ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

PANXROMANA60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
LogoUser76Νέο Μέλος
08/10/2009, 22:32:44
ααα! και ενα αλλο παναρχαιο με ενα αγορι και ενα κοριτσι που ενονονταν και γινοδουσαν ενας ανθρωπος και πολεμουσαν κατι κακους δινοσαυρους που ηθελαν να καταστρεψουν την πόλυ τους με ενα πραγμα σαν tank; κατι τετιο... αν ξερετε τιποτα
akarnanasΝέο Μέλος
15/10/2009, 01:54:23
καλησπερα σε ολους.εχω παρα πολλα παιδικα παλαια μεταγλωτισμενα.οποιος επιθυμει μπορει να μου στειλει μηνυμα στο email:grssharpcan1000@yahoo.gr
θα του αποστειλω αναλυτικο καταλογο με το τι εχω αλλα και τι μου λειπει για την συλλογη μου.καλη συνεχεια σε ολους!!
fofaki1601Νέο Μέλος
06/11/2009, 02:27:40
Γεια παιδια..ειμαι κ εγω καινουρια...τελειο το ολο σκηνικο..μπραβο...μας θυμιζει πολλα..τον τελευταιο καιρο ψαχνω ενα καρτουν με ενα αφρικανακι ενα λιονταρι που το εδειρε ενα κορακι κ μετα το κορακι χοροπηδαγε ρυθμικα..δε θυμαμαι κατι αλλο...αν ξερει κανεις.....ευχαριστω :*
PANXROMANAΜέλος
09/11/2009, 01:49:28
Fofaki πρεπει να ξερω ποιο λες αλλα δεν θυμαμαι τιτλο!!!

Ενα αλλο το θυμαστε?
Muppet Babies

http://www.youtube.com/watch?v=1ju75XsCO4o

NorthStarΜέλος
10/11/2009, 16:55:54
quote:
και άλλο ένα που ένα παιδί γινόταν κάθε τόσο σκύλος.

"Woof!"

http://www.classickidstv.co.uk/wiki/Woof!

Παρόμοιο με την ταινία της Disney "Shaggy Dog" (1959)και τα sequel "The Return of the Shaggy Dog" και "The Shaggy D.A."

http://www.imdb.com/title/tt0053271/

http://www.imdb.com/title/tt0093852/

http://www.imdb.com/title/tt0075200/

Αλλά το "Woof!" και το "Shaggy Dog" είναι βασισμένα σε διαφορετικά βιβλία.

NorthStarΜέλος
10/11/2009, 22:27:03
quote:
Ήταν ένας ανθρωπος που έβγαζε
ένα αστέρι και το κόλλαγε στο μέτωπο του και μεταμορφονότανε.

Ίσως είναι αυτό:

Ultraman 2: The further Adventures of Ultraman

http://www.anime-games.co.uk/VHS/anime/ultraman2.php

Edited by - NorthStar on 10/11/2009 22:29:01

fslteamkosatasΝέο Μέλος
16/11/2009, 10:44:59
Γεια σας. Βρέθηκα τυχαία και θα με ενδιέφερε, αν ξέρει κάποιος, να βρω σε DVD το ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ULYSSES 31 και το SAGMA (ψάχνοντας την Αρκαδία κλπ). Επίσης και Νιλς Χόλγκερσον, αλλά με την πρώτη μεταγλώτιση γιατί κυκλοφορούν στο YouTube κάτι επεισόδια και η Άκα ακούγεται σαν..την κακιά μάγισσα. Πολλά ζητάω το ξέρω αλλά δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχουν.
Ευχαριστώ
Κώστας
fm2805Νέο Μέλος
16/11/2009, 12:28:42
quote:

Γεια σας. Βρέθηκα τυχαία και θα με ενδιέφερε, αν ξέρει κάποιος, να βρω σε DVD το ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ULYSSES 31 και το SAGMA (ψάχνοντας την Αρκαδία κλπ). Επίσης και Νιλς Χόλγκερσον, αλλά με την πρώτη μεταγλώτιση γιατί κυκλοφορούν στο YouTube κάτι επεισόδια και η Άκα ακούγεται σαν..την κακιά μάγισσα. Πολλά ζητάω το ξέρω αλλά δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχουν.
Ευχαριστώ
Κώστας

Φίλε μου δες στο εξής blog [url]http://retro-gr.blogspot.com/[url] έχεις την Οδύσσεια του διαστήματος με τις παλιές φωνές και μπορείς να το κατεβάσεις.

NorthStarΜέλος
16/11/2009, 22:12:51
quote:
Γεια σας παιδια εδω και καιρο ψαχνω ενα παιδικο,δεν ξερω τιτλο,θυμαμαι το επαιζε στο cartoon(κρητης) νομιζω,ηταν ενα αγορακι με ενα κοριτσακι και ειχαν ενα σπιτακι πανω σε ενα δεντρο,το κοριτσακι μια μερα χαθηκε και βρεθηκε σε ενα διαφορετικο κοσμο παραξενο(ενας ανεμοστροβυλος τους μετεφερε στο παραξενο μερος),με στρογκυλα βουνα και θυμαμαι υπηρχε ενας καπετανιος που χαρακτηριστικη φραση του ηταν "με το πιστολι μου και το σπαθι μου" επαιζε γκαιντα και ηταν ντυμενος με σκοτσεζικα ρουχα.Αν δεν κανω λαθος το ονομα του ηταν μπλακ τζακ.αν γνωριζεται κατι βοηθηστε ...

"The Phantom Treehouse" (1984)

http://www.allcluesnosolutions.com/index.php?productID=134

Edited by - NorthStar on 16/11/2009 22:18:52

STEVECORFUΝέο Μέλος
02/12/2009, 00:29:49
HELPPPP!!! BOH@EIA!!!! ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ηθοποιό που ηταν κατι σαν γεραμενο ξωτικο που κάθετε σε μια πολυθρόνα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο πμροστα απο ενα τζακι και μαζί τους ενας σκύλος κούκλα νομίζω και εξιστορεί τρομακτικές ιστορίες..Και αυτη στην ΕΡΤ PLEASE SAS EKLIPARO PEITE MOU AN UYMASTE KATI!! STEFANOS KERKYRA
23/04/2010, 16:10:03
IndustrialAngel

quote:
Αν εμφανιζόταν ο Θεός δε θα ήταν πίστη πλέον, θα ήταν φόβος και εξαναγκασμός

Θεωρώ σωστό το, ακριβώς, αντίθετο, φίλε μου.

Τώρα υπάρχει ο φόβος του θανάτου, της τιμωρίας και επιδιώκεται μέσω του φόβου αυτού, η πίστη στο θεό.

Αν είχε εμφανιστεί ο ίδιος κανείς δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτε και θα ήταν και αδιαμφισβήτητος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο θεός να προτιμά την πίστη σ' αυτόν, από την γνωση γι' αυτόν...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

23/04/2010, 16:44:15
quote:
Αν εμφανιζόταν ο Θεός δε θα ήταν πίστη πλέον, θα ήταν φόβος και εξαναγκασμός

άρα αφού εμφανίστηκε στους εβραίους αυτοί τον ακολούθησαν λόγο φόβου και εξαναγκασμού;

quote:
Άμα σου πει ένας δίμετρος ντουλάπας πορτιέρης "δεν περνάς" τον υπακούς όχι επειδή πιστεύεις αλλά επειδή τον φοβάσαι και επειδή μπορεί να σε δέσει κόμπο και να σε πετάξει έξω.

είτε δίμετρος ντουλάπας είναι είτε μισό μέτρο κομοδίνο θα φύγω,όχι λόγο φόβου αλλά λόγο του ότι θεωρώ ότι θα γίνω μαλάκας να προσπαθήσω να δώσω τα λεφτά μου σε ένα μέρος που δεν είμαι καλοδεχούμενος

quote:
Φαντάσου αν έβλεπες έναν ολόκληρο Θεό πόσο θα φοβόσουν και πόσο θα εξαναγκαζόσουν

αν έβλεπα έναν θεό θα του κατέβαζα ότι βρισιά ήξερα και θα τον ρωτούσα πως έχει τα μούτρα να εμφανίζεται και να απαιτεί την όποια υποταγή από την στιγμή που έχει κάνει τον κόσμο τόσο χάλια (θάνατοι από την πείνα ,πόλεμοι και παράπλευρες απώλειες αμάχων, δουλεία,εξαναγκαστική πορνεία, ατιμωρησία των υπαιτίων κλπ κλπ κλπ)

και μην μου πεις πάλι την μπουρδολογική κοτσάνα περί ελεύθερης βούλησης γιατί δεν νομίζω ότι τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα ή βιάζονται ή σκοτώνονται από βόμβες θελαν να τα πάθουν
ούτε να μου πεις τις καραμαλακίες του στιλ πάνε στον παράδεισο

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

23/04/2010, 16:55:16
γιάπετ και εαρινέ

Το ότι έχει ο άνθρωπος ελεύθερη βούληση και δεν παρεμβαίνει κανένας σε αυτήν είναι νομίζω αυτονόητο. Εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δε θέλεις; Στον Αδάμ και την Εύα έδωσε κανόνες και αυτοί του παρέβησαν, ΔΕΝ τους ανάγκασε να τους υπακούν... Τους είπε αυτοί είναι οι κανόνες και από κει και πέρα κάντε ότι θέλετε... Στο αν είχαν και αν έχουμε ακόμα και σήμερα την ωριμότητα και την ικανότητα να χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελευθερία μας η απάντηση είναι προφανώς ΟΧΙ. Αλλά αν με κάποιο τρόπο είχαμε περίσσεια πληροφορίας (τις ακριβείς συνέπειες των επιλογών μας για παράδειγμα) τότε δε θα υπήρχε θέμα επιλογής, αλλά μονόδρομος να κάνεις αυτό που βλέπεις ότι θα σε ωφελήσει. Δες το όπως η ιατρική εντολή. Δεν ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες, ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις. Αν δεν το κάνεις ξέρεις ότι θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν έρχεται ο γιατρός να σου βάλει πιστόλι στον κρόταφο να σε αναγκάσει να πάρεις φάρμακα.

quote:
Συμφωνούμε, διότι οι παρεμβάσεις, για τις οποίες κι εσύ μίλησες, θα είχαν γίνει απ’ αυτούς.
Παρεμβάσεις που ενώ αμφισβητείς αφήνεις να διαμορφώνουν το γενικό σου «πιστεύω», αφού ο ρόλος τους είναι ενισχυτικός και πολλές φορές, καθοριστικός στο ρόλο που παίζουν τα κείμενα, στα οποία εμπεριέχονται.

Κοίταξε να δεις, προσωπικά, εξαιρώ αυτά τα στοιχεία, γιατί είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι Ισραηλίτης. Δεν μπορώ να λέω ότι οι Ισραηλινοί είναι ανώτεροι...Και οι Έλληνες να έλεγε ότι είναι ανώτεροι ΠΑΛΙ δε θα το έλεγα γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Αλλά από κάποια γεγονότα κρατάω πολύ λίγα πχ εκεί που γράφανε στις πέτρες στο ποτάμι για αυτούς που σκοτώσανε (νομίζω στον Ιησού του Ναυί έγινε) εγώ δεν κρατάω το φονικό(μου είναι αδιάφορο, και με βρίσκει και αντίθετο) αλλά κρατάω την ανάγκη( ή μάλλον τη συμβουλή της ΠΔ) να κρατάμε ΜΝΗΜΗ των γεγονότων. Προφανώς δηλαδή δεν τα κρατάμε όλα. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ.

Το θέλημα του Θεού, το αληθινό δεν είναι καθόλου ενοχοποιημένο. Οι μακελάρηδες τύπου Μπους που λένε ότι μιλάνε με το Θεό και ότι εκτελούν το θέλημά του αλλά δε νομίζω να τους παίρνεις στα σοβαρά. Το κεντρικό μήνυμα του Χριστού είναι η αγάπη, αν γνωρίζεις αυτό, τα ξέρεις όλα...

Για τον Ιωνά που με ρωτάς, δε δείχνει η ιστορία(έστω το παραμυθάκι) ότι ο Θεός ήθελε ΟΛΟΙ σιγά σιγά να μάθουν για αυτόν; Εγώ αυτό κρατάω

Από ένα σημείο και πέρα είναι ζήτημα καθαρής πίστης. Δε σε υποχρεώνει κανένας (ΕΥΤΥΧΩΣ) να πιστέψεις. Καμιά φορά παρομοιάζω την πίστη με το νερό. Έχεις κοιτάξει ποτέ το νερό σε μικροσκόπιο; Ξέρεις τι οργανισμοί ζουν μέσα σε μια σταγόνα νερού; Άστα να πάνε. Αν όμως σιχαθείς και δεν πίνεις θα πεθάνεις. Έτσι και η θρησκεία, άμα τη βάλει στο πρίσμα της λογικής δεν την παλεύει, αλλά κάποιοι άνθρωποι τη χρειάζονται. Για το λόγο του θανάτου κυρίως. Νιώθεις, φτιάχνεις, σκέφτεσαι εσύ και ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του μεγάλα πράγματα. Δεν μπορεί να τελειώνει. Δεν μπορεί να χάνεις ανθρώπους που αγαπάς. Σου λέει η θρησκεία υπάρχει ζωή μετά το θάνατο. Από εκεί και πέρα το να συνδέσει τη ζωή εδώ(καλές πράξεις) με τη ζωή εκεί (παράδεισος) είναι εύλογο.

Ξαναλέω, η θρησκεία ικανοποιεί ανθρώπινη ανάγκη.

23/04/2010, 17:14:44
γιάπετ
αυτά με το φόβο του θανάτου και της τιμωρίας είναι ανοησίες. Προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα θεό λογιστή, ή μάλλον καλύτερα μπακάλη για να φοβίσουν τους αγράμματους...

Η προσέγγιση είναι γνωρίζεις μέχρι ενός σημείου και από εκεί και πέρα πιστεύεις γιατί δεν μπορείς να ξέρεις.

άθεε
Κάποιοι επιλέγουν να τα σκοτώσουν τα παιδιά. Αν θελήσει ο Θεός να τα προστατέψει θα πρέπει να παρέμβει σε αυτούς... Είναι περίπλοκο γιατί υπάρχουν πολλοί μπλεγμένοι.

Ο Θεός δεν εμφανίστηκε σε κανένα, έδινε σημάδια και μιλούσε αλλά δεν εμφανίστηκε

Νομίζω

23/04/2010, 17:20:55
quote:

Αν εμφανιζόταν ο Θεός δε θα ήταν πίστη πλέον, θα ήταν φόβος και εξαναγκασμός. Άμα σου πει ένας δίμετρος ντουλάπας πορτιέρης "δεν περνάς" τον υπακούς όχι επειδή πιστεύεις αλλά επειδή τον φοβάσαι και επειδή μπορεί να σε δέσει κόμπο και να σε πετάξει έξω. Φαντάσου αν έβλεπες έναν ολόκληρο Θεό πόσο θα φοβόσουν και πόσο θα εξαναγκαζόσουν

Έτσι ήθελε ο Θεός να ξεκινήσει από ένα λαό. Έτσι θεώρησε ότι ήταν σωστό. Αυτό πιστεύουμε. Δε σε υποχρεώνει κανείς να συμφωνήσεις. Δεν υπάρχει λογική και πείραμα εδώ. Αν δεν το πιστεύεις έχει καλώς.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται κάθε φορά φίλε μου , δεν είναι απλά λέξεις αλλα εμπεριέχουν και κάποιο συναισθηματικό μανδύα και κατα κάποιο τρόπο προβάλλουν και ασυνείδητες εξαρτήσεις και φοβίες στις οποίες υπόκειται του κάθε υποκειμένου...

Έδωσες ένα παράδειγμα -οκ- αλλα υπάρχει και ο αντίλογος με τον "ντουλάπα" που δηλώνει και τις διαφορετικές μορφές δύναμης ... θα μπορούσε λοιπόν "κάποιος" να πάρει ένα Καλάσνικωφ..όπως και έχει γίνει και τότε θα γινόταν σουρωτήρι-ντουλάπας..

Με υποθέσεις όμως φίλε μου , δεν μπορεί να διεξαχθεί μια συζήτηση και αυτό διότι...όλοι μας μπορούμε να έχουμε χιλιάδες υποθέσεις και προσεγγίσεις επι των πραγμάτων και να συζητάμε επι αιώνων..!

Κανείς φίλε μου δεν μπορεί να προδώσει κάποιον άλλον...προδίδει τον εαυτό του και δηλώνει το περιεχόμενό του...και μέσα απο κάθε πράξη μας δηλώνουμε και φωτογραφίζουμε τον εαυτό μας και απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτών των πραξεών μας και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της επέμβασης του θεού -όπως κάποιοι θελουν να περάσουν..- αλλα -απλά- τα απόνερα της σκέψης μας και του αντιληπτικού μας περιεχομένου ....!

Προσωπικά πιστεύω , ότι ισόποσα βρίσκεται και ο θεός και ο διάβολος εντός μας ... δηλαδή και το υγιές και το άρρωστο και το καλό και το κακό...και ασφαλώς σήμερα και περισσότερο απο ποτέ καταλαβαίνω πόσο επίκαιρος είναι ο Αριστοτέλης και τα όσα είπε ...!

Αν κάνω μια παραβατική πράξη ή εγώ ή εσύ ή ο καθένας μας...πρίν την θεία τιμωρία ... θα εισπράξουμε την τιμωρία εδώ και στο τώρα και θα βιώσουμε με οδύνη τα αποτελέσματα των πραξεών μας και ασφαλώς εν-νοώ ... τα καταστροφικά εντός μας , υπο την μορφή φόβου , ενοχοποιητικών συνδρόμων, μοναξιάς και απώλειας..!

Μπορούμε να κρυφθούμε -υποθετικά - απο τον καθένα , απο τον εαυτό μας όμως ποτέ , πάντα θα είναι εκεί και θα μας δείχνει-προβάλλει αλλα και θα μας υπενθυμίζει ποιοί είμαστε και πόσο αξίζουμε και αυτό δεν είναι τόσο απλό , όσο ακούγεται ... συνοδεύεται και απο άσχημα συναισθήματα και απο έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτο-εκτίμησης...ένας ορισμός και αυτός του "θανάτου" ..του αργού θανάτου και του καθημερινού που είναι χειρότερος απο τον βιολογικό θάνατο..!

Προσωπικά προτάσσω ως καλό άνθρωπο , τον εγγενώς καλό και καλλιεργημένο και όχι τον "καλό" αποτέλεσμα ενός ηθικού προστακτικού κώδικα ... δηλαδή τον "αναγκαστικά καλό" και επειδή....αν δεν συμμορφωθεί δεν θα είναι αποδεκτός στον παράδεισο..!

Απόψεις..!

soul

23/04/2010, 18:56:19
Είναι καλό φίλε μου Γιάπτ, να σε βλεπω να συμφωνείς με το ρητό του Χριστού, "ερευνάτε τας γραφάς"...
23/04/2010, 19:07:41
Νάτος πάλι, εμφανίστηκε με το "χαβά του"...

soul

23/04/2010, 19:16:03
Μάλλον ήθελες να πεις "με τον χαλβά του" και έννοούσες εσένα Εαρινέ....
Γιατί αυτοανακοινώνεσαι και αυτοπροσδιορίζεσαι έτσι;
23/04/2010, 21:46:42
IndustrialAngel

quote:
γιάπετ
αυτά με το φόβο του θανάτου και της τιμωρίας είναι ανοησίες.

Ανοησίες είναι, αλλά πόσοι άνθρωποι οδηγούνται στούς κόλπους και τα παγκάρια, της εκκλησίας όταν, ηλικιακά, θεωρούν ότι τον πλησιάζουν;;;

Νομίζω ότι είναι ένας βασικός λόγος που η πλειοξηφία των πιστών που εκκλησιάζονται είναι της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.

quote:
Προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα θεό λογιστή, ή μάλλον καλύτερα μπακάλη για να φοβίσουν τους αγράμματους...

Ποιοί προσπαθούν κάτι τέτοιο και με ποιό σκοπό;;;
Ποιούς εννοείς;;;

quote:
Η προσέγγιση είναι γνωρίζεις μέχρι ενός σημείου και από εκεί και πέρα πιστεύεις γιατί δεν μπορείς να ξέρεις.

Συμφωνούμε σ' αυτό, εγώ αντιδρώ σ' αυτούς που δηλώνουν ή φέρονται σα να τα γνωρίζουν όλα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ανθρώπους που ξέρουν τι γνωρίζουν όπως ξέρουν και τι πιστεύουν και χαίρομαι που, μερικές φορές, φέρεσαι σαν τέτοιος...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/04/2010, 21:52:14
τρεχα.... οι χαλβάδες βρίσκονται στα ζαχαροπλαστεία, όχι σε φόρουμ. Στο υπενθυμίζω...

quote:
Είναι καλό φίλε μου Γιάπτ, να σε βλεπω να συμφωνείς με το ρητό του Χριστού, "ερευνάτε τας γραφάς"...

Γνωρίζεις ότι ο χριστός δεν "είπε" ποτέ κάτι τέτοιο, τη μοναδική φορά που ανέφερε στην ίδια πρόταση τις λέξεις "ερευνάτε", "τας" και "γραφάς" ήταν για να τους πει ότι κάνουν λάθος που τον ψάχνουν εκεί μέσα, αν κάνω εγώ λάθος, φέρε μου το συγκεκριμένο χωρίο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ