοικονομίσουν χρήματα από τις σπατάλες;
3. Θα περικόψουν τους μισθούς βουλευτών, δικαστικών, διοικητών ΔΕΚΟ κλπ;
4. Θα ακολουθήσουν σοφή ενεργειακή πολιτική εξοικονόμησης πόρων και χρημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα επανεπενδύσουν τα κέρδη σε αναδιάρθρωση καλλιεργειών ανταγωνιστικών στις αγορές του εξωτερικού;
ή μήπως:
5. Θα αυξήσουν τον ΦΠΑ από 19% σε 21%, θα αυξήσουν τη φορολογία στα καύσιμα (και άρα σε όλα τα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά) και θα αυξήσουν τη φορολογία στα μεσαία εισοδήματα;
Επειδή η απάντηση είναι προφανής.
Επειδή τα λεφτά που θα κατατεθοπύν στους λογαριασμούς που διαφημίζουν τα κανάλια θα αποδώσουν τόκους οι οποίοι δεν θα φορολογηθούν και οι οποίοι θα πάνε στις τσέπες των καναλιών.
Επειδή όσο φιλανθρωπική και αν είναι η εκδήλωση, τα έξοδα της από κάπου (μαντέψτε από που) πρέπει να καλυφθούν (βλ. και υπερτιμολογήσεις).
Επειδή οι δωρεές των επιχειρήσεων εκπίπτουν από το ΦΠΑ.
Επειδή οι διαφημίσεις που θα παίξουν κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου αποφέρουν έτσι κι αλλιώς κέρδη στα κανάλια.
Επειδή στο κάτω-κάτω εγώ θα πληρώσω έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές ποσό μεγαλύτερο από αυτό που μου αναλογεί.
ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
Edited by - Τρίτοξον on 02/09/2007 18:36:25
Και από πότε έγινε η τηλεόραση μέσο φιλανθρωπίας;
Από την άλλη, πιστεύω ότι, σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, οι προσπάθειες του ιδιωτικού φορέα (και εδώ βάζω κυρίως τον έλληνα πολίτη και διάφορους μη-κρατικούς οργανισμούς) έχουν μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας σε σχέση με τον κρατικό φορέα.
Επαφύεται λοιπόν στην συνείδηση του καθενός από εμάς να βοηθήσουμε τους πληγέντες συνανθρώπους μας με όποιο μέσο κρίνεται πιο αποτελεσματικό και σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν.

Εγω με τον δικο μου τροπο, νομιζω οτι συνεισφερα και θα το κανω και στο μελλον αρκει να μην καιγονται ανθρωποι απο δικη τους ευθυνη...

Μήπως θα ήταν καλύτερος και πιο ορθός κάποιος άλλος τίτλος;

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!
Πιστεύω είναι δικαιολογημένη η θέση του αγαπητού Τρίτοξον.
Εγώ θέλω να σταθώ στη Κοροϊδία του πράματος απο πολιτικούς και
δημοσιογράφους.
Δυστυχώς το ύφος των περισσότερων Reporter πλέον,(μετά τις πρώτες
μέρες όπου έγιναν κάποιες σημαντικές προσπάθειες ανάδειξης του
θέματος και συντονισμού)είναι αν όχι προκλητικό φανερώνει ότι πλέον
δε πείθουν κανέναν.
Επίσης τα διαφημιστικά spot που παίζονται από κάποια κανάλια σαν να
παραείναι συναισθηματικά, δείχνοντας πλάνα από ανθρώπους που
υποφέρουν-σαν να προβάλλεται μια νέα ταινία και δείχνουν κάποια
σημεία της.
Όσο για τους πολιτικούς, η θέση τους δεν τους καλύπτει
όταν δηλώνουν τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν μεταξύ των θυμάτων
υπάρχουν παιδιά. Επιτέλους ας σκεφτούν ότι στη πολιτική κρίνονται
τόσο για τις πράξεις τους όσο και για τις παραλείψεις τους.
Επειδή πιστεύω ότι πλεόν έχουν μαζευτεί χρήματα πέρα από την κάλυψη
των αναγκών των ανθρώπων θα έλεγα το μεγαλύτερο μέρος να το βάλει
αυτός που με την έλλειψη πολιτικής του κατάστρεψε τις ζωές αυτών των
ανθρώπων. Και παρακαλώ,...δε μιλάω κομματικά.
Τέλος, σαν λύση ήθελα να προτείνω μη κυβερνητικές οργανώσεις
αξιόπιστες όπως ο Ερυθρός Σταυρός.
Εάν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.
Σχετικά με τους τηλεμαραθώνιους, θυμάμαι ότι αυτοί γίνονται τα τελευταία χρόνια, ειδικά για παιδιά που είναι ορφανά ή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας.
Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύω πως όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που πλήγησαν από τις πυρκαγιές μπορεί να το κάνει με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ως τον πιο κατάλληλο.
Αυτό μπορεί να σημαίνει την συμμετοχή του στον τηλεμαραθώνιο, την κατάθεση κάποιου ποσού στους ειδικούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί σε κάποιες τράπεζες, την αποστολή ρούχων, τροφίμων κλπ στους ανθρώπους αυτούς κλπ.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί, από κει και πέρα είναι στην ευχέρεια του καθενός μας να επιλέξει τον τρόπο που θεωρεί ως τον πιο αποτελεσματικό.
Πιστεύω όμως ότι όντως θα έπρεπε να εστιαστούμε στον τίτλο του θέματος και να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε μέσα από ένα γενικότερο πρίσμα σε τι μπορεί αυτός να αναφέρεται.
Καμία σκέψη? ![]()

In anticipation of my resurrection...
Θεωρώ ότι τα κανάλια πιο πολύ αποσκοπούν στην προβολή και διαφήμιση του κοινωνικού τους έργου, συν τα έμμεσα οικονομικά οφέλη που ανέφερες, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία και την υπερβολή που μας διακατέχει σαν λαό, παρά σε ειλικρινή βοήθεια.
Διαβάζοντας το μήνυμα σου σκέφτηκα ότι θα φας κράξιμο από άλλα μέλη για την "σκληρότητα" σου, αλλά με μεγάλη μου ικανοποίηση, διαπιστώνω το αντίθετο.
Στράτος

Επίτηδες έβαλα αυτόν τον τίτλο για να σοκάρω. Δεν υποννοώ κάτι περισσότερο από αυτά που έγραψα.
Επίσης, Dying_Incubus:
Όχι, δεν έχει ανακοινωθεί από κανέναν η αύξηση στο ΦΠΑ. Όπως παλαιότερα οι υποτιμήσεις της δραχμής δεν ανακοινώνονταν, έτσι και τώρα δεν ανακοινώνεται και η αύξηση του ΦΠΑ για πολλούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητιέται τέτοιο ενδεχόμενο - προετοιμάζουν το έδαφος.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=828498&lngDtrID=251
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ...
Edited by - Τρίτοξον on 03/09/2007 10:21:40
quote:
Επίτηδες έβαλα αυτόν τον τίτλο για να σοκάρω. Δεν υποννοώ κάτι περισσότερο από αυτά που έγραψα.
Κατανοητό Τρίτοξον
Παρολαυτά, ο τίτλος κάθε θέματος έχει μία ειδική βαρύτητα και σε ευαίσθητα θέματα όπως το παρόν, χρειάζεται κάποια μεγαλύτερη προσοχή. Δεν αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις σου.
Ο τίτλος του θέματος αλλάζει από:
"Ούτε μισό ευρώ για τους πυροπαθείς (!)"
σε:
"Ούτε μισό ευρώ στον τηλεμαραθώνιο (!)"

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!