- ΧΡΙΣΤΙΑΝOI-ΑΘΕΟΙ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
θεωρώ πολύ πιθανότερη τη δημιουργία του κόσμου αποτέλεσμα φυσικοχημικών διεργασιών που ίσως αδυνατούμε ακόμα να κατανοήσουμε πλήρως.Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ χίλιες φορές προτιμότερο και λογικότερο να πιστεύει κάποιος σε κάτι "ανώτερο" έτσι γενικά και αόριστα, από το να βάζει την πίστη του αυτή σε θρησκευτικά καλούπια. Γιατί είναι παράλογο να σκεφτούμε ότι υπάρχει Θεός που έφτιαξε σύμπαν, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γελαξίες, άστρα και δεν ξερω γω τι άλλο και κάθεται και ασχολείται με το να ανάβει εφετζίδικα μερικά κεράκια συγκεκριμένη ημερομηνία το χρόνο ή να υπόσχεται παρθένες στον Παράδεισο
Lost in Necropolis
La ville de la mort
Edited by - Agnostic on 17/11/2006 19:53:20
ΦΙΛΕ Agnostic ΓΙΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ο Θεός μας έδωσε το ωραίο ταξίδι, μας έδωσε την ελευθερία της βούλησης!
[/quote]
ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ
... ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ...
TI EINAI AYTO;
quote:quote:
ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ
TI EINAI AYTO;
Θα σου πω, πως αντιλαμβάνομαι εγώ την ελευθερία της βούλησης. Διαχρονικά και στον άνθρωπο και στις κοινωνίες παρατηρείται αύξηση της γνώσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να προέρχεται από τον ντιτερμινισμό. Η αιτιοκρατία δεν μπορεί να παράγει νέα γνώση (τέχνες, επιστήμες, κλπ) γιατί ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.
Επομένως, ο ανθρώπινος νους δεν υπόκειται στην αιτιοκρατία. Επομένως, ο ανθρώπινος νους νοεί ελέυθερα. Επομένως υπάρχει ελεύθερη βούληση.
Ελέυθερη βούληση δηλ. είναι η δυνατότητα νόησης έξω και πάνω από αιτιοκρατικούς νόμους, αλλά ούτε και πιθανοκρατικά, απλά δίχως νόρμες και δυνάμει περιορισμούς.
Edited by - isNGood on 17/11/2006 23:18:32
quote:quote:quote:
ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ
TI EINAI AYTO;Θα σου πω, πως αντιλαμβάνομαι εγώ την ελευθερία της βούλησης. Διαχρονικά και στον άνθρωπο και στις κοινωνίες παρατηρείται αύξηση της γνώσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να προέρχεται από τον ντιτερμινισμό. Η αιτιοκρατία δεν μπορεί να παράγει νέα γνώση (τέχνες, επιστήμες, κλπ) γιατί ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.
Επομένως, ο ανθρώπινος νους δεν υπόκειται στην αιτιοκρατία. Επομένως, ο ανθρώπινος νους νοεί ελέυθερα. Επομένως υπάρχει ελεύθερη βούληση.
Ελέυθερη βούληση δηλ. είναι η δυνατότητα νόησης έξω και πάνω από αιτιοκρατικούς νόμους, αλλά ούτε και πιθανοκρατικά, απλά δίχως νόρμες και δυνάμει περιορισμούς.
Edited by - isNGood on 17/11/2006 23:18:32
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ; ΑΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ; ΑΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ρώτησες κάτι και απάντησα και όσο με αφορά συνηθίζω να μιλώ σε επιστημονικό επίπεδο, όχι παρωχημένο ψευτοεπιστημονικό, ούτε μπανάλ της εποχής του '21.
Η απάντηση ήταν καθαρή. Ποια ακριβώς είναι η απορία σου;
ΓΙΑ ΣΟΥ Palatianos
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΧΡΗΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ
ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
quote:
Κάποιοι επιστήμονες τις έχουν κατανοήσει, είμαστε μια ανακατανομή του τίποτα! Γιατί δεν ακολουθείς τις επιστημονικές συμβουλές αυτών των μεγάλων σύγχρονων φιλοσόφο-φυσικό-εγκεφαλολόγων, ώστε να έχεις και ένα επιστημονικό υπόβαθρο;
Ναι την έχω υπόψη τη θεωρία περι κβαντικής διακύμανσης του κενού (αν δεν κάνω λάθος). Κοίτα να δεις, δεν έχω, τουλάχστον όχι ακόμα, των γνωστικό υπόβαθρο για να καταλάβω λεπτομερώς τις θεωρίες των επιστημόνων, και στο θέμα μας των αστροφυσικών και κοσμολογων. Ωστόσο είναι γενικότερη τακτική μου να εμπιστεύομται τις επιστήμες οι οποίες προοδεύουν(μαζί και ο κόσμος) παρά τα θρησκευτικά δόγματα που μια ζωή μένουν στάσιμα.
quote:
Εντάξει, μας έπεισες! Αν εσύ δεν πιστεύεις στα κεράκια, είναι δικό σου πρόβλημα. Κοίταξε το!
Προφανώς αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα διαφορετικά. Εγώ θεωρώ αστείο και παράλογο, να υπάρχει θεός που έφτιαξε ένα τεράστιο σύμπαν, με γαλαξίες, πλανήτες, κτλ και να ασχολείται παράλληλα με τρικ ταχυδακτυλουργικά α-λα Κόπερφιλντ, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Εσύ το βρίσκεις λογικό.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. Ο τρόπος σκέψης μας διαφέρει κατά πολύ. Ε δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας γι'αυτό. Οκ?
quote:
Άκου κι αυτά από μένα λοιπόν..Το αν υπάρχουν άνθρωποι-τέρατα, άνθρωποι ασυνείδητοι δίχως καλό μέσα τους, οι οποίοι πατούν επί πτωμάτων για να υλοποιήσουν τους φαύλους σκοπούς τους, αν υπάρχουν άνθρωποι (και υπάρχουν πολλοί) που αποτελούν ωχρές απομιμήσεις ανθρώπινης ύπαρξης, αν υπάρχουν άνθρωποι-εγκληματίες που δεν προστατεύουν το περιβάλλον, άνθρωποι-ερπετά που δεν ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους, αν σε αυτό τον κόσμο υπάρχει όλη αυτή η βρωμιά, νομίζω πως για αυτό δεν φταίει ο Θεός.
Δεν φταίει επίσης ο Θεός αν μόνοι μας καταστρέφουμε την υγεία μας (καπνίζοντας, πίνοντας, κλπ), δεν φταίει ο Θεός αν στον τελευταίο σεισμό για παράδειγμα, κάποιοι δεν έπραξαν σωστά το καθήκον τους και τα κτίρια κατέρρευσαν. Δεν φταίει ο Θεός, αν υπάρχει αυτή η τεράστια έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.
quote:
Επομένως, αυτοί που φταίνει για τις αδικίες και τους θανάτους, για την πείνα και την δυστυχία είναι αυτοί που δεν έχουν Θεό μέσα τους! Η για να παραφράσουμε και τα λόγια αυτών, που μας χαλαρώνουν, μας ριλαξάρουν και μας διασκεδάζουν, φταίνε εκείνοι που δεν πράττουν τα δέοντα!
Να σε ρωτήσω κάτι. Είδες πουθενά βρε isNGood να αναφέρω ανθρώπους εγκληματίες, φονιάδες, ανθρώπους ασυνείδητους που δεν ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους?
Για φυσικές καταστροφές και αρρώστειες μίλησα φίλε μου, για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε(ως επί των πλήστων). Δηλαδή αν σκάσει ένα ηφαίστειο και αφανίσει πληθυσμούς φταίνε οι άνθρωποι? Αν πεθάνουν πληθυσμοί από ένα σεισμό, ή τσουνάμι φταίνε οι άνθρωποι γι'αυτό? Οχι βέβαια. Αν και για κάποιους Λιακο-τέτοιους οι Αμερικάνοι προκάλουν με μυστικά υπερόπλα, τσουνάμια κτλ![]()
Οι φυσικές καταστροφές είναι και ένας από τους λόγους που με κάνουν να πιστεύω στην απουσία κάποιας θεϊκής αγκαλιάς στον πλανήτη μας. Τι στο καλό. Δεν μπορούσε να είναι πιο φιλικό το περιβάλλον στο οποίο ο πλάστης τοποθέτησε τα πλάσματά του? Ποσοι άνθρωποι πεθανανε κατά τη διάρκεια παγετώνων είπαμε???
quote:
ΦΙΛΕ Agnostic ΓΙΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Φίλε el.elyon απλά διεισδύω στις ίδιες τις ρίζες του θρησκευτικού φαινομένου και αναγνωρίζω ποιες ανάγκες καλύπτει και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Κάποια γενικά πράγματα για διάφορους θεούς έχω υπόψη μου. Δεν είναι ανάγκη να ξέρω και την παραμικρή λεπτομέρεια γύρω από κάθε θεό της εκάστοτε θρησκείας. Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να διακρίνεις τους ανθρωπομορφισμούς στους διάφορους θεούς?
Δεν υπάρχει κάτι για να αποδείξω. Ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου και ίσως κατανοήσεις καλύτερα τις θέσεις μου.
Εξέφρασα ορισμένες αθεϊστικές απόψεις. Χαλαρώστε, δεν κάθομαι να ασχολούμαι συνέχεια με αυτό το ζήτημα. Αλλωστε όπως έχω ξαναπει, αν μετα θάνατον, μου 'ρθει κάνας θεός και μου ζητήσει τα ρέστα που δεν τον πίστεψα, θα τον κεράσω καμιά μπύρα να τα βρούμε σαν καλά φιλαράκια. Θα του πω να παίξουμε και κάνα μπαρμπούτι.
Τα λέμε.

Edited by - Agnostic on 18/11/2006 06:18:31
Edited by - Agnostic on 18/11/2006 06:24:57
quote:
Agnostic:
Για φυσικές καταστροφές και αρρώστειες μίλησα φίλε μου, για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε(ως επί των πλήστων). Δηλαδή αν σκάσει ένα ηφαίστειο και αφανίσει πληθυσμούς φταίνε οι άνθρωποι? Αν πεθάνουν πληθυσμοί από ένα σεισμό, ή τσουνάμι φταίνε οι άνθρωποι γι'αυτό? Οχι βέβαια. Αν και για κάποιους Λιακο-τέτοιους οι Αμερικάνοι προκάλουν με μυστικά υπερόπλα, τσουνάμια κτλ
ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (ως επί των πλήστων) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Και η φύση συμπεριφέρεται ακολουθώντας τους νόμους της όπως της συμπεριφέρονται.
quote:
Agnostic:
Οι φυσικές καταστροφές είναι και ένας από τους λόγους που με κάνουν να πιστεύω στην απουσία κάποιας θεϊκής αγκαλιάς στον πλανήτη μας. Τι στο καλό. Δεν μπορούσε να είναι πιο φιλικό το περιβάλλον στο οποίο ο πλάστης τοποθέτησε τα πλάσματά του? Ποσοι άνθρωποι πεθανανε κατά τη διάρκεια παγετώνων είπαμε???
Η ΘΕΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ... υποτυπωδώς έστω ... ΜΕΣΩ ΑΞΙΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
Αλλά δέν εισακούονται!!
Snoopy:
quote:
Η ΘΕΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ... υποτυπωδώς έστω ... ΜΕΣΩ ΑΞΙΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
Αλλά δέν εισακούονται!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δηλαδή οι εκρήξεις των ηφαιστείων γίνονται εξαιτίας της κακής μας συμπεριφοράς ??
Ωχ το μάτι μου ...
quote:quote:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ρώτησες κάτι και απάντησα και όσο με αφορά συνηθίζω να μιλώ σε επιστημονικό επίπεδο, όχι παρωχημένο ψευτοεπιστημονικό, ούτε μπανάλ της εποχής του '21.
Η απάντηση ήταν καθαρή. Ποια ακριβώς είναι η απορία σου;
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ; ΑΡΑ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ; ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ;
...ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ... ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;
ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ) ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ( ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, ΤΕΡΤΥΛΛΙΑΝΟΣ, ΚΑΛΒΙΝΟΣ ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΡΗΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΗ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ( ΤΗΝ ΔΕΥΕΡΗ ).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ( ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΟΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;
ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ( ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ) ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ( ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ) ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ; ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ( ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ( ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ) ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ, ( ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ) ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:ΓΙΑ ΣΟΥ Palatianos
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΧΡΗΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ
ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο Palatianos.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ( ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 70% - 98% ( ΕΛΛΑΔΑ )ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ; ( ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ )