ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KERRY KING55 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
05/10/2008, 22:21:44
quote:
Αγαπητέ μου KERRY KING, καλό το παραμύθι σου, αλλά δεν έχει δράκο..

Εδώ είναι και η ομορφιά της θρησκείας τους. Δεν έχει δράκο και ιπποότες, όλα είναι απλά και γήινα. Δεν είναι καν παραμύθι φίλε μου, σε αντίθεση με το απόκοσμο στυλ άλλων θρησκειών...

quote:
1. Οι «παπαριές» δεν είναι δικές μου θεωρίες, αλλά είναι πληροφορίες δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται για τα γερμανικά κρατικά κανάλια.

2.Δεν είμαι παπάς.

samuel1974 είναι στιγμές που με κάνει να νομίζω ότι σε καθοδηγούν κάποιοι στο τι να γράψεις. Μην με ρωτάς τι και πως, προσωπική αντίληψη είναι αυτή. Κατα τ'αλλα σε θεωρώ πού καλό συνομιλητή.

quote:
Αυτό έτσι όπως το λες, μπορεί κάποιος να νομίσει ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι ο επίγειος παράδεισος, όπου δεν υπάρχει ούτε εγκληματικότητα, ούτε κοινωνικές ταραχές, παρα μόνο ευμάρεια και ευδαιμονία, και απο τα συμφραζόμενα σου, στο ότι οφείλεται όλη αυτή η ονειρεμένη κατάσταση στο γεγονός ότι οι Λεττονοί είναι οι καλοί οι Άριοι, που δεν είναι ωστόσο ρατσιστές, απλά θαυμάζουνε τη φυλή τους και λατρεύουνε τη φύση...

Αν αφαιρέσεις την φτώχια και τον μακρύ χειμώνα τους, ναι οι βαλτικές χώρες είναι ένας μικρός παράδεισος. Πήγαινε να τις ανακαλύψεις (μακρυά από οργανωμένες τουριστικές πρακτικές) και θα το καταλάβεις κι εσύ. Δεν έχει σχέση με την Άρεια καταγωγή τους, οι γερμανοί και οι σουηδοί πχ είναι πολεμοχαρείς λαοί. Οι Λετονοί δεν είχανε ποτέ στρατό, ήτανε οι καλύτεροι "πελάτες" της περιοχής. Για την εγκληματικότητα είναι δύσκολο να σου απαντήσω, νοιώθεις πάντως τρομερή ασφάλεια. Μια ματιά στις στατιστικές θα μας έδινε απαντήσεις, δύσκολο πάντως να βγει ασφαλές συμπερασμα την στιγμή που το 50% του πλυθησμού της χώρας είναι ρωσσικής καταγωγής. Πάντως οι θρύλοι τους δεν έχουν πουθενά ήρωες πολεμικών παραστάσεων. Έχει να κάνει με την όλη τους αντίληψη για την ζωή, συνεπώς και με την θρησκευτική τους αντίληψη.

quote:
Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, ότι οι Λεττονοί είναι ατόφιοι Ινδοευρωπαίοι;; Εγώ έχω ακούσει, ότι έχουνε κάποια κοινή ρίζα με τους Φινλανδούς...

Καμμία μα καμμία σχέση....
Οι Φινλανδοί έχουνε μογγολικές ρίζες.

05/10/2008, 23:13:31
quote:
kostakis:
Φίλε europaios2, σχετικά με το "πατρώα θρησκεία", που χρησιμοποίησες, οφείλεις να παραδεχτείς ότι ήταν εντελώς άστοχο. Εκτός αν θεωρείς ότι ο Ελληνισμός υπάρχει μόνο μετά Χριστόν.

Aντιθέτως......εκτός εάν δεν θεωρείς πατεράδες μας τους Έλληνες του 1ου .....10ου.....15ου...κ.ο.κ. αιώνα ως πατέρες μας......

Έχω γράψει σε άλλο θέμα ότι ο Χριστιανισμός είναι διαποτισμένος από την Ελληνική φιλοσοφία. Όλα τα μεγάλα ονόματα (Ηράκλειτος, Θαλής κ.ο.κ.) ήσαν μονοθεϊστές με αποτέλεσμα να έχουμε την απαγόρευση από το 431π.Χ. με το ψήφισμα Διοπείθη της αμφισβήτησης των Θεών με θάνατο ή εξορία.
Εάν ο Χριστός ήταν στις μέρες τους ασφαλώς και θα τον είχαν αποδεχτεί.
Δεν είναι τυχαίο που ο Ελληνικής καταγωγής απολογητής Ιουστίνος φιλόσοφος και κυριότερος απολογητής του Χριστιανισμού, ο οποίος και υπέστη μαρτυρικό θάνατο μαθήτευσε σε Πυθαγόρειους και Περιπατικούς φιλοσόφους της εποχής του, οι οποίοι δεν ικανοποίησαν τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και για αυτό στράφηκε στον Χριστιανισμό στον οποίο βρήκε όπως ο ίδιος έγραψε "την μόνην αληθινή φιλοσοφίαν".
Ας δούμε τον Ξενοφάνη (580-484 π.Χ.) ιδρυτή της Ελεατικής Σχολής.
Δίδασκε ότι
"Θεός έστι κυβερνήτης των πάντων διά του πνεύματος, ασώματος, αγέννητος, πάνσοφος, πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών"

Οπότε η πατρώα μας θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός αφού προτιμώ τη θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (μονοθεϊστές) από την άλλη θρησκεία το δωδεκάθεο.
Φυσικά και το δωδεκάθεο ήταν και αυτή πατρώα θρησκεία μας αλλά επιβίωσε ως τέτοια μέχρι την εμφάνιση του Χριστιανισμού. Λογικό ήταν η φιλοσοφία του Χριστιανισμού να συναντήσει τη φιλοσοφία των μονοθεϊστών αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και έτσι να διαποτιστεί από αυτήν.

quote:
KERRY KING:
Γιατί οι έλληνες καλεσμένοι επιμένουν και όπου βρεθούν αναφέρουν πως η τελετή ήταν παγανιστική. Τελικά την θεωρείτε παγανιστική ή όχι ? Το λέω γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι υπήρξε και στην καθεαυτού παγανιστική τελετή που έγινε τον Αύγουστο (με λίγα λόγια αποτελεί μέρος της)

Λογικό είναι. Βρίσκονται σε έναν γάμο που δεν υπάρχει παπάς, άρα δεν υπάρχει Χριστιανισμός.
Δεν υπάρχουν μαντίλες, άρα ούτε Μουσουλμανισμός. Για Βουδικούς γάμους δεν έχω ιδέα.
Ακούν τα τραγούδια βλέπουν τους πυρσούς, τους πάει το μυαλό στον παγανισμό..........

ΟΜΩΣ....προηγείτο ο Καθολικός γάμος. Οι γονείς σου είναι καθολικοί? Εάν ναι τότε θεώρησαν ότι έγιναν δύο γάμοι ένας για τον Έλληνα γαμπρό και ένας για τη Λετονή νύφη.
Οπότε σ' αυτή την περίπτωση αν κάποιος φταίει για την παρεξήγηση είναι η γυναίκα σου. Όφειλε να σε ενημερώσει, οπότε εσύ απλά θα έμπαινες στον κόπο να ενημερώσεις τον κουτσομπόλη-α από τους φίλους σου και τον κουτσομπόλη-α από το σόι σου. Όλοι πολύ γρήγορα θα μάθαιναν ότι θα παρευρίσκοντο σε έναν γάμο όχι θρησκευτικό αλλά παραδοσιακό με τοπικά τραγούδια. Και θα είχε λήξει το θέμα.

Εγώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσες δεν τη θεωρώ παγανιστική τελετή αλλά ούτε καν τελετή. Απλά βρεθήκατε συγγενείς και φίλοι να γιορτάσετε ένα χαρμόσυνο γεγονός της σύζευξης δύο νέων γεμάτοι όνειρα και αγάπη, εκτός εάν είσαι κανάς γερο παππουλής που σε θάμπωσε η πιτσιρίκα και εσύ θάμπωσες αυτήν με τα γρόσια σου, οπότε όταν αρχίσει να σε ξύνει το κεφάλι σου, σύντομα θα πας μεγάλο ταξίδι ή θα ακούσεις ευχάριστα νέα από τον προπάππο σου... κακιούλες....

quote:
europaios2:
Αν λοιπόν ο γάμος σου είχε γίνει σ' ένα εκκλησάκι κάπου στο δάσος.................τι λες? θα ένιωθες το Θείο?

KERRY KING:
Όχι γιατί η ορθόδοξη τελετή μου προκαλεί βαρεμάρα και αηδία. Η καθολική που έκανα ήτανε συμπαθιτική, πιθανώς λόγω του εκκλησιαστικού οργάνου και των γρηγοριανών χωροδιακών.

Ωραία αν στο εκκλησάκι που σου ανέφερα, έψαλλαν μια ντουζίνα καλόγριες? Τις έχεις ακούσει να ψάλλουν? το κάτι άλλο......μιλάμε για τη χορωδία.......
quote:
KERRY KING:
Μιλάμε για έναν λαό ειρηνικό και απλό, να έχει βρει το νόημα της ζωής και να ζει σε αρμονία.

Και ξαφνικά σκάνε μύτη οι ρασοφόροι και αρχίζουν να τους λένε πως θα καούνε στην κόλαση γιατί ο ένας και μοναδικός θεός είναι ένας "σαν άνθρωπος" εκεί ψηλά που κοιτάει κάθε πράξη τους και όποιος δεν τον υμνεί θα καεί στην κόλαση. Και για να καταλάβουνε καλυτερα τι εννοεί ο ποιητής, το μενου περιλάμβανε λετονούς φλαμπέ...

Και νά'σου οι απαγορέψεις και νά'σου οι ενοχές και νά'σου ο φόβος...

Ηρθανε οι σταυροφόροι να μιλήσουνε για αγάπη - μια φάση του τύπου "έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου"...

Δεν μου κάνει εντύπωση που οι Λετονοί αντισταθήκανε τόσους αιώνες και δεν βρίσκω τίποτα μεμπτό να επιστρέψουν πίσω στις προχριστιανικές τους αρχές, ακόμα και αυτό συνεπάγεται το να ασπαστούν την Dievturiba...

Δε γύρισαν όμως ......... έτσι διαβάζω στο διαδύκτιο.....άρα?? αποδέχτηκαν τον Χριστιανισμό έστω και εάν τους επιβλήθηκε με τη βία και αυτό λέει πολλά.....
quote:
KERRY KING:
Μήπως τελικά ο κόσμος μας θα ήτανε καλύτερος άμα καθένας πίστευε στις προχριστιανικές του θρησκείες ? Θρησκευτικούς πολέμους δευ θυμάμαι κανέναν πριν τον χριστό και τον μωάμεθ... Κάνω λάθος ???

Όχι πριν τον Χριστό και τον Μωάμεθ δεν είχαμε θρησκευτικούς πολέμους......δεν άνοιγε ρουθούνι.......ο ένας βοηθούσε τον άλλον και η αγάπη ξεχείλιζε από τα μπατζάκια......με τον Μωάμεθ και τον Χριστό χάλασε η συνταγή....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 05/10/2008 23:21:50

kostakisΜέλος
05/10/2008, 23:46:17
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε trexagireve

quote:
Η αρεία φυλή, πάλι, έχει συναισθηματικούς δεσμούς, ιδεοληψίες
και κοινές μνήμες,λόγω των προγόνων, για τους νεοναζιστές με τους νεοπαγανιστές.

Εδώ με μπερδεύεις...

quote:
Το ότι ο χριστιανισμός διώχθηκε στη Σοβιετική Ένωση και μόλις το 1995 άρχισε να ξανα έχει την ελευθερία μιας θρησκείας του 90 % του πληθυσμού μιας χώρας είναι καλό που το αναγνωρίζεις...

Αν ξέρω ένα μέρος της πρόσφατης ιστορίας, θα ήταν κακό να το αμφισβητώ. Ο,τι ξέρω λέω.

quote:
Για να πάμε τώρα στο κατά πόσο η παρθενογέννηση είναι δεκτή ή όχι, πρέπει σίγουρα να πιστεύεις σε θεό γιατί τυχαία ή κατα λάθος, δεν γίνεται... Κι αυτή είναι η διαφορά μας. Εσύ ψάχνεις λογικές εξηγήσεις σε ένα χώρο που το θείο δεν υπακούει σε νόμους ανθρώπων. Κι αυτό είναι αυτονόητο...

Εδώ τα είπες όλα. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Άπαξ και ξεκινάμε από διαφορετική βάση, είναι λογικό να έχουμε και διαφορετικά συμπεράσματα.

quote:
Αλλά αν δεις τα κείμενα σου, θα καταλάβεις ποιός δείχνει νεώτερος και με χιούμορ που νομίζει ότι περιπαίζει τον άλλο και
ποιός όχι...Εκτός να ζητάς κοπλιμέντα...

Δε ζήτησα κοπλιμέντα, μου αρκεί αυτό που είμαι. Καλό θα ήταν όμως να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

quote:
Αλλά το ότι προσπαθείς να ενοχοποιήσεις Έλληνες μεγάλους άνδρες, ποιόν πιστεύεις ότι εξυπηρετεί, πέραν της επιχειρηματολογίας και άμυνας σου;

Αυτό πάλι το "Έλληνες μεγάλους άνδρες", αδυνατώ να το ερμηνεύσω. Απ΄όσο γνωρίζω, δε θεωρήθηκαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος "Έλληνες μεγάλοι άνδρες", αλλ΄αρκετοί προγενέστεροι και μεταγενέστεροι. Βέβαια, είπαμε και προηγουμένως τα περί διαφορετικής βάσης, οπότε δεν το συνεχίζω.

quote:
....Πειράζει αν δεν με απασχολεί το πως θα με δεις;Ή έστω αν δεν καίγομαι;...

Καθόλου δε με πειράζει, το αντίθετο. Θα έλεγα περισσότερο ότι με ενδιαφέρει ότι η συγκεκριμένη απάντηση είναι απλά υπεκφυγή σε ερώτηση για προσωπική σου τοποθέτηση. Αλλά, ειλικρινά, καλή καρδιά...

Φίλε samuel

quote:
Είσαι σίγουρος ότι η ελληνική έκδοση του Νεοπαγανισμού δεν εμπεριέχει αντισημιτισμό;;; Είσαι σίγουρος ότι η ελληνική έκδοση του Νεοπαγανισμού, δεν εμπεριέχει ρατσισμό, αν όχι αριοφυλετικό όπως αυτόν του Οντινισμού, ελληνοφυλετικό;;;

Αν το γυρνάς στον αντισημιτισμό, για να συνδέσεις το νεοναζισμό, εν μέρει θα μπορούσα να το συζητήσω. Το γιατί το φαντάζεσαι. Είναι ακριβώς το αντιθετοαντίστροφο με τον ανθελληνισμό των σημιτών... προαιώνια έχθρα.
Όσο για τον ελληνοφυλετικό ρατσισμό, δεν ξέρω πως ακριβώς τον εννοείς, αλλά αν θεωρείς ότι το να είναι κάποιος λαός υπερήφανος για την κληρονομία του (έστω και αν τα έχουμε εγκαταλείψει από πάσα άποψη) αποτελεί στοιχείο ρατσισμού, θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις ένα λαό (που να υπήρχε και πριν 150 χρόνια, για να μην πω και παραπάνω) και να μην είναι ρατσιστές αυτού του τύπου.

quote:
Σε αυτό διαφωνώ. Ο ρατσιστής δεν πρέπει κατα ανάγκη να είναι βίαιος.

Δε θα κολλήσουμε εκεί. Το βασικό είναι ότι θεωρεί εαυτόν υπέρτερον. Το πως το εξωτερικεύει είναι το επόμενο, αν και πολλές φορές είναι αυτό που τελικά δημιουργεί και το πρόβλημα.

quote:
Ο samuel1974 είπε απλά ότι Παγανισμός, εφόσον δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια, δεν υπάρχει και ότι υπάρχει μόνο Νέοπαγανισμός. Στη μεταξύ τους σχέση δεν θυμάμαι να τοποθετήθηκα.

Ακριβώς, άρα είναι κάτι διαφορετικό στη βάση του. Γιατί διαφωνούμε;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

06/10/2008, 09:30:45
Γιατί μπερδεύεσαι αγαπητέ μου Κωστάκη;Τι σε μπερδεύει στις κοινές
ρίζες,καταβολές και γλώσσα, σύμβολα των νεοναζιστών με τους νεοπαγανιστές;
σίγουρα μπερδεύεσαι ή δεν ξέρεις τι να πεις;
Καλά θα ήταν δε, όταν κάνεις κάτι λάθος, να το παραδέχεσαι και
να εγκαταλείπεις απέλπιδες προσπάθειες,όπως, π.χ. να χωρίσεις τα κολλημένα μεταξύ
τους, δείγματα νεοναζισμού και νεοπαγανισμού της Νέας Εποχής, ώστε να γίνεται
κανένας διάλογος της προκοπής, χωρίς τέτοιες υπεκφυγές...
Για τα άλλα όμως, δεν μιλάς...
06/10/2008, 10:48:32
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Πολύ περιεκτική και έγκυρη η παρουσίαση της Λετονίας από τον europaios2.

Μην μπούμε στο τριπάκι να μπλεχτούμε με τα εθνολογικά τους, υπάρχει η λετονική φυλή και η γλώσσα τους θεωρείτε από τις αρχαιότερες της ευρώπης.

europaios2 αναρωτιέσαι " Την αρχαία τους θρησκεία δεν βλέπω.........." όταν ο ίδιος στην παρουσίασή σου αναφέρεις "Στη διάρκεια του 13ου αι. το τάγμα των Ιπποτών του Πορτ-Γκλάιβ, το οποίο ιδρύθηκε από το Γερμανό επίσκοπο Αλβέρτο και το τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών προχώρησαν σε βίαιο εκχριστιανισμό του λαού της Λετονίας.". Άρα κάπου πίστευαν αυτοί οι άνθρωποι, έτσι δεν είναι ? Αυτή την θρησκεία είναι που σας παρουσίασα πιο πάνω. Δεν είναι θρησκεία με ναούς και αγάλματα, γι'αυτό και σιωπηρά συνέχισαν να την εφαρμόζουν μέχρι και τον 18ο αιώνα.

Στην εποχή της σοβιετικής κατοχής, οτιδήποτε σχετιζότανε με την παραδοσιακή λετονία (όπως πχ η αρχαία θρησκεία) θεωρούταν εχθρικό προς το σοβιετικό καθεστώς - άρα αφορμή για one way ticket to Syberia.

Από την ανεξαρτησία τους και πέρα, η επιστροφή στις λετονικές παραδόσεις θεωρείται επιτακτική ανάγκη, για έναν λαό που αποτελεί μόλις το 57% στον ίδιο του τον τόπο. Και άμα λάβεις υπόψιν σου και τις περιπτώσεις των μεικτών οικογενειών, ίσως να είναι και μικρότερο αυτό το ποσοστό, στην ουσία άντε να μιλάμε για 1 με 1,5 εκατομμύρια ψυχές.

Για να κλείσουμε τα περί γάμου μου, κάναμε καθολική τελετή στην εκκλησία (η γυναίκα μου έχει βαπτιστεί καθολικιά - λόγω της μάνας της) και η τελετή με τα κεριά έγινε αργότερα κατά την διάρκεια της δεξίωσης. Και σου επαναλαμβάνω, αποτελεί μέρος της παγανιστικής τελετής του γάμου. Το τραγούδι είναι μεν απλοϊκό, αλλά μην ξεχνάς έληξε η τελετή με το να "στείλουμε" στην λίμνη δύο κεριά. Μόλις βρω χρόνο (και αν υπάρχει ακόμα ανδιαφέρον) θα παρουσιάσω με λεπτομέριες όλο το τελετουργικό του παραδοσιακού-παγανιστικού λετονικού γάμου.

quote:
Δε γύρισαν όμως ......... έτσι διαβάζω στο διαδύκτιο.....άρα?? αποδέχτηκαν τον Χριστιανισμό έστω και εάν τους επιβλήθηκε με τη βία και αυτό λέει πολλά.....

Εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο τα νούμερα λένε την αλήθεια. Είναι κάτι αντίστοιχο με το 98% των ορθοδόξων στην Ελλάδα. Η γυναίκα μου πχ βαπτίστηκε καθολική, άμα την ρωτήσουν όμως αν πιστεύει στην χριστιανική πίστη θα πει όχι. Για τα νούμερα είναι χριστιανή πάντως. Όλη η γενειά της γυνάικας μου μεγάλωσε μέσα στην αθεϊα που επέβαλε το σοβιετικό καθεστώς. Στην βαλτική τα πράγματα ήτανε πιο χαλαρά σε σχέση με την υπόλοιπη σοβιετική ένωση, υπήρχαν εκκλησίες και δεν διώκονταν οι πιστοί. Για έναν λετονό ήτανε υποχρέωση να πάει κόντρα στο σοβιετικό σύστημα και το να δηλώνεις χριστιανός ήτανε και αυτό μια μορφή αντίδρασης. Μιας και το επίσημο Λετονικό κράτος (προ σοβιετικής κατοχής) είχε τον προτεσταντισμό ως επίσημη θρησκεία, δήλωνες ουσιαστικά ότι είσαι Λετονός και όχι σοβιετικός με τον να βαπτιστείς χριστιανός (όπως είπαμε, περί Dievturiba ουδείς λόγος μιας και ήτανε αφορμή για εξορία). Σήμερα πλέον, πες το από μόδα, πες το από την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες, πες το από υποχρέωση της πολιτιστικής διατήρησης του λετονικού στοιχείου, υπάρχει ρεύμα προς την Dievturiba. Όλο και πιο πολλοί γάμοι γίνονται στην ύπαιθρο πλέον παρά στις εκκλησίες. Δεν αναγνωρίζονται επίσημα βέβαια γι'αυτό και επιβάλεται και η τελετή στο δημαρχείο ή σε εκκλησία. Θα μιλάμε με πιο τρανταχτά στοιχεία για στροφή στον νεοπαγανισμό αν ποτέ η Dievturiba αναγνωριστεί επισήμως ως θρησκεία με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις αντίστοιχες τελετές. Δεν θα με εξέπλητε γνωρίζοντας πόσο περήφανος λαός είναι οι Λετονοί. Εδώ είμαστε και θα τα μάθετε από πρώτο χέρι αν γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως για να κλείνουμε με την Λετονία και να γυρίσουμε στο θέμα μας, Λετονικός Νεοπγανισμός και Νεοναζισμός δεν έχουν ουδεμία απολύτως σχέση.

Edited by - KERRY KING on 06/10/2008 10:57:06

06/10/2008, 11:03:10
quote:
Μέσα στο ίδιο το Βίλνιους, ήταν μόλις επί της διακυβερνήσεως του Δούκα Στανίσλοβα Πονιατόβσκις (1732-1798) που κόπηκε η τελευταία Ιερά Δρύς η οποία λατρευόταν ακόμη εκεί από τους εναπομείναντες αρχαιόθρησκους…“

Δεν λατρεύανε το δέντρο ως δέντρο. Στο δέντρο υπήρχε ο συμβολισμός της ιδέας πάνω στην οποία πιστεύανε. Είναι σαν να λέμε πως κάψανε την τελευταία χριστιανική εκκλησία ή ακόμα καλύτερα τον τελευταιο σταυρό...

06/10/2008, 11:05:57
quote:
KERRY KING: Μήπως τελικά ο κόσμος μας θα ήτανε καλύτερος άμα καθένας πίστευε στις προχριστιανικές του θρησκείες ? Θρησκευτικούς πολέμους δευ θυμάμαι κανέναν πριν τον χριστό και τον μωάμεθ... Κάνω λάθος ???

---------------------------------------------------------------

europaios2:¨Όχι πριν τον Χριστό και τον Μωάμεθ δεν είχαμε θρησκευτικούς πολέμους......δεν άνοιγε ρουθούνι.......ο ένας βοηθούσε τον άλλον και η αγάπη ξεχείλιζε από τα μπατζάκια......με τον Μωάμεθ και τον Χριστό χάλασε η συνταγή....

Δεν το έθεσα έτσι, είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τι εννοώ....

06/10/2008, 11:56:40
quote:
KERRY KING:
europaios2 αναρωτιέσαι " Την αρχαία τους θρησκεία δεν βλέπω.........." όταν ο ίδιος στην παρουσίασή σου αναφέρεις "Στη διάρκεια του 13ου αι. το τάγμα των Ιπποτών του Πορτ-Γκλάιβ, το οποίο ιδρύθηκε από το Γερμανό επίσκοπο Αλβέρτο και το τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών προχώρησαν σε βίαιο εκχριστιανισμό του λαού της Λετονίας.". Άρα κάπου πίστευαν αυτοί οι άνθρωποι, έτσι δεν είναι ? Αυτή την θρησκεία είναι που σας παρουσίασα πιο πάνω. Δεν είναι θρησκεία με ναούς και αγάλματα, γι'αυτό και σιωπηρά συνέχισαν να την εφαρμόζουν μέχρι και τον 18ο αιώνα.

Eννούσα την "επιστροφή" στον παγανισμό δε βλέπω.
quote:
KERRY KING:
Εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο τα νούμερα λένε την αλήθεια. Είναι κάτι αντίστοιχο με το 98% των ορθοδόξων στην Ελλάδα. Η γυναίκα μου πχ βαπτίστηκε καθολική, άμα την ρωτήσουν όμως αν πιστεύει στην χριστιανική πίστη θα πει όχι. Για τα νούμερα είναι χριστιανή πάντως.

Εσύ δεν πιστεύεις, η γυναίκα σου δεν πιστεύει, τι τον θέλατε τον Καθολικό γάμο? Γιατί κάνατε κάτι που δεν σας αρέσει? Η μόνη αποδεκτή για μένα απάντηση θα είναι λόγω γονιών. Έτσι είναι?
quote:

KERRY KING: Μήπως τελικά ο κόσμος μας θα ήτανε καλύτερος άμα καθένας πίστευε στις προχριστιανικές του θρησκείες ? Θρησκευτικούς πολέμους δευ θυμάμαι κανέναν πριν τον χριστό και τον μωάμεθ... Κάνω λάθος ???

---------------------------------------------------------------

europaios2:¨Όχι πριν τον Χριστό και τον Μωάμεθ δεν είχαμε θρησκευτικούς πολέμους......δεν άνοιγε ρουθούνι.......ο ένας βοηθούσε τον άλλον και η αγάπη ξεχείλιζε από τα μπατζάκια......με τον Μωάμεθ και τον Χριστό χάλασε η συνταγή....

KERRY KING:
Δεν το έθεσα έτσι, είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τι εννοώ....

Kαι συ για να καταλάβεις ότι οι θρησκευτικοί πόλεμοι ήταν μια ακόμη δικαιολογία που πρόβαλλαν οι πολεμοχαρείς και συμφεροντολόγοι αυτοκράτορες και βασιλιάδες ακόμη και οι πάπες. Όλοι οι πόλεμοι γίνονται για ιδία οφέλη και γι' αυτό δεν χρειαζόταν να με αναγκάσεις να στο επισημάνω.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

06/10/2008, 12:48:23
quote:
Eννούσα την "επιστροφή" στον παγανισμό δε βλέπω.

Ελπίζω να σε κάλυψα με το σημερινό μου μύνημα.

quote:
Εσύ δεν πιστεύεις, η γυναίκα σου δεν πιστεύει, τι τον θέλατε τον Καθολικό γάμο? Γιατί κάνατε κάτι που δεν σας αρέσει? Η μόνη αποδεκτή για μένα απάντηση θα είναι λόγω γονιών. Έτσι είναι?

Χρειαζόμασταν μία "επίσημη" τελετή και ο καθολικός γάμος ήτανε η μόνη λύση. Κακά τα ψέματα, έχει πιο ωράιο τελετουργικό από τον ορθόδοξο...

quote:
Kαι συ για να καταλάβεις ότι οι θρησκευτικοί πόλεμοι ήταν μια ακόμη δικαιολογία που πρόβαλλαν οι πολεμοχαρείς και συμφεροντολόγοι αυτοκράτορες και βασιλιάδες ακόμη και οι πάπες.

Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι ήτανε μια ακόμα δικαιολογία - μια αφορμή. Δεν παυει όμως να είναι η χριστιανική θρησκεία που πρωτοπαρουσίασε και καθιέρωσε αυτόν τον όρο - κάνω λάθος ???

kostakisΜέλος
06/10/2008, 13:44:33
Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ europaios2 διαφωνώ εξολοκλήρου με τη λογική της ελληνορθοδοξίας, όπως την εκφέρεις μέσω της συνέχισης του μονοθεϊσμού των αρχαίων Ελλήνων (την οποία επικαλείσαι) με τη χριστιανική θρησκεία, οπότε εξακολουθώ να θεωρώ πατρώον γένος κάποιους προχριστιανικούς Έλληνες. Επειδή δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στο συγκεκριμένο, λόγω διαφορετικής βάσης, το αφήνω.

Φίλε trexagireve, όταν σε κάτι δεν απαντάω σημαίνει ότι δέχομαι την ορθότητά του. Αυτό για τα "περί άλλων" που λες... πάμε τώρα σε αυτά που απαντάω :

quote:
Τι σε μπερδεύει στις κοινές ρίζες,καταβολές και γλώσσα, σύμβολα των νεοναζιστών με τους νεοπαγανιστές;

Ποια γλώσσα έχουν κοινή αυτές οι δύο κατηγορίες; αφού δεν αναγνωρίζονται ως τοπικές αντιλήψεις, μπορείς να μου το αποσαφηνίσεις; ποιες κοινές ρίζες; επειδή υπάρχει μερική σύμπτωση απόψεων σε κάποιες περιπτώσεις θα προκύψει και πλήρης ταύτιση των δύο εν τέλει. Όσο για σύμβολα, με μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκα τa κάτωθι για τους νεοπαγανιστές :

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Neopagan_symbols
http://altreligion.about.com/library/glossary/symbols/bldefswiccasymbols.htm
http://www.cafepress.com/SacredSigns/3359344

ενώ για τους νεοναζί, εκτός από τη σβάστικα αναφέρoνται τα κάτωθι εν γένει

http://www.adl.org/hate_symbols/neo_nazi_symbols.asp
http://www.angelfire.com/fl/angelforever/symbols.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_symbolism

Αν αυτά μοιάζουν μεταξύ τους, πάω πάσο... ή έχω πρόβλημα στην όραση.

quote:
Καλά θα ήταν δε, όταν κάνεις κάτι λάθος, να το παραδέχεσαι και να εγκαταλείπεις απέλπιδες προσπάθειες,όπως, π.χ. να χωρίσεις τα κολλημένα μεταξύ τους, δείγματα νεοναζισμού και νεοπαγανισμού της Νέας Εποχής, ώστε να γίνεται κανένας διάλογος της προκοπής, χωρίς τέτοιες υπεκφυγές...

Καλά κρασά, θα έπρεπε να πω επίσης, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα...
Ελπίζω να μη με κολλήσεις και εμένα σε κάποια ιδεολογία πλην της δικιάς μου. "Κολλημένος" δε γίνομαι, κολλητός ευχαρίστως!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

melakiΝέο Μέλος
14/09/2005, 11:03:15
Αγαπητέ Vril,
μάλλον διαβασες επιλεκτικά το mail μου για να απαντάς έτσι...είπα οτι θα μοθυ κέτριζε το ενδιαφέρον και ίσως να το διάβαζα πριν από κάποιο άλλο, αλλά παρακάτω είπα οτι δεν θα εφάρμοζα τις μεθόδους. Όσον αφορά το σχόλιο για τον γιατρό, εκτιμώ την γνώση βαθύτατα για αυτό και έχω κάνει σπουδές στην Γερμανία, και μου έφυγε και ο ..... τέλος πάντων. Σε παρακαλώ μην βιάζεσαι να απαντάς τόσο γρήγορα, αλλά σε καταλαβαίνω εφόσον στα αρνήτικα σχόλια και τις προσβολές είμαστε όλοι γρήγοροι, είτε μορφωμένοι είτε αμόρφωτοι....
φιλικά

melaki

14/09/2005, 11:28:29
quote:
Σε παρακαλώ μην βιάζεσαι να απαντάς τόσο γρήγορα, αλλά σε καταλαβαίνω εφόσον στα αρνήτικα σχόλια και τις προσβολές είμαστε όλοι γρήγοροι, είτε μορφωμένοι είτε αμόρφωτοι....
φιλικά

melaki

Στην ερώτησή σου "πιστεύει κανείς στην Ταρώ???", η οποία για μένα έχει κάτι σαν ... δημογραφική ερώτηση, που περιέχει και τις πιθανές απαντήσεις "ΝΑΙ" "ΟΧΙ" "ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ", εγώ προσωπικά θέλω να μπορώ να απαντώ και με "ΟΧΙ". Έχει να κάνει με την ελευθερία γνώμης και το δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσής της.

Άν το "όχι" είναι αυτόματα και ειρωνία (το διαπίστωσα σε διάφορες αφορμές τις τελευταίες μέρες), τότε φοβάμαι οτι μας διαφεύγει όλων μας κάτι πολύ βασικό και κινούμαστε μόνο στο σκεπτικό της κλίκας. Όσοι είναι καλοί είναι δικοί μας, οι υπόλοιποι ... ούστ.

Τώρα, η προσωπική μου άποψη σχετικά με τη μόρφωση και το θέμα της Ταρώ είναι η εξης.
Πιστεύω οτι η επαγγελματική μόρφωση δεν είναι πάντα αλληλένδετη με την κοινωνική μόρφωση. Ένας καλός γιατρός π.χ. μπορεί κοινωνικά να είναι ... βλαχάρα (άλλο Βλάχος και άλλο βλαχάρα, έτσι?)

Πιστεύω οτι η μαντεία, είτε ρίχνουμε χαρτιά είτε πετάμε κόκκαλα είτε σφάζουμε αρνιά είτε κοιτάμε τα άντερα, είναι κατάλοιπα μιας εποχής, όπου ο άνθρωπος εξηγούσε τα φαινόμενα μέσα από έναν μηχανισμό δισειδαιμονίας και δαιμονολατρίας.

Αν αυτό το θεωρείς γρήγορη απάντηση και ειρωνική, είμαι όλος αυτιά να ακούσω τα δικά σου αντεπιχειρήματα.

Vril
Diplom Ingenieur Elektrotechnik FB Mikroelektronik/Mikrosystemtechnik

P.S. Selbstverständlich könnte ich das alles noch mal auf deutsch schreiben.

Edited by - Vril on 14/09/2005 11:31:00

melakiΝέο Μέλος
14/09/2005, 11:56:21

Είναι λίγο ειρωνικό νομίζω....αλλά δεν θεωρώ για άτομα με αντίθετη άποψη οτι είναι εκτός κλίκας ούτε εγώ άλλωστε είμαι απόλυτη...σε όλους τους τομείς υπάρχουνε τσαρλατάνοι είτε αυτοί είναι γιατροί είτε χαρτορίχτρες...πάντως ειδικά στους δευτερους είναι περισσότεροι, αυτό το πιστεύω...
Hast du auch in Deutschland studiert? FH oder Universitaet?

MfG
melaki

14/09/2005, 12:04:33
quote:

Είναι λίγο ειρωνικό νομίζω....

Όχι λίγο ! Πολύ.

αλλά γιατι ξαφνικά, η ειρωνία αντιμετωπίζεται σαν ... αρώστεια ?

Με ειρωνία ή σαρκασμό έχουν ειπωθεί αρκετές μεγάλες αλήθεις !

quote:

Hast du auch in Deutschland studiert? FH oder Universitaet?

Νö ! Hehe. Kann sagen, beides. Aber das ist privat und gehört nicht hier her. Wollte ursprünglich nur auf dein "με σπουδές στη Γερμανία" antworten, und glaube mir, ich weis wo es weh tut...

melakiΝέο Μέλος
14/09/2005, 17:00:58
Όχι λίγο ! Πολύ.

αλλά γιατι ξαφνικά, η ειρωνία αντιμετωπίζεται σαν ... αρώστεια ?

Με ειρωνία ή σαρκασμό έχουν ειπωθεί αρκετές μεγάλες αλήθεις !

σωστά η ειρωνία είναι τρόπος έκφρασης. αλλά άλλο να ειρωνεύεσαι καταστάσεις και άλλο να ειρωνεύεσαι πρόσωπα. Οι καταστάσεις εκτίθενται, τα πρόσωπα όμως προσβάλλονται. Το ενδιαφέρον μου για μεταφυσική, δεν μεταφράζεται ως άρνηση για την επιστήμη και την γνώση που αποκτήθηκε μέσω κόπου και επιτεύξεων. Και δεν κάνω καμία σύγκριση ανάμεσα στην μεταφυσική και στην μόρφωση. Η μόρφωση για μένα είναι πολύ ανώτερη....για μενα τουλάχιστον. Δεν επιδέχεται σύγκρισης ειδικά με αυτόν τον τομέα. Αλλά η μεταφυσική είναι κάτι το μυστήριο, όπως ανέφερα πριν, και με ενδιαφέρει απλά ως χόμπυ. Σίγουρα καταστάσεις όπως αυτές που βλέπω στην τηλεόραση με τους επιτήδειους που λένε ψέματα, και βάζουν δικούς τους να τους λένε την μοίρα, είναι για γέλια, και τραγική η ειρωνία για αυτούς που την πιστεύουν.

φιλικά

melaki

KRYSTALLENIAΜέλος
18/09/2005, 17:46:40
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΝΑΙ, ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΔΡΙΜΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ «ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ?» ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ « ΝΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ».

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ, ΤΗΝ ΦΙΛΤΑΤΗ melaki, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ….

ΛΟΙΠΟΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΛΙΓΟ…. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ, ΠΟΙΟΣ, ΟΤΙ Η ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΞΟΡΚΙΑ( ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΚΟΛΑΣΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ) ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ….

ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΕΤΣΙ? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΣ Η΄ ΜΑΓΙΣΣΑ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ( ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ) ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ? ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ Η WΙCCA ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ…. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ, ΘΑ ΜΑΘΕΙ…. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ…ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ Η’ ΟΧΙ…

ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΒΓΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ?

ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΕ…. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ…. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ….

ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ… ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΛΕΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ…

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ…. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΛ., ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ… ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ….

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ… ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ…ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…

ΑΓΑΠΗΤΟΙ Jaya ΚΑΙ Deghar Adhark ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΚΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΘΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ…

ΦΙΛΙΚΑ…

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ

06/10/2005, 01:48:31
Γειά σας.
Το θέμα αυτό μεταφέρεται στην ενότητα .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Ο λόγος της μεταφοράς αυτής, είναι πως η συγκεκριμένη κατηγορία, θα εμπλουτιστεί στο μέλλον και με θεματολογία, παρόμοια με αυτή του παρόντος θέματος. Πιστεύω δε, πως η τοποθέτησή του στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ δεν είναι και η πιο κατάλληλη - ή αν θέλετε - συγγενική.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

taurus77Νέο Μέλος
07/10/2005, 13:26:58
Καλησπέρα σε όλους και πάλι!!

Από προσωπική εμπειρία που σχετίζεται και με κάποια γνώση επί του θέματος θα ήθελα να πω πως η Χαρτομαντεία δεν είναι κακό πράγμα. Και εγώ ρίχνω τα χαρτιά συχνά για μένα ή για τους πολύ φίλους μου.

Γνωρίζω την απλή, την Χαλ, τη Deste αλλά και την Ταρώ. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η καθεμία από αυτές δείχνει διαφορετικά πράγματα και παρουσιάζει τα γεγονότα από μια διαφορετική σκοπιά. Μπορώ επίσης να πω ότι η Ταρώ είναι μια "σκληρή" τράπουλα και θα μου επιτρέψετε να μην επεξηγήσω τη λέξη που χρησιμοποίησα. Όσοι ξέρουν, κατάλαβαν ήδη. Για αυτόν τον λόγο σταμάτησα να τη χρησιμοποιοώ.

Το κοινό σημείο πάντως είναι ότι καμία μα καμία τράπουλα δεν μπορεί να δείξει πάνω από 6 μήνες και ότι η μόνη που φτάνει τους 6 μήνες είναι η απλή. Η Deste (από την εμπειρία μου πάντα) περιγράφει πολύ δυνατά το τώρα, αλλά μπορεί να δώσει εικόνα μόνο για 3 εβδομάδες το πολύ. Είναι όμως πού δυνατή στα νοήματα που παρουσιάζει. Αντίθετα η Χαλ είναι και αυτή για σύντομο διάστημα όπως η Deste, και με πολύ συγκεκριμένα νοήματα, όχι τόσο συνθετα και προχωρημένα όσο η Deste.

Αυτά από εμένα!!

taurus77

neliΝέο Μέλος
08/10/2005, 00:22:54
Χαλ;Πώς και μου έχει ξεφύγει;Πώς είναι; Που την προμηθεύεσαι;Πληροφορίες; Τεσπα, Έχω μία εντύπωση(πάντα εμπειρικά μιλώντας)λοτι μερικές "καταστρώσεις" της ταρώ μπορούν να προβλέψουν και για χρόνια αλλά όντως hard τράπουλα. Εμέ η άποψη μου είναι ότι ναι μεν σε προειδοποιούν για γεγονότα, ίσωα απο σύμπτωση, ίσως επειδή τα συσχετίζει ο καθένας με την ανάλογη κατάσταση που βιώνει, ο σακοπός όμως πιστεύω είναι να κάτσει το άτομο να αναλογιστεί με την κατάσταση και να πράξει με τρόπο που δεν είχε σκεφτεί.Taurus77 μήπως μπορείς να με βοηθήσεις στο topic που είχα βάλει με την ταρώ πριν κάτι μέρες;Please, please. Το κακό με μένα είναι ότι στους άλλους τα λέω τόσο ουδέτερα αλλά όταν τα ρίχνω για μένα άστα να πάνε, πάντα παίρνω την αρνητική εκδοχή των πραγμάτων.
taurus77Νέο Μέλος
08/10/2005, 08:03:01
Αγαπητή Neli καλημέρα!!

αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου, αλλά όπως είπα δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τα Tarot.

Και σε γενικές γραμμές να ξέρεις πως δεν είναι καθόλου αποδοτικό να ανακτεύεις, να ανοίγεις την τράπουλα και να ζητάς από άλλον να σου ερμηνεύσει τα φύλλα. Αυτός που ανοίγει τα φύλλα, αυτός πρέπει και να τα ερμηνεύει.

Πάντως αφού σε ενδιαφέρει η χαρτομαντεία γιατί δεν ξεκινάς σιγα-σιγά από την απλή τράπουλα και τους απλούς τρόπους "ριξίματος"?? Να δεις και αν "σου ταιριάζει το σπόρ", όπως λέμε!! Γιατί έχω την αίσθηση ότι έχεις τόσο μεγάλη αγωνία και ανάγκη να πάρεις απαντήσεις, που θολώνεις εσύ η ίδια και την τράπουλα και τις σκέψεις σου!!

Προσπαθησε λίγο να ηρεμήσεις όταν έχεις την τράπουλα στα χέρια σου.
Και να θυμάσαι πάντα ότι δεν πρέπει να κάνεις πρωι-μεσημέρι-βράδυ ανοίγματα! Μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι καλά, ακόμα και για την περίοδο που θα μαθαίνεις.

καλή αρχή!!

taurus77