- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon:
Το συγκεκριμένο εδάφιο θεωρούν οι χριστιανοί με τα φτωχά ελληνικά τους, ότι είναι προστακτική και ουσιαστικά εντολή προς τον κόσμο "να ερευνάει τις γραφές". Αν βέβαια είναι προστακτική, τότε η υπόλοιπη πρόταση δεν έχει νόημα. "Να ερευνάτε τις γραφές γιατί νομίζετε...".Αν ήταν εντολή θα έλεγε "Ερευνάτε τας γραφάς ει υμείς δοκείτε ότι..." (να ερευνάτε τις γραφές αν νομίζετε ότι...)
Αυτό που λέει ο Ιησούς περί έρευνας των γραφών, το λέει επιτιμητικά, ειρωνικά, απαξιωτικά:
"Ερευνάτε τις Γραφές γιατί νομίζετε ότι σ'αυτές περιέχεται η αιώνια ζωή".
Η λέξη "ερευνάτε" είναι δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο του ενεστώτα, κι επειδή μοιάζει με την προστακτική, οι χριστιανοί θεωρούν πως είναι προστακτική, χωρίς να τους προβληματίζει πως το νόημα της υπόλοιπης πρότασης δεν στέκει αν ισχύει αυτό.
Ισως θα πρέπει να κατηγορήσουμε τους ανώνυμους συγγραφείς των ευαγγελίων που έγραψαν στα ελληνικά και μπερδεύουν τους χριστιανούς.
Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν τις γραφές γιατί πιστεύουν ότι μέσα σε αυτές θα βρουν την αιώνιο ζωή!
Αυτές όμως μαρτυρούν γι' Αυτόν! και ενώ συμβαίνει αυτό, αυτοί δεν έρχονται προς αυτόν για να έχουν έτσι την αιώνιο ζωή.
Και αυτό οφείλεται στην ελλιπή έρευνα! ο Χριστός λοιπόν δεν τους ειρωνεύεται! τους επιστεί, με αυτόν τον τρόπο, την προσοχή για σωστή έρευνα. Τους καλεί για έρευνα!
Γι' αυτό και λίγο ποιο μπροστά ο Ιησούς τους λέει:
"και ο πέμψας με πατήρ, αυτός μεμαρτύρηκε περί εμού, ούτε φωνή αυτού ακηκόατε πώποτε ούτε είδος αυτού εωράκατε,"
Που όμως ο Θεός μαρτύρησε για τον ερχομό του Ιησού?......στις Γραφές! που αλλού?
Έτσι τους καλεί για έρευνα σε βάθος και όχι για επιφανειακή έρευνα!
Δεν τους ειρωνεύεται ότι μελετούν τις Γραφές!,
τους επιπλήττει ότι δεν την ερευνούν παρά επιφανειακά.
Πως είναι δυνατόν να τους έλεγε ότι κακώς κάνετε και ερευνάται τις γραφές! τη στιγμή που ο ίδιος τους λέει ότι αυτές γράφουν μέσα γι' αυτόν?
Και με ποιον τρόπο πλην της έρευνας θα μπορούσαν να διαπιστώσουν την αναφορά στον Ιησού πλην της έρευνας?
Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να σου γράψει κάποιος τα αυτονόητα?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 28/08/2009 03:58:14
quote:
macedon:
ευρωπαίεΜόλις μας φέρεις τις "αποδείξεις" σου γιατί η επιστολή είναι γνήσια (όπως ισχυρίστηκες), σου υπόσχομαι να σου παρουσιάσω τις δικές μου γιατί θεωρώ ότι δεν είναι.
Oύτε μία εγκυκλοπαίδεια δε βρήκα που να λέει ότι ήταν πλαστή! Ούτε μία!
Όλες ανέφεραν τη συγκεκριμένη επιστολή ως μία από τις επιστολές του Πλίνιου!
Φέρε μας τώρα μία εγκυκλοπαίδεια που να γράφει ότι ήταν πλαστή!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios
Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν τις γραφές γιατί πιστεύουν ότι μέσα σε αυτές θα βρουν την αιώνιο ζωή!
Αυτές όμως μαρτυρούν γι' Αυτόν! και ενώ συμβαίνει αυτό, αυτοί δεν έρχονται προς αυτόν για να έχουν έτσι την αιώνιο ζωή.
Ακριβώς. Αυτό είπα
quote:
europaios
Έτσι τους καλεί για έρευνα σε βάθος και όχι για επιφανειακή έρευνα!
Εχεις ένα αχταρμά μέσα στο μυαλό σου. Αφού παραπάνω λες ότι τους λέει πως "ερευνούν ... γιατί νομίζουν". Η "έρευνα" είναι αυτό που κάνουν τώρα. Δεν μπορεί να τους καλεί να ερευνήσουν (προστακτική). Μια πρόταση δεν μπορεί να είναι και οριστική και υποτακτική.
Και πάλι, δεν με ενδιαφέρουν οι υποθέσεις σου και οι ερμηνείες σου. Μένουμε σ'αυτό που λέει ο Ιησούς. Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν (τώρα) και δεν τους λέει "να ερευνούν".
quote:
europaios
Και με ποιον τρόπο πλην της έρευνας θα μπορούσαν να διαπιστώσουν την αναφορά στον Ιησού πλην της έρευνας?
Με κανα όραμα;
quote:
europaios
Ο εξιταλισμός του αχοντολοτγιού ων Εφτανήσων
Που στα ελληνικά σημαίνει;

macedon
quote:
europaios
Oύτε μία εγκυκλοπαίδεια δε βρήκα που να λέει ότι ήταν πλαστή! Ούτε μία!
Και γω ούτε μία εγκυκλοπαίδεια δεν έχω δει που να λέει ότι οι ελέφαντες δεν έχουν ροζ πατούσες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν.
Περιμένω τις αποδείξεις, αν έχεις...

macedon
quote:
macedon:
Εχεις ένα αχταρμά μέσα στο μυαλό σου. Αφού παραπάνω λες ότι τους λέει πως "ερευνούν ... γιατί νομίζουν". Η "έρευνα" είναι αυτό που κάνουν τώρα. Δεν μπορεί να τους καλεί να ερευνήσουν (προστακτική). Μια πρόταση δεν μπορεί να είναι και οριστική και υποτακτική.
Δεν του προστάζει τους προτρέπει!!!
quote:
macedon:
Και πάλι, δεν με ενδιαφέρουν οι υποθέσεις σου και οι ερμηνείες σου. Μένουμε σ'αυτό που λέει ο Ιησούς. Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν (τώρα) και δεν τους λέει "να ερευνούν".
Δεν έφευγε ταξίδι.....και τους χαιρετούσε επισημαίνοντας να ερευνούν! τους προέτρεπε!
Τους λέει να ερευνούν σωστά! .....είναι όπως όταν οδηγείς και σου πει ο αδελφός σου(συνοδηγός), αφού έχεις πέσεις σε λακκούβα, «οδήγα προσεκτικά»!
Αυτό ούτε διαταγή είναι! ούτε σου λέει να οδηγείς προσεκτικά μόνο εκείνη τη στιγμή!
Έίδε ότι δεν οδηγείς καλά και σε προτρέπει να είσαι ποιο προσεκτικός.
quote:
macedon:europaios:
Ο εξιταλισμός του αχοντολοτγιού ων Εφτανήσωνmacedon:
Που στα ελληνικά σημαίνει;
Που στα Ελληνικά σημαίνει ότι αφορά επόμενο μήνυμα που το έχω αφήσει στην αρχή του.
Απλά δεν πρόσεξα ότι ήμουν σε άλλη σελίδα του word. Και από κεκτημένη ταχύτητα έφερα ένα μικρό απόσπασμα. Έτσι τώρα το έσβησα.
Μάλλον στο επόμενο μήνυμά μου θα το δεις ολοκληρωμένο.
quote:
macedon:
Και γω ούτε μία εγκυκλοπαίδεια δεν έχω δει που να λέει ότι οι ελέφαντες δεν έχουν ροζ πατούσες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν.Περιμένω τις αποδείξεις, αν έχεις...
Ενδέχεται δηλαδή να έχουν?

Edited by - europaios2 on 28/08/2009 04:06:14
Επειδή δεν ξέρεις τι θέλεις να πεις και προσπαθείς να συμβιβάσεις αυτό που θέλεις μ'αυτό που υπάρχει, και για να τελειώνει εδώ η ιστορία, μια και η βλακεία που μπορώ να ανεχτώ έχει και όρια.
Λες:
quote:
Δεν του προστάζει τους προτρέπει!
Και στο προηγούμενο απ'αυτό μήνυμα, λες:
quote:
Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν τις γραφές
Ετσι, σύμφωνα με την πρώτη άποψή σου, ο Ιησούς χρησιμοποιεί οριστική ενεστώτα (αφού τους λέει ότι τώρα ερευνούν τις γραφές...
Στη δεύτερη περίπτωση, μας λες ότι τους προτρέπει, οπότε ο Ιησούς θα χρησιμοποιούσε υποτακτική ή προστακτική. Αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιεί.
Επειδή η ίδια λέξη δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και οριστική και υποτακτική και προστακτική, αφήνουμε έξω τις ανόητες ερμηνείες σου που δείχνουν άγνοια της γλώσσας και μένουμε μ'αυτό που λέει ο Ιησούς ο οποίος χρησιμοποιεί οριστική ενεστώτα και εννοεί αυτό ακριβώς που λέει. "Οτι τώρα ερευνάτε τις γραφές γι'αυτόν το λόγο....". Αλλωστε, οποιοσδήποτε με στοιχειώδη γνώση της ελληνικής μπορεί να στο βεβαιώσει.
Η άποψή σου ότι "Τους λέει να ερευνούν σωστά!" δεν υπάρχει μέσα στο ευαγγέλιο.
quote:
είναι όπως όταν οδηγείς και σου πει ο αδελφός σου(συνοδηγός), αφού έχεις πέσεις σε λακκούβα, «οδήγα προσεκτικά»!
"Οδήγα" είναι προστακτική. Ο Ιησούς δεν λέει κάτι τέτοιο. Είναι σα να σου λέει ο αδελφός σου "οδηγείς σαν τρελλός γιατί νομίζεις πως θα φτάσεις γρήγορα...". Αυτό λέει ο Ιησούς. Σου φαίνεται για προτροπή εσένα; Αν ναι, τότε να βιαστείς να προλάβεις τις εγγραφές στο δημοτικό. Ξεκίνα από την πρώτη τάξη για σιγουριά.
quote:
Ενδέχεται δηλαδή να έχουν?
Θεώρησα πως θα καταλάβαινες τι είπα, μια και ήταν απλό. Λάθος μου!
Αυτό που είπα (πώς θεέ των χριστιανών να το κάνω πιο απλό να το καταλαβαίνουν οι πιστοί σου;) είναι πως το ότι δεν διάβασες σε καμία εγκυκλοπαίδεια ότι είναι πλαστή, δεν αποτελεί απόδειξη γνησιότητας. Χίλιοι δυο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γι'αυτό, όπως για παράδειγμα το ότι το λήμμα ("λήμμα" είναι η κάθε λέξη που εξηγείται σε εγκυκλοπαίδεια ή λεξικό) μπορεί να ήταν περιληπτικό και να μην έμπαινε στον κόπο να σχολιάσει λεπτομερώς τις επιστολές του Πλίνιου.
Αλλωστε η ίδια η λέξη "εγκυκλοπαίδεια" μαρτυρεί τη γενικότητα των πληροφοριών της (παρεμπιπτόντως, μια εγκυκλοπαίδεια, έστω της δημόσιας βιβλιοθήκης, είναι ανεπαρκής ακόμη και για σχολικές εργασίες, όχι για σοβαρή και εξειδικευμένη έρευνα...).
Οπότε, επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Εχεις ενδείξεις (αποδείξεις κανείς δεν έχει) ότι η επιστολή είναι γνήσια και ότι αυτά όλα συνέβησαν; Εγώ μπορώ να σου πώ γιατί όλα αυτά που γράφονται εκεί μέσα είναι παράλογα και ύποπτα. Εσύ μπορείς να μου δώσεις ενδείξεις για το αντίθετο;
Αν δεν έχεις, τότε δεν έχουμε βάση συζήτησης και θα περιμένεις να τα διαβάσεις από το βιβλίο μου (μαζί με πολλά άλλα ενδιαφέροντα για τον Ιησού-Μανώλη και τις απατεωνιές των ανώνυμων συγγραφέων, αντιγραφέων, διορθωτών και μεταγενέστερων αντιγραφέων των ευαγγελίων).
ΥΓ. Ψηλέ, εκείνη η πηγή για τον Ιουστίνο θα έρθει καμιά φορά;

macedon
Ενημερώνομαι και θα... τα πούμε!!!
Παρ' όλο που ήλπιζα ότι μερικοί δεν θα είχαν χειροτερέψει, έπεσα έξω, για άλλη μια φορά.
Υ.Γ. Κώστα, ακόμη μαθήματα Ελληνικών κάνεις; Δεν απογοητεύθηκες;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Καλώς ήρθες ![]()

macedon
quote:
macedon:
ευρωπαίεΕπειδή δεν ξέρεις τι θέλεις να πεις και προσπαθείς να συμβιβάσεις αυτό που θέλεις μ'αυτό που υπάρχει, και για να τελειώνει εδώ η ιστορία, μια και η βλακεία που μπορώ να ανεχτώ έχει και όρια.
Λες:"Δεν του προστάζει τους προτρέπει!"
Και στο προηγούμενο απ'αυτό μήνυμα, λες:"Ο Ιησούς τους λέει ότι ερευνούν τις γραφές"
--------------------------------------------------------------------------------
Ετσι, σύμφωνα με την πρώτη άποψή σου, ο Ιησούς χρησιμοποιεί οριστική ενεστώτα (αφού τους λέει ότι τώρα ερευνούν τις γραφές...Στη δεύτερη περίπτωση, μας λες ότι τους προτρέπει, οπότε ο Ιησούς θα χρησιμοποιούσε υποτακτική ή προστακτική. Αλλά ΔΕΝ χρησιμοποιεί.
Επειδή η ίδια λέξη δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και οριστική και υποτακτική και προστακτική, αφήνουμε έξω τις ανόητες ερμηνείες σου που δείχνουν άγνοια της γλώσσας και μένουμε μ'αυτό που λέει ο Ιησούς ο οποίος χρησιμοποιεί οριστική ενεστώτα και εννοεί αυτό ακριβώς που λέει. "Οτι τώρα ερευνάτε τις γραφές γι'αυτόν το λόγο....". Αλλωστε, οποιοσδήποτε με στοιχειώδη γνώση της ελληνικής μπορεί να στο βεβαιώσει.
Η άποψή σου ότι "Τους λέει να ερευνούν σωστά!" δεν υπάρχει μέσα στο ευαγγέλιο.
Ο Ιησούς τους λέει το τι συμβαίνει «ότι ερευνούν τις γραφές» αμέσως μετά τους λέει ότι αυτές «γράφουν γι’ αυτόν» και παρόλα αυτά «δε θέλουν να πάνε σε Αυτόν»
Αυτό σημαίνει ότι δεν ερευνούν σωστά.
Γι΄ αυτό και μετά το «ερευνάται τας γραφάς» υπάρχει κόμμα, έτσι ακολουθεί το γεγονός «ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχει» διότι πιστεύεται ότι μέσα σε αυτές υπάρχει η ζωή αιώνια
έτσι στο καπάκι έρχεται ο σύνδεσμος «και» για να συνδέσει το «ερευνάται τας γραφάς» με το «και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού» ερευνάται δηλαδή τις Γραφές γιατί αυτές είναι που μαρτυρούν για μένα.
Αφού δηλαδή τους λέει τη διαπίστωσή του ότι δεν ερευνούν σωστά τις γραφές! Αμέσως τους ενημερώνει «ερευνάται τας γραφάς και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού»
Ερευνάται δηλαδή τις γραφές και αυτές θα σας αποκαλύψουν για εμένα
Έχουμε δηλαδή τα εξής:
1)Eρευνάτε τις Γραφές γιατί μέσα σε αυτές θα βρείτε την
αιώνια ζωή (όπως σωστά πιστεύεται) και
2)Γιατί αυτές μαρτυρούν για μένα.
Αν δεν καταλαβαίνεις και δεν μπορείς να ερμηνεύσεις ένα απλό εδάφιο δε φταίω εγώ
quote:
macedon:
Οδήγα" είναι προστακτική. Ο Ιησούς δεν λέει κάτι τέτοιο. Είναι σα να σου λέει ο αδελφός σου "οδηγείς σαν τρελλός γιατί νομίζεις πως θα φτάσεις γρήγορα...". Αυτό λέει ο Ιησούς. Σου φαίνεται για προτροπή εσένα; Αν ναι, τότε να βιαστείς να προλάβεις τις εγγραφές στο δημοτικό. Ξεκίνα από την πρώτη τάξη για σιγουριά.
Βλέπεις πόσο αφελής είσαι? Και πόσο άκριτα διαβάζεις όπως ακριβώς οι Ιουδαίοι?
Τι τον νοιάζει τον αδελφό σου ή τον όποιον συνοδηγό! Εάν εσύ βάλθηκες να διαλύσεις το αμάξι σου? Συμβουλή είναι και όχι διαταγή!
Εάν εσύ πιστεύεις ότι μπορούμε να διατάξουμε τον κύριο του πράγματος....τι να πω?
Το αυτοκίνητο ανήκει στον κάτοχό του και ως εκ τούτου μόνο συμβουλές μπορείς να του δώσεις! Όταν αυτός πατάει τις λακκούβες!
Το ίδιο και ο Ιησούς! Δε μπορούσε να διατάξει κάποιον να διαβάσει ποιο προσεκτικά κάποιο έντυπο! Προτροπή, παραίνεση είναι!
Εσύ δηλαδή διατάζεις τον άλλον να οδηγήσει καλύτερα?
Και εάν δεν το κάνει? Πως αντιδράς?.....τον κατεβάζεις από το αμάξι του?........άλλο και τούτο πάλι!!!
quote:
macedon:
(Θεώρησα πως θα καταλάβαινες τι είπα, μια και ήταν απλό. Λάθος μου!
Αυτό που είπα (πώς θεέ των χριστιανών να το κάνω πιο απλό να το καταλαβαίνουν οι πιστοί σου;) είναι πως το ότι δεν διάβασες σε καμία εγκυκλοπαίδεια ότι είναι πλαστή, δεν αποτελεί απόδειξη γνησιότητας. Χίλιοι δυο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γι'αυτό, όπως για παράδειγμα το ότι το λήμμα ("λήμμα" είναι η κάθε λέξη που εξηγείται σε εγκυκλοπαίδεια ή λεξικό) μπορεί να ήταν περιληπτικό και να μην έμπαινε στον κόπο να σχολιάσει λεπτομερώς τις επιστολές του Πλίνιου.)
Άνρθωπέ μου καταλαβαίνεις τι λες? Όλα τα έντυπα που διάβασα παρουσίαζαν ως γεγονός ότι η επιστολή αυτή ήταν του Πλίνιου!
Απλά έλεγαν ότι ο εκδότης του βιβλίου ήταν άγνωστος! πιθανολογώντας όμως ότι αυτός ήταν ο Σουετώνιος ο οποίος ήταν προστατευόμενος και φίλος του Πλίνιου! Με τον οποίο και διατηρούσε αλληλογραφία κατά την παραμονή του στη Βιθυνία!
Τι παραπάνω να σου έγραφαν δηλαδή? Ότι αυτή η επιστολή είναι γνήσια? Μα αν δεν ήταν, δε θα την ανέφεραν καν! Τι θα έγραφαν δηλαδή?.....Σας παρουσιάζουμε και μία επιστολή που δεν είναι του Πλίνου?......τι θα μας ενδιέφερε τότε?
Αυτά τώρα τα παιδαριώδη περί περιληπτικότητας τα πιστεύεις κιόλας?...ή έτσι τα λες?
quote:
macedon:
(Αλλωστε η ίδια η λέξη "εγκυκλοπαίδεια" μαρτυρεί τη γενικότητα των πληροφοριών της (παρεμπιπτόντως, μια εγκυκλοπαίδεια, έστω της δημόσιας βιβλιοθήκης, είναι ανεπαρκής ακόμη και για σχολικές εργασίες, όχι για σοβαρή και εξειδικευμένη έρευνα...).
Τι λες άνρθωπέ μου? Η Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος θεωρείται από τις πλέον αξιόλογες και αξιόπιστες! Μην το πεις παραέξω!
Άλλο ανεπαρκής άλλο ανακριβής.
Ανεπαρκής μπορεί να είναι εφόσον δεν καλύπτει μία συγκεκριμένη αναζήτηση. Στην προκειμένη περίπτωση την κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο.
Αν θέλεις να ενισχύσεις αυτό που υποστηρίζεις θα πρέπει να την αναφέρεις ως ανακριβή!....ως ψευδή δηλαδή!!!.....τολμάς? για να σε δω!!!!!
quote:(
macedon:
Οπότε, επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Εχεις ενδείξεις (αποδείξεις κανείς δεν έχει) ότι η επιστολή είναι γνήσια και ότι αυτά όλα συνέβησαν; Εγώ μπορώ να σου πώ γιατί όλα αυτά που γράφονται εκεί μέσα είναι παράλογα και ύποπτα. Εσύ μπορείς να μου δώσεις ενδείξεις για το αντίθετο;)
Οπότε συνεχίζεις να λες βλακείες.
quote:
macedon:
(Αν δεν έχεις, τότε δεν έχουμε βάση συζήτησης και θα περιμένεις να τα διαβάσεις από το βιβλίο μου (μαζί με πολλά άλλα ενδιαφέροντα για τον Ιησού-Μανώλη και τις απατεωνιές των ανώνυμων συγγραφέων, αντιγραφέων, διορθωτών και μεταγενέστερων αντιγραφέων των ευαγγελίων).)
Βρες κακομοίρη εδώ σε ταπώνω εγώ!!!! Που είμαι απλά ερασιτέχνης ερευνητής!....το σκέφτεσαι να σε περιλάβει κανάς Θεολόγος!, ή Ιστορικός?
Μην ξεχάσεις στη πρώτη σελίδα να αναφέρεις μία προς μία τις σπουδές σου.....στην Ακαδημία Αθηνών (ειδικότητα δάσκαλος) ...μετά στην Ακαδημία Αθηνών (ειδικότητα δάσκαλος), μετά στην Ακαδημία Αθηνών (ειδικότητα δάσκαλος), μετά στην Ακαδημία Αθηνών (ειδικότητα δάσκαλος)!.....μην ξεχάσεις καμία!!!
Να κάπως έτσι για να γεμίσεις το βιογραφικό σου:
Θ.Κ. Σπουδαγμένος, Δάσκαλος, πρώην Φοιτητής της Ακαδημίας Αθηνών, ειδικότης Παιδαγωγός, 4ετή(ή όσο ήταν), φοίτηση στο Πανεπιστήμιο. Απόφοιτος της Ακαδημίας Αθηνών, εκπαιδευτικός, παιδαγωγός στην Π/θμια εκπαίδευση, διδάσκαλος σε σχολείο για (…τόσα χρόνια), ….και μετά ξεκίνα τα σεμινάρια.....μια ντουζίνα παναθεμάσας παρακολουθείτε!! Κάθε χρόνο κι ένα!!!! Θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον καμιά δεκαριά!!! .....παρουσίασέ τα και αυτά με ανάλογο τρόπο και μπορεί να γεμίσεις κανά δυό σελίδες!!!...(ούτος ή άλλος που να πάει το μυαλό του άλλου ότι είναι σεμινάρια κοπάνας από το σχολείο)
Μην ξεχάσεις για να συγκινήσεις, να αναφέρεις διωγμούς που υπέστης από τους φανατισμένους Χριστιανούς συναδέλφους σου..... απειλές.......για σένα για την οικογένειά σου μόλις ανακοίνωσες την πρόθεσή σου για συγγραφή!.....και που για λόγους δεοντολογίας δεν είσαι διατεθειμένος να αναπτύξεις....ξέρεις εσύ!!!!
Είσαι μανούλα σε αυτά!!!!!

Edited by - europaios2 on 28/08/2009 16:27:09
quote:
Γι΄ αυτό και μετά το «ερευνάται τας γραφάς» υπάρχει κόμμα
Υπάρχει κόμμα γιατί ακολουθεί άλλη πρόταση.
quote:
Αν δεν καταλαβαίνεις και δεν μπορείς να ερμηνεύσεις ένα απλό εδάφιο δε φταίω εγώ
Το εδάφιο είναι στα ελληνικά και το κατανοώ πλήρως. Αλλίμονο σ'αυτούς που είναι αγράμματοι.
quote:
Τι τον νοιάζει τον αδελφό σου ή τον όποιον συνοδηγό! Εάν εσύ βάλθηκες να διαλύσεις το αμάξι σου? Συμβουλή είναι και όχι διαταγή!
Βρε τραχανά, δεν με απασχολεί το εννοιολογικό περιεχόμενο της "συμβουλής". Η λέξη "οδήγα" είναι προστακτική, άσχετα με ποιο νόημα τη χρησιμοποιεί ο ομιλών. Στα ελληνικά, ανάλογα μ'αυτό που θέλουμε να πούμε, χρησιμοποιούμε και τον κατάλληλο χρόνο, την κατάλληλη έγκλιση και το κατάλληλο πρόσωπο. Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να πούμε "εσείς ερευνάτε" χρησιμοποιούμε τρίτο πρόσωπο πληθυντικού της ενεργητικής φωνής. Μερικοί βέβαια, των οποίων τα ελληνικά δεν είναι η μητρική γλώσσα, χρησιμοποιούν το τρίτο ενικό της παθητικής φωνής (ερευνάται) αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στους ελληνόφωνους και όχι στους Ελληνες.
quote:
Τι παραπάνω να σου έγραφαν δηλαδή? Ότι αυτή η επιστολή είναι γνήσια? Μα αν δεν ήταν, δε θα την ανέφεραν καν!
Και ξαναρωτάω: Εχεις ενδείξεις ότι η επιστολή είναι γνήσια; Οτι δηλαδή γράφτηκε όπως είναι από τον Πλίνιο προς τον Τραϊανό;
quote:
Βρες κακομοίρη εδώ σε ταπώνω εγώ!
Αυτό η μαμά σου στο είπε ή το κατάλαβες μόνος σου;
quote:
Που είμαι απλά ερασιτέχνης ερευνητής!
Και τι ερευνητής! Εγκυκλοπαιδικός!
Αλήθεια, έχω μια απορία: Επειδή φαίνεται πως δεν έχεις πάει σε ελληνικό σχολείο κι επειδή φαίνεται πως τα ελληνικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα, ήθελα να σε ρωτήσω. Ποιά ακριβώς είναι η μητρική σου γλώσσα; Δηλαδή τι μιλάτε σπίτι; Λατινικά; Αραμαϊκά; Τουρκικά; Δεν πιστεύω να θυμώσεις, εσύ ένας ερευνητής;
quote:
Μην ξεχάσεις στη πρώτη σελίδα να αναφέρεις μία προς μία τις σπουδές σου…..στην Ακαδημία Αθηνών (ειδικότητα δάσκαλος)
Α, ναι... θα πρέπει να σου πω ότι η "Ακαδημία Αθηνών" δεν είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεν είναι δηλαδή ένας χώρος όπου μπορείς να σπουδάσεις και δεν βγαίνουν δάσκαλοι από κει...
Τώρα, όσον αφορά το θέμα των σπουδών, στη θέση σου δεν θα έθιγα καθόλου το ζήτημα αυτό...

macedon
Edited by - macedon on 28/08/2009 17:13:16