ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- KOKKINO: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- KOKKINO: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

kost24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/03/2007, 16:26:41

Βαρεμάρα σήμερα....τι να κάνω τι νά κάνω...θα ανοίξω θέμα στο Esoterica (πάει καιρός).

Η επιλογή του θέματος μάλλον τυχαία....

Παρατηρώντας τις 8 ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του φετινού Champion’s League διαπίστωσα ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν κόκκινη εμφάνιση (Αιντχόβεν, Μίλαν, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα). Εξαιρέσεις οι Τσέλσι (μπλε εμφάνιση), η Βαλένθια (λευκή) και η Μπάγερν της οποίας όμως το πορφυρό χρώμα είναι ψιλοκοκκινωπό.

Το έχω παρατηρήσει από παλιά: οι κορυφαίες ομάδες είναι ντυμένες στα κόκκινα.....Τι στο διάολο έλεγα,δε μπορεί να είναι τυχαίο.....Ειδικά στην Αγγλία είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι οι τρεις με διαφορά κορυφαίες ομάδες είναι κόκκινες: Άρσεναλ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ (κι ας μην ξεχνάμε τη θρυλική Νότιγχαμ Φόρεστ, επίσης ντυμένη στα κόκκινα, κάτοχο δύο Ευρωπαικών πρωταθλημάτων).
Και μιλάμε τώρα για το Αγγλικό πρωτάθλημα όπου οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι αμέτρητες σε αριθμό και οι περισσότερες μετρούν πολλά χρόνια ιστορίας.

Tο φαινόμενο είναι μαζικό. H κορυφαία γερμανική ομάδα, η Μπάγερν, τα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της είχε κόκκινο χρώμα. Ο θρυλικός Άγιαξ το ίδιο.Η Μίλαν έχει ως βασικό χρώμα το κόκκινο ενώ η Μπαρτσελόνα συνδυάζει το κόκκινο με το μπλε (παρεπιπτόντως όποιος είδε το πρόσφατο ματς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ απόλαυσε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών).

Ακόμα και στην Ελλάδα η ομάδα που συνεχώς επικρατεί είναι η «κόκκινη» ομάδα (εντάξει, μεγάλη μαγκιά το Γουέμπλει αλλά Θρύλος είναι μόνο ένας).

Ποιός είναι λοιπόν αυτός ο άγνωστος νόμος που οδηγεί τις «κόκκινες» ομάδες στη νίκη?

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αρκετές ομάδες επιλέγουν το κόκκινο χρώμα στις φανέλες τους άρα το κόκκινο έχει ποσοτικώς μεγαλύτερη πιθανότητα επικράτησης σε σχέση με λιγότερο δημοφιλή χρώματα ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί να εξηγήσει την κυριαρχία του συγκεκριμένου χρώματος.

Άπειρες οι ομάδες που έχουν επιλέξει το μπλε χρώμα όμως καμία από αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κορυφαία, ως πολύ βαριά φανέλα (μοναδική εξαίρεση ίσως η Ίντερ η οποία όμως έχει τη ρετσινιά του λούζερ,ειδικά στην Ευρώπη). Πολλές ομάδες έχουν επιλέξει το πράσινο, κάποιες έχουν φτιάξει ένα όνομα (Σέλτικ, Βέρντερ, Παναθηναικός) όμως καμία δεν έχει καθιερωθεί ως κορυφαία.

Αυτό που λέω δεν είναι καινόυριο. Επιστήμονες ενός αγγλικού πανεπιστημίου μελέτησαν τα βίαια αγωνίσματα (μποξ, ταε κβο ντο, ελληνορωμαική και ελεύθερη πάλη) στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Στους αγώνες αυτών των αθλημάτων πάντα ο ένας αθλητής φοράει κόκκινο χρώμα και ο έτερος μπλε. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το κόκκινο έχει 55% πιθανότητα νίκης αντί του 50% που υποθέτει η θεωρία της μη σημασίας των χρωμάτων!! Η υπόθεση που τους οδήγησε σε αυτή την έρευνα είναι ότι στη φύση το κόκκινο χρώμα μερικές φορές συσχετίζεται με την κυριαρχία και την τεστοστερόνη.

Αναμφίβολα λοιπόν κάθε χρώμα έχει ορισμένες ποιοτικές αξίες και το κόκκινο σχετίζεται μεταξύ άλλων με το πάθος, την ισχύ, τον πόλεμο και το σεξ, όντας το πιο «δυνατό» και μαγνητικό μεταξύ των χρωμάτων (έχει παρατηρηθεί ότι οι διαφημίσεις που περιλαμ΄βάνουν έντονο κόκκινο χρώμα παρουσιάζουν αυξημένη ελκυστικότητα).

Επίσης, οι λάτρεις της αστρολογίας μοιραία θα κάνουν το συνειρμό ότι το κόκκινο σχετίζεται με τα ζώδια της φωτιάς και κυρίως με τον κόκκινο πλανήτη Άρη, τον πλανήτη του πολέμου.

Αυτά...

Αλήθεια εσάς ποιό είναι το αγαπημένο σας χρώμα?

16/03/2007, 17:30:51
Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο καθότι μέταλλο...
επίσης μου κρύβει κιλά

Κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το κόκκικο χρώμα. Εδώ στο Αμέρικα αν έχεις κόκκινο αμάξι πολλές ασφαλιστικές εταιρίες σε βάζουν να πληρώνεις περισσότερη ασφάλεια γιατί, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, τα κόκκινα αμάξια έχουν περισσότερη πιθανότητα να εμπλακούν σε ατυχήματα.

Είνα αλήθεια πως το κόκκινο τραβάει το μάτι....καθώς επίσης και οι κοκκινομάλλες

16/03/2007, 18:06:42
Πω πω, ο άνθρωπος μου.

Φίλε μου kost αυτό εξηγείται πολύ απλά, γιατί όλες η ομάδες αυτές κρύβουν ένα γαύρο μέσα τους.

Απλά για εμπορικούς λόγους δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

quote:
kost
Ακόμα και στην Ελλάδα η ομάδα που συνεχώς επικρατεί είναι η «κόκκινη» ομάδα (εντάξει, μεγάλη μαγκιά το Γουέμπλει αλλά Θρύλος είναι μόνο ένας).

Φίλε μου, ανέβηκες στο Έβερεστ της εκτίμησης μου.

Αγαπημένο χρώμα εννοείται το κόκκινο...και το μαύρο, αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον

Edited by - Ευστράτιος on 16/03/2007 18:09:31

16/03/2007, 18:10:50
ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΕΣ. ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΠ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ 3 ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ?.
ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΑΛ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΑΣΠΡΑ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΚΙΤΡΙΝΟ-ΜΠΛΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ.Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΙΤΑΛΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΠΛΕ-
ΑΣΠΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑ
ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΟΡΑΕΙ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΝ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 5
ΙΤΑΛΙΑ 4
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2
ΑΓΓΛΙΑ 1
16/03/2007, 19:54:43
Η Ρεάλ είναι εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Και οι περισσότερες εθνικές ομάδες φοράνε άλλα χρώματα (εκτός του κόκκινου) για ξεκάρφωμα για να μην διχάσουν τον κόσμο της πατρίδας τους.

Αμέ...εσύ τι νόμιζες

Αν δεν ήταν κομπλεξικός ο κόσμος, όλες οι εθνικές κόκκινα θα φόραγαν.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
17/03/2007, 16:14:51

Open Mind,εύλογες οι αντιρρήσεις σου.

Θα σου πω όμως κάτι που μάλλον δε σου πέρασε από το μυαλό(ούτε από το δικό μου είχε περάσει).

ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Το θέμα παίρνει εδώ πολιτική διάσταση....

Μέχρι το 1990 το κόκκινο χρώμα θεωρούνταν το χρώμα του Κακού,όντας ταυτισμένο με τη Σοβιετική Ένωση και τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Κορυφαίες εθνικές ομάδες με σπουδαία ποδοσφαιρική παιδεία και έντονο φασιστικό και αντικομμουνιστικό παρελθόν και παρόν (τότε) όπως η Αργεντινή,η Γερμανία (που μέχρι το '90 ήταν Δυτική Γερμανία!) και η Ιταλία ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ ακόμα κι αν το χρώμα της σημαίας τους ήταν εν μέρει κόκκινο(όντως,η σημαία τόσο της Γερμανίας όσο και της Ιταλίας περιλαμβάνει το κόκκινο ωστόσο το χρώμα της φανέλας τους παραδόξως δεν είχε καμία σχέση με το χρώμα της σημαίας τους)....

Αναφέρατε επίσης τη Ρεάλ που όντως είναι η εξαίρεση του κανόνα(μαζί με τη Γιουβέντους συμπληρώνω).Ήταν όμως ποτέ δυνατό η ομάδα των φασιστών Ρεάλ να έχει κόκκινες φάνέλες?

Όσο για μία πιθανή ερώτηση σου "γιατί τότε η σπουδαία Σοβιετική Ένωση με τις κόκκινες φανέλες δεν κατάφερε να πάρει τίτλους?" η απάντηση είναι προφανής και δε χρειάζεται να τη δώσω.....(ελάχιστες οι φορές που "ανατολικές" ομάδες νίκησαν το κατεστημένο,όπως ο Ερυθρός Αστέρας του '91).

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι σε συλλογικό επίπεδο μία ομάδα μπορεί να επιλέξει όποιο χρώμα θέλει και το κόκκινο όπως ανέφερα έχει λίγο περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί(γιατί άραγε???.

Σε εθνικό επίπεδο όμως οι κυρίαρχες ομάδες της Δύσης ήταν πολύ σπάνιο να επιλέξουν αυτό το χρώμα διότι όπως ανέφερα μέχρι το 1990 είχαμε τον Ψυχρό Πόλεμο.Μοναδική εξαίρεση η Αγγλία η οποία το 1966 που πήρε το Μουντιάλ είχε κόκκινες εμφανίσεις!!!!(τι πρωτότυπο??).

Ανέφερες το μπάσκετ.Εντάξει είπαμε φυσικά και υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις,αλίμονο αν παντού κέρδιζαν οι κόκκινοι(για εμένα πάντως all time favourites οι κόκκινοι Chicago Bulls).

Εδώ λοιπόν μιλάω επιστημονικά και γι'αυτό δε γενικεύω αλλά μιλάω με πιθανότητες.Όταν ένας αθλητής ή μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη τότε το πιο πιθανό ειναι να την κερδίσει ακόμα κι αν αυτή φοράει κόκκινα.

Εάν όμως υποθέσουμε ότι δύο ομάδες είναι απολύτως ισοδύναμες τότε στα 10 παιχνίδια που θα παίξουν οι κόκκινοι θα κερδίσουν τις 6 παρτίδες.

17/03/2007, 20:47:08
quote:
Όσο για μία πιθανή ερώτηση σου "γιατί τότε η σπουδαία Σοβιετική Ένωση με τις κόκκινες φανέλες δεν κατάφερε να πάρει τίτλους?" η απάντηση είναι προφανής και δε χρειάζεται να τη δώσω.....(ελάχιστες οι φορές που "ανατολικές" ομάδες νίκησαν το κατεστημένο,όπως ο Ερυθρός Αστέρας του '91).

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΧΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ EURO.
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ EURO EINAI
H ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ EURO ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΟΠΩΣ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΚΕΜΠΑΟΥΕΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΕΝΙΓΚΕ ΚΑΙ ΠΙΟ
ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟΥΣ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ
ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ.ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΙΦ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΚΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΩ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ.

quote:
Κορυφαίες εθνικές ομάδες με σπουδαία ποδοσφαιρική παιδεία και έντονο φασιστικό και αντικομμουνιστικό παρελθόν και παρόν (τότε) όπως η Αργεντινή,η Γερμανία (που μέχρι το '90 ήταν Δυτική Γερμανία!) και η Ιταλία ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ ακόμα κι αν το χρώμα της σημαίας τους ήταν εν μέρει κόκκινο(όντως,η σημαία τόσο της Γερμανίας όσο και της Ιταλίας περιλαμβάνει το κόκκινο ωστόσο το χρώμα της φανέλας τους παραδόξως δεν είχε καμία σχέση με το χρώμα της σημαίας τους)....

ΜΕΤΑ ΤΟ 90 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ? ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑΤΙ
ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ.Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ
ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ?Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ?.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ?.
ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ?

quote:
Ανέφερες το μπάσκετ.Εντάξει είπαμε φυσικά και υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις,αλίμονο αν παντού κέρδιζαν οι κόκκινοι(για εμένα πάντως all time favourites οι κόκκινοι Chicago Bulls).

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ
ΠΡΑΣΙΝΑ.

quote:
Εδώ λοιπόν μιλάω επιστημονικά και γι'αυτό δε γενικεύω αλλά μιλάω με πιθανότητες.Όταν ένας αθλητής ή μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη τότε το πιο πιθανό ειναι να την κερδίσει ακόμα κι αν αυτή φοράει κόκκινα.

Εάν όμως υποθέσουμε ότι δύο ομάδες είναι απολύτως ισοδύναμες τότε στα 10 παιχνίδια που θα παίξουν οι κόκκινοι θα κερδίσουν τις 6 παρτίδες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

17/03/2007, 22:54:53

Open Mind προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ...

Θα το πω με διαφορετικά λόγια μήπως και γίνω πιο εύκολα κατανοητός.

Ας υποθέσουμε ότι κατεβαίνει στο γήπεδο μία ομάδα ντυμένη στα μπλε και η οποία αποτελείται από καλούς παίκτες.Αντίπαλός της μία ομάδα ντυμένη στα κόκκινα η οποία αποτελείται από μέτριους παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να είσαι βέβαιος για την έκβαση ενός αγώνα ωστόσο ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.....Ο αντίπαλός της ακόμα κι αν ντυθεί στα κόκκινα,ακόμα κι αν βαφτεί στα χρώματα του πολέμου για να τους τρομοκρατήσει,ακόμα κι αν κατέβει ουρλιάζοντας στο γήπεδο για να τους κάνει να χεστούν πάνω τους δε θα αυξήσει παρά πολύ λίγο τις πιθανότητές της να κερδίσει....

Ωραία μέχρι εδώ???

Ερχόμαστε λοιπόν στον Παναθηναικό του μπάσκετ.Ο λόγος που έχει κυριαρχήσει είναι απλός:έχει τον καλύτερο πρόεδρο,τον καλύτερο προπονητή και τους καλύτερους παίκτες.Μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να πιστέψει πως μία ομάδα κατώτερη του ΠΑΟ μπορεί να τον εκθρονίσει μόνο και μόνο επειδή φοράει κόκκινα....

Μόνο ένας περίεργος θα μπορούσε να πιστέψει πως μία ομάδα θα μπορούσε να νικήσει τη Βραζιλία του Πελέ μόνο και μόνο επειδή φοράει κόκκινα...

Σταμάτα λοιπόν να ψάχνεις για παραδείγματα που αναιρούν τη συγκεκριμένη θεωρία διότι θα βρεις πάρα πολλά.....έτσι όμως χάνεις εντελώς την ουσία νομίζοντας ότι βρήκες την εξήγηση.

Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτό που είπα στην αρχή,το κόκκινο έχει σχετικά περισσότερες πιθανότητες επιλογής όμως αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να εξηγήσει την κυριαρχία των κόκκινων ομάδων.Διότι οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης (άρα και παγκοσμίως) κατά το 80% φοράνε κόκκινη φανέλα τη στιγμή που οι ομάδες που το έχουν επιλέξει για χρώμα άντε να'ναι το πολύ 30%!!!!!
Μιλάω πάντα για το ποδόσφαιρο,το βασιλιά των σπορ,και όχι για λοιπά ευχάριστα αθλήματα μικρότερης εμβέλειας και δυναμικής όπως το μπάσκετ.Και μιλάω φυσικά για συλλόγους και όχι για εθνικές ομάδες διότι όπως είπα και πριν το Κόκκινο ήταν "απαγορευμένο" χρώμα για τις κυρίαρχες ομάδες της Δύσης.

Επίσης θα σου θέσω ένα ερώτημα το οποίο συνοψίζει το νόημα του θέματός μου:ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ???

Ευστράτιε εννοείται ότι όλοι κρύβουν ένα γαύρο μέσα τους

17/03/2007, 23:14:08

A.Kircher και εγώ αγαπάω πάρα πολύ το μαύρο(ομοιπαθής βλέπεις όσον αφορά τη μουσική)...επίσης έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο μπλε και γενικά στα ψυχρά χρώματα.

Και μόλις τώρα σκέφτηκα το εξής:Ένας από τους λόγους που μου άρεσε το Esoterica ήταν αυτό το μαύρο background.Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτό το site τα χρώματά του μου τράβηξαν την προσοχή.Όλα αυτά βέβαια γίνονται περισσότερο υποσυνείδητα.Εάν δεν είχαν ενδιαφέρον τα θέματά του δε θα γινόμουν μέλος,όμως όσο να'ναι η εμφάνιση ενός ιστοχώρου μετράει πολύ.Και εξάλλου μιλάμε για ένα φόρουμ "Εσωτερισμού" που όσο να'ναι χρειάζεται ένα μυστήριο και ατμοσφαιρικό appearance ώστε να προσελκύσει αρκετό κόσμο.

Για παράδειγμα ένα άλλο παρόμοιο φόρουμ,το Mystica,έχει για βασικό χρώμα ένα εντελώς βαρετό και άχαρο μπεζ το οποίο δε σε εμπνέει καθόλου να μείνεις και να το ψάξεις(αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που έχει πολύ λίγα μέλη),ενώ το esoterica κατάφερε να συνδυάσει άψογα περιεχόμενο και εμφάνιση και αυτός είναι ένας λόγος που αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά και "εμπορικά" sites του χώρου αυτού.

18/03/2007, 01:34:11
Καλησπέρα!
Πολύ ενδιαφέρουσα η συσχέτιση του κόκκινου χρώματος με τη νίκη,
αγαπητέ kost.

Γράφεις:

quote:
Η υπόθεση που τους οδήγησε σε αυτή την έρευνα είναι ότι στη φύση το κόκκινο χρώμα μερικές φορές συσχετίζεται με την κυριαρχία και την τεστοστερόνη.
Αναμφίβολα λοιπόν κάθε χρώμα έχει ορισμένες ποιοτικές αξίες και το κόκκινο σχετίζεται μεταξύ άλλων με το πάθος, την ισχύ, τον πόλεμο και το σεξ, όντας το πιο «δυνατό» και μαγνητικό μεταξύ των χρωμάτων

Θα ήθελα να προσθέσω ότι το κόκκινο χρώμα σχετίζεται ακόμη με το
αίμα. Το αίμα είναι ο κύριος φορέας της ζωής, το κόκκινο λοιπόν
σχετίζεται με τη ζωή. Η ζωή κυριαρχεί απέναντι στο θάνατο, η ζωή
είναι η θέληση και η μάχη για επιβίωση.

Υ.Γ. Για να μην το ξεχάσουμε...
Κόκκινο είναι και το χρώμα που ερεθίζει τον ταύρο στις ταυρομαχίες!
Και ορμά πάνω του!

18/03/2007, 03:05:26
quote:
A.Kircher και εγώ αγαπάω πάρα πολύ το μαύρο(ομοιπαθής βλέπεις όσον αφορά τη μουσική)...επίσης έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο μπλε και γενικά στα ψυχρά χρώματα.

Φίλε kost,
για πέρνα και από το metal, gothic και άλλα στο "μεταξύ τύρου...."

Εγώ παιδιά από αθλητικά δεν ξέρω και πολλά, παλιά ήμουν Ολυμπιακός αλλά έχω σταματήσει να ασχολούμαι εδώ και καιρό.
Διάβασα όμως μια σχετική είδηση στο ίντερνετ. Υπάρχει μια πρόσφατη μελέτη για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.
Η μελέτη έγινε από το πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία και σύμφωνα με αυτήν φαίνεται πως αυτοί που φοράνε κόκκινα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4657033

Ίσως να είναι και τυχαίο, δεν ξέρω.

αγνοώνΜέλος
18/03/2007, 12:20:28
well,
καλό το κόκκινο αλλά μου θυμίζει...γαύρο

ο ολυμπιακός τι να πει ? του κάνει ή δεν του κάνει το κόκκινο ?

στην ελλάδα του πάει πολύ,αλλά στην ευρώπη όχι και τόσο
.................................................................
εγώ πάλι πέρα από τη liverpool δε νομίζω ότι συμπαθώ άλλη ομάδα με κόκκινα...

ούτε εθνική,ούτε σύλλογο...

αλλά η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο δημιουργεί συνειρμούς νίκης,
δεν ξέρω πως και γιατί αλλά έτσι μοιάζει να είναι
..................................................................
το χρώμα της νίκης πάντως είναι το μπλε,σε διεθνές επίπεδο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ = 5 παγκόσμια
ΙΤΑΛΙΑ=4 παγκόσμια
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ=2 παγκόσμια
ΓΑΛΛΙΑ=1 παγκόσμιο
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ=2 παγκόσμια

αυτά αρκούν νομίζω

19/03/2007, 18:47:31
quote:
Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτό που είπα στην αρχή,το κόκκινο έχει σχετικά περισσότερες πιθανότητες επιλογής όμως αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να εξηγήσει την κυριαρχία των κόκκινων ομάδων.Διότι οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης (άρα και παγκοσμίως) κατά το 80% φοράνε κόκκινη φανέλα τη στιγμή που οι ομάδες που το έχουν επιλέξει για χρώμα άντε να'ναι το πολύ 30%!!!!!

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ? ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

quote:
Μιλάω πάντα για το ποδόσφαιρο,το βασιλιά των σπορ,και όχι για λοιπά ευχάριστα αθλήματα μικρότερης εμβέλειας και δυναμικής όπως το μπάσκετ.Και μιλάω φυσικά για συλλόγους και όχι για εθνικές ομάδες διότι όπως είπα και πριν το Κόκκινο ήταν "απαγορευμένο" χρώμα για τις κυρίαρχες ομάδες της Δύσης.

ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΩΣΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ.
ΑΝ ΙΣΧΥΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΑΠ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ
ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.

quote:
Επίσης θα σου θέσω ένα ερώτημα το οποίο συνοψίζει το νόημα του θέματός μου:ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ???

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΜΑΞΙ
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΕΙΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ
ΕΙΤΕ ΦΟΥΞΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ
ΑΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΟΥ.
19/03/2007, 21:41:15
quote:
Open Mind
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΜΑΞΙ
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

Οι περισσότεροι φίλε συνονόματε, επιλέγουν ασημί, μαύρο ή αποχρώσεις των δύο.
Το κόκκινο συνήθως "φοριέται" σε σπορ γρήγορα αυτοκίνητα.

Αυτό που λέει ο kost είναι απλό αν παίξουν δυο ομάδες ισοδύναμες, η ομάδα που φοράει κόκκινα έχει 55% πιθανότητες να βγει νικήτρια.
Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα των κόκκινων ομάδων το στατιστικό.

Και στο φινάλε δεν φταίμε εμείς που κάνατε λάθος επιλογή.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
19/03/2007, 23:12:19

quote:
Θα ήθελα να προσθέσω ότι το κόκκινο χρώμα σχετίζεται ακόμη με το αίμα. Το αίμα είναι ο κύριος φορέας της ζωής, το κόκκινο λοιπόν
σχετίζεται με τη ζωή. Η ζωή κυριαρχεί απέναντι στο θάνατο, η ζωή
είναι η θέληση και η μάχη για επιβίωση.

Ακριβώς...Γενικά είναι πολύ έντονοι οι συνειρμοί που γεννάει αυτό το χρώμα.Ίσως γι'αυτό ο Ολυμπιακός είναι ταυτόχρονα η πιο αγαπητή και μισητή ομάδα

quote:
Υ.Γ. Για να μην το ξεχάσουμε...
Κόκκινο είναι και το χρώμα που ερεθίζει τον ταύρο στις ταυρομαχίες!
Και ορμά πάνω του!

Αν θυμάμαι καλά οι ταύροι έχουν αχρωματοψία...

quote:
το χρώμα της νίκης πάντως είναι το μπλε,σε διεθνές επίπεδο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ = 5 παγκόσμια
ΙΤΑΛΙΑ=4 παγκόσμια
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ=2 παγκόσμια
ΓΑΛΛΙΑ=1 παγκόσμιο
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ=2 παγκόσμια

Δεν είναι ακριβώς έτσι.Η Βραζιλία φοράει κίτρινα (αλλά εδώ που τα λέμε ό,τι και να φορούσε πάλι νο1 θα ήταν).

Επίσης,το γαλάζιο της Αργεντινής και της Ουρουγουάης είναι διαφορετικό χρώμα από το μπλε της Ιταλίας.

Open Mind,μου μίλησες για μπάσκετ...θα μπορούσα να σου μιλήσω για βόλευ όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι με τεράστια διαφορά πρώτη σε ευρωπαικούς τίτλους ενώ η πρώην Σοβιετική Ένωση είναι επίσης πρώτη με διαφορά.Αλλά ακόμα και στο μπάσκετ όπως ανέφερες οι Σοβιετικοί ήταν πραγματικά υπερδύναμη.

Αυτά τα αθλήματα όμως είναι δευτερεύοντα,μιλάμε για το ποδόσφαιρο που είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό και καθηλωτικό ομαδικό άθλημα παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει και ο Ευστράτιος το κόκκινο δεν είναι καθόλου δημοφιλές στην επιλογή αυτοκινήτου(εκτός κι αν σκοπεύεις να αγοράσεις Ferrari).

Η ερώτηση που σου έθεσα ήταν για να σου δείξω ότι αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι η ποιοτική αξία του χρώματος και οι συνειρμοί που γεννάει.

αγνοώνΜέλος
20/03/2007, 11:50:18
εννοούσα ότι όλες οι ομάδες αυτές έχουν το μπλε στη φανέλα τους
και πέραν της Γαλλίας δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το κόκκινο

επίσης,η απόχρωση του μπλε δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο,όσο το ίδιο το μπλε

20/03/2007, 12:39:18
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΑΜΑΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡ ΜΗΧΑΝΕΣ.
Ο ΤΑΥΡΟΣ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ.

quote:
θα μπορούσα να σου μιλήσω για βόλευ όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι με τεράστια διαφορά πρώτη σε ευρωπαικούς τίτλους ενώ η πρώην Σοβιετική Ένωση είναι επίσης πρώτη με διαφορά.Αλλά ακόμα και στο μπάσκετ όπως ανέφερες οι Σοβιετικοί ήταν πραγματικά υπερδύναμη

ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΤΑΝ
ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ .

quote:

ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ
ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΣΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ
ΜΠΛΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
20/03/2007, 14:32:40

Να σου πω....με δουλεύεις?

Από τη στιγμή που δε διαβάζεις τα μηνύματά μου δε μπορούμε να συνεννοηθούμε....

quote:
ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΤΑΝ
ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ .

Πουθενά δε μου ανέφερες ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΟΛΕΥ.Σου ανέφερα το βόλευ για να σου δείξω ότι οι κόκκινοι είναι κυρίαρχοι σε αυτό το άθλημα.

Όσο για τη Σοβ. Ένωση μου την ανέφερες στο ποδόσφαιρο ως τι???Εγώ αναφερόμουν σε κάποιες καθιερωμένες ομάδες της Δύσης και όχι στις "ανατολικές" οι οποίες φυσικά και έδειχναν προτίμηση στο κόκκινο για ευνόητους λόγους.

quote:
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΑΜΑΞΙΑ

Μου το γυρνάς τώρα.Εσύ έγραψες ότι το κόκκινο είναι γενικά το πιο δημοφιλές στην επιλογή αυτοκινήτου κάτι που φυσικά και δεν ισχύει.

quote:

επίσης,η απόχρωση του μπλε δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο,όσο το ίδιο το μπλε

Όμως δεν είναι διαφορετικά χρώματα το γαλάζιο από το μπλε(το ένα είναι ανοιχτό χρώμα,το άλλο σκούρο),δεν είναι διαφορετικοί οι συνειρμοί που γεννούν?

Επίσης και η Αγγλία όταν πήρε το Μουντιάλ το 1966 φορούσε κόκκινες φανέλες.

Με όλα αυτά πάντως χάνουμε το νόημα.Ο Ευστράτιος κατάλαβε αυτό που προσπαθώ να πω:Εάν υποθέσουμε ότι δύο ομάδες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ (που είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί στην πραγματικότητα) κατέβουν στο γήπεδο τότε η ομάδα με τα κόκκινα μάλλον θα έχει λίγο περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Απλό...

20/03/2007, 18:12:29
quote:
kost
Απλό...

Δλδ τι εννοείς ;

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
20/03/2007, 18:18:28
Παιδιά sorry αλλά...

Συζητάμε 3-4 άτομα και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Φανταστείτε να συμμετείχαν και περισσότεροι...

Στράτος

Παν μέτρον άριστον