- Ο μύθος του πολιτισμένου ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνουν όχι μόνο στον θεματοθέτη του "Γιατί έγινα Άθεος", αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό. Όταν παρουσιάζεται ο Χριστιανισμός και η Δημιουργία, είναι άθεοι με χίλια. Όταν ξαφνικά αναφερθεί το Δωδεκάθεο ή κάποια άλλη θρησκεία πλην της Χριστιανικής, διακατέχονται από περηφάνεια και σεβασμό. Ένα από τα πολλά δείγματα υποκρισίας.
Βέβαια δεν θα λεγόταν νεοπαγανισμός αν κάποιοι δεν προσπαθούσαν να εισάγουν νέες ιδέες, που τείνουν προς τον αθεισμό.
Όσο για τον Θεό όσο και να προσπαθούν οι άθεοι να πιάσουν στο στόμα τους Τον Ίδιο και τον Λόγο Του, Εκείνος μένει αμόλυντος.
Γιατί αυτοί οι πολιτισμοί δεν χτίστηκαν πάνω στην αγάπη, αλλά πάνω στον ρατσισμό, τον εγωισμό και την εξύψωση του ανθρώπου ενάντια στον Θεό. "Ελάτε ας κάνουμε ένα όνομα για τον εαυτό μας" λένε. Θα τσακιστούν όμως όπως ο Πύργος της Βαβέλ.
Και εκείνοι που έφτιαξαν ένα όνομα για τον εαυτό τους, σβήστηκαν από την μνήμη των μεταγενέστερων.
Αλλά ρε φίλε μου, δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάβολο κουβαλάς στο κεφάλι σου.
Ειλικρινά τώρα, αν μας τρολλάρεις όλους κοψτο όσο είναι νωρις, γιατί ρίχνεις στον Καιάδα οποιαδήποτε συζήτηση δεις. ΝΑΙ, είναι εκνευριστικό.
Αν όντως τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, τότε έχεις γερά προβληματα. Γερά όμως.
Πως επηρεάζει την ανούσια ζωή σου το αν ο διπλανός σου είναι άθεος, νεοπαγανιστής, ΧΟ, ειδωλολάτρης, σατανιστής, βλαμμένος κ.ο.κ?
Γι' αυτο και συ, αδύναμε νάνε μου, μην προσδοκάς τη δική σου θέση στα..."ουράνια".
Όπως και να χει δεν μπορούν να αντέξουν άλλες απόψεις και κλαψουρίζουν πως τους χαλάει η διάθεση. Πρόβλημά τους ο εγωϊστικός τους τσαμπουκάς, δικό μας όχι.
Γίνονται και ψυχολόγοι των άλλων μιλώντας για "ανούσια ζωή", για να κρύψουν τα δικά τους χάλια.
quote:Α, τώρα προσβάλλεις θρησκευτικά αισθήματα...quote:Δύο λάθη σε μία πρόταση.
Οι άθεοι νεοπαγανιστές προσπάθησαν να αλλάξουν στον θέμα, με το να επιτεθούν στον Άγιο Λόγο του Θεού.Βρε 'σύ, πως γινεται να είναι άθεος ένας νεοπαγανιστής; Αφού είναι νεοπαγανιστής!
Και αυτό το "Άγιο Λόγο του Θεού"... Μου έβγαλες το μάτι!
Υπάρχει και μη "Αγιος" λόγος του θεού σου;
Τι έκανε και άγιασε;
Οσο και να γλύφεις τον θεό σου, χεσμένο σ' έχει...
...
- με υπερβολές δήθεν χτυπας την υπερβολή -
Αλλά... κάνεις λαθος.
Το "άθεοι νεοπαγανιστές" είναι κομματάκι μελοδραματικό αλλά είναι ακριβές στις περισσότερες περιπτώσεις.
Οι παλιοί παγανιστές λάτρευαν πχ τις θεότητες του (λεγόμενου) Δωδεκάθεου και στα σοβαρά πίστευαν ότι αυτές υπήρχαν και ζούσαν πχ στον Όλυμπο.
Σήμερα οι περισσότεροι υπέρμαχοι των παλιών παγανιστικών θρησκειών δεν πιστεύουν στα σοβαρά ότι υπάρχουν οι θεότητες εκείνες και ότι ζούνε στον Όλυμπο. Δεν έχω συναντήσει κανέναν - άρα άθεοι.
Κι όσοι ξέρω ότι λατρεύουν τις θεότητες που δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν το κάνουν με διαφορετικό τρόπο ! Ούτε θυσίες ζώων, κτλ καμιά λοιπόν ομοιότητα νε τους παλιούς κι έτσι και το άθεοι και το νεο-παγανιστές είναι ορθοί όροι. Ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις. Ίσως κάποιοι εδώ που ξεσπαθώνουν κατά του μονοθεϊσμού δεν το κάνουν από αθεϊα αλλά πραγματικά πιστεύουν ότι ο Δίας ή Ήρα η Αθηνά και λοιποί είναι ζωντανοί και στον Όλυμπο. Ας μας το πει.
quote:
Οι απαίσιοι και άθλιοι άθεοι νεοπαγανιστές, αναρωτιούνται πως γίνεται ένας να είναι και άθεος και νεοπαγανιστής.Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνουν όχι μόνο στον θεματοθέτη του "Γιατί έγινα Άθεος", αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό. Όταν παρουσιάζεται ο Χριστιανισμός και η Δημιουργία, είναι άθεοι με χίλια. Όταν ξαφνικά αναφερθεί το Δωδεκάθεο ή κάποια άλλη θρησκεία πλην της Χριστιανικής, διακατέχονται από περηφάνεια και σεβασμό. Ένα από τα πολλά δείγματα υποκρισίας.
Βέβαια δεν θα λεγόταν νεοπαγανισμός αν κάποιοι δεν προσπαθούσαν να εισάγουν νέες ιδέες, που τείνουν προς τον αθεισμό.
Όσο για τον Θεό όσο και να προσπαθούν οι άθεοι να πιάσουν στο στόμα τους Τον Ίδιο και τον Λόγο Του, Εκείνος μένει αμόλυντος.

Δεν μπορούν να αποφασίσουν αν οι Θεοί είναι αληθινές οντότητες ή μοναχά σύμβολα ή φυσικά φαινόμενα. Όταν διαβάζουν τους αρχαίους Ελλήνες, ξεγελάνε τον εαυτό τους και γίνονται πιστοί στον κλασικό Δωδεκαθεϊσμό. Όταν όμως πάνε να παρουσιάσουν την θρησκεία τους μιλούνε για σύμβολα και φυσικά φαινόμενα. Άρα είναι άθεοι ΝΕΟπαγανιστές.
Αν ήταν κλασικοί παγανιστές όπως οι αρχαίοι, θα συμπεριφέρονταν όπως και αυτοί, που δεν διέφεραν καθόλου στα τελετουργικά από τον Χριστιανισμό. Προσευχές σε αληθινές οντότητες, θυσίες σε αληθινές οντότητες κτλ.
Και αυτοί φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν την κλασική θρησκεία. Το να προσπαθήσει κάποιος να παρουσιάσει πως όλη η αρχαία Ελλάδα πίστευε πως οι Θεοί είναι μοναχά σύμβολα, αρχέτυπα κτλ είναι καθαρά προσπάθεια να ξεχωρίσει από τον Χριστιανισμό και τις κλασικές θρησκείες, τασσόμενος υπέρ του αθεϊσμού.
Μου θυμίζει την προσπάθεια των Γιγάντων να ανέλθουν στα ουράνια και να ρίξουν τους Θεούς κάτω.
quote:Γνωρίζουμε όλοι, ότι, οι άνθρωποι δεν ανασταίνονται κι οι θεοί δεν πεθαίνουν.
Ίσως κάποιοι εδώ που ξεσπαθώνουν κατά του μονοθεϊσμού δεν το κάνουν από αθεϊα αλλά πραγματικά πιστεύουν ότι ο Δίας ή Ήρα η Αθηνά και λοιποί είναι ζωντανοί και στον Όλυμπο. Ας μας το πει.
Δεν έχουμε καμμία αναφορά για τον θάνατό τους, επομένως ή στον Ολυμπο θα είναι ή κάπου αλλού.
Δεν πιστεύω να έχεις θέμα...

Αφιερωμένο:
http://www.youtube.com/watch?v=4YweN6NeaJU
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Πως επηρεάζει την ανούσια ζωή τους το αν κάποιος πιστεύει ότι η Γη στέκεται πάνω σε μια γιγάντια χελώνα ή είναι ένας δίσκος; Πως επηρεάζει την ζωή τους, αν κάποιος πιστεύει ότι ο κόσμος είναι μια εικονική πραγματικότητα;
Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τί πιστεύει ο καθένας, αλλά μου αρέσει να αντικρούω τα επιχειρήματα των άθεων και των αντιχριστιανών.
Αλλά τώρα τί είναι και τί κάνουν αυτοί στην προσωπική τους ζωή καθόλου δεν με ενδιαφέρει.
quote:Οι άθεοι δεν είναι αντιχριστιανοί;
Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τί πιστεύει ο καθένας, αλλά μου αρέσει να αντικρούω τα επιχειρήματα των άθεων και των αντιχριστιανών.

quote:μάλλον εσύ δεν έχεις θεούς, δεν ξερείς που είναι κι έχεις ένα δόγμα (δεν πεθαίνουν λέει κάπου θα είναι) αν δεν είσαι άθεος νεο-παγ θα είσαι γιατί οι παλιοί αλλιώς το έβλεπαν. Αλλά αμφιβάλλω να είναι πολλοί οπαδοί παλιών θρησκειών που να λένε υπάρχει ο Ερμής πχ (με την κατά τους αρχαίους έννοια, όχι σύγχρονες ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ)quote:Γνωρίζουμε όλοι, ότι, οι άνθρωποι δεν ανασταίνονται κι οι θεοί δεν πεθαίνουν.
Ίσως κάποιοι εδώ που ξεσπαθώνουν κατά του μονοθεϊσμού δεν το κάνουν από αθεϊα αλλά πραγματικά πιστεύουν ότι ο Δίας ή Ήρα η Αθηνά και λοιποί είναι ζωντανοί και στον Όλυμπο. Ας μας το πει.
Δεν έχουμε καμμία αναφορά για τον θάνατό τους, επομένως ή στον Ολυμπο θα είναι ή κάπου αλλού.
Δεν πιστεύω να έχεις θέμα...

Edited by - panpam on 10/03/2014 23:51:43
Δεν αντικρούεις ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα. Δεν ξέρεις να απαντας λιτά και εύστοχα σε ότι σε ρωτούν και απλά κάνεις μονόλογο.
Η επιτομή της παπαρολογίας.
quote:
killuminati
Οι πολιτισμοί που έφτιαξε ο άνθρωπος θα χαθούν μέσα στα κύματα του ωκεανού. Δεν θα μείνει κανένα μνημείο, μα και καμμιά ανάμνηση από τα επιτεύγματα του "θεανθρώπου".
Παρακολουθώντας εδώ και καιρό το παραλήρημα και τις άναρθρες κραυγές σου ενάντια στον πολιτισμό και την επιστήμη, αναρωτιέμαι αν είσαι όντως οπαδός του μεσαιωνικού τρόπου ζωής, ή κοινός ψεύτης και υποκριτής. Γιατί όπως έλεγε ο Μπακούνιν (ένας προμαρξιστής φιλόσοφος), εάν δεν ζεις σύμφωνα με την ιδεολογία σου, τότε έχεις κάνει ιδεολογία τον τρόπο ζωή σου.
Αφού λοιπόν καταφέρεσαι ενάντια στον πολιτισμό και τις επιστήμες, κανονικά δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιής ηλεκτρικές συσκευές αλλά να μαζεύης ξύλα για να ανάψης φωτιά προκειμένου να μαγειρέψης, όταν αρρωσταίνεις να μη πηγαίνεις σε γιατρό αλλά σε παπά να σου διαβάση κάποια ευχή ή να πίνης ξύσμα από εικονίσματα αντί για φάρμακο, να μη κυκλοφορείς με αυτοκίνητο, και φυσικά να μη διαθέτης ίντερνετ. Αφού λοιπόν δεν ζείς σύμφωνα με τον τρόπο που υπερασπίζεσαι, αλλά αντίθετα απολαμβάνεις τα επιτεύγματα της επιστήμης την οποία βρίζεις, τότε είσαι ή κοινός υποκριτής, ή διαταραγμένη προσωπικότητα που δεν ξέρει τι θέλει.
quote:
killuminati
Γιατί αυτοί οι πολιτισμοί δεν χτίστηκαν πάνω στην αγάπη, αλλά πάνω στον ρατσισμό, τον εγωισμό και την εξύψωση του ανθρώπου ενάντια στον Θεό. "Ελάτε ας κάνουμε ένα όνομα για τον εαυτό μας" λένε. Θα τσακιστούν όμως όπως ο Πύργος της Βαβέλ.
Ο πολιτισμός προσβλέπει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων, τώρα αν μερικοί τον μεταχειρίστηκαν για να επιβληθούν σε ασθενέστερους, σ' αυτό δεν φταίει ο πολιτισμός αλλά αυτοί που το έπραξαν.
Όσο για τον πύργο της Βαβέλ, για την ιστορία δεν γκρεμίστηκε κανένας πύργος ούτε έγινε ανακάτεμα των γλωσσών. Ο μύθος του πύργου της Βαβέλ δημιουργήθηκε όταν οι σκηνίτες Εβραίοι σύρθηκαν αιχμάλωτοι στην Βαβυλώνα και αντίκρισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τα πανύψηλα Ζιγκουράτ, και δεδομένου ότι η Βαβυλών ήταν εμπορικό σταυροδρόμι, άκουσαν να μιλιούνται όλες οι γλώσσες του τότε γνωστού κόσμου.
*
quote:
Εγώ δεν πάω τα ΠΑΟΚια, αλλά δεν έχω ανοίξει θέματα, ουτε έχω καταστρέψει συζητησεις για να προμοτάρω το μίσος αυτό.
Μη μου το χαλάς βρε Σοφία. Μη μου πεις πως είσαι γαυράκι!
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Εγώ δεν πάω τα ΠΑΟΚια, αλλά δεν έχω ανοίξει θέματα, ουτε έχω καταστρέψει συζητησεις για να προμοτάρω το μίσος αυτό.Δεν αντικρούεις ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα. Δεν ξέρεις να απαντας λιτά και εύστοχα σε ότι σε ρωτούν και απλά κάνεις μονόλογο.
Η επιτομή της παπαρολογίας.
Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που έχεις την τιμή να κάνω quote σε σένα, επειδή δεν έχουν ξαναμιλήσει.
Αν έχεις απορίες για το ποιος προωθεί μίσος και μισαλλοδοξία, ρώτα τον θεματοθέτη του "Γιατί Έγινα Άθεος" που δημοσιεύει βιβλίο κατά τα "αίσχη" του Χριστιανισμού με τσιμπούκια(αγγέλων;) στο εξώφυλλο.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι άθεος, ομοφυλόφυλος κτλ κτλ αλλά αν επιτεθεί στον Χριστιανισμό μου αρέσει να του την λέω και να αντικρούω τα επιχειρήματά του, όπως σου αρέσει να την λες και εσένα στους χριστιανούς του "μεσαιώνα" κάνοντας και ψυχανάλυση.
Αν δεν κατάλαβες πρόβλημά σου, δεν ξανακάνω προσωπικά quote σε υβριστές του ύφου σου.
Αδυνατούν όμως να καταλάβουν πως οι χριστιανοί δεν είναι ενάντια στην επιστήμη και την τεχνολογία των διάφορων πολιτισμών, ΑΛΛΑ ενάντια στην νοοτροπία που θέλει την επιστήμη και την τεχνολογία ως σπάσιμο των αλυσίδων που κρατάνε τον άνθρωπο εξαρτημένο από τον Θεό.
Ο νοών νοείτο.