- Οι Πλανήτες ως Θεία Όντα - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣχαχαχα
Αστείο Ζιπ.
Εσύ τι λες?
E, εγώ σε ρώτησα ρε πστ μου, πάλι εγώ τι λέω ;
Πες εσύ ...
Εσύ είσαι ο φυσικός.Εγώ σαν μανάβης δεν ξέρω.Περίμενε να ρωτήσω τα αγγούρια και αν συμφωνήσουν και οι ντομάτες θα σου πω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Κοίτα.
Εσύ είσαι ο φυσικός.Εγώ σαν μανάβης δεν ξέρω.Περίμενε να ρωτήσω τα αγγούρια και αν συμφωνήσουν και οι ντομάτες θα σου πω.
Ε, τώρα μην αρχίζεις πάλι. Εγώ τα ξέχασα αυτά.
'Ντάξει, άμα δεν θες να απαντήσεις, ok.
Πες, "δεν θέλω να απαντήσω", πιο σωστό είναι.
Πιο σωστό είναι αυτό που σου απάντησα.
Δεν ξέρω.Διαφώτισέ με.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
'Ντάξει ... δεν επιμένω."enlighted mind sees the endless emptiness"
Ο φωστήρας ο δικός σου με την διάθλαση παρά πόδας, δεν ξέρει να μας πει, να μάθουμε κι εμείς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Γιατί δεν τον ρωτάς ; Ρώτα τον ... εδώ είναι. Σε παρακολουθεί ..."enlighted mind sees the endless emptiness"
Το ξέρω.Στον διπλανό...υπολογιστή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ισως και του επιθεωρητή Μαιγκρέ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
'Ντάξει ... δεν επιμένω."enlighted mind sees the endless emptiness"
Ο φωστήρας ο δικός σου με την διάθλαση παρά πόδας, δεν ξέρει να μας πει, να μάθουμε κι εμείς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
θα περιμένω κανα οχταωράκι και θα σου απαντήσω,τόσο σου πήρε εσένα που είσαι και μανάβης για να καταλάβεις τη διαφορά
Λες να έχω κατι στο inbox,για να δώ!
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Αυτό που νομίζω πως περιορίζουν, είναι πως η επίδραση των άστρων αφορά το παρόν κουστούμι που φοράμε.
Με την θεοσοφική ορολογία, θα λέγαμε πως επηρεάζεται η κατώτερη τετράδα.
quote:quote:
Συμπεριλαμβανομένου και του Γ.Γ, ο οποίος στην ουσία έλεγε (ή δίδασκε) πως δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι τα υπόλοιπα που αναφέρομαι, αλλά μόνο οι αφυπνισμένοι.Ναι, εντάξει, δεν το έλεγε ακριβώς έτσι.
Πιστεύω αυτό εννοούσε. Αναφέρομαι στην ανώτερη τριάδα, στον ανώτερο εαυτό δηλαδή. Ισχυριζόταν ότι δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι, ή καλύτερα, οι μη αφυπνισμένοι τον έχουν σε λανθάνουσα κατάσταση.
@kost
quote:Heretic, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Αστρολογία έτσι όπως πλασάρεται σαφώς και είναι ψευδοεπιστήμη...η συντριπτική πλειοψηφία όσων υποστηρίζουν οι αστρολόγοι δεν μπορούν να σταθούν σε μία σοβαρή στατιστική μελέτη.
Πιστεύω πως η αστρολογία είναι γενικά ψευδοεπιστήμη. Μπορεί κάποτε να υπήρξε ο πρόγονος της αστρονομίας, όπως η αλχημεία της χημείας. Τώρα με την έκταση που πήρε από τις αρχές του 20ου αιώνα το θέμα αυτό, έχει διαχωριστεί οριστικά και νομίζω πως στερείται πλέον και εσωτεριστική βάση. Τουλάχιστον αυτή που προσπαθείς να δώσεις εσύ. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εσύ, ακολουθείς μια δικιά σου οπτική γωνία που δεν είναι γνωστή στους περισσότερους. Πιο κοντά στην Ερμητική Καμπάλα θα την φέρω παρά σε κάτι αστρολογικό.
quote:
Ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον δύο πολύ σημαντικές στατιστικές έρευνες ψυχολόγων...
Ομολογώ ότι δεν τις είχα υπόψη μου, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να τους ρίξω μια ματιά.
quote:
Το αποτέλεσμα θλιβερό...στην πρώτη περίπτωση τρεις ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες σκεπτικιστών βάλθηκαν να εξετάσουν τα ευρήματα του Γκωγκλαίν. Η πρώτη ομάδα τον επαλήθευσε, ενώ οι άλλες δύο τον διέψευσαν χρησιμοποιώντας αντι-επιστημονικούς τρόπους για να τον απαξιώσουν. Παραβίασαν τα συμφωνηθέντα πρωτόκολλα και προέβησαν σε τραγελαφικές τακτικές με αποτέλεσμα να επισύρουν τη μήνη ακόμα και συναδέλφων τους.
Αυτή είναι επίσης μια θλιβερή διαπίστωση από τα πεδία των μαχών μεταξύ θεωριών που άπτονται του πρακτικού αποκρυφισμού και κάποιων ομάδων σκεπτικιστών. Επιστημόνων ή μη. Από την μια ορισμένοι συγγραφείς μεταφυσικής θεματολογίας, προσπαθούν να δώσουν "επιστημονική χροιά" στα γραπτά τους, ανακατεύοντας αποσπασματικά σύγχρονα επιστημονικά θέματα, που δεν καταλαβαίνουν και παρερμηνεύουν. Δημιουργώντας έτσι ψευδοεπιστήμη και πάτημα για δικαιολογημένη διαπόμπευση. Ενώ πρόκειται για πεποιθήσεις, κάτι που αφορά ατομικά πιστεύω του καθενός.
Από την άλλη, ομάδες σκεπτικιστών, που δρουν από χόμπι περισσότερο παρά από επιστημονικό ενδιαφέρον, χρησιμοποιούν αδρά την ψευδοεπιστήμη, συγκεκριμένα κάνουν κακή χρήση της κανονικής επιστημονικής μεθοδολογίας, ανεξαρτήτως πεδίου, για να πλήξουν τους αντιπάλους τους. Ενώ στην ουσία πρόκειται για debunkers που απλά επιθυμούν να «ρίξουν τάπες» στους άλλους και να ακουστεί το όνομά τους. Τελικά, κάνουν τα ίδια ατοπήματα με αυτούς που κατηγορούν.
Πάντως το θέμα αυτό, δηλαδή τα ασαφή αυτά όρια, είναι αρκετά μεγάλο και ίσως πρέπει να φτιάξω κάποιο ξεχωριστό θέμα γι' αυτό. Ας ελπίσουμε πάντως, ότι αυτό το θέμα σου θα παραμείνει καθαρό, χωρίς chat και έκτροπα.
![]()
quote:
Το γαμήσαμε το θέμα. kost, συγνώμη φίλε.
έλα μωρέ σιγά πρώτη φορά είναι;
εμένα μού αρκεί να συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι!
Στο εξής: ανεξαρτήτως αν κάποιος πιστεύει σ'αυτά ή αν τα θεωρεί μπαρούφες, όλοι λογικά θα συμφωνούμε στο ότι εάν όντως ισχύει το πρώτο, εάν δηλαδή όντως υπάρχει μία σχέση των πλανητών με τους ανθρώπινους τύπους και τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τότε τα ουράνια σώματα σαφώς και δεν είναι άψυχη ύλη αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο! Μιλάμε όντως για νοητικά όντα (ή έμψυχα ή πνεύματα ή ενέργειες ή όπως θέλει τα λέει κανείς) που συγχρονίζονται (ή και επιδρούν) με το εδώ.
Σε αυτό το αυτονόητο μπορούμε να ομοφωνήσουμε;;;
quote:
Ας ελπίσουμε πάντως, ότι αυτό το θέμα σου θα παραμείνει καθαρό, χωρίς chat και έκτροπα.
Μάλλον δεν έχεις δει τη δεύτερη σελίδα Heretic...εγώ αυτή την κουβέντα πλέον δεν την κάνω κέφι, οπότε συνεχίστε και θα πετάγομαι κι εγώ για κανά σχόλιο...