ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η σχέση του Αληθινού βρικόλακα με τον Δράκουλα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η σχέση του Αληθινού βρικόλακα με τον Δράκουλα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Zasod103 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/6
akpeΜέλος
28/07/2002, 01:59:19
Φιλε SFranky ζητώ συγνώμμη, έχεις απόλυτο δίκιο

I never wanted to know...
Never wanted to see...
I've wasted my time
'till time wasted me...

Darkangel_78Μέλος
13/08/2002, 22:59:41
Καλησπέρα παιδιά!!
Βάζω μήνυμα στο topic αυτό (άτοπα ίσως; θα κριθεί στην πορεία) αλλά νομίζω ότι είναι ότι πιο κοντινό στην Α.Π.Θα ήθελα τη βοήθεια όλων των φίλων που έχουν ζήσει κάτι τέτοιο να μου δώσουν ένα στοιχείο,μια εξήγηση ίσως....

9/08/2002
Καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή μου και (ως συνήθως) έκανα chat με έναν ΚΑΛΟ μου φίλο,έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα.Το παιδί αυτό μιλούσε από ένα internet cafe σε μια πόλη μακριά από την Αθήνα,που δεν έχω επισκεφτεί ποτέ.
Όπως το 'φερε η κουβέντα,προσπάθησα,μεταξύ σοβαρού και αστείου,να μαντέψω τί φορούσε.

Τότε συνέβη κάτι που δεν θυμάμαι να μου'χει ξανασυμβεί:έκλεισα τα μάτια μου για ένα-δυό δευτερόλεπτα και "είδα" κάτι...Δεν ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω με λόγια...ήταν σαν κοιτούσα μέσα από ένα θολό τζάμι...βρισκόμουν ξαφνικά σ'έναν άγνωστο χώρο.Μπορούσα να υπολογίσω στο περίπου αποστάσεις ενώ θυμάμαι αρκετά καλά χρώματα και θέσεις αντικειμένων.Έριξα τρεις "ματιές".Την πρώτη φορά στεκόμουν ακριβώς πίσω από τον φίλο μου και λίγο πιο μακριά,τη δεύτερη πιο κοντά,όρθια πίσω από το δεξιό ώμο του και τον κοιτούσα που πληκτρολογούσε.Την τρίτη κοίταξα έξω στο δρόμο.Το ξέρω ότι η περιγραφή ίσως σας κουράσει αλλά θέλω να τονίσω το πόσα θυμάμαι από αυτά που είδα και μάλιστα μετά απο αρκετές μέρες.

12/08/2002
Την επόμενη φορά που ξαναμιλήσαμε,άρχισα να περιγράφω τί είδα και του ζήτησα να μου πει αν είναι όντως έτσι τα πράγματα.Όχι μόνο ήταν έτσι τα πράγματα,αλλά είδα και κάποια αντικείμενα από άλλες χρονικές στιγμές,που δεν υπήρχαν εκεί τότε.Και εξηγούμαι:Το κατάστημα αυτό είχε υποστεί ανακαίνιση αλλά εγώ περιέγραφα το πως ήταν πριν.Δεύτερον,"είδα" δυο αναπτήρες και τους περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεια,ένας που ανήκει σε ένα φίλο του φίλου (άγνωστο σε μένα άνθρωπο) και άλλος που ο φίλος μου είχε χάσει.Σας μπέρδεψα?

Φανταστείτε τώρα την έκπληξη του φίλου μου όταν τα συζητούσαμε όλα αυτά.Το παληκάρι νόμισε ότι τον παρακολουθούσα.Και φυσικά τη δική μου έκπληξη,όταν διαπίστωσα ότι αυτό που συνέβη δεν οφείλεται στη ζέστη...

Σας χαιρετώ και περιμένω τις απαντήσεις σας!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

14/08/2002, 19:45:34
Καλησπέρα αναζητητές της γνώσης και της αλήθειας.
Η αφορμή να ασχοληθώ για πρώτη φορά μ' αυτό το τόπικ, είναι το μήνυμα που έγραψε η αγαπητή Darkangel_78.
Το άτομο με το οποίο συνομιλούσε, ήμουν εγώ. Περιέγραφε πράγματα με τόσες λεπτομέρειες, (από το τι φορούσα μια συγκεκριμένη στιγμή μέχρι το ποτό που έπινα),που στην κυριολεξία ΕΠΑΘΑ. Αφού κάποια στιγμή σκεφτηκα να γυρίσω, μια και νόμιζα πως ήταν πίσω μου.
Δεν ξέρω αν το περιστατικό έχει σχέση με την αστρική προβολή, μα μου φάνηκε τόσο έντονο, τόσο περίεργο, που θα ήθελα τη γνώμη και των υπολοίπων μελών.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

thothΙδρυτικό Μέλος
15/08/2002, 10:51:38
Πραγματικά είναι πολύ αλλόκοτη αυτή η εμπειρία.

Θα ήθελα να ρωτήσω, την "Dark Angel", αν είχε ανάλογες εμπειρίες με αυτήν στο παρελθόν.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Darkangel_78Μέλος
15/08/2002, 14:35:51
Καλησπέρα και από μένα!
Επιτρέψτε μου πρώτα να ευχηθώ "χρόνια πολλά" σε όλους τους φίλους εδώ στο Esoterica,πάντα με υγεία και ειρήνη.

Αγαπητέ Thoth,σ'ευχαριστώ που εν μέσω θέρους απάντησες τόσο γρήγορα. Μου έχει συμβεί αρκετές να προσπαθώ να φανταστώ ένα χώρο άγνωστο σε μένα και αρκετές φορές να μαντεύω σωστά.Επίσης μου έχει συμβεί να δώ όνειρα προφητικά.Αυτή τη φορά όμως ένιωσα πραγματικά να "ΒΛΕΠΩ" αυτό το χώρο σαν να ήμουν εκεί,ενώ ήμουν ξύπνια.Δεν ξέρω τί προκάλεσε την εμπειρία αυτή,όμως με τη βοήθεια του καλού μας φίλου Αχέροντα επιβεβαίωσα ότι δεν ήταν παραίσθηση.

Περιμένω τα σχόλια και των άλλων παιδιών και εδώ είμαι για ότι θέλετε να ρωτήσετε.
Σας χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος!

svenardosΝέο Μέλος
16/08/2002, 20:13:52
ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ Darkangel_78 ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .!!!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ !!

ΤΟ ΑΣΤΡΟΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ , ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΣ ΤΟ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ .

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ
ΔΕΣ ΤΟ ΣΑΝ ΔΩΡΟ

Darkangel_78Μέλος
16/08/2002, 22:45:44
Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι!!
Φίλε Svenardo καλώς μας όρισες και σ'ευχαριστώ που το πρώτο σου μήνυμα το αφιερώνεις για να μου απαντήσεις.

Συμφωνώ με αυτό που λες ότι οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες,και η αλήθεια είναι ότι δε φοβάμαι.
Όπως είπα και στο μήνυμά μου έχω δει προφητικά όνειρα.(Περιπτώσεις conscious και lucid dreaming).Ίσως αυτό να ήταν η αρχή για κάτι πιο "απτό" αν θες,γιατί τα όνειρα δεν τα ελέγχουμε ούτε τα προκαλούμε πάντα.
Η αλήθεια είναι ότι ναι,θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν σ'εκείνο το χώρο.
Μπορεί αυτό να ήταν ένα είδος "επίσκεψης" ,ίσως να ήμουν εκεί και αυτό που έγινε με έκανε να το συνειδητοποιήσω,γιατί όχι?

Να σε ρωτήσω κάτι τώρα.Διάβασα ότι είπες <<ΤΟ ΑΣΤΡΟΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΑ >>.
Αυτό από πού προκύπτει?Εσύ προσπάθησες να πραγματοποιήσεις ποτέ αστρική προβολή?

Ψάχνοντας για απαντήσεις!!Ο Σκοτεινός Άγγελος!

svenardosΝέο Μέλος
18/08/2002, 21:47:32
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΕ ΑΓΓΕΛΕ,Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΟΥ.
(καλώς μας όρισες και σ'ευχαριστώ που το πρώτο σου μήνυμα το αφιερώνεις για να μου απαντήσεις.)
ΑΠΛΩΣ ΑΡΚΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ FORUMS ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ .
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ AYTO ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ , ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ, ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΝΟΩ

ΑΘΕΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ , ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΩΝ KAI HTAN O ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΥΤΟ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΩ .

ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ .
ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ Η ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΟΣ (conscious dreaming ) .
ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.
ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΟΓΟΥ.
ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ .

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΣΟΠΤΡΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE TOY ESOTERICA (FORUMS) ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ TOPIC (ΜΕΣΩ MAIL ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΕΙΧΑ ΤΕΛΙΚΑ ,ΠΑΝΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΣΟΠΤΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Darkangel_78Μέλος
18/08/2002, 22:24:50
Καλησπέρα και πάλι.
Αγαπητέ Svenardo είπα ότι δεν ελέγχουμε τα όνειρά μας ΠΑΝΤΑ.Τουλάχιστον εγώ δεν τα ελέγχω όλα.Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου έχω τον έλεγχο του "σεναρίου" αλλά είναι μειοψηφία.
Ότι άλλο μου έχει συμβεί (όνειρα,επιθανάτιες εμπειρίες,εξωσωματική εμπειρία) ήταν εντελώς απρόκλητο .Δεν έχω κάνει κανενός είδους άσκησης όχι λόγω φόβου,αλλά γιατί δεν ξέρω αν θα ήταν φρόνιμο να προκαλέσω τέτοιες καταστάσεις.Αφού συμβαίνουν από μόνες τους,γιατί να ζορίσω τα πράγματα?
Εξάλλου,έχω διαπιστώσει ότι με την πάροδο του χρόνου σημειώνω εξελικτική πορεία.Δηλαδή άρχισα με επιθανάτια εμπειρία στα 8 μου (διάβασε εκεί τα μηνύματά μου),μετά άρχισε το consious dreaming,έπειτα το lucid dreaming και τώρα η αθέλητη εξωσωματική εμπειρία.Το θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθει και ο έλεγχος ή τέλος πάντων το επόμενο βήμα.

Σέβομαι το ότι δεν επιθυμείς να μιλήσεις για τη δική σου πρόοδο,αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό για μένα να συζητήσω μέσα σ'ένα τέτοιο περιβάλλον την εμπειρία μου και να δω αν υπάρχουν κοινά σημεία σε τέτοιες καταστάσεις.Δεν αναζητώ καθοδηγητές-δεν ξέρω αν κάνω καλά-αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και τελικά,ότι είναι να γίνει,θα γίνει.
Σας χαιρετώ όλους και περιμένω τις απαντήσεις σας!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!

lgdcaΝέο Μέλος
31/08/2002, 11:23:35
geia sas!
pragmatika exw entypwsiastei apo to olo thema kai xeromai pou h shzhthsh einai se toso kalo epipedo!!!!
astrikes provoles pisteya pws den eixa zhsei h toulaxiston den tis eixa siniditopoihsei!kapoies periptwseis omws me ekanan na alaksw kata kapoio tropo gnwmh...tha hthela na sas tis perigrapsw kai sth shnexeia na mou peite thn gnwmh sas
sta kathmerina oneira pou vlepw kata ton upno kai sta opoia den dinw idieterh shmasia,egv pezw ton rolo toy theath,xwris na pernw energo rolo,kai xwris na mporw na anatrepsw to "senario" toy oneiroy...
mou exei shmvei ostoso se kapoia oneira(para polu elaxistes fores)na mporw na eleksw kai na kathodighsw thn roh toy oneiroy...to senario pleon na vriskete sta xeria moy kai na mporw na kanw sxedon oti thelw egw!!!!!!!...esthanomai ekeinh th stigmh(pistepste me,to esthanomai para polu dinata) oti egw ws psyxh mporw na eleksw ton eggefalo moy ws zotiko organo,apo eksw.
ksana lew oti auto exei shmvei polu liges fores kai gia polu ligo.wstoso den kruvw pws esthanomai ekeinh th stigmh polu wraia...aisthanomai polu dinatos!!!!
lipon den nomizete oti autos o diaxwrismos metaksy ths pshxhs(astrikou swmatos) kai toy eggefalou ws zotiko organo(eksw apo emena)mporei isws na einai kai ena polu arxiko stadio mias astrikhs provolhs???????
ti pisteuetai gia thn shggekrimenh periptwsh?tha hthela na akousw kapoies gnwmes giati aisthanomai kapws mperdemenos...pisreuw pws oi gnwmes sas tha me vohthousan,estw kai ligo!

bye!

25/10/2010, 19:59:42
quote:
θα ειχαμε το παραλογο της μη αρχης

1. Γιατί είναι παράλογο; Με βάση ΠΟΙΑ στοιχεία το ισχυρίζεσαι;

2. Το παράλογο της μη αρχής ΔΕΝ ισχύει για το Θεό;

quote:
ο Θεος υπερβαινει την ανθρωπινη λογικη εξ' ορισμου, ειναι υπερλογος

Δηλαδή; Είναι ζήτημα ορισμού;

quote:
εσεις ομως υποτιθεται οτι θελετε να εξορισετε το Θεο απο το συμπαν και προτεινετε ενα λογικοτερο μοντελο

Όχι εμείς. Εγώ θεωρώ ότι χωράνε ΚΑΙ τα δύο στην κοινωνία μας. Με ενοχλεί όμως η ΠΑΡΑΛΟΓΗ βεβαιότητα που δείχνετε κάποιοι

quote:
ε αυτο που σας λεω ειναι οτι το μοντελο που προτεινετε ειτε ετσι ειτε αλλιως ειναι κι αυτο παραλογο γιατι δεν εχει σημειο εκκινησης.

Δηλαδή ο κύκλος είναι παράλογος ως σχήμα ΑΡΑ δεν υπάρχει, έτσι;
Ο κύκλος του αζώτου δεν έχε αρχή ας πούμε. Η κότα είναι παράλογη γιατί δεν ξέρουμε τι υπήρχε πρώτα η κότα ή το αβγό

26/10/2010, 01:58:18
αν δεν καταλαβαινεις γιατι η μη αρχη αντιβαινει στη λογικη θα κανω μια προσπαθεια να στο εξηγησω...

στον κοσμο που ζουμε καθε φαινομενο και καθε εμβιο ον εχει σαν προυποθεση υπαρξης καποιο προηγουμενο αιτιο (πιχι το χι κουνελι υπαρχει γιατι ο μπαμμπας του και η μαμα του ερωτευθηκαν)..

στη μη αρχη δεν υπαρχει καποιο πρωταρχικο αιτιο...

αυτο τι σημαινει;

οτι το ενδεχομενο κυκλικο συμπαν εχει χαρακτηριστικα που εμεις οι ενθεοι αποδιδουμε στο Θεο...

και που εσεις ομως δεν θελετε να αποδιδετε ουτε στο Θεο, ουτε πουθενα...

ελα ομως που ενα κυκλικο συμπαν, δηλαδη μια ατερμονη διαδοχη συμπαντων που γεννιονται και καταστρεφονται, οδηγει επισης στη μη αρχη, στην αιωνιοτητα, που ειναι θεικη ιδιοτητα...

ποιο ειναι το αιτιο αυτης της αλυσιδας συμπαντων;

εισαστε υποχρεωμενοι να απαντησετε οτι δεν υπηρξε πρωταρχικο αιτιο...

μ'αυτη τη δηλωση ομως βρισκοσαστε ηδη στο χωρο της μεταφυσικης...

γιατι αγαπητε Βιομηχανικε το χωρις-αρχη και το χωρις-αιτιο ειναι μεταφυσικη...

26/10/2010, 02:04:44
quote:
Δηλαδή ο κύκλος είναι παράλογος ως σχήμα ΑΡΑ δεν υπάρχει, έτσι;

καθε κυκλος, καθε ελειψη, καθε σπειρα, στο συμπαν που γνωριζουμε ειχε μια αρχη και ενα αιτιο...

πιχι οι ελειψοειδεις τροχιες των πλανητων γυρω απο εναν ηλιο και αρχη ειχαν και αιτιο που οδηγησε σε αυτη την αρχη..

εσυ μου ζητας να αποδεχθω ενα φαινομενο χωρις αρχη...

ναι φυσικα και θα μπορουσα να το αποδεχτω...

μη μου ζητας ομως κιολας να αποδεχτω οτι συμβαδιζει με τη λογικη οπως τη γνωριζουμε...

26/10/2010, 02:09:28
quote:
Δηλαδή; Είναι ζήτημα ορισμού;

ακριβως, ο Θεος ειναι η ποιοτητα εκεινη που υπερβαινει το χρονο και που δεν γνωριζει αλλιωση η μεταβολη, ειναι το Ειναι σε αντιδιαστολη με το Γιγνεσθαι...

μπορεις να το δεις και ως εξης...

ο χρονος ειναι ενα φαινομενο (που δημιουργει το γιγνεσθαι σε συνδιασμο με το χωρο)...

και ο Θεος ειναι ενα αλλης ταξης φαινομενο που δεν εξαρταται απο το χρονο και το χωρο, δεν ειναι γιγνεσθαι, ειναι κατι διαφορετικο....

οι κοσμοι μπορει να ειναι αιωνιοι, μπορει δηλαδη να υφισταται η διαδοχη συμπαντων που λεγαμε, αλλα ο λογος που υφισταται ειναι οτι κατι αιωνιο, ο Θεος, την προκαλει στο διηνεκες...

αν δεν δεχεσαι οτι ο Θεος προκαλει αυτη την αιωνια γεννηση-θανατο-επαναγεννηση κοσμων τοτε πρεπει να ανακαλυψεις εναν επισης αιωνιο παραγοντα που την προκαλει...

ε αυτος ο αιωνιος παραγοντας, ο Λογος αυτης της αιωνιας διαδικασιας, δεν θα ειναι πολυ μακρια απο το Θεο οπως τον οριζουμε εμεις...

πρωτα απ' ολα γιατι θα ειναι αιωνιος και ακαταλυτος...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 26/10/2010 02:15:25

26/10/2010, 03:59:32
Για να διαπιστωθεί αν ο αθεϊσμός είναι θρησκεία οφείλουμε να δώσουμε τον ορισμό της θρησκείας.

Ενας πολύ καλός και περιεκτικός ορισμός είναι αυτός που περιέχεται στο Λεξικό Τριανταφυλλίδη.
Δηλαδή:
σύνολο ιδεών και αντιλήψεων που έχουν σχέση με την πίστη του ανθρώπου στην ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης (θεότητας) και συνοδεύονται από τελετουργικές πράξεις που σκοπό έχουν την απευθείας μεταφυσική επικοινωνία της ανθρώπινης ψυχής με τη δύναμη αυτή

Είναι φανερό ότι εφόσον ο αθεϊσμός αρνείται την ύπαρξη της ανώτερης δύναμης/θεότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί "μία ακόμη θρησκεία".
Μπορεί να θεωρηθεί αντίληψη ή φιλοσοφική θέση, πάντως όχι θρησκεία.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

26/10/2010, 04:48:25
τυποις ο αθεισμος δεν ειναι θρησκεια...

αλλα εγω θεωρω οτι τοσο ο αθεισμος οσο και αλλες δογματικες κοσμοθεωριες οπως πιχι ο μαρξισμος εχουν αποκτησει θρησκευτικα χαρακτηριστικα...

Think_MathΜέλος
26/10/2010, 10:25:04
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 :
quote:
αν δεν καταλαβαινεις γιατι η μη αρχη αντιβαινει στη λογικη θα κανω μια προσπαθεια να στο εξηγησω...

στον κοσμο που ζουμε καθε φαινομενο και καθε εμβιο ον εχει σαν προυποθεση υπαρξης καποιο προηγουμενο αιτιο (πιχι το χι κουνελι υπαρχει γιατι ο μπαμμπας του και η μαμα του ερωτευθηκαν)..

στη μη αρχη δεν υπαρχει καποιο πρωταρχικο αιτιο...

Εσυ κάνεις λάθος , γιατί προσπαθείς να εξηγήσεις μία κατάσταση ΠΡΟΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ με ιδιοτητες που ισχύουν στο σύμπαν αφού αυτο δημιουργήθηκε .
Για να έχει ΝΟΗΜΑ κάθε συζήτηση περι ΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ πρέπει στο σύμπαν να υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ .
Ο Χρόνος δημιουργήθηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το σύμπαν ώς μία απο τις διαστάσεις του .
Συνεπως πριν την δημιουργία του ΧΡΟΝΟΥ δεν υπάρχει ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ γιατί οι αιτίες και τα αποτελέσματα θα ήταν χρονικά ταυτόσημα .
Με άλλα λόγια η δημιουργία του σύμπαντος δεν έχει αιτία διοτί πραγματοποιηθηκε ΕΞΩ απο τον χρόνο .

Συνεπως οτι γράφεις είναι εκτος πραγματικότητας .
Διαβασε λίγη φυσική και κοσμολογία , για το πως εξηγούνται τα φαινόμενα αυτά , και έλα να συζητήσουμε .

26/10/2010, 10:35:32
Μα αν η δημιουργία,έγινε, πριν απο τον χρόνο, πως, μπορει να εξηγειται στον χρόνο ,το σύμπαν, μέ το μπιγκ μπανγκ,η εξέλιξη της ζωής, των ειδών,του πλανήτη;...
Πως μπορουμε να λέμε, ότι ξέρουμε το χρονικό παρελθόν, της ζωής, στο σύμπαν, επι της γής, όταν δεν έχουν χρόνο;...Δημιουργιστής, θα μας βγεις;...
Κοινώς, έτσι τους πετάς στην πυρά, τους εξελικτές, που λένε άλλα;...
Ή, μήπως, είσαι με τους ...κβαντικούς, που διαλυσανε τη διαφωτιστική ανθρωποκεντρική θεωρια της εξέλιξη της ζωής;...
Βιομηχανικέ!!!!Έλα να τον ....γαβγίσεις...
makforΜέλος
26/10/2010, 10:47:18
Think_Math , ελα τωρα , δε θελω αστεια ... να διαβασουν φυσικη και κοσμολογια ... μα εισαι με τα καλα σου ??? η αγια γραφη τα εξηγει ολα με το νι και με το σιγμα ή με το μι (δε θυμαμαι) ... ολα τα αλλα ειναι βαρυ αμαρτημα !!! μη βλεπει εσυ και αλλοι που ειστε σατανιστες και τα διαβαζετε ... ειστε τα χαμενα προβατα ή σωματα (παλι δε θυμαμαι) ...

οριστε , ο αλλος επιασε ακριβως τι λες και σου βαζει ερωτηση , αντε να σε δω τωρα να απαντας ... εσυ που τα ξερεις ολα ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

26/10/2010, 10:48:19
Και για το εύστοχον του θέματος,περί αθείσμού, πιστεύω, αξίζει να διευκρινίσουμε,πως ένας άθεος,λέει,
ότι δεν πιστεύει στο Θεό, επειδή δεν έχει πειστεί,οτι υπάρχει,
γι αυτό και άθεος...Δεν έχει αποδειξεις, δεν γνωριζει...Ειναι εξ αρχής, λοιπόν,αγνωστικιστής, μπορούμε να πούμε....
Αυτός, όμως, που δογματιζει ενάντια στην ύπαρξη του Θεού, με θέσεις, επιχειρήματα,είναι αθειστής, ...δηλωμένος, που λέμε και φυσικά, η ..πίστη του, είναι φιλοσοφία,δόγμα, θρησκεια, αφού έχει θέσεις, ιδεολογικού περιεχομένου, όχι αγνωστικισμού, που καλύπτει καλύτερα, την έννοια αθεία....
Ο δογματισμός, έτσι κάνει τον αθεισμό, θρησκεία..Πολλές εγκυκλοπάιδειες, εχουν ορισμούς εννοιών,με υποσημειώσεις, ενότητες...Καλά είναι να τους διαβάζουμε όλους, γιατί
υπάρχουν ιδιατερότητες, στην έννοια, που δεν αναλύουν όλοι, ή προσεχουν όλοι...
Ο αθεισμός, εν κατακλειδι, ειναι θρησκεία, αφού έχει όλα όσα έχει μια θρησκεία,ακόμη και τυπικά,με την άρνηση του Θεού και θέσεις για όλα.....Κι αυτό είναι που τον κάνει να έχει δόγμα πιστης και ζωής κι όχι άποψη...