- Η σχέση του Αληθινού βρικόλακα με τον Δράκουλα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Έχω την αίσθηση πάντως ότι στηρίζεται σε λάθος βάση, με κύριο στοιχείο ενδιαφέροντος την ικανότητα σε μία ακόμη "Κυριαρχία".
Θα έλεγα ότι το πρώτιστο ενδιαφέρον του Αναζητητή θα έπρεπε να είναι η προσπάθεια μεταλλαγής, η οποία "περνάει" και από την Αστρική Προβολή, εν συνειδήσει, με στόχο ανώτερο του Αστρικού Κόσμου.
Αυτό το "εν συνειδήσει" είναι το κλειδί για το πέρασμα στον Νοητικό Κόσμο, τον Κόσμο των Ιδεών, που και αυτός απαιτεί την "Διαρκή Εγρήγορση" για την μετέπειτα Άνοδο.
Θα μπορούσε να φαντασθεί, κάποιος από μας, ότι τα εξελιγμένα όντα βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου και όχι Διαρκούς Εγρήγορσης;
Η Διαρκής Εγρήγορση και η συμμετοχή και συλλειτουργία στην ολοκλήρωση της λεγόμενης "Όγδοης Ημέρας" θα πρέπει να είναι ο στόχος του "Θεουργού" και η κατάσταση της Θεουργίας απαιτεί 2 μόνο στοιχεία συνδυασμένα μεταξύ τους, ΓΝΩΣΗ & ΑΓΑΠΗ.
Παρακαλώ από την Αγάπη αφαιρέστε την Αφέλεια.
Περί ΘΕΟΥΡΓΙΑΣ έχουν αναφερθεί οι:
Νικόλας Μαργιωρής: Η ΘΕΟΥΡΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, Εκδ. ΟΜΑΚΟΕΙΟΝ
Πέτρος Γράβιγγερ: ΜΑΓΕΙΑ, ΨΥΧΟΥΡΓΙΑ, ΘΕΟΥΡΓΙΑ, Εκδ. ΒΙΒΛ.ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΟΣ
Πολυχρόνης: ΘΕΟΥΡΓΙΑ, Εκδ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Με Αγάπη
dimelis
εδωσες στο θεμα μια διασταση την οποια εγω προσωπικα δεν την ειχα φανταστει.Πραγματι ισως να εχουν ετσι τα πραγματα!Θα διαφωνισω ομως σε οσα αναφερεις περι "Θεουργο" λογω του οτι δεν πιστευω στην θρησεια αλλα στην επιστημη.Χωρις αυτο να συμαινει ομως οτι δεν την σεβομαι.Την γνωμη μου περι θρησκιας και επιστημης δεν μπορω να την αποθεσω εδω cause δεν εχει σχεση με το θεμα του topic.
Παντως το post σου περιεχει αρκετη τροφη για συζητηση!
StorM_GmA
Διαχωριζουν κυριως δυο φασεις:Την φαση των αργων κυματων "βραδυκυματικη" φαση του υπνου και την ταχυκυματικη φαση η αλλιως την παραδοξη φαση του υπνου.
Οι δυο αυτες φασεις εναλλασονται μεταξυ τους αρχιζωντας και τελειωνοντας ομως παντα με την φαση των αργων κυματων(σε εναν φυσιολογικο συνηθες υπνο τουλαχιστον).Την φαση των αργων κυματων διαδεχεται η εμφανιση στο ΕΕΓ κυματων μικρου πλατους και υψηλης συχνοτητας τα οποια ειναι χαρακτηριστηκα για τον ανθρωπο οταν ειναι ξυπνιος και σε εγρηγορση.Καθοτι ομως ο ανθρωπος σ αυτη τη φαση βρισκεται σε κατασταση βαθεος υπνου χαρακτηρηστικε ως <παραδοξη> φαση του υπνου.Εχει αποδειχτει οτι σε αυτη τη φαση του υπνου ο ανθροπως βλεπει τα ονειρα.Η διαρκει αυτης της φασης οπως και η ενταση της εξαρταται απο την ηλικια.Τα νεογενητα λοιπον περναν 60% του υπνου τους στην φαση του παραδοξου ενω οι ενηλικες περιπου 20% ενω στους ηλικιωμενους ακομη λιγοτερο.Ο παραδοξος υπνος λειτουργει σαν ενα ειδος εκφορτισης του συναισθηματικου αγχους της ημερας (για αυτο και μεγαλωνει η διαρκεια του μετα απο ημερες εντονων συγκινισιακων καταστασεων).Κατα την διαρκεια του παραδοξου υπνου εχουμε και την REM φαση του υπνου.
Εχει αποδειχτει οτι αν τον ανθρωπο τον ξυπνησουμε στην παραδοξη φαση τοτε ο ανθρωπος θυμαται τα ονειρα του και τα διηγηται.Αυτο δεν συμβαινει οταν τον ξυπνησουμε στην βραδυκυματικη φαση.Το αντιθετο αυτη η φαση εχει την ιδιοτητα να <σβηνει> τα ονειρα απο την μνημη μας.Αν τον ανθρωπο τον ξυπνησεις εστω και λιγα λεπατα μετα το τελος του παραδ.υπνου τοτε εχει ηδη ξεχασει μεγαλο μερος των ονειρων του.Ειναι διαπιστωμενο οτι ολοι οι ανθροποι βλεπουν ονειρα αλλα τα θυμουνται μονο οσοι ξυπνουν στην παραδοξη φαση του υπνου.ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΚΣΗ ΦΑΣΗ (ΚΑΠΟΥ 1,5 ΜΕ 2 ΩΡΕΣ)ΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΕΡΝΑΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ!Ολα αυτα καναν μερικου ερευνητες να μηλανε για τον παραδοξο υπνο ως μια τριτη κατσταση της ζωης του ανθρωπου μετάξη υπνου και ξυπνιου.
Η παραδοκση φαση ειναι πολυ σπουδαια για την ομαλη ζωη του ανθρωπου.Αν εναν ανθρωπο τον ξυπνας συνεχεια στην παραδοξη φαση του υπνου αυτο επιφερει σε δυσλειτουργιεσ της ψυχικης υγειας του ατομου.
Ο Αμερικανος ερευνητης Dement κατα την διαρκεια 5 ημερων στερουσε απο τους δοκιμαζομενους του αυτην την φαση του υπνου.Την ημερα αυτοι ητανε πολυ ευερεθιστοι και με ασχημη διαθεση.Μετα απο 5 ημερες ο Dement αναγκαστηκε να διακοψει το πειραμα του καθως και στου 8 δοκιμαζομενουσ ειχαν αρχισει να εχουν παραισθησεις.ΝΟΜΙΖΑΝΕ ΟΤΙ ΑΠ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ ΦΥΤΑ Η ΟΤΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ!Χαρακτηριστικο ειναι οτι οταν μετα του εδωσε την ευκαιρια να κυμηθουν κανονικα αυτοι κοιμηθηκαν πανω απο μια μερα και κυριως στον παραδοξο υπνο,δηλαδη ο οργανισμος τους αναπληρωνε το ελλειμμα αυτης κυριως της φασης του υπνου.Αλλοι δοκιμαζωμενοι του, που τους ξυπνουσε στην φαση των βραδεων κυματων δεν παρουσιασαν τετοια φενομενα και την ημερα νοιωθαν ξεκουραστοι και ευδιαθετοι.Ολα αυτα αποδεικνυουν την σημασια που εχει ο υπνος και τα ονειρα για την φυσιολογικη δραστηριοτητα του ανθρωπου την ημερα.
Καληνυχτα λοιπον και καλα ονειρα ;).
Καλησπερα σας
κ. Σκορπιε πολυ καλο το θεμα σου.
Με αλλα λογια Αστρικη Προβολη δε υπαρχει? Απλα ειναι μια φαση του παραδοξου υπνου, ε;
Φιλικα
ManDeaf
H συνειδητη ονειρευση "Lucid Dreaming"(δηλ.το να ονειρευεσαι και να το συνηδιτοπειης αυτο)ειναι ενα αρχικο και σημαντικο βημα για μια αστρικη προβολη.
Ενδιαφερον θα ειχε να μας πεις για τις δικες σου εμπειριες αστρικης προβολης;τι βλεπεις ,που πηγαινεις τι αισθανεσαι και ποσο καιρος ειναι που εχεις αυτες τις εμπειριες...
Φιλικα
edo sthn Ελλαδα panta i parimies bgenane apo alithies, den xero an xerete tin parimia pou leme <
oso afora tin astriki provoli einai apodedigmeno apo epistimones oti einai epikindini!min nomizete oti i epistimi den asxolite me kati tetio kai imaste emeis i monadiki merida twn anthropon pou asxoloumaste me kati tetio mporei i epistimi na exei brei idi apontiseis se auto pou psaxnoume oloi mas edo k na min theloun na anaferoun tipota!!opos sas ipa stin arxi einai epikindino gia para polous logous pou exo brei se biblia parapsixologon pou asxolountai me to sigkekrimeno thema pou parameni aneksigito giayto briskete sto tmima tis parapsixologias.Loipon iparxoun molinsis pou mporis na pathis se ena astriko taksidi na kolisi kapio virus asxeto apo tin molinsi kai sinithos giana xrisimopiisis tin astrikh proboli sosta xriazese kapio antivirus. Einai sithes problima apo anthropous pou exoun bgei se a.p. xoris na to theloun kai exoun kolisi kapio Virus kai den to gnorizoun kai oute mporis na to gnorizis giayto meta tin epistrofi tous apo to taksidi exoune psixologika problimata.(skeftite oti kati san to PC sas, otan kalas enan virus den ton pernis kateuthia idisi mporis na litourgeis mazi tou alla ayto na kanei eyaloto to PC se ksenes epithesis kai na toy dimiourgi disdilitourgia)etsi kai esis meta apo tin a.p. se megalo pososto kapia extra erethismata. Den thelo na tromokratiso i na sas kano na stamatisete tin prospathia giati kai ego o idios prospatho! alla kalo prin kanoume kapia bimata na kseroume pou patame. Tora antivirus pou proanafera mporis to dimiourgis mono sou metin skepsi sou (san na se peribali mia aspida(i ayra ) otan kanis to taksidi kai niothis asfalis mesa se aftin). Kalo einai na kanis ayta ta taksidia me kapia boithia apo kapion empeiro <
Απο μικρη εχω μια μανια με τα περιεργα που συμβαινουν γυρω μας και κατα καιρους μου εχουν συμβει και διαφορα.Μπηκα τυχαια χτες στη σελιδα αυτη και τρελαθηκα.Ειναι τελειο να βλεπεις πως και αλλοι ανθρωποι νιωθουν το ιδιο οπως κι εσυ και να μη φοβασαι να εκφραστεις γιατι θα σε πουνε τρελλη.Μου εχει συμβει παραπολλες φορες ενω νιωθω οτι εχω ξυπνησει να μην μπορω να κουνηθω ουτε και να ανοιξω τα ματια μου.Παλια προσπαθουσα απεγνωσμενα να ξεφυγω απο αυτη την κατασταση που βρισκομουνα γεματη πανικο.Τωρα βεβαια ξερω οτι κατι μου συμβαινει και οτι καπια στιγμη περναει και δε φοβαμαι.Περιμενω απλα να περασει.Δεν ξερω τι ειναι αυτο που νιωθω.Εχει αυτο καποια σχεση με την Α.Π.;Δεν εχω νιωσει να βγαινω απο το σωμα μου ποτε.
iatriki diataraxi!
otan koimomaste, ena meros tou egkefalou mas, "mplokarei" ta simata pou stelnontai sta akra
mas, san metro profylaksis, wste na min mporoume na kinithoume enw oneireyomaste.
Auti i leitourgia, merikes fores, den ufistatai kata tin diarkeia tou upnou, me apotelesma na
exoume tin gnwsti se olous mas upnovasia (oxi aparaitita perpatima opws einai genikws gnwsth,
alla omilia, kinisi twn akrwn, klp)
Alles fores, auti i leitourgia sinexizei na uparxei gia peripou miso lepto, afou ksipnisoume. Tote
exoume to sleep paralysis: den mporoume na kinithoume, me diskolia anapneoume (auto giati
otan koimomaste anapneoume me diaforetiki sixnotita apo otan eimaste ksipnioi. me apotelesma
ama prospathisoume na anapneusoume pio grigora na noiwthoume dispnoia). Akoma polloi
anaferoun ixous kai paraksenes skies sto dwmatio. Auto simvainei epeidi o egkefalos mas
akoma "oneireuetai" me apotelesma ixoi kai eikones na ksefeygoun apo to uposeinidito kai na
ginontai antiliptoi apo emas.
i diataraxi ofeiletai kiriws sto agxos, stin elleipsi upnou, kai stin katanalwsi oinopneumatws kai narkwtikwn ousiwn. Otan ofeiletai stous prwtous 2 logous, emfanizetai sinithws se mikres ilikies
Filika Scorpios.
ara ta dexeste???????
καινουργιος στην παρεα σας.
μια ερωτηση μονο για να μην σας πολυκουραζω.
οι αισθησεις στα αστρικα ταξιδια ειναι φυσιολογικες? η οραση ειναι κανονικη? διακρινεις οποιαδηποτε λεπτομερεια?αντιλαμβανεσαι τα παντα?
Αναφερομαι σε συνηθισμενους χωρους και οχι σε αλλες διαστασεις.
θελω να σταθω λιγο σε αυτο που λετε για ενα κεντρο του εγεφαλου του "κοβει" την λειτουργια των νευρων κατα την διαρκεια του υπνου.
Οι περισσοτεροι θα ξερετε το RΕΜ (οχι το συγκροτημα :D )(Rapid Eye Movement).Το οπτικο νευρο,κατα την διαρκεια των ονειρων,ερεθιζεται οπως ακριβως οταν ειμαστε ξυπνιοι!!!το ιδιο φαινομενο παρατηρειται και σε ζωα οπως οι γατες,κατι που δειχνει οτι και τα ζωα ονειρευονται.
Αν πραγματι το ματι κινηται κατα την διαρκεια του ονειρου,για να "δει",τοτε μηπως θα μπορουσαμε να μαγνητοσκοπησουμε τα ονειρα???
StorM_GmA
Fιλε storm, με κάθε επιφύλαξη, δεν νομίζω οτι το REM έχει οποιαδήποτε σχέση με τα όνειρά μας, γιατί, (τονίζω κατα την γνώμη μου) το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι παρόμοιο με το "τίναγμα" και την ομιλία κατα την διάρκεια του ύπνου.
Δέν ;eχει δηλαδή άμεση σχέση με τα όνειρά μας, αλλα με thn συναισθηματική φόρτιση που δεχόμαστε κατα την διάρκειά τους.
Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει οτι το REM συμβαίνει ταυτόχρονα με άλλα φαινόμενα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την συναισθηματική φόρτιση που δεχόμαστε.
Για παράδειγμα έχει ανακαλυφθεί οτι ενώ ονειρευόμαστε, εκτός απο το REM, παρατηρείται άυξηση των καρδιακών παλμών, και αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα.
I never wanted to know...
Never wanted to see...
I've wasted my time
'till time wasted me...
Θα μπω κατευθειαν στο θεμα...
Δυστυχως για να πραγματοποησει καποιος Α.Π δεν ειναι τοσο ευκολο.
Ενω μερικοι διαστρεβλωνουν τα πραγματα, και ενω μπορει να τους συμβαινουν καποια φυσιολογικα πραγματα, πιστευουν οτι ειχαν καποια Α.Π ή κατι αλλο περα απο την συνηθισμενη γηινη λογικη.
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν ατομα που εχουν καποιες ζησει καποιες εμπειριες(προσωπικα πιστευω στην Α.Π).
-Αυτο ισως να συμβαινει γιατι καθε ανθρωπος θελει να νιωθει διαφορετικος(να θελει να εχει αυτο το κατι που τον κανει διαφορετικο απο τους αλλους).
-Με αυτα που εγραψα δεν θελω να θιξω κανεναν, απλως ειναι μια προσωπικη αποψη που ηθελα να πω...
Ημουν σε ενα τοπιο και ξαφνικα βλεπω ενα φιδι, με κοιταει και μετα με τσιμπαει στο χερι.Εγω δεν εκανα τιποτα απλως το κοιταζα μετα νευριασα
και το κοιταξα και του ζητησα νευριασμενος να παρει πισω το δηλητηριο.Αυτο σαν να υπακουσε και με ξανατσιμπησε και ρουφηξε το δηλητηριο χωρις να νιωθω πονο και μετα πεθανε το φιδι.
-Ενα αλλο ονειρο ηταν, με κυνηγαγαν λεει για να με σκοτωσουν και με ειχαν στριμωξει σε ενα δρομο καποια ατομα και με πυροβολησαν, αλλα δεν με σκοτωσαν γιατι το καταλαβα και επεσα κατω κανοντας τον νεκρο και μετα ξυπνησα...
-Εδωσα αυτα τα παραδειγματα γιατι αυτα τα ονειρα τα ελενχα εγω ηταν λες και ηταν αληθεια και επρεπε να αποφασισω τι ειναι καλυτερο για να ζησω.
Και δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο ...
Θα ηθελα μια απαντηση...
-Και κατι αλλο μερικες φορες ειμαι σε μια κατασταση να υπνου-ξυπνιου.
Τι εννοω? Εννοω πως βλεπω ονειρο ενω ξερω πως ειμαι ξυπνιος.
Και ξυπναω ξαφνικα νιθωντας π.χ οτι πεφτω σε μια λακουβα και το σωμα μου τρομαζει και ενεργοποιουνται τα αντανακλαστικα και τιναζομαι επανω απο το κρεββατι μου(μερικες φορες και με μια αισθηση φοβου).
Δεν ξερω τι ειναι ολα αυτα...
Μηπως θα μπορουσατε νασ μου δωσετε μια απαντηση?????
Υ.Γ Ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος που εχει αυτα πως να τα πω -συμπτωματα-
Απλα δεν ξερω τι τα προκαλει και θα ηθελα μια απαντηση...
Α..... και κατι αλλο οταν ειμαι στη κατασταση οπως ειπα υπνου-ξυπνιου μπορω να νιωθω το σωμα μου οτι κοιμαται ενω εγω μεσα μου ειμαι ξυπνιος
και νιωθω μια χαλαρωση σε ολο μου το σωμα...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΩ
Ελπιζω να μην σας κουρασα...
Απλως ψαχνω απαντησεις![]()
![]()
![]()
.... και δεν ειμαι ο μονος
" Όταν αποριφθούν όλες οι λογικές ερμηνείες , τότε
αυτή που μένει , όσο απίθανη και αν είναι , πρέπει
να είναι η λύση του προβλήματος "
Edited by - Triton on 25/07/2002 15:41:03
αυτο που αναφερεις για την κατασταση υπνου-ξυπνιου,πιστευω οτι ειναι lucid dreaming αλλα καλυτερα να σε διαφωτησουν καποιοι πιο ψαγμενοι απο μενα πανω στο θεμα.
quote:
Και ξυπναω ξαφνικα νιθωντας π.χ οτι πεφτω σε μια λακουβα και το σωμα μου τρομαζει και ενεργοποιουνται τα αντανακλαστικα και τιναζομαι επανω απο το κρεββατι μου(μερικες φορες και με μια αισθηση φοβου).
απ'οτι εχουν αναφερει παραπανω,αυτο συμβαινει λογω του οτι εχεις βγει απο το σωμα σου και για καποιο λογο,επιστρευεις ακαριεα στο σωμα σου.
καλως ηρθες ξανα φιλε akpe.
Αυτο που ειπα για το REM το εχω διαβασει αλλα για να το λες εσυ,κατι παραπανω θα ξερεις. :D
StorM_GmA
quote:
αυτο που αναφερεις για την κατασταση υπνου-ξυπνιου,πιστευω οτι ειναι lucid dreaming αλλα καλυτερα να σε διαφωτησουν καποιοι πιο ψαγμενοι απο μενα πανω στο θεμα.
Μια μικρή διόρθωση, καθώς πολλοί το μπερδεύουν, το lucid dreaming είναι η περίπτωση που ονειρεύεσαι, καταλαβαίνεις οτι ονειρεύεσαι αλλα δέν ελέγχεις τα όνειρά σου. Δέν γνωρίζω αν υπάρχει όρος για τον έλεγχο των ονείρων...
I never wanted to know...
Never wanted to see...
I've wasted my time
'till time wasted me...
που λες λέγεται conscious dreaming, ενώ lucid είναι αυτό που τα ελέγχεις κι όλας !
Sfranky